www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 povídka k Vánocům pro MB a spol.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Petr Stejskal
Nový uživatel

6 Posts

Posted - 20/04/2011 :  20:41:43  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Petře, já taky nic nečtu a ani si nic neověřuju. Snažím se jen co nejadekvátněji fabulovat. Tak to ber.

Tak to přeci nemyslim, pokud to dokážeš podložit padnými fakty a doložit přesvědčivými argumenty sere pes na čtení a ověřování, co říkáš?

quote:

A penis ti nestojí, protože přemýšlíš nad tím na čí straně máš stát.

To s těma stranama klidně přibliž. Pak se můžeme bavit o tom co to homosexualita ve skutečnosti je. Jako nemoc bych ji určitě nechápal, přesto to tak v dnešní době je.

quote:

Petře Stejskale,
k čemu všemu se tu ještě nepřiznáš? XD Kdyby tě náhodou napadlo za pár dní svůj příspěvek po čase smazat, díky mně teď zůstane zachován alespoň ve formě citace. To jsem ale škodolibej...

No co, problém je, že jsem ani nepřišel na to kde je chyba:(, ale uvažoval jsem o tom, že se mi po těch prvních dvou neúspěších, když jsem byl opojen alkoholem, mohl v hlavě vytvořit jakýsi blok. Já jsem přitom vážně myslel na to, že to skončí fiaskem, jako vždy (s ní), a nešlo se toho zbavit. Předtím jsem fungoval i když jsem byl jak motyka.

Edited by - Petr Stejskal on 20/04/2011 20:48:31
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/04/2011 :  08:08:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Petře Stejskale.
Myslíš při sexu na nesprávné věci a to je tvůj problém.Lékem na to je víc si představovat, než vidět.Ženská která se tě sama nabízí tě znemožňuje ty představy a ty potom myslíš spíše na to abys obstál, než aby sis představoval.Ženský stud je tím nejsilnějším afrodiakem pro muže,protože zvyšuje jeho sexuální představy a právě ty vedou k erekci.Ženskou, která tě tu pampelišku hned strčí pod nos bych od sebe hnal svinským krokem,protože taková s tebe udělá impotenta. Ta která tě zdržuje, kterou bys nejraději přetrhnul jako hada,protože se díky fantazii nemůžeš dočkat, ta je ta správná.U takové neselžeš,pokud k selhání nemáš fyziologické důvody. Ovšem všeho s mírou. Taková správná ženská když to zdržování přežene,tě může přivést k tomu, že se uděláš dříve než k něčemu dojde a zvadneš jako lilium.
Homosexualita není nemoc,ale jeden s druhů onanie,čili sebeukájení v tomto případě vzájemného mezi osobami stejného pohlaví.Nikdo se jako homosexuál nerodí,ale je k homosexualitě okolnostmi přiveden.Najde li v tom člověk cestu k vlastnímu příjemnu,pak toto příjemno vyhledává. O ničem jiném homosexualita není.

Sláva
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 21/04/2011 :  09:18:19  Show Profile  Reply with Quote
To Miloslav

Povídku jsem nečetl a jen pár posledních příspěvků, ale to, co píšete, se mi zdá trochu zjednodušené a nemá to co dělat s impotencí, spíš jen s "nadržeností", když to přeženu.
V poslední době se naopak vyskytuje často případ impotence, která je právě spojená s "jistotou" (jsem si vědom toho, jak je tento pojem často zavádějící), kdy člověk chce to, co nemůže mít, už to nechce jako předmět sám o sobě, ale jako metu, která ho má legitimizovat, přičemž však, je-li ta meta dosažena, najednou se rozplyne a ten jedinec již bez směru, se zas topí v nejistotě a strachu ze selhání. Když se pak náhodou stane, že ho druhý nechce, stane se tím pro něj zas směrem, symbolem vzrušení a následný úspěch zas počátkem impotence, nezájmu, neschopnosti.
Nejspíš jsem to z hlediska neznalosti povídky a tématu trochu přetočil jinam, ale v základu prostě vidím ten pocit znejistění, který je dalším neúspěšným pokusem jen intenzivnější a další selhání jen přípravuje selhání následující.
Tuším, že na tohle Frankl používal paradoxní intenci, která nadhledem, zesměšněním, léčila obavu, která sama přivolávala to, čeho se člověk bál.

P.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/04/2011 :  09:35:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pět kroků.
Abych pravdu řekl, ty problémy jsem nikdy neměl.Takže jsem spíše vnímal ty jemnější odstíny,čili jak na mne působilo to, nebo jiné jednání ženské.Nikdy jsem nesnášel,když jsem vše dostal příliš snadno, nebo když mně to bylo doslova vnucováno. U někoho to může vést i k horším výsledkům a pak myslí na to aby neselhal a protože myslí na něco jiného než by měl, selže. Takže já jsem to jen hodnotově posunul. Ono je to stejné jako třeba při malování. Když myslíš na to máš udělat dokonalý obraz, vytvoříš paskvil.Začneš li mít strach, že nedokážeš namalovat dobrý obraz, opět myslíš na něco jiného, než je třeba a výsledek tomu odpovídá. Zapomeneš li při malování na svět kolem, myslíš na to podstatné a obraz může být dokonalý. Pokud tě při malování někdo bude rušit přesvědčováním, že musíš udělat dokonalý obraz, nedokážeš ho udělat a u sexu je to o tomtéž. Myslíš li na to správné na co myslet máš,výsledek je dobrý.Myslíš li na to,že výsledek musí být dobrý, není to ta správná věc a výsledek je mnohdy žalostný.

Sláva
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 21/04/2011 :  10:35:59  Show Profile  Reply with Quote
To Miloslav Bažant

Ono právě a teď z hlediska kontextu, který nemám tendenci moc přečíst, nejspíš přeháním, nejde primárně o přemýšlení o tom, jaký výkon má být, ale jsou řekněme zjednodušeně dva postoje, první je ten, kdy člověk vše co dělá dělá pro sebe. Tento postoj je typický jakousi vnitřní nejistotou a druhý postoj je, kdy má člověk nitro relativně vyřešené a reaguje na věci jen pro věci samé. Do první kategorie pak patří mnou načrtnuté selhávání, impotence, která je až krajní polohou této pozice. V druhé poloze to může být problém, ale nijak zásadní a člověk prostě přistupuje k slovům:"Tak teď jí ukážu jaký jsem milenec..." jinak.

P
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/04/2011 :  11:58:13  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Nojo.Já tě tady nemohu vysvětlovat nač máš myslet abys byl schopný. Mohu tě jen říci, že co je skryté dráždí víc, než to co máš u nosu.Ta fantaie, ty představy jsou důležité.Zde bylo popisováno, že ženská cosi vyžadovala,čili tlačila na pilu a to bych nejspíše selhal i já ve tvých letech. Vezme li tě čas na fantazii, zbudou tě myšlenky na to abys neselhal a ukázal jaký jso borec.No a tyto myšlenky tě spíše přivedou k neschopnosti a ukázce jaký jsi zajíc. Proto říkám, že jakmile se tě ženská dává na zlatém podnose, či tě dokonce k čemusi nutí, pošli ji na houby, nebo tě přivede k ostudě.Pokud se zdráhá,zapomeneš na to, že máš cosi ukázat a přestaneš vnímat svět.To jsou staré pravdy, nikoliv nějaký můj objev.

Sláva
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 21/04/2011 :  12:32:25  Show Profile  Reply with Quote
To Miloslav Bažant

Váš náhled beru, ale spíš jsem chtěl ukázat, že v jiných podmínkách k tomu je přistupováno i jinak, rozšířit řečené či načrtnout, jaké má podmínky, přičemž mnou načrtnutý problém impotence lze zařadit do kolonky od začátku nezdravě uvažující člověk. Váš do kolonky člověk zdravý, ale vyvedený z rovnováhy.

Vše

P.
Go to Top of Page

Petr Stejskal
Nový uživatel

6 Posts

Posted - 21/04/2011 :  14:21:08  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Homosexualita není nemoc,ale jeden s druhů onanie,čili sebeukájení v tomto případě vzájemného mezi osobami stejného pohlaví.Nikdo se jako homosexuál nerodí,ale je k homosexualitě okolnostmi přiveden.Najde li v tom člověk cestu k vlastnímu příjemnu,pak toto příjemno vyhledává. O ničem jiném homosexualita není.

Jo, přesně toho názoru jsem také, dnes jen nechápu proč lidem předkládají nějací volové informaci, že je to nemoc a lidé se tak rodí. Veřejnost to očividně přijímá, přestože si průměrně inteligentní člověk dokáže spojit minulost, současnost a vydedukovat si z toho, že to jednoduše nemoc být nemůže, já bych to viděl spíš na charakterový rys. Někdo necítí odpor k tomu být popelářem, uklízet roztrhaná těla po nehodách a pokud ano tak otupí a zvykne si na to, jsou to přece jenom těla a někomu tím pomáhá a pak jak říkáte třeba najde cestu k vlastnímu příjemnu. To ostatně vysvětluje všechny druhy úchylek tohoto směru vč. pedofilie.

Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 21/04/2011 :  14:41:49  Show Profile  Reply with Quote
To Petr Stejskal

Jsou jak výzkumy, které ukazují, že k homosexualitě má člověk vrozené tendence, tak že je umělého původu, přičemž neříkám, že je to nemoc. Každopádně jsou i ukázky z přírody, kdy třeba labuť uzavírá asi 5 procent homosexuálních svazků a to jak samčích tak samičích a není jediný živočišný ne-lidský druh, který to tak dělá.

P.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 21/04/2011 :  18:23:45  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Nojo.Já tě tady nemohu vysvětlovat nač máš myslet abys byl schopný. Mohu tě jen říci, že co je skryté dráždí víc, než to co máš u nosu.Ta fantaie, ty představy jsou důležité.Zde bylo popisováno, že ženská cosi vyžadovala,čili tlačila na pilu a to bych nejspíše selhal i já ve tvých letech. Vezme li tě čas na fantazii, zbudou tě myšlenky na to abys neselhal a ukázal jaký jso borec.No a tyto myšlenky tě spíše přivedou k neschopnosti a ukázce jaký jsi zajíc. Proto říkám, že jakmile se tě ženská dává na zlatém podnose, či tě dokonce k čemusi nutí, pošli ji na houby, nebo tě přivede k ostudě.Pokud se zdráhá,zapomeneš na to, že máš cosi ukázat a přestaneš vnímat svět.To jsou staré pravdy, nikoliv nějaký můj objev.

Sláva

Taky jsem už přišel na to, že je lepší, když je ženská v defenzivní pozici.

Edited by - neronis on 21/04/2011 18:28:37
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 22/04/2011 :  10:42:59  Show Profile  Reply with Quote
To neronis, To Miloslav Bazant

Ono je zajimave, coz castecne ukazuje i to, co rikate, ze kdyz z nejakeho duvodu nedostaneme hned to, co by jsme chteli, clovek se casto necim motivuje k dalsimu kroku, ale to neco je jakoby poposunuto do dalky, budoucna a tim casto jakoby az odrealneno. Kdyz se pak toto neco zakoreni, clovek ma tendenci si podobne uvazovani o danem objektu ponechavat a diky tomu vlastne delsi dobu trva, nez se realita prolomena. Pro muze je pak asi obcas typicke, ze ve sve castecne nejednotnosti, kterou je treba necim preklenout, neco takoveho vyzaduje. Jde vlastne o popis pocatku zamilovanosti.

P.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/04/2011 :  14:55:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Děláš si to moc složité.Vidět něco,nebo se toho dotýkat je naplnění a po něm přichází útlum. Přiblížit se k témuž a nepokračovat, vede k představám doteku a tím roste napětí,ale nedochází k útlumu.Máš li vše na očích a na dotek,k té fanatzii nedojde, nebo dojde,ale po ní přijde útlum dříve než jsi skutečně s něčím začal. Nic však neplatí vždy a nic není dogma.Prostě a krátce nedá li tě partnerka čas na fantaizii někdy selžeš a je to její vina.Co je skryto, to vyvolává fantazii, co je vlně dostupné a viditelné fantazii snižuje.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 22/04/2011 :  19:42:42  Show Profile  Reply with Quote
Jo, takže buď s hlavou v oblacích nebo v prdeli. Oba jakoby popisujete něco jiného, ale v podstatě si to tak nějak ladí.

Dlouhodobé cíle jsou specifické v tom, že vyžadují velmi často znalost nebo zvládnutí spousty dílčích kroků mezi tím. Pokud jde o přebujelou fantazii k některým ženám, je tak o to složitější myslet střízlivě při těchto dílčích krocích (místo "ahoj jak se máš" někdo začne blábolit páté přes deváté).

A tak je to asi s každou realitou a je třeba si uvědomit, že když nebudu mít za hodinu co dělat, je jasný, že si člověk za tu dobu projde každou alternativu až to někdy vypadá ve výsledku třeba dost přehnaně. I výsledek tomu odpovídá.

Pokud si třeba sedneme na židli tak přestože máme hmat i na zadku, za chvíli na to ani nemyslíme, protože není zapotřebí se na to příliš soustředit. Pokud někdo na něco takového myslí neustále, může se stát, že bude analyzovat i to jak cítí vánek na hřbetu ruky nebo jaký je rozdíl mezi tím cítit peří a kov. Nebo ponořit prst do vlažné vody, přejet loktem přes koberec...

No a jak asi může při přebujelé fantazii dopadnout to, když se někdo podívá pěkné holce na zadek.

Užívat si tajemství je jako masochismus a stavět na tom něco, musí člověk skončit jako totální magor.

Edited by - neronis on 22/04/2011 19:43:05
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 22/04/2011 :  19:53:43  Show Profile  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=hq94i7WTC5c&NR=1
Go to Top of Page

pet_kroku
Aktivní uživatel

168 Posts

Posted - 23/04/2011 :  09:34:02  Show Profile  Reply with Quote
To Miloslav Bažant

Jak psal Neronis, vlastně popisujeme to samé, já jen dodávám a že to mám moc složíté? Ale tím popisem se dostávám dál než Vy. Překračuji tu situaci a nepopisuji jen vznik vzrušení, vždyť tam se držíte Vy, nikoliv u vzniku impotence, ale u vzniku vzrušení...jdu dál a proto ta složitost, která je tím, že jdu dál, rozhodně obhájitelná. Impotenci bych pak podle mého načrtnutého asi definoval jako silnou potřebu nereálného, která však už není zaměřená čistě jen na vzrušení, jak to popisuješ, ale na celek existence, naději apod. Přičemž samozřejme, impotence má rozhodné i jiné příčiny....spíš jen mi přijde podstatné rozlišit "nevzrušený" a "impotentní" či "problémy s erekcí".

P.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000