Author |
Topic  |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 20/05/2011 : 18:46:51
|
Jacku
Jacku tady jsem tedy něco nalezl o karmě. Tak abych to stále nemusel vysvětlovat. Jak ji vidím a vnímám.:
********************* ------------------------------- Karma označuje etický přírodní zákon příčiny a následku, čin vykonaný se záměrem nebo vědomým motivem a odpovídající následek tohoto činu, postihující zpětně aktéra samotného. Zjednodušeně řečeno podle této doktríny egoistické jednání způsobuje utrpení, zatímco nesobecké jednání přináší štěstí. Z buddhistického pohledu neznamená karma „osud”, ale může být přeložena jako „čin” nebo „příčina a následek”. Zhruba řečeno, karma funguje následovně: Každý čin, slovo a myšlenka – pozitivní či negativní – zanechává otisky v mysli. Protože způsob prožívání světa je určován obsahem naší mysli, negativní otisky nevyhnutně vedou k budoucímu utrpení. Když tedy pochopíme, že naše myšlenky, slova a činy zasévají semínka našich budoucích zážitků, budeme mít moc měnit náš život ve vlastních rukou. ----------------------------- ******************* Můžeme to vidět často kolem sebe. Někdo z našeho okolí, člověk, jež se těší všeobecné oblibě a jemuž nikdo nepřeje nic zlého, je znenadání stižen osobní tragédií, například zhoubnou nemocí nebo neštěstím v rodině. Okamžitě se vůkol zvednou hlasy, že je to nespravedlivé, že takový dobrák si něco podobného nezaslouží. A on opravdu v tomto svém životě nevykonal žádný skutek, který by zavdával příčinu k tak neblahému „zásahu osudu“, takže se to vskutku může jevit jako nespravedlnost, zvláště když jiní, dle mínění ostatních daleko horší lidé, jsou podobných tragédií ušetřeni.
Málokdo je ochoten připustit, že v tomto směru se žádné nespravedlnosti nedějí a že každý „zásah osudu“ je jen vyústěním zpětných karmických působení, která si s sebou každý člověk přináší nejen z tohoto, ale i z minulých životů. Dokonce je vzácností i to, když někdo dospěje tak daleko, že připouští existenci minulých životů, jichž má za sebou každý jednotlivec bezpočet. Nebereme-li v úvahu lidský život v celistvosti všech jeho pozemských vtělení, pak se nad lecjakou „nepřízní osudu“ pozastavíme jako nad nespravedlností. Příčinou dalšího a dalšího vtělování lidské duše je karma. ********************* ---------------------------- ******************* http://zivotni-energie.cz/karma-a-karmicky-dluh.html ******************* ------------------------------ ******************* Karma (hinduismus) Z Wikipedie, otevřené encyklopedie Skočit na: Navigace, Hledání Karma (v dévanágarí ????) je odvozeno od sanskrtského slovního kořenu kr a znamená činit, dělat, udělat, konat, uskutečnit, dosáhnout, provést, připravit, podniknout apod. Ve védách je karma označena jako zákon příčiny a následku činů. Zákon karmy je neoddělitelnou součástí indické filosofie, a to nejen hinduismu, ale i džinismu, sikhismu a buddhismu. První zmínky o karmických zákonech pocházejí z období 800 - 200 př. n. l. a rozšířily se hlavně v období klasického hinduismu od 200 př. n. l. do 1100 n. l.[1]
Definice Karma je hinduistický filosofický koncept, podle kterého je lidský život pouze článkem v řetězci životů a štěstí v životě závisí na skutcích vykonaných v životě předešlém (reinkarnace) a současném (kauzalita). Každý čin, slovo a myšlenka – pozitivní či negativní – zanechává otisky v mysli (samskára). Protože způsob prožívání světa je určován obsahem naší mysli, negativní otisky nevyhnutelně vedou k budoucímu utrpení a pozitivní otisky vedou ke štěstí a spokojenosti. Karma není víra, protože každý člověk má svobodnou vůli a tím je strůjcem svého vlastního osudu. ******************** ------------------------------ ******************* http://cs.wikipedia.org/wiki/Karma_%28hinduismus%29 ******************* -------------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 20/05/2011 : 19:34:30
|
Jacku
Jacku a zde jsem ti něco nalezl O karmě Božího vtělení. Tedy jak jsou popisovány zákony Nebeské a pozmeské. A tedy Karmycké.:
Květoslav.Minařík. Byl jedním z nejznámějších českých Mystiků.
------------------------------ ******************** --------------------------------- ********************** KARMA (bez prvního odstavce podle Květoslava Minaříka)
Je třeba správně chápat, že člověk je svobodný jen v rámci možností, které určily síly Univerza. Čím je člověk ve škole života zralejší, tím větší je i jeho svoboda. Svoboda znamená – vymezení hranic zevnitř přes vyšší JÁ. Žijeme-li v takové svobodě, posloucháme svůj vnitřní hlas, nikoliv však přání svého nižšího Já (city, přání, sklony, vášně, apod.). Tato přání nás uvrhají v závislost různých „chtíčů“, například přání vyžívat se v jídle, v milování, v pití, v hamižnosti všeho druhu, apod. – a to je právě ta závislost na našem nižším Já. Tím vzniká nesvoboda, závislost, připoutanost na vnějším projevu stvořeného světa. V karmě se zrcadlí svoboda člověka. Ukazuje, jak svobodný je ve skutečnosti. Duše má možnost prožívat procesy zrání v různých inkarnacích a proto karma není bezpodmínečně zákonem příčiny a účinku. To proto, že tato myšlenka zahrnuje současně odplatu, a zároveň i určení. Podívejme se na zákon karmy z několika pohledů.
Zákon karmy byl objeven tzv. „třetím okem“. Poznalo se, že existuje jednak setrvačnost energetického napětí vyvolávaného skutky, a že povaha skutků řídí uspořádání konajících těl okolo těla fyzického. Proto na tomto zákoně není ani nic fantastického, ani nic náboženského, ani nic iluzorního. Ve vztahu k fyzice se jedná pouze o zákon zachování energie platný ve všech sférách bytí – tedy ve sféře hmotné, astrální, mentální a duchovní. Doplnění tohoto zákona je v tom, že proud zachované energie skutků poskládá těla konajících, jež pak budou odpovídat charakteru těchto skutků. Jako tmel působí vůle k životu. Ta dílo na úrovni zachované energie vykoná. Bez vůle k životu však zachovaná energie postupně ustane ve své činnosti, takže už nebude následků ani dobrých ani zlých činů.
*********************** ------------------------------------ *********************** Bylo by dobře, kdyby každý přijal nauku o duchovním vývoji bez revize jejích článků a držel se všech, zejména MRAVNÍCH PŘÍKAZŮ až do okamžiku poznání. Tento stav pak ukáže levou i pravou stranu počínání. Teprve potom bude člověk zachráněn před duchovním pádem do „nežádoucích stavů“. Pochybovačnost je důkazem, že člověk až dosud nenašel pevné místo v říši věcí – tj. na světě – a že následkem toho se Já rozplývá v rozličných duševních stavech bez nejmenší známky spokojenosti. ********************** ------------------------------ ******************** ------------------------------ http://www.tipyainspirace.cz/astro/index.php?rub=minarik?=005 ---------------------------- ******************* Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírody. V přírodě se najde mnoho pravidelně se opakujících jevů, na jejichž poznání záviselo přežití člověka jako Homo sapiens. Pohyby Slunce a Měsíce se periodicky opakují. Některé pohyby, jako na příklad denní "pohyb" Slunce, se dají pozorovat snadno; jiné, na příklad "pohyb" Slunce v průběhu roku, se pozorují obtížněji. Oba pohyby výrazně ovlivňují důležité pozemské události. Den a noc jsou základními rytmy lidské existence; ročními obdobími se řídí migrace zvěři, na níž po tisíciletí záviselo přežití lidstva. Po vynálezu zemědělství význam ročních období dále vzrostl, protože špatné určení doby vhodné pro pěstování plodin mohlo vést k hladovění. Věda, definovaná jednoduše jako znalost přírodních procesů, je univerzální a existuje od počátků existence lidstva.
******************** --------------------------- ******************* http://www.kip.zcu.cz/kursy/svt/eb/hist/histvedy.html ******************* ----------------------------
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 20/05/2011 19:38:55 |
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 11:01:42
|
Milan.Milo
Milane to všechno co jsi napsal o náboženském názoru buddhismu a hinduismu pouze ukazuje na fakt,že se jejich náboženství naprosto liší od islámu nebo křesťanství.A tím pouze potvrzuješ to o čem já celou dobu mluvím,že když stavíš názory na nepodložených věcech můžeš dojít k jakémukoliv výsledku. Otázkou pořád zůstává kdo z vás (křesťan,muslim,buddhista,hinduista,žid,scientolog) má vlastně pravdu. Ani jeden z vás neuvedl žádný důvod věřit,že má pravdu právě on a to tady řešíme už od samého začátku. Tvůj názor můžu pouze vzít na vědomí,ale nemám důvod mu věřit,protože jak vidíš názorů je více a liší se od sebe. Jestli máš nějaký rozumný důvod si myslet,že právě ten tvůj je ten jediný správný,tak nám ho zděl. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 13:08:55
|
Jacku
------------------------------ Milan.Milo
Milane to všechno co jsi napsal o náboženském názoru buddhismu a hinduismu pouze ukazuje na fakt,že se jejich náboženství naprosto liší od islámu nebo křesťanství.A tím pouze potvrzuješ to o čem já celou dobu mluvím,že když stavíš názory na nepodložených věcech můžeš dojít k jakémukoliv výsledku. ----------------------------
Jacku je to tak, že zákony karmy jsou platné pro celý vesmír.
A to tak, že nedělá rozdíly mezi různými druhy náboženství. Karma je přesně tak platná jako pro Hinduismus a Buddhismus tak i tedy třeba pro Křesťanství a Islám. A všechny druhy náboženství a vše ve světě.
Není si vůbec myslet to, že karma je platná jen pro určitý druh a okruh lidí a náboženství.
Jak už jsem psal karma jsou přírodní zákony. A tudíž to není víra. Ale určitá tvořivá energie, která popisuje přírodní zákony. Tedy universální zákony příčinnosti a důsledku, akce a reakce. Platné úplně na vše, bezrozdílu.
Tady to máš krásně vystiženo.:
---------------------------- ******************* Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírody. V přírodě se najde mnoho pravidelně se opakujících jevů, na jejichž poznání záviselo přežití člověka jako Homo sapiens. Pohyby Slunce a Měsíce se periodicky opakují. Některé pohyby, jako na příklad denní "pohyb" Slunce, se dají pozorovat snadno; jiné, na příklad "pohyb" Slunce v průběhu roku, se pozorují obtížněji. Oba pohyby výrazně ovlivňují důležité pozemské události. Den a noc jsou základními rytmy lidské existence; ročními obdobími se řídí migrace zvěři, na níž po tisíciletí záviselo přežití lidstva. Po vynálezu zemědělství význam ročních období dále vzrostl, protože špatné určení doby vhodné pro pěstování plodin mohlo vést k hladovění. Věda, definovaná jednoduše jako znalost přírodních procesů, je univerzální a existuje od počátků existence lidstva. ******************** ---------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 13:27:21
|
Milan.Milo,
pořád se točíme v kruhu,to všechno už jsi tady říkal,ale pořád chybí ty důkazy,které tvůj názor potvrzují. Z vědeckého,ale ani z fylosofického pohledu tvé názory nejsou obecně platné,protože nikdy nebylo prokázáno,že to je jak říkáš.To co tvrdíš je názor určité skupiny lidí nic víc a nic míň. I s pohledu náboženství je to pouze názor určité skupiny lidí,nikdy jsem neslyšel mluvit scientologa nebo muslima o karmě.Mluvíš neustále pouze a jen o subjektivních názorech a to nikam nevede.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 13:33:43
|
Milan.Milo Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírody. V přírodě se najde mnoho pravidelně se opakujících jevů, na jejichž poznání záviselo přežití člověka jako Homo sapiens. Pohyby Slunce a Měsíce se periodicky opakují. Některé pohyby, jako na příklad denní "pohyb" Slunce, se dají pozorovat snadno; jiné, na příklad "pohyb" Slunce v průběhu roku, se pozorují obtížněji. Oba pohyby výrazně ovlivňují důležité pozemské události. Den a noc jsou základními rytmy lidské existence; ročními obdobími se řídí migrace zvěři, na níž po tisíciletí záviselo přežití lidstva. Po vynálezu zemědělství význam ročních období dále vzrostl, protože špatné určení doby vhodné pro pěstování plodin mohlo vést k hladovění. Věda, definovaná jednoduše jako znalost přírodních procesů, je univerzální a existuje od počátků existence lidstva. ********************
Malinko bych to poupravil.Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírodních zákonů. Jinak s tím zbytkem nemám absolutně žádný problém.Ale problém mám s tvou dedukcí,proč bych měl z těchto věcí vydedukovat,že existuje nějaká"karma" a že ta umožňuje reinkarnaci.To tedy vůbec nechápu.Tady opět nastupuje něčí fantazie. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 13:45:56
|
Jacku
------------------------- Milan.Milo,
pořád se točíme v kruhu,to všechno už jsi tady říkal,ale pořád chybí ty důkazy,které tvůj názor potvrzují. Z vědeckého,ale ani z fylosofického pohledu tvé názory nejsou obecně platné,protože nikdy nebylo prokázáno,že to je jak říkáš.To co tvrdíš je názor určité skupiny lidí nic víc a nic míň. I s pohledu náboženství je to pouze názor určité skupiny lidí,nikdy jsem neslyšel mluvit scientologa nebo muslima o karmě.Mluvíš neustále pouze a jen o subjektivních názorech a to nikam nevede. ------------------------
Jacku nevím jak ti vysvětlit, že ty to zákony karmy jsou všude kolem tebe. A zároveň i v tobě. Že jsou Universální.
Jsou to zákony, které se stále odehrávají díky příčinně, která vyvolává důsledek.
Jsem ti v příspěvcích viz výše dal i článek, jak nato kouká věda. Kterou ty tak máš rád. A pak jsem ti to tam dal ještě jednou abys mohl přemýšlet.
Ale jak tak koukám a vím, že logikou si to opravdu nemůžeš vysvětlit. A nebo se tomu i bráníš.
Milan.Miló.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 14:01:17
|
Jacku
---------------------------- Jinak s tím zbytkem nemám absolutně žádný problém.Ale problém mám s tvou dedukcí,proč bych měl z těchto věcí vydedukovat,že existuje nějaká"karma" a že ta umožňuje reinkarnaci.To tedy vůbec nechápu.Tady opět nastupuje něčí fantazie. -------------------------
Jacku má Fantazie je v pořádku. Vědci mají kolikrát mnohem bujnější fantazii. Třeba ohledně červích děr.
S jejichž hypotézou jak už jsem psal stále počítají. Červí díry by nám pomohli prý mnohem rychleji putovat vesmírem a časem.
I do Minulosti. To není taky má fantazie, ale vědecká doměnka, které se tak drží. A už jsem ti to taky dával. Když by se jim to v budoucnu podařilo přijmul bys ten fakt.
Tady ti to dávám znovu.: po třetí abys usoudil, že má představivost a fantazie je zcela v normě.:
************************* ---------------------------------------
Posted - 18/05/2011 : 22:19:32
Milan.Miló Aktivní uživatel 486 Posts Milan.Miló Aktivní uživatel 486 Posts Ateisti a křesťanské zásady 33.Str.
Zajímavosti: Černá díra deformuje časoprostor, takže ve chvíli, kdy byste padali do jejích útrob by zrychlil čas. Zajímavé že? Každopádně nic pro cestování časem, na to tu jsou tzv. "červí díry". Tuto teorii vydal Albert Einstein a vzhledem k tomu, že jeho teorie stále vycházejí, kdoví? Každopádně vědci s nimi počítají, jako s jednodušší dopravou vesmírem. Zatímco byste na Mars cestovali dva roky, můžete tam být během jednoho dne. Mimochodem Červími děrami se dá údajně cestovat v čase tam i zpět, takže konkrétně já se nechci dožít jejich objevení, protože představa, jak si nějaký vtipálek zacestuje do časů Karla IV. A svým výletem změní historii… ------------------------------------ *************************
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 21/05/2011 14:03:37 |
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 14:01:20
|
Milan.Milo Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírody. V přírodě se najde mnoho pravidelně se opakujících jevů, na jejichž poznání záviselo přežití člověka jako Homo sapiens. Pohyby Slunce a Měsíce se periodicky opakují. Některé pohyby, jako na příklad denní "pohyb" Slunce, se dají pozorovat snadno; jiné, na příklad "pohyb" Slunce v průběhu roku, se pozorují obtížněji. Oba pohyby výrazně ovlivňují důležité pozemské události. Den a noc jsou základními rytmy lidské existence; ročními obdobími se řídí migrace zvěři, na níž po tisíciletí záviselo přežití lidstva. Po vynálezu zemědělství význam ročních období dále vzrostl, protože špatné určení doby vhodné pro pěstování plodin mohlo vést k hladovění. Věda, definovaná jednoduše jako znalost přírodních procesů, je univerzální a existuje od počátků existence lidstva. ********************
Malinko bych to poupravil.Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírodních zákonů. Jinak s tím zbytkem nemám absolutně žádný problém.Ale problém mám s tvou dedukcí,proč bych měl z těchto věcí vydedukovat,že existuje nějaká"karma" a že ta umožňuje reinkarnaci.To tedy vůbec nechápu.Tady opět nastupuje něčí fantazie.
|
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 21/05/2011 : 17:08:28
|
Jacku
------------------------ Malinko bych to poupravil.Vědu lze nejjednodušeji charakterizovat jako poznání přírodních zákonů. Jinak s tím zbytkem nemám absolutně žádný problém.Ale problém mám s tvou dedukcí,proč bych měl z těchto věcí vydedukovat,že existuje nějaká"karma" a že ta umožňuje reinkarnaci.To tedy vůbec nechápu.Tady opět nastupuje něčí fantazie. ------------------------
Jacku nevím co na tom chceš poupravovat. Já vím bůh si stvořil k obrazu svému člověka.
A ty se snášíš přetvořit k obrazu svému něco co nejde přetvořit. A vytvořit tak něco co není pravda.
Protože ač to přetvoříš jak chceš stále to bude jedno a to samé.
Jen ty bys to chtěl zabalit do balastu, který by měl vypovídat o tvé logice.
Už tu byl jeden člověk před tebou, který i samotnou Einsteinovu teorii relativity si chtěl přetvořit. Tak aby zrcadlila jeho vlastní obraz.
Nevím co je na tom tak těžké přijmout něco tak lehkého. Jako jsou přírodní zákony.
Milan.Miló.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 14:38:34
|
Milane .Skus logicky dokázat, že se ten zmíněný dotyčný mýlí a jeho názor je chybný.Fakt, že tu teorii uznává třeba většina lidí není argumentem.
Sláva |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 18:13:48
|
Miloslave
--------------------------------- Milane .Skus logicky dokázat, že se ten zmíněný dotyčný mýlí a jeho názor je chybný.Fakt, že tu teorii uznává třeba většina lidí není argumentem.
Sláva --------------------------
Miloslave K tomu to ti jen řeknu tolik.
Nic ti logicky dokazovat nechci a nebudu. Já si myslím, že ona teorie relativity je už dokázána. Tak, že ji vědci přijmu-li.
Je přijmuta. A to jinými lidmi. ty by jsi byl nakonec schopen popřít i Einsteinovu rovnici E = mc2, na druhou.
Proto si na to budeš muset najít někoho jiného. Protože abych stále něco dokazoval třeba tak jednoduché věci jako jsou třeba přírodní zákony a jiné věci.
Už opravdu nechci.
To je vše co ti k tomu řeknu.
Milan.Miló.
|
 |
|
jack
Aktivní uživatel

231 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 09:06:15
|
Milan.Milo,
Jacku nevím co na tom chceš poupravovat. Já vím bůh si stvořil k obrazu svému člověka.
A ty se snášíš přetvořit k obrazu svému něco co nejde přetvořit. A vytvořit tak něco co není pravda. ---------------------------------------- Tady opět vidíme tvou schopnost logicky uvažovat.Já sám píši,že nevím,jestli "Bůh" existuje,protože to pro mě není důležité. Pouze říkám,že nevidím žádný důvod si něco takového myslet.Ty tvrdíš,že VÍŠ,že "Bůh" existuje,protože VÍŠ,že stvořil k obrazu svému člověka.Všichni ostatní nábožensky založení lidé jsou pouze věřící,protože pouze věří,ale ty jsi pravděpodobně jediný vědoucí,protože ty víš. A ty máš s těmito názory tu drzost mě tvrdit,že já se snažím něco přetvořit k obrazu svému?Že já chci vytvotřit něco co není pravda? Všechna ta silná slova co tady píšeš popisují přesně tebe a nikoliv mě.Já se tržím pouze poznatků vědy a fylosofie.
Milan Nevím co je na tom tak těžké přijmout něco tak lehkého. Jako jsou přírodní zákony. ----------------------------- Ty chceš mluvit o přírodních zákonech,když je neuznáváš.Jestli ti to nedošlo,tak přírodní zákony nám odhaluje věděcké zkoumání a to je právě to co já uznávám.Tak co to píšeš za nesmysly,jediný kdo se nechce řídit přírodními zákony jseš přece ty.Ty chceš aby naše mysl existovala nezávisle na našem mozku i když je to z pohledu přírodních zákonů nemožné. Ty máš na veškeré otázky týkající se přírody jako odpověď působení "Boha",přesto,že máme prokázané a logické odpovědi které "Boha" vůbec nepotřebují. Už jsi se snad dočista zbláznil,že podsouváš mě to co sám děláš. |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 11:04:00
|
Jacku
------------------- Tady opět vidíme tvou schopnost logicky uvažovat.Já sám píši,že nevím,jestli "Bůh" existuje,protože to pro mě není důležité. Pouze říkám,že nevidím žádný důvod si něco takového myslet.Ty tvrdíš,že VÍŠ,že "Bůh" existuje,protože VÍŠ,že stvořil k obrazu svému člověka.Všichni ostatní nábožensky založení lidé jsou pouze věřící,protože pouze věří,ale ty jsi pravděpodobně jediný vědoucí,protože ty víš. A ty máš s těmito názory tu drzost mě tvrdit,že já se snažím něco přetvořit k obrazu svému?Že já chci vytvotřit něco co není pravda? Všechna ta silná slova co tady píšeš popisují přesně tebe a nikoliv mě.Já se tržím pouze poznatků vědy a fylosofie. ---------------------
Jacku to, že jsem řekl, že Bůh stvořil člověka k svému obrazu tím jsem to myslel sarkasticky. Tedy jízlivě a uštěpačně. Promiň, že jsem tito tam nedopsal.
Tedy k tomu, že ty si chceš něco přetvořit k obrazu svému. Především co nejde.
Tak tedy nemáš ty schopnosti jako Bůh.
------------------------ Ty chceš mluvit o přírodních zákonech,když je neuznáváš.Jestli ti to nedošlo,tak přírodní zákony nám odhaluje věděcké zkoumání a to je právě to co já uznávám. ----------------------
Jacku kdo tvrdil, že neuznává přírodní zákony. Já už ti jakou dobu píši, že uznávám karmu. Tak mi tedy prosím dohledej, že neuznávám přírodní zákony karmu jak ty píšeš.
A i jsem ti tam dal články a odkazy, v kterých ti to píší.
A co je karma tedy především ony přírodní zákony.
----------------------- Už jsi se snad dočista zbláznil,že podsouváš mě to co sám děláš. ---------------------
Jacku ty stále rád něco překrucuješ a zaonačuješ.
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 23/05/2011 11:17:08 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 11:31:43
|
Milane. Einsteinova teorie relativity má hodně odpoůrců s řad vysoce vzdělaných lidí. Takže ten tvůj argument že je správná protože je uznána tak docela nesedí.Nebyla zatím popřena,ale to neznamená, že v budoucnnu popřena její správnost nebude. O Zemi dávní vědátoři tvrdili, že je plochá a byl to pro ně bezesporný fakt. Mimochodem ten vzorec počítá s konstantní rychlostí světla a právě to je sporné. Rychlost světla není konstantní, což je možno si uvědomit, když si představíš prostor ve D mřížce a tato bude považovaná za pozorovatele. Vzhledem k témo mřížce má světlo rychlost proměnnou a nikoliv konstantní.Ten vzorec vyjadřuje jak se to jeví a nikoliv jak to je.Ta mřížka ukazuje jak to je.Ukazuje chybnost jedné hodnoty se vzorce a díky tomu je chybný celý vzorec. Einstaein podlehl omylu,kterému podléhá řada vědců. Lidské vnímání a následně i přístroje mají pouze určitý rozsah vnímání.Je to dáno kmitočtem.U lidí kmitočtem impulsů v nervech ,přístroje jsou kmitočty podřízené lidskému vnímání a pracují na podobném kmitočtu.Měřitelné a vnímatelné jsou tedy pouze hodnoty od -do a ostatní hodnoty jsou neměřitelné a nevnímatelné.U příkladně jepice je ten kmitočet mnohonásobně vyšší a proto vnímá světlo zcela jinak.Kdyby však dokázala přemýšlet jako člověk neuvědomila by si, že vnímá světlo mající docela jiné rychlosti,protože v té tabulce vnímatelnosti by měla stejné hodnoty,ale díky tomu,že je díky tomu kmitočtu ta tabulka posunutá. Jepice tedy vnímá úplně jiný svět, než my lidé.V tom jepičím světe má i čas jiné hodnoty. Pokud tedy chceme poznat jak tomu je a nikoliv jen jak se to jeví,pak je teorie relativity chybná protože je chybná hodnota rychlosti světla. Trošku složité , že? Teorie relativity je platná v rozmezí té tabulky odpovídající kmitočtu vnímatelné a měřitelné lidmi a jejich přístroji a ukazuje jak se to při těchto kmitočtech jeví.A pouze v tom je její význam a pouze pro toto je platná.Stačí změnit kmitočty,přístroj ukáže zcela stejné hodnoty,ale posunuté.Hodnota A zmizí za hranicí vnímatelnosti a hodnota Z vstoupí do rozsahu vnímatelnosti ,ale stále naměříš stejné hodnoty v rámečku.Budeš vlasně vnímat světlo o jiných rychlostech a světlo o určité rychlosti zmizí za hranicí vnímatelnosti.Pro tebe to však bude stále totéž.
Sláva |
 |
|
Topic  |
|
|
|