Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 08:31:05
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Nechapu, me nejde o to, co buh je, nebo neni, me jde o to jestli je. Tvrdim ze ne. To neni v souladu s tvoji pravdou. Za chvili odchazim domu, takze to dokoncime kdyztak vecer, obohaceni i o nazory ostatnich.
To je úplne jedno, či veríš alebo neveríš, či Boh existuje, tu ide o toleranciu a akcepráciu človeka s iným názorom...Ja ťa akceptujem takého, aký si, aj s tvojim názorom...Nie si pre mňa menej, ako človek s podobným názorom ako mám ja...Ako je to u teba vzhľadom ku mne?... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 08:35:21
|
Navi No stejne, ja proti tobe nic nemam, spis naopak, me tohle desne bavi a kdybys tu nebyl, tak by tu byla desna nuda, nebo by to tu spis zaniklo. Ale sakra diskutujeme, tak si stojime za svym nazorem a snazime se ho objasnit druhemu, nic osobniho v tom neni. Ale netvrd mi, ze je pro tebe muj nazor rovnoceny s tvym, ja ti neverim, ty mi neveris, to jsou ravidla hry.
Vidis, me to bavi tak, ze ted urcite prijdu pozde, kdybych se radsi ucil...
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 08:38:05
|
Navi No stejne, ja proti tobe nic nemam, spis naopak, me tohle desne bavi a kdybys tu nebyl, tak by tu byla desna nuda, nebo by to tu spis zaniklo. Ale sakra diskutujeme, tak si stojime za svym nazorem a snazime se ho objasnit druhemu, nic osobniho v tom neni. Ale netvrd mi, ze je pro tebe muj nazor rovnoceny s tvym, ja ti neverim, ty mi neveris, to jsou ravidla hry.
Vidis, me to bavi tak, ze ted urcite prijdu pozde, kdybych se radsi ucil...
Lenže ty chceš z voza urobiť kozu, a z kozy voz...Nezdá sa ti to nereálne?...samozrejme že je mi tvoj názor rovnocenný môjmu...Ja ti verím, to že neveríš ty mne, to už je druhá vec... |
Edited by - navi on 09/02/2007 08:43:20 |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 11:15:17
|
Navi Ty veris, ze buh neexistuje?
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 12:25:47
|
Ja ti verím, že to tak vnímaš, ako veci vnímaš a aké máš poznamie, a že to nieje falošné, ale pravé tvoje poznanie, ktoré vnímaš ako najprijateľnejšiu pravdu...A tak to má aj byť...Oveľa radšej príjmem skutočnosť, že máš opačný názor ako ja, než keby si sa tváril, že máš podobný názor ako ja, a pritom by si ho nemal...Ja nedokážem veci vnímať tak ako ty zo svojej prirodzenosti, z prirodzenosti môjho vedomia, tak ako to nedokážeš ani ty, vzhľadom ku mne...A tak to má aj byť...Každý ma mať svoj názor, ale nikto by si nemal myslieť, že ten jeho je lepší ako názor toho druhého...To už je povyšovanie...Môj názor je proste iný ako tvoj...Neni lepší ani horší, je iný...Vychádza z iného vedomia, preto je iný...Ale neni ani lepší, ani horší, chápeš?... |
 |
|
Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 13:55:41
|
quote: Originally posted by navi
Ja ti verím, že to tak vnímaš, ako veci vnímaš a aké máš poznamie, a že to nieje falošné, ale pravé tvoje poznanie, ktoré vnímaš ako najprijateľnejšiu pravdu...A tak to má aj byť...Oveľa radšej príjmem skutočnosť, že máš opačný názor ako ja, než keby si sa tváril, že máš podobný názor ako ja, a pritom by si ho nemal...Ja nedokážem veci vnímať tak ako ty zo svojej prirodzenosti, z prirodzenosti môjho vedomia, tak ako to nedokážeš ani ty, vzhľadom ku mne...A tak to má aj byť...Každý ma mať svoj názor, ale nikto by si nemal myslieť, že ten jeho je lepší ako názor toho druhého...To už je povyšovanie...Môj názor je proste iný ako tvoj...Neni lepší ani horší, je iný...Vychádza z iného vedomia, preto je iný...Ale neni ani lepší, ani horší, chápeš?...
Prečo by nemohol byť lepší alebo horší? Ja by so skôr povedal, že sa v podstate mýlia všetci a pravdu nemá nikto a všetko je relatívne a preto nemôže byť nič lepšie ani horšie. Ale ty máš asi na mysli čosi iné. Ale ak niekto tvrdí, že židia by mali ísť do plynu a niekto vraví, že je to blbosť, nie je tam pre teba rozdiel? Samozrejme, že je (aspoň myslím). Je nemožne nesúdiť cudzie názory a neporovnávať ich s vlastnými.
Too weird to live, too rare to die |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 16:13:39
|
quote: Originally posted by Sauron
quote: Originally posted by navi
Ja ti verím, že to tak vnímaš, ako veci vnímaš a aké máš poznamie, a že to nieje falošné, ale pravé tvoje poznanie, ktoré vnímaš ako najprijateľnejšiu pravdu...A tak to má aj byť...Oveľa radšej príjmem skutočnosť, že máš opačný názor ako ja, než keby si sa tváril, že máš podobný názor ako ja, a pritom by si ho nemal...Ja nedokážem veci vnímať tak ako ty zo svojej prirodzenosti, z prirodzenosti môjho vedomia, tak ako to nedokážeš ani ty, vzhľadom ku mne...A tak to má aj byť...Každý ma mať svoj názor, ale nikto by si nemal myslieť, že ten jeho je lepší ako názor toho druhého...To už je povyšovanie...Môj názor je proste iný ako tvoj...Neni lepší ani horší, je iný...Vychádza z iného vedomia, preto je iný...Ale neni ani lepší, ani horší, chápeš?...
Prečo by nemohol byť lepší alebo horší? Ja by so skôr povedal, že sa v podstate mýlia všetci a pravdu nemá nikto a všetko je relatívne a preto nemôže byť nič lepšie ani horšie. Ale ty máš asi na mysli čosi iné. Ale ak niekto tvrdí, že židia by mali ísť do plynu a niekto vraví, že je to blbosť, nie je tam pre teba rozdiel? Samozrejme, že je (aspoň myslím). Je nemožne nesúdiť cudzie názory a neporovnávať ich s vlastnými.
Too weird to live, too rare to die
Pre mňa tam je rozdiel, pre mňa je rozdiel aj v tom, čo hovorí Oldow a čo hovorím ja...Len viem, že to čo hovorí vníma ako pravdu, lebo je to poznanie jeho vedomia, tak isto ako ja, tak isto ako ty, a tak isto ako ten, kto chce, aby išli židia do plynu...Nemá zmysel presviedčať niekoho, kto život vníma tak, aby išli židia do plynu, aby ho tak nevnímal, pretože...Jeho vedomie je úplne iné, má úplne iné priority, inak veci registruje atď...Zober si, aký je rozdiel medzi pilotom, ktorý vrazil do dvojičiek a mierumilovným pilotom...Profesiu ovládajú rovnako, ale dušu má každý inú...Zober si dvoch vedcov, pracujúcich vedľa seba...Jeden verí v boha, druhý nie...Profesnú kvalitu môžu mať rovnakú...atď,atď...Veda nepokrýva celú ľudskú dušu, tak na ňu nemôže ani správne odpovedať... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 16:22:08
|
Dokážu sa vedci dohodnúť na správnom modely ľudskej duše, s ktorou by všetcia súhlasili? Do dnešného dňa sa na tom psychológia nedohodla, a ani sa dohodnúť nemôže, pretože nie každý vedec má rovnaké priority ideálnej duše...Dokonca ich môžu mať protichodné... |
Edited by - navi on 10/02/2007 00:42:07 |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 22:27:34
|
Navi Co je to za vymysl, ze tvrdit, ze cizi pravda je rovna me je povysovani? Ja tvrdim, ze netvrdit to je pokrytectvi. Ty jsi presvedcen o svem pohledu, prijimas ho jako skutecnost a me vidis jako cloveka, co nema dostatek informaci. OK, ja to beru. Ty jsi pro me zase tmar a ty to vis. Taky bys mel vedet, ze v tom opravdu neni nic osobniho. Ujistuji te, ze kazdou kritiku sveho postoje vnimam pozitivne, protoze kritika nam pomaha nas nazor vylepsovat. To, ze nejsem schopen se dotknout tveho videni je zase o necem jinem.
Saurone Bacha na ten relativismus, drz se toho, ze nektere nazory jsou proste chybne. Jakmile zacneme mluvit o tom, jak je vsechno relativni a o pohledech jednotlivych lidi, tak se nikam nedostaneme.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/02/2007 : 00:56:58
|
Navi Co je to za vymysl, ze tvrdit, ze cizi pravda je rovna me je povysovani? Ja tvrdim, ze netvrdit to je pokrytectvi. Ty jsi presvedcen o svem pohledu, prijimas ho jako skutecnost a me vidis jako cloveka, co nema dostatek informaci. OK, ja to beru. Ty jsi pro me zase tmar a ty to vis. Taky bys mel vedet, ze v tom opravdu neni nic osobniho. Ujistuji te, ze kazdou kritiku sveho postoje vnimam pozitivne, protoze kritika nam pomaha nas nazor vylepsovat. To, ze nejsem schopen se dotknout tveho videni je zase o necem jinem.
Saurone Bacha na ten relativismus, drz se toho, ze nektere nazory jsou proste chybne. Jakmile zacneme mluvit o tom, jak je vsechno relativni a o pohledech jednotlivych lidi, tak se nikam nedostaneme.
Ak povyšuješ svoju pravdu nad pravdu druhých, tak sa povyšuješ...Ja verím, že z tvojho pohľadu to je pokrytecké, ale z môjho nie...Z môjho pohľadu to je realita... Teba vidím ako človeka, ktorý má práve toľko informácií, koľko má mať, a seba tak isto...Takže v tomto sme si rovnocenní... Odkiaľ vieš, že niesi schopný sa dotknúť môjho videnia?... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 10/02/2007 : 08:48:23
|
Navi To je hloupost co rikas. Samozrejme ze povysujes svou pravdu nad ostatni, stejne jako ja a to v jedinem smeru - tim, zes ji za svou prijal. Nevim, proc se ji nejsem schopen dotknout. Svet je asi prilis slozity na to, abychom byli schopni predat jinym sve videni, pokud neni vyrazne zjednodusene.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/02/2007 : 18:29:02
|
Navi To je hloupost co rikas. Samozrejme ze povysujes svou pravdu nad ostatni, stejne jako ja a to v jedinem smeru - tim, zes ji za svou prijal. Nevim, proc se ji nejsem schopen dotknout. Svet je asi prilis slozity na to, abychom byli schopni predat jinym sve videni, pokud neni vyrazne zjednodusene.
Lenže ja som rovnocenne prijal tvoju pravdu za tvoju, takže svoju pravdu nepovyšujem, keď ju považujem za rovnocennú tvojej...Ja si nemyslím, že som viac ako ty, len mám iné poznanie... |
Edited by - navi on 10/02/2007 18:34:11 |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 10/02/2007 : 19:22:27
|
Navi Dobre, ale pokud jsem te spravne pochopil, tak se tim vzdavas zisku, ktery plyne z diskuze, tribeni nazoru. Tobe je uplne jedno, jak vypada skutecnost? Skutecnost totiz nemuze odpovidat obema nasim pravdem, jedna je chybna, to je fakt, to nema nic spolecneho s tim, jestli jsou rovnocenne.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 11/02/2007 : 16:06:30
|
Navi Dobre, ale pokud jsem te spravne pochopil, tak se tim vzdavas zisku, ktery plyne z diskuze, tribeni nazoru. Tobe je uplne jedno, jak vypada skutecnost? Skutecnost totiz nemuze odpovidat obema nasim pravdem, jedna je chybna, to je fakt, to nema nic spolecneho s tim, jestli jsou rovnocenne.
Mne nieje jedno, ako ľudia vnímajú skutočnosť, práve preto sa účastním aj týchto stránok, ale v žiadnom prípade nechcem nikomu nič vnucovať...Prezentujem tu svoje videnie sveta, ale nepovyšujem ho nad videnie druhých...Len chcem, aby bolo zverejnené...žiadné iné ambície nemám...Z každej diskusie má človek nejaký zisk, ja mu hovorím poučenie...Musím priznať, že som sa na tejto diskusii dosť veľa naučil... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 11/02/2007 : 23:14:32
|
Navi Ano, ja se taky dost poucil a jsem ti vlastne vdecny, kdybychom spolu souhlasili, nikdy bych nebyl nucen tak presne formulovat sve nazory a to mi pomaha. To ale neznamena, ze se budeme vyhybat jadru otazky. Ty tvrdis, ze mas skusenost s bohem, kterou muzes, sam dle sve zodpovednosti oznacit za objektivni. Ne objektivni pro tebe, ne objektivni tim, ze ti pripada skutecna. Upozornuji te, ze napriklad schizofrenikum (nechci te s nimi srovnavat, ale on se ten priklad hodi) se jejich predstavy jevi velmi skutecne. Kdyz tedy vezmes vse, co jsi zazil v komunikaci s bohem, muzes s klidnim svedomim rict - ja ho poznal, jsem si naprosto jist, ze to byla skutecnost, jsem si jist, ze to nemohla byt predstava, buh existuje?
Pokud tohle odsouhlasis, nebudu ti verit a ty vis, ze proste nemuzu. Ale znamena to, ze pouzivame stejnou metodu, ktera jedina je podstatna.
|
 |
|
Topic  |
|
|
|