Author |
Topic |
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 14:47:17
|
Dobrý den, zakládám nové téma, protože zemřel Milan Paumer,ten třetí ze skupiny. Jak se díváte na činnost této skupiny,jejíž činnost je státními představiteli oceněna a jinými odsouzena? Máte objektivní informace, abyste si mohli udělat vlastní názor?
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 15:53:27
|
Navi.
Nemáme.Jsou tu dvě možné varianty.Dle tehdejších platných zákonů jsou to vlastizrádci a vrazi a nemá význam hovořit o tom zda byly tyto zákony takové, či makové. Dle dnešních uznávaných hodnot to byli bojovníci proti režimu,který byl špatný,čili hrdinové. Jenže já takových hrdinů znám více a jedním z nich je bývalý vedoucí ve stavebninách předseda stranické skupiny v obci,který defraudoval téměř dva miliony, šel za to sedět a dnes tvrdí, že tím bojoval proti režimu a byl vlastně politickým vězněm. Pokud vím má již nějakou funkci ve svazu bojovníků proti totalitě.Pokud informace máš, je tě to jasné,ale o Mašínech ty informace prostě nemáme a věřit každé propagandě se mně nikdy nechtělo ať byla taková, nebo maková.Když jim dají metál, mne to nic nestojí a budiž jim to přáno a čert je vem.I ten kdo vraždí ve prospěch své uznané pravdy je vrahem i kdyby to byl papež.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 21:59:44
|
"nemá význam hovořit o tom zda byly tyto zákony takové, či makové"
Naopak, tohle má právě ten největší význam. Byl to zločinný sytém, který se k moci dostal nelegální cestou. To samé můžeš říct o hitlerových Norimberských zákonech - ale co...byly to přece zákony a je jedno jestli byly špatné, popírající základní lidská práva..byly to prostě platné zákony a basta fidli a ten kdo je nerespektoval byl zločinec. Opravdu zvrhlá logika. Je fakt, že Češi jsou prostě jen národem brlblajících Švejků, co se málokdy k něčemu vzchopí a většinou zůstavají jen u toho piva a kopy keců. Možná právě proto, nedokáže spousta lidí, to co dělali Mašíni ocenit. Tvé historkly k dobru jsou jistě cenné, ale připadne mi, že se z nich snažíš dělat víc než ve skutečnosti jsou.
"I ten kdo vraždí ve prospěch své uznané pravdy je vrahem i kdyby to byl papež."
To se pleteš, zabití, které má morální ospravedlnění není vražda a ten co zabil není ani vrahem. Tak to prostě je... |
Edited by - rajis on 06/08/2010 22:07:43 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/08/2010 : 12:05:56
|
Rajisi. Jsem tak trochu provokatér, to ano,ale někdy je to fobré k tomu aby se v lidech cosi pohnulo a začali o to skutečně uvažovat. Ony ta ospalá atmosféra ,kdy člověk na místo přemýšlení užívvá klišé je na prd. Ty žiješ většinu života v tomto systému a nevíš jak tomu v tom minulém bylo. To vše znáš pouze s doslechu a ještě filtrované a tak ani nemůžeš vědět,že tomu bylo docela jinak, že lidé mysleli jinak v době, kdy Mašínové vraždili aby se dostali na západ.Pro tebe byli ti zavraždění komunisty a zlými lidmi,ale oni to byli dvacetiletí kluci v povinné vojenské službě.Asi těžko pochopíš ,že v té době byli lidé na svou vlast i režim pyšní a považovali systém za nejdokonalejší. Samozřejmě zde byli i lidé, kteří systémem cosi ztratili a ty tento režim nenáviděli a bojovali proti němu.Pro většinu lidí však byli tito lidé nepřáteli,kteří ohrožovali to čeho si vážili a ani zdaleka to nebyli jen komunisti.Pro tyto lidi byli Mašínové nepřáteli a vrahy a zákony chránící tento systém pro ně byly správné. Nejde o to jestli byly ty zákony správné pro někoho jiného, nebo třeba v době dnešní pro tebe. Pro většinu lidí v té doby tyto zákony správné byly.A to je rozhodující. Mimochodem komunisti zvítězili ve volbách a to není puč,ale legitimní převzetí moci. Otázkou je v jaké se to stalo situaci a co rozhodování lidí směrovalo právě k volbě komunistické strany.Zaručeně to byl vliv tehdejšího SSSR. Svůj podíl na tom měla zrada a kolaborace některých pravicových stran za okupace a byly zde řady dalších vlivů, které většinu obyvatel vedlo k volbě komunistů a kdyby tyto vlivy nebyly, volby by dopadly docela jinak.O tom není pochyb,ale dopadly tak jak dopadly a byly legitimní. To co následovalo mělo sloužit k zachování jejich postavení, čili se jednalo o zneužívání schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy a s toho plyne zlo a zločiny ať se jedná o křesťanství, komunismus a všechny jiné pravdy. V tomto jsou si rovné a všichni to zdůvodňují ochranou dobra,třeba i ti fašisti. Takže se můžem shodnout v tom, že Mašínové byli s pohledu tehdejší společnosti, mínus nepřátelé tohoto režimu vrahy a vlastizrádci,ale s pohledu dnes uznávaných pravd byli hrdiny a bojovníky za svobodu a demokracii. Jinak kam se hrabou ve zlu komunisti třeba za katolíky.Představ si jak by to vypadalo,kdyby měli v rukách schopnosti které měli komunisti a to v době největší moci a inkvizice. To by byl masakr.Je dobré na vše se dívat s nadhledem a nestraně,ale že to tak ostatní přijmou nečekám.Každý mně uvidí na straně svých nepřátel. To je efekt kruhu a jeho středu.Mimochodem,když skončila moc katolíků, lidé o nich mluvili tak jako dne ty o komunistech a můžeš se o tom dočíst v mnoha knihách.Já jsem svým myšlením nad tím vším a spíše jen sleduji a hledám zákonitosti, které toto řídí a to u všech pravd. Ty zákonitosti vzniku pravd, jejich růstu moci a následnému pádu a to co kolem toho dějě mne zajímá, nikoliv to, zda byl jeden lepší nebo horší než druhý.POkud ty stojíš na listu jedné pravdy,pak toto nemůžeš pochopit,protože svou uznanou pravdu vidíš nejvýše a ostatní vidíš jako omyly a zlo. I tímto jsem prošel a takto vnímal svět a proto tě plně chápu,ale to období je již za mnou a jsem svým myšlením na jiné úrovni, neříkám vyšší,ale pouze jiné.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 07/08/2010 : 15:39:49
|
Strašně to všechno bagatelizuješ a hraničí to až s demagogií.
"Ty žiješ většinu života v tomto systému a nevíš jak tomu v tom minulém bylo."
Jenže to není žádný argument. Komunismus prožívali různí lidé různě. To že ty ses měl třeba dobře, neznamená, že se stejně měl tvůj soused. Můj děda z matčiny strany měl komunisty docela rád, zatímco z otcovy strany je bere jako největší zlo. Teď mi řekni kdo z nich má pravdu? Oni jen zažili komunismus z různých úhlů. A opravdu si myslíš, že nemůžu vědět jak to bylo? Myslíš, že to co se píše dnes jsou všechno lži? Na hranicích snad nebyl ostatný drát a kulomet? Politické procesy se za komunistů neděly? Lidé nebyli zavíráni do vězení kvůli svému přesvědčení? A ten kdo nebyl ve straně, mohl zapomenout na vzdělání svých dětí? Navíc v případě Mašínů můžu tvůj "argument" použít proti tobě. Komunisnus 50tých let jsi prožil jako malé dítě, co si sotva uvědomuje souvislosti.
"Mašínové vraždili aby se dostali na západ.Pro tebe byli ti zavraždění komunisty a zlými lidmi,ale oni to byli dvacetiletí kluci v povinné vojenské službě.Asi těžko pochopíš ,že v té době byli lidé na svou vlast i režim pyšní a považovali systém za nejdokonalejší"
A co ty vůbec víš o Mašínech? Klidně se přiznej, že to bude taky jen něco filtrovaného a ještě navíc z doslechu. Já si o nich aspoň něco přečetl. Oni nezabíjeli jen kvůli tomu, aby se dostali na západ, to dělali až v poslední fázi, kdy proti nim režim zburcoval na deset tisíc ozbrojených mužů. Mimochodem, nikoho kdo byl v povinné vojenské službě nezabili a zabíjeli stylem, který je učili v lidových milicích.
"Asi těžko pochopíš ,že v té době byli lidé na svou vlast i režim pyšní a považovali systém za nejdokonalejší."
To platilo jen určitou dobu a dá se to spíš nazvat určitou setrvačností z nadšení, že nás Rusové "osvobodili". Stejně jako vystřízlivělo spousta budovatelských spisovatelů a pohlavárů, tak i spousta prostých lidí. Ostatně jestli si všichni mysleli, že ten systém je nejdokonalejší, potom nechápu snahy ho reformovat v 60. letech. Asi si to nemyslelo tolik lidí, jak si ty myslíš.
" Pro většinu lidí v té doby tyto zákony správné byly.A to je rozhodující."
Většina lidí té doby totiž poznala jen malou část zákonů :)
"Mimochodem komunisti zvítězili ve volbách a to není puč,ale legitimní převzetí moci."
Jestliže to bylo tak legitimní, nevím proč si potřebovali pomáhat ozbrojenými milicemi :) Lži, manipulace a kulky, na tomhle stála komunistická "legitimita" (ikdyž jim v tom ostatní strany významným dílem sami pomohli, svým neuváženým jednáním). Jistě, zvítězili ve volbách, ale neměli mandát na uzurpování si moci jen pro sebe. Navíc si přečti jejich program. Zavazovali se proti násilnému znárodňování, byli pro podporu malých a středních podnikatelů...nenápadně si do Státní bezpečnosti nasazovali své vlastní členy atd. Puč to sice nebyl, ale podle toho co jsem četl, mi to jako legitimní převzetí moci taky nepřijde.
" Mašínové byli s pohledu tehdejší společnosti"
Jistě, Miladu Horákovou ve své době taky považovali za zlo. To byla práce komunistické propagandy. Dneska, když už nic, můžeš získávat snadno informace z více zdrojů a máš víc prostoru pro vytvoření vlastního úsudku. V té době byli všichni očkování jen komunistickými plátky.
"Mimochodem,když skončila moc katolíků, lidé o nich mluvili tak jako dne ty o komunistech a můžeš se o tom dočíst v mnoha knihách."
Lidé o nich tak v mnoha případech mluvili i v době její největší nadvlády a nejen to, hromadně se jim stavěli na odpor. Ostatně husitské hnutí bylo co asi?
Škoda, že nemám víc času, nenapsal jsem to podstatné co jsem chtěl. Večer se pokusím ještě něco doplnit, pokud to stihnu :) |
Edited by - rajis on 07/08/2010 15:46:40 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/08/2010 : 11:40:46
|
Rajisi.
Ono je to všechno jinak.Už na samém začátku jsem odpověděl na otázku zda známe nějaké argumenty slovem neznáme. Lidi v tom komunistickém systému můžeme rozdělit do dvou skupin a to na ty,kteří tím cosi ztratili a na ty kteří tím získali a toto určovalo jejich názory na tutéž věc. A potom jde o to, kterou skupinu jsi měl víc na očích,či které skupině jsi byl názorově blíže. No a já jsem byl stále tak nějak mezi oběma.Představ si,že moje rodiče měli dohromady tři obchody před únorem i před válkou,ale táta byl odborářský funkcionář a třeba kamarád Tondy Zápotockého.Jeden můj děda byl německý šlechtic a druhý horník a velký Soc Demák.A tak bys u mne našel třeba fotku na které sedím presidentovi Zápotockému na klíně doma u klavíru.Ovšem bylo mně tehdy kolem čtyř či pěti let.Sleduješ ten guláš názorů? Máma měla absolvovanou obchodní akademii a navíc byla vyučenou pánskou a dámskou krejčovou a ještě s nástavbou pro modní návrhářky.On ty školy platil její táta a paltil i její opatrovatelku, majitelku několika velkých textilních obchodů a ta mámu hinila po všech možných školách a nechávala si platit a posílat prachy na mámino školy i když už ta byla dávno vdaná a měla dvě děti.
Mohl bych tě hodně vyprávět o názorových střetech a byl jsem vždy tak nějak jednou nohou tam a druhou na druhé straně,ale vnímal jsem jedno i druhé a vnímal jsem že těch kterým tento režim vyhovolal, či jim hodně dával bylo mnohem víc, ež těch druhých. Tím neříkám, že je to dobré či špatné, ale pouze konstatuji tento fakt.No a v demokracii vítězí většina. Na to s těmi milicemi a podobně se dokáži dívat s obou stran a na to ostatní také a dle pohledu je i výsledný názor. Takže s toho jednoho pohledu s tebou naprosto souhlasím a s toho druhého je tomu naopak.Co s tím mám dělat? Rozumně se dívat na toto jen ze strany jednoho pohledu,který je právě v kursu? To by bylo pod mou úproveň.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Bolševik
Aktivní uživatel
140 Posts |
Posted - 08/08/2010 : 15:16:48
|
Občas se podívám na Vaše fórum. Gato a Rajisi, diskutovat s Vámi nebudu, byla by to ztráta času. Uvádím alespoň odkaz na článeček o Vašem hrdinovi : http://kapal.blog.idnes.cz/c/149925/Jak-jsem-poznal-Milana-Paumera-ja.html Vašim názorům se moc nedivím, cpou to do Vás horem dolem ve škole i ve sdělovacích prostředcích, takže nic jiného se ani čekat nedá. Čest mladým lidem, kteří si v takové atmosféře dokáží vytvořit nekonformní názor.
Neronisi, naklikl jsem si Vaše video a konstatuji, že před převratem měli i absolventi pomocné školy lepší úroveň, než onen bavič. Pravděpodobně to bylo natočeno poté, co v Bohnicích zrušili klecová lůžka. Máte celkem dobré vyjadřovací schopnosti a jestli se tomuhle smějete, je to pro mne dost nepochopitelné.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/08/2010 : 16:16:58
|
Neronisi.
Co myslíš že by říkali na toto vystoupení třeba profesoři filosofie,kdyby je tam realizoval? Myslíš že by se smáli jako ti kteří byli na tom vystoupení? A to ti profesoř mohou mí třeba pravicové zaměření. Sprostá slova ve sdělovacích prostředcích? Všimni si,kdo je užívá. Jsou to inteligentní a moudří lidé, nebo to jsou primitivové a ti kteří se chtějí zviditelnit za každou cenu? Zakazovat jim to považuji za nesmysl,ale potom musíš respektova důsledky,pokud ta slova uslyší a začnou užívat tvé děti.Pak mohou tebe označit za čůráka, běžně oslovovat děvčata jako píči a jsme na úrovni těch nejzaostaleších romů. Ale máme přece svobodu, nééé? Proč nepropagovat vedle vulgarit třeba zlodějinu, či vraždy?Proč cosi takového censurovat, vždyť censuru vymysleli komunisti. Já myslím, že aby společnost mohla existovat, musí být určené mantinely a to platí pro jakoukoliv společnost.Jak jsou ty mantinely nastavené je druhá věc. Měly by však být takovvé aby vedly ke skuturnění lidí a to sprostá slova a vulgarismy nejsou.Je směšné,když se někdo považuje za kulturního člověka a posmívá se poslankyni jakékoliv strany za slova vedoucí ke skulturnění společnosti místo toho aby toto jako kulturní a kultivovaný člověk udělal sám.Mno směšné? Spíše smutné a trapné.Dle mého názoru se chtěl ten člověk zviditelnit a ukázat svou oddanost pravdám a názorům které jsou momentálně platné.No a to dělají i lidé mnohem inteligentnější než on. Za komunistů takových bylo dvanáct do tuctu,jenže tehdy lezli do prdele komunistům.Pro mne to jsou lidské nuly a lépe je jejich existenci nevnímat,protože stejně nejsou k ničemu dobří. Pro mne to bylo spíše trapné, než k smíchu a nechápu, proš jsi nám to nabídl ty, který umíš přemýšlet.Můžeš mně na tuto otázku odpovědět? Pokud jsi tím chtěl ukázat kam až vede jednostranný pohled a popíchnout tím Rajise, pak si myslím, že to dobrý nápad nebyl.Rajis chápe velmi dobře a myslím že se dokáže ještě na věc dívat i s opačné strany,není fanatik, jen to nechce před ostatními a zvláště přede mnou přiznat,protože by to pokládal za nějakou svou porážku.Alá já to z jeho slov stejně poznám ať chce, nebo nechce a za jeho porážku to neberu.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 08/08/2010 : 18:44:41
|
Myslím, že je i jakási bagatelizace klíč k tomu zamyslet se nad danou skutečností z jakéhosi čerstvého, svěžího pohledu. Pokud jsou to sprostá slova, jde v podstatě o podobné zjednodušování jako "vrazi", "zločinci", "zachránci", "hrdinové". Prostě to vyjadřuje určitý osobní postoj a ty Slávo s Bolševikem (a věřím, že 99procent fóra) máte zkrátka vypěstovaný jakýsi osobní vkus o tom jak by taková komunikace měla vypadat.
Přitom jde o přístup podobný.
Já osobně na dobu komunismu nemám takový názor jako ten bavič, ale pokud jde o nějaké hodnocení - ten udělal tohle, proto je vrah. Co si z toho mám vzít? Takové označení není nijak užitečné. Pokud se bavíme v rámci nějaké analýzy z pohledu filosofie nebo tak, je podle mě přínosnější (když už něco takového hodnotíme), zamyslet se spíš nad tím co takový čin přináší společnosti nebo jak mění člověka nebo je-li ospravedlnitelný z hlediska trestního práva, když je člověk k něčemu takovému motivován (násilný režim). Nebo tak, těch variant by se našla jistě spousta, ale jestli někdo je nebo není vrah a tím špatný, mě moc nezajímá, protože to není nijak užitečné.
Je těžké vyjádřit co tím přesně myslím. Řekl bych to tak, že osobně je mi u prdele jestli si někdo bude myslet nebo ne že jsem moudrý nebo co. Pro mě je jen důležité aby se mnou takový člověk spolupracoval. Tedy nějaká vnější společenská prezentace jde na úkor nějakému funkčnímu principu.
Jo a té scénce jsem se smál, hodně |
Edited by - neronis on 08/08/2010 18:49:20 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 09/08/2010 : 09:17:13
|
Neronisi.
Tak tohle je dobré a pěkně jsem se vychechtal.Má to jiskru a vtip a zde mně nějaké to sprosté slovo vůbec nevadí,spíš dává akcent tomu ostatnímu.Prostě tohle je inteligentní a vtipné, kdežto to předešlé bylo pouze sprosté a vtipu v tom byl pouze náznak a ještě zakrytý obyčejnou lidskou blbostí a snahou být in za každou cenu,což je opět znak lidské primitivity. Všimni si,že to prvé aby mohlo existovat potřebuje klaku,zatím co to druhé ji vůbec nepotřebuje.Kdyby to prvé bylo bez obecenstva bylo by to spíše trapné a ldé by si spíše klepali na čelo a bylo by jim z něj tak nějak šoufl.Tohle můžeš pozorovat u amerických bavičů a někdy mám dojem, že jsou amíci tak přiblblí,že potřebují klaku aby věděli čemu se mají smát.To druhé má skutečně vtip a pak by klaka působila spíše rušivě.
MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 09/08/2010 09:23:23 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 09/08/2010 : 16:53:50
|
Je fakt, že to obecenstvo dělá občas hodně. U některých seriálů bych jinak ani nezaregistroval, že něco mělo být vtipné, ale takhle se to člověk může za pomocí obecenstva "naučit".
Já jsem asi z jiného těsta, ale mě sprosté slova přijdou srandovní dost. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 10:11:42
|
Neronisi A proč ne? Jsou li užita na správném místě a ve správný čas,pak jistě ano. Také mohou sloužit jako výraz nějakých emocí,či ke zdůraznění čehosi,ale představ si mentálního primitiva,který sleduje účinek toho sprostého slova užitého v pravý čas na správném místě,chce dosáhnout stejného efektu a díky jeho nedostatečným mentálním schopnostem udělá závěr, že k výsledku stačí sprosté slovo a většímu a silnějšímu výsledku více sprostých slov. Výsledek je pak trapný a žalostný. Toto je třeba si od sebe oddělit.Sprostá slova na správném místě a sprostá slova volná bez souvislosti a bez vtipu. Ty druhé mně směšné nepřipadají Překvapuje mne,že chceš být klakou učen co je vtipné a co ne.Copak nemáš vlastní rozum?Já se někdy nejvíce chcechtám, když klaka mlčí. Někdy se při tom děje cosi směšnějšího a třeba vypovídajícího o lidské blbosti.Pokud jsou Amíci tak mentálně neschopní, že jim klaka musí určovat čemu se smát,pak nezbývá, než je litovat.Neejhorší je, že my Češi vidíme vše co je americké jako dokonalé a tuhle pitomost začínáme zavádět i v našich programech.Já bych to zevedl spíše do parlamentu, kde by se moudří lidé chechtali každé pitomosti, která vypaadne poslancům z huby a tak by na ty hlouposti upozorňovali občany. Jenže je v tom problém. Nejspíše by to nevydržely jejich bránice a museli by se často střídat, nebo by s těch blbostí sami zhloupli. Mně někdy stačí abych hodinu sledoval dění v parlamentu a musím si vzít Ibalgin,protože mne bolí krk od toho jak udiveně kroutím hlavou. Kdybych nevěděl že většinou jen zneužívají schopností ve prospěch svých stranických pravd,pak bych vlastně vůbec nechápal oč tam jde.Tam by byla ta chechtající se klaka na místě.Jakmile se objeví v televizním pořadu, říká mně to pouze, že ten pořad bude o nějaké blbosti a ještě spatně udělán.Kvality baviče klaka nenahradí a dobrému baviči klaka spíše překáží.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 14:19:39
|
Já si svůj osobní vkus víceméně upravuju podle toho jaký má onen směr potenciál k tomu vytěžit z něj nějaké nové nebo zajímavé podněty. Kdybych měl zásady a třeba vylučoval z dostupného spektra pořadů ty s publikem, mohl bych přijít o seriály jako Ženatý se závazky, což by poměrně hodně ovlivnilo mou pubertu. Ona se americká kultura dá hodnotit všelijak, většinou jde o dost technicky nenáročné záležitosti, ale upřít se jí nedá fakt, že je jediná na světě, která jde do nějakých extrémů divácky zajímavým způsobem.
I když je celkem na nic jak se kopíruje českými autory. Z tohoto pohledu jsou nejlepší české věci záležitostí tak cca do roku 1995, pak už to šlo do sraček. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 14:40:47
|
Neronisi.
Chápu a rozumím tě. Jě se na ty seriály s klakou také občas podívám a na tu klaku kašlu.Prostě ji nevnímám. Co se týká české tvorby? Mno učí se třeba dělat ze zločinců hrdiny o kterých se mluví.Příkladem buď nový film Kajínek. Pak se budou strašně divit,až nějaký nadšenec puberťák vběhne se samopalem do školy a začne střílet do dětí. Proč? No přece proto aby se o něm jako o hrdinovi mluvilo. Neslušnými slovy bych mohl říci,že si lidé serou na hlavu a pak se diví, že ji mají posranou a že smrdí. Někdy si myslím, že někteří lidé mají i v hlavě nasráno.Když ale cosi takového udělá režisér kterého si vážím a který skutečně umí a myslí mu to,pak jsem s toho zmatený a předpokládám, že jej k tomu kdosi, nebo cosi donutilo.Jinak si to nedokáži vysvětlit.Dokáži si představit,že kdosi přijde do dluhů a tak přijme i nabídku,která je finančně zajímavá a to i tehdy pokud s jejím obsahem nesouhlasí. Já bych o takových "hrdinech" mlčel a dělal jako by řeč o nich byla pod mou úrovní. Nevím. Je to nějak divné.Někdy mám dojem, že myslet kupředu a dokázat vidět logické následky je nějaká anomálie,či tělesná vada.Že je to něco, co bych měl skrývat abych nebyl jiný.
MB |
|
|
Topic |
|
|
|