Author |
Topic  |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 22:39:25
|
Miloslave
------------------------------------------------ Tvůj mozek není tvoje já.Mozek je prostředí ve kterém tvoje já je produktem.Bez mozku tvoje já nemůže vzniknout a bez funkce slova nemůže vzniknout ani tvoje duše.Mozek je věc a myšlení je děj probíhající v mozku. Děj není hmotný,ale je projevem hmoty.Energie není věc,ale děj vázaný na hmotu.Duše je souhrn dějů v hmotě mozku.Bez této hmoty a energie nemůže existvat tvé já ani duše,protože je to děj a nikoliv věc. ----------------------------------------
Miloslave s tím to že jsi napsal Že mozek není tvoje já souhlasím. A však děj není hmotný s tím taky mohu Souhlasit a však že je projevem hmoty S tím do jisté míry nesouhlasit A to tak že Duše utváří samotné Materiální spektrum hmoty. Do té míry že hmota je podřízena samotné Duši.
Něco jsem o tom našel.:
-----------------------------------------
Mysl, mozek a stres: rozumíme jednotě duše a mozku? Neuropsychiatrické poruchy představují dle studie „Global Burden of Disease“ podporované WHO a Světovou bankou nejvýznamnější příčinu ztrát pracovní schopnosti a zhoršení kvality života v nejrozvinutějších společnostech současného světa (22 % DALY). V EU trpí poruchami mozku v každém roce 27 % obyvatel. Ekonomické ztráty s tím spojené byly odhadnuty v roce 2004 na 386 miliard Euro. Největší zátěž pak představují afektivní poruchy, především deprese - 105 miliard Euro. Přes obrovské pokroky v poznání etiopatogeneze této poruchy a v její léčbě, stále takřka 10 % nemocných končí svůj život sebevraždou a ve velkém procentu případů dochází ke chronickému průběhu s invalidizací.
Účinnost nejmodernějších antidepresiv se v kontrolovaných studiích pohybuje stále jen mezi 50 – 70 %, ale v běžné klinické praxi bohužel zatím dosahujeme horší výsledky. Je proto nutno hledat účinné alternativní postupy, které by se staly součástí léčebných standardů.
Duševní poruchy mají celou řadu rozmanitých příčin. Zakladatel evropské lékařské školy Hippokrates (460 – 377 př.n.l.) zdůrazňoval především biologické základy nemocí (dysbalance čtyř základních tělesných šťáv). K duševním poruchám přistupoval mechanisticky. Novověký způsob chápání lidské mysli byl nejvýstižněji vyjádřen ve filosofických, lékařských a matematických dílech René Descarta (1596 – 1650). V tomto pojetí tzv. karteziánského dualismu se lidské duševní bytí stává nositelem subjektivity označené jako res cogitans, která představuje protějšek vůči jevům objektivním a materiálním, které mají prostorovou povahu (res extensa, tj. věci rozprostraněné). Následující vývoj v přírodních vědách a medicíně kodifikoval toto rozdělení a ve svém důsledku přijal chápání duševních jevů jako výrazu „nemateriální“ formy bytí, která je druhotným projevem specifického uspořádání materiálních struktur. Taková byla Virchowova (1821 – 1902) buněčná medicína počátku XX. stolení. Duševní procesy byly chápány jako důsledek a výraz biologických procesů v lidském mozku. Ve stejné době Sigmund Freud (1856 – 1939) poukazoval na velký význam psychosociálních faktorů při vzniku duševních poruch. Freudovy následovníci pak rozpracovali koncepci psychosomatické medicíny, která přisuzovala až nekriticky velký význam intrapsychickým konfliktům při vzniku i tělesných chorob. Naopak dnešní biomedicína ke své škodě a hlavně ke škodě našich pacientů podceňuje psychosociální vlivy a Engelův biopsychosociální model nemoci není majoritně skutečně přijímán.
Přitom v oblasti neurověd existují důkazy, že nejen tělo ovlivňuje mysl, ale také že psychické děje ovlivňují děje tělesné. Bylo např. experimentálně prokázáno, že měřitelné poškození mozku způsobené psychickým traumatem či výrazným stresem je dobře ovlivnitelné jak psychoterapeuticky tak psychofarmakologicky.
Víceleté aktivity našeho týmu na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, realizované ve spolupráci s Lékařskou fakultou Masarykovy Univerzity a Denním psychiatrickým sanatoriem Nad Ondřejovem v Praze vyvrcholily v březnu tohoto roku na základě úspěšného výsledku ve výběrovém řízení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR založením Centra pro neuropsychiatrický výzkum traumatického stresu. Jsme velmi rádi, že firmy Sanofi-Aventis, Janssen-Cilag, Lundbeck a Zentiva CZ nám finanční podporou prostřednictvím Vondráčkova nadačního fondu pomohly splnit stanovenou podmínku spolufinancování projektu z nestátních zdrojů. Naším hlavním zaměřením je výzkum mechanismů působení traumatického stresu na mozek pomocí moderních psychometrických, elektrofyziologických i biochemických metod. Traumatický stres (např. též pohlavní zneužití v dětství) může i v původně zdravém mozku vyvolat neurofyziologické změny, které se vyskytují při vzniku epilepsie. Nedochází však k rozvoji typických neurologických příznaků. Tento proces pravděpodobně náleží k významným, byť málo osvětleným kauzálním faktorům v etiopatogenezi některých typů afektivních a schizofrenních poruch. Tato podskupina psychotických poruch vyžaduje zcela odlišný způsob léčby jak z hlediska farmakologického, kdy je vhodné ordinovat antikonvulzivní (tedy antiepileptickou) léčbu, tak použití vhodných psychoterapeutických postupů.
Na otázku kladenou v úvodu, zda rozumíme jednotě duše a mozku, můžeme proto odpovědět takto: moderní věda před námi otevírá nejen nové horizonty a také poskytuje řadu významných poznatků, které potvrzují vliv duševních procesů na neurofyziologické děje v mozku. Duševní procesy nejsou tedy jen mozkem vytvářeny, ale zároveň mozek formují! Tato nová zjištění a přístupy pak mohou mít významné důsledky pro klinickou praxi a zlepšit často těžké osudy celé řady našich pacientů.
Prof. MUDr. Jiří Raboch, DrSc. Přednosta Psychiatrické kliniky 1. LF a VFN ---------------------------------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 23:53:21
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi. Tvůj mozek není tvoje já.Mozek je prostředí ve kterém tvoje já je produktem.Bez mozku tvoje já nemůže vzniknout a bez funkce slova nemůže vzniknout ani tvoje duše.Mozek je věc a myšlení je děj probíhající v mozku. Děj není hmotný,ale je projevem hmoty.Energie není věc,ale děj vázaný na hmotu.Duše je souhrn dějů v hmotě mozku.Bez této hmoty a energie nemůže existvat tvé já ani duše,protože je to děj a nikoliv věc. Děj je to co probíhá v čase a prostoru.Děj zvaný duše probíhá v mozku a v mozku je vše,co je nutné k tomu aby děj(duše) mohl probíhat. Chybí li toto,pak chybí i ten děj.Nezapomínej na to, že duše není věc, ale děj.
MB
Vidíš Miloslav, a v tomto sa brutálne mýliš. Vnímaš to naopak, než ako to v skutočnosti je. Keď hmota prestáva fungovať tak ako má, mal by sa zhoršiť aj jej produkt, ktorým je v tomto prípade ľudské Ja. Ale nič také sa nestalo, ba práve naopak. Ľudské Ja pociťuje problém, že mozog nefunguje tak ako by mal. Produkt si nebude uvedomovať, že jeho tvorca nie je v poriadku a že by ho bolo treba dať do poriadku. Toto je jednoznačný logický dôkaz o tom, že ľudské Ja nie je produktom mozgu, ale že je bytosťou, ktorá mozog používa pre život v hmote. A toto nie je pre teba dostatočne logický dôkaz, tak pre teba nebude dostatočne logický žiadny dôkaz, pokiaľ to nezažiješ sám na sebe. Takže len toľko. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 23:59:28
|
Nezapomínej na to, že duše není věc, ale děj.
Duša je v prvom rade sebauvedomelá bytosť. Duša je u človeka prvotná, všetko ostatné je druhotné. Dúfam, že si to takto uvedomuješ aj ty. Ak nie, tak raz tomu tak určite bude. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 00:16:20
|
Milane, Prof. MUDr. Jiří Raboch, DrSc. vidí tiež len časť pravdy. Skutočnosť je taká, že mnoho duševných porúch je primárne vo fyzickej indispozícii, ktorú súčasná fyzická diagnostika neodhalila. Takáto choroba silne ovplyvňuje mozgové funkcie a dezorientuje ľudskú dušu, pre ktorú to je veľký stres, ktorý vzápätí znehodnocuje ďaľšie zdravie človeka. Ja tomu hovorím kumulácia choroby. Takže psychické traumy určite majú vplyv na mozog a zhoršenie fyzického zdravia, ale len v prípade,ak si to ľudská duša nechá ľúbiť. Takéto prípady sú určite primárne psychickým problémom, ale je ich oveľa menej, než si Prof. MUDr. Jiří Raboch, DrSc. myslí. |
Edited by - navi on 02/08/2010 00:17:23 |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 08:22:45
|
Navi a Milan Milo Jste oba mimo mísu a vyvozujete s toho, co nemá souvislost, nebo má souvislost s něčím jiným.Navi, uvědom si,že vsledným stavem tvé choroby je jakési nepříjemno.Kdyby výsledkem bylo příjemno, liboval by sis v tomto stavu a nemoc mozku bys považoval za klad.To je vlastně odpověď i Milanovi. Dle defektů hmoty mozku nemůžeze definovat duši,ale pouze defekty duševního stavu.Promyslete si to znovu a zamyslete se nad tím,jak se existence vaší duše projevuje. Potom skuste oddělit funkci slova a poté funkci mozku.Samozřejmě jen teoreticky, protože výsledkem bude stav bez duše,čili bezvědomí a smrt.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 09:54:56
|
Navi a Milan Milo Jste oba mimo mísu a vyvozujete s toho, co nemá souvislost, nebo má souvislost s něčím jiným.Navi, uvědom si,že vsledným stavem tvé choroby je jakési nepříjemno.Kdyby výsledkem bylo příjemno, liboval by sis v tomto stavu a nemoc mozku bys považoval za klad.To je vlastně odpověď i Milanovi. Dle defektů hmoty mozku nemůžeze definovat duši,ale pouze defekty duševního stavu.Promyslete si to znovu a zamyslete se nad tím,jak se existence vaší duše projevuje. Potom skuste oddělit funkci slova a poté funkci mozku.Samozřejmě jen teoreticky, protože výsledkem bude stav bez duše,čili bezvědomí a smrt.
MB
Miloslav, patríš medzi ľudí, ktorých sa podarilo tvorcom človeka oklamať. Bolo to ich úmyslom, aby ľudia vnímali svoju existenciu tak, že ich duša vznikla z hmoty, a je jej následkom. Dušu v ľudskom tele natoľko uveznili, že tá má pocit, že je len produktom ľudského tela. Ja ti verím, že to takto chápeš, a že ti pripadá úplne logické a prirodzené, že ľudská duša je výslednicou fungovania ľudského tela. Konštruktéri ľudského tela by boli totál neschopní, keby sa im tento efekt nepodaril. To, že človek takto vníma svoju existenciu má svoj zmysel pre budúcnosť existencie. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 10:33:49
|
Navi. Tvůrcem člověka a jeho duše je evoluce, čili podmíněný vývoj daný selekcí a životními podmínkami.Mimochodem tento tvůrce není věc,či bytí,ale probíhající proces,čili děj.Takového tvůrce není možné oklamat,ale je možno jej nechápat a třeba tím,že díky slovnímu myšlení,čili přemýšlením určíš tvůrce jiného nepravého,jak je tomu u věřících.K takovému falešnému tvůrci pak můžeš přiřadit určité vlastnosti a jako k příčině důsledky.To se ve výsledku rovná nepochopení skutečného tvůrce,kterým je evoluce.Já se snažím pochopit toho skutečného tvůrce a skutečné souvislosti mezi příčinami a jejich následky. A tak ve výsledku ty se můžeš modlit k falešnému tvůrci a duši pokládat za věc,ale nic tím na stávajícím stavu nezměníš. Já mohu poznáním toho skutečného tvůrce získat schopnost toho tvůrce řídit,čili vědomě vytvářet podmínky pro vznik určitého stavu pro život vhodného. Každý máme to své a nesmíš se na mne zlobit,když tohoto tvého tvůrce nedokáži přijmout jako skutečného.Co je lépe? Myslet si že auto jede proto,že je tlačí neviditelní démoni, nebo vědět, že je poháěn motorem a třeba i chápat něco o rozpínání plynů při hoření paliva, něco o převodu přímožarého pohybu na rotační díky klikové hřídeli a podobně. Ten kdo toto zná, nemůže přijmout myšlenku o těch démonech i kdyby stokrát chtěl. A to je naprosto totéž. Nepokládám tě však a to si uvědomuj neustále za nějak méněcenného, když uznáváš jiného než skutečného tvůrce a uznáváš to co je s ním spojeno. V evoluci to má svůj význam a já jej znám,protože jsem poznal toho skutečného tvůrce a mnohé s toho, co jej a jak řídí. Bůh a náboženství v tom má svou přesně dannou úlohu.Kdyby nebylo náboženství, byla by dnešní úroveň průměrného intelektu lidstva na mnohem nižší úrovni.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 14:44:12
|
Navi. Tvůrcem člověka a jeho duše je evoluce, čili podmíněný vývoj daný selekcí a životními podmínkami.Mimochodem tento tvůrce není věc,či bytí,ale probíhající proces,čili děj.Takového tvůrce není možné oklamat,ale je možno jej nechápat a třeba tím,že díky slovnímu myšlení,čili přemýšlením určíš tvůrce jiného nepravého,jak je tomu u věřících.K takovému falešnému tvůrci pak můžeš přiřadit určité vlastnosti a jako k příčině důsledky.To se ve výsledku rovná nepochopení skutečného tvůrce,kterým je evoluce.Já se snažím pochopit toho skutečného tvůrce a skutečné souvislosti mezi příčinami a jejich následky. A tak ve výsledku ty se můžeš modlit k falešnému tvůrci a duši pokládat za věc,ale nic tím na stávajícím stavu nezměníš. Já mohu poznáním toho skutečného tvůrce získat schopnost toho tvůrce řídit,čili vědomě vytvářet podmínky pro vznik určitého stavu pro život vhodného. Každý máme to své a nesmíš se na mne zlobit,když tohoto tvého tvůrce nedokáži přijmout jako skutečného.Co je lépe? Myslet si že auto jede proto,že je tlačí neviditelní démoni, nebo vědět, že je poháěn motorem a třeba i chápat něco o rozpínání plynů při hoření paliva, něco o převodu přímožarého pohybu na rotační díky klikové hřídeli a podobně. Ten kdo toto zná, nemůže přijmout myšlenku o těch démonech i kdyby stokrát chtěl. A to je naprosto totéž. Nepokládám tě však a to si uvědomuj neustále za nějak méněcenného, když uznáváš jiného než skutečného tvůrce a uznáváš to co je s ním spojeno. V evoluci to má svůj význam a já jej znám,protože jsem poznal toho skutečného tvůrce a mnohé s toho, co jej a jak řídí. Bůh a náboženství v tom má svou přesně dannou úlohu.Kdyby nebylo náboženství, byla by dnešní úroveň průměrného intelektu lidstva na mnohem nižší úrovni.
MB
Ty brďo Miloslav. Teba ale riadne dokázali zablokovať, keď si sám seba nedokážeš uvedomiť oddelene od hmoty. Ale to bolo ich cieľom, takže sa im to v tvojom prípade podarilo parádne. (nezabral ani môj jednoznačný dôkaz, že sebauvedomenie, ako prejav duše, sa nepoškodilo napriek poškodeniu mozgu, ba práve naopak, zvýraznilo sa. A okrem toho si uvedomuje poškodenie mozgu.) Som zvedavý na tvoj údiv, keď zistíš, že ľudská duša nie je produktom hmoty ale samostatná bytosť. Chcel by som ho vidieť. Bude to ako prebratie do inej dimenzie.
Vieš kto naprogramoval evolúciu?
Každý máme to své a nesmíš se na mne zlobit,když tohoto tvého tvůrce nedokáži přijmout jako skutečného. Zlobit se smím, je to právo slobodnej vôle, ale nechcem. V podstate nemám dôvod. Pre mňa je zvláštne, že tvorcovia tohoto sveta dokázali natoľko zablokovať ľudské duše, že si neuvedomujú svoj pôvod. Na druhej strane ale zasa viem prečo to urobili a aký to má zmysel.
Nepokládám tě však a to si uvědomuj neustále za nějak méněcenného, když uznáváš jiného než skutečného tvůrce a uznáváš to co je s ním spojeno. V evoluci to má svůj význam a já jej znám,protože jsem poznal toho skutečného tvůrce a mnohé s toho, co jej a jak řídí.
Spoznal si princíp evolúcie, to je pekné, ale nespoznal si zatiaľ tvorcu evolúcie. Ale aj to príde:)).
|
Edited by - navi on 02/08/2010 15:57:03 |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 15:57:14
|
Miloslave
-------------------------------------- Navi a Milan Milo Jste oba mimo mísu a vyvozujete s toho, co nemá souvislost, nebo má souvislost s něčím jiným.Navi, uvědom si,že vsledným stavem tvé choroby je jakési nepříjemno.Kdyby výsledkem bylo příjemno, liboval by sis v tomto stavu a nemoc mozku bys považoval za klad.To je vlastně odpověď i Milanovi. Dle defektů hmoty mozku nemůžeze definovat duši,ale pouze defekty duševního stavu.Promyslete si to znovu a zamyslete se nad tím,jak se existence vaší duše projevuje. Potom skuste oddělit funkci slova a poté funkci mozku.Samozřejmě jen teoreticky, protože výsledkem bude stav bez duše,čili bezvědomí a smrt.
MB ------------------------------------
Prosím řekni mi zdroj ze kterého Vycházíš. Rád bych se o tom něco dozvěděl. Abych pochopil plně tvé názory.
Milan.Miló.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 16:41:39
|
Milane Miló. Když tě řeknu pravdu, nebudeš věřit, takže vycházím ze svého vlastního poznání.Nebo snad získávám informace od obyvatel pekla (mimozemské civilizace, mám přístup k informacím centrálního počítače,protože jsem se stal občanem spojeného vesmíru) a žádné vlastní poznání nemám? Kdo ví? Uvěř jedné ze dvou možností.Jedna je pravdivá.Dej si jednu k jedné a uvažuj.Můžeš si do uvažování zahrnout třeba i to, že nemám ani maturitu.Třeba jsem jen prostředníkem, který má lidem dodat určité informace aby pochopili logiku algoritmu života ,pochopili nebezpečí a to co je skutečně ohrožuje. Aby to dokázali s algoritmu vyřadit, zacchránili tím život planety a připojili se ke spojenému vesmíru jako rovnocenná civilizace.Pokud informace získávám a předávám vlastně k tomu nepotřebuji ani vzdělání a nepotřebuji k tomu prameny jiné, mnohem nedokonalejší než jsem získal od nich. Vyber si sám co je pravdivé,čemu jsi spíše ochotný uvěřit. Mně je to vlastně úplně jedno, čemu uvěříš.
MB |
 |
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 19:06:46
|
Miloslave
-------------------------------------------- Aby to dokázali s algoritmu vyřadit, zacchránili tím život planety a připojili se ke spojenému vesmíru jako rovnocenná civilizace.Pokud informace získávám a předávám vlastně k tomu nepotřebuji ani vzdělání a nepotřebuji k tomu prameny jiné, mnohem nedokonalejší než jsem získal od nich. Vyber si sám co je pravdivé,čemu jsi spíše ochotný uvěřit. Mně je to vlastně úplně jedno, čemu uvěříš.
-----------------------------------------
Nechtěl jsem se tě nějak a ničím dotknout Jen jsem prostě chtěl poznat to jak vlastně Tvé dedukce vznikají a odkud vycházíš. Vím že jak ty tak i já a vlastně jako každý jiný Vychází ze svých vlastních zkušeností a prožitků. A však každý nejprve vychází ze svých vlastních Omylů aby nalezl pravdu. Protože v omylu pravdu člověk nalezne kdež to V pravdě omylu nikoliv.
Milan.Miló.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 23:59:20
|
Chlapci, všetko je to len o viere. Skutočná pravda sa ukáže v budúcnosti. Zatiaľ sme vynaložili len určité úsilie, aby sme sa k nej dopracovali. O tom, kto je k nej najbližšie ukáže budúcosť. Dovtedy si tu len môžme blabotať o tom, čo sme vypátrali. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 03/08/2010 : 00:05:04
|
Mne poznanie Miloslava dáva obraz o tom, ako odlišné môže byť poznanie človeka od toho môjho. Nemám potrebu ho kopírovať, pretože to nie je moje poznanie, v základe sa mu ani nepodobá, dokonca je v tom základe opačné. To len dáva najavo, aké máme odlišné vnímanie, a to aj napriek tomu, že sme jeden živočíšny druh. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 03/08/2010 : 10:12:19
|
Navi. Skus se zamyslet a já tě v tom trošku pomohu. Ve tvých letech jsem měl názory zcela jiné a mnohdy opačné k těm mým dnešním.Pak následovala léta poznávání a bylo jich dost na to aby se moje názory změnily.Dnes jsem o víc než třicet let dál, než jsem byl v tvých letech.Někdo si hlavu neláme a vydrží s jedním názorem celý život, někdo je zvědavý a hledá a díky tomu se jeho názor vyvíjí a mění dle jeho poznání. Na tom snad není nic podivného. Takže nejen stejný druh,ale k rozdílnostem v názorech dochází u myslícího jedince běheme života.Někdo je živá konzerva vzhledem k názoru a někdo se vyvíjí a mění v souladu s vlastnostmi života.Život je vývoj, život je změna,život je pohyb.Pravda je neměnná, bez změny a pohybu.Pravda má společné vlastnosti se smrtí a když se podíváš na důsledky pravd, pak uvidíš,že právě tyto vlastnosti pravdy lidi jako smrt rozdělují, brzdí vývoj a vedou ke zneužívání schopností v jejich prospěch což ve výsledku vede k lidskému utrpení a smrti. Takže rozdíl mezi námi je v tom, že ty jsi díky uznané pravdě neměnný, bez vývoje a já se vyvíjím a měním v souladu s životem.No a jsem o pár pátků starší než ty.Chceš li se měnit, chceš li se vyvíjet a být v souladu s životem, zahoď přítěž svých uznaných pravd a začni hledat.Dokážeš li to, budou tvé názory až dojdeš do mého věku docela jiné, než máš dnes.Já jsem tak učinil zhruba ve tvém věku a vstoupil jsem tím do skutečného života.Pravda je hřivna do země zakopaná a ta tě váže na řetěz a nedovolí tě změnu, vývoj a pohyb.Přetrhneš li ten řetěz, vstoupíš do života.To říkám já šestisté šedesáté šesté vtělení Satana.
MB |
 |
|
jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 03/08/2010 : 10:20:00
|
quote: Originally posted by Zafod
Zdravím vás pánové. Jsem tu nováček a trochu jsem se začetl do vaší debaty. Něco bych k tomu měl. Hledání prvotní příčiny je dle mého soudu docela snadné. Prvotní příčinou je samotná existence Universa. (Nikoliv vesmíru který periodicky vzniká a zaniká). O samotném Universu-Věčnosti nelze napsat ani vymyslet nic lepšího než, že pouze JE. Nikdy nevzniklo, nikdy nezanikne, jenom a jenom JE. S tím je potřeba se smířit, což už tak snadné není.
Pokud ale už něco JE mohou v tom vznikat jevy, které mají VŽDY nějakou příčinu. Aby však jakákoliv bytost pochopila příčiny jevů je nezbytné o jevech přemýšlet a skládat je do souvislostí, které pokud jsou vyskládané správně mohou vést ke správnému pochopení. Správné pochopení bytosti ji samotnou činní silnější-mocnější a současně její život kvalitnějším.
Zafode, na tvém příspěvku mi nesedí jediná věc: "Nikdy nevzniklo, nikdy nezanikne"
Jak jsi na tohle přišel? Je to vlastně výsledek typické touhy člověka po tom, aby existence vždy byla. Ale reálný podklad k takovému názoru není. Mohu to brát jako axiom, jak jsi naznačil v jiných příspěvcích, ale axiom nemůže být zástěrka pro řečení jakéhokoli tvrzení, na kterém se potom má stavět, musí to být něco betelnějšho. Konkrétně: Já si třeba myslím, že když absolutní nic čeká na člověka (v podobě smrti), proč by se to nemohlo stát i tvému Universu? |
Edited by - jrf on 03/08/2010 10:22:31 |
 |
|
Topic  |
|
|
|