Author |
Topic |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 15/02/2011 : 17:02:33
|
Jacku
-------------------------------- Další otázka.Domnívám se,že jsi vychodil alespoň základní školu(je to povinné). 1.Domníváš se,že vše co jsi se učil ve škole (fyzika, chemie, biologie, matematika)byla lež.A PROČ. 2.Jak stará(kdy vznikla)je naše planeta(Země) a kdy vznikl život na této planetě.A odkud čerpáš své údaje. --------------------------------
----------------------------------- 2.Jak stará(kdy vznikla)je naše planeta(Země) a kdy vznikl život na této planetě.A odkud čerpáš své údaje. ----------------------------------- No naše planeta je stará nejspíše nejméně 4. nejvíce 5.miliard let.
Jak vznikla naše planeta tedy snad i celý vesmír po galaktickým třesku.
Tedy, kdy veliký třesk rozhodil do prostoru rychlostí větší než je rychlost světla. Tedy více než 300.tisíc km. Za vteřinu.
Vše co teď vidíme.
Chronologicky podle Bible lidský druh podle Mojžíše tedy 1.první knihy Genesis vše vzniklo 4.tisíce let před Kristem tedy kdy byla ona biblická potopa.
A však podle Egyptské chronologie je to o mnoho dříve tedy nějakých 10.tisíc let. Před Kristem. Kdy byla ona potopa tedy kdy Atlantida byla zatopena Tichým Oceánem.
A před touto potopou žily na zemi prý Bozi.
No můžu ti dát nějaké ty zdroje.:
Reinhard Mussik - Nostradamus na stopě. Jicchak Bentov – Tajemství a síla Kyvadla. John Anthony West – Esoterický Egypt I a II.
----------------------------------- 1.Domníváš se,že vše co jsi se učil ve škole (fyzika, chemie, biologie, matematika)byla lež.A PROČ. -----------------------------
To si nemyslím, že by byla lež neboť´to vychází s lidských poznatků, ověřováním a různým porovnáváním.
I když co je dnes dáno může být zítra nebo příště překonáno nebo popřeno a vyvráceno novými fakty.
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 15/02/2011 19:11:26 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 15/02/2011 : 18:12:47
|
Jacku
------------------------------------------- Shodneme se na tom,že některá tvrzení z Bible považuješ za nepravdivá.V některých názorech se dokonce přikláníš spíše k Buddhismu.Píšeš,že mnohé nely všechny pravdy o Bohu byly vykonstruované,pravda o Ježíši Nazaretském zatemněná a schválně překroucená,tak aby lidé uvěřili ve lži. -------------------------------------
Tady ti přikládám něco co jsem, kdysi o Ježíši napsal. Je to jak ho skutečně vidím. A jak se na něj dívám.
Přikládám ti to sem jen proto abys viděl skutečnost o Ježíši. A historická fakt o něm. Které jsem dohledal v různých knihách od Templářů.
Od různých autorů, který se v tom co tu uvádím shodovaly. A tudíž to nejsou mé výmysly.
Dám ti jsem jen nějaké zdroje ve, kterých si to můžeš dohledat.:
John J. Robinson - Zrozeni v krvi Louis Charpentier – Mysterium Templářů Mervyn Sterneck – Dějiny Templářského Řádu Keith Laider - Hlava Boha – Ztracený Poklad Templářů
PS.: Je to vše z různých zdrojů, které se ve většině s tím co jsem psal shodovaly. V těch to faktech.
Příběh o Ježíši. Ten velký muž, jehož jméno se na konec skloňovalo ve všech pádech a psalo se a zviditelňovalo, na všech katedrálách a chrámech celého, západního světa, nemohl být nikdo jiný než Ježíš Kristus z Nazaretu. Ten to velký muž, který žil v Judsku ve městě slavného Judy syna Jákobova, se od mládí snažil o to aby láska k Bohu byla na výsost zvána a všeobjímající Tok Boží prozřetelnosti lásky vyvýšen a povznesen, z prachu zemského. Ten to muž byl počat z velké lásky ženy Marií a říká se, že k samotnému římskému legionáři jménem Pandira. Už od mládí mu v žilách kolovala a pulsovala královská krev.Neboť ten to muž potomek Marie byl z matčiny krve potomkem samotného Židovského Krále Šalomouna. Je spoustu dohadů a spekulací o tom, kdo Ježíš vlastně byl, a v různých spekulacích se tvrdí, že si dělal i nároky na královský trůn a titul. Který mu právem náležel. Ten to Velký Muž byl od samého mládí ne-li dětských let zasvěcen Bohu Adonaj (Jehova). Byl to Nazorejec, tedy někdo komu nesměli být nikdy stříhány vlasy.Protože v nich Ti to lidé měli až neuvěřitelnou okultní a Duševní sílu. Tak ani Ježíš nebyl nikdy stříhán. Ježíš byl už od samého dětství veden k lásce Bohu a, když spolu s matkou Marií a nevlastním otcem Josefem odešel do Egypta , kde vstoupil do chrámové školy, kde se tehdy učilo Okultním vědám a Hermetismu, byl Ježíš tak nadchnut láskou k Bohu, že posléze za nedlouho odešel do samotné Indie. Kde se učil východním filosofiím a jejich moudrostem. Až teprve, kdy se vrátil do Judské země, která byla tenkrát zmítána občanskými nepokoji, a ve, které se nacházeli dvě třídy duchovních hodnostářů, tedy Farizeů a Sadukenů. Začal už vyzrálí Muž Ježíš učení a poselství lásky a oddanosti k Jedinému Bohu. Byl křtěn vodou samotným Janem Křtitelem, o kterým se tvrdilo a lidé říkali, že je jeden s proroků a svatý muž. Ale on vždy mluvil o tom co Tu byl už dávno předním s Otcem jehož sláva právě nastává, mluvil o Ježíši s Nazaretu. Mluvil o Ježíši o Člověku, kterému ano on není hoden zavázat šňůrku na jeho sandálu. Když Ježíš byl pokřtěn vodou jen proto aby on sám Křtil Ohněm a Duchem Svatým. Vzal tak na sebe právě jméno Rabi tedy učitel Mistr, který nemohl být svobodný tak se též říká, že Ten to Rabi Mistr nad Mistry Syn Boží měl děti a manželku, která se jmenovala Marie Magdalská. Ježíš, který věděl co ho za jeho učení čeká i přesto stále učil o lásce k Bohu, věděl jaký trest ho nemine, když bude učit a rozvracet dosavadní politické a duchovní ideje a zřízení, té doby.Věděl a chtěl též získat to co mu právem náleželo a to samotný trůn a titul krále. Lidi za ním šli, protože takoví tok lásky, který se hrnul s jeho srdce lidi až zarážel. Mnozí lidé mu nerozuměli a tak mluvil v příslovích a podobenstvích tak blízkých lidem. Mluvil řečí lidu a dokonce konal, zázraky, které konají jen velcí Muži Jógíni. Jeho skutky a učení pobuřovalo tehdy duchovní hodnostáře, kteří nevěděli jak mají zakročit, proti revoltě Ježíše a tak se domluvili, že ho nadobro umlčí a zabrání tak, rebelovi aby šířil to co cítil a čeho chtěl docíliti. Věděli, že lidé za ním jdou a věděli též, že to nebude jednoduché, aby nevzniklo povstání. Ježíš byl výjmečným ve svém učení a na svou dobu dokázal spojit masy lidí, v jediný celek a zároveň v odpůrce, kteří byly schopni zradit Ježíše za 30.zlatých jako jeho učedník, Jídáš Iškariotský.Nebo pronásledovat do krve jako Saul (Pavel), který Ježíše pronásledoval a po jeho ukřižování do posledního dechu pronásledoval jeho učedníky a lidi, kteří hlásali jeho učení až při cestě do Damašku se přihodila ta událost, která Saula (Pavla) docela změnila a převrátila na víru.Byl pak největším zastáncem Ježíšova učení.A dokonce se stal svatým apoštolem. Ta událost byla ta, že se mu Ježíš ukázal v podobě zářícího světla a promlouval k němu. Ten muž Ježíš byl velkým zastáncem pokory a úcty k člověku, žil plně s tím co hlásal a tak lidi za ním šli a stále se ho ptali na věci, které jim Ježíš s láskou vysvětloval. Největším jeho skutkem bylo vzkříšení Lazara, který už byl nějaký čas po smrti a, když lidé viděli tu slávu, chválili Ježíše a říkali to musí být opravdu Syn, který pochází od Boha. Ježíš, který byl nazorejcem a, který věřil v Adonaje (Jehovu), svého praotce Achnatona (Mojžíše) věděl, že sluneční disk, kterým byl onen Bůh pojmenován, se schovával uvnitř člověka a proto učil učení založené na poznání sebe sama. Učil, že Syn je v Otci a Otec v Synu.Říkal a tvrdil, že člověk nesmí hledat Boha svého mimo své tělo, ale naopak jen a jen sám v sobě. A od to ho se odvíjel snad celí filosofický a okultní směr Ježíšova učení. Věděl, že lidi chtějí slyšet pravdu o světle Bohu věděl, že lidi musí slyšet slávu Boží zvuk a věděl, že lidé musí vidět zázraky, i když je tak nerad dělal. Né snad, protože by nebyl tou schopností pověřen vyšší mocností, ale protože Věřil, že lidé musí vidět něco víc než jen slova skutky, které nejlépe vypovídají o jeho lásce a oddanosti, kterou ten to muž tak oplýval. A tak, když přišel neodvratný okamžik jeho ukřižování se lidé stavěli proti Ježíši a byli mu samotnou zhoubou. Tenkrát se za kacířství a buřičství dával v Jeruzalémě trest smrti ukamenováním.A zase se ve spekulacích a různých pochybností říká že Ježíš byl ukamenován. A tak Ježíše svázali ke kříži tvaru T aby nohama byl pevně na zemi a začali ho kamenovat, Ježíš před tím než umřel, řekl tato slova Elli, Elli Lema Sabachtani což zni Bože můj Bože můj, proč si mě opustil. **********************************
Milan.Miló.
|
|
|
jack
Aktivní uživatel
231 Posts |
Posted - 15/02/2011 : 18:59:30
|
Milan.Milo, výborně,jsem rád,že se můžeme shodnout na stáří naší planety.Dále jsem se ptal kdy vznikl život,měl jsem na mysli život jako takový,tedy ne přímo lidský druh,ale dobrá zůstanme u lidí. Opět jsi si vzal na pomoc Bibli.Takže jestli to chápu správně, nesouhlasíš s mým logickým závěrem,že Bible nám na tyto otázky nemůže dát spolehlivé odpovědi.Ani jsi nenapsal,jestli se přikláníš k Biblické nebo Egyptské verzi.No podle mě 6000 let není žádný velký rozdíl,ale podle Bible už to je značný rozdíl. Už jsi někdy slyšel slovo Homo erectus (člověk vzpřímený).Podle archeologických nálezů se jedná o našeho (lidského) prapředka žijícího ca. 1,8 mil. až 60 000 let př.n.l.,proto mi těch 6000 let přijde tak bezvýznamné. To samozřejmě odporuje jak biblickému tak egyptskému názoru.Jak si to vysvětluješ.Znamená to snad,že principielně odmítáš archeologii a její poznatky a nálezy.Domníváš se, že existuje nějaká celosvětová archeologická mafie,která úmyslně a organizovaně předkládá různé podvrhy a lži,jen aby podkopala tvrzení v různých náboženských knihách.Opravdu se domníváš,že 2000 let staré psané texty jsou důvěryhodnější než archeologické nálezy,které můžeme vidět či si na ně sáhnout ve světových muzeích? Toto je má další otázka. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 15/02/2011 : 19:44:22
|
Jacku
-------------------------------------- Podle archeologických nálezů se jedná o našeho (lidského) prapředka žijícího ca. 1,8 mil. až 60 000 let př.n.l.,proto mi těch 6000 let přijde tak bezvýznamné. To samozřejmě odporuje jak biblickému tak egyptskému názoru.Jak si to vysvětluješ.Znamená to snad,že principielně odmítáš archeologii a její poznatky a nálezy.Domníváš se, že existuje nějaká celosvětová archeologická mafie,která úmyslně a organizovaně předkládá různé podvrhy a lži,jen aby podkopala tvrzení v různých náboženských knihách. -------------------------------------
Jacku no špatně jsem ti to Vysvětlil.
To, že jsem napsal, že potopa podle Bible byla 4000.Tisíce let před Kristem tím jsem jen určil dobu kdy se to začalo datovat.
Tedy jak je známo i tobě před potopou zde také byli lidé.
Určitě znáš s Bible Noema a jeho archu se, kterou přežil potopu. za Noema byli též lidé na tom to světě.
Tak jako jak jsem psal před Egyptskou potopou jsem psal, že tu byly prý Bozi.
Tak tedy přesně doba Bohů se datuje zhruba od roku (49 330 – 14175 / 9500) doba polobohů (14175 – 3150 př.Kristem) a pak začala první Dynastie tedy králů Egypta - Faraónů. (3150 – 2930). Neřekl jsem že tu ani před jednou potopou nebila osídlená země.
Éra Faraónů Egypta Měla přesně 34.Dynastií. poslední éra Vládců Egypta skončila (30 př.Kristem - 395).
U Bible jsem se toto nedočetl tam jsem se jen dočetl, že když Bůh tvořil zemi a vše jak to známe, že jeden den mohl trvat mnoho věků.
Pak už jak u Egyptské tak u Biblické éry se to nedá datovat tak jako přesně ani vědecky se to mnohdy nedá kolikráte tak hluboko do minulosti datovat. Pak jsou tam kolikráte různé nesrovnalosti.
------------------------------------ Už jsi někdy slyšel slovo Homo erectus (člověk vzpřímený).Podle archeologických nálezů se jedná o našeho (lidského) prapředka žijícího ca. 1,8 mil. až 60 000 let př.n.l.,proto mi těch 6000 let přijde tak bezvýznamné. To samozřejmě odporuje jak biblickému tak egyptskému názoru.Jak si to vysvětluješ.Znamená to snad,že principielně odmítáš archeologii a její poznatky a nálezy. ---------------------------------
Už jsem o tom slyšel. Ne neodmítám archeologii A její nálezy.
Milan.Miló.
|
|
|
jack
Aktivní uživatel
231 Posts |
Posted - 16/02/2011 : 12:59:31
|
Milan.Milo, co to má být,to je nějaká hloupá hra kterou se snažíš se mnou hrát.Doufal jsem,že budeme korektně diskutovat. Napsal jsi,že podle Bible vše vzniklo 4000 let před Kristem. Podle Egyptské chronologie 10 000 let před Kristem.
A teď když ti to nějak nezapadá,tak vlastně i před tím tady byli lidé.Nebo vlastně Bozi.Kdo to byl,kolik jich bylo.Přesto je to pořád málo 49 330 př.n.l.
Přestaň se vykrucovat.Jestli máš zájem na tom, aby jsme spolu diskutovali,tak musíš být upřímný. Nevypisuj mi kde jsi co četl a řekni mi jasně svůj názor a proč se domníváš,že je tvůj názor správný.Pokud odpověď neznáš,nebo se nedokážeš rozhodnou pro jednu odpověď,tak jednoduše napiš,že odpověď neznáš.
Tak znova. 1.Kdy se objevil první člověk na zemi,jak vypadal,myslím rasu(běloch, černoch,aziat,hispánec atd.),jestli se domníváš,že prvního člověka stvořil Bůh,pak by mě zajímalo kolik lidí vlastně na začátku stvořil.
Myslím,že je to jednoduchá otázka na kterou se dá jednoduše odpovědět.Děkuji.
Ještě trochu teorie.Bible je plná nelogických a nesmyslných úkonů,které měl údajně Bůh udělat.Ale já bych začal na úplném začátku. V knize Genesis.Dost dobře nechápu proč si tato slova lidé vysvětlují tak,že nešlo o 7 dní,ale roky nebo tisíce let nebo miliony let.Každý si prý může myslet co chce,to tvrdí i Pepeeeee. Ale já čtu. 5.Světlo nazval Bůh dnem a tmu nazval nocí.Byl večer a bylo jitro,den první.
Myslím,že je to jasné.Každý logicky uvažující člověk musí dojít k jednomu závěru.Jestliže se od té doby nic nezměnilo(nemělo by),tak se střídá den s nocí v pravidelném intervalu.I Bůh to nazval dnem a nocí. No jo ale celé to nedává nějak smysl.První den Bůh stvořil světlo,ale jak víme,světlo obstarává naše slunce,ale slunce stvořil až třetí den a je úplně jedno jak dloho jednotlivé "dny" trvaly,bylo to až potom. 13 Byl večer a bylo jitro,den třetí. 16 Učinil tedy Bůh dvě veliká světla:větší světlo, aby vládlo ve dne,a menší světlo,aby vládlo v noci;učinil i hvězdy. 17 Bůh je umístil na nebeskou klenbu,aby svítila nad zemí.
Na nebeskou klenbu?Klenbu vnímáme jako určité dvouprostorové ohraničení prostoru.Hvězdy neleží vedle sebe na nebeské klenbě. Hvězdy jsou rozptýlené do obrovského prostoru (časoprostoru).Bůh by to věděl,když tento vesmír stvořil.Tak se mi zdá,že ten kdo psal tyto texty vůbec neměl ponětí o čem píše.Popisoval jen to co vidí.To by ukazovalo na to,že tuto informai neměl od Boha.Ale odkud dotyčný člověk,který psal tyto texty věděl co dělal Bůh 1-4 den,když dotyčný člověk v této době ještě nebyl stvořen.To mu to pak později Bůh musel nadiktoval do péra nebo mu to předal písemně? Každopádně jestli tyto texty chceme brát vážně muselo logicky dojít k informačnímu kontaktu s Bohem.
Bible je plná tvrzení,že Bůh udělal a řekl to a to.Řekněme,že se to lidé dověděli protože museli mít možnost s Bohem komunikovat. Potom si kladu otázku.Bible byla upravována ca. 2000 let,během těchto let museli lidé s Bohem komunikovat,když doplňovali co řekl nebo udělal.A potom najednou konec.Kniha byla sepsána a od té doby už se nic nedoplňuje.Bůh přestal diktovat do péra? Ale já se musím ptát proč.Lidstvo se dál vyvíjí,dokonce nejvýrazněji v posledních 100 letech.Měli jsme světové války,vyrobili jsme zbraně ,které dokáží zničit tuto planetu a Bůh nám nemá co říct? Přestali jsme ho snad zajímat.Mě to nedává smysl.Zrovna teď by jsme ho potřebovali víc než kdy jindy a on mlčí. A když někdo tvrdí že s ním mluvil,tak nakonec stejně skončí na psychiatrii nebo v nějaké bezvýznamné sektě.
Dobrá, tak tedy alespoň od třetího "dne" už existovalo slunce a měsíc.Alespoň od tohoto momentu víme,že den musel odpovídat dnu,jak ho známe dnes,když se světlo a tma řídí sluncem.
23 Byl večer a bylo jitro,den pátý. Teď už je to jasné,byl večer a potom vyšlo slunce,bylo jitro.Musí se jednat o 24 hodinový den,to dá rozum.
24 a 25 Nebudu citovat,ale tady je popsáno,že Bůh stvořil rozmanité druhy živočichů.Upozorňuji,že všechny v jeden den. 27 Bůh stvořil člověka,aby byl jeho obrazem,stvořil ho,aby byl obrazem Božím,jako muže a ženu je stvořil.
Už tedy existovalo slunce a měsíc.Větší světlo (Slunce),aby vládlo ve dne a menší světlo (měsíc),aby vládlo v noci. O dalších planetách naší sluneční soustavy nejsou žádné zmínky.Pravděpodobně to Bůh nepovažoval za důležité.A nebo ten kdo psal tyto texty nepoznal,že mezi hvězdami na nebeské klenbě jsou také ještě jiné planety.Jak by také mohl.
Pepeeeee mi jednou napsal,že si mám přečíst Bibli,že je to velmi zajímavá kniha a poznám její pravost nebo něco v tom smyslu. Já jsem do ní nakoukl před mnoha a mnoha léty,ještě jako student.Už tenkrát mě zklamala,protože postrádala veškerou logiku.Stačí se jen malinko nad jednotlivými zápisy zamyslet a vůbec k tomu nepotřebujeme vědu.Ta kniha má rozpor sama se sebou a ne jen s vědou.
Možná že jsem tímto o něco ošizen,o něco co našli ve své víře věřící lidé,ale já si nemohu pomoci,já prostě nedokáži nad věcmi nepřemýšlet.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 16/02/2011 : 14:18:30
|
Jacku ----------------------------------- Milan.Milo, co to má být,to je nějaká hloupá hra kterou se snažíš se mnou hrát.Doufal jsem,že budeme korektně diskutovat. Napsal jsi,že podle Bible vše vzniklo 4000 let před Kristem. Podle Egyptské chronologie 10 000 let před Kristem. ------------------------------
Jacku ano napsal jsem to tak a to s toho důvodu, že se vše tedy začalo datovat po potopě.
Ale taky jsem ti v tom zmínil v tom textu jest-li si postřehl, že před potopou podle Egyptské chronologie byly zde na zemi prý Bozi.
***************************** Chronologicky podle Bible lidský druh podle Mojžíše tedy 1.první knihy Genesis vše vzniklo 4.tisíce let před Kristem tedy kdy byla ona biblická potopa.
A však podle Egyptské chronologie je to o mnoho dříve tedy nějakých 10.tisíc let. Před Kristem. Kdy byla ona potopa tedy kdy Atlantida byla zatopena Tichým Oceánem.
A před touto potopou žily na zemi prý Bozi. *******************************
Ne nehraji s tebou žádnou hru.
----------------------------------------- A teď když ti to nějak nezapadá,tak vlastně i před tím tady byli lidé.Nebo vlastně Bozi.Kdo to byl,kolik jich bylo.Přesto je to pořád málo 49 330 př.n.l. ---------------------------------------
Jacku, ale mě to do toho velice dobře zapadá.
Jacku tady jsem ti tedy na to téma něco nalezl aby sis nemyslel, že tě jen mystifikuji a, že by mi to podle tebe nezapadalo do sebe jak píšeš.
------------------------------------------- ******************************* První katastrofa postihla Atlantidu asi 50.000 let př.n.l. Narůstala tektonická činnost a začalo stěhování obyvatel na východ (Pyreneje, Španělsko) i na západ (Střední a Jižní Amerika). Sociální situace v Atlantidě se zhoršovala a začal morální i fyzický úpadek společnosti. Další katastrofa - potopa postihla Atlantidu asi před 28.000 lety a nastalo další stěhování obyvatel. Stejně byl postižen i kontinent Lemurie, který zanikl v Tichém oceáně. Tyto události se tradují v mnoha bájích a mýtech jako potopa světa. Podle Cayceho byli Atlanťané technicky velmi vyspělou civilizací, ovládali elektrickou i atomovou energii, poznali řadu vesmírných energií, které my dosud nedokážeme využívat. Na vysoké úrovni bylo i zemědělství, astronomie, lékařství a všechny duchovní vědy. Forma vlády byla monarchie, král vládl s pomocí své rady. Společnost se dělila na 3 třídy : vládnoucí - bohatí, mocní lidé a kněží, střední třídu - státní úředníci, učitelé, policie, armáda a na pracující třídu - dělníky a rolníky. Tedy nic nového pod sluncem. ************************************* ------------------------------------------------------
************************************ Morální a společenský úpadek Atlantidy byl dovršen kolem roku 10.000 př.n.l., kdy již velká část obyvatel byla vystěhována. V té době byl zneužit centrální zdroj energie a po obrovském výbuchu se zbytek Atlantidy ponořil do moře. Zbytkem Atlantidy jsou nyní Bahamské ostrovy. Vysídlenci z Atlantidy založili středoamerické indiánské civilizace (Mayové, Inkové aj.), civilizaci v Egyptě a Mezopotámii i civilizace v Evropě na britských ostrovech a Pyrenejském poloostrově. Podle některých autorů byl právě megalitický komplex Stonehenge vybudován asi před 16.000 roky Atlantiďany, jako komunikační a energetické zařízení, pracující s vesmírnými a zemskými silami. ****************************************
---------------------------------------------------- ********************************* http://www.seaplanet.eu/index.php/cs/ocean-a-moe/zahady/218-atlantida-trochu-jinak **********************************
A něco podle Bible
----------------------------------------------- ******************************* Celosvětová potopa (Genesis 6-9) Gen 6,5I viděl Hospodin, jak se na zemi rozmnožila zlovůle člověka a že každý výtvor jeho mysli i srdce je v každé chvíli jen zlý. 6Litoval, že na zemi učinil člověka, a trápil se ve svém srdci (bolest měl v srdci svém – kral.). 7Řekl: "Člověka, kterého jsem stvořil, smetu z povrchu země, člověka i zvířata, plazy i nebeské ptactvo, neboť lituji, že jsem je učinil." 8Ale Noe našel u Hospodina milost. 9Toto je rodopis (příběh – B21) Noeho: Noe byl muž spravedlivý, bezúhonný ve svém pokolení; Noe (ustavičně – kral.) chodil s Bohem. 10A Noe zplodil tři syny: Šéma, Cháma a Jefeta. 11Země však byla před Bohem zkažená a plná násilí. ********************************** ----------------------------------------------------------- ************************************* Velký třesk Biochemický scénář vzniku pozemského života nápadně připomíná popisy středověkých alchymistů. Začíná před dvaceti miliardami let velkým třeskem, momentem, kdy se z nám nepředstavitelné absolutní nicoty uvolnila skrytá a ohromně koncentrovaná energie a během okamžiku se změnila ve hmotu. Její hustota byla opravdu veliká. Celý náš vesmír byl zhuštěn do velikosti náprstku o neuvěřitelné teplotě několika miliard stupňů Celsia. Vlivem exploze se hmota začala vzdalovat od počátečního bodu. Rozlévala se jako velmi horká polévka z hmoty a energie, z níž povstal náš svět a veškerý život v něm. Bible a Genesis "Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země pak byla nesličná a pustá, a tma byla nad propastí, a Duch Boží vznášel se nad vodami. I řekl Bůh: Buď světlo! I bylo světlo. A viděl Bůh světlo, že bylo dobré, i oddělil Bůh světlo od tmy. A nazval Bůh světlo dnem, a tmu nazval nocí. I byl večer a bylo jitro, den první." Genesis 1:1-5 Bible, sestávající se ze Starého a Nového zákona, je nejposvátnější knihou dominantního evropského náboženství - křesťanství. Podle Starého zákona byl vesmír před stvořením velkou prázdnotou: primitivní oceán byl zahalen temnotou. Jediné slovo boží stačilo, aby bylo světlo, které Bůh zhodnotil jako dobré, a proto jej oddělil od tmy. V první kapitole Genesis nalézáme schematické uspořádání osmi stvořitelských činů (každý je uveden formulí "I řekl Bůh" ) vměstnaných do šesti dnů. Hovoříme-li o šesti dnech stvoření, je nutné si poukázat na různá tvrzení odlišných pohledů. Jedni tvrdí, že den zde neznamená 24 hodin. Neboť teprve čtvrtého dne řekl Bůh: Buďtež světla na obloze nebeské, aby oddělovala den od noci a byla na znamení a rozměření časů, dnů a let. (Verš 14) Teprve tímto okamžikem začíná časové rozlišení. Předtím čas neexistuje. Někteří badatelé těmto šesti dnům přiřazují trvaní milionů let, aby tím rozdělili různé etapy evoluce v souladu s Biblí. Jiní jsou zastánci 24 hodinového trvání jednotlivých dní. Stvoření světa: 1. den: světlo 1. den: obloha a dělení vody 2. den: země, moře a vegetace 3. den: slunce, měsíc a hvězdy 4. den: hmyz, ptáci a ryby 5. den: ostatní živočichové a člověk 6. den: dnem odpočinku ********************************************* ******************************************** file:///C:/Documents%20and%20Settings/Erika.Vinarcikov%C3%A1/Dokumenty/Stvo%C5%99en%C3%AD%20sv%C4%9Bta/alchymie_stvoreni.htm ********************************************* ------------------------------------------------------------ *************************************************** Biblická chronologie Bibličtí předpotopní patriarchové - rodopisy
Sepisováním skutečných či fiktivních seznamů vládců se zabývalo i mnoho dalších blízkovýchodních kultur. Ze starověkého Egypta se dochovaly seznamy králů (Egyptian King List), mezi které patří např. Abydský seznam králů (Table of Kings at Abydos). Nejlépe dochovaný seznam sumerských králů (obr. vpravo), (Weld-Blundell, WB-144), uvádí osm králů vládnoucích celkem 241 200 let před záplavami. Prvý král Alulim vládl v Eridu, nejstarším sumerském městě, v době, "Když království sestoupilo z nebes, království bylo v Eridu...".
Seznam začíná vládou krále Meniho (asi 3000 př. n. l.), prvního panovníka 1. dynastie, a končí vládou Setiho I. okolo roku 1300 př. n. l. O dlouhé tradici sepisování chronologie vládců svědčí i Berossův seznam králů. Je podobný těm sumerským a sepsal jej babylonský kněz Berossos (Berosus) zhruba v r. 280 př.n.l. V řecky psaném díle čteme o panování deseti vladařů, z nichž posledním byl Xisuthros (helenizovaná forma sumerského Ziusudry) vládnoucí 64 800 let. Celkem vláda deseti králů trvala 432 000 let. Nepřekvapí nás tedy, že chronologii patriarchů a významných osobností nalézáme také v biblických textech. Rodopis předpotopních patriarchů lze odvodit z kapitol 5 a 11 knihy Genesis. Bibličtí předpotopní patriarchové V 5. a 11.kapitole knihy Genesis lze nalézt údaje, umožňující sestavit rodopis biblických postav označovaných jako patriarchové. Byli to podle tradice význačné osobnosti a vůdcové bohem vyvoleného národa v dobách, kdy ještě neexistovalo království. Těchto biblických praotců mělo být před biblickou potopou celkem deset, počínaje Adamem. Posledním z nich byl Noe, účastník potopy: ********************************************* -------------------------------------------------------------- ****************************************** http://www.myty.info/view.php?nazevclanku=biblicti-predpotopni-patriarchove&cisloclanku=2007090001 *******************************************
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 16/02/2011 : 18:42:18
|
Jacku
-------------------------------------- Tak se mi zdá,že ten kdo psal tyto texty vůbec neměl ponětí o čem píše.Popisoval jen to co vidí.To by ukazovalo na to,že tuto informai neměl od Boha.Ale odkud dotyčný člověk,který psal tyto texty věděl co dělal Bůh 1-4 den,když dotyčný člověk v této době ještě nebyl stvořen.To mu to pak později Bůh musel nadiktoval do péra nebo mu to předal písemně? Každopádně jestli tyto texty chceme brát vážně muselo logicky dojít k informačnímu kontaktu s Bohem. -----------------------------------
Jacku samotnou Bibli psalo 40.proroků nezávisle na sobě. A všech 40.proroků bylo v dnešní době díky Sigmundu Freudovi nazváno Schisofrenniky.
A to s tohoto jediného důvodu, že moderní medicína nedělá Rozdíly mezi duševně nemocným a mezi člověkem, který prožívá mystické věci.
A to je škoda. Protože třeba na východě k těm to lidem přistupují zcela jinak.
A však dnešní doba se stále intenzivněji zabývá tím to tématem a tak už začala zkoumat i stavy Mystiky nezávisle Na duševních poruchách tedy např. především na Schizofrenii.
Musíš rozlišovat mezi duševní nemocí a Mystickým prožitkem.
A všech 40.proroků tak mělo probuzený systém čaker především třetí psychické oko, které je zevnitř přesně mezi očima u kořene nosu.
Třetímu oku se také říká Ajna, neboli šestá čakra nebo také, že takovíto Člověk probudil desátou bránu. Do které vstoupil. Tato čakra má za následek, že dotyčný jedinec vstoupil do Astrální úrovně.
Kde vidí věci transpersonální a transcedentní. tady jsem ti něco nalezl na téma Mystika a Schizofrenie.
************************************* Vladimír Závěr
Mystika a mystické zážitky patří k tématům, jež byly psychology a psychiatrydlouhou dobu opomíjeny. K obnovení zájmu o tyto fenomény došlo v oblasti klinicképsychologie teprve koncem šedesátých let a v uplynulých třech desetiletích tentozájem dále rostl. Významnou a diskutovanou otázkou se stala předevšímproblematika vztahu mystiky a psychóz (zvláště schizofrenie).Analýza autobiografických spisů sv. Jana od Kříže, sv. Terezie z Avilya některých dalších mystiků provedená v této práci dokládá skutečnost, že transformativní proces, jímž mystik prochází, s sebou přináší celou škálu velmi rozmanitých mystických zkušeností. I když některé z nich připomínají stavy zřejmé psychopatologie, postoj mystiků k těmto zážitkům a schopnost podobné zážitky akceptovat a integrovat rozvinutí duševní poruchy zpravidla zabraňují. Přesto existujíi případy opačné. ************************************************* ----------------------------------------------------------------------- ***************************************************** Zařazení diagnostické kategorie „Náboženský nebo duchovní problém“do DSM-IV svědčí o změně postoje psychiatrů i psychologů k náboženstvía spiritualitě. Má ovšem i ryze praktický dopad. Na rozdíl od funkčních psychóz lzetotiž při léčbě tzv. psychospirituálních krizí úspěšně využít řady účinných psychoterapeutických postupů. Perry, Grofovi i další autoři na stále rostoucím počtupřípadů ukazují, že poskytneme-li lidem procházejícím psychospirituální krizímožnost pobývat několik týdnů v chráněném prostředí aniž bychom se pokoušeli ovládat (či „stabilizovat“) jejich bouřlivé prožívání, může akutní epizoda vyústit v sebeúzdravný proces vedoucí podobně jako tradiční mystická cesta skrze stadium dezintegrace k hluboké přeměně osobnosti a posléze i k úspěšnému návratu do praktického života. ******************************************************* ---------------------------------------------------- ******************************************** http://cs-cz.facebook.com/topic.php?uid=234438982422&topic=16467 ******************************************** ------------------------------------------ To mu to pak později Bůh musel nadiktoval do péra nebo mu to předal písemně? Každopádně jestli tyto texty chceme brát vážně muselo logicky dojít k informačnímu kontaktu s Bohem.
--------------------------------------- Jest-li ti je dobře známá Bible tak víš, že Mojžíš – (Achnaton). Když vedl Izraelity s v Ekxodu, který probíhal ve dvou vlnách na sobě zcela nezávisle. Tak šel na Horu Sinaj, kde mu Bůh napsal na desky Desatero jak by se Izraelité měli chovat. A jak žít.
---------------------------------------- Možná že jsem tímto o něco ošizen,o něco co našli ve své víře věřící lidé,ale já si nemohu pomoci,já prostě nedokáži nad věcmi nepřemýšlet. -----------------------------------------
Ty si myslíš, že lidé věřící kolikrát taky o tom nepřemýšlejí. A nedělají logické závěry. Je mnoho věřících, kteří to možná nedělají a jen se slepě nechají ovládat. Ale já znám i spoustu věřících, kteří nad tím vším moc přemýšlejí A pídí se tak po pravdě. Je to stejné jako u ateistů.
-------------------------------------- Bible je plná tvrzení,že Bůh udělal a řekl to a to.Řekněme,že se to lidé dověděli protože museli mít možnost s Bohem komunikovat. Potom si kladu otázku.Bible byla upravována ca. 2000 let,během těchto let museli lidé s Bohem komunikovat,když doplňovali co řekl nebo udělal.A potom najednou konec.Kniha byla sepsána a od té doby už se nic nedoplňuje.Bůh přestal diktovat do péra? --------------------------------------
Tak to není. Třeba v minulém století v Polsku žila jedna řehlonice Tedy Sv. Sestra Faustina. Ke, které promlouval Bůh.
A sám papež Jan.Pavel.II. který byl ještě Polským Biskupem o ní sebral mnoho informací.
A tak, když byl papežem tak ji roku 1993. nechal blahořečit. tato Světice jak oni říkají Sv. Sestra Faustina vlastním jménem Helena. Kovalská. Byla prohlášená za největší světici a mystičku novodobé Církve.
A dožila se pouhých 33.Let.
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 16/02/2011 19:43:42 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
|
jack
Aktivní uživatel
231 Posts |
Posted - 17/02/2011 : 13:48:55
|
Milan.Milo, takže poslední shrnutí.Už je to potřetí co nejsi schopen odpovědět na mou otázku.Tímto stroskotal i můj další pokus o diskuzi na bázi otázek a odpovědí.Chápu že ti na mé otázky nedává Bible dostačující odpovědi,proto je kladu,aby jsi si to uvědomil. Ale buď nemáš tolik charakteru, aby jsi byl upřímný a uznal to a nebo nejsi schopen vidět souvislosti.Já typuji na to druhé. Protože když cituješ knihu Genesis a hledáš(nebo dokonce vidíš)souvislosti s Velkým třeskem,tak to je i na mě silné kafe. Tvé argumenty jsou tak dětinské,že nemůžeš nikdy prohrát,jestli chápeš co tím myslím.
Připomíná mi to jeden rozhovor,který jsem měl před spoustou let s jedním turkem.Když jsem se ho zeptal proč Bůh stvořil napřed dinosaury a nechal je tady ca.125 mil. let před lidmi,tak mi odpověděl,že Bůh je stvořil, aby se z nich po úmrtí v zemi stala ROPA a lidé mohli tuto ropu energeticky využívat.V tento moment jsem ho poplácal po ramenou a řekl mu,že náš rozhovor je u konce a on že vyhrál.Jestliže jeden s diskutujících sklouzne pod určitou rozumovou laťku,potom diskuze strácí význam. Já přece také nemohu vést fylozofickou diskuzi s 3 letým dítětem. Ty a Pepeeeee mě trochu tohoto turka připomínáte.
Ano myslím,že Sigmund Freud to vystihl docela přesně i když jeho závěry byly potvrzeny až v moderní době kdy vědci pomocí PET (pozitronová emisní tomografie) zjistili a zaznamenali funkce určitých částí mozku například při usilovných modlitbách. To co dokáží někteří lidé v Indii to potvrzuje. Je to něco podobného jako tzv. autosugesce,já sám jsem měl knihu o autosugesci v ruce už před 25 lety.Není to nic nadpřirozeného(mystického). To že sportovní potápěči dokáží ovládat a zpomalit srdeční činnost a díky tomu vydrží pod vodou několik minut. To všechno už bylo popsáno a není v tom žádná mystika.
To co ty popisuješ jako mystický prožitek jsou normální biochemické procesy v našem mozku.Podobné prožitky a procesy máš každý den aniž si to uvědomuješ.Pokaždé když cítíš smutek radost strach atd. jsou to biochem.procesy v tvém mozku.Jestli tě to zajímá dohladáš i které chem.látky (hormony,enzymy atd.) se na tom podílí.
Z tvých popisů třetího oka,čakry,Astrální úrovně apod.,mám takový pocit,že ve všem zajímavém rád hledáš nadpřirozené působení. Snad i proto se tak pevně držíš Bible,nějakým způsobem tě uspokojuje to nadpřirozené,tajemné,zázračné.Ty chceš aby to byla pravda. Proto tě nikdy nikdo nepřinutí cokoliv z tohoto magického světa opustit.Myslím,že Pepeeeee má podobný problém.
Mimochodem schizofrenie je porucha funkce mozku a je částečně dědičná.
Ale jedno si musíme ujasnit, ať se nacházíš v jakémkoliv psychickém stavu (třetí oko,desátá brána,Astrální úroveň) pořád se to týká pouze tvého mozku.Jak jsi se do tohoto stavu dostal není relevantní,může to být modlitba nebo drogy a nebo vůbec nic. Ale v jednom si můžeš být jistý,když se ti bude zdát,že v tomto stavu rozmlouváš s Bohem určitě to není pravda.A proč jsem si tak jistý,protože já nejméně 1x týdně rozmlouvám se svou první ženou,se kterou jsem už 20 let rozvedený,rozmlouvám s ní ve svých nočních snech a přijde mi to úplně normální,každý má někdy sny.Je to pouze určitý proces v mozku,ale musím uznat,že v tu chvíli to člověk vnímá jako skutečnost.Až když se probudím tak si řeknu co se mi to zdálo za hovadiny.Mohu tě ovšem stoprocentně ubezpečit, že moje bejvalka o tom vůbec neví.Nenavazujeme tímto žádné spojení.A když budu ve snu rozmlouvat s Bohem,tak mi to také v tu chvíli bude připadat jako skutečnost. Ale není to doopravdy,chápeš ne? Když vidí nafetovanej létat růžové slony,tak tě ubezpečuji,že kolem něj nelétají.
Jak píšeš,Bůh dal Mojžíšovi desky s Desaterem.OK tak víme odkud se vzalo Desatero.Ale to není ani tisícina všech prohlášení co Bůh udělal nebo řekl.Co ten zbytek celé Bible.Já vím,tobě to všechno dává smysl,protože si takové otázky nekladeš.
Ano já si myslím,že věřící lidé o tom nepřemýšlejí a NEĎĚLAJÍ logické závěry (jak píšeš). Protože kdyby hledali logické závěry už by nebyli věřícími.
Tvá sestra Faustina,je pro mě klasický případ nějaké sebeprojekce.Já nevím v jakém stavu mluvila s Bohem,jestli při modlitbě či na práškách.Já jí dokonce i věřím,že si to nevymyslela a sama tomu věří,proč ne.Na světě jsou lidé,kteří věří,že jsou znovuzrozením Krista.Takoví lidé byli a budou dokud bude existovat náboženství a lidi jaky ty, kteří jim to budou žrát. Kromě toho nevím jak inteligentní je Bůh,ale s tím co nám poslal po sestře Faustině se ani nemusel namáhat,je to pouhé opakování toho co se dočteme v Bibli.Nic nového nám nezdělil.
Ještě malinká poznámka o nezkažené morálce věřících.V roce 2009 zatkly mexické úřady předního člena drogového kartelu ve státě Michoacán,Miguela Verazu Villu i s jeho více než třiceti společníky a to v kostele při mši.Patrně si všichni přišli pro odpuštění. Jeho kartel La Familia byl nechvalně proslulý svou brutalitou.Jen během měsíce umučil a zavraždil 20 federálních agentů.
Já nejsem ani spisovatel,ani filosof a možná proto neumím tak dobře vyjádřit své názory a proto mi nikdo pořádně nerozumí. V podstatě ke všem otázkám,které tady probíráme se už dávno vyjádřili vzdělaní fundovaní lidé a proto odkazuji všechny na tyto lidi,hlavně tebe Milane a Pepeeeeeho.Myslím,že to bude rozumnější,když se kouknete alespoň na jejich televizní diskuze,než pořád dokola číst mé příspěvky.Videa najdete pod udanými jmény na YouTube.Možná že si potom budeme moci rozumně promluvit(podiskutovat).
Richard Dawkins Christoper Hitchens Pat Condell
Na konec snad ještě pár výroků.Myslím že tyto výroky popisují naprosto přesně a stručně to o čem lidé už staletí diskutují.
Víra a poznání jsou jako dvě misky vah,čím výše je jedna,tím níže je druhá. Artur Shopenhauer
Náboženství znamená věřit že všechno co víme není pravda. Mark Twain.
Když si uvědomíš proč nevěříš na všechny ostatní Bohy,pochopíš proč já nevěřím na toho tvého. Stephen Roberts
Bible je opravdu mocná kniha i z křesťana dokáže udělat ateistu. Isaac Asimov
Lidé hledají cestu do nebe z jednoduché příčiny-protože zabloudili na zemi. Plechanov
Kdyby Ježíš existoval tady a teď, vím o jedné věci kterou by určitě nechtěl být.......křesťanem. Mark Twain.
Nemůžeme milovat někoho koho se bojíme ani nikoho kdo se bojí nás. Cicero
Nezdá se vám,že jste na imaginárního kamaráda trochu starý. Bill Maher
Pro tebe jsem ateista,pro Boha loajální opozice. Woody Allen
Všichni myslící lidé jsou ateisti. Ernest Hemingway
Nebudu se s vámi pouštět do intelektuálního souboje,protože je pod mojí úroveň bojovat s neozbrojeným mužem. La Rochefaucoulte
Tvrzení,že věřící je šťastnější než skeptik,má argumentační význam jako to,že opilý člověk je šťastnější než střízlivý. G.B.Shaw
Když jeden člověk trpí falešnými představami,mluvíme o duševní nemoci.Když falešnými představami trpí mnoho lidí mluvíme o náboženství. Pirsig
Náboženství je blbost. Thommas Edison
S náboženstvím,nebo bez něho,dobří lidé mohou konat dobré skutky a zlý lidé páchat zlo,ale aby dobrý člověk páchal zlo,na to je potřeba náboženství. Weinberg
Jsem polyateista-je mnoho Bohů na které nevěřím.Dan Fotus
Co může být prohlasované bez důkazů,může být odmítané bez důkazů. Christoper Hitchens
Teologie je pokus člověka vysvětlit to co sám nechápe,přitom mu nejde o pravdu,ale o uspokojující odpověď. Hubbard
Nebojím se smrti,už jsem byl mrtví biliony a biliony roků předtím než jsem se narodil a nebylo to nic hrozného. Mark Twain
Každého Boha zabil čas,zabije i vašeho. Edgar Allan Poe
|
|
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 17/02/2011 : 14:42:52
|
jacku, víru si nepochopil a asi nikdy nepochopíš (snad pro svou inteligenci). |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/02/2011 : 18:08:32
|
Jacku
Citoval jsi mi zde moudra velikých lidí.
A tak dovol abych též něco málo ocitoval.
************************************** …všechno instinktivní se zakládá na vlastní podstatě věcí. Avšak skeptici všech dob nevěnovali této skutečnosti dostatečnou pozornost. Eliphas Levi.
Okamžik smrti je ten, kdy se duše odpojuje od ústřední síly, ale jen proto, aby opět vstoupila do nových vztahů, neboť je svou přirozeností nesmrtelná. Goethe
Člověk je neuvěřitelný výtvor přírody. Není v jeho silách pochopit, co je tělo, a ještě méně co je duch, a nejméně jak je duch spojen s tělem:to je vrchol těžkostí – a přece právě v tom je jeho podstat. Pascal
Smrt je vlastně jen přestávkou pro osvěžení, stejně jako noční klid před příštím ránem života, kdy se s čerstvými silami a veselou myslí znovu chopíš svého nesplněného úkolu, abys krok za krokem dosáhl dokonalosti. Kalidása
Fyzikální obraz světa není falešný tím, co tvrdí nýbrž tím co, zamlčuje. C.F.Weizsäcker
Hmota sama o sobě neexistuje jen oživující, neviditelný a nesmrtelný duch jako základ hmoty…s tajuplným tvůrcem, kterého se nebojím nazvat Bohem. Max Planck
Nejkrásnější a nejhlubší dojetí, které můžeme pocítit je mystický prožitek.To on je rozsévačem veškeré pravdivé vědy.Komu je toto dojetí cizí, kdo už se dávno ničemu nedivil, kdo se už dlouho neocitl zmaten v hluboké úctě, ten jako by už nežil. Albert Einstein
V náboženství věří, v metafyzice vědí a v hermetické filosofii chápou, proč je moudrost podstatná pro opravdový mír. Fráter Allbertus
S lidmi, jimž je jejich vlastní Já přítěží, by nikdo neměl mluvit o nesmrtelnosti. Eugen Gürster
Smrt není zkáza, která vše maří a ničí, nýbrž přechod: pouť a počátek jiného života. Všemu životu přísluší věčné bytí. Cicero
Smrtí jsme, obrazně řečeno, jen přestoupili z jednoho bytí do jiného, totiž z tohoto světa na onen svět. Scheling
My lidé, žijeme během našeho pozemského bytí jen na půl, vlastní život Duše začíná teprve se smrtí těla. Rousseau *************************************
Těmi to citacemi Jacku jsem ti chtěl jen říci, že i na druhé straně jsou lidé, kteří věří. A jsou to též veliké Osobnosti.
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 17/02/2011 18:41:47 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/02/2011 : 19:53:26
|
Jacku
Jen bych ti chtěl říci pamatuješ si jak jsem ti psal v tom to Topicu, že nikoho nepřesvědčíš o své víře. Tak jako nikdo nepřesvědčí Tebe o své víře.
Tak vidíš tu pravost.
A, že jsem se moc nemýlil. ----------------------------------- Tvé argumenty jsou tak dětinské,že nemůžeš nikdy prohrát,jestli chápeš co tím myslím. ----------------------------- *************************
-------------------------------------- ************************* Milan.Miló Aktivní uživatel 441 Posts Posted - 26/11/2010 : 22:42:36
jack
V minulém příspěvku jsem ti chtěl vysvětlit jen to, že nikoho nepřesvědčíš o něčem v co stejně nevěří. Tak jako tebe nikdo stejně nepřesvědčí o své pravdě ať by podal argumenty sebevětší a to, protože každý člověk má jiné vnímání světa a tudíž i jiné hodnoty.
Milan.Miló.
Ateisti a křesťanské zásady
9.Strana.
************************* ---------------------------------------- No tím jsem se jen chtěl zmínit k tomu, že mě vůbec nejde o to abych s někým soutěžil. S toho jsem už dávno vyrostl. a můžeš si myslet co chceš. Když vím, že tvé obranné mechanismy pracují na 100%.
Milan.Miló.
|
|
|
jack
Aktivní uživatel
231 Posts |
Posted - 17/02/2011 : 21:08:44
|
Pepeeeee, víru jsem pochopil jen věřící nechápu ty inteligente. |
|
|
jack
Aktivní uživatel
231 Posts |
Posted - 17/02/2011 : 21:23:08
|
Milan.Milo, to už jsem psal sám,že tě nikdo nepřesvědčí.Jediný rozdíl mezi námi dvěma je ten,že mé argumenty se opírají o vědecké poznatky, lidský rozum a logiku.Tvé se opírají o náboženské texty,jako všechna náboženství.Ani vy všichni věřící nevíte kdo z vás má vastně pravdu.Nehledáte pravdu,vy jste přesvědčeni,že už ji znáte.A to je dětinské a hloupé.
Přesto mě těšilo,že jsem vás všechny poznal.Bylo to pro mě ponaučení. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/02/2011 : 21:43:19
|
Jacku
Snad ještě něco jsem zapomněl. A rád bych to zmínil.
--------------------------------------- ************************** Ano myslím,že Sigmund Freud to vystihl docela přesně i když jeho závěry byly potvrzeny až v moderní době kdy vědci pomocí PET (pozitronová emisní tomografie) zjistili a zaznamenali funkce určitých částí mozku například při usilovných modlitbách. To co dokáží někteří lidé v Indii to potvrzuje. Je to něco podobného jako tzv. autosugesce,já sám jsem měl knihu o autosugesci v ruce už před 25 lety.Není to nic nadpřirozeného(mystického). To že sportovní potápěči dokáží ovládat a zpomalit srdeční činnost a díky tomu vydrží pod vodou několik minut. To všechno už bylo popsáno a není v tom žádná mystika. ************************* --------------------------------------
Jacku tak tedy víš, že autosugesce je tedy universální a je platná na celí lidstvo.
Na rozdíl od Hypnotické sugesce, které podléhá jen 80%. Populace.
A tak tedy víš, že autosugesce vzniká na pozadí tvé sugesce. Tedy něčeho co propadá sítem tvé racionální logického uvažování. Tedy 2.druhého vědomí.
Která ovlivňuje tvé 1.první vědomí tedy podvědomí. Které je velikou zásobárnou obrazotvornosti, citů, emocí a pocitů.
--------------------------------------------- ******************************* To co ty popisuješ jako mystický prožitek jsou normální biochemické procesy v našem mozku.Podobné prožitky a procesy máš každý den aniž si to uvědomuješ.Pokaždé když cítíš smutek radost strach atd. jsou to biochem.procesy v tvém mozku.Jestli tě to zajímá dohladáš i které chem.látky (hormony,enzymy atd.) se na tom podílí. *************************** ----------------------------------------
To co tu popisuješ strach, radost smutek je především způsobeno naším podvědomím, které se chová jako malé dítě. Tedy jak se cítím a prožíváme dané situace jsou reakcí našeho podvědomí na danou věc.
------------------------------------------ *************************** Ale v jednom si můžeš být jistý,když se ti bude zdát,že v tomto stavu rozmlouváš s Bohem určitě to není pravda.A proč jsem si tak jistý,protože já nejméně 1x týdně rozmlouvám se svou první ženou,se kterou jsem už 20 let rozvedený,rozmlouvám s ní ve svých nočních snech a přijde mi to úplně normální,každý má někdy sny.Je to pouze určitý proces v mozku,ale musím uznat,že v tu chvíli to člověk vnímá jako skutečnost.Až když se probudím tak si řeknu co se mi to zdálo za hovadiny.Mohu tě ovšem stoprocentně ubezpečit, že moje bejvalka o tom vůbec neví.Nenavazujeme tímto žádné spojení.A když budu ve snu rozmlouvat s Bohem,tak mi to také v tu chvíli bude připadat jako skutečnost. Ale není to doopravdy,chápeš ne? Když vidí nafetovanej létat růžové slony,tak tě ubezpečuji,že kolem něj nelétají. ************************* ------------------------------------
To, že se ti zdají sny o tvé bývalé ženě jsou zase jen reakce tvého podvědomí. Které je neomezené na rozdíl od racionální mysli tato iracionální mysl podvědomí. Produkuje vždy jen to co ji dáme do podvědomí. je to kontinuální mysl. Tedy ta co pracuje celí den a, teprve, když jdeš spát je na vrcholu.
Tedy vše co se ti zdá není nic mystického jak jsi se zmínil. Ale je to tím, že na co myslíš celí den to ti pak ona iracionální mysl tedy podvědomí pěkně servíruje ve snech.
A každý den se ti něco musí zdát. protože sny tedy Rem fáze snění nás zbavuje stresů a přetížení. A nebýt této iracionální složky tak by každý člověk zemřel na přetížení stresů.
Jen to jsem ti ještě chtěl říci.
Mystický prožitek tedy v tom opravdu nehledám. Mystický prožitek je zcela jiná a odlišná věc.
Milan.Miló.
|
|
|
Topic |
|
|
|