www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Mýslíte, že jde dokázat existence Boha?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/02/2008 :  18:51:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Příspěvky ale neplatím. (he he he)
Kdybys řekl, že Hitler žije, tak by tě odpověděl podobně a přesto nejsem fašista ani nacista. I když? Já jsem ho viděl v Americkém filmu. Byl v pekle a každý den mu do zadku zaráželi ananas. Jsi už s těmi nesmysly vážně nudný. Už mne začíná unavovat na cosi akového odpovídat. Ono je nějaký čas legrace, ale potom totální nuda.

MB
Go to Top of Page

Fallout
Uživatel

58 Posts

Posted - 06/02/2008 :  20:04:25  Show Profile  Reply with Quote
A žije i můj mrtvý křeček? Poděl se s námi Gato o tvé neuvěřitelné tajemství, ty jsi určitě odhalil všechny skryté pravdy světa a víš vše o životě a jeho smyslu, byl bych proto rád kdyby se s námi takový mistr pravdy, jako ty o něco hodnotného podělil. Prozatím to byli totiž pouze žvásty =)
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 06/02/2008 :  21:04:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Fallout

A žije i můj mrtvý křeček? Poděl se s námi Gato o tvé neuvěřitelné tajemství, ty jsi určitě odhalil všechny skryté pravdy světa a víš vše o životě a jeho smyslu, byl bych proto rád kdyby se s námi takový mistr pravdy, jako ty o něco hodnotného podělil. Prozatím to byli totiž pouze žvásty =)

Fallout,
řekl jsem to v nějakém kontextu, kterého by sis měl všimnout. Jsem žvanil podle tvých slov. Jseš schopný obhájit svůj odsudek a rozsudek nad mou filosofií? Jsi-li, udělej to. Vsaď na to něco. Prohraješ.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/02/2008 :  06:47:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Máš pravdu. S tenou prohraje každý,protože ho začnou ty tvoje nesmysly nudit a kdyby tě sypal na hlavu největší argumenty, ty si budeš stále mlít tu svou. A tak to každý raději vzdá. Ona to sice není jeho prohra,ale ty to považuješ za své vítězství.
Podívej se. Říkáš že víš že žije Stalin a moje rodiče.Tak řekni konečně kde a řekni konečně, kde je ten chíplý křeček, nebo si konečně uvědom, že jsi tím trošku trapný.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 07/02/2008 :  08:08:46  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Gato.

Máš pravdu. S tenou prohraje každý,protože ho začnou ty tvoje nesmysly nudit a kdyby tě sypal na hlavu největší argumenty, ty si budeš stále mlít tu svou. A tak to každý raději vzdá. Ona to sice není jeho prohra,ale ty to považuješ za své vítězství.
Podívej se. Říkáš že víš že žije Stalin a moje rodiče.Tak řekni konečně kde a řekni konečně, kde je ten chíplý křeček, nebo si konečně uvědom, že jsi tím trošku trapný.

MB

Slávo,
domýšlím svou filosofii do důsledků. Nejsem materialista. Vzpomeň na Davida, říkal, že jeho rodiče, kteří jsou po tělesné smrti, žijí. Viš něco o pránách, čakrách. Říkáš, že nevidíš aury, předpokládám, že nevidíš ani prány, čakry tj. astrální tělo.
Ani materiální tělo, ani astrální tělo nejsou nositelé identity. Život v mém vnímání je něco jiného než to, co materialisté nazývají život.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/02/2008 :  10:35:01  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Skutečně mám tu smůlu, či štěstí, že nemám halucinace. Já těm tvým řečem o čakrách a strálním tělu ani za mák nevěřím. Ty říkáš, že moje rodiče žijí.Když to tvrdíš, nejspíše jsi schopný být s nimi v kontaktu. Zeptej se jich tedy na docela obyčejnou věc, jaké je jejich křestní jméno. Když dokážeš správně odpovědět,pak začnu o tom co říkáš uvažovat.

MB
Go to Top of Page

Fallout
Uživatel

58 Posts

Posted - 07/02/2008 :  17:53:31  Show Profile  Reply with Quote
Gato,

bohužel musím tě zklamat. Tvoje indentita je uložena v mozku. Jsou desetisíce zdokumentovaných případů, kdy byl poškozen čelní lalok a člověk v důsledku toho zranění zcela změnil svou osobnost-povahu-charakter, stal se úplně jiným člověkem. Tvoje indentita a vše s ní spojené sídlí v tom proklatém materialistickém mozku. Teoreticky, když tě bouchnu správně kladívkem do čela, staneš se klidně materialistou a když si potom zpětně přečteš co jsi tu psal, tak to nazveš nesmysly.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/02/2008 :  20:38:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Falout.

A tak pozor na kladívko,abychom se NEDEJ BOŽE netsali idealisty. Být tak trapný bach asi nepřežil. (smích)

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 08/02/2008 :  07:57:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Fallout

Gato,

bohužel musím tě zklamat. Tvoje indentita je uložena v mozku. Jsou desetisíce zdokumentovaných případů, kdy byl poškozen čelní lalok a člověk v důsledku toho zranění zcela změnil svou osobnost-povahu-charakter, stal se úplně jiným člověkem. Tvoje indentita a vše s ní spojené sídlí v tom proklatém materialistickém mozku. Teoreticky, když tě bouchnu správně kladívkem do čela, staneš se klidně materialistou a když si potom zpětně přečteš co jsi tu psal, tak to nazveš nesmysly.

Fallout,
identita žádného člověka není uložena v mozku. Tvoje tvrzení stojí proti mému tvrzení. Neproklínám materiální mozek. Nemanipuluj se mnou. Nenazvu to nesmysly.
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 08/02/2008 :  08:05:20  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Falout.

A tak pozor na kladívko,abychom se NEDEJ BOŽE netsali idealisty. Být tak trapný bach asi nepřežil. (smích)

MB

Člověk s IQ 130 se projevuje tím, že mě zesměšňuje tímto primitivním způsobem.
Myslel jsem, že máš zájem na tom, aby lidé různých pravd projevovali své názory, že to jim má být umožněno. Nebo to je opět tvá oblíbená manipulace.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/02/2008 :  09:02:09  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Podívej se zpět, do svých příspěvků a najdeš tam odpověď na to, kdo koho se snaží ponížit. Já jsem byl dlouho trpělivý a snášel jsem tvé napadání. Když jsem si totéž jednou dovolil já, ihned běduješ, namísto aby ses nad sebou zamyslel a posoudil, zda skutečně nejsi s těmi"argumenty" trapný. Neustále cosi tvrdíš bez toho nejmenšího důkazu a tvoje tvrzení vůbec nerespoktuje soudobé lidské poznání. Když má někdo jiný názor než ty, pak má mozek vygumovaný komunisty nízký intelekt a podobně. Co nechceš sám, nedělej druhému.Napadáš li,pak druhého provokuješ k tomu aby napadal tebe. To se tě však nelíbí a hned toho druhého káráš. Není to u chlapa přece jen trošku trapné? To je vlastnost hádavých žen.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 08/02/2008 :  10:26:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Gato.
Podívej se zpět, do svých příspěvků a najdeš tam odpověď na to, kdo koho se snaží ponížit. Já jsem byl dlouho trpělivý a snášel jsem tvé napadání. Když jsem si totéž jednou dovolil já, ihned běduješ, namísto aby ses nad sebou zamyslel a posoudil, zda skutečně nejsi s těmi"argumenty" trapný. Neustále cosi tvrdíš bez toho nejmenšího důkazu a tvoje tvrzení vůbec nerespoktuje soudobé lidské poznání. Když má někdo jiný názor než ty, pak má mozek vygumovaný komunisty nízký intelekt a podobně. Co nechceš sám, nedělej druhému.Napadáš li,pak druhého provokuješ k tomu aby napadal tebe. To se tě však nelíbí a hned toho druhého káráš. Není to u chlapa přece jen trošku trapné? To je vlastnost hádavých žen.
MB

Slávo,
zamyslel ses už nad tím, proč David nepřizpívá do diskuse? Ten jeho idealismus není tak chybný jak si myslíš. Ty sám jsi říkal, že neslyšíš argumenty idealistů. Najdi můj příspěvek, kde říkám, že máš nízké IQ. Takový přízpěvek neexistuje. Napsal jsem, že máš vygumovaný mozek komunisty? Nenapsal. Tvé protiidealistické smýšlení je shodné s tím komunistickým, a proto jsem tě nazval komunistou. Omlouvám se za toto zjednodušení, protože jinde komunistickou ideologii odmítáš.

Go to Top of Page

Ivan Navi
Nový uživatel

10 Posts

Posted - 08/02/2008 :  12:41:33  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SkidZ

Bůh
CO je Buh? Proc se ho snazime zhmotnit?Proc si myslime,ze nas ovlivnuje?
Od pradavna verime,ze nekdo,neco je lepsi nezli mi,ale pokud to slysime tak si zacpavame usi.Chceme dokazat,ze tu neco je a kdyz by to mohla byt pravda,tak to nebudem chtit priznat.Dokazujeme tu a vyvracime neco,co lidi na jedne ci na druhe strane chtej prijmout jen proto,aby mohli najit na opozicnich slovech slova v ktere veri.
Viru ma kazdy clovek,ac ateista ci zbozny clovek jakehokoli nabozenstvi.Veda,nabozenstvi,okultizmus,evoluce,Samasebe apod. vse prispiva do vyvoje cloveka pokud je to rozume vyrovnane.
Nemyslim si,ze Buh je nejaka urcita bytost,hmotne tvarovana ci fousaty deda ktereho nam chteji vnutit Holivoodsky trhaky ci literalni dila od vsemoznych autoru.
Bohem je kazdy z nas a je v kazde veci,dukazem je to,ze si ridime kazdy svuj zivot.Diky nastroji jako je propracovany system cloveka vnimame okolni svet a na zaklade techto vemu jej chapeme a ridime se podle nich.Bohem tez muze byt pouze jeho predstava kohokoli z nas,ktera ma za nasledek neprime ovlivneni kazdeho z nas.Predstavou myslim vytvoreni jakekoli myslenky,ktera vyvolava reakce.
narozeni Boha
Pokud predpokladame jeho existenci,musime take predpokladat jeho zrozeni(vznik).Proc byl vytvoren,za jakym ucelem a jak byl stvoren?
Buh jako neco,co ridi zivot je pouze monopolni system a v nasem ruznorodem svete kde zijeme ma vse sve ruznorode odlisnosti a diky tomu se obohacujeme a vyvijime se.Tudiz princip Boha jako jedinou vec,system,ktery ridi zivot se mi zda velmi chuda myslenka.
Veda vs Buh
Proc by Veda a Buh mely byt odlisne a patrit kazdy na jiny breh?
Veda dokazuje zakony prirody a skrze Boha zas a opet si predstavujeme jeho dukaz existence ci podle prirody vidime ceho je schopno.
Vsechno se vsim je provazane a pokud by jsme meli hledat odlisnosti od pojmu Buh a Veda zjistime nakonec,ze vse co existuje v jakekoli podobe je provazane a jedno s druhym souvisi.Kazdy pokud v neco veri musi verit skrze neco a bez jednoho,ci druheho by k tomu nedosel.
ZIVOT
Uz samotny fakt ze chceme vedet jestli Buh je byl ci bude jak se prezentuje,jakymi prostredky,jak vypada a co to vlastne je..... znamena,ze lide potrebuji smer kudy bezstarostne jit a zit ve svem stesti.Je to filosofie k dosazeni vecneho stesti a zpusob jeho naplneni.Ale tez nas tento smer bere do zahuby,jelikoz to znamena na,ze na konci teto cesty a naplneni naseho stesti je i lenost a konec badani v jakemkoli smeru.bude to konec cesty,kde jiz nic noveho nebude a existence zivota a cehokoli jineho zanikne.Pokud pripustime ze neco takoveho na konci kazdeho z nas ceka,popirame smysl principu existence.Pokud ma existence by mela mit konec,jaky smysl by mel zacatek existence a pokud by existence byla ohranicena,mela by smysl?
Smrt neznamena konec zivota,pouze znemozneni vyvoje v konkretni podobe.Zivot nelze znicit pouze premenit na jiny zivot(napr. usmrceni cloveka se clovek jen prevteli do miliard jinych zivocisnych druhu,neboli vrati se(slouci se) zpet do prirody.
Prozatim nezname nic,co by zmizelo zcela,vzdy se to jen zmenilo na jinou vec s jinymi vlastnostmi.

------------------------
V přirozené podstatě mysli nenalezneme zmatenost, zmatenost znamená pouze to, jakým způsobem věci prožíváme, věci které máme označeny v mysli jako zmatené. (Topga Julgjal rinpočhe)

Boh už má aj hmotnú podobu a to Božsky absolutnú. Nieje to tak dávno, čo sa táto absolutizácia hmotného tela dokončila. Hmotné telo, ktoré si Boh absolutizoval je telo Ježiša Krista.
Boh nieje v žiadnom z nás a v žiadnej veci v tom zmysle, že by sme mali jeho časť. Môžeme mať z Neho len ídeu, cez ktorú si môžeme byť s Ním blízky, ale Boh je samostatná bytosť, ktorá nikdy nebola stvorená, a všetko ostatné už stvorené bolo.
Boh vždy bol a vždy bude. Nikdy nebol stvorený a nikdy nezanikne. Je podstatou existencie.
V čom je rozdiel medzi vedou a Bohom? Okrem iného hlavne to, že veda pozerá na veci a udalosti z pohľadu hmoty, ktorú prioritne vníma ako realitu. Pohľad Boha je z druhej strany.
Na to, aby si bol šťastný ti stačí pocit šťastia. Ak budeš mať ídeu súladiacu s Božou vo vedomí, pocit šťastia ťa nikdy nemôže opustiť.
S tým pokračovaním života je to trošku inak. Ty hovoríš o ľudskom tele ako o ľudskom ja. Ľudské ja je vedomie existujúce v ľudskom tele. Ľudské ja nieje ľudské telo, tak ako šofér nieje auto.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 08/02/2008 :  16:00:57  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Navi, Gato,

exaktní věda předpokládá existenci lidského vědomí v mozku. Kde (na jakém jiném místě) předpokládáš, že existuje duše, jaké má tento duševní prostor vlastnosti, je hmotný, nebo bez hmoty jako absolutní vakuum, kde ho lze podle tebe objektivně nalézt?

Edited by - Dalibor Grůza on 08/02/2008 16:03:38
Go to Top of Page

SkidZ
Nový uživatel

Czech Republic
7 Posts

Posted - 08/02/2008 :  16:39:49  Show Profile  Reply with Quote
Ty rikas ze si Buh zabsolutizoval telo Jezise Krista a dale chces tvrdit zas jinou vetou ze Buh nejni v kazdem z nas a pritom veris,ze buh nas stvoril,jelikoz bez jeho zasahu bychom tu nebyli... tak proc si myslis ze buh nemuze byt v nas?
A pokud je v nas,tak si ridime osud podle sebe a ne podle loutkare,tudiz to znamena,ze osud jak ho chapem(kazdy ma predepsanou cestu sveho zivota) timto popirame,jelikoz si kazdy muze jit jakymkoli smerem.
A pokud je Buh samostatna bytost tak je hmotny.Pokud je jakymkoli zpusobem zhmotnen tak se musi ridit prirodnimi zakony znamymi i neznamymi.
A jestli je Buh rizen prirodnimi zakony,tak nemuze byt neomezeny,jelikoz je rizen zakony ktery sam vytvoril a plati pro kazdeho stejne.
A jestli plati pro kazdeho stejne tak je Buh v kazdem z nas.
Cloveku staci aby byl vyrovnany na to aby mu nikdy nebylo smutno,aby nikdy nebyl rozcileny apod.
Pokud umis predvidat sve negativni pocity tak k nim nikdy nedojde...

Nemyslel jsem hmotne ja,pokud si to prectes pozornej tak zjistis,ze mluvim o duchovni existenci,ktera se ve hmotnem svete prevteluje do veci cpicim zivotem a k tomu jsem pridal svuj duchovni svet zkrze hmotu.
Nejvetsiho moudra je v nenapsane vete z moznosti vlastniho vyjadreni podstaty z informace,ktere dostaneme.

------------------------
V přirozené podstatě mysli nenalezneme zmatenost, zmatenost znamená pouze to, jakým způsobem věci prožíváme, věci které máme označeny v mysli jako zmatené. (Topga Julgjal rinpočhe)
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000