www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Reakce na Jocha
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 28/09/2010 :  10:47:26  Show Profile  Reply with Quote
Zajímavá dedukce. Co si napsal myslím obecně platí i když při vyhodnocování je jistá úroveň sebehodnocení důležitá. Mě přijde jako sympatické, když někdo přijde a vyjadřuje své závěry způsobem, kterým možná až uráží ostatní. To není z nějakého iracionálního důvodu, prostě si myslím, že to svědčí o tom, že je taková osobnost vyrovnaná.

Totiž pokud zohledníme fakt, že se mozek jistými autoregulačními nevědomými mechanismy "snaží" o to držet se pocitů, které budou splňovat jakýsi "příjemný" charakter (přitom příjemné může být pro každého jednotlivce něco jiného), tak to v podstatě znamená, že své vidění světa projektuje výhradně takovým "příjemným" způsobem.

Toto je důležité z toho důvodu, aby bylo jasné, že takový postoj člověk nezaujímá z toho důvodu, že by tím chtěl vytvářet společenský problém. Jednoduše jde pouze o to, že se u toho cítí dobře.

Proto bych jakýkoli emocionální postoj nehodnotil způsobem, kdy by se označoval jako "povyšování vlastního já". Nejenomže mi to zní tak trochu jako nesmysl, navozuje to navíc dojem, že bychom si v zásadě měli vycházet vstříc a pokud možno se cítit slabí.

Ono je totiž nejzajímavější, že i když by to vypadalo, jakože se člověk v podobné pozici snažil spolupracovat, ve skutečnosti to spíše znamená, že postrádá důvěru ve vlastní hodnocení. Což není nijak užitečné.

Edited by - neronis on 28/09/2010 10:50:01
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000