Author |
Topic |
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/12/2010 : 13:37:04
|
Možná když jsi to dělal tolik let, tak se to nějak promítne. Včera jsem četl jeden článek o mozečku. Vyplývá z něj, že by v takovém případě stačilo kdyby ses začal třeba dívat na koncerty nějakých oblíbených kapel. Přizpůsobit svůj psychický stav tomu, aby adekvátně reagoval na podobné podněty jako reagují jiní. To do jisté míry závisí na tom podle čeho se orientuješ a co se ti na tom vlastně líbí.
Když se do toho ponoríš, mohl by si v tom nalézt onu ztracenou oblibu. Svým způsobem tohle dělám pořád vzhledem k tomu co je v mém životě aktuálně důležité. Tedy pokud se mám adekvátně chovat třeba ve firmě mezi samými intelektuály, vyhledávám prvky, které jejich život obohacují v tom smyslu, že jsou třeba vtipné nebo kdy se v dané situaci můžu cítit příjemně. Ono to není zcela flexibilní a myslím si, že bych se časem měl usadit v nějakém ideálním rozpoložení tak, že to bude nějak korespondovat s biologickými principy. Do té doby to je jen o vyhledávání náhražek za něco. Něco tě sere, tak to přebiješ něčím jiným a dohromady nemůžeš dělat vlastně nic, ale to je život, ten není asi nikdy ideálně nastavený. Možná bys mohl začít hulit trávu, ta mi jednu dobu dost pomáhala. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/12/2010 : 16:33:35
|
Neronisi.
Jenže já žádnou pomoc nepotřebuji.Jsem v pohodě. Projevy přízně dokáži přežít pokud si někdo neplete moje ucho s mikrofonem a neřve mně do něj. Ochranku si platit nebudu.Popisuji tě jen to,že každý vnímáme svět trošku jinak a jeden o druhém nevíme jak svět vnímá.Naučíš li se toto u druhých vnímat, někdy nevíš co s tím.A tak jsem četl tu povídku Axel a cítil jsem její já. Cítil jsem strašlivou samotu a beznaděj,až mne to vyděsilo. Vůbec to nechápu,jak se může tak hezká mladá holka cítit tak sama.Pro ni je králem ten, kdo dokáže chápat a zničit její samotu a v tom ani věk nehraje roli. Ale což. Je lépe být nechápavý.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 29/12/2010 : 17:57:34
|
Jde o to jaké rozdíly vnímáš nebo respektive co od lidí očekáváš. Pro člověka je za normálních okolností příjemné ocitnout se v nějakém hejnu, které na něčem spolupracuje, protože to vyvolává pocit bezpečí nebo si v tom člověk vyhledává nějaké zvýšené množství samostatných jednote, které jsou k dispozici nebo si předávají nějaké důležité informace. Težko říct, ve zkratce jde o "přátelství". Toto můžeš vnímat velmi intenzivně, pokud dojde k nějakým neočekávaným změnám a lidé se odcizí v místech, které považuješ za samozřejmé. No a potom už jen záleží na tobě jak moc jsi schopen vyhodnotit zda je pro tebe taková jejich spolupráce přínosná a proč. Nebo pro ně a proč.
Pokud si něco takového promítneš do osobní úrovně v konfrontaci s jiným člověkem, přestáváš mít o jeho přátelství zájem v případě, kdy ti nic nenabízí a je to třeba nějaký trouba. Jak je to možné? Jde právě pouze o to mít k dispozici to co ti na tom člověku imponuje nebo to neumíš nebo se s tím dá spolupracovat a tak dále.
Když si tohle zaobalíš do emocionální omáčky typu "kamarádi", je jasné, že potom intenzivně vnímáš jejich reakce. I když by sis mohl prostě říct, že tě serou nebo že jsou to otravní kreténi, když to tak je.
Tedy problém je v tom jaké významy za jednotlivými slovy vidíme a zda podobné významy neočekáváme v místech, které s tím mají pramálo společného. Potom se ti může stát, že máš zbytečnou starost o to zda si jedna babka dobře rozumí s druhou babkou ze sousedství. A pak pro tebe mohou být emocionálně hlučné i projevy publika a tak dále.
To co napsala axel je velmi kreativní a mě tyhle věci taky přijdou přitažlivé. Že jde ale o důsledek nějaké samoty bych neřekl, i když inteligentní člověk se nezabaví tak snadno. Vždycky asi záleží na tom, co člověk hledá nebo tak nějak, tohle je docela komplikované téma. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 30/12/2010 : 22:20:44
|
quote: Originally posted by neronis
Je to pěkné, na mě jsou tam trochu zbytečně detailní přívlastky, které nemají žádnou funkci (jakože se navoněl zašlou kolínskou) a ten svět budoucnosti mi spíš připomíná svět minulosti, protože tehdy přece šlo o potlačování biologických potřeb. Kdyby to bylo takhle, zajímavý by byl popis skutečnosti kdy lidem schází některé části mozku nebo pohlavní hormony a tak dále. Jinak se mi zdá potlačování přirozených biologických vlastností značně neefektivní a podle mě má destruktivní vliv na schopnosti člověka jako nižší IQ atd.
Však oni ty biologické potřeby nepotlačili, oni je úplně vymazali. Až si museli zavolat pana Broučka, aby vůbec věděli, jak taková biologická potřeba vypadá. |
|
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 30/12/2010 : 22:56:17
|
Doufám, že jsem nikoho neurazila. Pointu povídky si nechám pro sebe:) |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 31/12/2010 : 11:21:36
|
quote: Originally posted by axel01
quote: Originally posted by neronis
Je to pěkné, na mě jsou tam trochu zbytečně detailní přívlastky, které nemají žádnou funkci (jakože se navoněl zašlou kolínskou) a ten svět budoucnosti mi spíš připomíná svět minulosti, protože tehdy přece šlo o potlačování biologických potřeb. Kdyby to bylo takhle, zajímavý by byl popis skutečnosti kdy lidem schází některé části mozku nebo pohlavní hormony a tak dále. Jinak se mi zdá potlačování přirozených biologických vlastností značně neefektivní a podle mě má destruktivní vliv na schopnosti člověka jako nižší IQ atd.
Však oni ty biologické potřeby nepotlačili, oni je úplně vymazali. Až si museli zavolat pana Broučka, aby vůbec věděli, jak taková biologická potřeba vypadá.
A šel si přečíst Fausta? Spíš si měl jít zapíchat se čtrnáctiletou holkou, když reprezentuje živočišné pudy, to by bylo adekvátnější. Ten svět Miloslava Bažanta musí stát teda za hovno. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
785 Posts |
Posted - 31/12/2010 : 19:26:36
|
To je spíš o nepochopení pointy. On tu část mozku, která řídí biologické potřeby, vůbec neměl. Jelikož si ji vypůjčili k dalšímu testování.
Naštěstí ovšem existuje i mnohem inteligentnější zábava, než psaní povídek, jaks už psal. Třeba sledování South Parku čtyřiadvacet hodin v kuse. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 01/01/2011 : 11:43:02
|
Počkej, co je to za společnost, když si myslí, že by něco takového jako testování mozku pro ně mohlo být užitečné? Jako námět to zní zajímavě, nechceš napsat něco delšího než povídku?
South Park může být poučný, když víš jak se na něj máš dívat. Na inteligentní zábavu já celkem seru, protože většinou moc zábavná není. Jako třeba bavit se tím, že budu s někým vyhodnocovat vlastní myšlenky úplně bez nějakého cíle, to můžou dělat jen úplní kreténi. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Petr Stejskal
Nový uživatel
6 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 16:45:58
|
Tak prvně bych chtěl pochválit povídku, je skvěla! :-)
Druhě, neronis, stavím se na stranu Bažanta. Tvoje příspěvky se mi zdají dosti neúplný, kdežto Miro podává ucelenej obraz, kterej ty, pokud ti nejde na lopatu, ničíš svojí subjekcí.
Krom toho jsem v posledních měsících prožil vztah podporující ony myšlenky.
Začalo to na oslavě kámošových narozenin, tam jsme se poprvé viděli, já jí nějak nevěnoval pozornost, ani se mi moc nelíbila. Když jsme se viděli po druhé, opět na oslavě, přepadla mě nic netušícího spícího a slušně pod obraz, tak jsem se nebránil, jenže jaksi to nevyšlo, on podobraz udělá svý. Pod rouškou pochopení mě pozvala druhý den rovnou k sobě, tak to dneska chodí, žádný zbytečný rande ani kecy :). Tak jsme si dali pár panáku, než jsme se na to vrhli, a když, zase se mu -víme komu- nechtělo. No tak jsem předvedl jak hodně manuálně zručnej jsem a bylo mi opět odpuštěno. Před další schůzkou jsem nepil zhruba týden a pak se s ní zase sešel -> nečekaně jsem to i tak posral. Ještě několikrát než bylo moje ego těmi událostmi zbičované do řídké sračky jsem jí navštívil a pak se s ní rozešel.
Důležité na tom je to, že zprvu, mi ještě jakš takš stál, že jsme půl hoďky užívali sexu, ale pak spadl a čím více těch neúspěchů bylo, tím méně mi připadala sexy. Přestože to bylo ze začátku hezký a vzrušovala mě, ke konci vztahu, po měsíci, to bylo právě naopak. Zkrátka, zdá se mi to spíš jako přirozená reakce. Kterou ani nemusíte logicky vysvětlovat sami sobě a on to mozek udělá za vás. Teprve až potom, po všem, si to člověk snaží vyložit něják jinak, logicky, teprve pak se objevují pochybnosti které se snažíme něják obhájit a ty potom moralizovat.
|
Edited by - Petr Stejskal on 20/04/2011 19:51:41 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 19:18:22
|
Petře, já taky nic nečtu a ani si nic neověřuju. Snažím se jen co nejadekvátněji fabulovat. Tak to ber. A penis ti nestojí, protože přemýšlíš nad tím na čí straně máš stát. |
|
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 19:37:31
|
quote: Tak prvně bych chtěl pochválit povídku, je skvěla! :-)
Druhě, neronis, stavím se na stranu Bažanta. Tvoje příspěvky se mi zdají dosti neúplný, kdežto Miro podává ucelenej obraz, kterej ty, pokud ti nejde na lopatu, ničíš svojí subjekcí.
Krom toho jsem v posledních měsících prožil vztah podporující ony myšlenky.
Začalo to na oslavě kámošových narozenin, tam jsme se poprvé viděli, já jí nějak nevěnoval pozornost, ani se mi moc nelíbila. Když jsme se viděli po druhé, opět na oslavě, přepadla mě nic netušícího spícího a slušně pod obraz, tak jsem se nebránil, jenže jaksi to nevyšlo, on podobraz udělá svý. Pod rouškou pochopení mě pozvala druhý den rovnou k sobě, tak to dneska chodí, žádný zbytečný rande ani kecy :). Tak jsme si dali pár panáku, než jsme se na to vrhli, a když, zase se mu -víme komu- nechtělo. No tak jsem předvedl jak hodně manuálně zručnej jsem a bylo mi opět odpuštěno. Další den ani týden už jsem nepil žádnej alkohol a pak jsem se s ní zase sešel -> nečekaně jsem to i tak posral. Ještě několikrát než bylo moje ego těmi událostmi zbičované do řídké sračky jsem jí navštívil a pak se s ní rozešel.
Důležité na tom je to, že zprvu, mi ještě jakš takš stál, že jsme půl hoďky užívali sexu, ale pak spadl a čím více těch neúspěchů bylo, tím méně mi připadala sexy. Přestože to bylo ze začátku hezký a vzrušovala mě, ke konci vztahu, po měsíci, to bylo právě naopak. Zkrátka, zdá se mi to spíš jako přirozená reakce. Kterou ani nemusíte logicky vysvětlovat sami sobě a on to mozek udělá za vás. Teprve až potom, po všem, si to člověk snaží vyložit něják jinak, logicky, teprve pak se objevují pochybnosti které se snažíme něják obhájit a ty potom moralizovat.
Petře Stejskale, k čemu všemu se tu ještě nepřiznáš? XD Kdyby tě náhodou napadlo za pár dní svůj příspěvek po čase smazat, díky mně teď zůstane zachován alespoň ve formě citace. To jsem ale škodolibej... |
|
|
Topic |
|
|
|