Author |
Topic |
Ivan Navi
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 05/02/2008 : 22:42:34
|
quote: Originally posted by Gato
quote: Originally posted by Ivan Navi
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Ivane Navi.
Tak nevím, zda tě mám přivítat jako nového člověka, nebo jako navráceného Ivana Vrzalu,čili Navi. Jestli se tedy jedná o nového diskutujícího, tak tě mezi námi vítám.Jestli se vrátil Navi, starý kozák a grafoman, pak tě vítám zpět a valím oči překvapením. Zatvrzelý idealista a taková slova? To jsi změnil sebe a potom jméno,nebo tomu bylo naopak? A představ si, že s tebou opět nesouhlasím. Kdyby bůh existoval a měl vlastnosti, které mu věřící připisují, pak by sám svou existenci dokázal a to velmi zřetelně. Když není,pak k tomu potřebuje své věřící kteří se o cosi takového snaží a třeba i podvodem a zneužitím schopností.
MB
Vysvetlenie je jednoduché. Je to stále ten istý starý navi, len zabudol heslo, takže prišiel s novým menom, pretože staré mu nezožralo. Predpokladal som, že nebudeš so mno súhlasiť práve v tejto oblasti. Je to zapečatené jak šlak. Proste to tak má byť. Ale položím ti otázku. Neviem aké vlastnosti si mal na mysli, ale čo keď svoju existenciu v súčasnosti nechce dokazovať každému?
Navi, nepřisuzuj vrtkavost vlasní mysli bohu. Bůh chce dokazovat svou existanci každému, ale každý musí chtít dívat se tím směrem, kam se má dívat.
Tak tu je presne tá zóna relativizmu, v ktorej sa nachádzame. V podstate ja aj ty sme napísali pravdu, a v podstate to znamená to isté, len to moje je v prenesenom slova zmysle. Nechce ju dokazovať tomu, kto sa od neho odvracia. Prečo? Sú na to logické dôvody. |
|
|
Ivan Navi
Nový uživatel
10 Posts |
Posted - 05/02/2008 : 23:35:19
|
Toto sú reakcie na Miloslava Bažanta: Akosi mi nefunguje color, takže moje sú tie medzi značkami red.:-)))
Tak tohle se ti povedlo. Tomu říkám návrat s čestnou salvou.
Jaké jiné vlastnosti to mohou být, než ty které deklarují věřící?. Jestli má bůh jiné vlastnosti, než mu přikládají věřící,pak není vůbec o čem mluvit. Co je do takového boha, kterého ani věřící neznají? Jiné určující atributy neexistují a ty které si vymyslí ti noví věřící,jako třeba neviditelné mimozemšťany nad Pražským hradem význam vůbec nemají. To již je mně bližší ta Harlejčina žížala. Ta má alespoň nějakou konkrétní podobu. Skus mně vysvětlit,proč je bůh tak důležitý, když stejně lidé dělají co chtějí? Když ho vcelku ani k ničemu nepotřebují.
[/red]Mnohí ho zatiaľ nepotrebujú spoznať, a mnohí si myslia že poznajú jeho pravú tvár, a žijú v ilúzii. Jeho pravá podoba sa zjaví tomu, kto o ňu naozaj stojí.[/red]
Proč se nezjeví každému,ale jen někomu?
[/red]On sa zjaví každému, ale ako pôvodcu stvorenia ho bude každý akceptovať až keď bude mať dostatok dôkazov k tomu, že tomu tak je. Tie dôkazy nie sú fyzického razenia, ale duchovného. Dá sa povedať, že každý k tomu dospeje prežívaním rôznych situácií.[/red]
Ten někdo totiž musí chtít aby se mu zjevil a musí to chtít tak, až bude sám přesvědčený, že se mu zjevil.
[/red]Tomu sa hovorí autosugescia, ale ja som dal Bohu šancu, nech vedie môj život. To som urobil v dobe, keď som ešte nevedel, že existuje. Neprihovoril som sa k nemu ako k existujúcemu Bohu, ale ako k možnosti, ktorá sa buď prejaví, alebo neprejaví ako realita.[/red]
Nebo alespoň o tom přesvědčuje ostatní. Navíc existují lidé duševně chří a těm se zjevuje v halucinacích třeba i ti mimozemšťané nad Pražským hradem.
[/red] Skupinová halucinácia, tak to som ešte nepočul. Vlastne hej. Rotácia slnka nád Fatimou, ktorú videlo niekoľko sto ľudí, údajne. Žeby všetcia v tú chvíľu mali rovnakú halucináciu? Nieje to ako duševná choroba podozrivé?[/red]
Jsou i tací filištíni, kteří mají docela dobrou myšlenku a aby jí dodali váhu a byla lidmi přijata, řeknou že se jim bůh zjevil a toto lidem vzkázal.Vzpomeň si na Mojžíše a další a další. Je to mazané, ale bohužel nevěrohodné.
[/red]Ako pre koho:-)))[/red] Jo a to heslo bylo anjel.
[/red] Myslíš ako moje heslo?[/red] |
|
|
SkidZ
Nový uživatel
Czech Republic
7 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 05:22:23
|
Bůh CO je Buh? Proc se ho snazime zhmotnit?Proc si myslime,ze nas ovlivnuje? Od pradavna verime,ze nekdo,neco je lepsi nezli mi,ale pokud to slysime tak si zacpavame usi.Chceme dokazat,ze tu neco je a kdyz by to mohla byt pravda,tak to nebudem chtit priznat.Dokazujeme tu a vyvracime neco,co lidi na jedne ci na druhe strane chtej prijmout jen proto,aby mohli najit na opozicnich slovech slova v ktere veri. Viru ma kazdy clovek,ac ateista ci zbozny clovek jakehokoli nabozenstvi.Veda,nabozenstvi,okultizmus,evoluce,Samasebe apod. vse prispiva do vyvoje cloveka pokud je to rozume vyrovnane. Nemyslim si,ze Buh je nejaka urcita bytost,hmotne tvarovana ci fousaty deda ktereho nam chteji vnutit Holivoodsky trhaky ci literalni dila od vsemoznych autoru. Bohem je kazdy z nas a je v kazde veci,dukazem je to,ze si ridime kazdy svuj zivot.Diky nastroji jako je propracovany system cloveka vnimame okolni svet a na zaklade techto vemu jej chapeme a ridime se podle nich.Bohem tez muze byt pouze jeho predstava kohokoli z nas,ktera ma za nasledek neprime ovlivneni kazdeho z nas.Predstavou myslim vytvoreni jakekoli myslenky,ktera vyvolava reakce. narozeni Boha Pokud predpokladame jeho existenci,musime take predpokladat jeho zrozeni(vznik).Proc byl vytvoren,za jakym ucelem a jak byl stvoren? Buh jako neco,co ridi zivot je pouze monopolni system a v nasem ruznorodem svete kde zijeme ma vse sve ruznorode odlisnosti a diky tomu se obohacujeme a vyvijime se.Tudiz princip Boha jako jedinou vec,system,ktery ridi zivot se mi zda velmi chuda myslenka. Veda vs Buh Proc by Veda a Buh mely byt odlisne a patrit kazdy na jiny breh? Veda dokazuje zakony prirody a skrze Boha zas a opet si predstavujeme jeho dukaz existence ci podle prirody vidime ceho je schopno. Vsechno se vsim je provazane a pokud by jsme meli hledat odlisnosti od pojmu Buh a Veda zjistime nakonec,ze vse co existuje v jakekoli podobe je provazane a jedno s druhym souvisi.Kazdy pokud v neco veri musi verit skrze neco a bez jednoho,ci druheho by k tomu nedosel. ZIVOT Uz samotny fakt ze chceme vedet jestli Buh je byl ci bude jak se prezentuje,jakymi prostredky,jak vypada a co to vlastne je..... znamena,ze lide potrebuji smer kudy bezstarostne jit a zit ve svem stesti.Je to filosofie k dosazeni vecneho stesti a zpusob jeho naplneni.Ale tez nas tento smer bere do zahuby,jelikoz to znamena na,ze na konci teto cesty a naplneni naseho stesti je i lenost a konec badani v jakemkoli smeru.bude to konec cesty,kde jiz nic noveho nebude a existence zivota a cehokoli jineho zanikne.Pokud pripustime ze neco takoveho na konci kazdeho z nas ceka,popirame smysl principu existence.Pokud ma existence by mela mit konec,jaky smysl by mel zacatek existence a pokud by existence byla ohranicena,mela by smysl? Smrt neznamena konec zivota,pouze znemozneni vyvoje v konkretni podobe.Zivot nelze znicit pouze premenit na jiny zivot(napr. usmrceni cloveka se clovek jen prevteli do miliard jinych zivocisnych druhu,neboli vrati se(slouci se) zpet do prirody. Prozatim nezname nic,co by zmizelo zcela,vzdy se to jen zmenilo na jinou vec s jinymi vlastnostmi.
------------------------ V přirozené podstatě mysli nenalezneme zmatenost, zmatenost znamená pouze to, jakým způsobem věci prožíváme, věci které máme označeny v mysli jako zmatené. (Topga Julgjal rinpočhe) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 07:37:28
|
SkidZ.
Zajímavé. Myšlenka, že bůh je vlastně každý z nás. lidí sice zní podivně,ale když pomyslím na ten zázrak,že každý myslíme a jak myslíme, pak mohu říci "proč ne". Tato definice boha se zdá být nejrozumější.Otázkou je, zda právě toto může být tím dokonalejším než my ,když jsme to my.
Jakýs smysl by mělo zrození, kdyby smrtí život skončil? Život není ožno zničit, ale pouze přeměnit?
Obávám se,že to není o smyslu života. K zrození dojde a je to důsledek běžného rozmnožovacího procesu .Nikde není dáno,že by v tom byl nějaký jiný smysl. O smyslu života každého jedince jsi mluvil předtím a jako smysl života jsi to neoznačil." Život začíná nepříjemnem a celý je zasvěcen hledání příjemna. Je li příjemna dosaženo. pak končí hledání a každý jedinec se snaží tento stav zachovat. Chybí li zdánlivě nebo skutečně cesta k příjemnu, pak každý živý tvor ztrácí o život zájem. U člověka platí navíc to, že chybí li skutečná cesta k příjemnu,apk za pomoci myšlení slovního stvoří cestu nepravou, vymyšlenou,čili jakéhosi boha. Tuto cestu pak využívá a dokud v ní věří, pak tato cesta dokáže stess odstranit a dát člověku pocit příjemna,či alespoň cesty k příjemnu. Toto je základní smysl víry. Otázkou je, zda jsou snahy vědy tyto nepravé ,ale fungující cesty zničit pragmatickým poznáním a popíráním existence boha a posmrtného života. Na tuto otázku zatím neznám odpověď,ale tak trošku mně to připomíná člověka beroucího chromému berly a nabádajícího jej aby chodil jako ostatní. Kdysi jsem četl knihu a v té knize hlavnímu hrdinovi kněz říkal. Bůh je zde pro slabé, ty jsi silný a proto jej nepotřebuješ. Neber ho však těm slabým, neboť bez něj nemohou žít. Myšlenka života, který se přemění na tisíce životů a tím nekončí a nemůže být zničen sice krásně a ušlechtile zní a skutečně k tomu dochází i když v dnešní době je to u člověka trošku složitější díky kremaci, kdy se biologické látky mění na sloučeniny uhlíku,čili smog a to co zbyde je pouhý popel. Stejně tak by se dalo říci, že neexistuje hmota neživá,protože se hmota živá skládá s atomů a molekul hmoty neživé.Jenže na konci života je smrt a zánik procesu myšlení a to je podstatné. Látkovou výměnou také dochází k té přeměně, kterou jsi popsal a na hromádce trusu vznikne mnohý nový život,ale ten život nemá nic společného se životem mým.Pro mé bytí je tím nejdůležitějším proces myšlení a ten smrtí zanikne.Za života však mohu přenášet informace na ostatní lidi a ač na ně nepřenáším své já, přenáším na část svého života. V tom je smysl bytí.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 08:45:59
|
SkidZ.
Zajímavé. Myšlenka, že bůh je vlastně každý z nás. lidí sice zní podivně,ale když pomyslím na ten zázrak,že každý myslíme a jak myslíme, pak mohu říci "proč ne". Tato definice boha se zdá být nejrozumější.Otázkou je, zda právě toto může být tím dokonalejším než my ,když jsme to my.
Jakýs smysl by mělo zrození, kdyby smrtí život skončil? Život není ožno zničit, ale pouze přeměnit?
Obávám se,že to není o smyslu života. K zrození dojde a je to důsledek běžného rozmnožovacího procesu .Nikde není dáno,že by v tom byl nějaký jiný smysl. O smyslu života každého jedince jsi mluvil předtím a jako smysl života jsi to neoznačil." Život začíná nepříjemnem a celý je zasvěcen hledání příjemna. Je li příjemna dosaženo. pak končí hledání a každý jedinec se snaží tento stav zachovat. Chybí li zdánlivě nebo skutečně cesta k příjemnu, pak každý živý tvor ztrácí o život zájem. U člověka platí navíc to, že chybí li skutečná cesta k příjemnu,apk za pomoci myšlení slovního stvoří cestu nepravou, vymyšlenou,čili jakéhosi boha. Tuto cestu pak využívá a dokud v ní věří, pak tato cesta dokáže stess odstranit a dát člověku pocit příjemna,či alespoň cesty k příjemnu. Toto je základní smysl víry. Otázkou je, zda jsou snahy vědy tyto nepravé ,ale fungující cesty zničit pragmatickým poznáním a popíráním existence boha a posmrtného života. Na tuto otázku zatím neznám odpověď,ale tak trošku mně to připomíná člověka beroucího chromému berly a nabádajícího jej aby chodil jako ostatní. Kdysi jsem četl knihu a v té knize hlavnímu hrdinovi kněz říkal. Bůh je zde pro slabé, ty jsi silný a proto jej nepotřebuješ. Neber ho však těm slabým, neboť bez něj nemohou žít. Myšlenka života, který se přemění na tisíce životů a tím nekončí a nemůže být zničen sice krásně a ušlechtile zní a skutečně k tomu dochází i když v dnešní době je to u člověka trošku složitější díky kremaci, kdy se biologické látky mění na sloučeniny uhlíku,čili smog a to co zbyde je pouhý popel. Stejně tak by se dalo říci, že neexistuje hmota neživá,protože se hmota živá skládá s atomů a molekul hmoty neživé.Jenže na konci života je smrt a zánik procesu myšlení a to je podstatné. Látkovou výměnou také dochází k té přeměně, kterou jsi popsal a na hromádce trusu vznikne mnohý nový život,ale ten život nemá nic společného se životem mým.Pro mé bytí je tím nejdůležitějším proces myšlení a ten smrtí zanikne.Za života však mohu přenášet informace na ostatní lidi a ač na ně nepřenáším své já, přenáším na část svého života. V tom je smysl bytí. MB
Slávo, kdo je v tvých očích silný člověk. Josef Stalin? Muž z ocele? Tento ocelový zločinec spáchal mnoho zla a málo dobra.
Chci si udělat obrázek o tvé představě silného člověka. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 11:18:34
|
Gato.
člověk je silný svým duchem. Ten kdo se bojí, ten je slabý byť by vládnul jako Stalin. I takový vládce se bojí a to tím víc, čím více lidem ublíží zneužitím svých schopností. Slabým je také ten, kdo se bojí smrti po celý svůj život.Slabým je ten kdo se nedokáže sám o sebe postarat a proto hledá pomoc vnější, třeba prosí o pomoc boha. Můžeš být silákem,ale když se budeš bát,pak jsi slabý jako dítě.Můžeš být třeba císařem a mocným vládcem a budeš li se bát,pak jsi slabý a to i tehdy obklopíš li se strážemi. Ten kdo dokáže druhým své schopnosti dávat vytváří lásku která jej chrání a pomáhá mu žít přestává se bát. Zneužiješ svých schopností a třeba na čas zvítězíš,ale strachu s odplaty již se nezbavíš.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 12:26:01
|
Gato.
člověk je silný svým duchem. Ten kdo se bojí, ten je slabý byť by vládnul jako Stalin. I takový vládce se bojí a to tím víc, čím více lidem ublíží zneužitím svých schopností. Slabým je také ten, kdo se bojí smrti po celý svůj život.Slabým je ten kdo se nedokáže sám o sebe postarat a proto hledá pomoc vnější, třeba prosí o pomoc boha. Můžeš být silákem,ale když se budeš bát,pak jsi slabý jako dítě.Můžeš být třeba císařem a mocným vládcem a budeš li se bát,pak jsi slabý a to i tehdy obklopíš li se strážemi. Ten kdo dokáže druhým své schopnosti dávat vytváří lásku která jej chrání a pomáhá mu žít přestává se bát. Zneužiješ svých schopností a třeba na čas zvítězíš,ale strachu s odplaty již se nezbavíš. MB
Slávo, byl Stalin potrestán za své zlé činy nebo ne? Já myslím, že ne. Odsoudila ho společnost? Myslím, že ne. V Česku lidé stavěli pomník na jeho počest! Zločinec Stalin žil až do své smrti v materiálním pohodlí. Odškodnila společnost oběti jeho násilí. Myslím, že ne!
Buď více konkrétní ve své odpovědi.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 13:15:55
|
Gato.
Zda byl Stalin dostatečně potrestán, to nevím, ale vím,že měl díky svým činům celý život hrozný strach a to je o něm i známo. Strach je psychická bolest a ta je horší než tělesná. Navíc se traduje, že byl otráven,čili by se dalo říci, že byl popraven. To co se dělo po jeho smrti se již jeho samého netýká a kdyby mu strhli tisíce pomníků, pro něj to již trest není. Spíše bys tedy měl mluvit o satisfakci,ale já bych ani o ní nehovořil. Oni jsou lidé i takoví, že mocnému za života lezou do zadku a když je bezmocný, nebo zemře, pak do něj kopají. Tohle já prostě nemám rád. Podívej se trošku zpět v čase do doby, kdy vládli u nás komunisti. Kolk lidí jim lezlo do pozadí, udávali bližní a po Listopadu na komunisty nejvíce nadávají.Často se jedná o bývalé komunisty, kteří dnes ukazují svou oddanost jinému režimu stejně, jako ji ukazovali tehdy komunistům. Já nemám rád, když se kope do padlých.To dělají pouze lidské hyeny. Ještě k tomu Stalinovi. Kdyby nebyl takový jaký byl, tehdejší Sovětský svaz by válku prohrál a zvítězila by mnohem horší bestie- Hitler. Já i ty bychom se tedy osvobození nedočkali a jak říkal Hitler, podřadné rasy jako jsou Češi by vystěhoval kamsi do Ohňové země. Nejspíše bychom skončili kdesi v pecích koncentráků. Nauč se vidět klady a zápory a buď vždy nad věcí. Zatím je tvůj pohled jednostranný.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 15:40:37
|
Gato.
Zda byl Stalin dostatečně potrestán, to nevím, ale vím,že měl díky svým činům celý život hrozný strach a to je o něm i známo. Strach je psychická bolest a ta je horší než tělesná. Navíc se traduje, že byl otráven,čili by se dalo říci, že byl popraven. To co se dělo po jeho smrti se již jeho samého netýká a kdyby mu strhli tisíce pomníků, pro něj to již trest není. Spíše bys tedy měl mluvit o satisfakci,ale já bych ani o ní nehovořil. Oni jsou lidé i takoví, že mocnému za života lezou do zadku a když je bezmocný, nebo zemře, pak do něj kopají. Tohle já prostě nemám rád. Podívej se trošku zpět v čase do doby, kdy vládli u nás komunisti. Kolk lidí jim lezlo do pozadí, udávali bližní a po Listopadu na komunisty nejvíce nadávají.Často se jedná o bývalé komunisty, kteří dnes ukazují svou oddanost jinému režimu stejně, jako ji ukazovali tehdy komunistům. Já nemám rád, když se kope do padlých.To dělají pouze lidské hyeny. Ještě k tomu Stalinovi. Kdyby nebyl takový jaký byl, tehdejší Sovětský svaz by válku prohrál a zvítězila by mnohem horší bestie- Hitler. Já i ty bychom se tedy osvobození nedočkali a jak říkal Hitler, podřadné rasy jako jsou Češi by vystěhoval kamsi do Ohňové země. Nejspíše bychom skončili kdesi v pecích koncentráků. Nauč se vidět klady a zápory a buď vždy nad věcí. Zatím je tvůj pohled jednostranný.
MB
Slávo, je smutné, že říkáš, že nevíš, zdali Stalin byl dostatečně potrestán, myslím, že lžeš, protože víš, že nepochybně nebyl.
Ještě k tomu Stalinovi. Kdyby nebyl takový, jaký byl, mnoho lidí by žilo. Ty věříš těm lžím o tom, že bez něj by Rusové nevyhráli válku, jsi oběť komunistické propagandy jako jiní lidé, které znám. Víš něco o smlouvě Molotov-Ribentrop? Víš něco o vyvražďování důstojníků v rudé armádě? S takovými primitivnímy argumenty na mě nechoď.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 15:54:35
|
Gato.
Ať byl, nebo nebyl dostatečně potrestaný, vyjde to na stejno. Jak bys jej chtěl tolik let po smrti potrestat? Já vím, že věříš v převtělení a tak najdi to v co se převtělil a potrestej to. Jinak jsou to zbytečné bláboly o ničem. Už tě vidím jak mlátíš třeba kočku a hulákáš na ni."Tumáš Staline." Potom si tvoje dušička oddechne a ty budeš moci říci." Tak a nyní je dostatečně potrestaný. A můžeš i pokračovat dál. Víš kolik tyranů a despotů bylo v historii a doposud nebyli dostatečně potrestáni. A až je potrestáš všechny, můžeš si říci. "To jsem ale dnaska zase byl spravedlivý." Já být tebou začnu Topolánkem a těmi kteří stvořili finanční reformu odsuzující mnohé staré a nemocné lidi ke smrti,protože nemají na lékaře, léky , nájem energii a na jídlo jim už vůbec nezbude. Máš výhodu.Jsou ještě živí a tak je možné je potrestat.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 16:14:59
|
Gato.
Ať byl, nebo nebyl dostatečně potrestaný, vyjde to na stejno. Jak bys jej chtěl tolik let po smrti potrestat? Já vím, že věříš v převtělení a tak najdi to v co se převtělil a potrestej to. Jinak jsou to zbytečné bláboly o ničem. Už tě vidím jak mlátíš třeba kočku a hulákáš na ni."Tumáš Staline." Potom si tvoje dušička oddechne a ty budeš moci říci." Tak a nyní je dostatečně potrestaný. A můžeš i pokračovat dál. Víš kolik tyranů a despotů bylo v historii a doposud nebyli dostatečně potrestáni. A až je potrestáš všechny, můžeš si říci. "To jsem ale dnaska zase byl spravedlivý." Já být tebou začnu Topolánkem a těmi kteří stvořili finanční reformu odsuzující mnohé staré a nemocné lidi ke smrti,protože nemají na lékaře, léky , nájem energii a na jídlo jim už vůbec nezbude. Máš výhodu.Jsou ještě živí a tak je možné je potrestat. MB
Slávo, to je hloupý výlev! Já myslel, že se zajímáš o spravedlnost. Tvá materialistická filosofie je pro řešení tohoto problému nedostatečná. Moje filosofie je na to užitečnější. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 17:02:18
|
Gato.
Mne zajímá spravedlnost pro živé a ne pro dávno mrtvé. To o čem ty mluvíš je docela obyčejná touha po pomstě a nikoliv po spravedlnosti. Uznávám však že tvoje idealistická filosofie je při soudu mrtvých výhodnější. Ke spravedlnosti sice nedojde, ale můžeš mít dobrý pocit, že je zde nějaká vyšší spravedlnost.
Mluvíš o hloupém výlevu. Možná je tomu tak,ale příčinou toho je snaha neříkat tobě, že jsi chytrosti příliš nepobral. A tak raději ukazuji paradoxy kterých se dopouštíš v bláhové naději, že tě to samotnému dojde.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 17:37:02
|
Gato.
Mne zajímá spravedlnost pro živé a ne pro dávno mrtvé. To o čem ty mluvíš je docela obyčejná touha po pomstě a nikoliv po spravedlnosti. Uznávám však že tvoje idealistická filosofie je při soudu mrtvých výhodnější. Ke spravedlnosti sice nedojde, ale můžeš mít dobrý pocit, že je zde nějaká vyšší spravedlnost.
Mluvíš o hloupém výlevu. Možná je tomu tak,ale příčinou toho je snaha neříkat tobě, že jsi chytrosti příliš nepobral. A tak raději ukazuji paradoxy kterých se dopouštíš v bláhové naději, že tě to samotnému dojde.
MB
Slávo, ty se mstíš, ne já. Já chci spravedlnost. Psal jsem o několika důležitých pravdách, kterých sis nevšiml. Ty pravdy tvoří mou filosofii. Nemyslím, že Stalin je mrtvý. On žije. Byl bys překvapen, kdybych řekl, že tví rodiče žijí? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/02/2008 : 17:55:59
|
Gato.
Stalin žije? Výborně. Tak ho pozdravuj.
MB |
|