www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/08/2010 :  13:31:36  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Jinak je změna, že začínáš dospívat k názoru, že tvora, který na maso má chuť jen tak nepředěláš. Otázka zní co s tím. Podle mě by mohlo být tvou nejsilnější možností zaměřit se na ostatní formy násilí ve společnosti.
Neronisi.

Škoda že Dalibor naše odpovědi zřejmě vůbec nečte,protože tohle jsou zlatá slova a já se snažím jej přivést právě k tomu.Miliony let evoluce nějakou ideou nezmění.Pokud se někomu díky evoluci vytvořila určitá schopnost trávení a látkové výměny,je to věc daná a tu je možno respektovat,nebo se jí postavit díky nějaké idei,ale následky si potom nese člověk sám a to pálení anusu je to nejmenší.(mimochodem to polévkové koření Klasik, jak my říkáme Magi je koncentrovaný vývar s hub, koření,soli a hovězích kostí,čili aby vzniklo, musí být ukončen život hub a hovězího dobytka,takže Dalibor vlastně tím kořením do sebe dostává živočišné látky, které tělo potřebuje a proto mu pomáhá)Nejhorší na tom je, pokud to dělá jen proto aby podpořil nic neřešící, nelogickou teorii.Ten pokus na jeho zahradě postrádá jakýkoliv systém a navíc je tam tolik vnějších ovlivňujících faktorů,že vlastně o ničem nevypovídá.
Jinak na zapařený anus je lepší obklad s aloe,než to magi.Pokud to zanedbá spekulováním o nějaké souvislosti s teorií rovnováhy, nebo svým frutariánstvím,pak s toho může mít i vážný problém, který ho naučí i jodlovat ten problém má název hameroidy.Čili čistota hygiena a obklady s dužiny aloe Dalibore. Hameroidy jsou nemocí advokátů ,soudců a lidí se sedavým zaměstnáním a nikoliv důsledek frutariánství. I když i ta možnost zde je,pokud máš díky frutariánství časté průjmy.
Prostě pro ideu musíš trpět,ale vezmi si příklad s Ježíše. Ten trpěl díky idei mnohem víc než ty s tím zapařeným zadkem.

MB

Miloslave,

volal jsem do podniku VITANA a tam mi potvrdili, že ve VITANA klasik polévkovém koření není zřejmě na rozdíl od MAGGI polévkového koření (jak uvádím výše) žádná živočišná složka. Dále by to podle současných právních předpisů muselo být zveřejněno v rámci složení potraviny na etiketě, ani tam však u VITANA klasik polévkového koření není žádná živočišná složka (viz výše), takže by tato firma musela závažně porušit současné české i evropské právní předpisy.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 05/08/2010 13:40:14
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/08/2010 :  14:13:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Přít se o tom nehodlám.Možná máš pravdu,ale já se spíše než co je v tom zajímám o to, jestli to chutná v jídle.Kdyby v tom byly potraty a já to nevěděl, tak mně to bude fuk.Já jím co mně chutná a nyní už také co smím.Mám třeba rád buchty, zákusky a koláče, zvláště ty z Domažlicka, jenže je nesmím, kvůlivá cukru a když tak jen kousek a dost.
Já se na nějaké teorie neohlížím a jím co je na talíři a docela pěkně přibírám na váze. Už mně roste i druhá brada. Za chvíli budu jako čuník.Lidi dělají chybu,když hubnou, málo jí a málo spí.Správně se má hodně jíst a spát aby tělo bylo silné a mohlo se obezitě bránit. Nekdy tě lituji, když si tě představím jak do sebe dostáváš ta semínka a díky nějaké teorii si nepochutnáš na něčem dobrém. Hlavně nezačni rozšiřovat tu teorii na sex, to by ses úplně vyřadil ze života. řeknu tě jediné. Kdybys žil díky vegetariánství a frutariánství o sto let déle než já, závidět tě nebudu, protože takový život by stál za hovínko a nestálo by za to ho žít.
Jo a stím pozadím si dej pozor.Prý takto u vegetariánů často začíná rakovina tlustého střeva a je to právě díky chybění určitých látek ve stravě.Prý a mám to od kamaráda doktora jsou ve střevěch nějaké bakterie pokud cosi ve stravě chybí,pak hynou a nahrazují je jiné zlé bakterie. Jejich jména zná on,ale já jsem si je nezapamatoval. Když četl tvoje slova, jen kroutil hlavou a říkal." Ten člověk nemá rozum a tímhle se docela zničí." Takže přemýšlej o tom. Není to tak docela legrace,ale pěkná blbina,takto se díky nějaké teorii rovnováhy sebepoškozovat.
Odpověz mně na jednu otázku,ale upřímně. "Tobě maso opravdu nechutná, nebo alespoň vývar s masa, třeba polévka?"

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 07/08/2010 :  13:57:03  Show Profile  Reply with Quote
Jsem byl teď u otce spravovat počítač a přemnožili se mu na zahradě slimáci. Chvíli jsem je pálil cigaretou, ale nedospěli jsme k žádnému výsledku co s nimi.

Jsou prý v celém městě, ohlodávají každý lísteček smrtonosným, ďábelsky pomalým tempem.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/08/2010 :  14:17:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Spůsob komunikace se slimáky prostřednictvím cigarety se mně zdá být neůčiným. Skus mluvit la France.S frantíků mají strach,protože je žerou(požírání slimáků odmítám říkat jíst) a možná vezmou nohy na ramena.Vlastně oni žádné nohy nemají,takže vezmou na ramena něco jiného, vlastně oni nemají ramena. Takže se na ně vykašli, na mrzáky bez nohou a ramen. Nebo je pochytej a prodej za Eura do Francie.Pokud za to budou prašule, nudeš mít dojem, že jich máš na zahradě vlastně málo,čili vše je relativní.Máš strach o zeleninu je jich moc, chceš na nich zbahtnout a je jich málo.Když se budeš válet na zahradě a jeden z nich tě vleze při chrápání do huby,bude i ten jedem hodně až moc.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 07/08/2010 :  15:39:28  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

quote:
Originally posted ( viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375 ) and corrected by Dalibor Grůza

Rozhodl jsem se příjmout do rodiny slepici a kohouta, kterým hrozí smrt pro jejich útočnost ve velkochovu, stejně jako jsem přijal do rodiny z útulku mého hodného ale zřejmě zbabělého psa bada (anglicky bad špatný, anglicky buddy vyslovováno bady přítel) za účelem následného vědeckého pokusu, kdy jim budu podávat pouze rostlinnou stravu, vejce a mléko vyjma toho, co od někoho dostanou nebo najdou venku v přírodě, kterým chci, snad i s Vámí všemi, zachránit svět a započít dosažení ráje pro nás všechny:

Podle Filosofie rovnováhy jsou možné tři řešení:

1) Za prvé zemřou bad-můj pes či slepice a následně zřejmě i já z podvýživy z nedostatku vhodných živin, což by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat převahu buď vakua nebo vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru.

S vysokou pravděpodobností mohu tuto možnost vyloučit na základě vědeckého pokusu, který jsem provedl na sobě přechodem na stravu založenou zásadně na rostlinných semenech, rostlinných plodech, mléku (biomléku při bolesti kostí zejména chodidel cca 1 litr mléka za 14 dní) a vejcích (v současnosti jím dvě vejce za dva dny, když jsem ospalý dvoje bramborové hranolky s dvěma tatarkmi tak jednou za měsíc zřejmě z nedostatku vitamínů B obsažených v bramborách a zejména vitamínu B12 obsaženého ve větším množství ve vaječných žloutcích v tatarce), výjmečně jím zejména černý chleba. Z důvodu toho, že jsem zřejmě nejedl pravidelně lněný olej a neměl dostatek PUFA omega-3 esenciálních mastných kyselin (Mast­né kyseliny označené krkolomnými názvy eikosapentaenová a dokosahexaenová, zkráceně EPA a DHA, jsou pro zdraví člo­věka mimořádně užitečné, ba přímo nezbytné látky. EPA a DHA vznikají v průběhu přeměny základního člena řady mastných kyselin, kterým je kyselina alfa-linolenová (ALA). V přirozené stravě můžete kyselinu alfa-linolenovou(ALA) najít například v olejích ze lně­ného semínka, kanoly nebo lískových oříšků. Naneštěstí v dů­sledku nadměrného příjmu mastných kyselin řady omega-6, obsažených v kukuřičném, sójovém, řepkovém a slunečni­covém oleji a v margarínech je tvorba EPA a DHA znemož­něna), které jsou obsaženy v čísté podobě v lososu, makrele, sledi, pstruhu, nadbytek kyseliny alfa-linole-nové (ALA) se vyskytuje především ve lněném oleji, jsem musel zřejmě pro znemožnění tvorby EPA a DHA sníst od června 2008 do teď jednu konzervu tresčích jater a jednu konzervu baltických sardinek. Dále se léčím na schizofrenii a užívám cisordinol depot (jednu injekci za 21 dní) a kventiax (50 mg na noc každý den).

Literatura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Omega-3_nenasycen%C3%A9_mastn%C3%A9_kyseliny , http://www.knivic.unas.cz/omegapodrobne.htm

2) Bad-můj pes nevydrží bez masa, i když nám budu dávat vejce od obou slepic a mléko a rostlinou stravu, a budu muset zabít některou nebo obě slepice tím, že ji zhypnotizuji točením s ní a poté ji useknu hlavu a tím protnu krční tepnu, nechám vykrvácet, což by znamenalo bezbolestnou smrt pro slepice s co nejmíň jejich úzkostí před jejich smrtí, protože budou hluboce spát a z šoku z protnutí krčni tepny nepocítí ani ve spánku bolest před odumřítím jejich mozku odkrvením (vyjma hypnózy viz Tóra čili Starý zákon čili pět knih Mojžíšových).

To by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat rovnováhu vakua a vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru.

3) Přežijí bad-můj pes i obě slepice jen na mnou podávané či připuštěné rostlinné stravě, vejcích a mléku a na tom, co najdou bez mého vědomí(slepice na zahradě, bad při procházkách).

To by dle Filosofie rovnováhy mohlo znamenat rovnováhu falešného vakua a vlnění o rychlosti světla ve Vesmíru a zároveň možnost pohybu o rychlosti světla předmětů o nenulové klidové hmotnosti-Krista (dle speciální teorii relativity o nekonečné energii) a absolutního vakua za hranicemi našeho Vesmíru představovaném tímto falešným vakuem-Ďáblem a vlněním o rychlosti světla-Kristem v našem Vesmíru, tedy Boha, kteří z teologických důvodů nápravy hříšníků ve světě společně zmenší současnou entropii-vyhoření-stejnorodost našeho Vesmíru jeho navracením v předešlý stav vakua a vlnění o rychlosti světla v našem Vesmíru (jde o konečnné smíření Ďábla a Krista v nekonečném čase).

Pozn.: Plánovaný prostor zahrady pro jednu či dvě slepice bude cca 4x6m(24 metrů čtverečních), prostor bude oplocený průhledným cca 2metry vysokým pletivem, je tám tráva a několi stromů, např. třešně

Otázky, které bych chtěl zodpovědět:

- Jak velký je podle Vás vhodný prostor pro dvě či jednu slepici.
- Mám si pořídit nejdříve kohouta či slepici či jenom kohouta či jenom slepici(zřejmě půjde o útočné jedince z velkochovů, kteří by museli být jinak usmrceni)
- Jaké případně budou podle Vás příznaky nevratného ohrožení smrtí u slepic a u bada

( Filosofie rovnováhy viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Vážení,

shrnu-li dílčí výsledky mého pokusu na mé zahradě, tak došlo k naplnění možnosti viz výše ad 2) mého úvodního příspěvku (viz výše), protože došlo k přirozenému úmrtí tří slepic mého chovu, kde jednu slepici částečně snědl můj pes bad.

To by svědčilo o zatimní rovnováze zla a dobra, vakua a vlnění o rychlosti světla v našem světě. Nikoliv o převaze vlnění o rychlosti světla-Krista nebo falešného vakua-Ďábla, které by zachraňovaly náš svět viz výše možnost ad 3). Zároveň se badovi-mému psu, zbývajícím slepicím i mně daří vcelku dobře, což by zatímně vylučovalo možnost viz výše ad 1), tedy převahu zla-Ďábla-falešného vakua nebo Krista-vlnění o rychlosti světla v našem světě-Vesmíru.

Ještě nejsem se svým pokusem u konce, ale předběžně lze říci, že nelze spoléhat v našem světě na spolupracující zásah z venku, Krista-vlnění o rychlosti světla a Ďábla-falešného vakua (viz výše možnost ad 3) a je nutno výcházet alespoň účelově z židovské filosofie, tedy zajistit všem blízkým-sousedním živým tvorům, zejména zvířatům co možná nejdůstojnější, nejdelší a nejšťastnější život a co možná nejmilosrdnější smrt.

( viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Jednej tak, aby jsi mohl milovat Ďábla-smrt-nic, aneb dílčí závěr mého pokusu jako rovnováha světla, resp. elektromagnetického vlnění a vakua v našem Vesmíru.

Nyní se pokusím vysvětlit, co jaký má důsledek naplnění možnosti ad 2) výše, tedy mým pokusem nepřímo dokázaná rovnováha Ďábla-téměř dokonalého ničeho-falešného vakua a Krista-světla-téměř dokonalého něčeho v našem Vesmíru v běžném životě každého člověka aj. živého tvora:

Člověk a rovněž tak jiní živí tvorové mají na výběr mezi dvěma druhy jednání: 1) mezi špatným jednáním, tedy působením zbytečné smrti, které člověka uvrhuje do duševní i hmotné tísně, kdy zbytečná smrt pro jiné plodí zlo-zbytečnou smrt pro škůdce v podobě strachu a nenávisti vůči smrti-Ďáblu, a 2) rovnovážným jednáním, tedy působením co možná nejméně smrti (pasivně-nekonáním ale i aktivně-konáním) jiných živých tvorů jako člověka (jen při ochraně života) tak, aby při tom tito živí tvorové cítili co možná nejmenší bolest, kdy i Ďábel-smrt-téměř dokonalé nic získává svůj dobrý účel, tedy nezbytná milosrdná smrt živých tvorů slouží k záchraně života jiných evolučně dokonalejších živých tvorů, kteří by jinak umřeli hladem (živí tvorové totiž mohou žít pouze na úkor smrti jiných živých tvorů), tímto rovnovážným jednáním je vyvážena milosrdná smrt-zlo dobrem-životem a i Ďábla-tuto smrt-téměř dokonalé nic můžeme milovat jako svého bližního.

Člověk, který není spasitelem, nemá možnost kromě výše uvedeného špatného a rovnovážného jednání konat výlučné dobro, protože pro všechno jeho jednání jakkoliv dobré je získávána energie z jeho potravy, tedy jím snězených usmrcených živých tvorů, tedy zla, vždy tak může jít nejvýše o vyvážení tohoto zla dobrem, tedy nejvýše o výše uvedené rovnovážné jednání, které má být podle mne smyslem našeho života.

Mé rovnovážné jednání v praxi tak v současnosti představuje zejména mou téměř frutariánskou stravu (zásadně pouze vyjma vejcí a mléka) a můj chov a záchranu mého psa-Bada z útulku a můj další chov a záchranu 44 vykrmených brojlerů-kuřat-slepic před tím určených bezprostředně na porážku, dále viz mé další příspěvky v tomto topicu.

Edited by - Dalibor Grůza on 07/08/2010 15:44:29
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 07/08/2010 :  23:10:33  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Vážení,

shrnu-li dílčí výsledky mého pokusu na mé zahradě, tak došlo k naplnění možnosti viz výše ad 2) mého úvodního příspěvku (viz výše), protože došlo k přirozenému úmrtí tří slepic mého chovu, kde jednu slepici částečně snědl můj pes bad.

To by svědčilo o zatimní rovnováze zla a dobra, vakua a vlnění o rychlosti světla v našem světě. Nikoliv o převaze vlnění o rychlosti světla-Krista nebo falešného vakua-Ďábla, které by zachraňovaly náš svět viz výše možnost ad 3). Zároveň se badovi-mému psu, zbývajícím slepicím i mně daří vcelku dobře, což by zatímně vylučovalo možnost viz výše ad 1), tedy převahu zla-Ďábla-falešného vakua nebo Krista-vlnění o rychlosti světla v našem světě-Vesmíru.

Ještě nejsem se svým pokusem u konce, ale předběžně lze říci, že nelze spoléhat v našem světě na spolupracující zásah z venku, Krista-vlnění o rychlosti světla a Ďábla-falešného vakua (viz výše možnost ad 3) a je nutno výcházet alespoň účelově z židovské filosofie, tedy zajistit všem blízkým-sousedním živým tvorům, zejména zvířatům co možná nejdůstojnější, nejdelší a nejšťastnější život a co možná nejmilosrdnější smrt.

Pokračuj
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 08/08/2010 :  11:00:56  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dále ke svému aktivnímu zabraňování smrti živých tvorů, zejména lidí bych chtěl uvést, že již několik roků dávám jednu dvacetinu svých hrubých příjmů podnikatele na dobročinné účely. Jmenovitě přispívám stejnou měrou na prověřené organizace UNICEF (Dětský fond Organizace spojených národů), která zabraňuje smrti dětí v rozvojových zemích, Armádů spásy, která se stará o bezdomovce, a Lékaři bez hranic (Médecins Sans Frontieres), která zajišťuje jinak nedostupnou lékařskou péči lidem v rozvojových zemích.

Literatura: http://www.unicef.cz/ , http://www.armadaspasy.cz/ , http://www.lekari-bez-hranic.cz/

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 10/08/2010 :  20:24:06  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Jediným výše uvedeným dle Filosofie rovnováhy povoleným masem pro masožravá (tedy kteří ke svému přežití nezbytně potřebují potraviny ze zabitých zvířat, nebude-li stačit hmyz) člověkem chovaná zvířata jsou pouze dospělá drůbež, která představuje zvířata s nejméně vyvinutou nervovou soustavou (má nižší stupeň evoluční dokonalosti než savci a zhruba stejný stupeň evoluční dokonalosti jako ryby a plazi) a která lze milosrdně zabít protnutím krční tepny (viz Tóra). Podle Tóry se jedná o kachny, husy, ale také křepelky, holuby, koroptve, bažanty a krocany. Toto maso se může dle Filosofie rovnováhy dávat jednotlivým masožravcům v časových intervalech-údobích a množství, aby se předešlo jejich vážným zdravotním potížím, tedy zejména zvracení, podvýživě a alergickému šoku. Podle veterináře je nejlepší pro masožravce co nejvíce nahradit maso vejci, která jsou lehce stravitelná a obsahují rovněž živočišné bílkoviny a zároveň dle Filosofie rovnováhy bych měl maso pro masožravce co nejvíce nahradit moučnými červi či jiným hmyzem, který je v přírodě přirozenou doplňkovou složkou jejich potravy. Drůbež by si měl správně dle Filosofie rovnováhy každý člověk chovající masožravce milosrdně chovat sám podle zásad uvedených i v ostatních příspěvcích tohoto topicu.

Z tohoto důvodu jsem se rozhodl přestat brát svého psa k mým rodičům při mých návštěvách mých rodičů, aby nemohl jíst špekáčky z Filosofií rovnováhy zakázaných vepřového masa a nedospělé drůbeže-kuřat. Musím pro něj zakoupit rovněž dostatek sušených vejcí. Musím rovněž zakoupit dostatečné zásoby mého vyzkoušeného nejlepšího vegetariánského krmivo pro masožravce (kočky i psy) AMI

(AMI CAT – kompletní a vyvážená výživa pro kočky pouze z rostlinných a minerálních surovin – hypo-alergenní

AMI CAT je kompletní a vyvážené krmivo pro kočky, obohacené TAURINEM. TAURIN je protein s řetězci aminokyselin, který lze vyrobit bez nutnosti zabíjet zvířata (u kterých je přítomen ve svalovině). Absence taurinu ve výživě koček je příčinou vážných poruch a onemocnění. Přítomnost taurinu v AMI CAT spolu s přírodními a zdraví prospěšnými přísadami, které jsou charakteristické pro výrobky AMI, zajišťují vaší kočce vždy dobré zdraví a kondici.

Složení: Rostlinné proteiny, obilniny, oleje a tuky, deriváty rostlinných látek, kvasnice, minerály, konzervováno vitamínem E, obsahuje také kyselinu linoleovou (4,53%) a taurin. Garantovaný obsah: vlhkost 8%, bílkoviny 33,2%, oleje a tuky 11,19%, vláknina 2,38%, popel 6,76%, vápník 0,96%, fosfor 0,86%

Obsah vitamínů a minerálů: (na 1kg výrobku): Vitamín A 19000 I.U., vitamín D3 1250 I.U:, vitamín E (alfa tocopherol) 60 mg, vitamín B1 17 mg, vitamín B2 5 mg, vitamín B6 6 mg, kyselina D pantotenová 8 mg, vitamín H (biotin) 0,1 mg, vitamín K (dvojsíran sodný) 0,5 mg, vitamín PP 80 mg, vitamín B12 0,025 mg, kyselina listová 1,2 mg, Cholin chlorid 1500 mg, železo (uhličitan železnatý) 80 mg, jód (jodid draselný) 0,4 mg, hořčík (oxid hořečnatý) 7,5 mg, měď (síran měďnatý) 5 mg, selen (seleničitan sodný) 0,1 mg, zinek (oxid zinečnatý) 75 mg.

Doporučené denní dávky:

Koťata (podle věku):
6. – 16. týden 25 - 50 g
17. – 26. týden 50 – 65 g
27. – 52. týden 65 – 100 g

kočky (podle váhy):
2 – 3 kg 40 – 50 g
3 – 5 kg 50 – 80 g
5 – 7 kg 70 – 120 g
březí kočka 100 – 120 g

viz http://www.aminews.cz/ami_cat.html

AMI DOG – kompletní a vyvážená výživa pro psy pouze z rostlinných a minerálních surovin – hypo-alergenní

Složení: Rostlinné proteiny, obilniny, oleje a tuky, deriváty rostlinných látek, kvasnice, minerály, konzervováno vitamínem E, obsahuje také kyselinu linoleovou (4,24%). Garantovaný obsah: vlhkost 8%, bílkoviny 26,58%, oleje a tuky 10,44%, vláknina 3,18%, popel 6,73%, vápník 1,29%, fosfor 0,75%

Obsah vitamínů a minerálů: (na 1kg výrobku): Vitamín A 18000 I.U., vitamín D3 1350 I.U., vitamín E (alfa tocopherol) 215 mg, vitamín B1 8 mg, vitamín B2 14 mg, vitamín B6 5 mg, kyselina D pantotenová 15 mg, vitamín H (biotin) 0,24 mg, vitamín K (dvojsíran sodný) 1,5 mg, vitamín PP 45 mg, vitamín B12 0,08 mg, kyselina listová 1,3 mg, Cholin chlorid 2500 mg, železo (uhličitan železnatý) 150 mg, jód (jodid draselný) 2,5 mg, hořčík (oxid hořečnatý) 35 mg, měď (síran měďnatý) 20 mg, selen (seleničitan sodný) 0,12 mg, zinek (oxid zinečnatý) 120 mg.

Hypo-alergenní složení: Jedinečná kompozice výrobků AMI je předpokladem, že váš pes nebude trpět alergiemi vyvolanými výživou. AMI výrobky jsou pouze z přírodních surovin, neobsahují žádné suroviny ze zabitých zvířat a neobsahují ani žádná barviva a umělé konzervační látky. AMI zajistí vašemu psovi dokonalé zdraví a přispěje k jeho dobré kondici, přiměřené tělesné váze i kvalitě srsti.

Doporučené denní dávky:

Podle váhy psa:
5 – 10 kg 110 – 200 g
10 – 15 kg 200 – 260 g
15 – 20 kg 260 – 320 g
20 – 30 kg 320 – 420 g
30 – 40 kg 420 – 500 g
40 – 50 kg 500 – 620 g
50 – 70 kg 620 – 750 g

viz http://www.aminews.cz/ami_dog.html ).

Ještě budu muset s veterinářem promluvit o nejlepším způsobu uspání mnou chované drůbeže-kuřat-brojlerů po završení jejich dospělosti před její porážkou přetnutím krku, v jatečním průmyslu se drůbež omračuje před porážkou ponořením drůbeže upevněné na jateční lince za nohy do elektricky nabité (pomocí elektrod) vody. Zatím, než mnou chovaná drůbež dospěje, budu případně mému psu Badovi dávat průmyslově chované a poražené slepice.

Literatura: http://www.lidovky.cz/zvire-nesmi-trpet-na-tom-se-shodneme-vsichni-fms-/ln_noviny.asp?c=A100312_100006_ln_noviny_sko&klic=235928&mes=100312_1 , http://granosalis.cz/ebooks/evolucniteorie.htm , http://eagri.cz/public/eagri/potraviny/ippc/zpravy-studie-k-vyrobnim-cinnostem/tps-kategorie-6-4/metodicka-prirucka-porazka-drubeze.html , http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=133&Itemid=41

Edited by - Dalibor Grůza on 11/08/2010 08:41:55
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 11/08/2010 :  08:46:46  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Slepice vyzobaly téměř veškerou trávu na mé zahradě, proto jim budu přidávat trochu nyní a zejména v zimě do krmení granulované vojtěšku a řepu.

Objevili se mi doma mravenci, vynáším je ven tím, že je setřu mokrou houbičkou na nádobí, a pak je zřejmě musím po jednom vyprostit prsty z houbičky. Když jsem je stíral ve větším množství rukou z houbičky, tak nepřežili.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/08/2010 :  10:58:10  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Myslíš že je filosofie o tom, čím krmit slepice, kočky a psy? Že je o tom jak z lásky k přírodě psa trápit vegetariánstvím? Ochránci přírody a zvláště ti fanatičtí spůsobují přírodě ty nejhorší katastrofy,protože odmítají chápat řád který se tvořil miliony let.To co vytvářelo je vyvážené a oni tu rovnováhu narušují třeba tím, že chrání druhy, které by ve vvýsledku zanikly a uměle udržované narušují tu rovnováhu. I zánik druhů přináleží k evoluci. Vyvine li se druh, který nemá pro život vhodné podmínky,prostě zanikne, nebo se vyvine do podoby ve které má šanci přežít.Zasahuje li do tohoto řádu člověk díky nějaké idei lásky ke všemu živému bez znalostitěchto zákonitostí,pak udělá víc škody než užitku.Kdybys tyto zákonitosti hledal a poznával, místo abys tvořil nesmyslné teorie, poznal bys, že tohoto řádu vůbec zasahovat nesmíš. I člověk je součástí tohoto řádu a zasáhne li evoluce s neznalostí těch zákonitostí,pak na to může doplatit nejen příroda, ale člověk jako druh. Ty ukazuješ svoje neznalosti elementárních zákonitostí a chceš tyto měnit k nějakému svému obrazu.To je naprosto hloupé jednání a takového si nemohu nějak vážit.Nejprve svět poznávej.Mnohdy ví o světě víc malé děcko, než ty.
Toto byla moje poslední reakce na tyto nesmysly, které nazýváš teorií rovnováhy.Tím neříkám, že s tebou nebudu diskutovat nad něčím jiným.Diskutoval bych i o tvé teorii, kdybych viděl,že nad tím co píši alespoň trošku přemýšlíš. Ty však nenasloucháš a meleš si dokola to své jako M.S.o víře. Potom veškerá diskuse postrádá na významu.

MB
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 14/08/2010 :  22:02:53  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Kromě nejlepšího vegetariánského krmiva-granulí AMI Dog (při jehož výlučném podávání můj pes Bad zvracel v minulosti žlutou vodu), jak uvádím výše, a dvou dalších vegetariánských krmiv, které mu chutnají méně, dávám svému psu Badovi jednou za dva dny smažené volské oko (sám si vařím dvě, vejce by měla však být podávána tepelně upravená, i když zatím nebylo prokázáno, že v syrovém stavu by mohlo psovi způsobit zdravotní potíže, bílek syrových vajec však obsahuje složku avidin, která znemožňuje psům využívat biotin, proto se nedoporučuje zkrmovat větší množství bílků, viz http://www.kocko-psi.estranky.cz/clanky/potraviny-vhodne-pro-psi.html) polité polévkovým kořením VITANA klasik a nově mu dávám taky tvarohový sýr Lučina od Povltavských mlékáren. Odborníci z USA doporučují jako zdroj živočišných bílkovin při vegetariánské stravě psa také vejce a tvaroh. (viz http://www.mnn.com/lifestyle/pets-animals/stories/is-a-vegetarian-diet-safe-for-my-dog )

Protože tvaroh může být vyráběn také ze sýřidla ze žaludků zabitých telat použitém při srážení mléka, je třeba volit tvaroh z mikrobiálních sýřidel nebo vzniklý pouze kyselou cestou. Toto by mělý splňovat Olešnický tvaroh měkký, Olešnický tvaroh jemný a Olešnický tvaroh tučný z Olešnické mlékárny, Tvaroh - měkký, jemný, tučný z Mlékárny Želetava, které však u nás v Hustopečích nejsou k dostání. Proto jsem pro psa koupil tvarohový sýr Lučina z Povltavských mlékáren, který by měl být z mikrobiálních sýřidel (viz http://www.csvv.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=676:syry-bez-syidel-z-telecich-aludk&catid=50:potraviny-a-vegetarianstvi&Itemid=100035 ).

Dále ještě než bych mému psu Badovi případně zabil a zkrmil moučné červy či jiný hmyz a mé živé slepice, tak mu zkrmím mrtvou slepici, kterou mám v ledničce a které zemřela bez porážky přirozenou cestou, nejdříve ji však musím dlouho vařit ve vodě, abych usmrtil bakterie v jejím těle, které způsobili její smrt. Zároveň jsem povinen mu zkrmit před porážkou živého hmyzu a slepic jiné dlouho uvařené zdechliny zvířat, které zemřely bez porážky přirozenou cestou a které bych mohl sehnat přes mého veterináře. To všechno však pouze v případě, že mému psu Badovi nebude stačit výše uvedená vegetariánská strava a bude zvracet, mít podváhu, alergický šok nebo bude mít pohybové problémy.

Edited by - Dalibor Grůza on 15/08/2010 11:14:38
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/08/2010 :  11:41:43  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Máš svůj vytčený cíl. Ten my můžeme považovat za správný. Je zde určitý výchozí stav,čili ten současný.Mezi těmito stavy je cesta,která musí být logická.Považujeme li tuto cestu za nelogickou, neprovázanou a vidíme zde neshodu příčin a následků,pak to mezi výchozím stavem a požadovaným pro nás chybí.Popisuješ li určitý pokus (na své zahradě),mělo by to směřovat k objasnění, nebo důkazu nějakého logického kroku.Aby to popisování pokusu které nám sděluješ mělo nějaký význam, měli bychom předem od tebe vědět oč zde jde. Jinak to pro nás význam nemá a nemá význam to nějak sledovat.
Udělej tedy to, co jsi měl udělat na samém začátku. Popiš nám cestu od stávajícího stavu k požadovanému ,čili stane li se toto, takový bude důsledek a vznikne tím výchozí bod takový a takový , provede li se to či ono, vznikne tav nový a.t.d.
Zatím tu logiku cesty od výchozího bodu k požadovanému neznám,pouze si mohu vyvozovat, že zde logické spojení není. Ty však můžeš znát cosi, co já ani netuším a tím může být ta logika propojena. Zatím jsi v tomto ohledu neudělal témě nic a pak nemá smysl se o tom vůbec bavit a potom mne nemohou zajímat ani pokusy směřující od ničeho k ničemu.

MB
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 15/08/2010 :  11:43:47  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Kromě nejlepšího vegetariánského krmiva-granulí AMI Dog (při jehož výlučném podávání můj pes Bad zvracel v minulosti žlutou vodu), jak uvádím výše, a dvou dalších vegetariánských krmiv, které mu chutnají méně, dávám svému psu Badovi jednou za dva dny smažené volské oko (sám si vařím dvě, vejce by měla však být podávána tepelně upravená, i když zatím nebylo prokázáno, že v syrovém stavu by mohlo psovi způsobit zdravotní potíže, bílek syrových vajec však obsahuje složku avidin, která znemožňuje psům využívat biotin, proto se nedoporučuje zkrmovat větší množství bílků, viz http://www.kocko-psi.estranky.cz/clanky/potraviny-vhodne-pro-psi.html) polité polévkovým kořením VITANA klasik a nově mu dávám taky tvarohový sýr Lučina od Povltavských mlékáren. Odborníci z USA doporučují jako zdroj živočišných bílkovin při vegetariánské stravě psa také vejce a tvaroh. (viz http://www.mnn.com/lifestyle/pets-animals/stories/is-a-vegetarian-diet-safe-for-my-dog )

Protože tvaroh může být vyráběn také ze sýřidla ze žaludků zabitých telat použitém při srážení mléka, je třeba volit tvaroh z mikrobiálních sýřidel nebo vzniklý pouze kyselou cestou. Toto by mělý splňovat Olešnický tvaroh měkký, Olešnický tvaroh jemný a Olešnický tvaroh tučný z Olešnické mlékárny, Tvaroh - měkký, jemný, tučný z Mlékárny Želetava, které však u nás v Hustopečích nejsou k dostání. Proto jsem pro psa koupil tvarohový sýr Lučina z Povltavských mlékáren, který by měl být z mikrobiálních sýřidel (viz http://www.csvv.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=676:syry-bez-syidel-z-telecich-aludk&catid=50:potraviny-a-vegetarianstvi&Itemid=100035 ).

Dále ještě než bych mému psu Badovi případně zabil a zkrmil moučné červy či jiný hmyz a mé živé slepice, tak mu zkrmím mrtvou slepici, kterou mám v ledničce a které zemřela bez porážky přirozenou cestou, nejdříve ji však musím dlouho vařit ve vodě, abych usmrtil bakterie v jejím těle, které způsobili její smrt. Zároveň jsem povinen mu zkrmit před porážkou živého hmyzu a slepic jiné dlouho uvařené zdechliny zvířat, které zemřely bez porážky přirozenou cestou a které bych mohl sehnat přes mého veterináře. To všechno však pouze v případě, že mému psu Badovi nebude stačit výše uvedená vegetariánská strava a bude zvracet, mít podváhu, alergický šok nebo bude mít pohybové problémy.

Dalibore, myslíš si, že ten chudák pes, že ty slepice červi a spol. mají zájem podílet se na tvém projektu filosofie rovnováhy? Já myslím, že kdyby Bad mohl mluvit, poslal by tě s ní někam.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 15/08/2010 :  12:55:48  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Máš svůj vytčený cíl. Ten my můžeme považovat za správný. Je zde určitý výchozí stav,čili ten současný.Mezi těmito stavy je cesta,která musí být logická.Považujeme li tuto cestu za nelogickou, neprovázanou a vidíme zde neshodu příčin a následků,pak to mezi výchozím stavem a požadovaným pro nás chybí.Popisuješ li určitý pokus (na své zahradě),mělo by to směřovat k objasnění, nebo důkazu nějakého logického kroku.Aby to popisování pokusu které nám sděluješ mělo nějaký význam, měli bychom předem od tebe vědět oč zde jde. Jinak to pro nás význam nemá a nemá význam to nějak sledovat.
Udělej tedy to, co jsi měl udělat na samém začátku. Popiš nám cestu od stávajícího stavu k požadovanému ,čili stane li se toto, takový bude důsledek a vznikne tím výchozí bod takový a takový , provede li se to či ono, vznikne tav nový a.t.d.
Zatím tu logiku cesty od výchozího bodu k požadovanému neznám,pouze si mohu vyvozovat, že zde logické spojení není. Ty však můžeš znát cosi, co já ani netuším a tím může být ta logika propojena. Zatím jsi v tomto ohledu neudělal témě nic a pak nemá smysl se o tom vůbec bavit a potom mne nemohou zajímat ani pokusy směřující od ničeho k ničemu.

MB

Miloslave,

můj pes Bad se vyvinul z vlka, který je v přírodě především masožravec. Svým pokusem se snažím popsat způsob:

1.) jak by můj pes přežil ve zdraví na vegetariánské stravě, tepelně upravených vejcích a mikrobiálně či kysaním sraženém tvarohu či sýru,
2.) příp. mu dávat co nejméně přirozeně mrtvých moučných červů či jiného hmyzu zemřelých bez porážky, aby byl zdraví,
3.) příp. mu dávat co nejméně masa ze zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky, aby byl zdraví,
4.) případně mu dávat co nejméně za tím účelem poraženého hmyzu a co nejméně přirozeně zemřelého hmyzu bez porážky a co nejméně zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky, aby byl zdraví,
5.) případně mu dávat co nejméně masa za tím účelem poražených dospělých slepic a co nejméně přirozeně zemřelého hmyzu bez porážky a co nejméně zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky a co nejméně za tím účelem poraženého hmyzu, aby byl zdraví.

Za kriteria vážného ohrožení zdraví psa jsem si stanovil po vyzkoušení frutariánské stravy na sobě:

1.) zvracení,
2.) alergický šok,
3.) podvýživenou podváhu psa,

a po dřívějším pokusu dávat psovi pouze vegetariánské granule, kdy zvracel žlutou vodu, ještě dále:

4.) pohybové motorické problémy psa.

Edited by - Dalibor Grůza on 15/08/2010 13:29:56
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 15/08/2010 :  12:58:43  Show Profile  Reply with Quote
quote:

4.) pohybové motorické problémy psa.

Dalibore, je zajímavé, že tvá snaha dosáhnout rovnováhy způsobuje psovi motorické problémy ...
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000