www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 ateisti a křesťanské zásady
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

kay
Aktivní uživatel

110 Posts

Posted - 18/05/2011 :  23:42:05  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Milane. No pokud tam tvůj kamarád nic neuvedl, tak se to zapíše do kolonky „nezjištěno“. Chápu ale, že statistikám lidé moc nevěří, otázky v dotaznících jsou někdy bohužel i dvojsmyslné či dotěrné (já jsem zase při posledním sčítání neuvedla, kolik mi měří kuchyň ). Osobně však průzkumy ohledně náboženství vidím jako potřebné. Obávám se, že nám zde narůstá počet sekt, z kterých mám osobně hrůzu. Spousta lidí také opouští katolickou církev, ale pochybuji, že se z nich stávají ateisté. Mnozí z nich zřejmě odchází kvůli jejím současným problémům a je možné, že se opět někam zařadí. Proto ty statistiky spíše vítám. Ono je dobré vědět, co se u nás v tomto ohledu děje, byť chápu, že ty průzkumy nemusí být úplně přesné.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 19/05/2011 :  11:23:55  Show Profile  Reply with Quote
Kay

-----------------------------
Ono je dobré vědět, co se u nás v tomto ohledu děje, byť chápu, že ty průzkumy nemusí být úplně přesné.
-------------------------

Kay no a o tom to je.
že ony statistiky jsou
a nemusí být
kolikrát velice přesné.

------------------------------
Spousta lidí také opouští katolickou církev, ale pochybuji, že se z nich stávají ateisté.
--------------------------

S tím s tebou musím plně
souhlasit.
Máš nejspíš opravdu pravdu Kay.

-------------------------
. No pokud tam tvůj kamarád nic neuvedl, tak se to zapíše do kolonky „nezjištěno“.
-----------------------

Kay No vidíš a tady nastávají
ve statistikách
vzniklé nesrovnalosti.

Milan.Miló.

Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 19/05/2011 :  14:34:06  Show Profile  Reply with Quote
Milan.Milo

Nevím proč jsi z názoru na "posmrtný život" přeskočil na černé díry,ale tvé srovnání není správné,protože teorie černých
děr je vědecky podložená a proto s černou dírou nemám sebemenší problém.Ovšem s názorem na "posmrtný život" mám problém,
právě z toho důvodu,že není vědecky podložen,proto také tvůj názor nezdílí obecně všichni lidé.

Tvůj subjektivní názor mě pouze říká,že si přeješ aby to tak bylo,ale také mi ukazuje,že nad svým názorem příliš
nepřemýšlíš.Nekladeš si otázky, jak by něco takového bylo vůbec možné,pokud bereme v úvahu současné poznatky.

Ale co je ještě zábavnější,ty nepřijdeš ani na jednoduchou nelogičnost ve tvé teorii.
Podívejme se na názory lidí,kteří všichni věří v "posmrtný život".Tvůj názor je reinkarnace v jiného člověka.
To ale není jediný názor,jiní lidé věří v reinkarnaci ve zvíře.Jiní lidé věří,že po smrti jakási"duše" odejde do "ráje".
Jiní lidé věří,že "duše" může odejít do "pekla",jiní zase na peklo nevěří.Další věří,že "duše" odejde do paralelního vesmíru,
jiní zase do našeho vesmíru,ale jiného časoprostoru a jiní zase na jinou planetu ve vesmíru atd.
Všichni tito lidé si pevně stojí za svým názorem zrovna tak jako ty,ale každý kdo je jen trochu inteligentní a přemýšlí
nad věcmi se musí logicky ptát,kdo z vás všech má pravdu.A kdyby ty jsi nad tímto problémem jen trochu přemýšlel,musel
by jsi dojít k jedinému logickému závěru,jak je vůbec možné,že existuje tolik rozdílných názorů na "posmrtný život".

Ale jestli jsi na to nepřišel sám,tak já ti pomohu.Takto to přesně vypadá,když se vynáší závěry z nepodložených informací.
Vznikne z toho pouze závěr omezený pouze fantazií člověka.A protože fantazii se meze nekladou,tak potom máme tyto
nádherné ovšem rozdílné názory.

Jestliže vycházíme z našich(vědeckých) poznatků,potom dojdeme k jednotnému závěru o smrti a jejích důsledků.
Není to zvláštní,že lidé nevěřící v "posmrtný život" se shodnou co se stane po smrti,ale lidé jako ty se neshodnou
co je vlastně po smrti.
Přemýšlel jsi vůbec někdy nad tímto rozporem.Kdo z vás má univerzální pravdu.Podle nás co nevěříme,nemá pravdu nikdo z vás.

Vy jste jediní,kteří si navzájem ve svém názoru odporují.Proto jsem rád,že zastávám názor lidí,kteří si neodporují.

Můžeš svůj názor opakovat pořád dokola a já nemusím mít potřebu ti odporovat,protože ti odporují lidé z tvého vlastního
tábora,tím myslím lidi,kteří také věří na "posmrtný život",jako ty.

Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 19/05/2011 :  16:10:23  Show Profile  Reply with Quote
Jacku

---------------------------------
Milan.Milo

Nevím proč jsi z názoru na "posmrtný život" přeskočil na černé díry,ale tvé srovnání není správné,protože teorie černých
děr je vědecky podložená a proto s černou dírou nemám sebemenší problém.Ovšem s názorem na "posmrtný život" mám problém,
právě z toho důvodu,že není vědecky podložen,proto také tvůj názor nezdílí obecně všichni lidé.

Jacku
S tou Super Hmotnou černou
dírou jsem ti dal jen příklad.

A co s tím dodatkem o červích
děrách a putování časem zpět
do jiné dimenze a minulosti.

Vědci tuto teorii nezavrhli ba
naopak s touto hypotézou počítají.
Jako s teorií rychlejším putování
časem.

----------------------------------
Zajímavosti:
Černá díra deformuje časoprostor, takže ve chvíli, kdy byste padali do jejích útrob by zrychlil čas. Zajímavé že? Každopádně nic pro cestování časem, na to tu jsou tzv. "červí díry". Tuto teorii vydal Albert Einstein a vzhledem k tomu, že jeho teorie stále vycházejí, kdoví? Každopádně vědci s nimi počítají, jako s jednodušší dopravou vesmírem. Zatímco byste na Mars cestovali dva roky, můžete tam být během jednoho dne. Mimochodem Červími děrami se dá údajně cestovat v čase tam i zpět, takže konkrétně já se nechci dožít jejich objevení, protože představa, jak si nějaký vtipálek zacestuje do časů Karla IV. A svým výletem změní historii…
----------------------------

--------------------------
Ale co je ještě zábavnější,ty nepřijdeš ani na jednoduchou nelogičnost ve tvé teorii.
Podívejme se na názory lidí,kteří všichni věří v "posmrtný život".Tvůj názor je reinkarnace v jiného člověka.
To ale není jediný názor,jiní lidé věří v reinkarnaci ve zvíře.Jiní lidé věří,že po smrti jakási"duše" odejde do "ráje".
Jiní lidé věří,že "duše" může odejít do "pekla",jiní zase na peklo nevěří.Další věří,že "duše" odejde do paralelního vesmíru,
jiní zase do našeho vesmíru,ale jiného časoprostoru a jiní zase na jinou planetu ve vesmíru atd.
--------------------------------
--------------------------------
Jestliže vycházíme z našich(vědeckých) poznatků,potom dojdeme k jednotnému závěru o smrti a jejích důsledků.
Není to zvláštní,že lidé nevěřící v "posmrtný život" se shodnou co se stane po smrti,ale lidé jako ty se neshodnou
co je vlastně po smrti.
Přemýšlel jsi vůbec někdy nad tímto rozporem.Kdo z vás má univerzální pravdu.Podle nás co nevěříme,nemá pravdu nikdo z vás.

Jacku proč mi podsouváš určité
tvé názory, které jsem nikdy nevyřkl.

Já přece neříkal, že věřím jen v reinkarnaci
lidí.
Třeba to tak vyznělo, ale nevyslovil jsem
nic takového.

Jacku řeknu ti k tomu to jen tolik,
že i cest k Bohu je hodně a i přesto,
že ho lidé nazývají různými jmény
tak přesto to je jeden a tentýž.
Tak je to si já osobně myslím
s názory na posmrtný
Život.

A nebo si myslíš, že je více Bohů.
A mnoho různých mikrokosmických
vnitřních Dimenzí.

Jacku universální pravdu nemáš ani
ty, protože jak tak jsem koukal na diskusy
tebe a Miloslava tak ve vašem podání
jste s Miloslavem se pomalu na ničem
neshodli.

Milan.Miló.

Edited by - Milan.Miló on 19/05/2011 16:21:30
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/05/2011 :  16:41:55  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane Milo
Moje diskuse s Jacem je možno nazvat advocatus diaboli,čili záměrné oponování. Tímto je možno vyprovokovat debatu na vyšší úrovni,ale to co píši nemusí být můj skutečný názor, čili s toho nemůžeš dělat závěry,že se mezi sebou nedokážeme dohodnout. O tom to prostě není.
.................
Problematika posmrtného života?
První otázkou by mělo být, zda je duše nehmotnou věcí,která by poté byla na těle nezávislá,nebo zda se jedná o probíhající děj podmíněný hmotou mozku,nervů ,prostě hmotného těla, informací uložených v mozku a jejich vzájemné propojení.Děj je nehmotný,ale na hmotě závislý.Bez hmoty a energie prostě nemůže probíhat. Pokud je duše nehmotná věc,pak je možný posmrtný život, nebo třeba reinkarnace. Pokud je duše probíhajícím dějem,pak tento děj končí s koncem funkcí té hmoty na které je závislý. Takže si odpověz na tyto dvě základní otázky.Je duše věcí, nebo dějem? Teprve pak je možno nějak logicky pokračovat a přemýšlet o tom, zda duše vstoupí do nějaké černé díry, převtělí se kamsi, vstupí do ráje, či pekla. Neznáš li odpověď zda je duše věc nebo probíhající děj,pak nemůžeš hledat odpověď na další otázkyy, protožeb nemáš záchytný bod logiky. Můj názor je, že lidská duše je probíhající děj a mohl bych to upřesnit funkcí slova.Děj nemůže probíhat bez hmoty a energie jako projevu hmoty,čili po smrti končí podmínky pro průběh toho děje a tím děj končí,čili po smrti není nic.

Sláva
Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 19/05/2011 :  17:57:23  Show Profile  Reply with Quote
Milan.Milo

Milan.
Jacku proč mi podsouváš určité
tvé názory, které jsem nikdy nevyřkl.

Já přece neříkal, že věřím jen v reinkarnaci
lidí.
Třeba to tak vyznělo, ale nevyslovil jsem
nic takového.
---------------------------------------------
Nevím o co ti jde,kopíruji co jsem napsal."Tvůj názor je reinkarnace v jiného člověka." A ty jsi napsal dole v článku.
"Já osobně věřím v reinkarnaci".V rámci reinkarnace jsi mluvil o hypnoze lidí.Z toho logicky vyplývá,že mluvíš o reinkarnaci
lidí.

Milan
Jacku řekni mi však nemají všichni
lidé kolikrát strach ze smrti.
Já osobně věřím v reinkarnaci
a v tom to se přikláním k východním
náboženstvím.

Existuje-li na naší zemi jediný universální
přírodní zákon karmy, tedy příčinnosti
a důsledku.
Tak reinkarnace je jedním s důsledků oné
příčinnosti.
-------------------------------------------

Milan
Jacku řeknu ti k tomu to jen tolik,
že i cest k Bohu je hodně a i přesto,
že ho lidé nazývají různými jmény
tak přesto to je jeden a tentýž.
Tak je to si já osobně myslím
s názory na posmrtný
Život.
-----------------------------------
Milane ty pořád nechápeš,že tato tvrzení jsou pouze tvé subjektivní názory,které jsou nepodložené a proto naprosto bezvýznamné
pro spoustu ostatních lidí.
Zrovna tak já můžu tvrdit,že existuje 100 různých Bohů a má to naprosto stejnou váhu jako tvé tvrzení tj.žádnou.

Co se týče "posmrtného života",tak máš zajímavou logiku,protože já myslím,že je obrovský rozdíl,jestli se člověk po
smrti rodí znova a nebo existuje už jen a pouze jako "duše" kdekoliv.
To mě opět ubezpečilo,že málo přemýšlíš.
Řeknu ti ještě jednu logickou úvahu.Ty jseš podle vlastních slov na 99% ateista.Divíš se proč.
To je jednoduché ty zamýtáš existenci 99-ti Bohů a věříš jen v jednoho.Já odmítám existenci 99-ti Bohů + toho jednoho tvého.
A co z toho plyne.Ty jsi ateista z 99%.A já ze 100%.

Co se týče mě a Miloslava,tak jsi s tímto tématem zrovna narazil,protože v otázkách "posmrtného života" jsme s Miloslavem naprosto zajedno.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 19/05/2011 :  18:29:39  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

Miloslave mám takový dojem,
že už jsme se o tom bavily co je duše
a tak.

Proto jsem ti to dohledal aby sis mohl
udělat svůj vlastní názor.

Abys neříkal, že už jsme to neřešily.:

Tak jako si kdykoli něco vymyslíš.:

Posted - 23/07/2010 : 14:56:46
Milan.Miló
Aktivní uživatel

479 Posts

Civilizace a náboženství

11.strana

Miloslave.

Tady ti dávám něco od Carla.Gustava.Junga.
Jak on viděl Psýché – Duši.
Snad ti to pomůže v orientaci.

------------------------------------------------------------
Struktura psýché:
Jungova analytická psychologie zahrnuje „strukturu“ a dynamiku psýché. Pojem psýché Jung rozumí celou naši bytost, vědomou i nevědomou. (viz. Diagram)
Přirozeně směřuje k cíli, je „teleologická“, hledá růst, celistvost a rovnováhu. Je odlišná od pojmu bytostné Já, které znamená cíl, k němuž psýché směřuje.
Psýché je rozdělena na vědomí a nevědomí. Nevědomí „slouží“ ke kompenzaci vědomého postoje. Kdykoli je vědomý postoj příliš jednostranný, jeho nevědomý protiklad se autonomně (z řečtiny auto = sám, nomos = zákon, dávat sám sobě zákony) projeví, aby upravil rovnováhu. Dělá to vnitřně prostřednictvím mocných snů a představ, nebo se může stát patologickým v nemoci.
Často se může nevědomá složka externalizovat a objevit se zvnějšku, což je známo jako projekce. Patří sem nadměrná emoční reakce na jinou osobu nebo situaci, jako například intenzivní zamilování se do někoho nebo intenzivní odpor k někomu. Takové silné emoční reakce mohou naznačovat, že nevědomý obsah se snaží proniknout do vědomí, ale může se objevit pouze jako externalizovaný nebo projikovaný na jinou osobu. To, co milujeme nebo nenávidíme, není druhá osoba, ale část nás samých, na tuto osobu projikovaná.
Určení směru psychické energie je hlavní součástí úkolu analytika a jako pomůcku pro takovou analýzu Jung vytvořil několik psychologických typů ...
------------------------------------------------------------------

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 19/05/2011 :  18:58:39  Show Profile  Reply with Quote
Jacku

Milane ty pořád nechápeš,že tato tvrzení jsou pouze tvé subjektivní názory,které jsou nepodložené a proto naprosto bezvýznamné
pro spoustu ostatních lidí.
Zrovna tak já můžu tvrdit,že existuje 100 různých Bohů a má to naprosto stejnou váhu jako tvé tvrzení tj.žádnou.

Co se týče "posmrtného života",tak máš zajímavou logiku,protože já myslím,že je obrovský rozdíl,jestli se člověk po
smrti rodí znova a nebo existuje už jen a pouze jako "duše" kdekoliv.
To mě opět ubezpečilo,že málo přemýšlíš.
Řeknu ti ještě jednu logickou úvahu.Ty jseš podle vlastních slov na 99% ateista.Divíš se proč.
To je jednoduché ty zamýtáš existenci 99-ti Bohů a věříš jen v jednoho.Já odmítám existenci 99-ti Bohů + toho jednoho tvého.
A co z toho plyne.Ty jsi ateista z 99%.A já ze 100%.

Co se týče mě a Miloslava,tak jsi s tímto tématem zrovna narazil,protože v otázkách "posmrtného života" jsme s Miloslavem naprosto zajedno.
------------------------

Jacku

Tvoje Logika je velice zajímavá.
A velice osobitá ale, kolikrát úplně
nelogická.

Jest-li připustím třeba, že je sto Bohů
co to změní na podstatě, že vlastně
může být jen jeden Bůh.

Ať je to třeba Keltský Bůh Dagda,
nebo Egyptský Bůh Re, nebo Řecký
Bůh Zeus, Třeba Muslimský Bůh
Aláh, nebo Křesťanský Bůh Adonaj – (Jehova).
nebo Hindský Bůh Šiva,
tak vždy jde jen o popis určité transformace
určité kultury jediného Boha.

Ač je i Panteon Bohů velice rozsáhlí jako
u Keltů, Tak Egypťanů, nebo Řeků, či
Hinduistů.

Tak nakonec zjistíš, že na vrcholu
Panteonu je Bůh Jediný, který sám
nemůže fungovat tak musí vždy
stvořit Dualitu a to je ženský protějšek.
Ti to bozi jsou tak zvaně Hemafrodyti
tedy oboupohlavní a tak vše tvoří
masturbací.

I když bude 1000.Bohů co kultura
to Bůh.
Tak stále budou popisovat jen jedinou
tvořivou sílu a energii ve vesmíru.
A to zákon přírodní karmy neboli příčinnost
A důsledek, akci a reakci.

Jacku nevím kdo z nás víc nebo méně
přemýšlí.

Mě to jen připadá, že tak stále jen
omlouváš sám sebe.
A jsou to jen fráze.
A stavíš se tak do roviny toho, že
tvá logika je neomylná.
Ale to je omyl logika je velice
špatná ve věcech a v názorech nevědomích
procesů, velice chabá.

-------------------------------
Nevím o co ti jde,kopíruji co jsem napsal."Tvůj názor je reinkarnace v jiného člověka." A ty jsi napsal dole v článku.
"Já osobně věřím v reinkarnaci".V rámci reinkarnace jsi mluvil o hypnoze lidí.Z toho logicky vyplývá,že mluvíš o reinkarnaci
lidí.
----------------------------

Jacku mě nejde o nic.
Já jen napsal, že mi tedy můžeš
ukázat to kde jsem vyslovil, že věřím
jen v reinkarnaci lidí.

To, že jsem psal o Regresivní části Hypnózy
a vliv na lidi.
To hned nevyvozuje to, že nevěřím v reinkarnaci
jiných tvorů atd.

Mohu ti také říkat přemýšlej málo přemýšlíš,
ale myslím si, že to není zase až tak podstatné.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/05/2011 :  10:39:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jacku.
Já mám dojem, že se mýlíš, když říkáš,že milan Milo málo přemýšlí. Málo nebo hodně je o kvantitě a já mám dojem, že Milan přemýšlí až příliš,ale přemýšlí zaujatě a to je podstatné.On prostě některé informace do svého přemýšlení nezařazuje,protože se bojí, že by tím bylo zničeno to co dlouho a pracně vypřemýšlel. Vyprávěl jsem tě o člověku, který požádal ač ateista boha o uzdravení s nevyléčitelné nemoci a skutečně se uzdravil (bez ohledu na to díky čemu) Od té doby přemýšlel více než před tím,ale zaujatě.Díky tomu se stal věřícím a nikdo jej nepřesvědčí o tom, že bůh neexistuje.Ten člověk je velice inteligentní,To že se uzdravil je pro něj nezvratným důkazem, že bůh existuje byť v neznámé podobě či podstatě.Jeho myšlení díky tomu vytěsňuje určité informace a k témuž v jiné podobě dochází u Milana.On přemýšlí a přemýšlí, až je to nezdravé,ale pracuje jen s informacemi podporujícími jeho víru.Ty informace pracně vyhledává a zařazuje do logiky. S tím nic nenaděláš,protože informace tebou dodávanéé okamžitě ze svého přemýšlení vytěsní.Faktem však je,že i ty, nebo třeba já přemýšlíme zaujatě a vytěsňujeme ze svého přemýšlení informace podporující víru. Ty nebo já to považujeme za správné, protože jsme tyto informace posoudili,poznali, že jsou nereálné, nebo nelogické,ale Milan má stejný dojem o těch našich informacích. Je to Babylon a nikdy nemůžeme jeden druhého pochopit.Můžeš být zapřísáhlým ateistou, dostaneš se do neřešitelné situace, či utrpení a začneš hledat pomoc kdekoliv.Pak se lehko může stát věřícím a budeš vytěsňovat informace díky kterým jsi předtím byl ateista. Je dobré to pochopit,ale nereálné to změnit.Pochopíš li to, pak přestaneš soudit a povyšovat své pravdy nad pravdy ostatních.Začneš to na místo soudu pouze sledovat,jak to dělám já.Pokud pouze povyšuješ a za správný považuješ pouze ateismus,začneš soudit a třeba tě to přivede až ke zneužití schopností ve prospěch své uznané pravdy a to je cesta ke zlu. To je ovšem pouze můj názor a výsledek mého přemýšlení, nic víc.Můžeš proto dojít ke stejnému, nebo jinému i opačnému názoru a je to v pořádku,pokud to bude logické a tvoje přemýšlení nebude zaujaté.

Sláva
Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 20/05/2011 :  12:53:55  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,

tvá úvaha je v tomto případě mylná.Tvá úvaha by byla naprosto logická,kdyby jsme oba,já i Milan tvrdili věci,které jsou
neprokázané.To znamená ty popisuješ přiklad,kdy já bych tvrdil,že v lese Řáholci existuje tříhlavá saň a Milan by tvrdil,že
to není pravda,že tam existuje pouze šestihlavá saň.
V tomto případě je logika tvého článku v pořádku.Jenže tento stav nenastal.Milan tvrdí,že existuje "posmrtný život" nebo
nějaká "bytost",které se říká "Bůh".A já pouze tvrdím,že dokud nebudou předloženy jednoznačné důkazy,tak s tímto výrokem
nemohu souhlasit.To je naprosto jiný příklad než o kterém mluvíš,to doufám chápeš.
Ono se totiž vůbec nejedná o to jestli opravdu nějaká taková "bytost" existuje,já v tuto chvíli neřeším,jestli existuje,
má polemika se netýká přímo existence,ale pouze názoru na existenci.
Proto není vůbec důležité jestli "bytost" existuje,jde o to jestli existuje nějaký rozumný důvod si to myslet.
A já se domnívám,že žádný takový důvod neexistuje.Ale pokud věřící považují své udávané důvody za dostačující,potom já podle tohoto
principu klidně můžu tvrdit,že existuje spousta "Bohů",jako ve starověkém Řecku či Římě a nebo neexistuje žádný "Bůh".
V tomto případě nastává opět platnost tvé logiky,ovšem na jedno jsi zapomněl,že v tomto případě tvrdíme oba nepodložené věci
a proto mohou nastat dvě varianty.Buď MŮŽEME mít pravdu oba dva nebo nemá pravdu nikdo z nás.
A to je to o čem celou dobu mluvím.Jestliže se budeme bavit na této úrovni,tak se bavíme pouze o tom,kdo má zajímavější
fantazii a to samozřejmě žádný konec nemá.Dokud se nebudeme bavit o objektivní stránce věcí,tak budeme pouze blábolit
a o bláboli já nemám zájem.
Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 20/05/2011 :  13:36:02  Show Profile  Reply with Quote
Milan.Milo

Milan.
Jest-li připustím třeba, že je sto Bohů
co to změní na podstatě, že vlastně
může být jen jeden Bůh.
--------------------------------------
Přesně tak,konečně jsi to pochopil.Jestliže totiž tvrdím cokoliv nepodloženého,tak mohu tvrdit cokoliv a omezuje mě pouze
má fantazie.Proto když tvrdili Řekové, Římané,Keltové,Germáni,že existuje mnoho "Bohů",tak můžeš klidně tvrdit,že
existuje pouze jeden.
Kromě toho, kdyby jsi znal historii "náboženství",tak tyto znaky měla už "víra" v nadpřirozené bytosti u lidí v době kamenné.
Prakticky od doby kdy člověk začal přemýšlet nad tím,že některé věci nedokáže vysvětlit,začal tyto věci přisuzovat
něčemu nadpřirozenému.
Mimochodem tvé monoteistické náboženství nebylo jediným náboženstvím,které kdy lidé vyznávali.
A tím nemyslím to,že v různých kultůrách nazývají jinak svého "Boha" jak jsi uváděl špatný příklad.
Mám na mysli náboženství kde existuje více "Bohů" současně a každý má omezený okruh působnosti.

Milan
to Bůh.
----------------------------------------------
V tomto bodě se mýlíš.Mnohobožství má mnoho "Bohů" a každý má svůj vlastní popis a charakteristiku,která je od sebe
dokonale odlišuje.

Milan.
Mě to jen připadá, že tak stále jen
omlouváš sám sebe.
A jsou to jen fráze.
A stavíš se tak do roviny toho, že
tvá logika je neomylná.
Ale to je omyl logika je velice
špatná ve věcech a v názorech nevědomích
procesů, velice chabá.
------------------------------------------
Nevím jakou dedukcí jsi došel k názoru,že omlouvám sám sebe,tomuto tvému výroku nerozumím.
Trochu jsi si to otočil,jediný kdo tady frázuje jseš přece ty.Ty tady neustále vytahuješ články lidí,kteří zdílí tvůj
názor.Já se naopak snažím pouze nahlas logicky uvažovat.To že jsi to ještě nepoznal není má chyba.
Jestli jsi v mé logice objevil někde nesrovnalost,tak to napiš a můžeme o tom diskutovat,bylo by to pravděpodobně
přínosnější než se bavit o tvých fantaziích.

A ještě pro přesnost,já netvrdím,že tvůj monoteistický "Bůh" nemůže existovat.Já pouze tvrdím,že neexistuje rozumný důvod
si myslet,že existuje a už vůbec neexistuje důvod něco takového tvrdit.Já argumentuji o názoru nikoliv o existenci.
Nevím o čem si myslíš,že se tu bavíme.

Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 20/05/2011 :  13:57:46  Show Profile  Reply with Quote
Milan.Milo

Článek na dobrou noc.

Joseph Catanzarite & Michael Shao
arXiv, 8 March 2011

Existuje spousta směšných, hloupých i odporných aspektů křesťanství, člověk si může vybrat svůj oblíbený z nepřeberné řady vhodných kandidátů: asketický život, Bartolomějská noc, celibát, desátek, eucharistie, flagelantství, glosolálie, hříšnost homosexuality, inkviziční procesy, Jonáš v břiše velryby, křížové výpravy, limbus nekřtěňátek, mariánský kult, neomylnost papeže, odříkávání růžence, panenské početí, relikvie, svatá trojice, transsubstanciace, Umučení Krista, vatikánská ruleta, zpověď. Nejurážlivější je podle mého názoru nauka o stvoření člověka k obrazu božímu a představa o posmrtném životě, protože jejich prostřednictvím řeší své problémy lidé se slabší psychickou konstitucí, kterým by jinak svět připadal jako nesnesitelné místo k životu. Představme si nějakého modelového křesťánka a říkejme mu třeba Jirka. V osobním životě je Jirka tak trochu nula a především je to velký poseroutka; nic zvláštního se mu zatím nepodařilo, lidé jím tak trochu pohrdají a největší strach má z toho, že jeho ničím nezajímavá existence jednou nenávratně skončí. Proto se Jirka fixuje na dvě lákavé myšlenky. Prý zas tak úplná nula není, pámbíček si ho totiž uplácal podle své nepříliš podařené podobenky a navíc si ho vyvolil do stádečka oddaných ovcí mašírujících sem a tam podle toho, jak si církev pohvizduje. Rituál je bezva, člověk nemusí moc přemýšlet: vstát, sednout, ruce z kapes, čapku do dlaně, podat pravici souvěrci v lavici, z plna hrdla zazpívat, pokleknout, dramaticky se křižovat, tvářit se občas zadumaně, ale většinou vypleštěně šťastně, jak si žádá společenská konvence. Kromě toho je třeba upínat se k představě posmrtného života, který bude trvat pořád a pořád a pořád, protože Jirka by se jinak v noci bál, i když mu nad postelí svítí Ježíšek na křížku vyrobeném z neónové zářivky. V neděli jsem slyšel naivní, ale přesnou formulaci této myšlenky: "Ani si nedovedu představit, že by po smrti nic nebylo." A protože zbabělost je zřejmě důvod jako každý jiný, je lepší hledat útěchu v naivní pohádce o posmrtném životě, kde bude kdejaký nablblý ignorant odměněn dobrotivým bohem, jehož hlavním koníčkem je sadistická šikana nevinných a bezbranných.

Nedávno jsem před svým praktickým bratrem řekl, že ve srovnání s nepředstavitelnou velikostí vesmíru je člověk nanejvýš bezvýznamný výkal, zanedbatelný plivanec či nepatrný mušinec. Bratr byl dosti uražen nepřesností té analogie, protože všechny tři příklady mu připadaly zbytečně naduté - celé lidstvo dohromady je ve skutečnosti mnohem mnohem míň. S ostudným zpožděním jsem narazil na studii, kterou zveřejnili badatelé vyhodnocující snímky pořízené vesmírnou sondou Kepler. Jejím hlavním cílem je prozkoumat přibližně sto tisíc hvězd ze souhvězdí Labutě a Lyry, přičemž se pokouší identifikovat tamější systémy exoplanet. Astronomové Catanzarite a Shao po čtyřech měsících analýzy dat uveřejnili velmi hrubý odhad, kolik exoplanet se může asi nacházet v naší galaxii. Na základě dosavadních měření předpokládají, že podíl hvězd se Zemi podobnými exoplanetami se pohybuje někde mezi 1,4-2,7%. Při celkovém počtu zhruba sta miliard hvězd, kterými je Mléčná dráha tvořena, se jedná asi o dvě miliardy solárních systémů, v nichž se vyskytují planety zemského typu obíhající kolem hvězd podobných Slunci. Komentátoři dodávají, že jen v pozorovatelném vesmíru se nachází na padesát miliard galaxií, z čehož plyne obtížně uvěřitelné číslo 1019 dvojčat Země. Vzápětí ale upozorňují na nepřesnost výpočtu, který je založen na velkém množství neznámých a navíc zobecňuje příliš malý vzorek prozkoumaných hvězd. Za pár měsíců až let může být odhad zpřesněn, ale v každém případě bude zřejmě představovat obrovské množství potenciálně obyvatelných světů. Teď jsem se vyjádřil špatně, protože obyvatelné mohou být i planety značně odlišné té naší, pochopitelně značně odlišnými formami života.

Takže hopky šupky do kostela, Jirko. Oddrmolit sérii zdrávasů, pročíst pár stránek mizerné knížky sepsané pologramotnými primitivy, trošku si intelektuálně zadivočit nad bohatě ilustrovanou učebnicí novotomismu pro děti, vroucně se pomodlit za zkázu pochybovačů, přijmout do srdce nejmoudřejšího týpka všech dob, který to kariérně dotáhl až na tesaře či zedníka. A hlavně pevně zavřít oči a zakrýt uši, obsedantně opakovat "jsem důležitý jsem důležitý jsem důležitý" a nepřipouštět si zlé myšlenky.

h/t: Patrick Morgan
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 20/05/2011 :  14:23:32  Show Profile  Reply with Quote
Jacku

A tím nemyslím to,že v různých kultůrách nazývají jinak svého "Boha" jak jsi uváděl špatný příklad.
Mám na mysli náboženství kde existuje více "Bohů" současně a každý má omezený okruh působnosti.

Jacku více Božství se staví
s toho, že existuje více Bohů
tedy Panteon Bohů je takoví,
že má opravdu omezený okruh
působnosti.

Ale já psal o tom, že kdyby neexistovala
činná energie tedy Bůh, který stojí
na vrcholu toho to Panteonu
tak by neexistoval, ani okruh těch to
různých Božstev.
S omezenými vlastnostmi.

Kromě toho, kdyby jsi znal historii "náboženství",tak tyto znaky měla už "víra" v nadpřirozené bytosti u lidí v době kamenné.
Prakticky od doby kdy člověk začal přemýšlet nad tím,že některé věci nedokáže vysvětlit,začal tyto věci přisuzovat
něčemu nadpřirozenému.
------------------------------

Jacku neboj něco o historii náboženství vím
o tom už psal a pojednával Sigmund.Freud.
ve své knize Totem a Tabu.
Tedy o totemových náboženství, které
uctívaly totemy, kterým přisuzovaly různá
Božstva.

------------------------------------------

Milan
to Bůh.
----------------------------------------------
V tomto bodě se mýlíš.Mnohobožství má mnoho "Bohů" a každý má svůj vlastní popis a charakteristiku,která je od sebe
dokonale odlišuje.
--------------------------------------

Jacku, jde vidět, že jsi mě
nejspíš nepochopil.
Nebo nechceš pochopit.
Nebo tvá Logika nedokáže
posoudit tak jednoduchý
proces co se týče karmy.
Já psal o karmě a o tom co
karmu provází.

Ale tys v tom zase vyděl asi
něco jiného.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/05/2011 :  14:40:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jacku
Stále je zde řeč o názoru,zda bůh existuje, nebo nikoliv,proto tz otázku existence, či neexistence nemůžeš oddělit.Zapomněl jsi na variantu, kdy jsou obě pravdy považované za prokázané a to i přes to, že se navzájem vylučují. Oni totiž ti věřící svou pravdu považují za prokázanou a nic na tom nemění fakt, že ty či já jejich argumenty důkazů neuznáváme.Pro věřící je argumentem i to že bůh obětoval svého syna aby lidi spasil.Pro nás je to nesmysl, ale pro věřící naprosto pevný argument.Oni zase popírají platnost našich argumentů a považují je za chybné, nebo neprůkazné.Každá diskuse je pak zcela zbytečná a marná.Můžeme se bavit o názoru že je lepší socialismus s tím, kdo bude tvrdit svůj názor, že je lepší kapitalismus. My i on budeme mít řadu argumentů,ale ten druhý bude mít své a ty naše neuzná.To je naprosto totéž.Právě proto jsem skusil nepřít se o názor zda bůh je, či není, či je jich několik,ale soustředil jsem se na poznání lidské duše. Lidská duše evidentně existuje a názory se liší pouze v tom,zda je duše věc, nebo probíhající děj.Pokud je lidská duše popsána jako probíhající děj, je možno tento názor prokazetelně dokázat.Věřící svůj názor, že duše je nehmotná věc nemají čím podepřít.To je jejich slabá stránka a právě v tom jsou nejzranitelnější.Existenci boha není možno dokázat ani popřít argumenty,podstatu lidské duše jako probíhající děj je dokazatelná.Diskutoval zde Navi, fanaticky věřící a ten mne obvinil,že definicí lidské duše podrážím základní pilíř víry,protože je li duše jevem přirozeným, ztrácí nadpřirozeno jakýkoliv smysl.Ztrácí vliv na lidskou duši, ukazuje naprosto prokazatelně nereálnost posmrtného života,tím vylučuje i vliv boha na odměnu, či trest a bůh je potom vlastně k ničemu,protože na nic nemá vliv, co by člověka zajímalo. Ten Navi pochopil a poté začal mluvit jako ateista a začal uznávat argumenty vědy. V tomto vidím cestu k tomu aby věřící přijaali argumenty, kterré uznám já i ty,čili pragmatismus. Toto nepovažuji za blábolení,ale reálnou cestu k cíli, který chceš dosáhnout.Budete li se točit kolem názorů zda bůh a posmrtný život je, či není,bavíte se stále o tom, co není možno dokázat, ani popřít a vaše debata bude nekonečná a bez jakéhokoliv výsledku.Tomu bych já říkal blábolení,protože nelze výsledku dosáhnout.Vezmi víře lidskou duši jejím definováním a bůh i posmrtný život ztratí jakoukoliv logiku a tyto názory víry zaniknou samy.Lidská duše je Achilovou patou víry.

Sláva
Go to Top of Page

jack
Aktivní uživatel

231 Posts

Posted - 20/05/2011 :  17:42:41  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav,

jestli se na to díváš takhle,tak jsi nepochopil,že jseš na tom úplně stejně,protože potom je tvůj názor na "lidskou duši" jako
probíhající děj,také jen názor a Milana nikdy nemůžeš přesvědčit.Kromě toho on věří na "karmu",akorát nám ještě nezdělil
co si pod tímto pojmem zrovna on představuje.

Jestli jsi to nepochopil,tak já se zabývám pouze objektivní pravdou,kdežto Milan subjektivní.Proto nemůžeš naše
názory srovnávat jako rovnocené.
Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000