www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Důkaz reálného hmotného světa.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 30/12/2007 :  12:18:17  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
bylo by hezké, že kdybys nepoužíval termín logičtější, který je zavádějící. Jen krůček od toho je, že naše teorie jsou nesmyslnější.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 31/12/2007 :  09:01:30  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Je to složité vybrat jiné slovo než logičtější.Představ si třeba výrok.Auto jede, protože má motor. Naproti tomu výrok, že auto jede, protože to pán bůh chce. Dle mne je to první logičtější, než to druhé.Poraď mně jaké slovo bych měl tedy užívat. Předměty padají dolů díky gravitaci, nikoliv proto, že to pán bůh právě chce.
Užíváš li to druhé,pak bych mohl užít výrazu, že tvůj názor je skutečně hloupější,ale já toto neužívám.Pokud tě to došlo, pak to došlo tobě a mne do doho netahej.Možná by tě to mohlo být i k něčemu dobré.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 31/12/2007 :  11:48:30  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
proč bych tě do toho neměl tahat, ty výroky jsou tvoje! Vtáhl ses do toho sám. Logika souvisí s řečí a ta souvisí s komunikací. Připusť, že jsou dvě různé logiky a pak nebudu mít problém. Existuje-li jen jedna, pak jsme my idealisté tam, kam se nás materialisté snaží dostat. Pod nimi, méně logičtí... S tím nesouhlasím!
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 31/12/2007 :  13:47:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Myslím, že se mýlíš v tom, že vás idelisty se snaží materialisté někam dostat. Mně jako materialistovi je zcela lhostejné, kam jste se sami zařadili. Ano vy sami.Co ode mne vlastně chceš? Abych klesl na vaši úroveň,kde logika nemá své místo a kde vládne slepá víra? To bys mne nejprve musel připravit o zdravý rozum. Diskutoval jsem s tebou proto, že se zdálo, že chápeš co tě říkám, dokonce jsem si myslel, že jsi porozuměl i podobenství stromu znaků a třeba i funkci slova v procesu myšlení a tím poznal, co je vlastně lidská duše. Ty ses však náhle zatvrdil a již s tebou není rozumná řeč. Vím, že má slova považuješ za cosi, co tvojí pravdu ohrožuje a proto ses stáhnul do obrany. Přesto si myslím, že moje slova měla zcela dobrý dopad na tebe.Zasel jsem pochybnost a ta se projeví, až se rozhodneš o návštěvu onoho světa jogínskou zástavou srdce. Ono totiž není dáno, že by mozek dokázal srdce v pravý čas opět spustit. Může stejně tak vyslat signály do nohou a ty zaklepeš bačkorama a nikdy se tě již nepodaří nikomu říci, že tam na druhé straně je velké nic. A tak tě ta nejistota může zachránit život. Ono to na tomto světě není tak špatné, či spíše je to takové, jak si sám uděláš a nikdy nevíš, jestli tě v budoucnosti nečeká cosi pěkného a to bez ohledu na to, zdali jsi idealista, nebo materialista. Tehdy si teprve vzpomeneš na naší rozpravu a budeš rád.Tehdy pochopíš, že jsem tě nechtěl porazit, ale zachránit tvůj život. Nepřítel tě pravdu dá, přítel tě jí zbaví, protože pravda a smrt mají společné určující atributy.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 31/12/2007 :  16:05:37  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
máš vůbec zájem o diskusi s rovnými pravidly s idealisty? Lhostejnost je strach.
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 01/01/2008 :  13:36:52  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
žádná pravda, žádná existence společnosti. Pravda udržuje celou společnost při životě.
Pravda má se smrtí stejné přívlastky? To je nesmysl. Tvá vysoká inteligence se projevuje v tvorbě těchto nesmyslů?
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 01/01/2008 :  15:57:23  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Gato.


Myslím, že se trošu mýlíš. Já bych řekl, že se materialisté snaží spíše nalézat prosté zákonitosti tam, kde idealisté vidí nadpřirozeno.Celou naši diskusi jsem se tě snažil to ukázat, zřejmě marně. Popírat cosi, co popřít, ale ani dokázat není možné by nebylo tím pravým ořechovým a také to nedělám.Ukazuji pouze prosté vysvětlení. Neříkám tedy duch či duše není,ale ukazuji, co duše je, nebo čím si myslím že je. Nedělám to pro sebe, ale ukazuji alternativní přístup k tomuto problému tobě a ostatním.Jestli tuto cestu k vysvětlení odmítáš, pak je tvoje věc. Neříkám, že bůh není, ale říkám, že neznám logickou cestu k jeho bytí a stejně tak hovořím o posmrtném životě, či reikarnaci. Ty moje slova neustále překrucuješ a vkládáš mně do úst to co jsem neřekl. To přirovnání idealistů ke sviním, jsou tvoje a nikoliv moje slova. Ze tvých slov je zřetelně cítit tvoje zlost, kterou nedotstatečně kontroluješ. Proč?? Já na tebe nechci být zlý a myslím si, že ani nejsem.Pokud tě ukazuji svůj přístup k danému problému, pak tě jej nevnucuji,ale pouze ukazuji, protože si myslím,že by tě mohl ve tvém hledání pomoci. Pokud ovšem nic nehledáš a myslíš si že jsi již nalezl jakousi velkou pravdu a od nás, či ode mne chceš abych tvou pravdu přijal, je to opět o něčem jiném. Potom by tvé jednání bylo zbytečné , protože moje cesta je pro mne logičtější,než ta kterou nabízíš. Opakuji že pro mne. Jsem omylný, inu jako každý a nejsem děd Vševěd. Chceš li tedyy poznávat jiné cesty abys mohl lépe kontrolovat cestu svou, jsem zde a nezlobím se ani tehdy, když se snažíš mne urazit.Chceš li mne přesvědčit o pravdě své,pak můžeš s klidem říci, že je to házení perel sviním. Já toto nejsem schopný přijmout,pokud nebudeš mít silnější argumenty naž jsou ty mé.

Davide.
Pevnou půdu pod nohama mně nikdy vzít nemůžeš, to je řekl bych sbytečná snaha. Takových světů které není možno dokázat ani popřít tě vymyslím dvanáct do tuctu. Tím nic nedokazuješ. Stavět na takových světech se však nedá i když se o to vší silou snažíš.

Já se snažím nalézat pevnou půdu pod nohama a nechci tím nikomu jeho pevnou půdu pod nohama brát. Já nehledám vítězství a proto k nikomu necítím zášť. Pokud vám oběma moje slova berou pevnou půdu pod nahama,pak to znamená jediné. Pochopili jste to co jsem řekl a díky tomu se ta půda pod nohama začala otřásat. To vy však přiznat nedokážete a hlavně nechcete. Proto ve vás roste zášť ke mně. Trošku jste mně oba sklamali. Vždy jsem si myslel, že jogíni jsou vzorem moudrosti a hlavně vyrovnanosti. Jak vidím, budu muset tento svůj názor trošku poopravit.

MB



-------------------
Ja narozdil od Tebbe na nicem nelpim...
Me je jedno, jestli zitra zmizi cela planeta, protoze na tom stejhne nic nezmenim, maximalne mohu jit prikladem, ale byti je zbytecne.
Diky byti existuje utrpeni.
Naopak, ja bertu pevnou pudu Tvym prohlasenim, a dogmatum. Me neurcitost nevadi
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/01/2008 :  10:44:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Davide.

Martin Luther kdysi řekl.Kdyby měl být zítra konec světa,pak ještě dnes zasadím strom.Říkáš, že nelpíš na ničem včetně života. Věřím tomu, že jsi toto přijal jako součást buddhistické pravdy. Věřím však i tomu, že když se vážně poraníš, na všechny pravdy zapomeneš a bude zde pouze ta bolest a strach. Já jsem loňský rok nabral pár nemocí./předtím jsem nebyl u lékaře téměř od převratu)Každá s těch nemocí se příliš neslučuje s životem.Přesto žiji, jako bych zde měl být věčně a o smrt se vůbec nestarám.Proč si takovými myšlenkami kazit život dokud to není akutní? A když to bude aktuální, tak stejně nebudu vědět nic.
Myšlenku, že díky bytí existuje utrpení jsi nejspíš špatně pochopil.Ona taky existuje radost, příjemno a tak. To bez života také není možné. Neexistence je nic.Chybí vědomí, nepříjemno i příjemno. Představ si že by ses vůbec nenarodil. Bylo by to pro tebe nějaké štěstí? Nebylo by to pro tebe nic, protože by vše chybělo, prostě bys nikdy nebyl.Po smrti je to naprosto totéž, jen v lidech kolem zůstává vzpomínka a pokud jsi byl dobrý a jednal dle věta první, bude i ta vzpomínka dobrá. Pokud jsi byl zlý a jednal dle věty druhé, pak si mnohý z lidí řekne, čert ho vem. Tebe se to však již dotýkat nebude, protože nebudeš vůbec myslet a cokoliv si uvědomovat,jako by ses nikdy nenarodil.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 03/01/2008 :  09:19:11  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
proč mluvíš za druhé? Jak víš, co si
David bude nebo nebude uvědomovat?

Víš, co je vědomí tj. duch?
Píšeš, že jsi do mně zasel pochybnost. Rád bych věděl, které mé bludy mi chceš pomoci odstanit? Já jsem svůj názor na duši a vědomí už napsal a tys jej prohlásil za nesmysl. Já vím, že ten názor je správný, a proto tato pravda tvými pochybnostmi nebude vyvrácena. Ušetři si námahu na smysluplnější činnost. Byl bych spokojenější, kdybys ty mé názory na duši bral vážně.
Ten pojem skutečnost je důležitý a podle mého názoru není shodný s pojmem svět v českém jazyce.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/01/2008 :  10:03:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Já tě tvou víru nebudu vyvracet, ani brát.Napsal jsem pouze svůj názor. Okolnost,že tvoje slova o duši a podobných záležiostech nepovažuji za správné je čistě moje věc a věc mého názoru, který mně nikdo, tedy ani ty určovat nebude.Proto si myslím, že rozhovor na toto téma již nemá význam.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 04/01/2008 :  12:03:57  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
moje názory jsou podložené logikou právě tak jako ty tvoje. Myslím si, že nemáš zájem na diskusi, protože nechceš přiznat, že na těch našich idealistických názorech něco z pravdy je. Jak se projevuje tvá vysoká inteligence, když nechápeš ani ty slabé argumenty? Vím, proč argumentuješ naší vírou. Chceš nás ponížit, protože tvé názory jsou podložené logikou, ty naše jen vírou. To je jen tvůj amaterský názor. Velké ješitné ego je překážkou poznání!

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/01/2008 :  11:30:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Asi bude nutné ty argumenty nějak upřesnit, či vypsat,abych věděl, že to argumenty jsou.Já jsem zatím žádné skutečné ve tvých slovech nenašel. Příkladně snový svět pro mne není argument i když se tě třeba líbí a tak, že bys ho vyměnil za ten skutečný. Já nikoliv i kdybych v něm měl být nesmrtelný. Podobně by se dalo hovořit o dalších tvých slovech. Kdybys mluvil třeba o joze a její prospěšnosti pro zdraví a podobně, mohli bychom se lehko shodnout,ale o takových věcech nemluvíš.
Mluvíš o mé inteligenci a neschopnosti chápat i jednoduché argumenty. Já myslím, že tě do mé inteligence není vůbec nic a pro tebe je to pouze spůsob, jak mne napadat. Zamysli se nad tím trošku a třeba tě dojde, že já bych mohl soudit podobně tebe a i když bych dokázal ten soud obhájit a nebyl by pro tebe příliš lichotivý, nikdy jsem to neudělal. Nerad dělám druhým to, co sám nemám rád a navíc to napadání není až tak košer. Rád bych věděl, kolik je tě skutečně let.Nevystupuješ pod pravou identitou, tak by tě to nemuselo vůbec vadit a uškodit už vůbec ne. Dělám si jako spisovatel tvojí charakteristiku povahy a stále mně cosi nesedí. Tvůj věk by mně toto vyjasnil.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 05/01/2008 :  12:29:30  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
máš pravdu, že mi do tvé inteligence nic není, ale ty sám jsi říkal, jaká je.
Moje rozlišení ega a duše např. navi snadno přijal! Já nemám tak vysokou inteligenci soudě podle IQ jako ty. Jak stará nebo mladá je duše?
Svět bdění a svět snění patří k sobě. Duše prochází ve svém vývoji oběma.
Oba jsou závislé na Nejvyšší Skutečnosti, bez které nemohou existovat.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/01/2008 :  07:55:44  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Hmmm.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 06/01/2008 :  09:47:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Gato.
Hmmm.

MB



Hloupá reakce. Takto se projevuje IQ okolo 130???
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000