www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Život versus malichernosti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

23MirekK
Nový uživatel

Czech Republic
31 Posts

Posted - 17/09/2010 :  21:18:19  Show Profile  Reply with Quote
Pro mnohé tady budu vypadat jako zelenáč ve filosofii, jelikož jsem zde dlouho nebyl. Pokud sledujete zprávy v posladních letech, děje se to po celé planeté bez ohledu na státy či "národy". A to je pojmenováno jako: katastrofy, disasters, kataklyzma, armageddon, atp.

Tyto dějě, musím podotknout, jsou zcela normální. Všimli jste si jak jsme závislí na naší vyrobené infrastruktuře.

Zkusím vyslovit několik hypotéz, budu vzcházet ze zákona o vlnění, pravděpodobnosti a času.

: Ti co jsou hodně závislí, nepřežijou.
Ti co ignoruji dění okolnoho světa (kosmu) se svezou s těmi o řádek výš.
Ta nejfatálnejší katastrofa se stane tehdy kdyz si budeme myslet ze "to přezijem" (zázrakem).

Shrnutí:
Můj věk, je něco po druhém křížku na průměrné čářě života Homo Sapiens Sapiens ke konci 20.století. Narodil jsem se do doby mnohými odsuzované. Jako dítě jsem neměl šanci ovlivnit politické dění na našem světě. Své dětství posuzuji jako velmi štástné. Já tvrdím že mé dětství bylo adekvátní, hlady jsem netrpěl, nekouřím, nepiju.

Pan Bažant si mne jistě pamatuje.

Existují konkrétní lidé kteří nemají zájem na zvelebení naší domovské planety, brzdí technologický rozvoj, lépe řečeno sabotují snahu jednotlivců ve svůj prospěch.
Přál bych si vidět na konci mého života Pravou kosmickou loď s naprosto vychytanými mouchami s fotonovým pohonem a s vlastním reaktorem.
Náše první kosmická loď se bude muset postavit na Zemském orbitu, musí se na této práci podílet naprosto všichni. Celý svět. Na takový úkol neexistuje slovo nezaměstnaný či bezdomovec.

Abychom takový cíl zvládli, musíme vyčistit politické, náboženské, rasové spory a historické pře. Jsme jako mravenci ve vesmíru.

Myslím, že na úvod to stačí. Jen do mně.

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/09/2010 :  10:46:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Mirku.
Abych se přiznal,trošku ve tvém textu plavu,když se snažím cosi přiřadit k něčemu.Připadá mně to, jako bys rozhodil kostky po stole.Ty kostky jsou pěkné,ale spolu jako by netvořily ucelený obraz. A tak mně nezbývá, než brát každou myšlenku samostatně.
Stav Země? Není to dobré,ale není to ještě katasrofa.Kdysi před lety došlo v naší slunční soustavě k jevu,ke kterému dochází jednou za tisíciletí.Země, jedna s planet a Slunce se ocitly v jedné přímce. Tahdy se mně známí smáli, když jsem říkal,že nastane doba zvýšené sesmické činnosti, že bude docházet k častým zemětřesením a probudí se mnoho sopek. Už se nesmějí a ptají se, jak jsem to mohl vědět. Ono je celkem jednoduché. Celý systém vesmíru stojí a padá na gravitacích a jejich vzájemném působení.Tak jako dochází díky našemu měsíci k přílivu a odlivu v oceánech,tak toto působí i na Zemské jádro a magma.Působí na to i gravitace slunce a dalších planet. Naroste li rázově tento gravitační vliv, vznikne v magmatu cosi jako vlna.Tato vlna působí nárůst tlaku na zemské desky. Kde je povrch planety nějak oslabený,tam se aktivují tímto tlakem sopky.Díky té vlně se posouvají Zemské desky a tam kde se stýkají, dochází k zemětřesením. Erupce sopek vyvrhuje do vyšších vrstev atmofery sopečný prach,což vyvolává změny klimatu na celé planetě. Navíc došlo k vychýlení osy Země.
Takže příčina je celkem jasná a ty důsledky pochopitelné.Navíc je zde fakt,že je v blízkém vesmíru velké množství kovu ze zaniklých pozemských kosmických těles, což spůsobuje cosi jako odstínění a oslabuje gravitační funkci měsíce.Jedná se o téměř zanedbatelnou hodnotu,ale spolu s dalšími vlivy to zpomaluje zánik té magmatické vlny a spomaluje to návrat zemské osy do normálního stavu.Přesto tato vlna zanikne a vše se vrátí do normálu,ale bude to nějaký čas trvat. Toto by nemělo život planety ohrozit. V historii se toto opakovalo již mnohokrát. Mnohem horší ohrožení života planety pochází od člověka,který zneužívá svých schopností ve prospěch svých uznaných pravd,protože lidé již mají schopnosti několikanásobně převyšující hodnotu nutnou ke zničení života na planetě.
.......................
Ta nejfatálnejší katastrofa se stane tehdy kdyz si budeme myslet ze "to přezijem" (zázrakem).
.................
S tou poslední hypotézou souhlasím,ale s těmi dvěma předchozími pouze částečně.
Člověk je velmi adaptabilní,ale pouze tehdy je li řeč o celém lidstvu.Většina lidí se přispůsobí a ti kteří si vytvořili bezstressové prostředí, třeba díky bohatství a toto probíhalo po několik generací,jsou oslabeni a to i geneticky a tak je u nich velká pravděpodobnost, že nepřežijí.Totéž platí pro oddělené entity které si vytvořily zaběhnutý systém primitivního života a toto trvalo po mnoho generací. U těch je změna klimatu,či životních podmínek smrtelná,protože ztratili schopnost se přispůsobit. Většina lidí však schopnost se změněným podmíkám mají a ti přežijí i změnu klimatu. Vznikne li však válka mezi lidmi různých pravd a dojde ke zneužití zničujících schopností, nepřežije vůbec nikdo,ani flora, či fauna. Takže myšlenka, že já a moji blízcí by to nějak přežili,je nesmyslná.
...........................
Existují konkrétní lidé kteří nemají zájem na zvelebení naší domovské planety, brzdí technologický rozvoj, lépe řečeno sabotují snahu jednotlivců ve svůj prospěch.
..............................
Tohle je trošku zmatené. Existují lidé,kterým je jejich uznaná pravda a prospěch jejich já cennější,než život. Stojí li cosi v opozici k jejich pravdě, pak to sabotují a bojkotují a to neplatí jen pro věřící různých náboženství.Přesto touží po tom, aby podmínky pro život byly na planetě co nejlepší.Protože však navzájem bojují za svou pravdu, nikdo nepřijme názor druhého a jeden se snaží omezit druhého,či jej zničit.A tak ve výsledku ničí prostředí na planetě a nejsou schopni se spolu domluvit na nápravě škod. Výsledek toho je takový, jaký je.
....................
Abychom takový cíl zvládli, musíme vyčistit politické, náboženské, rasové spory a historické pře. Jsme jako mravenci ve vesmíru.
.......................
Souhlas. Otázka je jak? Jednu s cest k tomuto cíli jsme zde naznačil,ale jsou zde lidé různých pravd a proto se nikdo k tomu nevyjádřil a nedošlo k diskusi na toto téma.Aby se lidé všech pravd dokázali mezi sebou na něčem dohodnout, je pro to třeba vytvořit podmínky a lidé musí nejprve poznat, jak je to nutné.Zatím si lidé to nebezpečí neuvědomují, nebo před ním zavírají oči a nechtějí ho vidět.

S tou kosmickou lodí nechci komentovat. I kdybychom se odstěhovali na jinou planetu, dokud nás pravdy dělí, zničili bychom ji také. Myslím, že je lepší udělat si pořádek doma, na této planetě abychom nikam nemuseli sami před sebou utíkat.Samo před sebou ani celé lidstvo utéci nemůže,protože si to zlo nesou sebou. Fotonové motory jsou i ve sci fi zastaralé.

Sláva
Go to Top of Page

23MirekK
Nový uživatel

Czech Republic
31 Posts

Posted - 19/09/2010 :  10:36:12  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Mirku.
Abych se přiznal,trošku ve tvém textu plavu,když se snažím cosi přiřadit k něčemu.Připadá mně to, jako bys rozhodil kostky po stole.Ty kostky jsou pěkné,ale spolu jako by netvořily ucelený obraz. A tak mně nezbývá, než brát každou myšlenku samostatně.
Stav Země? Není to dobré,ale není to ještě katasrofa.Kdysi před lety došlo v naší slunční soustavě k jevu,ke kterému dochází jednou za tisíciletí.Země, jedna s planet a Slunce se ocitly v jedné přímce. Tahdy se mně známí smáli, když jsem říkal,že nastane doba zvýšené sesmické činnosti, že bude docházet k častým zemětřesením a probudí se mnoho sopek. Už se nesmějí a ptají se, jak jsem to mohl vědět. Ono je celkem jednoduché. Celý systém vesmíru stojí a padá na gravitacích a jejich vzájemném působení.Tak jako dochází díky našemu měsíci k přílivu a odlivu v oceánech,tak toto působí i na Zemské jádro a magma.Působí na to i gravitace slunce a dalších planet. Naroste li rázově tento gravitační vliv, vznikne v magmatu cosi jako vlna.Tato vlna působí nárůst tlaku na zemské desky. Kde je povrch planety nějak oslabený,tam se aktivují tímto tlakem sopky.Díky té vlně se posouvají Zemské desky a tam kde se stýkají, dochází k zemětřesením. Erupce sopek vyvrhuje do vyšších vrstev atmofery sopečný prach,což vyvolává změny klimatu na celé planetě. Navíc došlo k vychýlení osy Země.
Takže příčina je celkem jasná a ty důsledky pochopitelné.Navíc je zde fakt,že je v blízkém vesmíru velké množství kovu ze zaniklých pozemských kosmických těles, což spůsobuje cosi jako odstínění a oslabuje gravitační funkci měsíce.Jedná se o téměř zanedbatelnou hodnotu,ale spolu s dalšími vlivy to zpomaluje zánik té magmatické vlny a spomaluje to návrat zemské osy do normálního stavu.Přesto tato vlna zanikne a vše se vrátí do normálu,ale bude to nějaký čas trvat. Toto by nemělo život planety ohrozit. V historii se toto opakovalo již mnohokrát. Mnohem horší ohrožení života planety pochází od člověka,který zneužívá svých schopností ve prospěch svých uznaných pravd,protože lidé již mají schopnosti několikanásobně převyšující hodnotu nutnou ke zničení života na planetě.
.......................
.................
S tou poslední hypotézou souhlasím,ale s těmi dvěma předchozími pouze částečně.
Člověk je velmi adaptabilní,ale pouze tehdy je li řeč o celém lidstvu.Většina lidí se přispůsobí a ti kteří si vytvořili bezstressové prostředí, třeba díky bohatství a toto probíhalo po několik generací,jsou oslabeni a to i geneticky a tak je u nich velká pravděpodobnost, že nepřežijí.Totéž platí pro oddělené entity které si vytvořily zaběhnutý systém primitivního života a toto trvalo po mnoho generací. U těch je změna klimatu,či životních podmínek smrtelná,protože ztratili schopnost se přispůsobit. Většina lidí však schopnost se změněným podmíkám mají a ti přežijí i změnu klimatu. Vznikne li však válka mezi lidmi různých pravd a dojde ke zneužití zničujících schopností, nepřežije vůbec nikdo,ani flora, či fauna. Takže myšlenka, že já a moji blízcí by to nějak přežili,je nesmyslná.
...........................
..............................
Tohle je trošku zmatené. Existují lidé,kterým je jejich uznaná pravda a prospěch jejich já cennější,než život. Stojí li cosi v opozici k jejich pravdě, pak to sabotují a bojkotují a to neplatí jen pro věřící různých náboženství.Přesto touží po tom, aby podmínky pro život byly na planetě co nejlepší.Protože však navzájem bojují za svou pravdu, nikdo nepřijme názor druhého a jeden se snaží omezit druhého,či jej zničit.A tak ve výsledku ničí prostředí na planetě a nejsou schopni se spolu domluvit na nápravě škod. Výsledek toho je takový, jaký je.
....................
.......................
Souhlas. Otázka je jak? Jednu s cest k tomuto cíli jsme zde naznačil,ale jsou zde lidé různých pravd a proto se nikdo k tomu nevyjádřil a nedošlo k diskusi na toto téma.Aby se lidé všech pravd dokázali mezi sebou na něčem dohodnout, je pro to třeba vytvořit podmínky a lidé musí nejprve poznat, jak je to nutné.Zatím si lidé to nebezpečí neuvědomují, nebo před ním zavírají oči a nechtějí ho vidět.

S tou kosmickou lodí nechci komentovat. I kdybychom se odstěhovali na jinou planetu, dokud nás pravdy dělí, zničili bychom ji také. Myslím, že je lepší udělat si pořádek doma, na této planetě abychom nikam nemuseli sami před sebou utíkat.Samo před sebou ani celé lidstvo utéci nemůže,protože si to zlo nesou sebou. Fotonové motory jsou i ve sci fi zastaralé.

Sláva

Mne by zajímalo co si myslíte o roku 2012, vzhledem k tomu čeho si všimly staré jihoamerické civizace (Májové, ...)? Já nevím čeho si mohli všimnout. Odpovíte mi na tuto otázku? Nejsem moc zručný matematik.

Edited by - 23MirekK on 19/09/2010 10:37:32
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/09/2010 :  16:04:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Matematika mne nemá ráda a jí také zrovna nemiluji.Co zjistili staří Máyové také nevím,takže si o roku 2012 nemyslím vůbec nic.S toho co vím o staré Mayské kultuře a není toho mnoho,zajímali se nejen o matematiku,ale hlavně o astronomii. O staronomii toho také příliš nevím a vypočítat dráhy těles,či pohyb naší galaxie,z čehož by cosi mohlo vzejít,jako třeba setkání s rojem asteroidů neumím.Myslím si však, že to neumí nikdo na světě a že to neuměli ani ti Mayové.
Blížící se roj ateroidů ,které by se se Zemí mohly setkat za dva roky,by již byl astronomům znám a dokázali by vypočítat, zda některý zasáhne Zemi a to s dost vysokým stupněm přesnosti. Zatím o tom nezazněla ani ta nejmenší zpráva.Pokud by se jednalo o setkání s mimozemskou civilizací,čili dle jejich slovníku návrat opeřenoho hada, pak bych neodporoval.Jen ta časová informace neodpovídá.Téměř rok již jsou v naší sluneční soustavě a čekají na vhodnou chvíli, ale i když přistanou, nebudete o jejich přistání vědět.Ani pozemské radary jejich přítomnost nezaregistrují.Snad jen pilot letadla přelétajícího oceán může spatřit jak několik meteoritů mizí v hlubinách oceánu.Klikatou stopu ohřátého vzduchu připomínající ohnivého hada již za sebou nemají. Tento technický problém byl dávno vyřešen. No a od jejich přistání o nich nikdo až na několik málo výjimek rozptýlených po Zemi nikdo vědět nebude. Takže ať žije vyhynulá civilizace Mayů a všichni kdo v jejich výpočty věří..
A opět zde byla špetka sci fi,koření lidské fantazie.

Sláva
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 19/09/2010 :  19:44:49  Show Profile  Reply with Quote
Jednou jsem četl Nostradamovo
Proroctví kde se zmiňoval
O Májském kalendáři, který
V různých 2012. ročních intervalech
Se stále obměňoval.
Na konci toho to údobí vždy se děli různé
Věci v klimatu planety.
No nevím co na tom může být vůbec pravdy
Snad nic snad i něco.
Opravdu nevím co si o tom myslet.

Tady jsem něco ohledně toho našel.:

-----------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=nFZh3X9G9B8

--------------------------------------------

---------------------------------------------

http://tn.nova.cz/magazin/hi-tech/veda/v-roce-2012-ma-zaniknou-zeme-nasa-to-popira.html

---------------------------------------------

http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2009042018

1. Co nás čeká v roce 2012?
Rok 2012 má zvláštní přídech. V souvislosti se starou mayskou legendou někteří mystikové s oblibou hovoří o tom, že má přijít konec světa. Zánik světa je součástí i mnoha jiných proroctví, apokalyptické vize jsou zřejmě staré jako lidstvo samo.
Starověcí Mayové ve Střední Americe vytvořili kalendář tak přesný, že předpovídá zatmění Měsíce na stovky let dopředu. Datum 21. 12. 2012 leckomu nahání hrůzu. Mayové byli přesvědčeni, že právě v ten den se čas nachýlí. Toto zajímavé datum označuje konec 5126 let dlouhého cyklu v mayském kalendáři, který už poté nepokračuje. Ovšem pozor, to podle této legendy a´priori neznamená, že by měl nastat i konec světa.

Jak je to s těmi Mayi?
Astrologové tvrdí, že až 21. prosince roku 2012 vyjde Slunce, po 26 000 letech se opět ocitne v konjunkci průsečnice Mléčné dráhy a roviny ekliptiky. Pozorovatel tak na obloze bude moci shlédnout gigantický kříž z hvězd a planet.
Co to podle Mayů bude znamenat v praxi? Toto postavení vůči srdci galaxie otevře v roce 2012 kanál kosmické energii, která proteče Zemí, očistí ji a společně s ní i všechno, co na ní žije, a vše pozvedne na vyšší úroveň vibrace. Tento proces již měl začít, a změny se údajně neustále urychlují. Nadvláda racionální levé mozkové hemisféry poleví a obě části mozku začnou spolupracovat. Poté začne zcela nová civilizační epocha. Aspoň tak bývá mayské proroctví vykládáno.
Ovšem zdaleka ne každý s tímto výkladem souhlasí. „Žádný seriózní vědec vám nepotvrdí, že by měl být rok 2012 pro Maye něčím výjimečným,“ prohlásil vedoucí Středoamerického centra na University of Texas v Austinu a jeden z předních odborníků na mayskou kulturu David Stuart.

Co skrývá bible?
Někteří nadšenci říkají, že o konci světa v roce 2012 údajně hovoří i čínská prorocká kniha I Ching (Kniha změn), sinologové však o tom pochybují. Apokalyptické vize lze nalézt i v bibli. Starý zákon hovoří o soudu nadcházejícího konce světa ve chvíli, kdy lidé přestanou dodržovat jeho pravidla. Jedna z částí bible, Kniha zjevení, hovoří o katastrofické válce, která lidstvo postihne ve vzdálené budoucnosti. „Létající stvoření s proudícími vlasy, dělající hluk tisíců koní, samojízdné vozy chrlící oheň…,“ tak vypadá jazyk této knihy. Píše se v ní o pandemiích, kterým podlehne čtvrtina všech obyvatel planety, o válce, která vznikne v oblasti Středního východu. Rovněž zmiňuje i nástup vůdce, jehož pojmenovává Antikrist. Role Antikrista byla v historii spojena s několika lidmi, nejčastěji pak s dvěma masovými vrahy Josifem Stalinem a Adolfem Hitlerem.
Vědci, kteří se biblí seriózně zabývají, však mají významné pochybnosti. „Je jasné, že autor Knihy zjevení očekával nevyhnutelný konec světa ve své době. Rozhodně tím nemyslel naši současnost. Je možné, že vůbec neočekával, že svět vydrží tak dlouho,“ nechal se slyšet americký historik Timothy Callahan.

--------------------------------------------------------

Milan.Miló.

Edited by - Milan.Miló on 19/09/2010 20:59:25
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 19/09/2010 :  22:33:43  Show Profile  Reply with Quote
Milane,
tohle fakt nesnášim, je daný téma, ke kterýmu se nemusíš vyjadřovat když o něm nic nevíš, ale ty napíšeš takovýhle příspěvek... Názor na to má každý, ale ty jen posadíš pár odkazů, zkopíruješ nějaké výňatky z internetu a hned na začátku napíšeš, že nevíš. Když nevíš, tak se raději nevyjadřuj (ať je téma sebehorší, jako např. rok 2012).
Topic nese název Život vs. malichernost a hned ve druhý reakci se na vše zapomene a začne se z jiné strany?
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 19/09/2010 :  23:24:54  Show Profile  Reply with Quote
Pepeeeee

No omlouvám se.
Ne že bych na toto téma popravdě
neměl svůj názor.
To ne jen jsem se popravdě k tomu to
tématu nechtěl moc vyjadřovat.
Ale svůj názor na to mám a proto jsem
tam ty příspěvky popravdě proto vložil.

PS.: Něco o tom vím.

Milan.Miló.

Edited by - Milan.Miló on 19/09/2010 23:29:28
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 19/09/2010 :  23:33:44  Show Profile  Reply with Quote
Milane,
v pořádku, jen nesdílim názor, že je třeba na vše reagovat. Třeba tvůj příspěvek ostatní ocení, kdo ví...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/09/2010 :  13:16:29  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kay.
Nemyslím, že by byla slova Milana příliš od věci.Jsou jen trošku zmatená a místy se mísí hrušky s jablky a jako by výsledem měl vypovídat o tom, kolik je švestek.
Pokud by měl rok 2012 našeho letopočtu odpovídat roku 2012 Mayského kalendáře, znamenalo by to logicky,že tomuto kritickému datu by odpovídal také rok 1 našeho letopočtu a ejhle nic takového se nestalo a o starých Mayech v té době nikdo na kontinentu vůbec nevěděl,protože Amerika yla objevena mnohem a mnohem později. Čili tento periodicky se opakující jev se nekonal. To by si měl Milan uvědomit. Ten magický letopočet hovoří o návratu opeřeného hada,který vystoupil na nebesa.Až se vrátí, měl by na Zemi zavládnout věčný mír a láska.
Přeberte si to každý dle svého. Já jsem se dozvěděl zvláštní věc, ale na zdroj se neptejte. Díky pohybu naší sluneční soustavy dochází k největšímu přiblížení nejbližší obydlené planety a toto se periodicky opakuje. Toto přiblížení je využíváno ke kosmickým letům,které by jinak byly velmi dlouhé a trvaly mnoho let. Kosmické lodi startují v době těsně před tímto přiblíýením a vlastně se pohybují proti dráze naší sluneční soustavy,takže je díky tomu jejich skutečná dráha velmi krátká a trvá krátkou dobu.Tohoto bylo vždy využíváno k cestě na naší planetu.Čili je zde skutečně řeč o opeřeném hadovi. Start kosmických lodí vysokou rychlostí se v atmosféře projevoval jako výboje ionizované energie a přehřátého vzduchu, což s vnějšího pohledu připomínalo opeřeného hada.Tento vnější důsledek průletu atmosférou je již vyřešen a již k tomuto jevu nedochází a to díky novému tvaru a rotaci vnějšího prstence,který se na náběžné hraně ohřívá a na straně protilehlé ochlazuje. Staré kosmické lodi měly pohonné jednotky vně a to vedlo k ionizaci vzduchu.Nové mají pohodnné jednotky uvnitř disku a tím k ionizaci vzduchu v atmosféře k těm vnějším jevům nedochází.Staré kosmické lodi měly tvar připomínající draka s křídly po obou stranách trupu a na prodloužené ohebné zádi. Nynější kosmické lodi mají pohonnné jednotky čtyři a k řízení směru letu je užíváno vzájemné polohy jejich os gravitace. Staré i nové kosmické lodi mají totožný princip pohonu a to gravitační motory,což je disk v jehož středu je jádro a a na toto je působono gravitací oběžnic (planet a to vš probíhá v hlubokém vacuu. Při určitém počtu oběhů planet dochází v jádru k obrácení gravitační polarity a těleso padá volným pádem směrem vzhůru a to zcela bez splodin. Velikost disku kosmické lodi je tak velká,že by se pod disk vešlo celé Václavské náměstí a výška kopule přesahuje sto metrů. Při přiblížení kosmické lodi k planetě je energie graviace tak silná,že vzniká podobný efekt na jádro planety, jako při pohybu měsíce po své dráze.Proto tyto kosmické lodi nikdy nenalétají na oběžnou dráhu kolem planety,ale vždy přistávají kolmo,čili střemmhlav. Pokud je však třeba vrátit vychýlení zemské osy ,pak je této silné gravitace kosmických lodí k tomuto účelo využíváno. Dojde li k jevu vlny v magmatu vyvolávajícímu zvýšenou sopečnou a seismickou aktivitu zhoršující klima na povrchu, jsou tato tělesa navedená na určitou oběžnou dráhu schopná tuto vlnu eliminovat a tím vrátit klima na planetě do normálního stavu. Jedna taková kosmická loď již přistála v Tichám oceánu a stojí na ploše diskodromu hluoko pod Zemským povrchem.Ostatní čekají na vhodnou chvíli na podpovrchové základně Mars.
Předpověď starých Mayů se tedy vyplnila,ale nebyla to věšba. Věděli o čem mluví.
Tak a nyní si sami vyberte. Bylo to sci fi,nebo popis skutečnosti? Skuste zapojit rozum a přemýšlení. Někdy to bývá tím nejlepším co může člověk udělat.

Sláva
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 20/09/2010 :  14:32:43  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,
pleteš si jména, kay na této diskuzi nenapsal žádný příspěvek.

quote:
Přeberte si to každý dle svého. Já jsem se dozvěděl zvláštní věc, ale na zdroj se neptejte. Díky pohybu naší sluneční soustavy dochází k největšímu přiblížení nejbližší obydlené planety a toto se periodicky opakuje. Toto přiblížení je využíváno ke kosmickým letům,které by jinak byly velmi dlouhé a trvaly mnoho let. Kosmické lodi startují v době těsně před tímto přiblíýením a vlastně se pohybují proti dráze naší sluneční soustavy,takže je díky tomu jejich skutečná dráha velmi krátká a trvá krátkou dobu.Tohoto bylo vždy využíváno k cestě na naší planetu.Čili je zde skutečně řeč o opeřeném hadovi. Start kosmických lodí vysokou rychlostí se v atmosféře projevoval jako výboje ionizované energie a přehřátého vzduchu, což s vnějšího pohledu připomínalo opeřeného hada.Tento vnější důsledek průletu atmosférou je již vyřešen a již k tomuto jevu nedochází a to díky novému tvaru a rotaci vnějšího prstence,který se na náběžné hraně ohřívá a na straně protilehlé ochlazuje. Staré kosmické lodi měly pohonné jednotky vně a to vedlo k ionizaci vzduchu.Nové mají pohodnné jednotky uvnitř disku a tím k ionizaci vzduchu v atmosféře k těm vnějším jevům nedochází.Staré kosmické lodi měly tvar připomínající draka s křídly po obou stranách trupu a na prodloužené ohebné zádi. Nynější kosmické lodi mají pohonnné jednotky čtyři a k řízení směru letu je užíváno vzájemné polohy jejich os gravitace. Staré i nové kosmické lodi mají totožný princip pohonu a to gravitační motory,což je disk v jehož středu je jádro a a na toto je působono gravitací oběžnic (planet a to vš probíhá v hlubokém vacuu. Při určitém počtu oběhů planet dochází v jádru k obrácení gravitační polarity a těleso padá volným pádem směrem vzhůru a to zcela bez splodin. Velikost disku kosmické lodi je tak velká,že by se pod disk vešlo celé Václavské náměstí a výška kopule přesahuje sto metrů. Při přiblížení kosmické lodi k planetě je energie graviace tak silná,že vzniká podobný efekt na jádro planety, jako při pohybu měsíce po své dráze.Proto tyto kosmické lodi nikdy nenalétají na oběžnou dráhu kolem planety,ale vždy přistávají kolmo,čili střemmhlav. Pokud je však třeba vrátit vychýlení zemské osy ,pak je této silné gravitace kosmických lodí k tomuto účelo využíváno. Dojde li k jevu vlny v magmatu vyvolávajícímu zvýšenou sopečnou a seismickou aktivitu zhoršující klima na povrchu, jsou tato tělesa navedená na určitou oběžnou dráhu schopná tuto vlnu eliminovat a tím vrátit klima na planetě do normálního stavu. Jedna taková kosmická loď již přistála v Tichám oceánu a stojí na ploše diskodromu hluoko pod Zemským povrchem.Ostatní čekají na vhodnou chvíli na podpovrchové základně Mars.
Předpověď starých Mayů se tedy vyplnila,ale nebyla to věšba. Věděli o čem mluví.

Slyšel sem hodně volovin, ale tohle je ta největší ze všech. Ani nemá cenu rozebírat jí větu za větou, protože by to byla ztráta času. Tím, že použiješ některé odbornější termíny (kterým sám nerozumíš a nerozumí jim ani tvoji čtenáři) vyvoláš v někom údiv, ale dohromady to nedává žádný smysl. Za mnoho peněz málo muziky. Čím více nesrozumitelná hatlamatilka, tím větší fantasta. Ale ty se určitě bude bránit tím, že je to sci-fi, tvůj koníček a já mu nerozumím...
Go to Top of Page

kay
Aktivní uživatel

110 Posts

Posted - 20/09/2010 :  15:29:19  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave, tohle jsem vážně nebyla já … k tomuto vláknu nemám co říci… nevím, jak se staví kosmické lodě, myšlenku blízké apokalypsy považuji za špatnou, protože při ní vždy dochází k jakési kapitulaci člověka a už vůbec nechápu názor, že brzdění technologického rozvoje jde proti naší planetě… to jako že podporou technologií se nám zde zase všechno zazelená? No, mám toho zase vcelku hodně, takže se opět loučím.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/09/2010 :  09:28:55  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Skutečně jsem se zmýlil a nejspíše díky tomu,že jsem před tím reagoval na slova Kay.Takže se omlouvám.
Bylo to skutečně sci fi.Využívám tohoto stylu tehdy, chci li vyjádřit to co jinak vyjádřit není možné a chci tím přivést čtenáže k tomu,aby se nad tím zamyslel a došel k tomu podstatnému sám svým přemýšlením.Ovšem je to selektivní spůsob vyjadřování stejně jako pohádky a podobenství,čili někdo má schopnost o tom přemýšlet a k závěru dojít a druhý zase ne.Nemohu nikoho k přemýšlení nutit zvláště není li toho schopen.Najde li se třeba jen jeden člověk,který dokáže přemýšlet a pochopí,pak tento styl sci fi splnil své poslání.Ovšem pobaví mne vidět,jak toto někdo uzná za pravdu. Jenže kdo z vás ví,že to skutečně sci fi je a není to skutečnost? Nikdo. Můžete na to mít pouze svůj názor a ten může být chybný i správný. Dokažte že je to sci fi a nikoliv pravda.

Sláva
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 21/09/2010 :  13:19:49  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,
už musíš být asi rohu, ze kterého nemůžeš uniknout, když po nás chceš, abychom dokazovali pravdivost tvého sci-fi příběhu. Přitom si sám ve svém příspěvku hned na začátku jasně řekl:
quote:
Bylo to skutečně sci fi.

a na konci:
quote:
Dokažte že je to sci fi a nikoliv pravda.

takový oxymoron, při vlastním výstupu, znamenal v antice při řečnických přích ostudu. A člověk, který ho použil, ihned uznal svou porážku.
Ptám se, jak chceš bláznovi dokázat, že on je blázen a ostatní lidi jsou normální? Co když ten blázen je jediný normální a všude kolem jsou blázni? Když tedy položíš otázku po důkazu pravdivosti sci-fi, musíš být hodně zoufalý.
Ještě si se to pokusil zachránit tvrzením, že je to pro lidi, kteří jsou schopni myslet, ale já tvrdím, že sci-fi (ne všechna) takovéhoto druhu je pro lidi, kteří nechtějí myslet, pro lidi, kteří přijmou cokoli, co někdo napsal. Ti, co by nad tím mysleli by to ihned zavrhli.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/09/2010 :  14:59:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chyba byla na samém začátku,ale ve slovech, ale znaménku na konci věty.Původně tam měl být otazník.Dále jsem poktačoval, že tohoto stylu vyjádření využívám a.t.d.
Pokud bys přemýšlel o tom co ten útvar obsahuje, mohlo by tě to přivést k čemusi podstatnému.Pokud toho nejsi schopen,pak je tvoje reakce logická.Pro lidi tvé úrovně myšlení tam skutečně nic není.Pro jiné ano a pokud přijmou to provrchní znění jako pravdu,pak je to dáno opět jejich úrovní schopnosti přemýšlet.
Faktem je, že nikdo nemůže spolehlivě určit,zda se jedná o sci fi, či popis skutečnosti.Dokaž, že něco není,co reálně může být. To není spor,ale chce to alespoň trošku myslet,což je zřejmě nad tvoje schopnosti.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 21/09/2010 :  16:18:06  Show Profile  Reply with Quote
Dokaž, že něco není,co reálně může být.

V takovém případě by mě tolik nezajímalo jestli ona fikce je nebo není reálná, ale co přináší užitečného. Co by nám tento druh poznání přinesl, kromě toho, že bychom o něm tedy věděli?
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 21/09/2010 :  16:44:57  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave,
je těžké se s tebou bavit, když nedokážeš napsat příspěvek bez chyb (nemyslím gramatické, ale diakritické...). Příště teda než něco odešleš, překontroluj si to.
Však ty, když mi oponuješ, nepřikládáš ani žádné argumenty, jediné na co se zmůžeš je výzva abych se zamyslel? A nakonec konstatování, že to nedokážu... To by mohl říct kdokoli o komkoli. Úplně z tebe srší zoufalství, nebo nedovedeš argumentovat. Tak jak ten tvůj výmysl chápeš ty, tak to nedovede pochopit nikdo, v tom vězí komunikace. Nikdo nedokáže přesně popsat, co si myslí, takže tobě se tvůj příběh může zdát jasný, ale ostatním ne.
Ono stupidita toho článku sama odrazuje od myšlení, je absolutně o ničem (což tvoje ego nesnese, když se to řekne), ale ty v něm hledáš něco(aby si se mohl bránit), co tam není. Nemá smysl se tě ptát, ať to sám vysvětlíš, protože odmítneš. Nejspíš z důvodu, že sám nevíš... (ty tomu důvodu budeš říkat určitě jinak...)
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000