www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Rasa vs. rasa
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/04/2007 :  12:24:18  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Je možno říci, že s pohledu světa by se celkem nic nestalo a nikomu by to příliš nevadilo. Civilizace vznikají a zanikají, to je zákonité,ale vždy existují ti, pro které je to katastrofa, protože se jich to týká. Zemře li člověk, je to také zákonité,ale opět jsou zde ti, kteří tím cosi ztratili a kterým to není lhostejné. Podívej se na Američany. Také uznávali jiné hodnoty a dnes se pokorně vrací ke svým kořenům.Ono asi k něčemu bude, když člověk někam a k někomu patří, když může mluvit jazykem, kterým na něj mluvila máma a když může být pyšný na dědictví předků a může toto zvelebovat. Ani blahobyt kdesi v cizině toto nedokáže nahradit.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 04/04/2007 :  22:00:58  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Ale ja s tebou souhlasim, sam se silne citim byt cechem a tohle vsechno. Ale kdyz rikas, ze vzdy existuji ti, pro ktere je to katastrofa, neni to pravda. Pokud zanikne narod, musi zemrit jeho posledni hrdy prislusnik. No a pak uz to nikomu neva.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/04/2007 :  07:13:07  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Myslím, že se mýlíš. I cikáni měli svou vlast. Když národ zanikne,zbudou lidé bez vlasti, kteří se rozptýlí po světě,ale jejich vážnost je v nenávratnu. Ztratit vlast je ta nejhorší potupa a ten národ kterému se to stane,který to dopustí ztrácí čest, jako je tomu u těch cikánů.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 05/04/2007 :  07:59:22  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
To si nemyslim, narod, rekl bych, nedela vycaranej prostor na mape, ale vedomi existence naroda uvnitr jeho prislusniku. A ten dokud existuje, tak se neda mluvit o zaniku naroda. Odrodilci se pochopitelne nepocitaji.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/04/2007 :  08:12:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Ztratíš li to vyčárané místo na mapě, postupně se vytratí i to ostatní. Cikáni dnes už ani přesně neví odkud pochází a jaká byla jejich původní řeč. Existují, ale kořeny nemají.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 05/04/2007 :  09:08:17  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Cikani, jak je vnimas na to ale hazeji bobek. Pokud jsou ty narody schopny si zachovat svoji identitu, preziji i ztratu vlasti (zide), kdyz si svoji identitu neudrzi, neni nikdo, kdo by litoval.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/04/2007 :  15:08:42  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Mýlíš se hluboce s těmi cikány. Oni jsou bez vlasti mnohem déle než byli židé a židům drží identitu navíc náboženství. Asi bys těžko uvěřil, že prapředci cikánů byli velice civilizovanou společností.Abych tuto informaci upřesnil a doplnil, musel bych se vrátit k těm pramenům,v jejichš existenci nevěříš. tam kde byla jejich vlast je dnes poušť,ale byl to ráj na Zemi. Ti jejich předci byli žalostným zbytkem velkého národa,který nezanikl jejich vinou. Věř že takto jako oni se chovají lidé, kteří nemají svou vlast, nemají hrdost na svou vlast a proto se u nich posouvá i hranice norem.
Jestlipak víš, co v překladu znamená Bohemia?

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 05/04/2007 :  15:12:03  Show Profile  Reply with Quote
Myslim, ze Bohemia pochazi od kmene Bójů, kteri na nasem uzemi drive sidlili, nazev je vsak pozmenen latinskou slovotvorbou, v urcitem obdobi bylo modni vsechna jmena prepisovat do latiny.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/04/2007 :  18:05:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde.

Možná tě to překvapí, jako to překvapilo mne. Když jsem byl ve Francii, řekl mně jeden starý pán. Bohemia je země bohémů, čili cikánů. Jak je tomu skutečně to nevím. Jak jsem koupil, tak prodávám.Francouzka neumím i když jsem chodil rok na francouštinu.(v osmičce)

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 06/04/2007 :  00:53:10  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
No, ja taky slysel ze to je od Boju.
Problemy cikanu v zadnem priapade nepochazi z toho, ze nemaji zadnou vlast. Jsou zpusobeny prizpusobenim na urcity styl zivota, ktery nadale neprovozuji. V cizich zemich muze zit bez problemu narodnostni mensina, ktera si nejaky cas udrzuje sve tradice a zvyky a pak se rozplyne ve vetsine.
Ten priklad s cikany je na nic. Cikani jsou podle me nejlepsi priklad naroda, ktery si dokazal uchovat sve tradice, zvyky a soudrznost. Jenze to jsou tradice a normy kocovniku.

Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 06/04/2007 :  09:41:09  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Možná tě to překvapí, jako to překvapilo mne. Když jsem byl ve Francii, řekl mně jeden starý pán. Bohemia je země bohémů, čili cikánů. Jak je tomu skutečně to nevím. Jak jsem koupil, tak prodávám.Francouzka neumím i když jsem chodil rok na francouštinu.(v osmičce)

Je to přesně naopak, slovo bohém pochází od slova Bohemia

Slovo Bohemia je zkratkou ke slovu Boiohaemum, coz znamená "domov Bójů", bójové byli keltové a nikoliv cikáni, Ti přišli až mnohem později.

Slovo bohém vzniklo později (ve francii v 15 století) a označovalo romy přicházející (Bohemians) z čech (La Bohéme = Čechy)
teprve později se toto slovo začalo používat pro označení způsobu života

Edited by - noemus on 06/04/2007 09:42:21
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/04/2007 :  10:28:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde.

Jak jsem koupil, tak prodávám. Mne to také udivilo a ty jsi to vlastně potvrdil s těmi romy přicházejícími z čech (Bohemians) Až se zase podívám do Franci, budu již vědět co mám na to odpovědět. Takto jsem jen zíralm jako Vizír.

MB
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000