www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Programová analýza procesu myšlení živých organism
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/12/2006 :  17:56:38  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chrisippos.

Tak tohle byl kategorický soud a přímé vybídnutí k tomu abych diskusi na toto téma opustil. Já jsem se skutečně nikdy nezabýval neuroingeneeringem a nai jsem to nepovažoval za nutné.Kdybych toto za nutné považoval, pak bych nic nehledal. Kdybych toto znal, bylo by to pro mne výhodné, to ano, neboť bych v tom mohl najít souvislosti, které by vedly mé poznání dál, než kam jsem dojít mohl.

Chytám se pojmů z matematiky, či fyziky? Ale to snad ne? Kdo do toho vnáší matematické, či fyzikální veličina nejsem já,ale kdosi jiný.Snad jen to, že jsem užil použitého názvu binární informace,ale to již jsem opustil.

To co jsem nalezl jsem ověřoval a dokáži s tím pracovat. Že bych to chtěl někoho učit jsem nikdy neřekl. Pouze jsem chtěl poznat, zde to poznané dokáži ostatním sdělit. Jiný smysl to pro mne nemělo. O prosazení jakési své teorie mně niky nešlo. Mně toto mé poznání docela dobře slouží a mnohé co jsem předtím nechápal díky tomuto poznání chápu a vidím, že ty výsledky dokáží chápat jako správné i ostatní byť by bylo jejich vzdělání mnohonásobně vyšší. Sleduji li slova Richarda,pak vím, že vše pochopil,ale učí mne obhajobě.Čili schválně dělá jako by nechápal a mne se snaží přivést k lepší a úplnější formulaci. To od něj není soud,ale snaha mně pomoci. Možná že se v tomto mýlím,ale na to by mně dokázal nejlépe odpovědět on sám. Já z některých jeho slov poznávám, že to vše chápe.

MB
Go to Top of Page

Chrysippos
Nový uživatel

Czech Republic
24 Posts

Posted - 20/12/2006 :  19:13:58  Show Profile  Reply with Quote
Ano byl, byla to vpodstatě reakce na nepřiměřeně formulovaný úvod tohoto tématu, kde jste se, kromě jiného, pasoval na učitele v novém vědním oboru, který jste vynalezl. Takováto nepodložená tvrzení, jak se později ukázalo, přímo vybízí k soudu.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/12/2006 :  19:21:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chrisipposi
Byl bych to jižb dávno opravil,ale dohodli jsme se s Richardem, že tak činit nebudu. Ten začátek jsem psal v době, kdy zde nebyla silná opozice a tak jsem si mohl ledacos dovolit,aniž bych dostal přes prsty. Trochu jsem na to hřešil.

MB
Go to Top of Page

Chrysippos
Nový uživatel

Czech Republic
24 Posts

Posted - 20/12/2006 :  19:31:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Chrisipposi
Byl bych to jižb dávno opravil,ale dohodli jsme se s Richardem, že tak činit nebudu. Ten začátek jsem psal v době, kdy zde nebyla silná opozice a tak jsem si mohl ledacos dovolit,aniž bych dostal přes prsty. Trochu jsem na to hřešil.

MB

Dobrá, mě taková forma úvodu neurazila ani nenaštvala, jen jsem si nemohl odpustit Vás přes prsty neklepnout, když už byly tak krásně nastaveny ... Ono, kdyby neexistovala na světě žádná opozice, leckdo by se mohl vydávat za boha ... A i když v dohlednu žádná opozice není, není dobrým mravem se za něj vydávat .... Přesto uznávám, že takový šokující úvod vede k plamenné a poučné diskuzi, kterou bych nechtěl přerušovat. Pokud jsem již tak učinil, hluboce se omlouvám.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/12/2006 :  19:42:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chrisippe.

Neříkám, že je to správně, ale někdy je výhodné trošku šokovat, zvlášť tehdy, když člověk kolem sebe vidí spáče a chce je probudit. Když jsem do tohoto fóra vstoupil,téměř nic se tady nedělo.Maximálně někdo ukazoval jaká zná cizí slova, jakou filosofickou literaturu přečetl či přemýšlel o nekonečnu. Podívej se, co zde děje dnes a to nevíš o tom co se děje mimo toto fórum. Ono je někdy dobře vpustit do ospalého rybníka štiku, byť by to byl pouze přestrojený kapr.

POdaří li se mně ukázat alespoň část tohoto mého poznání a ukáži li postupně i aplikaci poznaného,pak poznáš skutečný význam tohoto poznání zároveň poznáš i důkazy platnosti. Syntéza která je úpspěšná a poznatelná dokáže ukázat platnost víc, než tisíc slov. K tomu je však ještě třeba ujít kousek cesty a prokousat se terminologií.

MB
Go to Top of Page

Chrysippos
Nový uživatel

Czech Republic
24 Posts

Posted - 20/12/2006 :  21:09:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Chrisippe.

Neříkám, že je to správně, ale někdy je výhodné trošku šokovat, zvlášť tehdy, když člověk kolem sebe vidí spáče a chce je probudit. Když jsem do tohoto fóra vstoupil,téměř nic se tady nedělo.Maximálně někdo ukazoval jaká zná cizí slova, jakou filosofickou literaturu přečetl či přemýšlel o nekonečnu. Podívej se, co zde děje dnes a to nevíš o tom co se děje mimo toto fórum. Ono je někdy dobře vpustit do ospalého rybníka štiku, byť by to byl pouze přestrojený kapr.

POdaří li se mně ukázat alespoň část tohoto mého poznání a ukáži li postupně i aplikaci poznaného,pak poznáš skutečný význam tohoto poznání zároveň poznáš i důkazy platnosti. Syntéza která je úpspěšná a poznatelná dokáže ukázat platnost víc, než tisíc slov. K tomu je však ještě třeba ujít kousek cesty a prokousat se terminologií.

MB

S tím prvním vpodstatě souhlasím, i když já raději testuji než šokuji.Šokování mně nikdy moc nešlo ... Sám jsem byl zklamán jak málo lidí zde je a jak málo se některým chce přemýšlet ...

K tomu druhému bych měl jen malou výhradu. V životě jsem se naučil že v začátcích je dobré se terminologii, pokud možno, vyhnout a nejdříve ujasnit skutečnosti, protože přemíra terminologie zabíjí rozhovor (kromě toho ze sebe člověk, unáhleným zvolením termínu, udělá často hlupáka). A navíc dobrá terminologie je jednoduchá a snadno pochopitelná i pro, jak se říká, téměř laickou veřejnost. A za druhé, když už existuje nějaká zaběhnutá terminologie pro daný obor, je dobré ji využívat beze změn (zabrání se tak zbytečným omylům). Naopak není dobré přejímat terminologie mezi obory, či předávat posluchačům terminologii nedokončenou, nebo s hrubými chybami. Ale hlavu vzhůru, takové chyby se dělají i ve vědeckých kruzích.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 20/12/2006 :  23:38:38  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Je správne algoritmus, alebo algorytmus...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/12/2006 :  07:06:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Jedno i druhé může být správné. V češtině je správné algoritmus a ve slovenštině může být správné to druhé, ale já to nevím, já slovenský pravopis neznám a mnohdy mám problémy s tím českým. Chceš li to vědět přesně, napiš to slovo do svého textového editoru, zapni si opravu chyb a uvidíš jak tomu je ve slovenštině.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/12/2006 :  07:46:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chrisippe.

Znovu opakuji.Byl jsem s tím poznáním zcela sám a volil jsem terminologii pouze tak, abych jí rozuměl já.Kdybych měl s kým ji konfrontovat, byla by zcela jistě jiná. Je třeba si uvědomit, proč jsem začal v této oblasti pro člověka bez vyššího vzdělání tak nevhodné hledat. Na počátku bylo setkání s Buddhovým podobenstvím o stromu znaků. Při otevření tohoto podobenství jsem ověřoval správnost a platnost svého závěru. Tehdy jsem našel v historii stále opakování stejného algoritmu a došel k závěru, že stejný algoritmus se opakuje tehdy, neznají li lidé to co ento algoritmus řídí.Jedná se o vznik růst a pád velkých pravd . Začal jsem hledat společného jmenovatele a jediný který jsem našel byl proces myšlení a tak jsem začal hledat zde a ve výsledku poznal odpovědi na otázky, které jsem hledal. Za pomoci poznaných funkcí i když jsou celkem jednoduché a možná primitivní je skutečně možné analyzovat to co z procesu myšlení svou podstatou vzešlo a je možné i provádět syntézu,která poté dokazuje platnost.

V tomto textu opět můžeš narazit na mnohé co tě povede k opozici,ale uvědom si prosím, že během pár dní, nemohu zmněnit svůj styl a terminologii, kterou jsem užíval tak dlouho bez jakékoliv opozice.
Dokážeš li tomu porozumět v takové formě, jaké jsem schopen,pak můžeš cosi získat. Ne li, pak lituji,ale nemohu s tím nic udělat. Myslím tím hned udělat. Musím napřed omládnout, alespoň o čtyřicet let, jít studovat střední a pak vysokou školu, no, nejmíň dvě a potom se vrátit do této diskuse.

Možná by stačilo trošku snahy pochopit danou věc i při chybné terminologii. Řeknu li bod, je toto doplněno definováním toho, co je bodem myšleno. Použil li jsem chybně výraz binární, vysvětlil jsem i rozdíl. Mně je jasné, že vyžadujete to na co jste zvyklí,ale co mám dělat, když to poskytnout neumím? A tak bych rád věděl. Jde vám o věc samou, nebo pouze o zábavu s tím jak mne budete vláčet sem a tam? Zde bych prosil o skutečně upřímnou odpověď. Tato odpověď bude určující mého dalšího jednání. Jde li vám o věc samou, pak budu pokračovat.Jde li vám o zábavu,pak končím, protože nemá význam se tím dále zabývat.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 21/12/2006 :  12:14:49  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Vzdelani se precenuje. Mam za sebou gympl a jediny co te tam nauci je, drzet hubu a krok. Co taky muzes delat. Ucis se nesmyslny veci a ty co smysl maj postradaj system, nebo se u nich musi premyslet, takze je vsichni nenavidi. Stredoskolsky system zabiji prirozenou potrebu vzdelani balastem, ktery zapominame.
Pro me je hodnotnejsi clovek, ktery treba obcas sahne po knize, nebo se neboji dikutovat nez clovek vzdelany.
Navic, jakmile zacnes pouzivat slozita slova, utecou ti laici.
Jo a mezi nama- oficialni filosofie je pekny diletant, dva tisice let zpet si polozili par jednoduchych otazek a jeste si nebyli schopni odpovedet... A zeptat se neprijdou
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 21/12/2006 :  12:34:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Miloslave
Vzdelani se precenuje. Mam za sebou gympl a jediny co te tam nauci je, drzet hubu a krok. Co taky muzes delat. Ucis se nesmyslny veci a ty co smysl maj postradaj system, nebo se u nich musi premyslet, takze je vsichni nenavidi. Stredoskolsky system zabiji prirozenou potrebu vzdelani balastem, ktery zapominame.
Pro me je hodnotnejsi clovek, ktery treba obcas sahne po knize, nebo se neboji dikutovat nez clovek vzdelany.
Navic, jakmile zacnes pouzivat slozita slova, utecou ti laici.
Jo a mezi nama oficialni filosofie je pekny diletant, dva tisice let zpet si polozili par jednoduchych otazek a jeste si nebyli schopni odpovedet... A zeptat se neprijdou

Hluboce se mýlíš. Vzdělání se spíš podceňuje. A dělají zejména ti kdo ho nemají. Což je pochopitelné.

Vzdělání není to co dostaneš, ale to co si z toho vezmeš. Vždy je k tomu potřeba pozorný posluchač. I špatný učitel může dobrého žáka něco naučit.

Ještě v jednom se však mýlíš. Vzdělání není věcí školy. Škola je jen začátek. Skutečné vzdělání začíná až když ty sám pochopíš, že se budeš učit celý život.

Ad filosofie: Každý filosof musí jít ve šlépějích svých předchůdců a musí si klást znovu tytéž otázky. Ne proto, že by neexistovaly odpovědi. Ale proto, že není možné tyto odpovědi pochopit pokud se k nim člověk nedobere sám. Ano, čtení napsaných děl ti může pomoci, ale jenom čtením se nikdo nikdy nestal filosofem. Neznáš dost historii filosofie, když si myslíš, že klade stále tytéž otázky a že se nepohla z místa.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/12/2006 :  12:35:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Tvoje slova mne rozesmála a to se nestává tak často. Ne že bych nesouhlasil,ale není to tak jednoduché. Lidské poznání se vyvíjí a tak skutečně se stává že ve škole memoruješ poznatky,které jsou překonané, nebo chybné,ale získáváš zde základy které potom skutečně potřebuješ abys mohl pokračovat dál.Představ si třeba, že ještě historicky nedávno se studenti učili, že je Země středem vesmíru a vše kolem ní obíhá ve sférách. Dnes se na to můžeš dívat s despektem, ale tehdy? I dnes jsou takové "pravdy" a běda tomu, kdo by řekl, že jsou chybné. A tak dnes dostaneš jedničku a zítra za tutéž odpověď pětku. I přeszo mohu říci.Co já bych dnes dal za to,kdybych se mohl vrátit a tyto znalosti získat. Faktem však je, že i prostý člověk může nalézt cenné poznání,ale potom nastoupí sdělení poznaného a to již je problém. Tady škola chybí a hodně silně. Vžiji li se do role člověka vzdělaného, kterému se snaží "laik" sdělit své poznání volnými slovy často slovy použitými v jiném oboru,celkem ho chápu. Když navíc uvážím,že tito lidé prošli školami a mnohdy jim to dalo hodně práce a najednou se objeví kdosi, kdo tím vším neprošel a chce jim kázat. Nevím jak bych se zachoval já, kdybych byl na jejich místě.

To s tím odrazením laiků je dobré a právě proto jsem se snažil mluvit prostou řečí. Jak jsem poznal, ti laici mnohdy pochopí oč jde dřív než ti vzdělaní. Příkladem za všechny je Martinka (Harlejka)

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 21/12/2006 :  12:54:25  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Skola ma podle me dva pozitivni vyznamy. Pripravi te na povolani a rozdeli lidi na "elitu a plebs"(nechci se rozepisovat, berte s rezervou) ale to nejhodnotnejsi- porozumeni, nejen ze neni vyzadovano, ale je vlastne pritezi. Pral bych ti hodinu matematiky, kdy se probira celkem pochopitelne ucivo, na ktere ale nejsou presne vzorce a vsichni nadavaji, ze se to neda napsat na tahak a nasledujici hodinu se probira silene slozita latka, ktera se tezko chape, ale da se naucit system reseni a vsichni jsou spokojeni. To je zoufalost.
a vezmi si ostatni predmety. Cestina je vysmech. Misto motivace ke cteni se v prvaku zacina nejslozitejsi literaturou, antikou, zajimave kousky prichazi tesne pred maturitou. Ja ctu dost, ale behem maturitni zkousky jsem se k tomu proste nedostal, protoze bez debaty nejhodnotnejsi knihy byly napsany behem 20.stoleti a jejich objem v ucivu je asi 1/10, spis mene. A ze clovek vystuduje a pak zjisti, ze laik muze mit rozumny nazor? No to je nadhera, ne? Ten kdo to prijmout nedokaze se sam odsuzuje k ignoranci.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/12/2006 :  13:14:59  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Noeme.

Díky.
Co myslíš? Je možno považovat za vzdělání to k čemu dojde člověk sám a co mu pomáhá chápat logiku toho co se děje kolem něj i když to ostatní ještě neuznali? Řeknu to i jinak. I vzdělaní lidé považují vznik talentů za cosi daného, nevysvětlitelného, či jak říkají od boha. Já člověk nevzdělaný jsem poznal podstatu vzniku talentů a aplikoval jsem toto poznání. Výsledek byl fenomenální,ale pouze zde byl ten jeden pokus. Víc jich nemohu udělat, protože nemám na kom. Ten pokus byl zcela jednoduchý. Sledoval jsem u vnuka kdy je v minusovém stavu a tehdy jsem potlačil veškeré vjemy hudby. Jakmile byl ve stavu plus,čili v době mizení vstupu minus, hudební vjemy jsem vytvářel. Výsledkem bylo to, že vnuk začal vjemy hudby vyhledávat a to již je základ talentu. Co je rovno vzdělání? Ten výsledek u lidí majících doklad o vzdělání, nebo moje poznání, které se od jejich tolik liší? Mluvím nyní jen o tom jednom a neplatí to pro vše.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 21/12/2006 :  13:27:19  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Trochu utikas, mluvili jsme prece o oficialnim vzdelani( ktere jsem ponizoval) protoze zabiji mysleni a snahu(ktere jsem povysoval)
Ta tvoje teorie je dost vyzivna, myslim, ze ji jeste budu muset chvili zvykat, nez ji spolknu.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000