Author |
Topic  |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 11:56:09
|
Miloslave
-------------------------- Pokud tedy chceme poznat jak tomu je a nikoliv jen jak se to jeví,pak je teorie relativity chybná protože je chybná hodnota rychlosti světla. --------------------------
Pokud vím tak světlo ve vakuu plyne stále stejnou rychlostí.
A to je tedy 300.tisíc km za sekundu.
Svou rychlost mění pouze, když přijde do kontaktu se sklem, nebo zrcadlem nebo s čímkoli jiným.
Třeba s naším okem. které onu rychlost světla díky buňkám a atomům v oku sníží na 200.tisíc km. Za sekundu.
A to tak, že díky této rychlosti člověk může vnímat svět a vše kolem sebe.
Ale už vidím jak ty řekneš, že to není pravda.
To vše co ti k tomu můžu říci. protože, je mi to úplně jedno.
Milan.Miló.
PS.: Ten vzorec E=MC2, na druhou znamená doslova toto…
To znamená to energie a hmota jsou různé formy stejné věci, a to množství energie v kuse hmoty je stejné, zatímco množství hmoty násobilo rychlost světla měří sebe (velice velké číslo).
************** ---------------------- http://wikipedia.infostar.cz/a/al/albert_einstein.html ------------------ ************
|
Edited by - Milan.Miló on 23/05/2011 11:59:09 |
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 19:30:52
|
Milan.Milo.
Tvé lži už mě vážně přestávají bavit.Tady jsou tvé dva poslední články.Můžeš mi v nich dohledat,kde je zmínka o nějaké "karmě".A jak jsi přišel na to,že "karma" = příroda.Pokud vím tak "karma" je náboženský výraz asijských náboženství,tak nám tady z toho zase nedělej vědecký pojem.
Milan Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírody. V přírodě se najde mnoho pravidelně se opakujících jevů, na jejichž poznání záviselo přežití člověka jako Homo sapiens. Pohyby Slunce a Měsíce se periodicky opakují. Některé pohyby, jako na příklad denní "pohyb" Slunce, se dají pozorovat snadno; jiné, na příklad "pohyb" Slunce v průběhu roku, se pozorují obtížněji. Oba pohyby výrazně ovlivňují důležité pozemské události. Den a noc jsou základními rytmy lidské existence; ročními obdobími se řídí migrace zvěři, na níž po tisíciletí záviselo přežití lidstva. Po vynálezu zemědělství význam ročních období dále vzrostl, protože špatné určení doby vhodné pro pěstování plodin mohlo vést k hladovění. Věda, definovaná jednoduše jako znalost přírodních procesů, je univerzální a existuje od počátků existence lidstva. ********************
Černá díra deformuje časoprostor, takže ve chvíli, kdy byste padali do jejích útrob by zrychlil čas. Zajímavé že? Každopádně nic pro cestování časem, na to tu jsou tzv. "červí díry". Tuto teorii vydal Albert Einstein a vzhledem k tomu, že jeho teorie stále vycházejí, kdoví? Každopádně vědci s nimi počítají, jako s jednodušší dopravou vesmírem. Zatímco byste na Mars cestovali dva roky, můžete tam být během jednoho dne. Mimochodem Červími děrami se dá údajně cestovat v čase tam i zpět, takže konkrétně já se nechci dožít jejich objevení, protože představa, jak si nějaký vtipálek zacestuje do časů Karla IV. A svým výletem změní historii…
Jestli nevíš co to je věda,tak já ti napíši definici,protože je evidentní,že se ti plete věda a "víra" nějak dohromady a už nevíš co píšeš.
Věda je systematický způsob poznání skutečnosti. Předmětem vědeckého poznání mohou být objekty a procesy živé i neživé přírody nebo lidské společnosti. Jestli tě nezajímá skutečnost,tak si klidně namlouvej své náboženské fantazie,to mi nevadí,ale neříkej,že to dělám já. Protože to by jsi také mohl tvrdit,že jsem věřící a to by mě opravdu uráželo,protože já neuznávám fantazírování,ale prokázané a hlavně logické poznatky,narozdíl od tebe. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 21:21:54
|
Jacku
------------------------ Milan.Milo.
Tvé lži už mě vážně přestávají bavit.Tady jsou tvé dva poslední články.Můžeš mi v nich dohledat,kde je zmínka o nějaké "karmě".A jak jsi přišel na to,že "karma" = příroda.Pokud vím tak "karma" je náboženský výraz asijských náboženství,tak nám tady z toho zase nedělej vědecký pojem. ------------------------
Jacku karma vychází z Hinduismu a Buddhismu a tím, chceš asi říci, že proto karma by měla být asi nejspíš platná jenom v Indii, Tibetu, Japonsku a v celku jenom na východě.
Já si myslím, že když karma je platný přírodní zákon tak je platná na celém světě.
Nebo mi chceš namluvit, že na východě mají jiné přírodní zákony než u nás.
---------------------------- Černá díra deformuje časoprostor, takže ve chvíli, kdy byste padali do jejích útrob by zrychlil čas. Zajímavé že? Každopádně nic pro cestování časem, na to tu jsou tzv. "červí díry". Tuto teorii vydal Albert Einstein a vzhledem k tomu, že jeho teorie stále vycházejí, kdoví? Každopádně vědci s nimi počítají, jako s jednodušší dopravou vesmírem. Zatímco byste na Mars cestovali dva roky, můžete tam být během jednoho dne. Mimochodem Červími děrami se dá údajně cestovat v čase tam i zpět, takže konkrétně já se nechci dožít jejich objevení, protože představa, jak si nějaký vtipálek zacestuje do časů Karla IV. A svým výletem změní historii… ---------------------------
Ona černá díra na sebe váže časoprostor a tudíž ho i deformuje. S tím s tebou souhlasím.
Ale k tomu, že se zrychlí čas je to tak, že tvůj subjektivní pocit bude ten, že čas plyne stejně.
Na rozdíl od vnějšího pozorovatele, který bude mít pocit zrychlení.
A to v důsledku toho, když bys putoval časem tedy rychlostí světla tak bys zákonitě musel po určité době putování.
Zaznamenat při návratu na Zemi, že čas, který jsi strávil putováním ve vesmíru se odehrál na všem kolem.
A lidé, které znáš jsou tudíž starší než ty.
Zde ti dávám konstantu rychlosti světla ve vakuu.:
------------------------------------ RYCHLOST SVĚTLA VE VAKUU
duležitá fyzikální konstanta, bez které se neobejdeme v moderní astronomii a kosmologii. Je to mezní rychlost pro všechny tělesa a záření Znací se písmenem c Rychlost světla ve vakuu:
c = 299 792 458 m.s-1 -------------------------------- ********************** http://galaxie.web2001.cz/kosmologie/rychlost_svetla.html ********************** --------------------------------
rychlost světla
Rychlost světla je konstantou vyjadřující rychlost šíření světla ve vakuu. Rychlost světla ve vakuu je definována jako 299 792 458 metrů za sekundu. Rychlost světla v jiném prostředí než je vakuum je menší. ******************** ------------------------- ******************** 1 rychlost světla = 299 792 458 metrů za sekundu ******************** ----------------------------- ******************** http://www.jednotky.cz/rychlost/rychlost-svetla/ ********************* -------------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 22:44:00
|
Jacku
Jacku ještě jsem ti přeci Jen něco pokusil dohledat O rychlosti světla.
Tak abys nepochyboval.:
------------------------------ ********************* ------------------------------ Rychlost světla From Wikipedia, the free encyclopedia Z Wikipedie, otevřené encyklopedie Jump to: navigation , search Přejít na: navigace , hledání For other uses, see Speed of light (disambiguation) . Pro jiná použití, vidět Rychlost světla (rozcestník) . "Lightspeed" redirects here. "Světla" přeadresuje tady. For other uses, see Lightspeed (disambiguation) . Pro jiná použití, vidět Lightspeed (rozcestník) . Přesné hodnoty
----------------------
Sunlight takes about 8 minutes, 19 seconds to reach Earth Slunečního světla trvá asi 8 minut, 19 sekund k Zemi dosahu Exact values Přesné hodnoty
Metres per second Metry za sekundu 299,792,458 299,792,458 Planck units Planck jednotky
1 1 Approximate values Přibližné hodnoty kilometres per second kilometrů za sekundu 300,000 300,000
kilometres per hour kilometrů za hodinu 1,079 million 1.079 mil.
miles per second mil za sekundu 186,000 186,000
miles per hour míle za hodinu 671 million 671 milionů
astronomical units per day astronomických jednotek za den 173 173 ------------------- Time Čas one foot jedna noha 1.0 ns 1,0 ns
one metre jeden metr 3.3 ns 3,3 ns one kilometre jeden kilometr 3.3 µs 3,3 ms
one statute mile jedna míle 5.4 µs 5,4 ms from geostationary orbit to Earth z geostacionární oběžné dráhy na Zemi 119 ms 119 ms
the length of Earth's equator Délka zemského rovníku 134 ms 134 ms from Moon to Earth z Měsíce na Zemi 1.3 s 1,3 s
from Sun to Earth (1 AU ) od ne. na Zemi (1 AU ) 8.3 min 8,3 min
one parsec jeden parsek 3.26 years 3,26 roky
from Proxima Centauri to Earth z Proxima Centauri k Zemi 4.24 years 4,24 roky
from Alpha Centauri to Earth od Alpha Centauri na Zemi 4.37 years 4,37 roky
from the nearest galaxy (the Canis Major Dwarf Galaxy ) to Earth od nejbližší galaxie ( Canis Major Trpasličí galaxie ) na Zemi 25,000 years 25.000 roky
across the Milky Way v celé Mléčné dráhy 100,000 years 100.000 rok
from the Andromeda Galaxy to Earth z Galaxie Andromedy k Zemi 2.5 million years 2,5 milionu roků
from the furthest observed galaxy to Earth z nejvzdálenější pozorované galaxie na Zemi 13 billion years 13000000000 rok
------------------ The speed of light (meaning speed of light in vacuum), usually denoted by c , is a physical constant important in many areas of physics. Rychlost světla (ve smyslu rychlosti světla ve vakuu), obvykle označován C, je fyzikální konstanta důležitá v mnoha oblastech fyziky. Its value is 299,792,458 metres per second , a figure that is exact since the length of the metre is defined from this constant and the international standard for time. [ 1 ] This speed is approximately 186,282 miles per second. Jeho hodnota je 299.792.458 metrů za sekundu , což je hodnota, která je přesná, protože délka metr je definován z této konstanty a mezinárodní standard pro čas. [1] Tato rychlost je přibližně 186.282 mil za sekundu. It is the maximum speed at which all energy, matter, and information in the universe can travel. To je maximální rychlost, při které veškeré energie, hmoty a informace ve vesmíru může cestovat. It is the speed of all massless particles and associated fields —including electromagnetic radiation such as light —in vacuum, and it is predicted by the current theory to be the speed of gravity (that is, gravitational waves ). Je to rychlost všech částic massless a souvisejících oblastech -včetně elektromagnetického záření , jako je světlo -ve vakuu, a to je podle odhadu současných teorií se rychlost gravitace (to je, gravitační vlny ). Such particles and waves travel at c regardless of the motion of the source or the inertial frame of reference of the observer. Takové částice a vlny cestují u c bez ohledu na pohybu zdroje nebo inerciální vztažné soustavě pozorovatele. In the theory of relativity , c interrelates space and time , and appears in the famous equation of mass–energy equivalence E = mc 2 . [ 2 ] V teorii relativity , c propojuje prostor a čas , a se objeví ve slavné rovnice hmoty-rovnocennost energie E = mc 2. -------------------------- ******************* -------------------------- http://translate.google.cz/translate?hl=cs&langpair=en|cs&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_light ------------------------ ***************** ------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 08:34:54
|
Přesně toto jsem Milane od tebe očekával.Ty vyhledáváš informace a pokud jsou nějak uznané,tek s toho stavíš svůj vlastní názor.Pemýšlení vtom je pramálo.Kdybych tě řekl, že je voda suchá,nebudeš o tom přemýšlet,ale vygoogluješ si vodu.
Sláva |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 09:28:50
|
Miloslave
---------------------- Přesně toto jsem Milane od tebe očekával.Ty vyhledáváš informace a pokud jsou nějak uznané,tek s toho stavíš svůj vlastní názor.Pemýšlení vtom je pramálo.Kdybych tě řekl, že je voda suchá,nebudeš o tom přemýšlet,ale vygoogluješ si vodu.
Sláva ----------------------
Miloslave vždyť jsem ti říkal, že toto už uznali jiní lidé. Tak nevím proč bych ti ty informace nemohl dohledal, když o nich vím.
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 09:37:08
|
Milan.Milo,
co to zase meleš za blbosti.Proč mi píšeš o černých dírách,to byl tvůj článek a né můj.Ten jsem zkopíroval jen abych ti ukázal,že v něm není nic o "karmě". Proč mi píšeš o světle,to byl zase Miloslavovo článek.Já jsem přece o světle ani o černých či červích dírách nic nepsal, tak proč mi na tyto články odpovídáš.Co je to s tebou,jseš na drogách nebo co.
Milan: Jacku karma vychází z Hinduismu a Buddhismu a tím, chceš asi říci, že proto karma by měla být asi nejspíš platná jenom v Indii, Tibetu, Japonsku a v celku jenom na východě.
Já si myslím, že když karma je platný přírodní zákon tak je platná na celém světě. --------------------------------- Prosím tě přemýšlej co píšeš.Jak jsi správně napsal existence nějaké "karmy" je součástí náboženství Hinduismu a Budhhismu, zrovna tak,jako je například součástí křesťanského náboženství "ďábel","anděl" či nesmrtelná "lidská duše". Je ti to už konečně jasné.KARMA NENÍ ŽÁDNÝ PŘÍRODNÍ ZÁKON.Proto se o ní mluví pouze v asijském náboženství.Nikoliv ve vědě. Přírodní zákony platí na celém světě,jenže Budhhistická "karma" není přírodní zákon.Nebo se snad na přírodovědecké fakultě nebo na matematicko-fyzikální fakultě (pouze příklad kde se studují přírodní zákony) učí o "karmě". Promiň že jsem trochu hrubý,ale tvá hloupost už pomalu přesahuje meze snesitelnosti.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 11:23:53
|
Jacku
Jacku ano máš pravdu omlouvám se ti.
Tak to ber jako, že to tedy bylo směřované někomu jinému a ne tobě.
Víc k tomu říci nemohu.
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 12:41:02
|
Milan.Milo
OK,dej se trochu do figury a jestli se chceš zabývat přírodními zákony,tak to ti schvaluji,ale nezapomeň,že tím se zabývají různá vědecká odvětví,tam najdeš odpovědi.Nehledej odpovědi na přírodní zákony v (jakémkoli)náboženství,jinak se ti mozek scvrkne na velikost švestky a už ani nerozeznáš co je skutečnost a co fantazie.Máš totiž už teď sklony si vytvářet jakýsi vlastní svět fantazie,ve kterém si přírodní zákony přetváříš k obrazu svému.Tím nepřímo zastáváš názor,že se lidé na vědeckých fakultách učí nesmysly.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 13:51:58
|
Jacku
Jacku omluvil jsem se ti. Ale jenom vzhledem k onomu článku viz výše.
Ale tím jsem neřekl, že popírám přírodní zákony karmy. Na tom se nic podstatného nemění. To uznávám i nadále, a plně to zastávám.
Jinak to je vše věc názoru.
Milan.Miló.
PS.: Reagoval jsem především na toto.: za což jsem se taky omluvil.
--------------------------- Milan.Milo,
co to zase meleš za blbosti.Proč mi píšeš o černých dírách,to byl tvůj článek a né můj.Ten jsem zkopíroval jen abych ti ukázal,že v něm není nic o "karmě". Proč mi píšeš o světle,to byl zase Miloslavovo článek.Já jsem přece o světle ani o černých či červích dírách nic nepsal, tak proč mi na tyto články odpovídáš. -------------------------
|
Edited by - Milan.Miló on 24/05/2011 14:16:22 |
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 14:17:08
|
Milan.Milo,
To se tedy moc mýlíš.Věc názoru je jestli máš raději blondýnky nebo brunetky.Věc názoru není to jestli obíhá naše Země okolo Slunce nebo Slunce okolo Země.Existence tvé "karmy" je nepodložený výmysl a existuje pouze v tvé hlavě. Ale abych nebyl nekorektní,tak můžeš své tvrzení dokázat,máš tady na to prostor,ale dětské povídačky rovnou vynech,nejsem dítě a ani jsem nevyšel z páté třídy ZŠ.Tak ať to má trochu úroveň.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 14:23:49
|
Jacku
---------------------- Ale abych nebyl nekorektní,tak můžeš své tvrzení dokázat,máš tady na to prostor,ale dětské povídačky rovnou vynech,nejsem dítě a ani jsem nevyšel z páté třídy ZŠ.Tak ať to má trochu úroveň. ---------------------
Já nevím už jsme se o tom bavily. A to nejednou. Opravdu Jacku už mě to nebaví mluvit pořád dokola.
A neustále a pořád o jednom a tom samém.
Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 14:42:33
|
Jacku
--------------------- Existence tvé "karmy" je nepodložený výmysl a existuje pouze v tvé hlavě. Ale abych nebyl nekorektní,tak můžeš své tvrzení dokázat,máš tady na to prostor,ale dětské povídačky rovnou vynech,nejsem dítě ---------------------
Jacku tak teď si to můžeme tedy vyměnit. A můžeš ty mě pro změnu dokázat, že nebo vyvrátit to že Karma není platná jako přírodní zákon.
Co ty na to.
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 15:07:46
|
Milan.Milo Jacku tak teď si to můžeme tedy vyměnit. A můžeš ty mě pro změnu dokázat, že nebo vyvrátit to že Karma není platná jako přírodní zákon.
Co ty na to ---------------------------------------
Jack. A opět ten problém s logikou.Zásada důkazního břemene.Důkazní břemeno leží na subjektu,který tvrdí pozitivní názor, názor negující pozitivní názor je pouhou kritikou a kritika(negace) se v tomto případě ze zásady obecné logiky nedokazuje.
Toto by jsi měl pochopit,jinak by jsme museli uznat za pravdivé a prokázané vše co nedokážeme racionálně vyvrátit. To by znamenalo,že bych mohl pouze tvrdit,že jsi vrah a pokud by jsi neměl alibi,tak by jsi automaticky skončil na šibenici. Jistě chápeš,že na tomto principu by nemohla existovat žádná společnost ani věda,protože by si mohl každý bymyslet co ho jen napadne. Proto z obecně logického hlediska,dokazovat musíš ty,protože ty "něco" tvrdíš,já pouze kritizuji.To znamená bez tvého primárního názoru by vůbec nemohlo dojít k mé kritice.Vycházejícím bodem jseš proto ty.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 24/05/2011 : 18:31:47
|
Miloslave
----------------- Přesně toto jsem Milane od tebe očekával.Ty vyhledáváš informace a pokud jsou nějak uznané,tek s toho stavíš svůj vlastní názor.Pemýšlení vtom je pramálo.Kdybych tě řekl, že je voda suchá,nebudeš o tom přemýšlet,ale vygoogluješ si vodu.
Sláva ----------------
Miloslave snad ti dlužím odpověď.
Odpověď na to proč světlo je ve vesmíru tedy ve vakuu nejrychlejší jednotkou.
A proč ho nelze překročit jen se můžeš přiblížit k jeho mezní nejvyšší hranici.
Když bys chtěl putovat časem tak světlo se stále bude pohybovat svou konstantní rychlostí rychlostí, kterou tudíž nelze překročit.
A to s toho jediného důvodu, že jakmile se přiblížíš k oné vrchní hranici rychlosti světla.
Tak zapracují fyzikální zákony, které nedovolí aby byla překročena rychlost světla.
A to s toho důvodu, že rychlost světla nemůžeš překročit, s toho důvodu, aby přišla příčina až potom, co se odehrál její důsledek.
---------------------- **************** ------------------
Proč je rychlost světla neměnná:
Protože fyzikální zákony jsou stejné ve všech vztažných soustavách. Díky tomu je rychlost světla vždy stejná: pokud se blíží světelný paprsek ke dvěma pozorovatelům, kteří se od sebe vzdalují, blíží se paprsek k oběma pozorovatelům stejně rychle (z pohledu každého z nich). To však vypadá jako spor: jak se může něco pohybovat stekně rychle zároveň ke dvěma objektům, které jsou ve vzájemném pohybu? Je to možné jedině tak, že jeden pozorovatel vidí u toho druhého zpomalení času, aby se tomu druhému "zdálo", že paprsek se k němu blíží stejně rychle, jako k tomu prvnímu. A totéž samozřejmě vidí ten druhý pozorovatel na tom prvním. Mimochodem, příčinou těchto jevů není světlo. Pomocí světla se to jenom dobře vysvětluje, ale příčina je vetkána přímo do samotného prostoru a času. ------------------ ************ ----------------- Proč nelze překročit rychlost světla
Protože nelze, aby příčina přišla až potom, co se odehraje její důsledek. Díky relativnosti současnosti totiž neuplyne pro každého stejná doba mezi dvěma událostmi. Někdy se i mění pořadí událostí pro různé pozorovatele (všichni samozřejmě pozorují tu samou dvojici jevů!). Pokud však jeden pozorovatel vidí, že mezi dvěma událostmi uplynulo více času, než kolik potřebuje světlo na cestu mezi nimi, je jisté, že všichni je vidí v tom samém pořadí. Tedy: řekněme, že jedna událost je start rakety a druhá je její přílet do cíle. Pokud letí raketa podsvětelnou rychlostí, uplyne mezi oběma událostmi samozřejmě víc času, než za kolik by to zvládlo světlo. Pořadí obou událostí je stejné pro naprosto kohokoli. Pokud by však byla rychlejší než světlo, někdo by klidně mohl vidět, že do cíle se dostala dříve, než vystartovala
Je tu ještě jedna souvislost: pokud bychom překročili rychlost světla, museli bychom vidět, jak světelné paprsky za námi se nám vzdalují, i když letí stejným směrem jako my. Stejně, jako když předjedeme auto na silnici - také se nám vzdaluje za zády, i když jede stejným směrem jako my. U světla však něco takového není možné. Šíření světla je určeno zákony elektrodynamiky (konkrétně Maxwellovými rovnicemi) a v těchto zákonech neexistuje způsob, jak by se mohlo světlo šířit v určitém směru, ale zároveň se stahovat zpět ve směru opačném *********** --------------- http://martin184.webpark.cz/faq.html#v6 ----------------- ************
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 24/05/2011 18:36:24 |
 |
|
Topic  |
|
|
|