Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/02/2007 : 08:46:20
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Ano, ja se taky dost poucil a jsem ti vlastne vdecny, kdybychom spolu souhlasili, nikdy bych nebyl nucen tak presne formulovat sve nazory a to mi pomaha. To ale neznamena, ze se budeme vyhybat jadru otazky. Ty tvrdis, ze mas skusenost s bohem, kterou muzes, sam dle sve zodpovednosti oznacit za objektivni. Ne objektivni pro tebe, ne objektivni tim, ze ti pripada skutecna. Upozornuji te, ze napriklad schizofrenikum (nechci te s nimi srovnavat, ale on se ten priklad hodi) se jejich predstavy jevi velmi skutecne. Kdyz tedy vezmes vse, co jsi zazil v komunikaci s bohem, muzes s klidnim svedomim rict - ja ho poznal, jsem si naprosto jist, ze to byla skutecnost, jsem si jist, ze to nemohla byt predstava, buh existuje?
Pokud tohle odsouhlasis, nebudu ti verit a ty vis, ze proste nemuzu. Ale znamena to, ze pouzivame stejnou metodu, ktera jedina je podstatna.
Moja skúsenosť s Bohom je subjektívna, ale aj Jkoo má podobnú skúsenosť s Bohom, takže z pohľadu vnútornej mysli je už naša skúsenosť objektívna...Z pohľadu vonkajšej mysli ostáva naďalej subjektívna, pretože vonkajšia myseľ nepovažuje nič z vnútornej mysle za objektívne, aj keby to tvrdilo 99 percent ľudí...Vonkajšia mysel má iné vnímanie reality, preto za objektívne akceptuje len to, čo je schopná poňať svojím rozsahom... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 13/02/2007 : 13:11:50
|
Navi Udelejme si poradek v pojmech. Tva vira v boha je skutecne subjektivni, ale to neznamena, ze odpovida skutecnosti. Objektivni skutecnosti odpovidaji realite vzdy, subjektivni v ruzne mire, od velmi velke s drobnymi odchylkami u vetsiny, az po nulovou napriklad u tve vize sveta.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/02/2007 : 20:02:44
|
Navi Udelejme si poradek v pojmech. Tva vira v boha je skutecne subjektivni, ale to neznamena, ze odpovida skutecnosti. Objektivni skutecnosti odpovidaji realite vzdy, subjektivni v ruzne mire, od velmi velke s drobnymi odchylkami u vetsiny, az po nulovou napriklad u tve vize sveta.
Je to fakt dobre zariadené, keď to takto vnímaš...Dokonalá ilúzia... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 13/02/2007 : 20:32:26
|
Trošku teraz poklebetíme o objektívnosti a subjektívnosti...Obecne je objektívne to, čo je materialistické...subjektívne je to,čo je nematerialistické...A čo takto materialistický nematerializmus?...Čo to znamená?... Čo keď existuje materiál nehmotného charakteru?...Má niekto dôkaz, že neexistuje?... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 08:15:03
|
Navi Co kdyz ve skutecnosti neexistujes a vse okolo je pouze mym snem? - V tvem pripade zjevne projevuji znamky masochismu, nikdo mi neprinesl dukaz ze to tak neni a tak, protoze jsi pouze ma iluze, budu to co rikas ignorovat.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 14:43:27
|
Navi Co kdyz ve skutecnosti neexistujes a vse okolo je pouze mym snem? - V tvem pripade zjevne projevuji znamky masochismu, nikdo mi neprinesl dukaz ze to tak neni a tak, protoze jsi pouze ma iluze, budu to co rikas ignorovat.
Tak jo ty masochisto...Ak by si mal pocit že neexistujem a že všetko okolo teba je snom, tak by ti psychiater povedal, že máš derealizáciu...Má to aj diagnostické číslo...Ja som nikdy netvrdil, že neexistuješ a že neexistuje svet okolo mňa...Ja len hovorím, že ešte aj okrem tohoto sveta existuje ďaľší, ktorí ja vnímam a ty nie...To je všetko... |
 |
|
Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 15:19:13
|
No jo...ale takých svetov čo sa nachádzajú len v hlavách ich majiteľov a len tam nadobúdajú reálnosť je fúra...
Too weird to live, too rare to die |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 16:12:26
|
Navi A stejne jako ja k tomu nemas duvod, nebo je tvuj duvod dusledkem nejake dusevni nerovnovahy, to je vsechno.
Nebo snad cekas, ze ti uverime, ze denne hovoris s bohem? To je prilis
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 16:47:24
|
quote: Originally posted by Sauron
No jo...ale takých svetov čo sa nachádzajú len v hlavách ich majiteľov a len tam nadobúdajú reálnosť je fúra...
Too weird to live, too rare to die
To je síce pravda, ale ide o to, odkiaľ tie informácie prichádzajú...ja vám o správnosti mojich informácií nemôžem dať dôkaz, tak ako v stredoveku nemohol dať nikto dôkaz o existencii rádiových vĺn...ale ak vyčkáte času, dočkáte sa...V žiadnom prípade mi ale nemusíte veriť...Berte to len ako informácie |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 16:58:54
|
Navi Reknu ti uplne presne, proc je tento argument chybny. Ve stedoveku nikoho ani nenapadlo, ze nejake radiove vlny existuji. Pokud by ho to totiz napadlo, musel by mit nejaky zdroj a pokud by ho mel, daly by se vlny dokazat bud tak, nebo z vnejsku, nejakym jinym pokusem. Je mi lito, ze nedokazes videt realitu.
|
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 18:23:02
|
Navi Jde o to, e ve stredoveku nebyla metoda, jak vubec prijit na napad radiovych vln. To samy dneska, takze spis dezinformace.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 19:42:44
|
Navi Jde o to, e ve stredoveku nebyla metoda, jak vubec prijit na napad radiovych vln. To samy dneska, takze spis dezinformace.
Vidíš, a predsa bola kopa vecí, o ktorých ľudia nevedeli, a ťažko by ich pripustili ako reálne...Neviditeľná hmota, ktorá sa vďaka technike stala viditeľnou, je len medzistupňom medzi hmotným materiálom a nehmotným materiálom... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 19:48:41
|
Navi Reknu ti uplne presne, proc je tento argument chybny. Ve stedoveku nikoho ani nenapadlo, ze nejake radiove vlny existuji. Pokud by ho to totiz napadlo, musel by mit nejaky zdroj a pokud by ho mel, daly by se vlny dokazat bud tak, nebo z vnejsku, nejakym jinym pokusem. Je mi lito, ze nedokazes videt realitu.
Ja zdroj mojích informácií mám, zatiaľ môžem o nich hovoriť, ale dôkazy dostaneš keď príde ten správny čas... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 20:38:43
|
Navi Ale no tak, ty vazne chces tvrdit, ze k tobe naprosto jasne mluvi buh a zjevuje ti skutecnost v takovychto podrobnostech? Dokazes si predstavit, jak je to neuveritelne? Informace dostaneme v pravy cas. Vzhledem k tomu, ze po smrti neni nic, nez velke prazdno a ty jiste myslis po smrti, vypadato, ze si svuj blud udrzis naporad. No fajn, koneckoncu je jedno, cemu clovek veri, kdyz mu to da odhodlani chovat se slusne.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 14/02/2007 : 21:51:35
|
Navi Ale no tak, ty vazne chces tvrdit, ze k tobe naprosto jasne mluvi buh a zjevuje ti skutecnost v takovychto podrobnostech? Dokazes si predstavit, jak je to neuveritelne? Informace dostaneme v pravy cas. Vzhledem k tomu, ze po smrti neni nic, nez velke prazdno a ty jiste myslis po smrti, vypadato, ze si svuj blud udrzis naporad. No fajn, koneckoncu je jedno, cemu clovek veri, kdyz mu to da odhodlani chovat se slusne.
Dokážem, pretože viem, ako ste zkonštruovaný...Myslím ľudia všeobecne...Aj ja som tak zkonštruovaný, ale mám prístupný ten druhý kanál, ktorý vy prístupný nemáte...Netvrdím, že tie informácie dostaneš až po fyzickej smrti...To je u každého individuálne... |
 |
|
Topic  |
|
|
|