Author |
Topic  |
Zafod
Nový uživatel
30 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 18:03:17
|
quote: Originally posted by neronis
Neboli, život rozpozná jiný život i když je jeho kvalita velmi různá.
Ona ta schopnost rozpoznávání je ale o něco složitější.
Napsal jsem to špatně. Chybí tam "život na určitém stupni vývoje rozpozná jiný život..."  |
 |
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 18:11:59
|
quote: Originally posted by Zafod
quote: Originally posted by µ???????
Už jsem přistoupil na jednu z těchto her. Sám jsem zvědav kam povede.
A můžem vědět na kterou?
Ne.
Já jsem si to myslel.  |
 |
|
Zafod
Nový uživatel
30 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 18:20:11
|
Už jsem přistoupil na jednu z těchto her. Sám jsem zvědav kam povede.
A můžem vědět na kterou?
Ne.
Já jsem si to myslel. 
Máš skvělou intuici.  |
 |
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 18:22:51
|
Doplňovací otázka by mohla znít, jestli tvoje tajemnství výhledově zachrání jenom tebe, nebo nás všecky. |
 |
|
Zafod
Nový uživatel
30 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 20:35:35
|
Doplňovací otázka by mohla znít, jestli tvoje tajemnství výhledově zachrání jenom tebe, nebo nás všecky.
Zachrání? Před čím? Když už, tak raději, pomůže. To ano, většině ano. |
 |
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 21:05:17
|
Zachránit před čím? No to by ses divil.. třeba před Satanem nebo Nerovnováhou - jeden se nás tu snažil zachránit i před černochy.
Tak se nediv, že jsem tak podezřívavý.
Teď když víme, že chceš "jenom" pomoct, zbývá se ještě dozvědět čím pomůžeš. A rovnou informuji, že vakuum, kmitočty a algoritmy už jsou rozebrané jinými diskutujícími.
Já bych byl samozřejmě rád, aby z tebe nakonec vypadlo něco normálního. Jenže to po tvých prvních příspěvcích nevypadá moc nadějně 
A ať nám to řekneš na plná ústa, nebo nám to budeš dávat po lžičkách - ono to vyjde nakonec nastejno.
Jsem totiž zvědav, jak budem diskutovat o Tom, co nám má Pomoct, aniž bychom se dozvěděli co To je. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 22:19:46
|
Představa prostoru jako něčeho prázného, je špatná a vede ke špatným závěrům. Připouštela by totiž existenci Ničeho. Prázdný prostor by musel obsahovat NIC. A protože z ničeho nemůže vzniknout něco, pak NIC nemůže existovat ale je to vždy jen nepoznané nebo nepojmenované NĚCO. Môže si vedomie uvedomovať nič? Moje vedomie si častokrát uvedomuje nič.To vtedy, keď vypínam podnety vo vedomí. Naučil som sa to preto, aby som eliminoval nepríjemné stavy, ktoré na mňa doliehajú. Minule som písal, že nič neexistuje, pretože keby existovalo, tak už je to niečo. Takže kedy je nič niečo a kedy nič? Ak má človek prázdne vedomie bez podnetov, tak má vovedomí nič, alebo prázdno. Ak nemá ani to vedomie, tak nastáva úplné nič. Ale len pre konkrétne vedomie. Mimo neho to je stále niečo, iže stav bezvedomia. Ja si viem prázdny priestor predstaviť bez problémov. Existuje ale prázdny priestor kde je len nič? Relatívne určite, ale absolutne? Na to nech odpovie ten, kto je absolútny. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 22:31:16
|
Věčnost je nekonečno v čase a pak je zbytečné se ptát zda je nekonečno rovné nekonečnu.
Absolutná večnosť rovná sa nezačátečno plus nekonečno.
|
 |
|
Zafod
Nový uživatel
30 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 22:49:09
|
Zachránit před čím? No to by ses divil.. třeba před Satanem nebo Nerovnováhou - jeden se nás tu snažil zachránit i před černochy.
Tak se nediv, že jsem tak podezřívavý.
Teď když víme, že chceš "jenom" pomoct, zbývá se ještě dozvědět čím pomůžeš. A rovnou informuji, že vakuum, kmitočty a algoritmy už jsou rozebrané jinými diskutujícími.
Já bych byl samozřejmě rád, aby z tebe nakonec vypadlo něco normálního. Jenže to po tvých prvních příspěvcích nevypadá moc nadějně 
A ať nám to řekneš na plná ústa, nebo nám to budeš dávat po lžičkách - ono to vyjde nakonec nastejno.
Jsem totiž zvědav, jak budem diskutovat o Tom, co nám má Pomoct, aniž bychom se dozvěděli co To je.
Já ti nechci s ničím pomáhat. To můžeš udělat jen ty sám, pokud budeš chtít ale obávám se, že tvoje podezíravost už překročila hranici za kterou už nejsi schopný rozeznat informace a "informace". Tak se nediv, když na blbé otázky dostaneš stejně blbé odpovědi. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 22:53:13
|
Tak tohle je oříšek.Pro nás lidi je prostor trojrozměrný ,čili něco, bez ohledu na to zda něco obsahuje, nebo je prázdný. No a nyní mně řekni, co je prostor a co je čas?
Čas je jednotkou existencie. Ak chceme merať dĺžku existencie, používame na to časovú jednotku. Takže čas len zobrazuje dlžku existencie.
|
 |
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 23:03:54
|
@ Zafod
.. no moje otázka Do jaké sci-fi hry ses zapojil(?), když jsi to sám nakousnul - co je na tom blbýho?
|
 |
|
Zafod
Nový uživatel
30 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 23:06:33
|
quote: Originally posted by navi
Představa prostoru jako něčeho prázného, je špatná a vede ke špatným závěrům. Připouštela by totiž existenci Ničeho. Prázdný prostor by musel obsahovat NIC. A protože z ničeho nemůže vzniknout něco, pak NIC nemůže existovat ale je to vždy jen nepoznané nebo nepojmenované NĚCO. Môže si vedomie uvedomovať nič? Moje vedomie si častokrát uvedomuje nič.To vtedy, keď vypínam podnety vo vedomí. Naučil som sa to preto, aby som eliminoval nepríjemné stavy, ktoré na mňa doliehajú. Minule som písal, že nič neexistuje, pretože keby existovalo, tak už je to niečo. Takže kedy je nič niečo a kedy nič? Ak má človek prázdne vedomie bez podnetov, tak má vovedomí nič, alebo prázdno. Ak nemá ani to vedomie, tak nastáva úplné nič. Ale len pre konkrétne vedomie. Mimo neho to je stále niečo, iže stav bezvedomia. Ja si viem prázdny priestor predstaviť bez problémov. Existuje ale prázdny priestor kde je len nič? Relatívne určite, ale absolutne? Na to nech odpovie ten, kto je absolútny.
Vědomí si musí vždy něco uvědomovat, minimálně sebe samo. Od toho se tomu říká vědomí. Máte ještě možnost být ve stavu bezvědomí kdy sice vnímáte ale neuvědomujete si u toho sám sebe. Nejlehčím stavem bezvědomí je spánek ale tam se obvykle podvědomí postará o vaši pozornost sněním. Stav nevědomí je technicky vzato smrt.
Moje vedomie si častokrát uvedomuje nič.
Tomu prostě neveřím.  |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 23:07:20
|
Tam kde chybí v prostoru změna, chybí čas. Bližší definice není reálná.
Viem si predstaviť plynutie času bez zmeny v piestore. Kráľovstvo šípkovej Ruženky zastavilo v čase. Ale z pohľadu vonkajšieho pozorovateľa sa čas nezastavil. Môžte pozorovať 5 minút zastavené kráľovstvo. Z ich pohľadu neuplynula ani sekunda len v prípade ak sú v bezvedomí. Ak sú bez pohybu ale pri vedomí, z ich pohľadu tak isto čas plynie. |
 |
|
Zafod
Nový uživatel
30 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 23:08:50
|
@ Zafod
.. no moje otázka Do jaké sci-fi hry ses zapojil(?), když jsi to sám nakousnul - co je na tom blbýho?
tak ty nedáš pokoj no dobře ... http://www.vesmirnilide.cz/ už je líp z....  |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/07/2010 : 23:16:01
|
Jednoducho povedané, čas je plynutie existencie. |
Edited by - navi on 25/07/2010 23:21:10 |
 |
|