Author |
Topic |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 19:54:08
|
Neronisi
---------------------- Milane, asi nemají ten "správný" impulz nebo afekt. Možná je to o tom co pochytí během dospívání, jak si to vyloží a z toho vychází. Ono je to tak nějak dané, že instinktivní a impulsivní chování, když je dominantní, se už nedá změnit. Z takového vlaku člověk jen tak nevyskočí a na druhou stranu je společnost možná dost sterilně zaměřená na jen na pár druhů lidí. Nikdo jiný neprofituje, protože v tom nikdo jiný neumí chodit. ---------------------
Neronisi já si myslím, že člověk, který má nějakou psychickou poruchu tak buď ji má od narození, nebo se nemusí ihned projevit navenek.
Může s tím žít spoustu let a může i umřít. Aniž by se něco projevilo.
Takový to je třeba převážně u Schizofreniků oni si žijí prožijí dětství pubertu aniž by o něčem věděli.
Neříkám samozřejmě všichni.
Až mnohdy kdy se dostanou mezi 20.rok až 30.rok. se jejich nemoc většinou projeví. A oni dostanou relaps nebo atak.
Nebo jsou lidé, kteří neměli nikdy s tím to nic společného si jednou dají jointa a najednou se zjistí, že se u nich projevila nějaká psychická porucha. Kterou onen joint spustil.
Spouštěčů je mnoho druhů.
Vždy je to jen o onom prvním impulsu, který to nakopne.
------------------ Kdysi to bylo myslím o tom, že se pro každého místo našlo. Stačilo když měl dvě ruce, aby mohl přes den hrabat brambory a ten zbytek se vyřešil nějakým selským rozumem. Takových lidí znám celkem dost. Vždycky si každý dával trochu bacha jak s nimi mluví, aby se náhodou zrovna v tu chvíli nezcvokli. Jako když z ničeho nic zakašleš a jim se v hlavě spustí nějaký hlasitý poplach. ----------------
Neronisi v tom to budeš mít asi pravdu. Že nevíš jak a co se v daném člověku spustí a co v něm a jak něco vyvoláš.
A proto si musíš dávat i pozor na to co říkáš jak píšeš sám.
----------------------- Na druhou stranu se s lidmi, kteří mají afekt špatně spolupracuje. Nejsou produktivní, nedají se jednoduše motivovat a spoustu věcí si neuvědomují. Člověk jim musí pořád něco připomínat, povídat si s nimi a poslouchat je. To nezní zrovna jako procházka --------------------
Neronisi a ty nerad nasloucháš lidem. Vždyť každý občas má tu tendenci se někomu svěřit. A může to být kdokoliv.
To ostatní vyplívá nejspíš z dané poruchy. Vše o čem povídáš, že špatně spolupracují, nejsou produktivní, a mnohdy jim i schází jakási motivace.
Milan.Miló.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 18:19:27
|
quote: Originally posted by Milan.Miló
Neronisi
---------------------- Milane, asi nemají ten "správný" impulz nebo afekt. Možná je to o tom co pochytí během dospívání, jak si to vyloží a z toho vychází. Ono je to tak nějak dané, že instinktivní a impulsivní chování, když je dominantní, se už nedá změnit. Z takového vlaku člověk jen tak nevyskočí a na druhou stranu je společnost možná dost sterilně zaměřená na jen na pár druhů lidí. Nikdo jiný neprofituje, protože v tom nikdo jiný neumí chodit. ---------------------
Neronisi já si myslím, že člověk, který má nějakou psychickou poruchu tak buď ji má od narození, nebo se nemusí ihned projevit navenek.
Může s tím žít spoustu let a může i umřít. Aniž by se něco projevilo.
Takový to je třeba převážně u Schizofreniků oni si žijí prožijí dětství pubertu aniž by o něčem věděli.
Neříkám samozřejmě všichni.
Až mnohdy kdy se dostanou mezi 20.rok až 30.rok. se jejich nemoc většinou projeví. A oni dostanou relaps nebo atak.
Nebo jsou lidé, kteří neměli nikdy s tím to nic společného si jednou dají jointa a najednou se zjistí, že se u nich projevila nějaká psychická porucha. Kterou onen joint spustil.
Spouštěčů je mnoho druhů.
Vždy je to jen o onom prvním impulsu, který to nakopne.
------------------ Kdysi to bylo myslím o tom, že se pro každého místo našlo. Stačilo když měl dvě ruce, aby mohl přes den hrabat brambory a ten zbytek se vyřešil nějakým selským rozumem. Takových lidí znám celkem dost. Vždycky si každý dával trochu bacha jak s nimi mluví, aby se náhodou zrovna v tu chvíli nezcvokli. Jako když z ničeho nic zakašleš a jim se v hlavě spustí nějaký hlasitý poplach. ----------------
Neronisi v tom to budeš mít asi pravdu. Že nevíš jak a co se v daném člověku spustí a co v něm a jak něco vyvoláš.
A proto si musíš dávat i pozor na to co říkáš jak píšeš sám.
----------------------- Na druhou stranu se s lidmi, kteří mají afekt špatně spolupracuje. Nejsou produktivní, nedají se jednoduše motivovat a spoustu věcí si neuvědomují. Člověk jim musí pořád něco připomínat, povídat si s nimi a poslouchat je. To nezní zrovna jako procházka --------------------
Neronisi a ty nerad nasloucháš lidem. Vždyť každý občas má tu tendenci se někomu svěřit. A může to být kdokoliv.
To ostatní vyplívá nejspíš z dané poruchy. Vše o čem povídáš, že špatně spolupracují, nejsou produktivní, a mnohdy jim i schází jakási motivace.
Milan.Miló.
Neronisi, Milane,
podle mne za všechno o čem mluvíte mohou miliardy či bilióny mikroorganismů, zejména živých buněk, ty, když si znepřátelíte, tím, že jich hodně a bolestivě zabijete, tak se to projeví, jako psychická nemoc, např. schizofrenie či maniodepresivní psychóza. Nebo pak skutečně nezáleží na tom, co říkáte a tělo nějakého živého tvora s nepřátelskými živými buňkami Vás téměř bezdůvodně či nelogicky napadne. Nic však není ztraceno, protože nepřátelské mikroorganismy, zejména živé buňky nemají nekonečnou paměť, a když je dlouho nezabíjíte, případně je naopak chráníte před smrtí, zejména krmíte, tak na své nepřátelství zapomenou a stanou se Vašimi přáteli v důsledku, čehož se vyléčíte ze schizofrenie nebo i maniodepresivní psychózy či Vás nebude žádný živý tvor bezdůvodně, resp. nelogicky napadat nebo ničit. Chce-li i looser čili živý tvor ostatními odsouzený k zániku se zachránit nebo silný živý tvor být celý život úspěšný, tak podle mne musí pouze důsledně a stále dokonaleji dodržovat hlavní zásadu mé Filosofie rovnováhy, tedy působit co možná nejméně smrti a bolesti. Krásným příkladem platnosti této teorie jsem já sám a můj život.
(blíže viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 11/02/2012 09:01:36 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 19:56:06
|
Dalibore
------------------- Neronisi, Milane,
podle mne za všechno o čem mluvíte mohou miliardy či bilióny mikroorganismů, zejména živých buněk, ty, když si znepřátelíte, tím, že jich hodně a bolestivě zabijete, tak se to projeví, jako psychická nemoc, např. schizofrenie či maniodepresivní psychóza. Nebo pak skutečně nezáleží na tom, co říkáte a tělo nějakého živého tvora s nepřátelskými živými buňkami Vás téměř bezdůvodně či nelogicky napadne. -------------------------
Dalibore jsem něco nalezl ohledně jak říkáš znepřátelených buněk a jejich zabíjení.
------------------- **************** ------------------
VI.2 Biochemické nálezy
Schizofrenní psychóza je spojena s poruchou zpracování informací. Z biochemického hlediska je informace mezi nervovými buňkami přenášena chemickými látkami -- neuropřenašeči, účinkujícími na proteinových receptorech. Konformační změny receptorů jsou zesilovány a převáděny kaskádou biochemických dějů do buňky a vedou ke složitým změnám jak v okamžitém funkčním stavu neuronu, tak ke změnám dlouhodobým. Schizofrenie je spojena s biochemickými změnami metabolizmu neuropřenašečů, stejně tak jako s narušeným vnitrobuněčným přenosem.
V posledním půlstoletí jsou v popředí zájmu monoaminy. Mají vliv na chování a schopnost organismu zvládat nároky prostředí. Zjednodušeně lze říci, že role hlavních monoaminoergních systémů tkví v kontrole základních dimenzí chování při uspokojování potřeb organismu. -------------------- ****************** ---------------------
Já si myslím, že to kolik zabiješ buněk nebo ne nezáleží vůbec na člověku. Procesy, které se tak v člověku odehrávají jdou mimo člověka tedy jeho schopnost svou vůlí něco měnit natož změnit.
A proto by měl co nejrychleji vyhledat odbornou lékařskou pomoc.
------------------------- Nic však není ztraceno, protože nepřátelské mikroorganismy, zejména živé buňky nemají nekonečnou paměť, a když je dlouho nezabíjíte, případně je naopak chráníte před smrtí, zejména krmíte, tak na své nepřátelství zapomenou a stanou se Vašimi přáteli v důsledku, čehož se vyléčíte ze schizofrenie nebo i maniodepresivní psychózy či Vás nebude žádný živý tvor bezdůvodně, resp. nelogicky napadat nebo ničit. Chce-li i looser čili živý tvor ostatními odsouzený k zániku se zachránit nebo silný živý tvor být celý žvot úspěšný, tak podle mne musí pouze důsledně a stále dokonaleji dodržovat hlavní zásadu mé Filosofie rovnováhy, tedy působit co možná nejméně smrti a bolesti. Krásným příkladem platnosti této teorie jsem já sám a můj život.
----------------------------
Dalibore ani bych neřekl, že ze schizofrenie se tak snadno člověk vyléčí. Nebo z maniodepresivní psychózy. Jen tím, že se nebude snažit zabíjet buňky. To nemá nic společného ze zabíjením či nezabíjením živých buněk. Neboť mnoho lidí si v sobě nese genetickou výbavu k výskytu a náchylnosti k těm to poruchám.
----------------- ***************** ------------------
VI.1 Genetické nálezy
Vzájemné působení genetické vlohy a prostředí může být složité. Geny rodičů pacienta mohou být spojeny s chováním vedoucím k udržování, vyhledávání či tvorbě prostředí, které hraje ochrannou nebo naopak zatěžující roli při vzniku onemocnění.
Pro roli genetické vlohy při vzniku schizofrenie svědčí nahromadění výskytu schizofrenie v rodinách, data ze studií dvojčat, adopčních studií a některé výsledky studia genetické vazby.
------------------- ******************* -------------------- http://is.muni.cz/th/15915/prif_b/Schizofrenie_.txt
-------------------
******************** -------------------
Milan.Miló.
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 20:10:51
|
Milane,
ty popisuješ mechanismus, jehož popis vydá na několik stovek či tisíců stran textu, já popisuji principy, k jejichž popisu stačí několik vět. Mechanismus vzniku obou těchto nemocí tak, jak jej popisuje současná exaktní přírodověda, jsem studoval a odvodil jsem z něho výše uvedené principy. Jestliže se chceš blíže, tedy více mechanicky seznámit s aplikací těchto principů, pak ti doporučuji mou Filosofii rovnováhy na www.filosofierovnovahy.sweb.cz (cca 800 stran), pro prvotní seznámení zejména scénář filmu o Filosofii rovnováhy na tomto mém webu.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 10/02/2012 20:22:05 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 21:48:39
|
Dalibore
-------------------- Milane,
ty popisuješ mechanismus, jehož popis vydá na několik stovek či tisíců stran textu, já popisuji principy, k jejichž popisu stačí několik vět. Mechanismus vzniku obou těchto nemocí tak, jak jej popisuje současná exaktní přírodověda, jsem studoval a odvodil jsem z něho výše uvedené principy. Jestliže se chceš blíže, tedy více mechanicky seznámit s aplikací těchto principů, pak ti doporučuji mou Filosofii rovnováhy na www.filosofierovnovahy.sweb.cz (cca 800 stran), pro prvotní seznámení zejména scénář filmu o Filosofii rovnováhy na tomto mém webu.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) --------------------------------
Dalibore tys mě nepochopil tím co jsem ti napsal viz. výše tím jsem chtěl vyjádřit svůj nesouhlas. S tím, že člověk by mohl ovlivňovat nějak své buňky ať v dobrém či ve zlém.
Buňek v Mozku máme v průběhu dětství několik miliard. A každý den nám umírá zhruba asi 50.tisíc buněk.
Které se nikdy nezotaví protože se neobnovují a neregenerují tak jak sluchové buňky.
Ale za to buňky v celém našem těle tedy vyjma mozku a uší se stále obnovují regenerují tak, že staré přenechají místo novým.
Takoví, je život.
Milan.Miló.
PS.: Nesouhlasím s tím, že by někdo dokázal ovlivňovat smrt a život svých buňek. protože jak jsem psal buňky se stále obměňují krom mozku a uší.
--------------- Mozkové buňky 16. listopadu 2000 – Luděk Bína Tvorba a fejetony - Listopad 2000 Třicet miliard je poměrně uspokojivé číslo. Zvláště když označuje počet mozkových buněk, které se ukrývají právě v naši lebce. Jak plyne čas a naše mozky stárnou, kolonie našich neuronů (tak se mozkovým buňkám říká odborným jazykem) se zmenšují, my jsme stále pomalejší, hůře se nám učí, všechno se nám zdá složité a jsme líní lámat si s čímkoliv hlavu. Buňky mozku v našich hlavách pouze ubývají – žádná obnova zde nefunguje. Leckomu by se mohlo stát, že poté, co se dozví informaci o aktuálním počtu svých neuronů, usne na vavřínech a tempo ubývání svých chytrostních buněk zvýší. Opije se, zaboxuje si, vyleze na nějakou osmitisícovku, kde je totální nedostatek kyslíku, při fotbale více hlavičkuje, hudbu z walkmana si do uší pustí řádné hlasitě... Z třiceti miliard mu jich brzy zbude už jen dvacet devět miliard devět set devadesát devět milionů devět set devadesát devět tisíc. To ještě také není číslo, za které by se měl stydět, a proto ve své devastující činnosti pokračuje. V horším případě činnosti kombinuje, nebo přibírá nové, ještě vražednější. Boxuje opilý, na osmitisícovce poslouchá walkmana, začne čichat toluen. Nakonec se z něj stane troska nebo takzvaná vypitá hlava. Být v jeho společnosti není zdaleka tak lákavé jako dříve. Takový člověk ztrácí kontakty s přáteli a reálný život se mu začne plést se sny, které si ulněle navozuje. Obyčejně klesne až na úplné dno a stává se vypitou hlavou vylízanou, jinak též naprostým primitivem a vymaštěncem. Jakoukoliv pomoc odmítá a žije jako zvíře. ------------------ ***************** ------------------ www.ilist.cz/clanky/mozkove-bunky" target="_blank">http://www.ilist.cz/clanky/mozkove-bunky ------------------- ***************** -------------------
|
Edited by - Milan.Miló on 10/02/2012 22:33:36 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 08:03:20
|
PS.: Nesouhlasím s tím, že by někdo dokázal ovlivňovat smrt a život svých buňek. protože jak jsem psal buňky se stále obměňují krom mozku a uší.
Milane, existují přece různé preparáty jako antioxidanty nebo vápník, který se ti uloží zase v kostech. Strukturu mozkových buněk zase ovlivňuješ svou myslí, takže ty mírumilovné množíš krásným a přátelským myšlením a ty racionální zase tím, že vyvozuješ závěry navzdory svým pocitům. Šedá kůra mozková je o paměti, axony (bílá hmota) zase o asociativní abstraktní aplikaci. To jsem teď nedávno někde četl.
Co děláš, takový jsi. Když se jedny používají, druhé zase umírají. Hlavu máme totiž velkou jen nějak a pokud jde o dominantní myšlení, zapneš motorovou pilu a odřežeš všechno ostatní.
To může znít dost smutně a někomu se nemusí líbit, že už nejsme lidmi, když tolik neprahneme po citu a nechceme se se všemi okolo kamarádit. Jenže podobné potřeby vždycky vycházely z nějakého impulzu, z nějaké potřeby. Schizofrenik tuhle potřebu má hlavně kvůli tomu, aby se cítil mezi lidmi "dobře" a pokud svou původní touhu v životě popírá, jeho osobnost se rozděluje. Nikdo nemá dostatečné množství informací k tomu, aby s tím dokázal nějak naložit, a tak dochází jakémusi reflexivnímu rozdělování osobnosti vzhledem k tomu, v jaké emocionální situaci se ocitne.
Problém je v tom jaký druh informací začne vyhledávat. Ten student v uvedeném článku se prostě začal orientovat na své živočišné pudy. Je mu nejlépe takhle nehledě na fakt do jaké situace ho to časem dostane. Je jednodušší ignorovat svou budoucnost, když by přítomnost měla znamenat, že se z toho zcvokne. Primární je totiž stále jakýsi cit a touha se s každým kamarádit a mít okolo sebe mír a lásku.
Jenže tento mechanismus má pouze sloužit k uvědomování si jakýchsi dílčích chyb, které děláme. Chováme se iracionálně proto, aby se lidé okolo nás měli lépe nehledě na to co nám to přinese. Přičemž tato vlastnost se původně vyvinula za účelem získání sympatií nebo možnosti figurovat v nějaké komunitě aniž bychom té komunitě přinášeli nějaký zřejmý užitek. Jako přisrat se někam, abych dostal jídlo a pití, protože jinde jaksi není.
Civilizace tohle však změnila. Je smutné, když nějaký schopný a citlivý člověk hledá způsob jak to v sobě potlačit, protože neexistuje nic co by s tím nějak mohlo korespondovat. Nicméně soustředění na smrt nebo individuální vývoj jakýchsi látek v mozku nebo v přírodě pouze evokuje tendence vázat své individuální preference na důsledky našich jednání. To mívá za následek vyšlechťování jakési vnitřní zodpovědnosti, na které se vážou také úspěchy nebo vítězství.
A v tom je problém. Pokud budeme poměřovat svůj společenský vliv s nějakým loserovským vývojem axonů, šedé kůry mozkové nebo tomu kolik krav jsme svými obědy za poslední měsíc zabili, může se stát, že dílčí společenské vazby pro člověka budou asi stejně rozdělené jako dnes, jenom se budou točit kolem jiných věcí než třeba peněz. A u nich jde aspoň o přežití, což je podle mě přirozenější než nějaká lítost nad každým mravencem nebo když bych měl někomu říct, že se mi líbí jeho velký penis. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 15:26:18
|
Neronisi
------------------- Milane, existují přece různé preparáty jako antioxidanty nebo vápník, který se ti uloží zase v kostech. Strukturu mozkových buněk zase ovlivňuješ svou myslí, takže ty mírumilovné množíš krásným a přátelským myšlením a ty racionální zase tím, že vyvozuješ závěry navzdory svým pocitům. Šedá kůra mozková je o paměti, axony (bílá hmota) zase o asociativní abstraktní aplikaci. To jsem teď nedávno někde četl. --------------------------
Neronisi člověk možná dokáže ovlivnit své tělo nanejvíc tak svou myslí a iracionálním prožíváním, že v sobě vyvolá nanejvíc nějakou nemoc nebo tělesné neduhy.
Ono je už známo, že tak jak myslíme tak se taky chováme a cítíme. A je-li nabouráno naše vlastní cítění tak mnohdy člověk ovlivňuje své fyzické a hmotné pochody ve svém těle.
Protože naše fyzické tělo podléhá naší vlastní mysli a ne naopak.
Ale to už Mollier věděl když napsal ´´Mysl má veliký vliv na tělo a odtud pocházejí skoro všechny neduhy´´.
------------------------ To může znít dost smutně a někomu se nemusí líbit, že už nejsme lidmi, když tolik neprahneme po citu a nechceme se se všemi okolo kamarádit. Jenže podobné potřeby vždycky vycházely z nějakého impulzu, z nějaké potřeby. Schizofrenik tuhle potřebu má hlavně kvůli tomu, aby se cítil mezi lidmi "dobře" a pokud svou původní touhu v životě popírá, jeho osobnost se rozděluje. Nikdo nemá dostatečné množství informací k tomu, aby s tím dokázal nějak naložit, a tak dochází jakémusi reflexivnímu rozdělování osobnosti vzhledem k tomu, v jaké emocionální situaci se ocitne. -------------------------
Neronisi s tím to bych mohl s tebou souhlasit. To s tím cítěním, impulsem a potřebami je nejspíš opravdu pravda.
On každý člověk, který popírá mnohdy své vlastním potřeby se dostává do konfliktu sám se sebou. Protože své potřeby vytěsňuje do svého Archetypu Stínu, kde s tím je po nějaké době konfrontován tak, že u dotyčného jedince mohou vzniknout třeba nutkavé neurózy nebo obsedantně komupulsivní poruchy.
A schizofrenik to má o to těžší, protože jeho už tak narušená osobnost mnohdy nedokáže rozlišovat mezi realitou a subjektivním prožitkem. Neříkám, že to platí na všechny. A tak se mnohdy takový lidé chovají velice tajemně, a záhadně, přičemž ve svém nitru cítí zmatek, chaos a disharmonii. A jejich povaha je zmítaná smíšenými stavy emocí jejich prožitku. ------------------------ Civilizace tohle však změnila. Je smutné, když nějaký schopný a citlivý člověk hledá způsob jak to v sobě potlačit, protože neexistuje nic co by s tím nějak mohlo korespondovat. Nicméně soustředění na smrt nebo individuální vývoj jakýchsi látek v mozku nebo v přírodě pouze evokuje tendence vázat své individuální preference na důsledky našich jednání. To mívá za následek vyšlechťování jakési vnitřní zodpovědnosti, na které se vážou také úspěchy nebo vítězství. -------------------------
Každá civilizace měla své klady tak jako zápory. Dnešní civilizace nás hodně změnila. Citliví lidé to mnohdy prožívají velice těžce snad, protože mnohdy dávají přednost cítění tedy iracionálním – nevědomím pochodům před racionálním – vědomím odůvodněním svého počínání.
Každý člověk by měl mít nějakou vnitřní zodpovědnost protože zodpovědnost nás staví do roviny, jakýchsi morálních a etických pravidel.
A samozřejmě i úspěchy a vítězství jsou důležité, protože by jsme neměli to co máme dnes.
Milan.Miló.
|
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 12/02/2012 : 09:15:42
|
Ono je už známo, že tak jak myslíme tak se taky chováme a cítíme. A je-li nabouráno naše vlastní cítění tak mnohdy člověk ovlivňuje své fyzické a hmotné pochody ve svém těle. ... On každý člověk, který popírá mnohdy své vlastním potřeby se dostává do konfliktu sám se sebou. Protože své potřeby vytěsňuje do svého Archetypu Stínu, kde s tím je po nějaké době konfrontován tak, že u dotyčného jedince mohou vzniknout třeba nutkavé neurózy nebo obsedantně komupulsivní poruchy.
Aha, takže ve spojení s alkoholem a jeho odbouráváním buněk je to tak, že bych měl chlastat jen sám nebo ve společnosti, kde jsem dominantní a schizofrenik ze mě tímpádem nebude. To je dobrá rada, díky. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 12/02/2012 : 13:40:32
|
Neronisi
--------------------- Aha, takže ve spojení s alkoholem a jeho odbouráváním buněk je to tak, že bych měl chlastat jen sám nebo ve společnosti, kde jsem dominantní a schizofrenik ze mě tímpádem nebude. To je dobrá rada, díky. -------------------
Neronisi nevím, kde jsi K tomu přišel. K tomu co tu píšeš . Určitě jsem nic takového Neřekl. Pokud vím tak jsem se s tebou Nejdříve bavil o schizofrenii A až pak nám do toho vstoupil Dalibor a začal mluvit o buňkách.
Milan.Miló.
PS.: Nespletl si se... |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 27/02/2012 : 11:24:07
|
Ekonomická témata odvádí pozornost od skutečných problémů http://www.rybioci.cekuj.net/2012/02/26/ekonomicka-temata-odvadi-pozornost-od-skutecnych-problemu/
Peníze, ekonomika a měnová politika jsou věčná témata, která se zmiňují pořád dokolečka. Ať už je problém jakýkoliv, vždycky za ním stojí nedostatek peněz. Naučili jsme se tímhle způsobem dívat i na své vlastní problémy, ale bývá už obtížnější si uvědomit, že skutečná příčina většiny neradostných chvil v životech lidí nespočívá ve způsobu, jakým ekonomika v současnosti funguje, ale v něčem úplně jiném.
Technicky vzato je oběh dnešní měny do jisté míry závislý na tom co dlužíme. Kdyby lidé nedlužili peníze, žádné by neexistovaly, protože bankovky nejsou ničím jiným než jakýmsi dlužním úpisem někoho jiného.
Vypadá to na první pohled poněkud nebezpečně a nefér k ostatním lidem. Nicméně pravda je taková, že si každý peníze z banky půjčuje dobrovolně a pokud už dochází k nějakým nejasnostem nebo právním kličkám ze strany lichvářů, na ty by se měla společnost zaměřit spíš jako na samostatný problém. Zvykli jsme si totiž své peníze šetřit, namísto abychom je investovali a utrácet, namísto aby se uvažovalo nad tím, jestli je to skutečně zapotřebí.
Další záležitosti pramení z přístupu a neinformovanosti většiny lidí. Pokud už nějaké peníze mají, nevnímají při investicích okolní prostředí ve smyslu konkurenčního boje, ale velmi často si nechávají špatně poradit, nesoustředí se na to, co vlastně od svého aktiva očekávají, jsou netrpěliví a při první příležitosti se nechávají strhnout vlastními potřebami.
Všechny podobné problémy a mnohé další, jsou velmi reálné, a přitom stále nové a ne velmi dobře zmapované. Je sice trošku smutné, že součástí života každého z nás musí nutně být kalkulačka a tabulky, ale realitu si nikdo z nás nevybere, dokud se nepostaví na vlastní nohy a finančně se neosamostatní.
Špatná vlastnost dnešní politiky a zpráv z médií spočívá ve skutečnosti, že se většina problémů současné společnosti do značné míry svádí na machinace nějakých bankovních elit. Přičemž už se tolik nezmiňuje jak důležité je umět si získat schopnost trošku uvažovat nad vlastním osudem.
Tyto informační prameny nejsou lidem nabízeny, protože nenesou žádný okamžitý efekt, šok z kruté reality, a tímpádem nezvyšují pozornost a ani atraktivitu toho, kdo tyto věci prohlašuje. Musíme si však uvědomit, že dokud budeme společenská selhání zobecňovat na jeden dílčí vliv a ukazovat si prstem na veřejného nepřítele, může se stát, že se nebudeme snažit zlepšovat povědomí o tom, co by měli lidé dělat sami pro sebe. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 27/02/2012 : 11:35:23
|
Parlamentní demokracie se vykládá různě http://www.rybioci.cekuj.net/2012/02/25/parlamentni-demokracie-se-vyklada-ruzne/
Politická strana nemůže podle pravidel vládnout, pokud nemá v parlamentu většinovou podporu. Přestože se občas stává, že jejich členové hlasují i nezávisle, v zásadě je většinová účast jedné strany nutná.
Z toho důvodu je pro každou stranu důležité získat ve volbách co největší počet hlasů navzdory faktu, že v parlamentu své zástupce už má. Větší účast vlastních členů totiž automaticky zajišťuje větší rozhodovací pravomoci, tedy pravděpodobnost jistého počtu hlasů při schvalování jakéhokoliv navrženého zákona.
Z toho důvodu nejednají členové parlamentu nezávisle. Vždy se mezi sebou domlouvají na nějakém programovém koncensu a navzdory jejich individuálnímu názoru, se vždy podřizují vůli většiny nebo předsedů klubu. Pokud strana s velkou účastí vlastních členů počítat nemůže, uzavírá dohody s jinými stranami a ty společně vytvářejí jakousi průchozí koncepci dvou a někdy tří různých vládnoucích stran.
Na první pohled je možná patrné, že existují celkem tři různé způsoby, kterými by se dalo parlamentní demokracii rozumět.
1) Členové parlamentu schvalují a navrhují zákony v rámci koncepce strany
2) Členové parlamentu schvalují nezávisle, avšak navrhují zákony v rámci koncepce strany
3) Členové parlamentu nemají žádnou anebo mají pouze vlastní koncepci
Parlamentní demokracie je tedy velmi problematický systém. Existuje totiž rozdíl mezi demokratickými volbami a následnou formou, jakou vláda své kroky uplatňuje v praxi. Této formě se říká právě „demokratická“ z toho důvodu, aby na první pohled reprezentovala způsob, jakým se aplikoval i schválený zákon jako takový.
Problémy s vládami různého druhu tolik nepramení ze způsobu, jakým byly zvoleny. Větší potíže způsobuje, jak jsou ti lidé nucení pracovat, aby si svou moc udrželi. Je zapotřebí se společně domluvit jak se bude hlasovat a co se bude navrhovat, jinak bychom všichni vypadali dost blbě.
A v tom to vězí. Nová politická strana nebude mít nikdy šanci a ani nemůže chtít jednat zcela nezávisle, pokud má ambice být úspěšná. Bez podpory a asistence některých dalších subjektů totiž může postupovat v očích veřejnosti mnohem pomaleji, než by si kdokoliv přál. Stává se tak, že se na jejich původní principy a cíle nabaluje celá řada druhotných koncepcí, které byly přijaty hlavně kvůli konkurenci, nikoli kvůli lidem anebo užitečnému nápadu.
Nová, zajímavá a úspěšná politická strana musí mít vyřešené takové vnitřní procesy, které zajistí, aby se její koncepce nelikvidovaly v rámci nějakých politických dohod. Musíme si uvědomit, že pokud musíme brát přehnané ohledy na svou konkurenci, může se stát, že se už nebudeme soustředit na řešení problémů, přicházejících z těch správných míst. Jediné sympatie, které si takové subjekty získávají, pocházejí většinou jen od jejich konkurence. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 27/02/2012 : 14:26:57
|
Gullsy, politické dohody jsou přece soukromé záležitosti těch klubů. To oni si teď hrají na hitlerjugend, ne? |
|
|
elx
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 27/02/2012 : 16:01:38
|
quote: Originally posted by Gullsy
quote: Originally posted by neronis Nová, zajímavá a úspěšná politická strana musí mít vyřešené takové vnitřní procesy, které zajistí, aby se její koncepce nelikvidovaly v rámci nějakých politických dohod.
Jinými slovy, aby této politické straně nemohl být kladen odpor.
neronisi, pokračuj takhle dál a sejdeš se na jednom místě s Hitlerem, Nerem a Napoleónem.
Gullsy, co je nefunkčního na přístupu těch, který jsi vyjmenoval? |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel
217 Posts |
Posted - 27/02/2012 : 18:15:18
|
Podstatou všeho lidského je morálka, bez které nelze cosi společného budovat!!!...neboť vám bez ní ten druhý, až vytvoříte nějakou hodnotu v zájmu svého sobeckého blaha- vrazí kudlu do zad, aby měl vše jen pro sebe!!! Viz Kain a Ábel... Zde není co nového objevovat!...Proto apeluji na každého z vás,aby si uvědomil, že cokoli je v duši kladné, nemůže v praxi vyjít jako záporné a cokoli je v duši záporné, nemůže v praxi vyjít jako kladné!...(aneb poznáte je po ovoci) Proto, všichni, kteří nevlastníte duši Kainovu...usilujte spolu se Sokratem o nejvyšší hodnotu- morálku- lidství-duševní dokonalost!!! Ještě dřív, než dokončíte větu- už vás znám!!!
Absolut
|
Edited by - Absolut on 27/02/2012 18:22:39 |
|
|
Topic |
|
|
|