www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Reakce na Jocha
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/09/2010 :  07:18:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Vůbec tě nerozumím. Jak projektovat směrem k sobě?Proš hlídat?

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 01/09/2010 :  18:22:06  Show Profile  Reply with Quote
Ty jsi přece říkal, že můžeš být v ohrožení kvůli tomu co říkáš. Já na to reaguju s nadsázkou, protože skutečně nevím co ti na to říct.

Projektoval, jakože si dosadil za ony postavy děje nebo vlivy, které aktuálně řešíš, s těmi postavami si je máš asociovat. Tedy pokud se bavíme o boháči, který se snaží osedlat si celý region, můžeš onen snímek pochopit tak, jakože sis objednal vyjednavače, který jej má dostat z města, ale jemu se to moc nedaří. (protože volí běžnou metodu(třeba))

Kladeš zvláštní otázky, jakoby nám bylo deset a ptali se andulky jestli je její červená sukně červená.

Edited by - neronis on 01/09/2010 18:24:48
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/09/2010 :  08:03:01  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Já na nějaké své ohrožení nemyslím,ale reagoval jsem pouze na ten tvůj klip.čili jsem vyvodil, že se mne na eventuelní ohrožení snažíš upozornit.
Zatím nikomu nejsem nebezpečný.Nepříjemný možná,ale nebezepčný bych byl,kdybych ukázal cestu k něčemu pro mocné nepříjemnému a začali to přijímat a realizovat davy.Toto zatím a když se dívám na tvá slova,pak nejen zatím nehrozí.
Zatím jsme ještě před začátkem a neřešíme otázku jak nějakého boháče vyhnat,nebo zničit.Nejprve bychom měli pochopit kam vývoj svou logikou směřuje,pochopit co vývoj řídilo v historii ,poznat co je v jaké pravdě hodnotné a co vede ke zlu a pádu.Teprve pak budeme mít dostatek informací pro syntézu.Zatím jsme každý ovlivněn svou pravdou,ale najdeme li podstaty těch zmíněných jevů, pak poznáme tu skuteečnou logiku i když někdy stojí k našim uznaným pravdám v opozici. Ono je lehké odsoudit kapitalismus s pozice levicového názoru,ale poznat co je v něm dobré to již každý neumí,pokud nemá pravicový názor.A to platí pro všechny názory. A tak ve výsledku každý kdo se dostane k moci vyleje s vaničkou i dítě.Já chci spolu s ostatními nezávisle dojít k tomu co je dobré a co špatné ve všech názorech a to je možné jen tehdy,je li nalezena podstata a jev je s podstaty vyvozen. Jedině tak může vzniknout cesta spojující to dobré ze všech názorů a eliminující to co vede ke zlu.
Tato myšlenka může znít jako vybízení k objevování toho s čím si nedokázali poradit ani největší myslitelé a tím vzniká myšlenka, že my si s tím poradit nemůžeme.S pohledu ostatních to tak může vypadat,ale s mého pohledu je to reálné. Dokonce by se dalo říci,že to řešení do jisté míry znám,čili znám ten cíl, ke kterému bychom měli teoreticky dojít,ale kdybych ten cíl vyjádřil, nebyl by pochopen, natož přijat.Proto chci celou tu cestu k cíli projít spolu s vámi a ideálním stavem by bylo, abyste ten cíl vyvodili vy a společně.
Pak již nebudu muset ten cíl pravcně vysvětlovat,což by díky sporu názorů ani nebylo možné.Zároveň by tím byla ukázána výhodnost cesty od podstaty k povrchu jako alternativa filosofie,která se pak stává pragmatickou vědou.
Takový je můj záměr a o tom by to mělo být.

Sláva
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 02/09/2010 :  23:06:17  Show Profile  Reply with Quote
Joch bude v neděli s Kocábem u Moravce.
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 04/09/2010 :  18:00:57  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jrf

Škoda, že nemám TV. Už jsem slyšel jejich vzájemnou debatu, která proběhla na Českém rozhlasu 6 v pořadu STOP. Věcná a rozumná diskuse to byla. Ale takové v rozhlasech většinou bývají. V TV to bude asi... živější.
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 04/09/2010 :  23:46:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okref

quote:
Originally posted by jrf

Škoda, že nemám TV. Už jsem slyšel jejich vzájemnou debatu, která proběhla na Českém rozhlasu 6 v pořadu STOP. Věcná a rozumná diskuse to byla. Ale takové v rozhlasech většinou bývají. V TV to bude asi... živější.

Kdyžtak se to dá sledovat i přes internet http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/09/2010 :  11:05:12  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
I vedli do otroctví muže a ženy Krétské a oni tleskali svým otrokářům a křičeli ."Ó jak rozumové, ó jak věcné,ó jak jsou ti naši otrokáři moudří.
I ptali se jich.Proč oslavujete své otrokáře?
A oni odpovídali." Proto aby si nás všimli a přijali nás mezi sebe."
A od té doby se takovým lidem říká kreténi.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 23/09/2010 :  11:00:07  Show Profile  Reply with Quote
Slávo, přece pokud se individuální jedinec nepokusí o to se mezi otrokáře dostat, skončí tam kde byl, ne? To o čem se bavíme je vítězství na úkor ostatních, podobně to funguje když jde o konkurenční boj v práci nebo se snažíš vyfouknout holku někomu jinému.

Podle mě je kretén spíš ten, kdo se tomuto instinktu vzepře a nebude se snažit se nějak prosadit, protože to stejně udělá někdo jiný.

Když se na to podíváš obecně, může to jistě vypadat tak, že si otroci háží jakousi "nejednotou" v tomto klacky pod nohy. Ale my přece nejsme mravenci. Nějaké umělé navozování sounáležitosti vede jen k tomu, že si na sebe lidé kladou požadavky, které jim znemožňují chovat se adekvátně, a třeba nechat takovou holku svému "druhovi" nehledě na to co by třeba ona chtěla. V takovém prostředí vítězí ten, kdo je největší hajzl a jen se navenek dobře prezentuje.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/09/2010 :  12:44:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Může se ovce stát vlkem? Samozřejmě že ne a bylo by kretenismem ovce aby se o to snažila. Může se však semknout do stáda s ovcemi a berany a vlky zašlapat do země v zájmu sebeobrany.To již kretenismem není.
Pan Joch se snaži ukázat správnost toho aby o společnosti rozhodovali jen určití vyvolení,čili jakási elita a ostatní že by neměli mít právo volit a být volení.Takže supinka vyvolených by si vytvořila zákony pro sebe a s ostatních by udělali nesvéprávné otroky. Dokážeš se stát tím vyvoleným,čili zbohatnout na úkor druhých a pak spolu s nimi se stát otrokářem? Nejspíše nikoliv a tak tě zbývá být tím otrokem,čili ovcí.Ovce se však mohou semknout do stáda a spolu s berany ty otrokáže zašlapat do bláta a tím se stát svobodnými, volit a být voleni.
Co je na tom nepochopitelné? Pokud by se našla ovce, která by dokázala to stádo semknout,pak by byla nebezpečná těm vlkům a ti by se snažili jí sežrat dřív než se stádo semkne.A to je o tom možném nebezpečí i když já si myslím,že jim nebezpečný nejsem,že nemám dostatek schopností to stádo semknout,takže mluvím jen teoreticky.
Sláva

Edited by - Miloslav Bažant on 23/09/2010 12:49:57
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 23/09/2010 :  13:13:33  Show Profile  Reply with Quote
Semknout se? To je jak z pravěku. Jo, tenkrát šlo o to ulovit kořist společnými silami, a jelikož jedinou motivací bylo vydržet spolu, protože si na sebe lidé tak nějak zbyli, bylo pochopitelné, že si vytvářeli morální hodnoty, jimiž tuto potřebu evokují. Říká se jí "loajalita". Nicméně dnes už si něco podobného nenamlouváme, třeba v práci funguješ s ostatními jako tým, ale ona hierarchie je dána pravomocemi a schopnostmi, ne tím, že si někdo vyřve, že chce aby ostatní šli na mamuta...

Druh "ovce" neexistuje. Tento termín si lidé vymysleli aby charakterizovali chování, jež se vyznačuje podřízeností nebo bezmocností. Jenže toto je dáno situací, do jaké se člověk dostal, nikoliv jeho biologickými vlastnostmi. Nejlépe se to prokáže tak, kdy taková "ovce" začne kvůli svému komplexu doma mlátit děti. Problém je v tom, že by takový člověk podobné ambice ani nemusel mít, kdyby mu nebylo vtloukáno do hlavy, že by je mít měl.

Ten proces je podle mě hrozně složitý. Nedá se to tak snadno generalizovat a nějakým burcováním se v lidech evokují především destruktivní instinkty.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/09/2010 :  13:17:56  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Je to úplně o něčem jiném.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 24/09/2010 :  14:33:53  Show Profile  Reply with Quote
Pro tebe by to bylo o něčem jiném, jestli budu správně odhadovat tak o nějakých sympatiích, o pocitu sounáležitosti s nějakým názorem nebo s řešením, které když dotyčný charismaticky vyloží, jako osobní záležitost, evokuje jakousi spoluúčast.

Jenže nehledě na to, že je to třeba mě úplně cizí, jedná se podle mě o zcela neprofesionální postup, protože by znamenal, že se takový člověk má řídit tím, jak jsou mu některé věci osobně sympatické, namísto toho aby vyhodnocoval co je skutečně důležité.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/09/2010 :  15:20:33  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jestli jse o to skutečně podstatné by bylo možno posoudit pouze na čemsi konkrétním a to posuzováním argumetů pro a proti.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 24/09/2010 :  15:40:12  Show Profile  Reply with Quote
Teoreticky, k tomu ale musí mít každý zůčastněný adekvátní znalosti, jinak to může taky vypadat tak, že si každý ony skutečnosti, které svědčí "pro" a "proti" přizpůsobuje. Těžko říct.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/09/2010 :  09:37:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Skutečně těžko říci. Ono je to odvislé od přístupu každého jedince a hlavně je to určeno cílem, který si stanovil.Je li cílem skutečné poznávání zákonitostí a jejich logickým provázáním,pak je každý krok ověřován.Ani tehdy však není zcela zaručeno,že musí být veškeré výsledky a to co k num vede správné a pak je na místě diskuse s ostatními a hledání logiky jejich argumentů. Je to o neustálém hledání a jistoty v tom nikdy není. Je li cílem povýšení ceny vlastního já, nebo své uznané pravdy,pak účel světí prostředky čili každý argumet dobrý i kdyby byl zcela špatný.Zde dubjektivní jistota správnosti většinou vzniká.

Sláva
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000