Author |
Topic |
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/01/2012 : 10:39:43
|
Dnes jsem snědl cca zvážených 66 gramů zmraženého ve dvou vodách vyvařeného těla přirozeně uhynulé slepice-brojlera, které mám ve svém mrazáku, protože mě bolelo v mém hýžďovém otvoru a bolí mně koleno u pravé nohy. Již z dřívějška (viz výše) jsem věděl, že se nejedná o hemeroidy, ale o důsledek mé frutariánské stravy. Nepomohlo mi ani VITANA klasik, tekuté ochucovadlo do polévek, omáček a guláše, složení tekutého výrobku: tekutý bílkovinný hydrolyzát (sója, pšeničný lepek), obsah jedlé soli ve výrobku max. 20 %. (viz výše).
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 22/01/2012 10:52:53 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/01/2012 : 16:33:51
|
Zjistil jsem ze zkušenosti ze svého chovu-útulku slepic-brojlerů, že alespoň některé slepice nepřežijí pouze z rostlinné stravy, semen, neživočišných minerálů a vody, aniž by jim v důsledku nedostatku živočišné stravy nehrozila vážná choroba či dokonce smrt. Proto jsem dnes obohatil stravu svých slepic o zbytky přirozeně uhynulé slepice, které mám ve svém mražáku a které mi zbyly poté, co jsem ji použil v nezbytné míře jako svou potravu a potravu svého masožravého psa.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 25/01/2012 : 09:24:44
|
Nechal jsem svému psovi udělat rozbor krve, poslední rozbor krve jsem mu dělal v květnu 2011, i přesto, že mi předtím můj veterinář sdělil, že dle sliznic a na první pohled vypadá můj pes zdravý, protože mi můj veterinář sdělil, že k rozboru krve není potřeba porazit žádné zvíře, resp. produkty z poražených zvířat. Výsledkem tohoto rozboru krve mého psa bylo, že je celkově v pořádku, měl pouze mírně zvýšení hodnoty bílých krvinek (normální hodnoty jsou 6-17, on měl 19), všechny ostatní hodnoty jeho krve byly v rámci norem, toto mírně nad normálem zvýšení hodnoty bílých krvinek však podle mého veterináře v žádném případě neznamená, že by můj pes byl chudokrevný, což je pravidelným důsledkem vegetariánské stravy psa. Já psa krmím vegetariánsky, tzn. rostlinné granule, domácí či hůře bio vajíčka, sýry bez živočišných sýřidel s mikrobiálním sýřidlem a dále pouze v nutné míře (zásadně 1 gram na kilogram živé váhy psa a den, v případě rizikových vnějších zdravotních příznaků více) maso z přirozeně uhynulých slepic, které chovám, blíže k tomu viz výše v tomto topicu nebo viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz
Edited by - Dalibor Grůza on 25/01/2012 09:27:28 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 03/02/2012 : 20:25:00
|
Pod slepice dávám nařezané (tj. přepůlené) osb desky, tedy dřevotřískové desky, kde je dřevotříska spojená nepromokavým lepidlem. Tyto osb desky nenasáknou vodou a je možno je přenést ven a špachtlí z nich oškrabat exkrementy slepic, čímž je velmi usnadněna údržba kurníku.
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 152 gramů (avšak hodně peří) zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
Edited by - Dalibor Grůza on 03/02/2012 20:27:56 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 05/02/2012 : 13:57:25
|
quote: Originally posted by neronis
quote: Originally posted by Milan.Miló
Podle mě je to jakýsi druh stálé sugesce, která je vyvíjená na lidi prostřednictvím ideových tlaků a mediálních postojů, která působí na lidi ve společnosti tak, že čím větší idea a mediální působení strhává na svou stranu větší masy lidí.
Tak možná lepší, než kdyby se nedělo nic. Ale společnost má před sebou hodně výzev a nedokážu si představit veřejnou diskuzi třeba o tom jestli tajně nesledovat nějakého diktátora, který se na to může podívat v televizi. Nebo o plačících retardovaných dětech, které se musí nechat hladovět, protože zlenivěly a nedělají nic kromě malování nějakého listí. Ještě umí myslím uplácat z hlíny nějaký hrníček za pochvalu.
Neronisi,
tady se přibližuješ nacistické ideologii, která rovněž páchala eutanazii (tj. milosrdnou smrt) postižených lidí i dětí. Ze základní myšlenky a povinnosti Filosofie rovnováhy, že "Všichni živí tvorové ve skutečnosti chtějí žít ve světě, kde se budou mít všichni rádi, proto je každý povinen působit co možná nejméně smrti a bolesti. Vše ostatní jsou pouhé mé spekulace, to platí o celé mé Filosofii rovnováhy.", plyne, že ty i oni jsou nositeli obrovské hodnoty, tj. evolučně nejdokonalejší formy života (tj. nejvíce schopné cítit tělesnou i duševní bolest), kterou je třeba prvořadě spolu s ostatním životem všech ostatních živých tvorů co možná nejvíce chránit. Dále je třeba dle Filosofie rovnováhy se dívat na retardované děti nejenom z pohledu toho co jsou nyní, ale i z pohledu toho, co mohou být v budoucnosti, jak se mohou evolučně zdokonalit dle Filosofie rovnováhy zejména jejich působením co možná nejméně smrti a bolesti, za což nesou před přírodou (resp. její evolucí) odpovědnost nejenom tyto retardované děti ale i osoby, kterým jsou tyto retardované děti svěřeny.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493&whichpage=6" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493&whichpage=6 ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 05/02/2012 14:15:46 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 18:28:34
|
Neronisi
---------------------- Milane, asi nemají ten "správný" impulz nebo afekt. Možná je to o tom co pochytí během dospívání, jak si to vyloží a z toho vychází. Ono je to tak nějak dané, že instinktivní a impulsivní chování, když je dominantní, se už nedá změnit. Z takového vlaku člověk jen tak nevyskočí a na druhou stranu je společnost možná dost sterilně zaměřená na jen na pár druhů lidí. Nikdo jiný neprofituje, protože v tom nikdo jiný neumí chodit. ---------------------
Neronisi já si myslím, že člověk, který má nějakou psychickou poruchu tak buď ji má od narození, nebo se nemusí ihned projevit navenek.
Může s tím žít spoustu let a může i umřít. Aniž by se něco projevilo.
Takový to je třeba převážně u Schizofreniků oni si žijí prožijí dětství pubertu aniž by o něčem věděli.
Neříkám samozřejmě všichni.
Až mnohdy kdy se dostanou mezi 20.rok až 30.rok. se jejich nemoc většinou projeví. A oni dostanou relaps nebo atak.
Nebo jsou lidé, kteří neměli nikdy s tím to nic společného si jednou dají jointa a najednou se zjistí, že se u nich projevila nějaká psychická porucha. Kterou onen joint spustil.
Spouštěčů je mnoho druhů.
Vždy je to jen o onom prvním impulsu, který to nakopne.
------------------ Kdysi to bylo myslím o tom, že se pro každého místo našlo. Stačilo když měl dvě ruce, aby mohl přes den hrabat brambory a ten zbytek se vyřešil nějakým selským rozumem. Takových lidí znám celkem dost. Vždycky si každý dával trochu bacha jak s nimi mluví, aby se náhodou zrovna v tu chvíli nezcvokli. Jako když z ničeho nic zakašleš a jim se v hlavě spustí nějaký hlasitý poplach. ----------------
Neronisi v tom to budeš mít asi pravdu. Že nevíš jak a co se v daném člověku spustí a co v něm a jak něco vyvoláš.
A proto si musíš dávat i pozor na to co říkáš jak píšeš sám.
----------------------- Na druhou stranu se s lidmi, kteří mají afekt špatně spolupracuje. Nejsou produktivní, nedají se jednoduše motivovat a spoustu věcí si neuvědomují. Člověk jim musí pořád něco připomínat, povídat si s nimi a poslouchat je. To nezní zrovna jako procházka --------------------
Neronisi a ty nerad nasloucháš lidem. Vždyť každý občas má tu tendenci se někomu svěřit. A může to být kdokoliv.
To ostatní vyplívá nejspíš z dané poruchy. Vše o čem povídáš, že špatně spolupracují, nejsou produktivní, a mnohdy jim i schází jakási motivace.
Milan.Miló.
Neronisi, Milane,
podle mne za všechno o čem mluvíte mohou miliardy či bilióny mikroorganismů, zejména živých buněk, ty, když si znepřátelíte, tím, že jich hodně a bolestivě zabijete, tak se to projeví, jako psychická nemoc, např. schizofrenie či maniodepresivní psychóza. Nebo pak skutečně nezáleží na tom, co říkáte a tělo nějakého živého tvora s nepřátelskými živými buňkami Vás téměř bezdůvodně či nelogicky napadne. Nic však není ztraceno, protože nepřátelské mikroorganismy, zejména živé buňky nemají nekonečnou paměť, a když je dlouho nezabíjíte, případně je naopak chráníte před smrtí, zejména krmíte, tak na své nepřátelství zapomenou a stanou se Vašimi přáteli v důsledku, čehož se vyléčíte ze schizofrenie nebo i maniodepresivní psychózy či Vás nebude žádný živý tvor bezdůvodně, resp. nelogicky napadat nebo ničit. Chce-li i looser čili živý tvor ostatními odsouzený k zániku se zachránit nebo silný živý tvor být celý život úspěšný, tak podle mne musí pouze důsledně a stále dokonaleji dodržovat hlavní zásadu mé Filosofie rovnováhy, tedy působit co možná nejméně smrti a bolesti. Krásným příkladem platnosti této teorie jsem já sám a můj život.
(blíže viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=7&TOPIC_ID=1493#24638" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=7&TOPIC_ID=1493#24638 ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 11/02/2012 09:00:41 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 08:57:33
|
Dalibore
------------------- Neronisi, Milane,
podle mne za všechno o čem mluvíte mohou miliardy či bilióny mikroorganismů, zejména živých buněk, ty, když si znepřátelíte, tím, že jich hodně a bolestivě zabijete, tak se to projeví, jako psychická nemoc, např. schizofrenie či maniodepresivní psychóza. Nebo pak skutečně nezáleží na tom, co říkáte a tělo nějakého živého tvora s nepřátelskými živými buňkami Vás téměř bezdůvodně či nelogicky napadne. -------------------------
Dalibore jsem něco nalezl ohledně jak říkáš znepřátelených buněk a jejich zabíjení.
------------------- **************** ------------------
VI.2 Biochemické nálezy
Schizofrenní psychóza je spojena s poruchou zpracování informací. Z biochemického hlediska je informace mezi nervovými buňkami přenášena chemickými látkami -- neuropřenašeči, účinkujícími na proteinových receptorech. Konformační změny receptorů jsou zesilovány a převáděny kaskádou biochemických dějů do buňky a vedou ke složitým změnám jak v okamžitém funkčním stavu neuronu, tak ke změnám dlouhodobým. Schizofrenie je spojena s biochemickými změnami metabolizmu neuropřenašečů, stejně tak jako s narušeným vnitrobuněčným přenosem.
V posledním půlstoletí jsou v popředí zájmu monoaminy. Mají vliv na chování a schopnost organismu zvládat nároky prostředí. Zjednodušeně lze říci, že role hlavních monoaminoergních systémů tkví v kontrole základních dimenzí chování při uspokojování potřeb organismu. -------------------- ****************** ---------------------
Já si myslím, že to kolik zabiješ buněk nebo ne nezáleží vůbec na člověku. Procesy, které se tak v člověku odehrávají jdou mimo člověka tedy jeho schopnost svou vůlí něco měnit natož změnit.
A proto by měl co nejrychleji vyhledat odbornou lékařskou pomoc.
------------------------- Nic však není ztraceno, protože nepřátelské mikroorganismy, zejména živé buňky nemají nekonečnou paměť, a když je dlouho nezabíjíte, případně je naopak chráníte před smrtí, zejména krmíte, tak na své nepřátelství zapomenou a stanou se Vašimi přáteli v důsledku, čehož se vyléčíte ze schizofrenie nebo i maniodepresivní psychózy či Vás nebude žádný živý tvor bezdůvodně, resp. nelogicky napadat nebo ničit. Chce-li i looser čili živý tvor ostatními odsouzený k zániku se zachránit nebo silný živý tvor být celý žvot úspěšný, tak podle mne musí pouze důsledně a stále dokonaleji dodržovat hlavní zásadu mé Filosofie rovnováhy, tedy působit co možná nejméně smrti a bolesti. Krásným příkladem platnosti této teorie jsem já sám a můj život.
----------------------------
Dalibore ani bych neřekl, že ze schizofrenie se tak snadno člověk vyléčí. Nebo z maniodepresivní psychózy. Jen tím, že se nebude snažit zabíjet buňky. To nemá nic společného ze zabíjením či nezabíjením živých buněk. Neboť mnoho lidí si v sobě nese genetickou výbavu k výskytu a náchylnosti k těm to poruchám.
----------------- ***************** ------------------
VI.1 Genetické nálezy
Vzájemné působení genetické vlohy a prostředí může být složité. Geny rodičů pacienta mohou být spojeny s chováním vedoucím k udržování, vyhledávání či tvorbě prostředí, které hraje ochrannou nebo naopak zatěžující roli při vzniku onemocnění.
Pro roli genetické vlohy při vzniku schizofrenie svědčí nahromadění výskytu schizofrenie v rodinách, data ze studií dvojčat, adopčních studií a některé výsledky studia genetické vazby.
------------------- ******************* -------------------- http://is.muni.cz/th/15915/prif_b/Schizofrenie_.txt
-------------------
******************** -------------------
Milan.Miló.
Milane,
ty popisuješ mechanismus, jehož popis vydá na několik stovek či tisíců stran textu, já popisuji principy, k jejichž popisu stačí několik vět. Mechanismus vzniku obou těchto nemocí tak, jak jej popisuje současná exaktní přírodověda, jsem studoval a odvodil jsem z něho výše uvedené principy. Jestliže se chceš blíže, tedy více mechanicky seznámit s aplikací těchto principů, pak ti doporučuji mou Filosofii rovnováhy na www.filosofierovnovahy.sweb.cz (cca 800 stran), pro prvotní seznámení zejména scénář filmu o Filosofii rovnováhy na tomto mém webu.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
(citováno z www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493&whichpage=7" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493&whichpage=7 ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 11/02/2012 09:13:36 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 09:08:57
|
quote: Originally posted by neronis
PS.: Nesouhlasím s tím, že by někdo dokázal ovlivňovat smrt a život svých buňek. protože jak jsem psal buňky se stále obměňují krom mozku a uší.
Milane, existují přece různé preparáty jako antioxidanty nebo vápník, který se ti uloží zase v kostech. Strukturu mozkových buněk zase ovlivňuješ svou myslí, takže ty mírumilovné množíš krásným a přátelským myšlením a ty racionální zase tím, že vyvozuješ závěry navzdory svým pocitům. Šedá kůra mozková je o paměti, axony (bílá hmota) zase o asociativní abstraktní aplikaci. To jsem teď nedávno někde četl.
Co děláš, takový jsi. Když se jedny používají, druhé zase umírají. Hlavu máme totiž velkou jen nějak a pokud jde o dominantní myšlení, zapneš motorovou pilu a odřežeš všechno ostatní.
To může znít dost smutně a někomu se nemusí líbit, že už nejsme lidmi, když tolik neprahneme po citu a nechceme se se všemi okolo kamarádit. Jenže podobné potřeby vždycky vycházely z nějakého impulzu, z nějaké potřeby. Schizofrenik tuhle potřebu má hlavně kvůli tomu, aby se cítil mezi lidmi "dobře" a pokud svou původní touhu v životě popírá, jeho osobnost se rozděluje. Nikdo nemá dostatečné množství informací k tomu, aby s tím dokázal nějak naložit, a tak dochází jakémusi reflexivnímu rozdělování osobnosti vzhledem k tomu, v jaké emocionální situaci se ocitne.
Problém je v tom jaký druh informací začne vyhledávat. Ten student v uvedeném článku se prostě začal orientovat na své živočišné pudy. Je mu nejlépe takhle nehledě na fakt do jaké situace ho to časem dostane. Je jednodušší ignorovat svou budoucnost, když by přítomnost měla znamenat, že se z toho zcvokne. Primární je totiž stále jakýsi cit a touha se s každým kamarádit a mít okolo sebe mír a lásku.
Jenže tento mechanismus má pouze sloužit k uvědomování si jakýchsi dílčích chyb, které děláme. Chováme se iracionálně proto, aby se lidé okolo nás měli lépe nehledě na to co nám to přinese. Přičemž tato vlastnost se původně vyvinula za účelem získání sympatií nebo možnosti figurovat v nějaké komunitě aniž bychom té komunitě přinášeli nějaký zřejmý užitek. Jako přisrat se někam, abych dostal jídlo a pití, protože jinde jaksi není.
Civilizace tohle však změnila. Je smutné, když nějaký schopný a citlivý člověk hledá způsob jak to v sobě potlačit, protože neexistuje nic co by s tím nějak mohlo korespondovat. Nicméně soustředění na smrt nebo individuální vývoj jakýchsi látek v mozku nebo v přírodě pouze evokuje tendence vázat své individuální preference na důsledky našich jednání. To mívá za následek vyšlechťování jakési vnitřní zodpovědnosti, na které se vážou také úspěchy nebo vítězství.
A v tom je problém. Pokud budeme poměřovat svůj společenský vliv s nějakým loserovským vývojem axonů, šedé kůry mozkové nebo tomu kolik krav jsme svými obědy za poslední měsíc zabili, může se stát, že dílčí společenské vazby pro člověka budou asi stejně rozdělené jako dnes, jenom se budou točit kolem jiných věcí než třeba peněz. A u nich jde aspoň o přežití, což je podle mě přirozenější než nějaká lítost nad každým mravencem nebo když bych měl někomu říct, že se mi líbí jeho velký penis.
(citováno z http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1493&whichpage=7 ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 11/02/2012 09:11:41 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 09:15:58
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat (protože minule bylo hodně peří) dalších zvážených cca 106 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 20:16:25
|
Orální sexuální styk dle Filosofie rovnováhy je většinou nepřípustný, protože ližba mužova pohlavního údu ženou může způsobit ejakulaci a následnou zbytečnou smrt mužových spermií a ližba klitorální žlázy neboli poštěváčku ženy mužem způsobí vyloučení vaginálního (poševního) sekretu (jinak též lubrikační tekutina), který obsahuje u nespravedlivé ženy působící velkou zbytečnou smrt a bolest velké množství nebezpečných virů a bakterií, resp. tato žena nemá odolný čili zdravý imunitní systém a není odolná proti těmto nebezpečným virům a bakteriím obsažených v mužových ústech, které mohou způsobit bradavice aj. výrůstky, popř. zhoubnou rakovinu v ústech a krku u muže, popř. u ženy zejména v pochvě, případně i její rakovinu děložního čípku, která je údajně druhou nejčastější příčinou úmrtí na rakovinu u žen. Ližba pochvy zejména klitorální žlázy ženy mužem není Filosofií rovnováhy vyloučena u spravedlivých ženy a muže, kteří jsou z důvodu jejich působení co možná nejméně smrti a bolesti zdraví, zejména mimo jiné taky, protože poševní sekret zásadně neobsahuje živé buňky, nedochází tak k usmrcování žádných živých tvorů a z hlediska Filosofie rovnováhy tento případ je tak neupravený jedinou povinností dle Filosofie rovnováhy, tedy působení co možná nejméně smrti a bolesti, a je tak tehdy ponechaný na libovůli heterosexuálních partnerů.
Literatura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Vagin%C3%A1ln%C3%AD_lubrikace , http://www.novinky.cz/zena/zdravi/249859-hpv-zpusobuji-rakovinu-delozniho-cipku-ale-i-muzskeho-prirozeni.html , http://en.wikipedia.org/wiki/Papillomaviridae
Edited by - Dalibor Grůza on 12/02/2012 09:54:55 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 15/02/2012 : 11:03:32
|
Exaktní přírodovědecký popis smrti spravedlivého člověka
Nakonec zbude pro smrt průměrného člověka hraničních (viz má Filosofie rovnováhy kapitola n) ve vztahu k Ďáblu jako zlu a smrti Replied on: 15/02/2011 23:55:31) průměrně cca 87.500.000.000, tj. cca 87,5 miliard jeho mozkových živých buněk, tedy 85-90% z cca 100.000.000.000, tj. cca 100 miliard (podle přírodovědců kolem roku 2009 z cca 25.000.000.000, tj. cca 25 miliard, kolem roku 1986 z cca 10.000.000.000, tj. cca 10 miliard) jeho mozkových živých buněk, které má člověk při narození, řídících a zastupujících všechny části jeho těla, které má průměrně cca 10.000.000.000.000, tj. cca 10 biliónů tělesných živých buněk (podle přírodovědců kolem roku 1986 průměrně cca 60.000.000.000.000, tj. cca 60 biliónů tělesných živých buněk), pro smrt průměrného člověka hraničních je tedy zřejmě rovněž 85-90% těchto tělesných živých buněk, tedy průměrně cca 8.750.000.000.000, tedy cca 8,75 bilónu těchto tělesných živých buněk. Stárnout člověk začíná zhruba od 25 let a podle mé Filosofie rovnováhy by se měl spravedlivý člověk dožít nejméně 70 let, to znamená, že by mělo ve spravedlivém průměrném člověku postupně umřít pro smrt člověka hraničních cca 12.500.000.000, tj. cca 12,5, miliard jeho mozkových živých buněk a pro smrt člověka hraničních cca 1.250.000.000.000, tj. cca 1,25 biliónu jeho tělesných živých buněk za cca 45 let jeho života. Rok má průměrně 365 dní, každý den má průměrně 24 hodin, každá hodina má průměrně 60 minut a každá minuta má průměrně 60 sekund, což činí za 45 let 1.419.120.000 sekund, tj. zaokrouhleně 1,42 miliardy sekund. Z toho plyne, že by se měl postupně (viz má Filosofie rovnováhy kapitola III.) Podstata evoluce živých tvorů, resp. dějin lidstva ) zmenšit počet mozkových živých buněk průměrného spravedlivého člověka podle výše uvedených hodnot dle současné (v roce 2012) exaktní přírodovědy od 25. do 70. roku jeho věku v tomto období za každou sekundu o cca 8,8082755510457184734201476971644, zaokrouhleně o cca 8,81 (tj. zaokrouhleně zhruba 8 celých a 81 setin) a v tomto období za každou sekundu by se měl zmenšit počet jeho tělesných živých buněk o cca 880,82755510457184734201476971644, zaokrouhleně o cca 880,83, tj. zaokrouhleně o cca 880 celých a 83 setin (podle přírodovědců kolem roku 1986 o cca 5284,9653306274310840520886182987, tj. zaokrouhleně o zhruba 5284 celých a 965 tisícin). Do tohoto úbytku není započtena přirozená obměna tělesných živých buněk v podobě jejich neustálého umírání a rození, která je u každé tělesné živé buňky jedinečná, zřejmě se obměňují i mozkové buňky.
Literatura: 1. Kateřina Stárková, aktuálně.cz, Jak zdravě (ne)stárnout?, [online], copyright 26.9.2006 v 10:30, [cit. 2012-02-14]. Dostupné na World Wide Web: http://aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?id=243374 , („… Stárnout člověk začíná zhruba od 25 let. …“)
2. WIKIPEDIA Tle Free Encyklopedia, Human microbiome, [online], last revision 26 January 2012 at 18:50. [cit. 2012-02-14]. Dostupné na World Wide Web: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_microbiome , („... The average human body, consisting of about 10 13 (10,000,000,000,000 or about ten trillion) cells) ...”)
3. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, Autor: - kš -, Nenechte váš mozek „zestárnout“, [online], copyright © ČPZP 2009, [cit. 2012-02-14]. Dostupné na World Wide Web: http://www.cpzp.cz/clanek/1614-0-Nenechte-vas-mozek-zestarnout.html , („... Na svět přicházíme s 25 miliardami nervových buněk. Podle posledních údajů přijdete za celý dospělý život zhruba od 20 do 99 let, při normálním průběhu stárnutí přibližně o 10-15 procent neuronů. “ …)
4. Answers.com, WikiAnswers, How many cells are in the human brain?, [online], Copyright © 2012 Answers Corporation [cit. 2012-02-14]. Dostupné na World Wide Web: http://wiki.answers.com/Q/How_many_cells_are_in_the_human_brain , (… „A quick Google search found a consensus around the 100,000,000,000 mark. Here are the sources. ” Glencoe Health 2nd Edition. Mission Hills: Glencoe Inc., 1989: 252. "Weighing around three pounds (1.35kg), the brain contains nearly 100 billion cells.", World Book 2001. Chicago: World Book Inc., 2001: 551. "The human brain has from 10 billion to 100 billion neurons.", Magill's Medical Guide Revised Edition. Salem Press, 1998: 221. "It has been estimated that the adult brain has around one hundred billion neurons and an even larger number of glial cells.", The Science Times Book of the brain. New York: The Lyons Press, 1987: 150. "The human brain holds about 100 billion nerve cells.", The Scientific American Book of the Brain. New York: Scientific American, 1999: 3. "An adult human brain has more than 100 billion neurons" …)
5. "Byl jednou jeden život", v originále: "Il était une fois ... la Vie", created by Albert Barillé, music composed by: Michel Legrand, characters designed by: Jean Barbaud, copyright PROCIDIS-Paris, v České republice copyright: PROCIDIS 1986, BH promo CZ 2008, titulní píseň Jana Mařasová, Ľuba, 1,2,4,5 DVD 104 minut, 3,6 DVD 130 minut, 26 dílů seriálu. DVD 1, díl 1. Planeta Buněk, čas 8:05-8:20, … „Každá živá věc je tvořena buňkami a lidské tělo jich má 60 tisíc tisíců milionů.“ … , DVD 3, díl 9. Mozek, čas 1:45-2:10: … „Lidský mozek, nejúžasnější a nejkomplexnější orgán ve Vesmíru. Někteří říkají, že obsahuje 10 miliard buněk, to je zhruba tolik, kolik je hvězd v mléčné dráze, ale jiní tvrdí, že jich obsahuje více než 100 miliard.“
6. OSEL Objective Source E-Learning, Autor: Jaroslav Petr, K čemu jsou nové neurony?, [online], copyright 14.3.2004 v 00:00, [cit. 2012-02-14]. Dostupné na World Wide Web: http://www.osel.cz/index.php?clanek=654 , („. ..Nikdo už nepochybuje o tom, že v mozku obratlovců včetně člověka vznikají stále nové nervové buňky. K čemu jsou ale dobré? “ …) …
(viz má Filosofie rovnovahy II. kniha, 1. díl Obhajoba Ďábla jako smrti a zla, kapitola Filosofie dravců, Nietzscheho, Satana a spásy z hlediska subjektivního idealismu, viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 16/02/2012 08:34:34 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/02/2012 : 09:07:35
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 136 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 23/02/2012 : 18:50:10
|
Včera mi uhynula další slepice-brojler, dne výsledku dnešní pitvy u mého veterináře zřejmě na infarkt-srdeční selhání, dal jsem ji do mrazáku zmrazit pro psa a pro mě.
Edited by - Dalibor Grůza on 23/02/2012 19:02:20 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 23/02/2012 : 19:10:58
|
Dáváš jim asi málo kávy |
|