Author |
Topic |
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 14/01/2012 : 20:15:27
|
quote: Originally posted by Milan.Miló
Kay
------------------------ No já doufám, že jsem se tím Neronise nijak nedotkla. Mne jen zajímá, zda vidí v některých symbolech větší hloubku, než v ostatních. Já netvrdím, že v jeho přístupu vidím něco zlého, ale chtěla bych vědět, co Neronis vidí, když se podívá na jin-jang. -------------------
Kay taky věřím, že Neronise si se ničím nedotkla.
Milan.Miló
Kay je chytrá holka, akorát možná potkala v životě hodně kreténů. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 14/01/2012 : 20:22:36
|
A však symbolika vypovídá vše o dané kultuře a všeho co k ní patří a přináleží.
Kulturní antropologie (nebo jak se tomu říká), může být zajímavá. Když máš před sebou nějakou teorii, můžeš ji potom porovnat s něčím podobným co už znáš nebo někde bylo a potom aplikovat nějaké podobné závěry nebo události, které se už staly.
Tohle nezní tak špatně, ale asi pro tom musí mít člověk ten cit. Nenechat se unést tím jaký význam pro lidi ty věci měly nebo co si myslíš ty? |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 14/01/2012 : 20:27:00
|
Jednou s těch to forem je, že mozek vytlačí a vytěsná ze svého spektra věci, které jsou pro dotyčnou osobu frustrující.
Stojová logika pro lidskou mysl zkrátka neplatí. Máme v sobě mnoho různých autoregulačních úrovní a pokud už je něco nepříjemné, depresivní nebo přímo frustrující, obvykle to znamená, že to za daných okolností a v porovnání s poznanými zkušenostmi a přístupem k věci, musí být pro člověka opravdu špatně.
Všechno ostatní je už jen o potlačování nebo jiný pohled na věc "pochopením" problému, ale obvykle spíš platí, že problém skutečně nechápeme i když tím odbouráme frustrující pocit. Pouze vědomí toho, že jej takovou činností začínáme odkrývat, frustrující pocity vymaže, protože jsme od přírody naprogramováni k tomu pátrat po příčinách našich problému.
Nutno dodat, že jestli je to pak správně, už naše biologické programování rozlišit nedokáže. |
Edited by - neronis on 14/01/2012 20:30:03 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 14/01/2012 : 20:37:31
|
Neronisi
-------------------------------
Kulturní antropologie (nebo jak se tomu říká), může být zajímavá. Když máš před sebou nějakou teorii, můžeš ji potom porovnat s něčím podobným co už znáš nebo někde bylo a potom aplikovat nějaké podobné závěry nebo události, které se už staly.
Tohle nezní tak špatně, ale asi pro tom musí mít člověk ten cit. Nenechat se unést tím jaký význam pro lidi ty věci měly nebo co si myslíš ty? ------------------------
Neronisi k tomu to mohu říci jen tolik. A musím i s tebou v lecčems souhlasit.
Člověk si musí kolikrát dokázat vytvořit jakýsi vnitřní obraz. A musí ten obraz subjektivním pozorováním za pomoci logických racionálních, ale i iracionálních – nevědomích dějů prožít a cítit je. Mnohdy se tomu to cítění říká empatie tedy schopnost v cítění se do jiné osoby.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 14/01/2012 : 20:57:52
|
Neronisi
----------------------------- Stojová logika pro lidskou mysl zkrátka neplatí. Máme v sobě mnoho různých autoregulačních úrovní a pokud už je něco nepříjemné, depresivní nebo přímo frustrující, obvykle to znamená, že to za daných okolností a v porovnání s poznanými zkušenostmi a přístupem k věci, musí být pro člověka opravdu špatně. --------------------------
Neronisi mohu říci, že mozek je opravdu zvláštní orgán v našem těle.
Samozřejmě, když se člověku stane něco velice traumatizujícího a frustrujícího tak kolikrát nastoupí deprese a stavy apatií, které se musí léčit. A to pak člověk prožívá opravdové Martyrium.
Ale mozek je naprogramován prostě tak aby zapomínal. Protože to co prožíváš každý den přináší člověku a především mozku kvanta dat.
A mozek svým kritickým postojem a svou výkonností musí zaručit kontinuitu v čase. Tak musí vyhodnotit dané věci na základě profiltrovaných dat. Které prostě vypustí a zapomene na ně.
Jinak znám dobrý terapie jak se zbavit napětí a negativních důsledků. A tou je autogenní trénink, holotropní dýchání a jiná dechová cvičení.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 14/01/2012 : 21:20:15
|
Neronisi
----------------------- Kay je chytrá holka, akorát možná potkala v životě hodně kreténů. --------------------
Neronisi proč si to myslíš, že by Kay potkala hodně kreténů. S čeho usuzuješ. To přeci nelze vyčíst. Já si to nemyslím.
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 15/01/2012 13:37:28 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 14:20:54
|
Jinak znám dobrý terapie jak se zbavit napětí a negativních důsledků. A tou je autogenní trénink, holotropní dýchání a jiná dechová cvičení.
Milane, z čehož mi zatím vyplývá, že nejde o terapie, ale jen jakési akceptovatelné zakořenění současných jevů do mysli. Jsme v nějaké situaci, nějak se chováme a něčemu čelíme no a namísto toho abychom o tom přemýšleli, svůj mozek jenom zblbneme tak, aby to pro nás nebylo frustrující nebo depresivní.
Problém je v tom, že pokud člověk odmítá kontrolu nad tím, co jej obklopuje, je jenom otrokem svých vášní. Něco jako feťák. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 14:40:40
|
Mnohdy se tomu to cítění říká empatie tedy schopnost v cítění se do jiné osoby.
Myslím, že je důležité mít empatii zvládnutou tak, kdy ji člověk používá jen ve vhodnou dobu. Pokud ne, tak se mu obvykle nelíbí, když lidé kolem něj třeba lžou nebo jsou neupřímní, protože ho tím staví do nevýhodné pozice. |
Edited by - neronis on 15/01/2012 14:44:20 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 14:42:55
|
Neronisi
----------------------- Kay je chytrá holka, akorát možná potkala v životě hodně kreténů. --------------------
Neronisi proč si to myslíš, že by Kay potkala hodně kreténů. S čeho usuzuješ. To přeci nelze vyčíst. Já si to nemyslím.
Protože se mě to mělo dotknout i když nic vlastně neřekla. Já si o sobě nemyslím, že jsem kdovíjak chytrý. Většinou se umí lidé okolo mě přetvařovat mnohem lépe než já, takže nechápu proč by sis měl myslet, že by to nemělo jít vyčíst. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 15:22:48
|
Neronisi
--------------------------- Milane, z čehož mi zatím vyplývá, že nejde o terapie, ale jen jakési akceptovatelné zakořenění současných jevů do mysli. Jsme v nějaké situaci, nějak se chováme a něčemu čelíme no a namísto toho abychom o tom přemýšleli, svůj mozek jenom zblbneme tak, aby to pro nás nebylo frustrující nebo depresivní. ------------------------
Neronisi to, že se autogenní trénink a holotropní dýchání používá v lékařství jako terapie je fakt.
Autogenní trénink a holotropní dýchání jsou založené na dechovým cvičení a představivosti. Které mají blahodárný vliv jak na orgány v těle tak na samotnou psychickou podstatu.
Člověk od přírody nevyužívá plnou kapacitu plic. A při těch to terapiích tak jako při Meditaci se člověk dostává do stavu kdy zvětší výkon plic. A do těla je hnáno více kyslíku. Který se váže na červené destičky v krvi a tak mozek začne pracovat mnohem více a efektivněji. Protože více kyslíku znamená větší okysličení mozku a tak taky větší výkon.
A člověk se naučí i regulovat a ovládat tak jako pročišťovat staré zapomenuté věci, které se objevují.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 15:24:50
|
Neronisi
-----------------------
Myslím, že je důležité mít empatii zvládnutou tak, kdy ji člověk používá jen ve vhodnou dobu. Pokud ne, tak se mu obvykle nelíbí, když lidé kolem něj třeba lžou nebo jsou neupřímní, protože ho tím staví do nevýhodné pozice. -------------------
S tím to máš určitě pravdu. lidé nemají rádi lež a nemají rádi neupřímnost. To asi nikdo z nás i když občas každý člověk se ocitne za svůj život několikrát v oné situaci kdy raději se uchýlí ke lži a neupřímnosti.
A mály někdo vypracovanou empatii, tak díky svému vcítění to prožívá mnohem intenzivněji a více.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 15:44:25
|
Neronisi
------------------------------- Protože se mě to mělo dotknout i když nic vlastně neřekla. Já si o sobě nemyslím, že jsem kdovíjak chytrý. Většinou se umí lidé okolo mě přetvařovat mnohem lépe než já, takže nechápu proč by sis měl myslet, že by to nemělo jít vyčíst. ---------------------------
Neronisi já si myslím, že člověk většinou cítí zvenčí určité vlivy. Kterým přikládá právě stav toho co prožívá.
Tedy to jak je člověk především vnímavý ke všemu co se odehrává v jeho subjektivním světě a jeho vlastním spektru vnímání.
Projikuje do světa kolem a v něm vyhledává vše nevědomě – podvědomě. A pak si leccos domýšlí a vytváří. Neber to ve zlém. A veskutečnosti to tak nemusí být.
Milan.Miló.
PS.: Já si nemyslím, že by Kay se tě chtěla něčím dotknout.
|
|
|
kay
Aktivní uživatel
110 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 16:51:10
|
Díky Milane, Neronis to ví, už to neřešte. Došlo zde k nedorozumění, to se na internetových diskuzích stává často |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 19:40:21
|
Milane, říkáš jak to je, ale neříkáš co s tím. To není pro mě zrovna moc užitečné. Ale třeba se to do budoucna na něco hodí až bude zase nějaké téma k článku.
Zatím jsem jaksi v koncích a nic mě nenapadá. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 15/01/2012 : 21:37:58
|
Neronisi
------------------------ Milane, říkáš jak to je, ale neříkáš co s tím. To není pro mě zrovna moc užitečné. Ale třeba se to do budoucna na něco hodí až bude zase nějaké téma k článku. ---------------------
Neronisi říkám to jak to je teoreticky. A však abys pochopil plnou podstatu toho co píši musel bys to vyzkoušet sám na sobě v praxi.
Jinak to nelze plně pochopit.
´´Teorie bez praxe je neplodná´´ MOLIER.
Milan.Miló.
PS.: Tím myslím hlavně ony dechová cvičení.
|
|
|
Topic |
|