www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Život s účelem?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 19/02/2008 :  18:27:01  Show Profile  Reply with Quote
Existuje nějaký?

Edited by - Dragonier on 09/03/2008 20:38:07

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/02/2008 :  06:48:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dragonier.

Tohle téma může být dost zajímavé,ale je třeba je nějak začít aby bylo o čem diskutovat a tak do toho.Je to na tobě.

MB
Go to Top of Page

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 22/02/2008 :  16:27:25  Show Profile  Reply with Quote
Dobrá něco teda zkusim. Představte si tmu. Dále jiskru, nějakou prajiskru, pralátku, nebo-li to, co dala vzniknout ostatnímu, která se začala rozrůstat, tvořit vesmírné objekty, záření, energii, které působí na vše a vytvoření nábojů + a -, které jsou naprosto všude vítr neuchopitelný, lehký, přelétavý, země tvrdá, měkká, stála, je jedno, že jedno je směsí těchto plynů, to druhé zase kovů atd. Zatím myslím souhlasí, jak si věda představuje vznik vesmíru a veškerého života. Tohle tvoření probíhalo tisíce, milióny, miliardy let, až na jedné planetě, se začal tvořit život-od bakterii až po lidi. Zatím se shoduju s vědou, že? Lidi poznávali svět, učili se, bavili se, vynalézali. Co s tim, co neznají? Co blesk, který uhodil z hůry? Zemětřesení? Proč vlastně se tyhle věci dějou? Vše má svou příčinu, ta příčina se pro ně stal Bůh. Někdo s dokonalou silou. Jenomže jak si ho představit? Dali mu tedy podobiznu, některá náboženství ne. Co to ale má společného s magii? Magie je ta pralátka, ze který vše vzniklo, magie je to, co si lidi zpodobnily jako Boha. Magie je šumění větru, magie je elektromagnetická energie, magie je každická planeta, každičký prvek, vše tohle vzniklo z magie.
Magie je to, co jsme neznali a známe, a to co neznáme a poznáme. My jsme také z magie a naším úkolem, jakožto úkolem všeho je být jí.
Jak? Dostat se do jejího základu, tedy, jako jít zpátky. Když se ale stáváme na všech věcech závislými-sex, drogy, alkohol, přístroje, emoce, atd, tak se jenom nabalujem a oddalujem. Když se těchhle věcech zbavíme, tak...Když zemřeme nikde se nestratíme, přiblížíme se základu, ale ta zbytková energie, tý závislosti, ty přílišné náboje co v sobě máme, ať už nepoddajnost, horlivost, plachost, agresivita, melancholie, nás svazují nejsme beznábojní. (Všimněte si podobu u taoismu, buddhismu, hinduismu, o kruhu, ze kterého se musí ven).
Naše tělo není zdaleka jen tekutiny, maso, kosti a tak. Je toho mnohem víc, jakoby energie, kterou ještě neumíme zachytit, spočítat nic. Skrze ní, skrze vědomí, které je s ní propojeno, skrze magii, která nám umožňuje věci užívat, se k ní máme vrátit.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/02/2008 :  18:17:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dargoniere.

Vymyslel jsi pouze nové jméno pro boha. Čekal jsem víc. Vyjadřuješ cestu od materialismu k idealismu a snažíš se ji udělat schůdnou pro materialisty. Věda sice popisuje velký třesk,ale skutečně ověřené to není. Takže již začátek je na vodě.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 22/02/2008 :  19:03:09  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dragonier,

souhlasím s tebou, že vše je fyzikální energie, a to jak duše tak tělo. Podle mne však vědomí tuto energii vnímá pouze povrchově jako myšlenkové obrazy jednotlivých věcí a živých organismů. K této fyzikální energii jako podstatě všeho se pak přbližujeme dle mne více v podvědomí a nevědomí člověka, protože pouze tato jednotná podstata daná veškerou fyzikální energii Vesmíru v konečném důsledku určuje naše vědomé a nevědomé city a pocity, tj. smyslové vjemy na základě, nichž nás napadají vědomé myšlenky, touhy a rozhodnutí.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/02/2008 :  08:02:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dragoniere.

Mohl bys mně nějak vysvětlit proč jsi užil slova magie? To slovo má jiný význam.

MB
Go to Top of Page

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 23/02/2008 :  18:59:14  Show Profile  Reply with Quote
Protože to je magie, Bůh je magie, ,,ovládnutí" magie je pochopení světa, nevím jakej jinej význam myslíš. Od nejdávnějších dob se magii snažili porozumět, ať už skrze rituály, vzývání bytostí, nebo pochopení svého nitra a nitra ostatních. Různé drogy mají tendenci uvolňovat energie, uvolňují a navodí stav pro magické operace, jen né přesmíru. Jinak při psaní toho příspěvku jsem si připadal jako nějakej sektář
Go to Top of Page

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 23/02/2008 :  19:26:23  Show Profile  Reply with Quote
Abych ti napsal pravdu, jsem přesvědčen o existenci "magie" byť nemusí být jako moje teorie, jsem přesvědčen o jistých zákonistech, které mě provázejí každý každičky den a okamžik, provázejí naprosto každýho, jen si je musíme začít uvědomovat
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/02/2008 :  07:35:59  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dragoniere.

Nyní už tě rozumím,ale nemyslím, že by to bylo to pravé.Užiješ li slova magie při hledání prostých zákonitostí, svede tě to na jinou cestu,než tu správnou. Slovo magie znamená kouzla, okultismus a podobně. Mág je ten kdo využívá znalostí prostých zákonitostí ke klamání smyslů druhých. Jsi li mágem oklamán, věříš,že došlo k abnormálnímu jevu. Když se nad tím zamyslím,pak máš možná i pravdu.Různí kněží klamou lidské myšlení jako mágové a vytváří iluzi neexistujícího,jako by toto existovalo. Vlastně by se tomu dalo říkat magie. Dobrý mág dokáže odvést pozornost lidí od toho, co skutečně dělá. Já se vždy snažil vidět to podstatné abych poznal tajemství jeho trixů. Přirovnání různých těch kněží k mágům není špatné,protože dělají ve skutečnosti to co mágové a iluzionisté.Když nedokážeš rozpoznat tajemství jejich trixů,pak věříš že je prostřednictvím magie možné i to, co možné není.Bůh není magie,ale je produktem magie těch mágů, kterým slouží k ovládání lidí.Jsi jejich obětí? Já spíše hledám tajemství jejich trixů.

MB
Go to Top of Page

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 24/02/2008 :  08:18:32  Show Profile  Reply with Quote
Polož si světovou otázku-A proč vlastně?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/02/2008 :  10:23:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dragoniere.

Tlačí li mně cosi v botě,pak ji zuji a podívám se dovnitř.Když najdu příčinu a odstraním li ji, bota mne tlačit nebude.Proto. Otázkou však,proč mne tlačí problémy mezilidských vztahů? Proč mne tlačí,že se kdesi daleko lidé navzájem zabíjí,či trpí hladem,když se to mne vlastně netýká. Nebo týká? Ano týká,protože budeme li k tomu slepí a nebudeme my lidé hledat příčiny,pak to zítra může postihnout nás samé. "Neptej se komu zvoní hrana,protože tobě zvoní." (citát)

MB
Go to Top of Page

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 28/02/2008 :  18:28:03  Show Profile  Reply with Quote
Jaký má váš život účel? K čemu chcete dospět? jíst, pít, vyměšovat, radovat se z rodiny, užívat si sexu. Mít starosti s každým dnem, dělat si hlavu s daněmi, zákony, poměry a nadávat na život?
A po nějakých 90 letech umřít a....a co? Má tohle všechno vůbec smysl?!
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/02/2008 :  09:08:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dargoniere.

Ano i toto má smysl pro většinu lidí.Pro mne to má smysl také, ale jsem člověk, který rád hledá to nové,co doposud nepoznal a co třeba nepoznali ani ostatní.Proč? Protože mne to baví.Na to že bych tím směřoval k nějakému absolutnu vůbec nemyslím.Představ si, že jsi uiprostřed oceánu,jehož velikost neznáš a nevíš ani, jsou li v něm nějaké ostrovy,či končí li pevninou.Někdo si tu pvninu, či ostrovy vymyslí a věří že existují. Já skoumám to co mám nablízku ,nač mohu nějak dosáhnout.Blížím se tím k těm ostrovům, nebo pevnině, nebo se od nich dokonce vzaluji? To neví nikdo a tedy ani já. Někdo najde ostrov v bohu a chvá se jako by zde ten ostrov byl i tehdy, je li kolem jen voda.Někdo si najde své ostrovy v něčem jistějším a pevnějším,jako jsou třeba fyzika, či matematika. Každý hledá svůj ostrov a pevnou půdu pod nohama. Někdo hle dá pevninu,či kontinent,ale nikdo neví zda se k němu přibližuje, či se od něj vzdaluje,protože nikdo neví kde je a jestli vůbec je. Absolutno či absolutní pravda jsou na konci nekonečna,které jak víme konec nemá. Toto je dobré si uvědomit,aby se člověk nehonil celý život za chimérou, či fata morgánou pevniny.Smysl života je dán."Život začíná vjemem nepříjemna a celý je zasvěcen hledání příjemna." To dělá každý živý tvor a nezáleží na tom, zda pouze utíká před čímsi nepříjemným, nebo chce zabránit nepříjemnu třeba novým poznáním, či ideologií,která by měla udělat společnost lidí lepší a příjemnější. Ztartí li živý tvor cestu k příjemnu a nezáleží na tom, zda skutečně, nebo zdánlivě, ztrácí zájem o život a často raději volí smrt. Takže i to mé neustálé hledání zapadá do definice smyslu života.

MB
Go to Top of Page

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 29/02/2008 :  09:20:40  Show Profile  Reply with Quote
Tady je otázka jestli vůbec vím, že nějaká pevnina by eventuelně mohla existovat. Pokud ano, tak bych plaval k východu nebo západu slunce, pokud by tam ovšem bylo, pokud ne, našel bych si jiný směrodatný bod. Pokud bych o pevnině nevěděl, tak by mi nezbývalo nic jiného než čekat na nějaké znamení, třeba letící pták, abych věděl kudy se mám ubírat, abych zjistil, že život není jenom o plavání v oceánu
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/02/2008 :  09:49:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dragoniere.

A právě o tom to je. Ty nevíš zda existuje pevnina a tvar planety je koule,čili kdyby ses plavil stále jedním směrem, mohl by ses tímto směrem plavit do nekonečna a stále bys byl uprostřed oceánu a stále by sis mohl myslet, že budeš li se plavit stále tímto směrem narazíš na pevninu. Já se nesnažím najít pevninu,ale snažím se nalézat to, co pomáhá lépe žít třeba uprostřed toho oceánu a možná se právě tím k nějaké pevnině blížím, možná se od ní vzdaluji,ale cožpak na tom záleží? Budeš li se snažit pouze o nalezení pevniny pak promarníš svůj život zbytečným hledáním.Takoví lidé většinou přijmou třeba vymyšlený ostrov jako náhražku té pevniny a druhým říkají, toto je pevnina jistoty, toto je pravda, toto je bůh.


MB
Go to Top of Page

Dragonier
Aktivní uživatel

Czech Republic
115 Posts

Posted - 29/02/2008 :  11:15:50  Show Profile  Reply with Quote
Někdo to hold vzdá a utone, druhý zase poplave proudem, třetí si lehne a bude koukat na hvězdy, čtvrtý se budu snažit najít lepší smysl života v oceáně, bude to pokládat za zkoušku a bude se snažit najít něco lepšího. Každý někam doplave. Někdo se spokojí s oceánem, někdo s jeho dnem dalšímu je to jedno a ten poslední poplave za svou ideu, za svým pocitem, tezí-možná najde souš, možná spadne do propasti, možná ho sní nějaká obluda. Alespoň si může říct, tak jsem to alespoň zkusil, nevzdal jsem to a nečekal jsem až přiletí vrtulník jako ti ostatní, aby je zachránil a osvětlil jim proč tam plavali, jak se tam dostali, protože se stejně dočkaj jen povrchního vysvětlení
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000