www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Důkaz reálného hmotného světa.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/01/2008 :  16:17:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Doufám, že mluvíš o své inteligenci a reakci na mé hmm.Myslím však, že se přeceňuješ.Zatím jsi mimo napadání nic pořádného nenapsal a to co jsi napsal ukazuje inteligenci kolem 60. Na to abys uvěřil v ty nesmysly tě však tvoje inteligence docela postačuje, tak buď s ní spokokejný a mně už dej pokoj.Nekaž svým napadáním úroveň tohoto fóra, o to tě žádám.Já nejsem povinný tvojí víru přijmout za svou a mám na to právo.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 06/01/2008 :  17:44:27  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Gato.

Doufám, že mluvíš o své inteligenci a reakci na mé hmm.Myslím však, že se přeceňuješ.Zatím jsi mimo napadání nic pořádného nenapsal a to co jsi napsal ukazuje inteligenci kolem 60. Na to abys uvěřil v ty nesmysly tě však tvoje inteligence docela postačuje, tak buď s ní spokokejný a mně už dej pokoj.Nekaž svým napadáním úroveň tohoto fóra, o to tě žádám.Já nejsem povinný tvojí víru přijmout za svou a mám na to právo.

MB

Ty nemáš zájem o diskusi. K čemu máš tu svou vysokou inteligenci, když ji nepoužíváš?
IQ kolem 130 se projevuje slovy hmmm... Obhaj svou inteligenci! Za několik měsíců této diskuse jsi nepochopil ani mé základní argumenty, které navi pochopil. Tvá vysoká inteligence se projevuje tímto nepochopením. Nekaž tuto diskusi lžemi o tvé vysoké inteligenci!!!

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/01/2008 :  18:07:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Doufám, že si toto Ivan přečte a pořádně tě vynadá, že si ho stále bereš do úst.Navíc Ivan je věřící jako ty. Inteligence je o tom, že inteligentní člověk dokáže rozeznat bludy a nesmysly od reality, což právě není tvůj případ.Ty předpokládáš ve své hlouposti, že je každý inteligentní člověk povinný tvoje bludy a nesmysly uznat. Tak to ale bohudík není. Intelekt umožňuje je rozeznat a odmítnout,což ty považuješ za hloupost. Několikrát jsem byl upozorněn, abych na tvoje slova neodpovídal a neklesal na tvojí úroveň.Nyní ty hlasy poslechnu a proto se s tebou loučím.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 06/01/2008 :  19:29:29  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
já si myslím, že ta upozornění jsou jenom tvé výmysly. Použil jsi už i Aničku, pak Pepka pána boha. Kolik dalších lidí zneužíváš ve své argumentaci?
Takto se projevuje argumentace člověka, který se chlubí vysokou inteligencí...
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 08/01/2008 :  13:27:05  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Podle mého názoru z vjemů jedincových smyslů, resp. modelu světa obsaženém v jedincově mozku, nelze stanovit přesný popis, resp. dokázat existenci světa jako toho co nutně je mimo náš mozek. Immanuel Kant tento model světa obsažený v jedincově mozku nazval jedincův "svět pro nás" oproti skutečnému světu, "světu o sobě", který však podle mého názoru nelze z jedincova "světa pro nás" dokázat. Jako jediné hledisko nám tak zůstáva hlediska souladu či rozporů v jedincově mozku, resp. jeho "světě pro nás". Z toho plyne, že chce-li jedinec zažívat klid v tomto svém modelu, čili svém "světě pro nás", obsaženém v jeho mozku, musí usilovat o soulad všech a všeho v tomto jeho "světě pro nás".

Z toho plyne:

1.) Je nepopiratelné, že současná exaktní věda, které vychází z existence hmotného světa, je schopna zajistit život většímu počtu lidí, odstranit jejich bídů, případně mírnit jejich konflikty prostřednictvím exaktního poznání, proto lze říci, že exaktní poznání vědy, která vychází z existence hmotného světa ("světa o sobě"), je užitečné, čili mírní rozpory jedincova "světa pro nás". Exaktní poznání tohoto hmotného světa je v souladu s tímto hmotným světem (světem o sobě), čili mírní rozpory mezi jedincem a tímto hmotným světem v jedincově "světě pro nás".

2.) Zároveň toto exaktní vědecké poznání takto mírní rovněž rozpory mezi jedincem a ostaními živými tvory vytvořením jediného exaktního modelu "světa o sobě", tj. jediného souhlasného "světa pro nás" společného všem jedincům, prostřednictvím dobrovolného sjednocení všech "světů pro nás" všech jedinců, nacházejících se ve "světě pro nás" určitého jedince.

Z toho plyne, že předpoklad existence hmotného světa a ostatních lidí a živých organismů, který je např. v rozporu s předpokladem, že existuji pouze já a mé vědomí (solipsysmus), není sice prokazatelný, ale je užitečný, protože mírní rozpory v jedincově světě pro nás, čili modelu světa obsaženém v jedincově mozku. Nejedná se tudíž o prokazatelnou pravdu, nýbrž o dobro, které mírní rozpory v jedincově "světě pro nás", jako opak zla, které tyto rozpory zesiluje (např. tzv. solypsismus).
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/01/2008 :  12:04:57  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Skus srovnat vedle sebe svůj život ve hmotném reálném světě a život ve světě virtuálním, ve kterém jsou pouze tvoje vjemy a nic kromě tebe ve skutečnosti neexistuje. Dle mého názoru zde není žádného rozdílu. Ten svět "matrix" je však méně reálný, než běžný hmotný svět a proto jsem názorově na straně hmotného reálného světa. Navíc je třeba si uvědomit,že existuje celá řada poznání které vůbec neznám, jen vím že existuje.Kdybych zde byl pouze já a ostatní byli virtualitou,pak by toto poznání které neznám bylo naprosto zbytečné. K tomuto poznání došlo lidé a tím je dáno, že existují. Existují li oni, pak existují všichni ostatní,čili se jedná o reálný hmotný svět.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 09/01/2008 :  13:47:30  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Přijetí představy virtuálního světa, resp. solipsysmus může mít za důsledek růst konfliktů v jedincově představě světa obsažené v jeho mozku (světě pro nás dle I. Kanta). Důsledkem by mohlo bít např. možnost zabít jiného člověka, který je přeci podle této pomýlené přestavy světa jen virtuální realitou, nebo možnost znečištění životního prostředí, které podle této pomýlené představy existuje pouze virtuálně, nebo projíždění autem zdí, která je přece jen virtuální, dále je to představa samoty člověka v tomto matrixu, resp. virtuálním světě, která mu i když příjme jeho zákony, musí určitě vadit a citově ho ochuzovat apod. Příkladem je záměna počítačové hry a hmotného světa jedincem v dnešní době. Neříkám, že hmotný svět (svět o sobě dle I.Kanta) lze dokázat z modelu tohoto hmotného světa obsaženého v jedincově mozku (tj. z jedincova světa pro nás dle I.Kanta), avšak přijetí jeho skutečnosti je užitečné, dobré, protože zmírňuje rozpory tohoto jedincova modelu a naopak přijetí jeho neskutečnosti, virtuality přináší člověku rozpory v jeho modelu světa, projevující se jako jedincova duševní nebo fyzická bolest.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/01/2008 :  16:18:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Rozumím tvým slovům,ale pokud se mluví o virtuálním světě, je to něco jiného, než když se mluví o virtuálním počítačovém světě. V tomto virtuálním počítačovém světě by platilo to co jsi napsal. Va virtuálním světě by musely platit a být součástí úprogramu všechny fyzikální a další zákonitosti a tím by se vlastně takový virtuální svět rrovnal normálnímu hmotnému světu a nebyl by zde rozdíl.Ovšem pravdu máš v tom, že kdyby někdo přijal myšlenku že svět je virtuální, mohl by vraždit, ničit prostředí, nebo třeba vzít si život. Ti kteří tuto pravdu uznali tím prosazují nadpřirozeno, které prý je v tom virtuálním světě možné.Pokud si přečteš některé příspěvky takových lidí,pak uvidíš, že jsou skutečně schopni a třeba i ochotni zničit svůj vlastní život, aby se dostali do lepšího světa po smrti. A o tom to ve skutešnosti je.A ještě o tom, že se tím snaží zničit záklaady maerialismu a racionálního myšlení.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 10/01/2008 :  08:42:39  Show Profile  Reply with Quote
Idealisté se nesnaží zničit základy racionálního myšlení. Pyšní materialisté si přisvojují tento názor, protože si myslí, že na takových základech staví. Nechtějí zničit svůj život a život ostatním lidem, říkají, že svět bdění, svět snění jsou závislé na vyšší skutečnosti, kterou lidé musí brát v úvahu.
Go to Top of Page

Fallout
Uživatel

58 Posts

Posted - 18/01/2008 :  03:24:44  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gato

Idealisté se nesnaží zničit základy racionálního myšlení. Pyšní materialisté si přisvojují tento názor, protože si myslí, že na takových základech staví. Nechtějí zničit svůj život a život ostatním lidem, říkají, že svět bdění, svět snění jsou závislé na vyšší skutečnosti, kterou lidé musí brát v úvahu.

Jakou vyšší skutečnost máš namysli? Když si dá člověk marihuanu, tak mu taky připadne, že je ve vyšší skutečnosti.
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 26/01/2008 :  17:15:35  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
Mariuhana jen otevira vnimani, ja jji nikdy nepouzival a take mam rozsirene vnimani, neustale
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/01/2008 :  08:31:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Davide.

A víš jistě, že se jedná o rozšířené vědomí, že to není cosi zcela jiného?

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 27/01/2008 :  09:13:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Fallout

quote:
Originally posted by Gato

Jakou vyšší skutečnost máš namysli? Když si dá člověk marihuanu, tak mu taky připadne, že je ve vyšší skutečnosti.

Ta vyšší skutečnost je samozářící, neproměnné, duchovní vědomí.

Go to Top of Page

Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 27/01/2008 :  15:27:48  Show Profile  Reply with Quote
V určité souvislosti mám na srdci následující:

Nezávisle na tom, kolik bláznivých myšlenek se na této planetě objevuje, jedna věc je jistá, zítra znovu vyjde slunce a příroda bude stále stejná, stejně majestátní a harmonická, jako už před milióny let. Lhostejno, kolik čistě abstraktních a zkušeností neuchopitelných představ v hlavách lidí vyvstane, přírodní celek bude stále týž. Lhostejno, jak velký zmatek v naší lidské společnosti nastane, moudrost a univerzální trvalost přírody a vesmíru zůstane nezměněna po všechny časy; před člověkem i po člověku.
Proto by člověk nikdy neměl zapomínat pohybovat se v přírodě a na čerstvém vzduchu, protože jedině tam je skutečný život ve své relativní dokonalosti a projevu. Mezi čtyřmi stěnami se člověk snadno dostane na scestí a k odtržení od věčně pulzujícího tepu pravého života. V bublině svého pokoje spřádá úvahy o pravém životě, ale zapomíná v něm žít, zapomíná chodit, běhat a zpívat s přáteli v přírodě a na rozkvetlých loukách, zapomíná pozorovat vzdálená slunce jiných světů, zapomíná žít v univerzálním prostoru věčného BYTÍ, zapomíná sdílet s přírodou, ze které vzešel a radovat se s ní z pokladu života.
Filozof bez přírody je jako umělec bez inspirace, jako dítě bez matky, jako tělo bez stravy. Příroda je sama mírou všech věcí a člověk je do ní vřazen, aby byl s ní a v ní. Zde je základ jakékoliv úvahy, zde je příčina jakékoliv úvahy.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/01/2008 :  16:11:48  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ondro.

Skrátka jak říkala moje babička." Nemudrujte a běžte se někam proběhnout." Ona vlastně říkala postaru vysmradit a měla pravdu. Táta říkal nech to koňovi, ten má větší hlavu a také měl pravdu. Tak co tu ještě děláme? Jdeme se proběhnout do přírody. A tak si musím sbalit příruční tlakoměr, vzít i glukometr a cukr, kdyby mne potkala hypoglykemie a pokud možno se držet někde v blízkosti lidí, to kdyby mne znovu trefil infarkt. A tak půjdu opět jen na dvorek přemýšlet o tom, co by bylo třeba udělat, kdybych mohl a přemýšlet o tom, kdo by to udělal za mne. A nebo si jen otevřu okno aby měli sousedi také něco s toho, když nacvičuji novou skladbu a aby díky tomu netrpěli nedostatkem adrenalinu.Nebo si dám trošku kyslíku s láhve? Kdo ví? Ale až mně bude líp, určitě začnu cvičit a chodit na procházky, jestli na to do té doby nezapomenu.

MB
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000