www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Rasa vs. rasa
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/03/2007 :  08:59:55  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Alistore.

Zatím ne. Mnoho lidí si mnohé zatím neuvědomuje a i když se jim mnohé nelíbí, neví oč ve skutečnosti jde. Oni lidé dost málo přemýšlí o důsledcích určitých procesů. Snad je to dáno stylem myšlení.Ono to myšlení v algoritmech zřejmě není až tak časté. A tak ten, kdo si toto dokáže vyvodit má i chlupy na zádech naježené a ostatní jsou v naprostém klidu. Až to i oni pochopí, může být už pozdě, není li pozdě už nyní. Jenže ,co když je dobré to co je? Co když je ten nenárodní systém lepší než národní? V Americe to celkem funguje. Pro nás, kteří jsme zvyklí na systém ve kterém je domunantní národ a češství ,kteří vnímáme svou republiku jako svou jistotu to může být nepříjemné, ale ve výsledku, kdo ví? Jedno bychom si měli však velice chránit a to je náš jazyk. Ten by neměl zaniknout,či být odsunut kamsi do periferie. A měli bychom s tím začít už nyní.

MB
Go to Top of Page

Alistor
Nový uživatel

Czech Republic
35 Posts

Posted - 28/03/2007 :  14:28:57  Show Profile  Send Alistor an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Domníváš se že náš jazyk zanikne a neše kulturní dědictvý?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/03/2007 :  09:19:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Alistore.

já nevím. Záleží na tom jak cizinci ovládnou naší republiku a kteří to budou. Němci ty snahy projevili již mnokrát v historii a my sami často děláme pro to skoro více než oni. Naše podbízivost je někdy až neůnosná. Zatím na tvou otázku není možná odpověď a nechci být falešným prorokem.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 02/04/2007 :  08:45:08  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Panove,
vy si to vylozene usnadnujete. Rekneme tedy, ze zanikne nase kulturni dedictvi a nasi zemi ovladnou cizinci. Predstavme si tu situaci. A vy mi konkretne reknete, co je na ni vlastne tak znepokojiveho.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/04/2007 :  11:35:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow. Zdravím tě.

Zda zanikne naše kulturní dědictví, či ne, vědět nemohu. Jsou zde jakési náznaky toho, co k tomu může vést, ale zda k tomu skutečně povedou dnes nedokáže nikdo předvídat. A tak můžeme poukazovat na tyto náznaky a říkat, že k tomu mohou vést,ale to je asi tak všechno co můžeme.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 02/04/2007 :  19:06:30  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Neodpovidas na otazku.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/04/2007 :  08:48:07  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Neodpověděl jsem na otázku proto, že jsem myslel, že jí nemyslíš vážně. Vždyť právě ty bys měl na tuto otázku znát odpověď nejlépe. Co by se stalo? Češi by ztatili svou identitu. Česká řeč by se ocitla na periferii a postupně zanikala. Ten kdo by nepřijal cizí jazyk by se stal občanem druhé kategorie a nejspíše by se nedomluvil ani na úřadech. Ale jinak by se vlastně nestalo skoro nic.Život by šel dál. Možná by se tato oblast stále nezývaly Česko a možná by se vyprávělo, že zde kdysi žil jakýsi národ.

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 03/04/2007 :  12:16:34  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Panove,
vy si to vylozene usnadnujete. Rekneme tedy, ze zanikne nase kulturni dedictvi a nasi zemi ovladnou cizinci. Predstavme si tu situaci. A vy mi konkretne reknete, co je na ni vlastne tak znepokojiveho.

To mne vůbec neznepokojuje, každý člověk musí zemřít. A stejně tak i národy, státy i živočišné druhy mají omezené trvání.
Vadilo by mi kdyby se na čechy vzpomínalo ve zlém nebo vůbec ne. Kdyby byl vztah našich nástupců k nám podobný jako náš vztah např ke keltům, tak by mi to stačilo.

Vážně nechápu, proč tolik lidí považuje zánik národa za katastrofu - to je prostě život (či evoluce, chcete-li)

Já se stavím k našim možným nástupcům jako se otec staví ke svým dětem, berme je jako naše dědice.
A je mi jedno jestli tím dědicem budou asiati, romové, nebo uměle vypěstované rasy, či dokonce umělé inteligence. Důležitější jsou pro mne zcela jiná kritéria než etnický či fyzický původ.

Edited by - noemus on 03/04/2007 12:16:59
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/04/2007 :  12:56:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde.Zdravím tě.

Jaký význam má pro člověka ta státnost? Já myslím, že podobný významu jeho domova, který mu dává určité jistoty. Toto si však uvědomuje spíše ten, kdo žije ve vlastním domku, na vlastním pozemku. Ti co žijí v nájmu, přestávají toto vnímat a přestávají to vnímat i vůdči svému státu. Těm je již celkem jedno,zda jsou zde, nebo někde jinde. Státnost chránila naší řeč a umožniĺa jí se rozvíjet. Většina lidí však vůbec nechápe cenu české řeči a tak je jim její možné potlačení celkem lhostejné. Ty říkáš, žš se jedná o jev spadající do evoluce, čili jinými slovy, že je celkem normální, když silnější pohltí slabšího, že je to zákonitost vývoje. Jako silnější bych tvoje slova podporoval a souhlasil. Jako slabší to nedokáži a my slabší jsme hlavně po stránce velikosti, počtu obyvatel a bohužel i ekonomiky. Kdyby byli naši zástupci moudří, nechali by čas našim podnikatelům aby zesílili a teprve poté by systém otevřeli. To se nestalo a tak nás postupně pohlcují. Nyní jim otevřeli i cestu k zisku pozemků. To není evoluce, ale zrada.Bránit se tomu nemůžeme a můžeme jen přihlížet jak se naše zem stává majetkem cizinců, kteří nemusí být jen dobří. Vzpomeň na to, co s námi chtěli udělat nacisti za Hitlera. Nyní jim k tomu sami otevíráme cestu a dokazujeme vlastními činy, že nemáme právo na vlastní existenci. Pochopil jsem, že uznáváš jiné hodnoty a je to dáno tvým vzděláním,které ti dává určité jistoty, skrátka víš, že se dobře uživíš v každém prostředí. Co tě však na to máme říci my,prostí lidé, kteří mají šanci, že v blízké budoucnosti stanou lidmi druhé kategorie? Kdo vlastní, ten vládne a když vše rozdáme, nebudeme vládnout ve své vlastní zemi.

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 03/04/2007 :  13:29:03  Show Profile  Reply with Quote
To zda se někdo stane člověkem druhé kategorie nesouvisí s tím jaký národ tvoří majoritu ve společnosti, ani jakým jakým jazykem se v zemi mluví. Zlo o kterém mluvíš mohou klidně mít na svědomí (a historie to potvrzuje) sami češi, nepotřebujeme k tomu okupaci ani jiné národy.

Proto by mi zas tolik nevadilo kdyby se stát ve kterém budou žít naši potomci bude jmenovat jinak, a pokud česky mluvící populace postupně vymře. Důležitější je snad, jestli tu bude vládnout právo. A jaké hodnoty tu budou považovány za důležité.

Právě proto, že se považuješ za slabšího, bys měl preferovat vládu práva před vládou určitého národa či státu.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/04/2007 :  13:40:18  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde.

Promiň, ale k tomu se vyjadřovat nebudu. Uznáváme nejspíše docela jiné hodnoty a to slovy není možné zmněnit. Za slabého se nepovažuji. Umím toho tolik a různých oborů, že se uživím za jakýchkoliv podmínek.Dokáži však ty slabé vidět a vžít se do jejich role.

Přemýšlel jsem o tvých slovech ,která mne u tebe při tvém intelektu překvapila a zarazila. Kdybych měl odpovědět dle svých norem, řekl bych, že tomu kdo si takto neváží vlasti bych ani na pozdrav neodpověděl.Je to totéž jako dát rodiče do starobince se slovy, že uznáváš jiné normy, než lásku k rodičům. To co naši předci budovali zřejmě pro tebe nemá žádnou cenu. Nechápu. Kdyby toto řekl někdo s nízkým IQ,pak řeknu prosím, ale u tebe mně to ak nějak nepasuje. Jedině, že bys byl takový egoista a ignorant,že by tě zajímalo pouze to co se pouze tebe dotýká, ale to snad nejsi. Říkáš, že bereš filosofii vážně a přesto je tě cosi tak elementárního cizí?

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 04/04/2007 08:39:21
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 04/04/2007 :  09:03:41  Show Profile  Reply with Quote
Vkladas do mych slov neco co tam neni

Laska a ucta k vlasti neni v rozporu s tim co jsem rekl.

Kdyz umira nekdo koho mam rad, tak jsem jsem smutny, ale je to zivot. To co prijde po nem bude jiste jine, ale zaslouzi si to take sanci a uctu.

Vlast je pro mne takovou milovanou osobou.

To co jsem rekl je , ze i vlast muze zemrit, treba diky vycerpani sve populace. A kdyz se to stane bude to duvod ke smutku, ale stejne jako u osoby je nutne se s tim smirit a nehledet na dedice osoby (vlasti) jako na nepatricne a spatne.

Je to jen analogie a jako takova pokulhava, ale doufam, ze ted uz jasneji chapes co mam na mysli.

Jeste jedna vec:
To co mi dava (anebo by melo davat) jistotu v mem zivote neni vlast, ale zakon. Vlast je pro predevsim historii, sounalezitosti, hrdosti, ale jistoty bych hledal jinde. (Je to můj osobní názor, jinému dává jistotu třeba víra)

I kdyby Ceska republika zanikla, tak bych byl stale hrdy na to, ze jsem cech a nezastiral bych to. Vlast (- domov) by byla tam, kde jsem ja a kde jsou moji pratele. A kdyby zemreli vsichni cesi a ceska republika by jiz nebyla, pak by na tom prece take nebylo nic spatneho, stejne jako neni nic spatneho na zaniku Rima, Starovekeho egypta, Persie, ci jineho statu.

Edited by - noemus on 04/04/2007 09:07:58
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 04/04/2007 :  11:23:06  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Panove
Ja to myslel trochu jinak. Narodni sounalezitost neni hodnota, o ktere by se dalo diskutovat, ta proste existuje a ja ji uznavam. Velmi nelibe bych nesl, kdybych vedel, ze cechy, at uz to znamena cokoli, zaniknou. Na druhou stranu, az cechy zaniknou, nezbyde zadny cech, ktery by litoval. Velmi nelibe bych nesl, kdybych vedel, ze narod zemre, ale ja to nevim a ani vedet nemohu. Proto se ptam jeste jednou, co je spatneho na tom, ze narod zanikne?
Porazeni umiraji a vitezove preziji. Vsichni jsme vitezove, ale neni to az tak snadne. Prectete si, i kdyz to uz asi znate, Hrabalovu Prilis hlucnou samotu a venujte pozornost metafore s krysami. Utrpeni lidstva ve zkratce.

Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 04/04/2007 :  11:47:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow
... Proto se ptam jeste jednou, co je spatneho na tom, ze narod zanikne?

Odpoved je stejna jako na otazku: co je spatneho na tom, ze zemru ja. Podle mne nic, tak to proste je.
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 04/04/2007 :  11:57:17  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Noeme
Nejsem si jistej, jestli si rozumime. To ze je neco zakonite, neznamena, ze nam to nema vadit. Ja upozornuju pouze na absenci subjektu, kterymu by to vadilo.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000