www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Co bude po smrti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 12/02/2007 :  15:51:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sauron
vedomie je závislé na mozgu, teda centrum vedomia = mozog, presnejšie neocortex, iné miesto neprichádza do úvahy. Ak chceš teda vedieť niečo o hmotnom usporiadaní vedomia, ...

Když tě bolí noha, tak cítíš bolest v noze nebo v mozku?
Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 12/02/2007 :  16:05:06  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemus

quote:
vedomie je závislé na mozgu, teda centrum vedomia = mozog, presnejšie neocortex, iné miesto neprichádza do úvahy. Ak chceš teda vedieť niečo o hmotnom usporiadaní vedomia, ...

Když tě bolí noha, tak cítíš bolest v noze nebo v mozku?

Hlúpe prirovnanie, ak ti odstránim centrálnu nervovú sústavu, tak nebudeš cítiť nič. Ak ťa bolí noha, cítiš to len vďaka nervom a neurónom.

Too weird to live, too rare to die
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 12/02/2007 :  21:24:33  Show Profile  Reply with Quote

Navi,
vedomie je závislé na mozgu,Vieš, ja by som to povedal asi takto...Vedomie aj nevedomie je súčasťou duše...Podľa mňa je mozog závyslý na duši...A nielen mozog, ale celé telo...bez duše je telo na nič, tak ako je nanič auto bez šoféra..., teda centrum vedomia = mozog,Centrum šoféra je tiež auto, presnejšie neocortex, iné miesto neprichádza do úvahy. Ak chceš teda vedieť niečo o hmotnom usporiadaní vedomia, študuj medicínu.Nepotrebujem študovať medicínu, aby som vedel, že akákoľvek činnosť duše, sa prejaví v mozgu, a a kýkoľvek zásah do mozgu, sa prejaví na duševnej prezentácii, je to také isté, ako auto so šoférom... Ale pre vedomie je vhodnejší termín systém (či softvér ).Vidíš, aj softvér sa vkladá do počítača, aby k niečomu bol(ten počítač)... Vedomie ani život sa nevyčleňujú z entropie,(míra neurčitosti náhodného procesu; míra neuspořádanosti mikroskopických stavů při daném makroskopickém stavu) aj lúč svetla nesie informáciu, vyčlenuje sa preto z entropie?Lúč svetla sú fotóny... Entropia je miera nesuporiadanosti systému,Neusporiadanosť systému neexistuje, len my to tak vnímame, lebo nevieme nájsť usporiadanosť toho systému, zákonitosti, podľa ktorých funguje, preto nám pripadá ako entropia... vo veľkej väčšine prípadov (tým sa líši od iných termodyn. zákonov, tie by mali platiť vždy) smeruje od menšej neusporiadanosti k väčšej, občas môžu vzniknúť systémy, kde je neusporiadanosť systému menšia oproti okoliu ako sú napr. kryštály alebo život či informácie uložené v mozgu, miera usporiadanosti, ktorú však dosiahnu sa vynahrádza mierou neusporiadanosti, ktorá vzniká pri procese vzniku a aj udržiavania. Informácia zníži usporidanosť povedzme o jednotku 1, pri procese usporiadavania sa však napr. vyžiari do okolia tepelná energia a tá napr. rozvíri vzduch a miera neusporidanasti, ktorá tak vznikne prevyšuje 1.

[/quote]
Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 13/02/2007 :  07:12:10  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
Všetko je relatívne! Už ma nebaví diskutovať keď viem, že diskusiou nič nedokážem! BTW: Svetlo nie sú len fotóny, je to aj vlnový jav ako vlastne všetko...ale načo ti to hovorím? Veď si sformuluj vlastné zákony termodynamiky...založené na tvojom vyššom poznaní

Edited by - Sauron on 13/02/2007 07:16:30
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/02/2007 :  07:54:26  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Všetko je relatívne! Už ma nebaví diskutovať keď viem, že diskusiou nič nedokážem! BTW: Svetlo nie sú len fotóny, je to aj vlnový jav ako vlastne všetkoTo že svetlo nieje vlnového charakteru, to sa vie už dávno......ale načo ti to hovorím? Veď si sformuluj vlastné zákony termodynamikyJa nehovorím o zákonoch termodynamiky, ale o tých, ktoré ľudia nepoznajú......založené na tvojom vyššom poznaní

Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 13/02/2007 :  12:16:46  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

quote:

Všetko je relatívne! Už ma nebaví diskutovať keď viem, že diskusiou nič nedokážem! BTW: Svetlo nie sú len fotóny, je to aj vlnový jav ako vlastne všetkoTo že svetlo nieje vlnového charakteru, to sa vie už dávno......ale načo ti to hovorím? Veď si sformuluj vlastné zákony termodynamikyJa nehovorím o zákonoch termodynamiky, ale o tých, ktoré ľudia nepoznajú......založené na tvojom vyššom poznaní

Nehovor keď nevieš, vie sa, že hmota môže byť aj časticou aj vlnou...ty to ale asi ešte nevieš...

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/02/2007 :  12:40:25  Show Profile  Reply with Quote

quote:

Nehovor keď nevieš, vie sa, že hmota môže byť aj časticou aj vlnou...ty to ale asi ešte nevieš...Svetlo nemá vlnový charakter...Môžeš si to zistiť...

[/quote]
Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 13/02/2007 :  12:45:59  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nehovor keď nevieš, vie sa, že hmota môže byť aj časticou aj vlnou...ty to ale asi ešte nevieš...Svetlo nemá vlnový charakter...Môžeš si to zistiť...

[/quote]

Nebaví ma diskutovať s niekým tak tvrdohlavým čo nepozná ani princíp duality a napriek tomu mi ide kázať o svojich teóriách...

http://sk.wikipedia.org/wiki/Svetlo
http://en.wikipedia.org/wiki/Wave%E2%80%93particle_duality

alebo po česky ak nevieš anglicky

http://cs.wikipedia.org/wiki/Dualita_%C4%8D%C3%A1stice_a_vln%C4%9Bn%C3%AD

Pozri si to a potom píš.

Edited by - Sauron on 13/02/2007 12:46:40
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/02/2007 :  12:54:55  Show Profile  Reply with Quote
Tak mám nejaké novšie informácie...Nedávno som to niekde čítal, že vedci prišli na to, že svetlo nefunguje na princípe vlny...Asi by bolo treba preskúmať najnovšie vedecké bádania...
Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 13/02/2007 :  12:58:48  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Tak mám nejaké novšie informácie...Nedávno som to niekde čítal, že vedci prišli na to, že svetlo nefunguje na princípe vlny...Asi by bolo treba preskúmať najnovšie vedecké bádania...

Nie...ty proste neuznáš svoju chybu Ukáž článok a ja sa zasmejem, ukážem ti, že si to zle pochopil alebo že to bola banda šarlatánov Ak neukážeš článok, nemám s tebou o čom debatovať.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/02/2007 :  13:05:46  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Saurone.

Když jsem vstupoval do tohoto diskusního fóra, měl jsem dojem, že zde mohu diskusí cosi dokázat. Měl jsem své poznání a chtěl jsem je porovnat s poznáním druhých. Postupně jsem poznával, že to není tak lehké.Poznal jsem, že zde nikdo, nebo téměř nikdo nechce naslouchat a všichni chtějí mluvit. Tento problém však neplatí pouze zde,ale i v běžném životě a tak jsem se s tím smířil. Někdy je nutno spokojit se s málem a tak si myslí m, že bys neměl diskosi vzdávat i když máš dojem, že je zbytečná. Můžeš nám třeba říci něco o sobě.Bydlíš ve Vatikánu a to je jistě zajímavé. Jsi kněz? Samozřejmě nemusíš na tyto otázka odpovídat, neboť je to tvoje soukromí.

MB
Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 13/02/2007 :  13:12:24  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Saurone.

Když jsem vstupoval do tohoto diskusního fóra, měl jsem dojem, že zde mohu diskusí cosi dokázat. Měl jsem své poznání a chtěl jsem je porovnat s poznáním druhých. Postupně jsem poznával, že to není tak lehké.Poznal jsem, že zde nikdo, nebo téměř nikdo nechce naslouchat a všichni chtějí mluvit. Tento problém však neplatí pouze zde,ale i v běžném životě a tak jsem se s tím smířil. Někdy je nutno spokojit se s málem a tak si myslí m, že bys neměl diskosi vzdávat i když máš dojem, že je zbytečná. Můžeš nám třeba říci něco o sobě.Bydlíš ve Vatikánu a to je jistě zajímavé. Jsi kněz? Samozřejmě nemusíš na tyto otázka odpovídat, neboť je to tvoje soukromí.

MB

Áno.
Nebydlím, len som si to hodil ako bydlisko, taká je možnosť. A kňaz? To sotva...keby niektorí ľudia zistili čo si myslím, tak by ma ani nepustili do kostolov. Nemyslím si však, že diskusia týkajúca sa mojej osoby by mohla zapadať do rámca tohto fóra...a ani by mi to nevyhovovalo.

Edited by - Sauron on 13/02/2007 13:30:27
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/02/2007 :  13:37:08  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Saurone, zdravím.

Co mám na to říci? Snad jen Ach tak? Když je ten Vatikán vymyšlený, pak je vše jiné a na nic se již neptám. Mám takové tušení, že nejsme od sebe myšlením příliš vzdáleni. Mne by nejspíš také vyhnali s kostela, kdyby věděli kdo jsem a přes to mám mezi kněžími přátele se kterými si rád povídám a je to oboustranné. Tito kněží ví kdo jsem, ale s tím co říkám často souhlasí i když to stojí v opozici k jejich uznaným pravdám. Jsem diabolos,čili odpoůrce, či spíše oponent velkých pravd. Toto označení jsem si nevymyslel, ale bylo mně dáno přávě jedním s těch kněží.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/02/2007 :  17:03:01  Show Profile  Reply with Quote
quote:

quote:

Nie...ty proste neuznáš svoju chybu Ukáž článok a ja sa zasmejem, ukážem ti, že si to zle pochopil alebo že to bola banda šarlatánov Ak neukážeš článok, nemám s tebou o čom debatovať.

Vieš čo, musím zistiť, odkiaľ tú informáciu vlastne mám...Nikdy som sa o fyziku nejako hlbšie nezaujímal, takže som to ani nijako dôkladne neskúmal...Ale ozvem sa ti, ak sa mi podarí zistiť, o čo išlo...Na wikipedii sa uvádzajú aj vlnové dĺžky, takže sa do toho opriem, nech niesom za blázna...

Edited by - navi on 13/02/2007 17:03:48
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/02/2007 :  18:25:49  Show Profile  Reply with Quote
Takže pravda je asi niekde uprostred...Toto som vybral z wikipedie...Fotón je objekt mikrosveta, ktorý má aj časticové, aj vlnové vlastnosti, ale nie je ani vlnou, ani časticou.
Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000