www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 ateisti a křesťanské zásady
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 24/11/2010 :  22:38:40  Show Profile  Reply with Quote
Pepeee

S tím s tebou souhlasím
Protože vím, že staří Keltové
Dobily jak Řím tak Řecko
A velice byli udiveni nad tím,
Že ty to civilizace měli sochy
Jako svá božstva, který vyobrazovaly
A dávali jim božské přívlastky a jména.
Byly velice udiveni nad tím to chováním
A počínáním.

--------------------------------------
Kolem roku 400 př.n.l. vnikají Keltové, patrně Svatobernardským průsmykem v Alpách, do severoitalské Etrurie (dnešní Toskánsko) a pustoší ji. Roku 386 př.n.l. se keltské armády jako přírodní katastrofa vrhají na Řím a nedobytné město dobývají. O dvacet let později obsazují jižní Itálii. Zatím jiný keltský proud prochází karpatskou kotlinou, objevuje se v Thrákii, Makedonii, Řecku.
Roku 279 př.n.l. vypleňují Keltové proslulou delfskou věštírnu, roku 278 př.n.l. překračují Helespont a usazují se v Malé Asii...
---------------------------------------

http://druidova.mysteria.cz/KELTSKE_TRADICE/Doba_Keltu.htm

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/11/2010 :  08:12:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jacku.
Existence boha v myšlenkách lidí je cosi jiného, než fyzická existence. Jinak nevím,co tě na to vše odpovědět. Snažíš se mne přesvědčit o tom, co zde hlásám už několik let. Jenže stejně nebezpečné jako náboženství jsou ideologie,ale to jsi vlastně naznačil vyjádřením o 48. a 33. roce a ideologiích které nastoupily k moci. Takže o tom o čem se snažím ostatní přesvědčit mne přesvědčovat není třeba,ale skus se zamyslet co je vlastně příčinou toho zla a doporučuji při tom sledovat historie náboženství a ideologií uznávající a povyšující nějaké pravdy. Pepeee řekl,že teismus přijal jako pravdu. To je dost podstatné.Jistě by bylo zajímavé ,kdyby vysvětlil, co vše jej k tomu přivedlo a co mu to dává,ale toho se zřejmě nedočkáme,protože kdyby se nad tím zamyslel, asi by zjistil, že to nebylo tak docela racionální myšlení.Ono je to více o citech a pocitech, než o pravdě a raciu.Představ si hudebního skladatele a to velmi známého, který se dostal do životní krize a jak se říká vše se sesypalo na hlavu, od zftaví. přes rodinu a finance. Prostě si sáhnul na dno.Dostal se do vlivu věřících a kněží a jeho život se zcela změnil, jak on říká, zemřel pro tento svět a znovu se narodil pro svět Krista.Jeden s našich nejlepších skladatelů se změnil na trosku hekající díky Ježíši,za jeho krev a otci, že obětoval syna.Pro nás obyšejné muzikanty se to rovná absolutnímu pádu úrovně do oblasti primitivismu,ale pro něj??? Rodinu má v pořádku, zdraví úměrně věku a finance? Má vystoupení skoro každý den a jistě nevystupuje s boží lásky zadarmo a oni by to ti kněží ani zadarmo nechtěli,protože takto jej vtahují do své komunity, dávají mu cestu k příjemnu mchvílí jej a ostatní věřící se mu klaní jako tvůrci a interpretovi. Ten pán byl můj přítel a muzikanský idol.Dnes když poslouchám jeho nové písně, je to bída.
Skus o tom náboženství uvažovat s tohoto pohledu. Kdyby si lidé navzájem pomáhali a nesnažil se jeden zvítězit nad druhým i za cenu, že druhého zničí, nemělo by náboženství šanci přežít. Náboženství se snaží takovou komunitu vzájemně si pomáhajících vytvořit a díky tomu celkem nemáme my ateisti šanci.O tohle lidem jde a nikoliv o existenci boha.Jenže je to logicky spojené s bohem a toto je neustále zdůrazněné. Pro věřící je náboženství vrcholným dobrem,jiné náboženství zlem a ateismus ďáblem. Oni chtějí vítězství dobra a tak se snaží zlo odstranit zneužitím schopností ve prospěch své pravdy dobra a to je příčina vzniku toho zla. Nyní si za náboženství dosaď jakoukoliv ideologii a stále to bude stejné.Měj tedy starch nejen s náboženství,ale ze všech ideologií,protože jednají stejně. POkud je zde rozdíl mezi úrovní zla,pak je to dáno hlavně tím, jaké měla daná víra, nebo ideologie v rukách schopnosti.Zneužity ve prospěch uznaných pravdy byly vždy ty nejsilnější a nyní již mají lidé v rukách schopnosti jadeerných a ostatních zbraní hromadného ničení schopné několikanásobně zničit život na celé planetě. S toho se dá již logicky vyvozovat.
Náboženství je dobro se zlými důsledky, ideologie stejně tak,ale je třeba poznávat podstatu vzniku zla, aby bylo možné nalézt cestu ke zničení toho zla a vyřazení s algoritmu života planety. Jinak zvítězí pravda a ta pravda je smrt.

Pokud mohu něco doporučit,pak to aby sis trošku prošel historií fora.Na mnohé bys mohl najít odpověď.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 25/11/2010 :  10:39:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milan.Miló

Jack to jak toto Pepeee podal
je docela jasná věc.
Žádná víra člověka se
nedá ničím a nikým vyvrátit
nebo zpochybnit.
Protože víra samotná je
nikým nepoměřitelná a
tudíž nezpochybnitelná.
Víra je tak jakýmsi stavem
iracionálního prožitku člověka.

Milane, pravděpodobně to bude tak, že je tento iracionální prožitek v danou chvíli jakýmsi zdrojem energie, motivačním pulsem pro mozek, který je tak schopen aktivní činnosti. Pokud toto není nahrazeno něčím adekvátním, ale subjekt by měl být pouze "odtržen od víry" bez adekvátního uspokojení nebo alespoň nějakého přechodu, který by měl potenciál někam směřovat, ztrácí ateismus pro mozek v podstatě (i racionálně) smysl, protože kromě stavu jakéhosi nihilismu v danou chvíli žádný aktivní prvek, vyvolávání aktivní činnosti, nenabízí.

Může potom pro ateistu znít celý problém dost jednoduše a řekne si, že v životě člověka je přece spousta možností jak se aktivně realizovat a přitom stát nohama na zemi. Problém však vidím v charakteru samotného náboženství, protože pokud se člověk začne pohybovat v nějakých imaginárních výšinách, které mu nabízí jakési uspokojení, vyvěrající z věčnosti a vyšších principů, může být pro subjekt problém akceptovat fakt, že už se nepohybuje ve společnosti vyvolených a má jen chodit do práce a vychovávat děti, které jen stěží ponesou dále to co by si sebou nesl dále subjekt jako spirituální duše.

Takhle nějak to bude. Myslím si, že vyvoláváním takových tendencí v člověku si náboženství defakto zašťiťuje jakýsi stabilní rozvoj nebo alespoň udržitelnost, protože pro člověka jako takového bývá téměř nemožné se "vrátit zpátky". Mozek by už nemusel vylučovat tolik dopaminu, který při jakékoliv situaci jinak vylučoval a vzhledem k tomu, že je každý člověk v podstatě emocionální feťák, bylo by obtížné se své závislosti zbavit a přitom se nezbláznit.

viz. http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/162929/Prava-pricina-obezity-deprese-zavislosti-a-jak-z-toho-ven.html
výtažek_
Pravá příčina obezity, deprese, závislostí
Všechny tyto nemoci mají společného jmenovatele - nedostatek neurotransmiterů. Co to je ? Neurotransmitery (NTM) - chemické látky vylučované nervovými buňkami (serotonin, dopamin, adrenalin, endorfín...), které umožňují přenos elektrického vzruchu z jedné nervové buňky na druhou. A jak známe z vojenství - bez spojení není velení. I tělo tyto poslíčky informací potřebuje tak zoufale moc, že se k nim chce dostat stůj co stůj... Vůbec nezáleží na nějaké "silné vůli" nebo odhodlání, nízká hladina NTM zlomí úplně každého.

Edited by - neronis on 25/11/2010 10:49:52
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 25/11/2010 :  10:53:44  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a7-seria/a7x12/
Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 25/11/2010 :  13:07:53  Show Profile  Reply with Quote
Neronis,
no konečně jsme se trochu pohnuli.
Tak za prvé,nikdy jsem netvrdil,že existence boha je existence fyzická,nevím pod jakou formou si ho věřící představují.
Pochopte,že na toto nemohu mít žádný názor,když nevěřím,že existuje.Je to jako kdybych přemýšlel o tom jakou barvu má auto mé
matky,to nedává smysl,protože má matka žádné auto nemá.
Mám radost z tvého příspěvku o biochemii v našem organismu.Jen nevím jestli s tím bude souhlasit i Pepeeeee.On totiž určitě věří v posmrtný život a to má za předpoklad,že máme duši.Ale,jak jsi správně podotkl, vše co děláme,vše co cítíme jsou jen velmi složité
biochemické procesy v našem těle a hlavně mozku.Jsme prostě taková složitá biochemická fabrika.Musíme do ní dodávat správné palivo
aby dobře fungovala (správné jídlo a pití).Pokud přestaneme,fabrika přestane fungovat a my umíráme.Zrovna tak jako každý jiný
živý organismus,šimpanz,kráva,kočka,kapr,slepice,motýl,žížala,barterie nebo vir.
Takže rozumím-li tomu dobře prožitky které věřící pociťuje při modlidbách nebo při rozmlouvání s bohem nemá s nějakým"existujícím" bohem nic společného.Jsou to jen biochemické procesy v našem mozku.Výborně,aspoň jeden se základním vzděláním.

Milan,Miló,
ty jsi prosím tě napřed pořádně přečti na co odpovídáš.Sám jsi si to napsal nad svůj příspěvek.
Otázka zněla existence či neexistence boha,nikoli víra v něj.

Pepeeeee,
je mi líto,ale je to pořád dokola,sliboval jsi,že budeš argumentovat,ale nic nevidím,jen to,že bezesporu považuješ svou víru
za neotřesitelnou a správnou,ale nedopřeješ to samé ostatním věřícím,pokud se jejich víra neztotožňuje s tou tvojí.
A teď otázka na kterou chci konečně konkrétní odpověď.

Jak by jsi přesvědčil pevně věřícího římana a pevně věřícího muslima (a ti věří opravdu pevně),že to v co oni věří je nesmysl,že korán je jen hromada nesmyslů a že jedině bible NENÍ hromada nesmyslů.
No, teď už to vypadá trochu jinak,proti ateistům můžeš vytáhnout své "neotřesitelné" náboženské teze,ale co proti jinému
věřícímu,ten má své vlastní náboženské teze.Kdo vyhraje,čí teze jsou těmi jedinými správnými.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/11/2010 :  13:35:01  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

---------------------------------------
Milane, pravděpodobně to bude tak, že je tento iracionální prožitek v danou chvíli jakýmsi zdrojem energie, motivačním pulsem pro mozek, který je tak schopen aktivní činnosti. Pokud toto není nahrazeno něčím adekvátním, ale subjekt by měl být pouze "odtržen od víry" bez adekvátního uspokojení nebo alespoň nějakého přechodu, který by měl potenciál někam směřovat, ztrácí ateismus pro mozek v podstatě (i racionálně) smysl, protože kromě stavu jakéhosi nihilismu v danou chvíli žádný aktivní prvek, vyvolávání aktivní činnosti, nenabízí.
-----------------------------------

Neronisi já osobně si myslím, že
každý iracionální prožitek v onu
danou chvíli je jakýmsi zdrojem
energie a motivačním pulsem pro mozek.
Je to známí jak pro teistu tak ateistu.
Ona víra mnohdy bývá určitě jakýmsi potenciálem,
která nutí člověka někam směřovat.
A však i pro samotného ateistu v danou chvíli musí
být jakýsi impuls a signál mozku.
Který tak zrcadlí a odráží jeho vlastní vnitřní
obraz ateismu nebo třeba samotného nihilismu.
Tedy jeho vlastního prožitku, který se odráží
v samotném jeho chování.

Milan.Miló.

Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/11/2010 :  14:31:11  Show Profile  Reply with Quote
jack

----------------------------------
Milan,Miló,
ty jsi prosím tě napřed pořádně přečti na co odpovídáš.Sám jsi si to napsal nad svůj příspěvek.
Otázka zněla existence či neexistence boha,nikoli víra v něj.

------------------------------
Vím co jsem napsal nad svůj příspěvek.
Jack ale no ona existence či neexistence
Boha je úzce provázená vírou v něj.

Milan.Miló.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/11/2010 :  14:44:51  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Myslím, že by mohlo být vhodné předložení vlastní skušenosti s vírou.Byl jsem nevěřící a víra mně nestála za přemýšlení.Prostě to pro mne byly bláboly se kterými nemá cenu se zabývat a tak jsem se tím nezabýval.Pak jsem se setkal s Buddhovým podobenstvím o stromu znaků a dosadil jsem si na listy stromu velké pravdy . Začal jsem sledoval historii a ukázala se řada věcí, které mne přivedly k přemýšlení a hledání. Nikdy předtím by mne to ani nenapadlo. A začala jsem poznávat jevy a zákonitosti,které jak jsem poznal ostatní lidé nevnímali. Začaly se dít věci, které jsem nechápal a shodou okolností jsem začal vnímat,že stačí si něco přát a ono se to skutečně vyplní a to i zlá přání,která jsem vůbec nemyslel vážně.Věděl jsem, že bůh jak je definován věřícími nemůže reálně existovat,ale náhle se děly věci, které popíraly zdravý rozum.A tak ač jsem to nemyslel vážně, začal jsem s tím někým komunikovat a třeba si v duchu přál poznat podstatu toho, či onoho a začaly mne napadat myšlenky, které skutečně k řešení vedly.A tak jsem byl slovy ateista,ale vnitřně věřící. Ono bylo těžké neuvěřit. Teprve pak jsem postupně poznával podstaty těch "zázraků" a to v zákonitostech procesu myšlení a víra mizela.Ale tehdy jsem si říkal. " Věřící boha a jeho existenci třeba neznají a jeho podstatu neznám ani já,ale tohle vše není jen tak."
Vypořádat se s tím nebylo lehké a trvalo to několik let,ale poznal jsem na vlastní duši co je víra. Tehdy nebyla podstatná fyzická reálnost boha,ale to co jsem považoval za projev jeho existence.Faktem je,že jsem byl tak nějak uprostřed mezi ateismem a vírou a nikomu bych tehdy nepřiznal,že věřím v existenci a vliv boha,či čehosi podobného. Faktem je, že mne to nastartovalo k hledání a naučilo mne to myslet v souvislostech a algoritmech.Postupným poznáváním podstat těch jevů ve vlastním myšlení jsem se víry zcela zbavil,ale dokáži pochopit ten styl myšlení věřících a vím, že není vůbec lehké se s toho vyprostit.Aby člověk dokázal nevěřit v boha, musí uvěřit tisíci jiných pravd a to uvěřit skutečně.Takže existují věřící a zbytek jsou věřící jiných pravd.
Tím nechci obhajovat víru v boha,ale ukázat,že se to prostě někdy tak schumelí,že s toho člověk zblbne a začne věřit. Někdo se s toho dostane díky poznání ,někomu se v tom zalíbí a představuje si, jak ho bůh miluje, jak jej skouší a odměňuje. No a takový člověk věří i kdyby bylo vědecky dokázané, že bůh neexistuje.
Všechny církve se snaží brzdit poznání vědy,protože poznání ukazuje přirozené podstaty jevů, které náboženství označují jako nadpřirozené. Některé muslimské školy vyučují vedle čtení a psaní pouze korán, který se žáci učí spaměti. Pro takové lidi označované za vzdělané je ještě středověk a jejich znalosti tomu odpovídají. Jejich víra je však absolutní do takové míry,že jsou schopni se obalit výbušninou a odpálit ji v zájmu víry a toto dělají s radostí,protože se skutečně těší na odměnu na onom světě.
Pro takové věřící by bylo zcela přijatelné zničení všeho živého na plenetě, protože oni by se dostali do ráje a byli by prorokem odměněni. Toto je třeba si uvědomit aby víru člověk nepřijímal pouze jako nějakou zvláštnost, nebo defekt lidského myšlení. Nejde li o život, může jít o hovínko,ale zde o život více či méně jde i když to jistě mnozí zlehčují.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 25/11/2010 :  15:49:41  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack

...vše co děláme,vše co cítíme jsou jen velmi složité
biochemické procesy v našem těle a hlavně mozku.Jsme prostě taková složitá biochemická fabrika.Musíme do ní dodávat správné palivo
aby dobře fungovala (správné jídlo a pití).Pokud přestaneme,fabrika přestane fungovat a my umíráme.Zrovna tak jako každý jiný
živý organismus,šimpanz,kráva,kočka,kapr,slepice,motýl,žížala,barterie nebo vir.
Takže rozumím-li tomu dobře prožitky které věřící pociťuje při modlidbách nebo při rozmlouvání s bohem nemá s nějakým"existujícím" bohem nic společného.Jsou to jen biochemické procesy v našem mozku.

Otázka zní které to "správné" palivo vlastně je. Pouhá myšlenka ateismu jako jakási obrana proti náboženství to jistě nebude, protože vymezením se k určité iluzi ještě neznamená, že ji nenahradí nějaká jiná. Pokud by tedy mělo jít o vyzdvihování běžných lidských činností, můžeme se dostat do situace, kdy tento přístup přesnateme s našim rozumem konfrontovat, a tak se může stát, že může být pro člověka nejdůležitější například soudržnost rodiny za každou cenu i když to vyvolává defektní stavy nebo bezbřehé akceptování poctivé práce, i když ta může znamenat, že o ní přestanou lidé přemýšlet, ale budou ji pouze vykonávat.

Jednoduše člověk si to, co si náboženstvím jakoby usnadňoval, může ateismem všechno zase zkomplikovat. Ty biochemické procesy v mozku totiž vyžadují adekvátní realizaci jako když přestaneme krmit psa masem, začne jíst i pečivo. Problém může být v tom, že se u něj objeví nemoci, které předtím neměl, ale výhoda je v tom, že na základě těchto smyptomů lze přijít na to jak vlastně jeho organismus funguje, což nebylo, dokud nebyl nemocný, možné.

Tohle je vlastně jinými slovy pořád to samé. Ale co je podle mě podstatné si v tuto chvíli uvědomit je fakt, že ono nadšení z náboženství je nahrazeno většinou adekvátním pocitem, který stejně jako nábožensví, znemožňuje něco takového spolehlivě analyzovat, protože pokud je psychickým motorem člověka například kladení důrazu na důležitost jiného mentálního rozpoložení, znamená to, že se dogmatizuje a nenechá překonat stejně jako problém původní. Z toho důvodu je podle mě z objektivního hlediska efektivní hledat si osobní priority jinde než v obsahu oněch tvrzení.

Edited by - neronis on 25/11/2010 15:51:40
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 25/11/2010 :  16:00:02  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a13-seria/a13x08/
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 25/11/2010 :  18:47:31  Show Profile  Reply with Quote
jacku,

quote:
Tak za prvé,nikdy jsem netvrdil,že existence boha je existence fyzická

ono slovo ,,existence" značí, že něco je. Už jen to slovo v sobě a priori implikuje materiální existenci. Jestli tvůj newspeak zahrnuje jiný význam slova je už tvůj problém (nebo jsi ho měl vyjádřit). Abychom si alespoň trochu rozumněli, musíme používat stejný slovník.

quote:
Mám radost z tvého příspěvku o biochemii v našem organismu.Jen nevím jestli s tím bude souhlasit i Pepeeeee.On totiž určitě věří v posmrtný život a to má za předpoklad,že máme duši.Ale,jak jsi správně podotkl, vše co děláme,vše co cítíme jsou jen velmi složité
Takže rozumím-li tomu dobře prožitky které věřící pociťuje při modlidbách nebo při rozmlouvání s bohem nemá s nějakým"existujícím" bohem nic společného.Jsou to jen biochemické procesy v našem mozku.Výborně,aspoň jeden se základním vzděláním.

neronis dnes objevil, že je Země kulatá a ty mu za to tleskáš... Kdo popírá procesy mozku? Myslíš, že dnešní věřící je týž věřící jako před 2000 tisíci lety? Miloslav neustále chápe křesťana jako jeho radikální obnoš (říkejme mu slepý fanatik), ale přesto fanatik dnešní doby. Ty jej chápeš jako slepého fanatika rané fáze křesťanství.

quote:
Pepeeeee,
je mi líto,ale je to pořád dokola,sliboval jsi,že budeš argumentovat,ale nic nevidím,jen to,že bezesporu považuješ svou víru
za neotřesitelnou a správnou,ale nedopřeješ to samé ostatním věřícím,pokud se jejich víra neztotožňuje s tou tvojí.

Nepovažuji křesťanství za neotřesitelnou víru, sám jsem řekl, že občas pochybuji. Nechceš mi snad vyčítat, že jí považuji za správnou, ty zas považuješ za správný ateismus (Miloslav by řekl, že je to naše uznaná pravda). Můžu si myslet, že chybujete, když nevěříte, ale přesvědčovat vás nebudu (nejsem jehovista). Ty si klidně buď ateistou, je to tvoje volba. Kdo chceš, (ne)věř si v co chceš. Ale stejně jako se vším ostatním, kritizuj jen to, čemu rozumíš.

quote:
Jak by jsi přesvědčil pevně věřícího římana a pevně věřícího muslima (a ti věří opravdu pevně),že to v co oni věří je nesmysl,že korán je jen hromada nesmyslů a že jedině bible NENÍ hromada nesmyslů.
No, teď už to vypadá trochu jinak,proti ateistům můžeš vytáhnout své "neotřesitelné" náboženské teze,ale co proti jinému
věřícímu,ten má své vlastní náboženské teze.Kdo vyhraje,čí teze jsou těmi jedinými správnými.

Jednak na tu otázku neexistuje odpověď (v historii se o to snažilo mnoho lidí, nikdo asi neuspěl), jednak nemám důvod přesvědčovat někoho o své pravdě. Moje víra není invazivní, jak si jí ty pořád představuješ, pořád máš na očích křižácké výpravy fanatiků, ale já nejsem fanatik. Věř si v co chceš, když mě tím nebudeš omezovat. To, jestli věřících bude deset, nebo milion mi je jedno. Rozdíl nejspíš nepocítím.
Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 25/11/2010 :  20:07:52  Show Profile  Reply with Quote
Neronis,
myslím,že jsi v jednom příspěvku psal,že nemáš rád v článcích tu omáčku.
Tak nás prosím ušetři té své.Opět jen bla,bla,bla a nic nebylo řečeno.Říkám to znovu,přidrž trochu tok svých filozofických myšlenek
a buď konkrétnější.Děkuji.

Pepeeeee,
evidentně máš problém se slovem existence,toto slovo totiž vůbec nemusí označovat nic materiálního.Mohl bych dát spoustu příkladů,
ale omezím se na pár z nich,co třeba lidské pocity,láska,nenávist,radost,stěstí,všechny tyto pocity bez pochyby EXISTUJÍ,ale ne v materiální podobě.

Středověký věřící.
Ano přeně tak to je, dnešní křesťanský věřící je přesně takový jako ten středověký.A to je ten problém o kterém jsem už mluvil.
Problémem křesťanů je kniha zvaná bible.A proč jste stejní? Víra středověkého křesťana vychází z bible,je to základní pilíř křesťanské víry a víra novodobého křesťana vychází z té samé bible,z knihy napsané před dvěma tisíci léty.Pokud vím,tak žádná
moderní bible nebyla napsána.A pokud vím,tak věřící ještě dnes popírají přirozený vývoj organismů(evoluční teorii),tuto teorii
nemohou potřebovat,je totiž v rozporu s biblí.Tak jakýpak rozdíl.A že už neupalujete lidi?To protože už nemáte tu moc.
V Íránu tu moc mají a podívejme na ten středověk.

Samozřejmě,že ti mohu vyčítat,že si myslíš,že jen tvá víra je ta správná,protože jak k tomu přijdou věřící jiného náboženství.

Odpověď neexistuje?
Tuto diskuzi jsme začali s úmyslem,že budeme své stanovisko obhajovat argumenty.Ty sám jsi napsal,že když tě mé argumenty
přesvědší, sám přiznáš,že mám pravdu.A teď tohle.
Vůbec mě nazajímá jestli tvá víra je nebo není invazní,nebo jestli jsi fanatik.Ani já z tebe nechci udělat ateistu.O tebe v této
diskuzi vůbec nejde.
Myslel jsem,že je to každému jasné.Tvá úloha byla v tom,aby jsi obecně uvedl argumenty,které by podpořily názor,že existuje bůh.
Má úloha byla podpořit názor o neexistenci.Měla to být obecná diskuze,ve které jde o dva obecné názory.Nešlo v ní o nás dva.

Bohužel jsme se k žádné konkrétní argumentaci nedostali a už asi ani nedostanem.Nedokážeš argumentovat s římanem ani muslimem,
nemáš žádné argumenty,kterými by jsi je přesvědčil o své pravdě.A musím říct,že se ti ani moc nedivím,určitě by jste všichni
tři plácali nějaké náboženské bláboly a stejně by nikdo nikoho nepřesvědšil.
Pro mě to znamená jen jedno,máš nějaký názor,ale nedokážeš ho rozumně obhájit.

Ale nevěš hlavu,pomodli se a určitě se ti uleví.
Pardon,to byla podpásovka.

Pěkný den.
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 25/11/2010 :  21:46:15  Show Profile  Reply with Quote
jacku,
budu se po několikáté opakovat.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Existence
quote:
Ano přeně tak to je, dnešní křesťanský věřící je přesně takový jako ten středověký.A to je ten problém o kterém jsem už mluvil.
Problémem křesťanů je kniha zvaná bible.A proč jste stejní? Víra středověkého křesťana vychází z bible,je to základní pilíř křesťanské víry a víra novodobého křesťana vychází z té samé bible,z knihy napsané před dvěma tisíci léty.

Meleš nesmysly, přečti si to ještě 2x, pak se na to vyspi, poraď se s někým a až potom si házej na hlavu popel. Filozofii, ani teologie nerozumíš, kdyžtak se ti pokusím doporučit nějakou odbornou literaturu, pokud teda budeš chtít.

quote:
Samozřejmě,že ti mohu vyčítat,že si myslíš,že jen tvá víra je ta správná,protože jak k tomu přijdou věřící jiného náboženství.

Jak by k tomu přicházeli? Vždyt já svůj názor nikomu necpu. Pokud se pamatuji, za život jsem nepotkal nikoho, kdo by mi nutil svou víru. Každý si žije ve svém mikrosvětě. Jen fanatičtí muslimové a křestané mají tendenci někoho nutit konvertovat, ale těch není moc.

quote:
Odpověď neexistuje?
Tuto diskuzi jsme začali s úmyslem,že budeme své stanovisko obhajovat argumenty.Ty sám jsi napsal,že když tě mé argumenty
přesvědší, sám přiznáš,že mám pravdu.A teď tohle...
...Myslel jsem,že je to každému jasné.Tvá úloha byla v tom,aby jsi obecně uvedl argumenty,které by podpořily názor,že existuje bůh.
Má úloha byla podpořit názor o neexistenci.Měla to být obecná diskuze,ve které jde o dva obecné názory.Nešlo v ní o nás dva.

Podle tebe jsem žádný rozumný argument neuvedl, podle mě jsi ho neuvedl zase ty. Zatím jsi položil jen hloupé otázky po existenci Boha. Na to jsem ti odpověděl, že otázka sama o sobě je nesmyslná. Ty to však za argument nepovažuješ, asi si předpokládal, že začnu hovořit o tom, jak ke mě Bůh mluví, jak se mi zjevuje, potom o tom, jak vypadá a na jakém mráčku na nebi sedí. To je možná autohypnoza o které kdysi mluvila axel.

quote:
Bohužel jsme se k žádné konkrétní argumentaci nedostali a už asi ani nedostanem.Nedokážeš argumentovat s římanem ani muslimem,
nemáš žádné argumenty,kterými by jsi je přesvědčil o své pravdě.

Nemohu s nimi komunikovat, protože žádného muslima ani římana neznám. A i kdybych je znal, nevedlo by to nikam, proto bych s nimi nekomunikoval (ne o pravdivosti víry). Historii asi pramálo rozumíš, když máš tak stupidní otázky. Kdyby totiž měly řešení, našlo by se už dříve a ne ted, zvláště ne tebou, protože víře nerozumíš. Bylo několik pokusů o objasnění jaká víra je pravá, ale nikam to nevedlo (např. M. Polo ve své knize Milion popisuje, jak na dvůr (tuším) Kubulaj chána dorazilo několik křestanských knězů, několik muslimů a několik židů, aby se chán dozvěděl, jaké náboženství je pravé, hádej jak to dopadlo?). Snad si nemyslíš, že vyřešíš problém díky svému ateismu, jakožto vnější pozorovatel? Ani ateista není vnějším činitelem, je vnitřní jako všichni ostatní.

quote:
Ale nevěš hlavu,pomodli se a určitě se ti uleví.
Pardon,to byla podpásovka.

Už nevíš kudy, tak kolem sebe kopeš nohama. Zatím si nepodal žádný smysluplný argument. Shrnu-li, co jsi zatím napsal, vyjádřil ses, že Bůh neexistuje, že se bojíš věřících, že ateismus je pro rozumné lidi a ostatní jsou blbci, že jsi pyšný na ČR. Vše je hloupost, kterou nevymyslí rozumný člověk.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 25/11/2010 :  22:27:14  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack

myslím,že jsi v jednom příspěvku psal,že nemáš rád v článcích tu omáčku.
Tak nás prosím ušetři té své.Opět jen bla,bla,bla a nic nebylo řečeno.Říkám to znovu,přidrž trochu tok svých filozofických myšlenek
a buď konkrétnější.Děkuji.

Dobře, zkusím to osobně, konkrétněji. Víra a celý ten křesťanský kolotoč mi nenabízí žádné reálné výhody, ale jen mi říká jak bych se měl chovat. Zakazuje mi lhát, chovat se neupřímě, myslet si své o autoritách v rodině, krást. A ostatní společneské záležitosti, které bych vnímal jako "autista" velmi intenzivně. Dávám to do uvozovek, protože jsem díky vlastnímu přístupu dospěl do stádia, kdy vykazuju o něco méně autistické vlastnosti než běžný člověk. Teda alespoň mi tohle řekl test, kde jsem dostal jen 11 autistických bodů.

http://glennrowe.net/BaronCohen/AutismSpectrumQuotient/AutismSpectrumQuotient.aspx

Jako společnost totiž čelíme novým výzvám a otázkám, se kterými si nevíme rady. Sám pro sebe jsem pokusné morče, protože dosavadní léčebné metody nedospěly moc daleko a na něco takového se doporučují většinou nějaké opiáty nebo vypolštářovaná místnost. S vírou v Boha, podobnými dogmaty a konfrontací se současnou společností navíc roste pravděpodobnost schizofrenních stavů a osobně si myslím, že může i za alzheimerovu chorobu. Ten příklad se psem co dodnes jedl maso byl pro náboženství dost lichotivý stav, protože si myslím, že jde o defektní přístup, který vyvolává mnohem hlubší psychické poruchy než když se člověk učí své společenské tendence ovládat.

Edited by - neronis on 25/11/2010 22:28:15
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 25/11/2010 :  22:50:54  Show Profile  Reply with Quote
jack

Na tvou připomínku k Pepeeemu
bych zkusil trochu zareagovat.
V tom smyslu proč mnohdy nejde
reagovat mezi římanem a muslimem.
V čem tkví kámen úrazu.

------------------------------
nemáš žádné argumenty,kterými by jsi je přesvědčil o své pravdě.A musím říct,že se ti ani moc nedivím,určitě by jste všichni
tři plácali nějaké náboženské bláboly a stejně by nikdo nikoho nepřesvědšil.
Pro mě to znamená jen jedno,máš nějaký názor,ale nedokážeš ho rozumně obhájit.
----------------------------

Jack přistupuješ-li k něčemu s určitými
předsudky, které jsi získal výchovou nebo
jistými tlaky zvenčí zapříčiňuje to to, že
nedokážeš na danou věc hledět nezkresleně.
Když by jsi chtěl tedy mluvit s římanem a muslimem
tak si asi nejdřív musíš uvědomit co ty to spojuje a co
rozděluje.
V samotné víře, pohledu a názorech.
Jak římsko katolická tak muslimská víra mají společné kořeny
a to počínaje v židovském náboženství ze, kterého oba ty to
proudy Monoteistického náboženství víry v jediného Boha vznikly.
A, které zase rozdělila doba křižáckých válek o svaté Město Jeruzalém.
Kdy křesťanský svět skomíral a topil se v krizi.
Neměl ani pevnou měnovou hodnotu.
Na to muslimský svět byl na opak v rozpuku a na vrcholu.

A s koncem křížových válek se muslimský svět dostal
do stagnace a totálního úpadku.
A ten křesťanský svět se začal mocně rozvíjet a prosperovat
rozkvétat a to díky samotnému řádu Templářských rytířů,
kteří se nejvíce podíleli na jeho stabilitě a rozmachu.
Tak jako na dnešní podobě samotného bankovnictví.

Muslimové a křesťané jsou proto do dneška velikými rivaly
jedni nedokáží odpustit druhým a naopak.
A proto je i dnes stále toliko násilí a nenávisti mezi těmi to
dvěma kulturami.

Milan.Miló.

Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000