Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/08/2010 : 18:26:45
|
Neronisi. Já diskutuji třeba s čertem, nebo třeba zjevným primitivem,protože přemýšlím dopředu.Vím, že mne nepochopí,ale díky tomu,že odpovídám a vyjadřuji svůj názor, může má odpovědi číst i člověk,který má na to aby pochopil.To není věc vkusu,ale vědomí toho co chci dosáhnout a podřízení se cíli.Kdybych se bavil dle vkusu,čili si vybíral diskutující dle svých požadavků, mlčel bych a s těmi o které v diskusi stojím bycch se vlastně díky tomu mlčení nesetkal. Prostě když nehodíš udici s návnadou do řeky,protože nemáš rád raky, nechytíš ani ryby o které stojíš.Protože to funguje,tak to používám a nevšímám si klepání račích klepet.Že v nich roste nenávist celkem chápu a kdyby mohli, nejraději by užili pěstních argumentů,ale sloužit mně slouží a těch,které jsem hledal a hledám je již pěkná skupina,ale mimo forum, aby raci nerušili.A tam mezi námi probíhá diskuse na úrovni a nikdo si nestěžuje.Naopak se mně snaží pomoci a třeba mne vedou ke správnějšímu vyjadřování,protože to mé poznání považují za cenné, dokonce víc, než já sám. Já se prostě řídím rozumem a cestu volím tak, aby vedla k požaadovanému cíli. Co si o tom myslí někdo, kdo ani není schopen poznat oč ve skutečnosti jde mne vůbec nevzrušuje i kdyby mně nadával sprostými výrazy.Já se tomu jen směji.Je vede vlastní nenácist a někdy závist k tomu,že považují za vhodné dát to najevo a mně tím dávají možnost ukazovat rozdíl, mezi chytrým a hloupým jednáním,čili jim odpovídat a současně mluvit k těm o které v diskusi stojím.Ti pak samozřemě nesměřují do fora,ale vyhledávají spíše přímý kontakt se mnou. No a to je můj cíl.Diskutovat zde s věřícími o prosté podstatě lidské duše je nesmysl,protože to pochopit nechtějí,ale tím že jim to zbytečně vysvětluji, mluvím k těm kteří tu schopnost pochopit mají.Čili to co se zdá být hloupostí je promyšlené jednání a prostě to funguje. Takže ať mne klidně nenávidí,ať mně nadávají, hlavně že mně slouží.Kdyby přestali diskutovat, přesunou se do fora ti lidé o které stojím,nebo se naskytnou jiní, podobní jim a budou mně sloužit místo nich.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 22/08/2010 : 18:38:06
|
Problém bych viděl tedy asi v tom, že se lidé příliš vtělesňují do role, jakou se zde prezentují. Tento zvyk se přenáší z běžného života, kdy je pro lidi obecně důležité si vybírat s kým se baví a s kým ne.
To potom vytváří dojem, že ti musí na tvé příspěvky odpovídat a pokud je svou specifickou logikou dostaneš do slepé uličky, kdy neví jak se mají vyjádřit, mohou si vysvětlovat, že jejich výstup působí třeba komicky.
Tohle je právě emocionální motivace, kdy se do jednání člověka projektuje jeho iracionální já. Přičemž ono je fórum dost anonymní a kdybych něco takového řešil já, moje iracionální motivace by patrně nebyla forma s jakou působím, ale něco podobného jako máš ty - a to je touha svými argumenty vítězit.
Každopádně je dobře, že jsi na své logice začal pracovat s více lidma. Když mluvíš o něčem relevantním, je v tom patrný jakýsi vývoj. Pokud jde o mě, tak já to spíš odhaduju víceméně na haluz a čekám jestli bude někdo a jak reagovat. Nejsem si totiž jistý tím co by mě mělo zajímat, o jaké témata by mělo jít. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/08/2010 : 19:10:49
|
ale něco podobného jako máš ty - a to je touha svými argumenty vítězit. Neronisi. Stokrát ne.O žádné vítězství se nesnažím.Kdyby někdo našel v mých argumentech chyby a upozornil mne na ně,ještě mu za to poděkuji.Člověk si prostě všechno nedokáže uvědomit a chyby mohou vše zavést k omylu a chybě.Uznat něco chybného jen proto, že jsem si cosi neuvědomil povyžuji za hloupé a proto za snahu na chyby upozornit přijímám s díky.To že jsem se s tím ve foru tak nějak moc nesetkal a na moje argumenty je odpovědí spíše útok na mne, je dáno úrovní diskutujících.Kdybych dskutoval pouze zde, mohl bych dojít k myšlence vlastní dokonalosti,prostě že na mé argumenty nikdo nemá.Naštěstí diskutuji i mimo forum a tam se nějaké ty pevné argumenty občas vyskytnou,ale já je vítám, protože často ukáží cestu k lepší logice a tím k dalšímu poznání. K čemu je vítězství? K hlazení vlastního ega? K duševní onanii?K pocitu povýšeného postavení ve společnosti? K čemu by mně to bylo? Měly by o mne povýšeného zájem mladé krásné holky? I kdyby ano, nevěděl bych téměř co s nimi,nebo bych se snažil ukázat jaký jsem ještě bejk a trefil by mne šlak.Já nevím co bych tím vítězstvím mohl získat abych o to stál.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 22/08/2010 : 21:25:53
|
Miloslave, ono je docela snadné kritiku (podle tebe útok) na vlastní osobu zdiskreditovat a odůvodnit tím, že je to z omezenosti a závisti. To dovede opravdu každý, je to typická obrana. Pověz jedinou věc, schopnost, kterou by ti měl kdokoli závidět. Nemám potřebu někomu nadávat, ale tak jako Dalibor otravuje se svou Filosofií rovnováhy, která je založená na fruktariánství, veganství a nevím na čem všem, zkrátka na choré mysli, tak otravuješ diskusi ty. Zpočátku se tvoje příspěvky daly číst, ale po měsíci, kdy zahltíš celé forum sáhodlouhým výkladem o ničem, si se stal snadno čitelným, ničím nepřekvapujícím, zkrátka jedním z mnoha, kterých je všude kolem hodně. S jediným rozdílem, ostatní dovedou mlčet, čekat. Netvrdím, že nediskutuji kvůli nějaké obavě, že by si mě smetl argumenty, nebo že bych (a to mě fakt pobavilo) nedovedl na tvou reakci odpovědět, zkrátka čtu a dělám si vlastní obrázek, necítím potřebu reagovat na téma, které mě nezajímá. Zato ty reaguješ na vše a na vše stejně. Tvoje mínění o sobě je asi někde v oblacích, přesto ze skromnosti (na které si zakládáš) tvrdíš opak.
Tentoktát jsem se ozval jen proto, že někdo vystihl to, co jsem si taky myslel, a chtěl sem ho podpořit. |
Edited by - Pepeeeee on 23/08/2010 10:37:19 |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 22/08/2010 : 23:02:10
|
begin(flame)
Nejdřív jsem sem nechtěl nic psát (nerad do někoho rýpu), ale teď po víkendu už mi to nedá, jsem vtažen a připojuji se k odboji Ano, souhlas s "nýepsilontaualpha...." i s Pepeeeeem. Miloslave - píšeš toho strašně moc a je to všechno pořád stejný. Proboha, mnoho příspěvků jsem ani nečetl. Jakmile zahlédnu "díky funkci slova jako základu procesu myšlení" nebo "logické souvislosti mezi příčinami a následky", tak končím a dál nečtu. Nesnaž se nás pořád přesvědčovat o svých teoriích a pochodech myšlení, vždyť to nikoho nebaví furt dokola. Nejsi tu od toho, aby jsi nás formoval nebo o něčem poučoval nebo s náma manipuloval nebo já nevím co - mohu tě ujistit, že se ti to nedaří. Ať každý předloží svůj názor - stručně a jasně - a jde se dál. A pokud to někdo stručně a jasně neumí, tak nevadí, ať to napíše dlouze, ale jednou za čas! Ne každý den! A tvá PAM je na nic právě proto, že není stručná a jasná. 5krát jsem to začínal číst a ani jednou jsem to nedočetl (odborné matematické texty čtu denodenně, takže na mé případné pomalejší chápání se to svést nedá). Má to mnohem blíž k Daliborovi než k normálnímu textu. Dokud to nenapíšeš pokud možno pochopitelně, s odkazy na realitu, a dokud u toho budeš apelovat na větší snahu čtenáře, nedočkáš se ani částečného širšího přijetí. Snažit se musí především autor.
Jinak nesouhlasím s tím, že by Miloslav zruinoval celé tohle fórum - každý má přece možnost jeho příspěvky přeskočit a soustředit se na diskuzi s tím, jehož názory jsou pro něj zajímavé. Samozřejmě že ten dlouhý odstavec se slovy "logika, funkce slova, příčiny, důsledky, má logika, má skromnost, vaše poznání" může lehce překážet, ale neměl by kvalitní lidi z tohoto fóra vyhnat.
end(flame) |
Edited by - jrf on 22/08/2010 23:03:16 |
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 05:44:57
|
Souhlasím s tím, co o MB řekli jrf a Pepeee. Připojuji svůj hlas, i když s úplnou jistotou vím, že to nezpůsobí u MB naprosto ale naprosto vůbec žádnou změnu. Pravděpodobně spíš zase přijde nějaká sáhodlouhá ospravedlňující reakce - nejlépe v podobě nějakého obrazného přirovnání. Vypadá to, že si MB, jak se říká, nevidí na špičku nosu.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 08:05:08
|
Kdo jsou ti kvalitní lidé? Pardon, proč se ptám, no samozřejmě vy.Sice jste do fora nic podstatného ,či dokonce nového nepřinesli a vaší filosofií je napadat druhé a třeba takové, kteří mají co nabídnout,což svědčí o vaší vysoké kvalitě. Nedivte se,že takové kvality ignoruji a více méně se jim směji.Já mám co nabídnout a fakt že nemáte dostatek mentálních schopností to pochopit,nebo máte v sobě tolik závisti,žárlivosti a nenávisti, že to ani pochopit nechcete,protože by to mohlo povýšit mne, tak to vše je váš problém a ne můj.Jsou lidé, kteří ty mentální schopnosti mají a kvůli těm jsem zde, ne kvůli vám.Když nebudete reagovat na mé příspěvky,jen to uvítám, protože vaše reakce stejně nebyly k ničemu.To nemluvím o Neronisovi, Sokratovi a podobným,třeba i Bolševikovi.Tomu to alespoň na rozdíl od vás myslí.Klidně si můžete diskutovat mezi sebou o nesmrtelnosti polárního chrousta, to je vaše věc a moje zbytečná starost. Jsou příspěvky, na které prostě neodpovídám.Já nemám potřebu se měnit,ale vy byste se mohli nad sebou zamyslet.
Sláva |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 09:43:31
|
µ??????? - myslím, že nejlépe bys udělal, kdybys nějáké filosofické téma "které frčí" založil. |
|
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 11:01:37
|
Miloslave, jak můžeš někomu tvrdit, že se nechválíš? Přečti si svůj příspěvek, polovina vět, které si užil, je samochvála a povýšenost. Můžu ti říct, že tady ti (pokud vím) NIKDO NIC NEZÁVIDÍ.
Každý filosof reaguje na to, co už dávno řekl nebo udělal někdo jiný, v antice byly položeny základy a od té doby se přejímají, vylepšují, kritizují. Takže když tě někdo začne kritizovat, nemusíš hned kolem sebe metat blesky a urážet autory kritik. Je to úplně běžný postup. Jsi jako pes, který se schovává před bouřkou, ukryje si hlavu, zavře oči a myslí si, že ho bouřka nevidí. Ignorací ničeho nedosáhneš, jen se staneš povýšeným hrdopýškem.
Výklady, že si na tomto foru především kvůlu Sokratovi, Bolševikovi a Neronisovi jsou scestné, jsi tu jen kvůli sobě. Nedovedeš se přiučit, změnit, snažíš se tady jen poučovat, otisknout svojí šlépěj. Problém je v tom, že si asi myslíš, že každý kdo ráno vstane hned utíká k počítači načerpat tvoje teorie. Připouštím, že ovlivňuješ lidi, ale po čase je to vše monotóní. Jsi ultragrafoman, myslíš, že čím více příspěvků, tím větší mudrc? Pořád tady nabízíš svoji moudrost, chválíš se, že vymýšlíš něco nového, ale už několik let tu prodáváš stejná jablka, jablka, která byla čerstvá na počátku, ale teď? Tím nechci (nikdy jsem to netvrdil) říct, aby si přestal psát, jen by bylo pěkné podívat se na sebe a trochu se přiučit, postoupit zase o schůdek výš.
|
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 11:10:08
|
quote: Originally posted by Pepeeeee
Miloslave, jak můžeš někomu tvrdit, že se nechválíš? Přečti si svůj příspěvek, polovina vět, které si užil, je samochvála a povýšenost. Můžu ti říct, že tady ti (pokud vím) NIKDO NIC NEZÁVIDÍ.
Každý filosof reaguje na to, co už dávno řekl nebo udělal někdo jiný, v antice byly položeny základy a od té doby se přejímají, vylepšují, kritizují. Takže když tě někdo začne kritizovat, nemusíš hned kolem sebe metat blesky a urážet autory kritik. Je to úplně běžný postup. Jsi jako pes, který se schovává před bouřkou, ukryje si hlavu, zavře oči a myslí si, že ho bouřka nevidí. Ignorací ničeho nedosáhneš, jen se staneš povýšeným hrdopýškem.
Výklady, že si na tomto foru především kvůlu Sokratovi, Bolševikovi a Neronisovi jsou scestné, jsi tu jen kvůli sobě. Nedovedeš se přiučit, změnit, snažíš se tady jen poučovat, otisknout svojí šlépěj. Problém je v tom, že si asi myslíš, že každý kdo ráno vstane hned utíká k počítači načerpat tvoje teorie. Připouštím, že ovlivňuješ lidi, ale po čase je to vše monotóní. Jsi ultragrafoman, myslíš, že čím více příspěvků, tím větší mudrc? Pořád tady nabízíš svoji moudrost, chválíš se, že vymýšlíš něco nového, ale už několik let tu prodáváš stejná jablka, jablka, která byla čerstvá na počátku, ale teď? Tím nechci (nikdy jsem to netvrdil) říct, aby si přestal psát, jen by bylo pěkné podívat se na sebe a trochu se přiučit, postoupit zase o schůdek výš.
Ty ale nejsi zrovna v pozici, abys tu kohokoliv kritizoval. Z těch 23 příspěvků co jsi tu napsal, kolik se jich skutečně týkalo filosofie? |
|
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 11:15:24
|
rajis, o to přece vůbec nejde, i kdyby to byl můj první příspěvek... Tenhle topic má název ,,Vysvětlení, proč toto fórum není o filozofii.." Žádný můj příspěvek se filosofie netýkal, stejně jako příspěvky ostatních. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 11:34:25
|
Pepeeee. Už tě rozumím.Pokud řeknu cosi,co se tě zdá být moudré,chytré či cenné,je to samochvála a vlastně tím nejapně tvrdím, že jsem moudrý.Já si to ale vůbec nemyslím a vůbec o tom takto nepřemýšlím.Cosi považuji za nemoudré,třeba ty tvoje žblebty o mně,ale pro tebe to může být maximálně tím, že vyjadřuji svůj názor. Prostě něco za moudré považuji, něco o něco méně a něco vůbec.A tak pouze a jen vyjadřuji svůj názor a ty s ním můžeš souhlasit, či nesouhlasit.Pokud bych tě považoval za moudrého a vyjádřil si nesouhlas, pak bych svůj názor zkoumal a hledal v něm chybu.Pokud dokazuješ opak, tvoje slova proudí kolem mých uší jako vánek a nevěnuji jim pozornost. To je důsledek mého názoru. Ty bys mně chtěl vnutit svůj názor,ale to bys musel být jiný formát.Takto jsi pro mne jen blecha snažící se zastavit psa v běhu.Čili si ošoupáváš klávesnici zcela zbytečně a prskáš li zlostí,můžeš jí při určitém množství slin i vyskratovat.Mně se to vůbec nemůže dotknout.
Sláva |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 11:54:08
|
quote: Originally posted by rajis
µ??????? - myslím, že nejlépe bys udělal, kdybys nějáké filosofické téma "které frčí" založil.
K tomu se připojuji také |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 23/08/2010 : 12:00:40
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Pepeeee. Už tě rozumím.Pokud řeknu cosi,co se tě zdá být moudré,chytré či cenné,je to samochvála a vlastně tím nejapně tvrdím, že jsem moudrý.Já si to ale vůbec nemyslím a vůbec o tom takto nepřemýšlím.Cosi považuji za nemoudré,třeba ty tvoje žblebty o mně,ale pro tebe to může být maximálně tím, že vyjadřuji svůj názor. Prostě něco za moudré považuji, něco o něco méně a něco vůbec.A tak pouze a jen vyjadřuji svůj názor a ty s ním můžeš souhlasit, či nesouhlasit.Pokud bych tě považoval za moudrého a vyjádřil si nesouhlas, pak bych svůj názor zkoumal a hledal v něm chybu.Pokud dokazuješ opak, tvoje slova proudí kolem mých uší jako vánek a nevěnuji jim pozornost. To je důsledek mého názoru. Ty bys mně chtěl vnutit svůj názor,ale to bys musel být jiný formát.Takto jsi pro mne jen blecha snažící se zastavit psa v běhu.Čili si ošoupáváš klávesnici zcela zbytečně a prskáš li zlostí,můžeš jí při určitém množství slin i vyskratovat.Mně se to vůbec nemůže dotknout.
Sláva
Tak z tohoto příspěvku vyšel jako nejmoudřejší okref, poněvadž do detailu předvídal tvou reakci
quote: Originally posted by okref ... i když s úplnou jistotou vím, že to nezpůsobí u MB naprosto ale naprosto vůbec žádnou změnu. Pravděpodobně spíš zase přijde nějaká sáhodlouhá ospravedlňující reakce - nejlépe v podobě nějakého obrazného přirovnání. Vypadá to, že si MB, jak se říká, nevidí na špičku nosu.
|
|
|
Topic |
|
|
|