Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 16/07/2010 : 13:49:38
|
Čo o nej vieme? Ze ju vyvolávajú pekné baby a pekní chlapi? Stalo sa vám, že by vám niekedy stálo péro aj bez týchto predispozícií? No mne ano. Stačí že mi je telesne fajn, a už mi stojí péro. Ráno sa zobudím telesne oddýchnutý a péro stojí, a to bez predispozície sexuálne príťažlivej ženy. Takže je potrebná k sexuálnej energii sexi žena či chlap? Netreba. Existuje aj bez toho. Navi. Tohle jsi napsal a nezáleží na tom, zda jsipři tom myslel na vůz nebo kozu.Chyba je v samém názvu "sexuálna energia" Ten termín není definovaný a ty jsi to slovo myslím nechtěně definoval, tak, že seuální energií je to že čumí péro.Pokud toto považuješ za sexuální energii,pak tě k tomu plně postačuje mnohé a jiný člověk bez ohledu na pohlaví k tomu není zapotřeba.Proto jsem ukázal některé z možnách příčin,čili jsem přesně odpověděl na tebou položenou otázku, Skutečně k tomu není třeba muže, či ženy.Stává se to i sebevrahů, když se pověsí.Stane se to třeba když dostaneš ránu od elektriky. To ale s nějakou sexuální energií nemá vůbec nic společného. Já osobně bych toho výrazu vůbec neužíval,protože je silně zavádějící.O jakou energii se jedná? Sexuální schopnost, prosím, dejme tomu,schopnost častého styku, prosím.Chopnost udělat to dobře,prosím. Mít chuť a vytrvalost? OK.Tomu souhrnu bych byl ochoten přiřadit výraz sexuální energie,ale to že tě po ránu stojí péro může být důsledkem mnoha příčin které se sexem nemají souvislost.Napíšeš li o koze ve snaze popsat vůz,nediv se, že v tom ostatní vidí kozu a ne vůz.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 16/07/2010 : 20:17:00
|
Stále píšem o voze s tým, že koza s ním nemusí mať nič spoločné. Vy si stále myslíte, že popisujem kozu v domnení, že píšem o voze. Dobre, tak začnem od voza a nie od kozy, ako v prvom príspevku. Možno to tak bude zreteľnejšie. Voz je veľmi príjemný stav vedomia, dá sa povedať že najpríjemnejší stav vedomia, aký človek môže zažiť. Tento stav vedomia som nazval sexuálnou energiou. Nazval som ho tak preto, lebo vo všeobecnosti sú tieto stavy vedomia spájané so sexom. Ja som ale sex chcel od tohoto stavu oddeliť, čiže oddeliť kozu od voza. Bývajú spolu ale nemusia. Voz môže existovať aj bez kozy, a koza bez voza. Toto som chcel povedať prvým príspevkom, že tento veľmi príjemný stav vedomia sa vo všeobecnosti spája len so sexom, a málo sa prezentuje jeho existencia bez sexu. Pri tomto stave vedomia reagujú neskonalým šťastím všetky bunky v tele, a erekcia penisu je tiež jeden so sprievodných javov tohoto stavu vedomia. Sme skonštruovaný tak, že sa tento blažený stav zobúdza na základe fyzických faktorov, ktoré ak vnímame, tak tento stav spúšťajú. Takto to je o koze. O voze to je vtedy, keď sa tento stav zobudí aj bez týchto fyzických podnetov. A tie som mal na mysli. Dokážete si predstaviť, že by ste stav blaženosti v každej bunke mali nepretržite, nezávisle od fyzických podnetov? |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 00:10:06
|
Navi -------------------------------------------------- Nazval som ho tak preto, lebo vo všeobecnosti sú tieto stavy vedomia spájané so sexom. Ja som ale sex chcel od tohoto stavu oddeliť, čiže oddeliť kozu od voza. Bývajú spolu ale nemusia. --------------------------------
Asi sex je to co mnoha lidem připadá Velice úzce spojené právě se samotnou podstatou Existence. Existence v plném slova smyslu když i přesto Že ví že je to snad úzce provázené v jejich osobnosti A to tak že člověk nerad se baví o tom co ho mnohdy Staví do role intimnosti o kterou by nerad sdílel s okolím.
Já stav sexuality chápu jako velice intimní a však Když se člověk v plném rozsahu zamyslí nad tím Co jsi chtěl říci tak si uvědomí právě to že jsi chtěl Oddělit nejspíš jakou si sílu v sexuálním propojení Od samotných sekundárních ( druhořadých ) Podnětů které onu sexuality degradují na úroveň Samotného chtíče a pudových záležitostí. Snad to chápu dobře když tak mě oprav a tudíž jsi chtěl vyzdvihnout Právě její kladné prvky a to v tom že jsi chtěl ukázat Že sexualita není mnohdy tím za co ji lidé kolikrát pokládají A to za samotnou destruktivní ničivou sílu která je provázená Právě samotnými fantaziemi a tajnými přáními. Snad jsem to pochopil alespoň trochu tak jak jsi to myslel. Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 07:40:24
|
Navi. Pokud mluvíš o pocitu příjemna pak je to skutečně o něčem jiném.K pocitu příjemna sice dochází i při sexu a příjemný pocit může vzniknout i díky té erekci,ale jakmile se na toto spojení soustředíš,pak již nemluvíš o voze, ale koze. Takže si to od sebe oddělíme. Je zde pocit příjemna a ten může mí několik příčin.Může se jednat o mizení nepříjemna, ozvěnu uložených informací plus a může jí o důsledek vnějšího vlivu, příkladně drog. Prostě a krátce došlo k nastaven mozku na prioritu polarity plus.No a nyní si můžeme vybrat mezi příčinami a rozebírat souvislost mezi příčinou a následkem. Čili je zde příčina spánek, je zde příčina zcitlivění údu, je zde příčina taková či maková.Takovou příčinou může být naprosto cokoliv,ale vždy je to důsledek nějaké příčiny.Nazveš li to příjemno sexuální energií, pak tento důsledek odděluješ od většiny nesexuálních příčin,kterých je mnohem více něž těch sexuálních a pak je logické,že ač chceš mluvit o voze, mluvíš stále o koze.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 17/07/2010 : 21:38:27
|
Dobre, tak to zoberme takto: 1 je sexuálny podnet. 2 je sexuálny prejav. 3 je to, čo človek pri tom cíti.
Čo si predstavujem pod sexuálnym podnetom? Niečo, čo ho vedome vytvorí. Vo všeobecnosti sa jedná o pekné, nahé ľudské telá, čo však nemusí byť pravidlom. Vždy ale ide o fyzický podnet, sprostredkovaný zmyslovými orgánami, alebo predstavivosťou. Sex je v preklade pohlavie, takže tento výraz by mal byť v tomto spojení. Sexuálne nutkanie má človek pre pocit, ktorý z toho zažíva. Ten pocit je príjemný, preto ľudia sexuálne nutkanie akceptujú. Chcem písať o tom pocite. Ten pocit je niečo, o sa dá nazvať vrcholom existencie, niečo,prečo sa oplatí existovať, niečo, čo dáva človeku zmysel existovať. Príjemné pocity môže mať človek aj z iných zážitkov, ale chýba tam taká absolutnosť píjemnosti. To, čo som chcel svojími príspevkami naznačiť je to, že ten istý pocit, ktorý evokuje príjemný sex, existuje aj bez sexuálneho podnetu, a jeden z jeho prejavov môže byť ako následok napríklad aj stoporený úd, čo je vlastne prejav sexuálneho podnetu. Takže prejav sexuálneho podnetu môže exitovať bez sexuálneho podnetu, a to preto, lebo tento prejav vzyšiel z príjemného pocitu. Takže rozdiel je v tom, že postupnosť nebola 1, 2, 3, ale 3, 2. Kde sa ale zobral ten istý senzačný pocit, ktorý obecne človek zažíva v postupnosti 1-2-3? Ja to vnímam tak, že to je v dôsledku spojenia čistej duše, dobrého fyzického stavu a ideálneho prostredia pre tieto dva faktory. A to sa mi občas prihodí ráno v posteli. Myslím si, že tento senzačný pocit, je vrcholom života, vlastne že tento senzačný pocit je vlastne život, a všetko čo je horšie, je len nedostatkom života. Takže budúcnosť si predstavujem tak, že raz budeme zažívať len takýto pocit, a to nepretržite, stále. Potom sa bude dať povedať, že žijeme život, na maximum jeho možností a schopností,takže budeme žiť život bezo zbytku. Pokiaľ nemáme pocit absolútnej blaženosti, tak žijeme jen nedostatkový život, alebo antiživot, podľa toho, ako sa cítime. Keď sa necítime dobre, je to antiživot. O akej budúcnosti to píšem? Mnohí z vás veria len v existenciu tohoto života, či antiživota, ja som ale presvedčený o existencii totálneho života, ku ktorému spejeme všetcia. Než nastane totálne blažený život, musí prebehnúť vývoj, ktorý vylúči na zálkade skúseností všetky ostatné praktiky, ktoré by tento totálne blažený život eliminovali. Takže treba len vyčkať, až tento stav nastane, a až potom začne skutočný život. Teraz to je na našej úrovni len existencia, s rôznymi stupňami života či antiživota. Pre mňa je súčasná existencia z 90% antiživotom, takže sa teším na dobu života v pravom slova zmysle. Ak ste zažili niekedy v živote totálne šťastie každej bunky v tele aj duši, tak to sa vám predstavil život, ktorý raz budete zažívať nepretržite. Či tomu veríte alebo nie, je vaša vec, ja ale viem, že to tak bude. Ako viem, že to tak bude? Proste to tak registrujem, a necítim najmenšiu pochybnosť, že by to malo byť inak. Je to čiste o cítení. Rozum je v tomto prípade vypnutý. Cítenie má ale u mňa podstatne väčšiu prioritu než rozum, pretože pre mňa je v živote rozhodujúce, ako sa cítim, a nie to, ako mi funguje rozum. Ten používam len keď to je naozaj nutné, pretože si rád vychutnávam keď sa dobre cítim, a nechcem si to kaziť rozumom. Toť vsjo. |
Edited by - navi on 17/07/2010 21:53:36 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 11:09:21
|
Navi. Vše co jsi napsal je možno shrnout do jedné věty." Život začíná vjemem nepříjemna a celý je zasvěcen hledání příjemna." Toto je možno doplnit pouze tím, že chybí li cesta k příjemnu a to zdánlivě,či skutečně, ztrácí každý živý tvor o život zájem. To ostatní je již pouze o tom v čem vnímáš jakési vrcholné příjemno ty. To však není společné pro všechny lidi a proto je to nepoužitelné vzhledem k prognoze toho kam spěje vývoj.Navíc bez existujícího nepříjemna bys nedokázal cítit ani to příjemno. Skus si představit,že by ses oddával tomu "absolutnímu píjemnu" od rána do noci a od věčera do rána. Bylo by to ještě vůbec příjemno? Nebylo by potom vrcholné příjemno v odpočinku? I nejlepšího jídla se člověk přejí a pak je požívání tohoto považováno za nepříjemno.Když však zažiješ nepříjemno abstinence sexu, je pro tebe sex vrcholným příjemnem. Zažiješ li hlad,je najezení se vrcholným příjemnem. Říkáš že vyřazuješ myšlení? Nesmysl. Veškeré příjemno i nepříjemno je produktem myšlení.Prožije li žena znásilnění, uloží se jí do paměti sex v polaritě mínus díky bolesti a dalším vjemům.Následně dochází k ozvěně těchto mínusových informací vjemem, či funkcí slova a výsledkem je pocit intenzivního nepříjemna a tak se taková žena sexu vyhýbá. Co a jak máš uložené v paměti vytváří v důsledku tvoje vnímání příjemna, či nepříjemna.Takže nic není předem dané a to co je pro jednoho vrcholným příjemnem, může být pro druhého vrcholným nepříjemnem. A nyní mně řekni kam se má ten vývoj ubírat? K příjemnu jednoho, či druhého? A tak si užívej svého vrcholného příjemna,ale nesuď dle něj, kam se bude vývoj ubírat.Ono je to daleko složitější. Jedno však stále nechápu. Pro tebe je sex vrcholným příjemnem a tak bys měl toto příjemno maximálně využívat,ale pokud se vrátím do historie fora,pak jsi psal,že soused obdělává pole tvé a šetří pluh tvůj a že tě to vůbec nevadí,že to příjemno manželce i sousedovi přeješ.Jenže pokud bys to vrcholné příjemno sexu vyhledával, měla by ho manželka nespíše plné kecky a nepotřebovala by služby souseda. Ta moje paměť je ale prevít co? Jistě jsi na svá slova dávno zapomněl,natož abys předpokládal, že si je někdo jiný bude pamatovat. Doufám, že se na tu mojí paměť příliš nezlobíš a ani na mne. Z mé strany to byl spíše žert a nikoliv zlá vůle.Dokážeš se tomu zasmát a nezlobit se? Já se totiž na tu svoji paměť zlobím neustále,protože si pamatuji i zbytečné maličkosti a třeba i své průšvihy na léta dozadu,které normální člověk s paměti vytěsní.Naopak matemtické vzorečky si zapamatovat vůbec nedokáži. Někde v paměti uložené jsou, ale já jsem k nim ztratil path.(cestu)Prostě jednostranně zaměřená absolutní paměť. Čert aby ji vzal,ale v muzice ponechal,protože bez ní bych přestal být muzikantem.(Vše hraji s paměti a třístránkový part si pamatuji za jediné odpoledne a na celý život.)
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 14:49:50
|
Sme síce jeden živočíšny druh, ale vnímanie máme úplne odlišné. Je ťažké komunikovať so psom o niečom, čo mu je cudzie a čo nechápe. To isté platí aj o ľuďoch medzi sebou. Ja s tebou môžem účelne komunikovať len o tom, čo ti nie je cudzie a čo si schopný akceptovať. Komunikovať napríklad o vypnutí rozumu napríklad nemá zmysel, pretože ty ho vypnúť nevieš, dokonca ho považuješ za prvopočiatok ľudského vedomia. Takže akékoľvek úsilie v tomto smere prezentovať z mojej strany je kontraproduktívne. Vôbec som nechcel komunikovať o príjemnom pocite pri sexuálnych praktikách, ale o tom istom príjemnom pocite bez sexuálnych praktík, ktorý je bez nich ešte príjemnejší. Je pravda, že niekto má príjemný pocit z toho, keď terorizuje druhého, ale to je práve ten pocit, ktorý nezapadá do celospoločenského blaha, ale je silne egoistický.Egoizmus nemôže vytvoriť harmonickú spoločnosť plnú dobrých pocitov. Dobrý pocit vnímaš ako dobrý pocit aj v prípade, že si zlý nezažil. Ak si zlý zažil, zaregistruješ len rozdiel a možno si ten dobrý budeš lepšie vychutnávať, ale stále to ostane ten istý pocit. Môže sa zmeniť len tvoj vzťah k nemu. Dobrý pocit, ktorý som mal na mysli, nie je akcia, ako napríklad chuť na dobré jedlo, ktorá ti na čas dobrý pocit prináša, tento dobrý pocit je základňou vedomia, základňou, z ktorej vychádza všetka tvoja činnosť. Je to stav príjemna, z ktorej vychádza všetka tvoja činnosť, aj chuť na dobré jedlo, aj chuť na zmenu, aj chuť na to, či ono. Máš možnosť robiť stále čo chceš, ale z tejto základne. Ale je ti veľmi dobre napríklad aj vtedy, keď máš chuť na dobré jedlo, a ešte si ho nedostal. Príjemno a nepríjemno je produktom cítenia, nie myslenia. Myslenie cítenie doprevádza, nie je ale tým istým. Ty možno svoj rozum považuješ za seba samého, ja nie, pretože rozum dokážem vypnúť a seba samého stále vnímam. Že to pre teba nemá zmysel, tak za to ja nemôžem. Vypínanie myslenia mi veľmi pomáha zvládať najťažšie chvíle môjho antiživota. Ak by som nevedel vypnúť myslenie, tak už tu nie som. Dokonca veľmi výrazne odlišujem rozum od myslenia. Rozum je zložka myslenia bez jemnocitu. Myslenie bez rozumu je jemnocitové myslenie. Ja si presne uvedomujem, kedy čo používam, a musím sa priznať, že rozumové myslenie používam málokedy. Len v práci, keď to je nevyhnutné. Je to najhmotnejšie myslenie, čo poznám. Napísal si,že Veškeré příjemno i nepříjemno je produktem myšlení. Ja mám nepríjemno z choroby, a nie je to produktom myslenia, ale cítenia. Ak ti spadne strom na hlavu, tá nepríjemná bolesť nebude produktom myslenia, ale cítenia. Napísal si: A nyní mně řekni kam se má ten vývoj ubírat? K příjemnu jednoho, či druhého? Vždy som písal, že výslednicou ideálnej spoločnosti má byť príjemno všetkých. Znova píšem, témou nemalo byť, či má niekto so sexu dobrý či špatný zážitok, ale príjemný pocit, ktorý sa pri sexe vyskytuje. Miloslave, ty úplne inak chápaš slová čo píšem, než boli mienené. Je to asi preto, lebo slová nedokážu vyjadriť presný obraz toho, čo chcel autor vyjadriť. Každý si pod tými slovami predstavuje svoj obraz, ktorý u každého môže byť dosť odlišný. Moja manželka nemala sex so žiadnym susedom, len som písal, že ak by jej sex s niekym priniesol niečo príjemné, čo by si cenila, tak by som jej to doprial, pretože ju mám rád, a chcem, aby sa mala dobre. To je všetko. Ty nedopraješ svojej žene dobré veci? K príjemným pocitom potrebuješ zdravé telo. Keď nemáš bolesti a cítiš sa dobre. Pokiaľ máš bolesti a cítiš sa zle,k dobrým pocitom sa nedostaneš. Touto témou som chcel v podstate povedať, že ten istý dobrý pocit,ktorý má človek pri sexe, existuje aj bez sexu a prichádza z opačnej strany a tak isto aktivuje sexuálne funkcie.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 16:15:09
|
Príjemno a nepríjemno je produktom cítenia, nie myslenia. Navi. Tohle je ten nejzákladnějí omyl.Cítění je rovno důsledku vjemu majícího svou obdobu uloženou v paměti v dané polaritě. Není li cosi v paměti uloženo,pak smysly informaci do mozku přivedou,ale to cítění zcela chybí.Jinak řečeno to vůbec nevnímáš. To vědomí vzniká právě tou reakcí dvou shodných informací a to mezi pamětí a vstupem,třeba smyslovým vjemem.Ta ozvěna je základem myšlení. Bez myšlení není ani cítění. Pokud však máš na mysli potlačení myšlení slovního, tak to do jisté míry možné je. Vyvoláš li takový stav,pak můžeš cítit velmi intenzivní ozvěnu (pocit) informací uložených před rozvojem řeči. Tyto informace jsou skutečně velmi intenzivní, protože jejich ukládání nerušila funkce slova. Takže potom bych tě opravil pouze v maličkosti. Nezastavuješ myšlení,ale přemýšlení, což je důsledek funkce slova. K takovému stavu potlačeného přemýšlení je možno dojít různými praktikami a v tom s tebou souhlasím.K takovému stavu může dojít třeba při meditaci, či ve stavu hypnozy a některých dalších praktikách. Pokud jsi nějakou takovou praktiku zvládnul a dokážeš potlačit přemýšlení, čili funkci slova,pak máš jedinečnou příležitost otevřené paměti na dobu před rozvojem řeči.Dokonce je možné při superzvládnutí takového stavu vidět třeba obraz matky v podobě jakou měla tehdy, či její vůni a řadu dalších informací,ale vše bude v úrovni pocitu. Tím, že správně popisuješ k čemu při tom dochází, je zřejmé, že jsi toho stavu již dosáhnul.Myslet beze slov,čili zastavit přemýšlení, vzpomínání a prožívat si třeba intenzivní pocit příjemna je krásné,ale tvrdit, že k tomu směřuje budoucnost bych si nedovolil.Může se to stát propracovanou praktikou a může k tomu být zvládnuta cesta a ve výsledku to může otevřít cestu k léčení mnoha duševních chorob. Myšlenka,že by vývoj směřoval k tomu, že ztratí člověk schopnost myslet slovně, čili přemýšlet a bude se někde válet a meditací se vracet do nejrannějšího dětství se mně zdá dost uhozená. Takže myslím, že jsem již pochopil oč tě šlo i když jsi celou dobu mluvil o něčem docela jiném.Mimochodem je to dost zajímavé téma,ale vyžaduje dost vysoké znalosti o procesu myšlení, jinak dojdeš k nesmyslným závěrům.Toto praktikují třeba Buddhističtí mniši,ale vlastně vůbec nemají tušení oč jde a tak to intezivní příjemno považují za dosažení nirvány.Ve skutečnosti cítí ozvěnu toho co uložili do paměti před rozvojem řeči.Prostě nahlíží do své vlastní nejrannější minulosti.Prý existují i nějaké chemické látky,která potlačují funkci slova v lidském myšlení a tím otevírají cestu do tohoto podivného stavu,jaký popisuješ. Pokud tedy ráno do takového meditačního stavu vstupuješ,pak toho může být důsledkem i ta erekce,která může ten meditační stav příjemna ještě posílit. Zde už je logika celkem provázaná.
Jo a jinak se velmi mýlíš, když říkáš, že tento stav neznám. Naopak mám cestu k tomuto stavu dokonale poznánu a jsem schopen ten stav kdykoliv navodit.Protože znám jeho podstatu jsem dokonce schopen stimulovat podmínky pro vybavení si určitých velmi intenzivních pocitů příjemna.Některým takovým stimulujícím metodám by ses asi smál,ale fungují naprosto spolehlivě.Než do takového meditačního stavu vstoupíš,užij cosi co je spojeno s nejranějším dětstvím.Vypůjč si třeba od dítěte dudlíka.Ta chuť a pocit na jazyku tě v tom stavu meditace navede k nejintenzivnějším pocitům aktivovaných bezeslovních informací uložených ve tvém mozku,které však slovem aktivovat nemůžeš.( já však dudlíka nepoužívám, mám na to jiné prostředky) Nikdy bych neřekl,že máš schopnost do tohoto stavu se vědomě dostat.Ovšem můžeš se do tohoto stavu dostat i jinak a to období mezi spánkem a probuzením v tom může hrát určitou roli. Nikdy jsem ani nepomyslel, že zde o tomto tajemství někdy vůbec promluvím,že to vůbec někdo může chápat. Tohle již je vyšší stupeň a většina zatím nechápe ani ten základní. Nu což, možné je vše.
Málem jsem zapomněl na toto.Jednou s cest k potlačení slovního myšlení je zaujetí meditační pozice vyslovování Óhm a soustředění se na vibraci při správném vyslovení. Zde je nutné nalézt ty správné frekvence tonů a dobu jejich trvání. To chce prostě skušenost.Při určité frekvenci tónu vyslovovovaného ohm, určité délce trvání těchto vibrrací a samozřejmě určitém soustředění na tyto vibrace, k takovému stavu dojde a nemá to vůbec nic společného s nějakou nirvánou, nebo bohem. Prostě to omezí funkci slova v procesu myšlení a ta se vrátíš k myšlení,jaké jsi měl před rozvojem řeči a protože jsou v této paměti velmi intenzivně uložené bloky informací, cítíš jejich aktivací velmi intenzivní pocity. Ten kdo cítí odpor k náboženství třeba tomu buddhismu,pak i toto odmítá jako náboženský omyl a ani to nevyzkouší. Přitom se nejedná o nic nadpřirozeného, ale naprosto zákonitou záležitost i když skutečně podivuhodnou. MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 18/07/2010 16:36:05 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 19:54:15
|
Miloslave ----------------------------------------------------- Tohle je ten nejzákladnějí omyl.Cítění je rovno důsledku vjemu majícího svou obdobu uloženou v paměti v dané polaritě. -------------------------------------------------
Já bych neřekl že cítění je důsledek vjemu. Upravil bych to že cítění je prožitek Na základě kterého člověk usuzuje stav Který tím nastal a který vyplývá z jeho Daného postoje vůči samotnému Objektu jeho sexuálního obrazu který V podobě svých skrytých přání hledá V okolí kolem v realitě.
------------------------------------------------- Ta ozvěna je základem myšlení. Bez myšlení není ani cítění. Pokud však máš na mysli potlačení myšlení slovního, tak to do jisté míry možné je. -------------------------------------------
Jest-li nastává v člověku echo (ozvěna) Je to stav zcela přijatelný ke stavu jeho cítění Který je mnohem individuálnější ke stavu myšlenek. A to tak že jak se cítíme tak podle toho taky tak Právě potom myslíme.
----------------------------------------- Myšlenka,že by vývoj směřoval k tomu, že ztratí člověk schopnost myslet slovně, čili přemýšlet a bude se někde válet a meditací se vracet do nejrannějšího dětství se mně zdá dost uhozená. -------------------------------------
Meditací se dá vracet do ranného života To je fakt. Ale meditace slouží především tomu aby Se člověk naučil především harmonickému Dýchání od kterého se odvíjí ostatní a další Faktory které mají blahodárný vliv jak na tělo Ale především na psychiku.
------------------------------------------ Při určité frekvenci tónu vyslovovovaného ohm, určité délce trvání těchto vibrrací a samozřejmě určitém soustředění na tyto vibrace, k takovému stavu dojde a nemá to vůbec nic společného s nějakou nirvánou, nebo bohem. ------------------------------------------------------
Óm je rezonancí které uvolňuje přebytečné Napjetí v mysli a těle a rezonuje a rozechvívá Tak samotné orgány v těle které se podelší Vibraci stává zcela korespondujícím stavem Který navozuje stav transu vědomí. Vyšší prožitek uvolnění dochází pakliže Se stav který člověk prožívá odráží Na samotné frekvenci Alfa fáze která Překrývá Hladinu Betha fáze A navozuje tak stav podobný spánku.
Milan.Miló.
|
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 20:34:25
|
------------------------------------------------- Ta ozvěna je základem myšlení. Bez myšlení není ani cítění. Pokud však máš na mysli potlačení myšlení slovního, tak to do jisté míry možné je. -------------------------------------------
Jest-li nastává v člověku echo (ozvěna) Je to stav zcela přijatelný ke stavu jeho cítění Který je mnohem individuálnější ke stavu myšlenek. A to tak že jak se cítíme tak podle toho taky tak Právě potom myslíme.
Právě. Kdyby to bylo naopak, naše evoluce by vypadala obráceně. Nejdříve bychom získavali schopnost myslet a až poté různé pudy sebezáchovy nebo sexuální instinkt. Taková evoluce není snad ani pravděpodobná. Možná v případě, že bychom byli jako hmyz, který dělá vše automatizovaně s tím, že by se forma našeho uvažování stávala postupně složitější až by vznikaly problémy, jež se dají řešit právě cítěním.
Ty pocity jsem si kdysi přirovnával k "volání" v hlavě. Jednoduše pokud je nějaký pocit v danou chvíli dominantní (a v každé situaci nějaký je), transformuje si myšlenky na svou úroveň, hladinu. Je to jako v konferenční místnosti, kdy se mluví chvíli německy, chvíli polsky nebo anglicky. Přičemž každému jazyku mozek rozumí a každý jazyk má v danou chvíli hlavní slovo a právo veta.
Bez takového způsobu myšlení (na základě pocitů) člověku zbývají už jen určité tendence. Výraz ve tváři by se teoreticky neměnil podle toho jaká situace nastane a jaký vstup je dominantní, ale spíš jakým způsobem formuluje výstup, když musí na činnost reagovat. To však vylučuje smích a pár jiných dominantních reakcí. Možná, že ne, když by subjekt fungoval odmalička v prostředí, kde podobné obranné mechanismy nepotřebuje, včetně tendencí. Jinak normálně mozek pocitově "volá" a přenáší aktuální rozpoložení do těla a mimických svalů automaticky i když se nemusí nijak vyjadřovat. (tohle spíš na okraj) |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 21:05:08
|
Neronisi
-------------------------------- Právě. Kdyby to bylo naopak, naše evoluce by vypadala obráceně. Nejdříve bychom získavali schopnost myslet a až poté různé pudy sebezáchovy nebo sexuální instinkt. Taková evoluce není snad ani pravděpodobná. Možná v případě, že bychom byli jako hmyz, který dělá vše automatizovaně s tím, že by se forma našeho uvažování stávala postupně složitější až by vznikaly problémy, jež se dají řešit právě cítěním. ---------------------------------
Pokud víme člověk přichází na ten to Svět tak zvaně s prvním vědomím Tedy iracionálnem tak zvaně podvědomím. Které je největší zásobárnou citů, pocitů, obrazotvornosti A emocí. Druhé vědomí racionálno tedy produkt logického myšlení Získáváme až v pátém roce života. Vlivy vyvolanými okolí tedy především rodinou a pak Společností. Tudíž samotné cítění má přednost před myšlením.
Milan.Miló.
|
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 21:12:38
|
Príjemno a nepríjemno je produktom cítenia, nie myslenia. Navi. Tohle je ten nejzákladnějí omyl.
Dobre Miloslav. Choď k zubárovi a povedz mu, nech ti vŕta zub do nervu, a ty mu dokážeš, že z toho nebudeš mať žiadný nepríjemný pocit, pretože to je len vecou myslenia, aký z toho budeš mať pocit. Takto som uvažoval, keď som mal 20 rokov, a tento pokus so zubárom som spravil. Povedal som mu, nech pokojne vŕta ako sa mu chce, pretože ja dokážem vedomím ovládať bolesť. Tak ma zobral za slovo a vŕtal a vŕtal. Nechcel som sa nechať zahanbiť a tak som ani necekol. Ale pochopil som jednu vec. Táto technika má svoje hranice a nie je všemocná. Človek ňou dokáže eliminovať veľa nepríjemností, ale nie všetky, a tak som podobný pokus so zubárom už nezopakoval. Ten zákrok bol fakt nepríjemný, aj keď som svoju schopnosť nemať z toho nepríjemný pocit použil na maximum. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 18/07/2010 : 23:50:01
|
Navi
Chci jen říci že tvé zkušenosti Pramení s tvých vnitřních prožitků. A tak i já sdílím tvé prožitky protože Nejsou v rozporu v tvém cítění A tudíž i já vím že lidi nemohou být jednotní Ve svých názorech a postojích na dané téma. Je tam moc faktorů které lidi oddělují v názorovém Smýšlení a stylu úvah. Které mají příčinu v čem si mnoho hlubším postoji Neboť zkušenosti a životní traumata se podílí Na utváření vnitřních prožitků a následného Vnímání a postoje individua na danou věc.
Milan.Miló.
|
Edited by - Milan.Miló on 19/07/2010 00:00:23 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/07/2010 : 09:10:35
|
Pánové. Společným znakem pro všechny a vše co jste napsali je fakt,že dostatečně neodlišujete myšlení od přemýšlení a s této chyby vychází vaše závěry.Myšlení je základní proces živého mozku,či jeho funkční obdoby (u nižších organismů a u rostlin).Přerušení myšlení je rovno komatu(bezvědomí) i když i při komatu může k určitému stupni myšlení dojít,takže chybění, či přerušení myšlení je rovno smrti. (Navi.Kdybys u toho zubaře přerušil myšlení,tedy byl v hlubokém bezvědomí, tu bolest bys necítil) Přemýšlení je dáno funkcí slova a je platné pouze u člověka.To co popisujete je funkce přemýšlení.Pak se ale nemýžeme na ničem domluvit,protože jak říká Navi, já mluvím o voze a vy o koze. V prenatálním období,čili od početí do narození proces myšlení neprobíhá. Mozek se teprve tvoří.Zde je nutno od myšlení oddělit funkce řídící orgány,jako rytmus srrdce a podobně. Tyto funkce v mozku probíhají ale my je nebudeme považovat za proces přináležející k myšlení.Vyjma zmíněné oblasti mozku řídící orgány je před narozením vše pouze a jen rezervami.Lapidárně řečeno před narozením je mozek prázdný a myšlení neprobíhá.Mozek však má potenci(schopnost) myslet.K aktivaci myšlení dojde vstupem informací intenzitou pževyšujících hodnotu Q. Tato hodnota je však v té době velmi nízká a proto k překročení dojde velmi snadno a to dokonce i v těle matky,čili v prenatálním období.Vstup těchto polarizujících informací nastavuje mozek na ukládání informací v polaritě mínus a tím je spuštěn proces myšlení.Čili přesněji.Jsou uloženy primární informace do paměti což není provázeno pocitem,protože pocit vzniká až ozvěnou mezi vstupem a totožným blokem v paměti. Jakmile je informace do paměti uložena, již dochází k ozvěně,čili pcitu v tomto přípdě nepříjemna- bolesti.A nyní je třeba si uvědomit,že k tomu došlo v těle matky, že mozek začal pracovat a k tomu je třeba třeba více kyslíku a dalších látek.Matka však nemá schopnost tuto zvýšenou potřebu pokrýt a navíc může podnět který toto vyvolal trvat.A tak vznikne stále se stupňující stav mínus daný i chyběním kyslíku, mozek vysílá impulsy chaoticky do celého těla,čili dojde k pohybům plodu.Pokud impuls zasáhne bránici,dojde k nádechu plodové vody a výsledkem je smrt plodu. Tento proces již myšlením je i když zde vůbec nedošlo k ukládání a ozvěně plus. Pokud se na toto díváte s pohledu svého myšlení, kde je funkce slova, čili přemýšlení,pak dojdete k chybným závěrům. Myšlení to je, přemýšlení nikoliv. Při samém porodu dochází ke vstupu polarizujících informací a to ve velkém rozsahu a navíc dochází k odpojení přísunu kyslíku pupeční šňůrou.Teprve tím je aktivován proces myšlení a jsou ukládány primární informace v polaritě mínus, které po prvotním uložení již mají ozvěnu, nepříjemno. bolest.Toto se stupňuje a mozek vysílá chaotické impulsy do celého těla novorozence.Impuls (elektrický šok) zasáhne bránici, ta se smrští a protože je spojena s plicemi,dochází k prvnímu nádechu.Tím nádechem a následujícím dýcháním dojde k mizení vstupu polarizujících informací chybění kyslíku, čili stavu dušení a mozek se nastaví na ukládání informací v polaritě plus. To již je myšlení a již zde funguje program ozvěny a právě ta ozvěna je rovna pocitu.Společně vnímané a společně ukládané informace jsou navzájem propojeny,čili vznikají mosty.Dojde li vjemem k aktivaci bloku jediného smyslu a tento blok je spojen do mostu s bloky ostatních smyslů, aktivují se ty ostatní bloky v daném mostu a tím dochází k jejich ozvěně,čili vědomí aniž by tyto smysly informaci dodaly. To je základ ze kterého je nutno vycházet toto je myšlení,ale nikoliv přemýšlení. Toto probíhá v době mezi narozením a rozvojem řeči. Po vstupu funkce slova do procesu myšlení,čili po uložení uměých ustálených bloků slov připojujících se trvalou vazbou k mostům smyslových informací dochází postupně ke vzájemnému propojení mostů smyslových a slovních informací do navzájem propojené sítě a pak v této síti funkce mostů spůsobuje myšlení nezávislé na vstupu smyslových informací, čili myšlení slovní a to již je rovno přemýšlení.Toto se projevuje jako lidská duše. Jsou zde tedy dva základní druhy myšlení. To jedno je platné v době mezi narozením a rozvojem řeči a skrytě vlastně po celý život.To druhé je permanentní slovní a to se stává dominantním po rozvoji řeči. Oba drzhy myšlení tědy probíhají od rozvoje řeči součastně. A teprve nyní jsem u toho co jsem chtěl říci.Totiž to první myšlení je velmi silné a to druhé slovní i když je dominantní je méně intenzivní a snadno dojde k jeho potlačení. Někdy docela stačí úlek,či nějaké trauma a člověk ztratí schopnost myslet slovně,ale to prvotní myšlení zůstává vždy nedotčené a stále probíhá. K takovému potlačení slovního myšlení, čili přemýšlení může dojít i uměle.Vyslovuji li správně Oum, správně při tom dýchám a mysl soustředím na ty vibrace, které vyslovení oum vytváří, dojde k potlačení přemýšlení a dominantním se stává to prvotní myšlení.A pouze o tom to je.Nyní je třeba si uvědomit,že v době myšlení prvotního nebylo ukládání informací omezováno aktivací polárně odlišných informací funkcí slova a ve výsledku je tato intezita uložení několikánásobně vyšší než při myšlení slovním. Dojde li při meditaci ke vstupu informace ,aktivuje tato velmi intenzivní blok v paměti a díky tomu je pocit velmi intenzivní.Toto však není o přemýšlení,ale o myšlení ano. POkud je meditace prováděna s náboženských důvodů a tedy bez znalosti, je výsledek podřízen náhodě.Pokud je tatáž meditace prováděna se znalostí,pak je možno dosáhnout daleko silnějších prožitků. Je třeba si uvědomit jaké vlivy a vjemy provází život dítěte mezi narozením a rozvojem řeči a je třeba si uvědomit funkci mostů. Připravím li si před meditací patřičné podněty,které budu při meditaci smysly vnímat, pak tyto vnímáním aktivují informace v mostech a výsledek je fascinující.Stačí určitá vůně a já mohu díky mostům vidět třeba tvář své matky a to v době,kdy jsem byl kojenec.Ale přemýšlet u toho nemohu a nesmím, protože bych z meditačního stavu okamžitě vypadl.Mohu prožívat to příjemno,ale někdy i velmi intenzivní nepříjemno, pokud dojde k aktivaci mínusových informací. A tak má taková uvědomělá meditace nesmírný význam, který lidé většinou vůbec netuší.Jsem příkladně v těžkém stressu,či mám silnou depku. Motám se tedy v kruhu od nepříjemna k nepříjemnu a nedokáži to zastavit.A tak si připravím vjemy a soustředím se v meditační poloze na oum a myslím jen na ty vibrace a na to dýchání.Slovní myšlení se přeruší a já prožívám blaženost intenzivních bloků plus.Můj mozek který byl díky stressu zaplavovaný adrenalinem a dalšími látkami nastavujícími mozek na polaritu mínus začal být díky tomu příjemnu zaplavován látkami s opačným účinkem a tím se regeneruje. Cesta do dětství je pro mozek těmi nejlepšími lázněmi a je možno touto cestou léčit i velmi vážné duševní poruchy.
No a když už je to tak dlouhé, několik slov navíc již neuškodí. Proč jsem znovu popisoval to, co jsem popisoval mnohokrát? Protože to je naprostý základ ze kterého musí být vycházeno. Napřed musím mít dokonale zvládnuto toto a pak teprve mohu postoupit k složitějším procesům a aplikacím.Teprve potom vznikne uzavřená logika ve které jedno potvrzuje druhé.Učit vás praktiky a význam meditace postrádá smysl,když nemáte ten základ ze kterého vše vychází.Ta aplikace a pochopení významu meditace a využití tohoto je vlastně syntézou a současně i důkazem správnosti toho, s čeho je vycházeno.Aby mohlo dojít k provázání logiky opakovat jsem toto a dal do kontextu.Pochopíte li ten základ, ty základní funkce včetně funkce slova, nebudete si plést myšlení s přemýšlením a vždy budete vědět co je čeho důsledkem.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 19/07/2010 : 12:16:00
|
Miloslave
-------------------------------------- Myšlení je základní proces živého mozku,či jeho funkční obdoby (u nižších organismů a u rostlin).Přerušení myšlení je rovno komatu(bezvědomí) i když i při komatu může k určitému stupni myšlení dojít,takže chybění, či přerušení myšlení je rovno smrti. -------------------------------------
Jak mile přerušíme myšlení třeba při meditaci Popisovaný jako stav kdy v člověku především Pracuje a je na nejvyšším stupni právě samotná Obrazotvornost která vystupňuje stav kdy je samotné Podvědomí na nejvyšším stupni. Nastává stav bezmyšlenkovosti který je doprovázen Samotným stavem transu (neboli přeměny vědomí) Nenastává ovšem smrt jak popisuješ ale ba naopak stav rovnající se Stavu uvolnění bez samotných myšlenek.
------------------------------------- Jsou uloženy primární informace do paměti což není provázeno pocitem,protože pocit vzniká až ozvěnou mezi vstupem a totožným blokem v paměti. ---------------------------------------
Tehdy kdy vznikne pocit něčeho jako samotnou Ozvěnou a samotnou reakcí něčeho na daný podnět Se začne v člověku vytvářet právě ona samotná Myšlenková vazba provázená v samotném Ač kladným či mínusovým nabytí v mozku. Protože víme že člověk vnímá a rozlišuje Podle daného kladného či mínusově nabytým Stavem myšlení tedy žije právě v samotným Střídavým a stále se měnícími hodnotami Jeho myšlení. Musíme si uvědomovat že primární hodnoty Které člověk tak aktivuje se stávají různými Stavy sekundárních činitelů které právě při Samotném vstupu z nevědomí do vědomí Vytváří právě shodný a velice přijatelný Polarizační vjem a náboj který se tak právě stává Totožný k onomu samotnému bloku v paměti.
------------------------------------------------------ POkud je meditace prováděna s náboženských důvodů a tedy bez znalosti, je výsledek podřízen náhodě.Pokud je tatáž meditace prováděna se znalostí,pak je možno dosáhnout daleko silnějších prožitků. ----------------------------------------------------
Miloslave ty možná nevíš ani jak se pleteš když píšeš toto co jsi napsal. To že meditace právě vznikla vděčí právě Tomu že ji začaly právě dělat Buddhističtí a Hinduistický mniši Kteří sami ví nejlíp jaký to má dopad na psychiku a Tělo člověka. Tato západní civilizace protože chtěla se přiblížit K těm to metodám začala dělat různé náhražky Na obdobu meditace a to že vymyslela třeba Autogenní trénink nebo holotropní dýchání. Přičemž se právě nechala inspirovat samotnou Buddhistickou a Hinduistickou filosofií a meditacemi.
Milan.Miló.
|
|
|
Topic |
|
|
|