www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/08/2010 :  13:09:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jrf.
Zajímavé je,že ta teorie rovnováhy půspbí i na dálku a tu tak,že uvolňuje svěrače, jinak řečeno člověk by se s toho posral.Jinak těm motorickým problémům se vůbec nedivím.Pes nemá své trávění uspůspbené na vegetariánskou stravu a nedokáže z ní vytěžit látky potřebné k životu. Pes je masožravec-šelma a k tomu má uspůsobené trávení. Pes tě klidně sežere má li hlad i brambory, stačí mu je navonět masem a je schopný je jíst tak dlouho,až s plným žaludkem chcípne hlady. Pes totiž s brambor nedokáže vytěžit vůbec nic. Je totální nerovnováhou nerespektování toho co se vyvíjelo po miliony let a bez znalostí do tohoto tak radikálním spůsobem zasahovat.To je skutečné týrání zvířete které sám označuje jako svého čtyřnohého přítele.To je jeho láska k živým tvorům a přátelství spíše na smrt, než na život.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 15/08/2010 :  13:17:58  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jrf

quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

4.) pohybové motorické problémy psa.

( viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Dalibore, je zajímavé, že tvá snaha dosáhnout rovnováhy způsobuje psovi motorické problémy ...

Jakmile jsem u psa asi před dvěma lety zpozoroval motorické-pohybové problémy při výlučném podávání shora uvedeného vegetariánského krmiva AMI Dog navštívil jsem veterináře, ten mu dal injekci s vitamíny a živinami, zřejmě ze zabitých zvířat a obohatil jsem výživu psa o maso z jednoho až dvou špekáčků (z kuřecího a vepřového masa) a kočičí granule, které mu jednou až třikrát týdně dával můj otec a má druhá matka (maceha) při návštěvě mých rodičů. Nyní je můj pes Bad v dobrém zdravotním stavu.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 15/08/2010 13:21:25
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 15/08/2010 :  13:44:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Jrf.
...To je jeho láska k živým tvorům a přátelství spíše na smrt, než na život.

MB

No právě chudák pes.

Dobře Dalibore, že jsi ustoupil od aplikace FR na svého psa a tím pádem je teď zdravý
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/08/2010 :  16:46:51  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Už nezbývá nic jiného, než v zájmu života Badyho, naučit naší Luci mluvit a poslat ji k Daliborovi,aby mu vysvětlila jak je tomu s trávením a látkovou výměnou psů.Jak trpí pes nedostane li stravu jakou k životu potřebuje.Ona je přes to odborník a navíc má tak důvěryhodný výraz (fenka čistokrevného anglického buldoka)že by jí možná uvěřil spíše než nám.Pes potřebuje maso a potřebuje ho vzhledem ke své váze dost.Nějký vuřtík jednou za čas mu nestačí a kočičí granule sežere jen když hlady šilhá.Psí granule mají jiné složení a mají třeba větší obsah vápníku,který potřebuje aby se mu neprověsila pátěř a netrpěl bolestmi.
Mno. e skušenosti jsem poznal, že bude snazší naučit Lucinu mluvit, než Dalibora naslouchat.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 15/08/2010 :  20:41:30  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Miloslave,

můj pes Bad se vyvinul z vlka, který je v přírodě především masožravec. Svým pokusem se snažím popsat způsob:

1.) jak by můj pes přežil ve zdraví na vegetariánské stravě, tepelně upravených vejcích a mikrobiálně či kysaním sraženém tvarohu či sýru,
2.) příp. mu dávat co nejméně přirozeně mrtvých moučných červů či jiného hmyzu zemřelých bez porážky, aby byl zdraví,
3.) příp. mu dávat co nejméně masa ze zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky, aby byl zdraví,
4.) případně mu dávat co nejméně za tím účelem poraženého hmyzu a co nejméně přirozeně zemřelého hmyzu bez porážky a co nejméně zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky, aby byl zdraví,
5.) případně mu dávat co nejméně masa za tím účelem poražených dospělých slepic a co nejméně přirozeně zemřelého hmyzu bez porážky a co nejméně zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky a co nejméně za tím účelem poraženého hmyzu, aby byl zdraví.

Za kriteria vážného ohrožení zdraví psa jsem si stanovil po vyzkoušení frutariánské stravy na sobě:

1.) zvracení,
2.) alergický šok,
3.) podvýživenou podváhu psa,

a po dřívějším pokusu dávat psovi pouze vegetariánské granule, kdy zvracel žlutou vodu, ještě dále:

4.) pohybové motorické problémy psa.

( viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Tímto pokusem na mé zahradě v podstatě dokazuji proveditelnost mé Filosofie rovnováhy, tedy možnost přátelství všech živých tvorů na život a na smrt v malém měřítku. V mém pokusu jsou zastoupeny tři v přírodě na život a na smrt nepřátelské druhy živých tvorů: pes, v přírodě původně vlk, slepice a člověk. Pokud se mi podaří, abychom se všichni, tedy já jako člověk, můj pes a mé slepice měli rádi, byli přáteli na život a na smrt, bude to částečně dokazovat proveditelnost mé Filosofie rovnováhy, tedy možnost, aby všichni živí tvorové v přírodě byli v souladu s jejich nejvnitřnějším přáním přátelé na život a na smrt, aby se všichni měli rádi. Tedy, že není zákonem evoluce předmětné přírody, že všichni živí tvorové se musí sdružovat do skupin, kde se mají částečně rádi pouze členové těchto skupin živých tvorů, a s ostatními skupinami živých tvorů v rozporu se svým nejvnitřnějším přáním musí bojovat na život a na smrt (viz obdoba proti sobě na život a na smrt bojujících různých vlčích smeček, jejichž členy jsou všichni živí tvorové).

Edited by - Dalibor Grůza on 15/08/2010 21:39:04
Go to Top of Page

kay
Aktivní uživatel

110 Posts

Posted - 15/08/2010 :  23:35:59  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, já bych na tebe měla jeden dotaz. Přiznávám se, že jsem tvou filosofii nečetla (a tohle fórum nesleduji pravidelně), je tedy možné, že má otázka bude „trochu mimo“… jestli tě chápu dobře, tak ty zde dokazuješ přátelství mezi všemi živými tvory. Slepice a pes jsou ale domestikovaná zvířata a u nich by to zase takový problém ve vztahu k člověku být neměl. Máme zde ale druhy, u kterých selhaly veškeré pokusy o domestikaci, a to z důvodu jejich divoké povahy např. africký buvol či medvěd grizzly. Těch pokusů o domestikaci bylo nespočet, nikdy s pozitivním výsledkem. Pokud by kdy došlo k přátelství mezi člověkem a grizzlym, jednalo by se skutečně o výjimku, ale já osobně jsem o tom nikdy neslyšela. Kdyby ovšem měly tyto druhy mírnější povahu (a tak by mohlo dojít k přátelskému vztahu s člověkem), byly by již domestikované a nyní bys je mohl koupit naporcované v supermarketech. Neměl bys být tedy spíše rád, že u některých druhů zkrátka tento přátelský vztah k člověku nemůže vzniknout? Neměl bys spíše apelovat na společnost a chování člověka k přírodě? Já osobně vidím skutečné nebezpečí (aktuální problém) v chování člověka, ne ve vztahu zvíře a zvíře.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/08/2010 :  10:48:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kay.
Naprostý souhlas a navíc slepice není ryzí vegetarián,vzhledem k různým červům, broukům a larvám je predátorem.
Člověk je druhově všežravec a predátor, pes je predátor a slepice také.Navíc je zde ten fakt, že pes i slepice jsou zvířata domestikovaná, čili jakési to vzájemné přátelství zde bylo již před počátkem pokusu.Budu li psa krmit, hladit a nebudu jej trápit,pak není třeba vegetariánství, ani frutariánství a velice se zblížíme, někdy na život a na smrt,protože pes dokáže člověka v ohrožení chránit i za cenu zničení svého života. Budu li vegetarián a budu zneužívat svých schopností ve prospěch své uznané pravdy vegetariánství,čili budu psa trápit vegetariánskou stravou, může se vzhledem ke mně chovat přátelsky,ale budu li v ohrožení a třeba násilník mu dá buřta, pes bude chránit spíše jeho, než mne.
Moje babi byla založením masožravec a za kus masa by vyměnila pekáč buchet a přesto, když vyšla na dvorek, měla kolem sebe houf slepic, husí, kachen a poud byla otevřená dvířka od chléva, tak jí vyběhla přivítat i koza. Neodporuje to náhodou Daliborově pokusu? Ty slípky, husy, kachny i koza časem skončily na pekáči a skončily vyjma kozy život její rukou. Na jejich místo nastoipila kuřata, kachňata, housata a kůzlata a když babi vyšla na dvůr, měla je všechny kolem sebe.Neodporuje to Daliborově teorii?
Proč měla ta zvířata tu mojí babi tak ráda? Odpověď je prostá. Protože je krmila,čili využívala svých schopností ve prospěch jejich příjemna sytosti.Kdyby dávala naso koze, jako dává Dalibor vegetariánskou stravu psovi,koza by si před babi nejspíše znechuceně odplivla a pyšně odešla do zahrádky ožrat listy zelí.
Nač dělat pokusy, když dostatek informací je všude kolem nás? Protože je nedokážeme vidět, nebo vyhodnotit?

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 16/08/2010 :  10:59:11  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kay

Dalibore, já bych na tebe měla jeden dotaz. Přiznávám se, že jsem tvou filosofii nečetla (a tohle fórum nesleduji pravidelně), je tedy možné, že má otázka bude „trochu mimo“… jestli tě chápu dobře, tak ty zde dokazuješ přátelství mezi všemi živými tvory. Slepice a pes jsou ale domestikovaná zvířata a u nich by to zase takový problém ve vztahu k člověku být neměl. Máme zde ale druhy, u kterých selhaly veškeré pokusy o domestikaci, a to z důvodu jejich divoké povahy např. africký buvol či medvěd grizzly. Těch pokusů o domestikaci bylo nespočet, nikdy s pozitivním výsledkem. Pokud by kdy došlo k přátelství mezi člověkem a grizzlym, jednalo by se skutečně o výjimku, ale já osobně jsem o tom nikdy neslyšela. Kdyby ovšem měly tyto druhy mírnější povahu (a tak by mohlo dojít k přátelskému vztahu s člověkem), byly by již domestikované a nyní bys je mohl koupit naporcované v supermarketech. Neměl bys být tedy spíše rád, že u některých druhů zkrátka tento přátelský vztah k člověku nemůže vzniknout? Neměl bys spíše apelovat na společnost a chování člověka k přírodě? Já osobně vidím skutečné nebezpečí (aktuální problém) v chování člověka, ne ve vztahu zvíře a zvíře.

Kay,

souhlasím s tebou potud, že nejsme schopni řešit vztahy mezi nedomestikovanými zvířaty navzájem, protože jsou nepříčetná. Zároveň podle mne nelze hovořit o přátelství psů a slepic, protože psí konzervy a granule jsou vyráběny z kuřecího, resp. slepičího masa poražených zvířat, tedy i u těchto domestikovaných zvířat pokračuje ve změněné formě přírodní darwinovský boj na život a na smrt. Stejně tak tomu je u člověka, který jí slepičí, resp. kuřecí maso, u člověka však není nepřekonatelný problém přejít na vegetariánskou, resp. frutariánskou stravu, avšak když chová psy či kočky, tak za ně bojuje onen darwinovský boj na život a na smrt, protože jim kupuje drůbeží konzervy. Proto jsem si uměle vytvořil pro mne nejjednodušší modelový ekosystém slepice-člověk-pes a snažím se nejprve v rámci něj dokázat platnost mé Filosofie rovnováhy, že není od určitého stupně evoluce nutné bojovat na život a na smrt s ostatními skupinami živočichů, ale že je možné zavést jiný vztah a to přátelství těchto evolučně dokonalejších živočichů, např. člověka aj. domestikovaných zvířat na život a na smrt. V podstatě se dá říci, že dokazuji platnost náboženství lásky pro evolučně dokonalejší živé tvory (lidi, domestikovaná zvířata) proti platnosti evoluční darwinovské teorie boje těchto skupin živých tvorů na život a na smrt.

Edited by - Dalibor Grůza on 16/08/2010 11:04:23
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/08/2010 :  12:14:34  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
V podstatě se dá říci, že dokazuji platnost náboženství lásky pro evolučně dokonalejší živé tvory (lidi, domestikovaná zvířata) proti platnosti evoluční darwinovské teorie boje těchto skupin živých tvorů na život a na smrt.
Dalibore.

Kdyby ses rozkrájel na nudličky,každým takovým pokusem budeš dokazovat správnost Darwinovy teorie evoluce.
Jestli chceš, pozvu tě jako přítele na Facebook , natočím tě jednání mého psa a poznáš jak je tvoje snaha marná.Moje Lucy vypadá jako rozený zlčinec díky své fiziognomii, prostě je to bojovně vypadající ,ale zcela mírumilovný anglický buldok (fenka) a už má také svoje léta. Jejím majitelem byl veterinář,který spáchal sebevraždu (zastřelil se)Tak mírumilovné zvíře šelmu, jsem v životě neviděl.Spí v jednom palíšku s Matesem, což je kocour,Když jí dáš misku s masem na dvůr a začnou jí to zobat ptáci, stojí opodál aby je snad nerušila, nebo opatrně žere s nimi a dá se říci, že se jí už ani ti ptáci nebojí a dokonce si já sednou i na hlavu a jí je to jedno, možná jí to dělá i dobře.Jenže je Dalibore vždy sytá,což na jedné straně nevyvolává nutnost útočit a tím si sehnat potravu,ale na straně druhé to vede k její nadváze.Chceš li aby tvůj pokus na zahrádce dopadl ve prospěch tvé teorie a dokazoval ji,pak tě Lucy na ten pokus půjčím. U té máš úspěch zaručený a když ji nafilmuješ,přesvědčíš o své pravdě celý svět i když ten pokus bude od začátku do konce jen naprostá pitomost a nic nedokazuje.Musel bys jí ale dobře krmit a to masem, jinak bys z ní mohl vytvořit útočného predátora i kdybys ty sám jedl jen kořínky a slepice vůbec nic.Ona je schopná sežrat celou ovařenou slepici na posezení a pak se jít na dvorek buldit mezi slípky(buldit je válet se na zádech chrochtat jako čuník a občas mrskat nohama ve vzduchu.) No a slípky jí občas lezou i po pupku.Tady ta tvoje teorie nějak nefunguje,ale ta Darwinova beze zbytku.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 16/08/2010 :  19:27:41  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dá se říci, že chci vytvořit jedinou vlčí smečku, jejíž členové budou přátelé na život a na smrt, svým chováním vně této smečky způsobilou zahrnout postupně všechny živé tvory, jejichž dosažená evoluční dokonalost jim umožní stát se členy této jediné vlčí smečky.

Literatura: http://www.vlci.info/ (Podle této literatury vlci ve smečce se zásadně vzájemně podporují, zároveň spolu bojují o své postavení ve smečce, avšak tyto souboje málokdy končí vážnějším zraněním, aby nedošlo k oslabení vlčí smečky)

Edited by - Dalibor Grůza on 19/08/2010 15:26:14
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 16/08/2010 :  23:58:19  Show Profile  Reply with Quote
Dalibor, napadlo ťa niekedy, že pánom tohoto sveta je Diabol a tomuto panstvu zodpovedá aj výtvor? Čiže zákon džungle, ako medzi ľuďmi, tak medzi zvieratami. Netvrdím, že tento princíp je jedinou charakteristikou tohoto sveta, ale prevažuje. Prečo? Lebo to tak chcel diabol a tak zakódoval v živočíchoch aj ľuďoch nepríčetnosť.
Aj slon je nepríčetný. Síce neje mäso, ale keď mu stúpne testosteron, je schopný zabíjať skrotený či neskrotený.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/08/2010 :  10:20:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Mám tě na srandu odpovídat vážně? Lidem to bývá protivné a považují to za projev nechápavosti,či hlouposti. Je mně tedy jasné oč tě jde, vím k čemu se snažíš Dalibora přivést a chápu vtip zvého příspěvku. Při jeho čtení mne však napadlo cosi dle mne zajímavého."Vládcem světa není Bůh ani Ďábel,ale evoluce a zákonitosti řídící logiku vývoje a tento vládce se neohlíží na boha ani ďábla. Jen my lidé vidíme v něčem vůli Boha a v druhém vůli ďábla,čili cosi je z našeho pohledu dobro a cosi je zlo.Přiblížíš li se svým myšlením k tomuto skutečnému vládci, dokážeš vidět v bohu ďábla, v ďáblu boha, v dobru zlo a ve zlu dobro,čili začneš chápat svět takový jaký skutečně je.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 17/08/2010 :  15:50:06  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Dalibor, napadlo ťa niekedy, že pánom tohoto sveta je Diabol a tomuto panstvu zodpovedá aj výtvor? Čiže zákon džungle, ako medzi ľuďmi, tak medzi zvieratami. Netvrdím, že tento princíp je jedinou charakteristikou tohoto sveta, ale prevažuje. Prečo? Lebo to tak chcel diabol a tak zakódoval v živočíchoch aj ľuďoch nepríčetnosť.
Aj slon je nepríčetný. Síce neje mäso, ale keď mu stúpne testosteron, je schopný zabíjať skrotený či neskrotený.

Navi,

tímto tématem jsem se zabýval ve své Filosofii rovnováhy kniha II. a o mém východisku vypovídá název této části Obhajoba Ďábla jako smrti a zla. Výsledkem tohoto mého filosofického zkoumání je, že považuji za chybné dogma katolické církve, že se Ďábel čili smrt nemůže obrátit k dobrému. Mým cílem je změnit svět tak, aby i Ďábla rozuměji smrt jsme mohli chápat jako svého bližního a mít ho rádi.

Literatura: http://www.kaplnka.sk/dogmatika/dedeocr2.html

Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 17/08/2010 :  17:20:14  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, jak by si chtěl dosáhnout toho, že bychom mohli brát smrt jako svého bližního a mít ji rádi?

Myslíš si, že záleží na tom jakým způsobem někdo umře (tedy mírně, nenásilně)?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/08/2010 :  17:49:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Copak to nechápeš? Máme být se smrtí přáteli na život a nyní nějak nevím na co.Copak nechápeš,že budeme li k smrti milosrdní a přátelští,změní se na dobro a bude v náš prospěch využívat svých schopností?(bude nás z láskou kosit) Copak nevíš,že každý živý tvor po smrti úsilovně přemýšlí o tom jak natáhl bačkory? Rozšlápneš mravence a on pak v tom rozmáznutém stavu přemýšlí o tom, jak ho to bolelo. To přece ví i malé dítě a ty starej kozák študovanej to nevíš? Dalibor to ví a musí nás hloupé o tom poučit.

MB
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000