www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 23/02/2012 :  20:59:20  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Včera mi uhynula další slepice-brojler, dne výsledku dnešní pitvy u mého veterináře zřejmě na infarkt-srdeční selhání, dal jsem ji do mrazáku zmrazit pro psa a pro mě.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

quote:
Originally posted by jrf

Dalibore, dívám se že tematicky přitvrzuješ
Každopádně zde je kniha, která by tě mohla zajímat

www.novinky.cz/koktejl/259921-vegan-se-po-26-letech-vratil-k-masu-zdravotni-potize-razem-vymizely.html" target="_blank">http://www.novinky.cz/koktejl/259921-vegan-se-po-26-letech-vratil-k-masu-zdravotni-potize-razem-vymizely.html

Moje slepice jsou původně jedno- či dvou- letí dospělí brojleři, kteří mají hmotnost někteří i 3-5 kilogramů. Na srdeční infarkt mi umírají zásadně těžcí dospělí brojleři, čemuž se nedá vzhledem k jejich genetické zátěži způsobené jejich šlechtěním zřejmě nijak zabránit. Každopádně měli na mé zahradě až do své přirozené smrti hezký život a zemřeli bez úmyslu jakéhokoliv člověka rychle a téměř bez bolesti a nebudou mne tudíž nenávidět oni ani žádní jejich příbuzní.

jrf,

podle mého veterináře tato slepice zemřela na stáří a je značně nepravděpodobné, že by to bylo, protože ji nedávám moc živočišné potravy. Kromě toho všechny slepice mají přístup na zahradu, kde si mohou najít hmyz, žížaly apod. Co se mne a mého psa týká, nejsme ani vegetariáni ani vegani ale v nutné co možná nejmenší míře jíme tyto na stáří uhynulé slepice.

Edited by - Dalibor Grůza on 23/02/2012 21:04:04
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 25/02/2012 :  10:27:56  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Rostliny zřejmě cítí pouze málo bolest z důvodu neexistence jejich dokonalejší nervové či signální soustavy, avšak mají relativně silný pud sebezáchovy, k čemuž zřejmě zejména slouží jejich signální soustava (zejména elektrické signály) v případě jejích napadení. Proto jsme podle naší jediné povinnosti dle Filosofie rovnováhy, tj. působení co možná nejméně smrti a bolesti, povinni za každou nezbytně spotřebovanou či zničenou rostlinu vysadit jejich příbuznou rostlinu novou. Proto jsou zřejmě potřeba masožravci v přírodě, aby se býložravci nepřemnožili a nevyjedli všechny rostliny.

Literatura:

www.odpovedi.cz/otazky/citi-rostlina-kdyz-ji-orezavate-a-jak" target="_blank">http://www.odpovedi.cz/otazky/citi-rostlina-kdyz-ji-orezavate-a-jak , www.vegetarian.cz/ostatni/rosbol.html" target="_blank">http://www.vegetarian.cz/ostatni/rosbol.html , http://natura.baf.cz/natura/1998/6/9806-1.html , www.upol.cz/fileadmin/zuparchiv/XI/Vol_8.pdf , viz Matematické modely predátor-kořist na http://cs.wikipedia.org/wiki/Pred%C3%A1tor

Edited by - Dalibor Grůza on 25/02/2012 10:56:15
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 26/02/2012 :  09:36:05  Show Profile  Reply with Quote
quote:

jrf,

podle mého veterináře tato slepice zemřela na stáří a je značně nepravděpodobné, že by to bylo, protože ji nedávám moc živočišné potravy. Kromě toho všechny slepice mají přístup na zahradu, kde si mohou najít hmyz, žížaly apod. Co se mne a mého psa týká, nejsme ani vegetariáni ani vegani ale v nutné co možná nejmenší míře jíme tyto na stáří uhynulé slepice.

Dalibore, nechtěl jsem upozornit ani tak na souvislost s tvou slepicí, jako spíše na souvislost s tebou a tvým psem. 100% vegani sice asi nejste, ale důsledky vašeho stravování, které jsi zde několikrát popisoval, jsou nápadně podobné s citací z dané knihy, kdy autor říká:
"Motal jsem se, potil a často mi docházel dech."

Edited by - jrf on 26/02/2012 09:40:23
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 26/02/2012 :  11:51:02  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jrf

quote:

jrf,

Dalibore, nechtěl jsem upozornit ani tak na souvislost s tvou slepicí, jako spíše na souvislost s tebou a tvým psem. 100% vegani sice asi nejste, ale důsledky vašeho stravování, které jsi zde několikrát popisoval, jsou nápadně podobné s citací z dané knihy, kdy autor říká:

Jrf,

abych ti to vyvrátil, cituji svůj dřívější příspěvek z tohoto topicu Posted - 25/01/2012 : 09:24:44 :

quote:

Nechal jsem svému psovi udělat rozbor krve, poslední rozbor krve jsem mu dělal v květnu 2011, i přesto, že mi předtím můj veterinář sdělil, že dle sliznic a na první pohled vypadá můj pes zdravý, protože mi můj veterinář sdělil, že k rozboru krve není potřeba porazit žádné zvíře, resp. produkty z poražených zvířat. Výsledkem tohoto rozboru krve mého psa bylo, že je celkově v pořádku, měl pouze mírně zvýšení hodnoty bílých krvinek (normální hodnoty jsou 6-17, on měl 19), všechny ostatní hodnoty jeho krve byly v rámci norem, toto mírně nad normálem zvýšení hodnoty bílých krvinek však podle mého veterináře v žádném případě neznamená, že by můj pes byl chudokrevný, což je pravidelným důsledkem vegetariánské stravy psa. Já psa krmím vegetariánsky, tzn. rostlinné granule, domácí či hůře bio vajíčka, sýry bez živočišných sýřidel s mikrobiálním sýřidlem a dále pouze v nutné míře (zásadně 1 gram na kilogram živé váhy psa a den, v případě rizikových vnějších zdravotních příznaků více) maso z přirozeně uhynulých slepic, které chovám, blíže k tomu viz výše v tomto topicu nebo viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz

Edited by - Dalibor Grůza on 26/02/2012 11:57:17
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/02/2012 :  11:19:55  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elx

quote:
Originally posted by Gullsy

quote:
Originally posted by neronis
Nová, zajímavá a úspěšná politická strana musí mít vyřešené takové vnitřní procesy, které zajistí, aby se její koncepce nelikvidovaly v rámci nějakých politických dohod.

Jinými slovy, aby této politické straně nemohl být kladen odpor.

neronisi, pokračuj takhle dál a sejdeš se na jednom místě s Hitlerem, Nerem a Napoleónem.

Gullsy, co je nefunkčního na přístupu těch, který jsi vyjmenoval?

quote:
Originally posted by neronis

elx, asi nedělat věci pro sebe, ale pro druhé. Jako podržet dveře dámě, se kterou nechci spát nebo snažit se zachránit všechno živé i když s tím vlastně nic nenadělám a tak. Takové to bezdůvodné blábolení, aby si člověk připadal cool, ale vypadá spíš jak dement.

Přitom hodně z těch věcí se pravděpodobně dělá jen proto, aby člověk nemusel čelit nějakým novým výzvám. Jako když se vypráví o občanské hrdosti a dobrotě, která dokáže podržet všechny lidi, je to hlavně proto, aby si někdo nepřipadal bezbranný. I když vlastně fakticky nic nedělá, jen myslí na nějakou věc. Tak tomu zatím rozumím.

Neronisi,

podle mne není možné napravit svět způsobením velkého množství zbytečných vražd a bolesti, což vyžaduje nastolení jakékoliv zbytečné diktatury. Takto se pokusil napravit ochranu zvířat rovněž Adolf Hitler, který uskutečnil rozsáhlou a do dnešní doby jedinečnou zákonnou ochranu zvířat v nacistickém Německu, avšak skončilo to u organizovaných masových vražd židovských a rómských žen a dokonce dětí, což je nejhorší zlo, které může člověk způsobit. Jestliže by byla nutná diktatura k uzákonění mnou navržené porážkové daně, která by mohla být nastolena bez způsobení velkého množství zbytečných vražd a bolesti, pak bych proti ní nic neměl. Ale taková diktatura by z podstaty věci se opět musela opírat o většinovou společenskou podporu jako nejmenší možné zlo, šlo by o jakousi demokratickou diktaturu podobnou té, která existovala v podobě jmenování diktátora-jediného všemocného velitele v starověkém Římě za vojensky či politicky napjatých a nebezpečných situací, kdy bylo nutno jednat rychle a řešily se tím nevýhody kolegiality zde vládnoucího republikánského zřízení. Tento diktátor měl co nejdříve sjednat pořádek, a to i za cenu nezbytného porušování občanských práv a svobod. Tato diktatura se však vždy zvrhla v konec republiky a snahu diktátorů o nastolení dědičné absolutistické monarchie. Podle mé Filosofie rovnováhy by však mnou navržený zákon o porážkové dani prosazený spravedlivým diktátorem zabránil zvrhnutí morálky, a to jak u diktátora tak u občanů republiky a tím i pádu demokracie, resp. republiky i v případě takovéto spravedlivé diktatury. Takovýto morální diktátor by vždy věděl to, že jeho vláda je pouze dočasná a vždy nakonec předstoupí před občany a bude je žádat o dodatečný souhlas se svou diktaturou a vrátí pak státní moc občanům republiky. Vím však o sobě, že nemám schopnosti být takovýmto diktátorem. Zároveň si však myslím, že současná západní demokracie podle mne pro své očividné selhání v ochraně a nespravedlivost vůči jiným živým tvorům směřuje k nastolení diktatury.

(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493 )

Literatura:

Římské právo, Jaromír Kincl, Valentin Urfus, vydalo Panorama, nakladatelství a vydavatelství v Praze, 1990, str. 23.

Animal rights, from Wikipedia, the free encyclopedia [online], copyleft, last revision 27 December 2011 at 18:11 [cit. 2012-01-5]. Dostupné na World Wide Web: http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_rights#Main_philosophical_approaches .

Edited by - Dalibor Grůza on 28/02/2012 14:35:57
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/02/2012 :  12:17:49  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elx

...

Dalibor Grůza:
spravedlivý diktátor? diktátor je to od toho, že diktuje, že vytváří to, co bude považovaný za spravedlivý.. uvědomuješ si ten fakt?

Elxi,

zbytečná smrt a bolest, tedy větší než co možná nejmenší smrt a bolest, bude cítěna většinou živých tvorů vždy jako nespravedlivá, i kdyby diktátor a jeho propaganda udělali třeba cokoliv, tady jde o Kantův mravní zákon v nás, Absolutův přírodní zákon či jinak řečeno o soulad, zákon či předurčení objektivní reality ve vztahu k jednání kohokoliv, tedy i jakéhokoliv diktátora.

(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493 )

Edited by - Dalibor Grůza on 28/02/2012 12:20:13
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/02/2012 :  23:05:25  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elx

Gullsy:

v rámci našich diskuzí o nic nejde, nepotřebuju tě dostat na mojí stranu a zřejmě ani ty mě na tu svojí.. hierarchie by se ukázala až ve skutečnosti, při střetu zájmů..

Elxi,

když by jsi při střetu zájmů, tedy boji s Gullsym, boj je někdy nevyhnutelný a často i potřebný, způsobil očividně mnohem více než co možná nejméně smrti a bolesti, tak tě většina živých bytostí morálně silně odsoudí. To je ten přírodní zákon, to je ono Kristovo a Kantovo: nečiň druhému (podle mne rozuměji všemu živému) to, co nechceš, aby on činil tobě (toto pravidlo podle mne nepopírá pravo na nezbytný boj, a to i za použití nezbytného násilí, zde budu nesouhlasit s Gullsym), což jsem naplnil ve své Filosofii rovnováhy obsahem, který zní: působ všemu živému co možná nejméně smrti a bolesti.

Edited by - Dalibor Grůza on 28/02/2012 23:43:43
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 29/02/2012 :  16:47:53  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi dříve než podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 72 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku, protože měl průjem, aby nedostal alergický šok.

Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 02/03/2012 :  09:58:49  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, cituji několik tvých příspěvků z tvé zdejší kroniky.

quote:

Pozoroval jsem u mého psa Bada třes, jako když je mu zima, a před tím jsem u něj pozoroval zadýchávání.
...
Spíš ale podle mne hrozí mému psovi alergický šok, protože se i zadýchával a drbe
...
Dnes jsem dal svému psu dalších zvážených cca 71 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynulého druhého kuřete brojlera včetně peří, kterého mám ve svém mrazáku, protože se zadýchával a podle mého veterináře to může souviset s blížícím se jeho život ohrožujícím alergickým šokem. Poté zadýchávání u mého psa přestalo.
...
Následující zdravotní problémy s výše uvedenou dlouhodobou výlučně frutariánskou stravou řeším následovně:
4) Vyčerpanost či únava, např. při jakékoliv větší námaze ...

A přidávám opět i své vyjádření.

quote:
Originally posted by jrf

Tady opravdu nemáš co vyvracet, mluví to snad samo za sebe.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 02/03/2012 :  13:40:42  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Slepice se mi klovou, podle veterináře mohou mít nedostatek esenciálních aminokyselin, protože přes zimu není na zahradě žádný hmyz, proto jim na jeho doporučení zkrmím Vitana Klasik, tekutý bílkovinný hydrolyzát ze sóji a pšeničného lepku, tj. nejstravitelnější podobu rostlinných aminokyselin, dám jim sojové boby a uvařené rozdrcené tělo, tj. maso bez peří z chcíplé slepice, kterou mám ve svém mrazáku.

Edited by - Dalibor Grůza on 02/03/2012 13:58:05
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 03/03/2012 :  22:23:57  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Včera jsem se opět rozešel se svou přítelkyní, protože nechtěla se mnou mít děti.

Edited by - Dalibor Grůza on 03/03/2012 22:24:17
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 04/03/2012 :  15:27:47  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axel01

mám dojem, že pokud ve vzájemné interakci s více lidmi něco řeknu a je to odlišné od jejich názoru či přesvědčení, jsem okamžitě pokládána za nebezpečného člověka?

to už ani není strach z neznáma, co pociťují, to je snad jakýsi odpor...

(a ano, myslím si, že to JE filosofická otázka)

Axel.

Odpovím ti podle Filosofie rovnováhy.

Podle současné exakní přírodovědy jsi ty a ostatní lidé, stejně jako zvířata a ostatní živí tvorové jenom tělo, žádná tvá odlišná duše (současná exaktní přírodověda zatím neobjevila nic, co by alespoň naznačovalo existenci tvé duše odlišné od tvého těla, zjednodušeně by šlo říci, že duše představuje podle Filosofie rovnováhy nehmotný rozměr, tj. v konečném důsledku rozměr bodů hmoty těla, tvůj veškerý rozum, vůle a cit je podle převažujícího názoru současné exaktní přírodovědy výplodem pouze tvého mozku a žádné tvé duše odlišné od tvého těla). Podle současné exaktní přírodovědy je tvé tělo a tělo ostatních lidí složeno každé z více než cca 60 bilionů víceméně vzájemně přátelských a spolupracujících živých buněk a ostatních mikroorganismů jako např. virů a bakterií (např. tělu přátelské a s ním spolupracující bakterie e coli v tvém tlustém střevě).

Z výše uvedeného tudíž plyne, že tvou otázku by šlo přeformulovat podle současné exaktní přírodovědy: Čím to je, že více než 60 biliónů živých mikroorganismů tvého těla, které tě výlučně tvoří, vzbuzuje takový odpor u více než 60 biliónů mikroorganismů každého lidského těla tvých známých, které je výlučně tvoří?

Odpověď zní, že jsi svým životem a životem tvých předků (živé buňky těl tvých rodičů a jejich genetická informace jsou dle způsobu pohlavního rozmnožování u člověka a jiných živých tvorů z poloviny totožné s tvými buňkami a jejich genetickou informací) musela zapříčinit tak rozsáhlé nepřátelství mezi ostatními mikroorganismy žijícími na světě. Mikroorganismy pak dle Filosofie rovnováhy nejsou schopné nějaké složitější myšlenkové činnosti a jsou schopny pouze rozlišit, jestli mikroorganismy tvého těla a téměř totožné mikroorganismy těl tvých předků jejich život chránily, např. je krmily nebo jste jejich život ničili, zejména je zabíjeli. Podle Filosofie rovnováhy jsou všechny mikroorganismy schopny si informaci o tomto přátelství či nepřátelství zapamatovat a předat ji v podobě genetické informace svým potomkům.

Jinými slovy jsi ty a tví předci museli způsobit hodně zbytečné, tj. větší než co možná nejmenší, smrti a bolesti jiných živých tvorů a zároveň jste museli naopak málo živých tvorů před zbytečnou smrtí a bolestí zachránit a tím jste si způsobili na první pohled iracionální, ve skutečnosti však zcela racionální(viz zdůvodnění výše) nepřátelství ostatních živých tvorů, tedy i tvých známých lidí.

Nic však není ztraceno, protože živé mikroorganismy nemají nekonečnou paměť, a jestliže nebudeš nadále působit zbytečnou smrt a bolest a budeš co možná nejvíce zabraňovat zbytečné smrti a bolesti, tak na své nepřátelství tyto mikroorganismy časem zapomenou a uloží si tě naopak do své genetické informace, resp. paměti jako svého přítele a tím rovněž podle mé Filosofie rovnováhy postupně přestane pro tebe na první pohled iracionální, avšak podle mé Filosofie rovnováhy ve skutečnosti zcela racionální nepřátelství tvých známých lidí a toto pro tebe iracionální nepřátelství se změní naopak v jejich přátelství.

(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=0.6&TOPIC_ID=1534#24835" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=0.6&TOPIC_ID=1534#24835 )

Edited by - Dalibor Grůza on 04/03/2012 18:46:42
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/03/2012 :  10:15:08  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi o den dříve než podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 117 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 10/03/2012 :  10:50:03  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
kirmakX6on,

objektivní hodnota každého člověka je v tom, že působí co možná nejméně smrti a bolesti jiných živých tvorů a v tom kolika zbytečné, tedy větší než co možná nejmenší, smrti a bolesti živých tvorů zabránil. Odměnou pro takového člověka je pak láska těchto živých tvorů osvobozených tímto člověkem od zbytečné smrti a bolesti. Tato láska pak představuje znamení jeho objektivní hodnoty tak, jak jsem ji definoval výše a projeví se v kratším či delším čase jako štěstí, tělesné a psychické zdraví, úspěch atd. tohoto člověka-osvoboditele jiných živých tvorů od zbytečné smrti a bolesti. To platí jak pro zdravého člověka, tak pro člověka na vozíku či sebevraha.

(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=1.8&TOPIC_ID=1542#25033" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=1.8&TOPIC_ID=1542#25033 )

Edited by - Dalibor Grůza on 10/03/2012 10:58:14
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 10/03/2012 :  12:19:19  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi dříve než podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 118 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku, protože měl průjem, aby nedostal jeho život ohrožující alergický šok.

Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000