Author |
Topic |
Gullsy
Aktivní uživatel
Czech Republic
226 Posts |
Posted - 14/10/2011 : 18:29:04
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
quote: Originally posted by Gullsy
Nebo si ji snad uhynul ty sám a takhle obratně větně jsi to zaonačil, jakože v tom jedete napůl? Jsem opravdu zmatetý.
Gullsy,
přesná odpověď na tvou otázku dokazující mou nevinu se skrývá v minulých příspěvcích v tomto topicu popisujícího od začátku chov slepic-brojlerů na mé zahradě, stačí si jen počíst.
(nebo také viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Dalibore, takhle snadno mě nenachytáš. Je mi jasné, že potřebuješ někoho, kdo by po tobě zkontroloval pravopis, jen nevím, proč bych to měl dělat zrovna já? |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 16/10/2011 : 10:55:45
|
Včera jsem dal svému psovi dříve podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 64 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku, protože měl průjem, aby nedostal alergický šok, dnes bylo vše v pořádku.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz) |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 16/10/2011 : 19:37:27
|
Nedojde-li k přijetí mé porážkové daně, a to zřejmě nedojde, která by napravila morálku lidí v západních zemích, tak zde máme do 10 let diktaturu (obdobně neslavně skončila demokracie v starověkém Řecku a Římě, tj. občanskou válkou a autoritářskými režimy Alexandra Makedonského, resp. císařství v Římě). Problém demokracie není v systému, ale v morálce, kde si chudí odhlasují velké sociální dávky a bohatí velké krádeže, což může fungovat jen za podmínky, že nám na to někdo půjčí peníze. Peníze představují v dnešním hospodářství zboží a zboží jsou buď přímo mrtvoly živých tvorů (zvířat-maso kožešiny atd., rostlin-oblečení, ropa, uhlí, cihly, zemědělská půda atd.) nebo při jeho výrobě je třeba použít spalování mrtvol živých tvorů (ropy, uhlí dřeva atd.) jako jsou např. kovové předměty apod. Jakmile pak dojdou mrtvoly živých tvorů, které nám nebude nikdo ochoten půjčit v podobě peněz nebo je nebudeme schopni vyrobit, příjde krize a diktatura, buď chudých (tj. komunistická diktatura) nebo bohatých (fašistická diktatura).
Podle mne jediné možné řešení porážková daň zřejmě nebude přijata, protože zvířata a rostliny nemají volební právo, proto doporučuji každému, aby se již nyní připravil na tuzemskou, ale nejspíše zahraniční diktaturu v České republice, do deseti let podle mne tak dojde v České republice i na Západě k pádu velkých bank, k enormnímu zadlužení a finančnímu krachu řady států a nastolení dikatury ve většině západních zemích.
(viz http://www.filosofierovnovahy.sweb.cz/ )
Věřím, že v případě takovéto světové krize půjde o existencionální zážitek lidstva, který lidi dříve nebo později donutí smilovat se nad ostatními živými tvory a přijmout v určité podobě mnou navrženou porážkovou daň.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 20/10/2011 : 19:57:03
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza - 12/02/2011 : 19:42:41 tento topic
[edit] Hitler as a vegetarian
According to stenographic transcripts translated by Hugh Trevor-Roper of conversations between Hitler and his inner circle which took place between July 1941 and November 1944, Hitler regarded himself as a vegetarian (however, British historian Alan Bullock argues that Hitler would not allow the use of a tape recorder and that the written transcripts were edited by Bormann).[5] “ Do you know that your Führer is a vegetarian, and that he does not eat meat because of his general attitude toward life and his love for the world of animals? Do you know that your Führer is an exemplary friend of animals, and even as a chancellor, he is not separated from the animals he has kept for years?...The Führer is an ardent opponent of any torture of animals, in particular vivisection, and has declared to terminate those conditions...thus fulfilling his role as the savior of animals, from continuous and nameless torments and pain. ”
http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler%27s_vegetarianism
[Editovat] Hitler jako vegetarián
Podle stenografický přepis překládal Hugh Trevor-Roper rozhovorů mezi Hitlerem a jeho vnitřního kruhu, která se konala v období mezi červencem 1941 a listopadu 1944, Hitler pozoroval sebe jako vegetarián (nicméně, britský historik Alan Bullock tvrdí, že Hitler by nedovolil používání magnetofon, a že písemné přepisy byly sestaveny Bormann) [5]. "Víte, že váš Führer je vegetarián, a že nemá jíst maso, protože jeho celkový postoj k životu a jeho láska pro svět zvířat? Víte, že vaše Führer je příkladnou přítel zvířat, a dokonce i jako kancléř, on není oddělen od zvířat, si uchoval let? ... Führer je horlivým odpůrcem jakéhokoli mučení zvířat, a to zejména vivisekce , a prohlásil ukončit tyto podmínky ... tak plní svou roli jako zachránce zvířat, z nepřetržitého a bezejmenné trápení a bolesti. "
Přeloženo http://translate.google.cz/#
dále viz http://www.vegetarian.cz/ostatni/ahitnebyl.html
Podle mé Filosofie rovnováhy bylo vyvraždění miliónů Židů nacisty za druhé světové války v koncentračních táborech vědomým či podvědomým důsledkem jejich většinou necitelného chování k jiným živým tvorům, jímž působí zbytečnou smrt a bolest, a jejich vedoucího postavení ve společnosti. Podle mé Filosofie je necitelnost k jiným živým tvorům ze strany většiny Židů v rozporu s jejich základní modlitbou Slyš Izraeli (Šma Jisrael), tedy jejich učením o jediném všudypřítomném Bohu, tedy i přítomném ve všech živých tvorech, kterého mají Židé milovat.
Hitler jako zřejmě vegetarián se tak podvědomě nebo vědomě mstil Židům za jejich necitelnost k jiným živým tvorů, zejména zvířatům, a to prvořadě Židům jako národu vůdců současné i tehdejší společnosti, tedy biblicky řečeno jako vyvolenému národu, který se má posvěcovat. V podstatě u koncentračních táborů jde o zemědělský velkochov lidí, Židů, obdobný zemědělským velkochovům zvířat.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
K výše uvedenémnu svému článku dodávám následující informace z anglické wikipedie, z nichž plyne, že Hitler jako první ve světě zavedl v nacistickém Německu širokou ochranu zvířat. Z článku plyne, že Hitler nechtěl provádět lékařské pokusy na zvířatech, ale prováděl je na Židech a Rómech. Hitler zároveň podle tohoto článku označil přírodní vědy provádějící pokusy na zvířatech za židovskou vědu. Podle mé Filosofie rovnováhy byly tyto Hitlerovy názory a postupy důsledkem pomsty živých buněk zvířat a jejich příbuzných živých buněk zabitých a mučených při pokusech a chovech v rámci židovské vlády, resp. židovského vedení západního světa a západní vědy.
quote: [i][edit] 20th century: Animal rights movement [edit] 1933: Tierschutzgesetz Further information: Animal protection in Nazi Germany This cartoon appeared in Kladderadatsch, a German satirical magazine, on September 3, 1933, showing lab animals giving the Nazi salute to Hermann Göring, after restrictions on animal testing were announced. On coming to power in January 1933, the Nazi Party passed the most comprehensive set of animal protection laws in Europe.[50] Kathleen Kete writes that it was the first known attempt by a government to break the species barrier, the traditional binary of humans and animals. Humans as a species lost their sacrosanct status, with Aryans at the top of the hierarchy, followed by wolves, eagles, and pigs, and Jews languishing with rats at the bottom. Kete writes that it was the worst possible answer to the question of what our relationship with other species ought to be.[51] On November 24, 1933, the Tierschutzgesetz, or animal protection law, was introduced, with Adolf Hitler announcing an end to animal cruelty: "Im neuen Reich darf es keine Tierquälerei mehr geben." ("In the new Reich, no more animal cruelty will be allowed.") It was followed on July 3, 1934 by the Reichsjagdgesetz, prohibiting hunting; on July 1, 1935 by the Naturschutzgesetz, a comprehensive piece of environmental legislation; on November 13, 1937 by a law regulating animal transport by car; and on September 8, 1938 by a similar one dealing with animals on trains.[52] The least painful way to shoe a horse was prescribed, as was the correct way to cook a lobster to prevent them from being boiled alive.[51] Several senior Nazis, including Hitler, Rudolf Hess, Joseph Goebbels, and Heinrich Himmler, adopted some form of vegetarianism, though by most accounts not strictly, with Hitler allowing himself the occasional dish of meat. Himmler also mandated vegetarianism for senior SS officers, although this was due mainly to health concerns rather than for animal welfare.[53] Shortly before the Tierschutzgesetz was introduced, vivisection was first banned, then restricted. Animal research was viewed as part of "Jewish science," and "internationalist" medicine, indicating a mechanistic mind that saw nature as something to be dominated, rather than respected. Hermann Göring first announced a ban on August 16, 1933, following Hitler's wishes, but Hitler's personal physician, Dr. Morrel, reportedly persuaded him that this was not in the interests of German research, and in particular defence research.[54] The ban was therefore revised three weeks later, on September 5, 1933, when eight conditions were announced under which animal tests could be conducted, with a view to reducing pain and unnecessary experiments.[55] Primates, horses, dogs, and cats were given special protection, and licenses to conduct vivisection were to be given to institutions, not to individuals.[56] The removal of the ban was justified with the announcement: "It is a law of every community that, when necessary, single individuals are sacrificed in the interests of the entire body."[57] Medical experiments were later conducted on Jews and Romani children in camps, particularly in Auschwitz by Dr. Josef Mengele, and on others regarded as inferior, including prisoners-of-war. Because the human subjects were often in such poor health, researchers feared that the results of the experiments were unreliable, and so human experiments were repeated on animals. Dr Hans Nachtheim, for example, induced epilepsy on human adults and children without their consent by injecting them with cardiazol, then repeated the experiments on rabbits to check the results.[58]
[ editovat ] 20. století: hnutí za práva zvířat [ editovat ] 1933: Tierschutzgesetz Další informace: Ochrana zvířat v nacistickém Německu Tato karikatura se objevil v Kladderadatsch , německý satirický časopis, 3. září 1933, Ukázat laboratorní zvířata, která nacistický pozdrav se Hermann Göring , po omezení testování na zvířatech byly vyhlášeny. Na nástupu k moci v lednu 1933, nacistická strana prošla komplexní sadu zákonů na ochranu zvířat v Evropě. [50] Kathleen Kete píše, že to byl první známý pokus vlády o přerušení druhovou bariéru, tradiční binární lidí a zvířat. Lidé jako druh ztratil jejich posvátný stav, s Árijci na vrcholu hierarchie, následovány vlci, orli, a prasat, a Židé strádají s krysami na dně. Kete píše, že to byla nejhorší z možných odpovědí na otázku, jaké jsou naše vztahy s jinými druhy, by měl být. [51] 24. listopadu 1933, Tierschutzgesetz, nebo zákona na ochranu zvířat, který byl zaveden, se Adolf Hitler oznámil konec krutosti na zvířatech: ". Im Reich neuen darf es keine Tierquälerei mehr geben" (". V nové říši, žádný další krutosti na zvířatech je povoleno"), to bylo následováno 3. července 1934 Reichsjagdgesetz, zákaz lovu, 1. července 1935 Naturschutzgesetz, komplexní kus životního prostředí, v listopadu 13, 1937 zákon upravující přepravu zvířat autem, a dne 8. září 1938 podobný zacházejí se zvířaty, na vlaky. [52] nejméně bolestivým způsobem, boty koně byl předepsán, stejně jako správný způsob, jak vařit humr, aby se zabránilo jejich vařených živý. [51] Několik senior nacistů, včetně Hitler, Rudolf Hess , Joseph Goebbels a Heinrich Himmler , která byla přijata nějaká forma vegetariánství, ale většina účtů ne přísně se Hitler dovolil si občas mísu maso. Himmler také nařídil vegetariánství pro vyšší důstojníky SS, i když to bylo způsobeno především zdraví spíše než pro dobré životní podmínky zvířat. [53] Krátce předtím, než byl představen Tierschutzgesetz, byl první vivisekce zakázána, pak omezena. Zvířatech, byl viděn jako součást "židovská věda" a "internacionální" medicíny, ukazuje mechanické paměti, že viděla přírodu jako něco, co má být ovládán, než respektovat. Hermann Göring první oznámil zákaz 16. srpna 1933, po přání Hitlera , ale Hitler je osobní lékař Dr. Morrel, údajně ho přesvědčil, že to není v zájmu německého výzkumu, zejména obranného výzkumu. [54] Tento zákaz byl revidován tak o tři týdny později, 5. září 1933, když osm Podmínky byly vyhlášeny v rámci které by mohly být prováděny zkoušky na zvířatech, s cílem snížit bolest a zbytečné experimenty. [55] primátů, koní, psů a koček dostalo zvláštní ochrany, a povolení k provádění vivisekce byly přiděleny institucím, a to jednotlivcům. [56] odstranění zákazu byla odůvodněna s oznámením: ". Je to právo každé společnosti, které, jsou-li to nutné, jednotlivci obětoval v zájmu celého těla" [57] lékařské experimenty byly později probíhá na Židy a romské děti v táborech, především v Osvětimi Dr. Josef Mengele , a na ostatní považují za podřadné, včetně vězňů, válečných. Vzhledem k tomu, lidských subjektů byly často v tak špatném zdravotním stavu, vědci se obávali, že výsledky experimentů byly nespolehlivé, a tak lidské pokusy se opakovaly na zvířatech. Dr. Hans Nachtheim, například vyvolané epilepsie o lidských dospělých a dětí bez jejich souhlasu tím, že píchne jim cardiazol , pak opakované pokusy na králících pro kontrolu výsledků. [58] [ editovat ] po roce 1945: Nárůst využívání zvířat I přes rozšíření legislativy na ochranu zvířat, zvířata, ještě ze zákona nárok. Debbie Legge píše, že stávající právní úprava byla velmi vázána na myšlence lidských zájmů, ať už ochraně lidského cítění tím, zakázat týrání, nebo k ochraně vlastnického práva tím, zda zvířata nebyla poškozena. Nadměrné využívání rybolovných zdrojů, například, je považován za poškozování životního prostředí pro lidi, lov zvířat, k zániku znamená, že lidé do budoucna z toho neplyne žádná z nich radost, pytláctví výsledky finanční ztrátu na majitele, a tak na. [37] Bez ohledu na zájem o dobré životní podmínky zvířat minulého století, se situace zhoršila zvířata pravděpodobně v 20. století, zejména po druhé světové válce. Toto bylo částečně kvůli nárůstu počtu používaných ve výživě zvířat výzkum-300 ve Velké Británii v roce 1875, 19.084 v roce 1903 a 2,8 milionu v roce 2005 (50 - 100 milionů celosvětově), [59] a moderní roční odhadovaný rozsah 10 milionů na více než 100 milionů v USA [60] , ale hlavně proto, že industrializace zemědělství, který viděl miliardy zvířat chovaných a zabíjených na jídlo v rozsahu není možné před válkou. [61]
(viz http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_rights#Main_philosophical_approaches ¨, překlad google translator viz: http://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT# )
|
Edited by - Dalibor Grůza on 20/10/2011 20:10:30 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 23/10/2011 : 13:29:25
|
Dnes jsem dal svému psovi dříve podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 33 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku, protože se třásl, aby nedostal alergický šok.
|
|
Gullsy
Aktivní uživatel
Czech Republic
226 Posts |
Posted - 24/10/2011 : 19:43:32
|
Dnes jsem dal svému psovi dříve podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 33 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku, protože se třásl, aby nedostal alergický šok.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Dalibore, myslím, že sám si mrtvola a tvůj pes tě jednou sežere a bude mu úplně fuk kolik vážíš gramů. |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 30/10/2011 : 19:07:32
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 46 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 04/11/2011 : 09:31:46
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 82 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/11/2011 : 16:02:52
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 56 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 17/11/2011 : 14:00:10
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 129 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 19/11/2011 : 10:41:42
|
Včera mi zemřela slepice-brojler v mém chovu, nyní jich mám pouze 44 brojlerů, dle dnešních výsledků pitvy u mého veterináře zemřela rychle na infarkt (šlo o dědičnou zátěž vyšlechtěných brojlerů), měl 1 až 2 roky. Avšak tento brojler a další mí brojleři mají na mé zahradě velmi pěkný život (dle jedné mé známé jako v ráji) na rozdíl od většiny ostatních brojlerů, které zabijí po 30 dnech života na maso, a bude na mne zřejmě vzpomínat v dobrém on i jeho příbuzní a užitečný bude i po své smrti, kdy poslouží jako potrava pro mého psa, případně pro mne. Dal jsem jeho mrtvolu do mrazáku v igelitovém sáčku. Stejně bych chtěl skončit i já po své smrti a stejný život a smrt bych si mohl přát, kdybych si v případném příštím životě narodil jako brojler. Čili řídím se starobylou zásadou, co chceš, aby druzí činili tobě, čiň ty jim.
Dnes jsem dal svému psovi dříve podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 27 gramů zmrzlého uvařeného (protože podle pitvy zemřela na infekci mikroorganismy) těla přirozeně uhynuté nové slepice, jedné z těch, kterou mám ve svém mrazáku, abych uvolnil místo ve svém mrazáku.
Edited by - Dalibor Grůza on 19/11/2011 10:47:18 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 19/11/2011 : 16:57:29
|
Je příroda, resp. svět dobrá nebo není dobrá, tj. vždy trestá zbytečnou (tedy větší než co možná nejmenší) smrt a bolest a vždy odměňuje zabránění zbytečné (tedy větší než co možná nejmenší) smrti a bolesti nebo to netrestá a neodměňuje, což by znamenalo že je k smrti a bolesti pasivní, trpí je nebo zbytečnou smrt a bolest dokonce odměňuje (viz např. Darwinův boj o život, resp. sociální darwinismus) nebo to částečně trestá a odměňuje a částečně netrestá a neodměňuje (viz např. starořečtí či pohanští bohové). Platí-li tedy 31. verš 1. kapitoly 1. knihy Mojžíšovy o stvoření světa: ... 31 Bůh viděl, že všechno, co učinil, je velmi dobré. Byl večer a bylo jitro, den šestý.
O mém plném spolehnutí se cca od května roku 2008 na výše uvedenou výlučnou dobrotu světa, resp. přírody vždy trestající větší než co možná nejmenší smrt a bolest a vždy odměňující zabránění větší než co možná nejmenší smrti a bolesti částečně pojednává tento topic "Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě", o důkazu této výlučné dobroty pojednává topic "Přírodovědný důkaz úspěchu milosrdných" (viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1475 ).
Edited by - Dalibor Grůza on 21/11/2011 11:46:41 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 27/11/2011 : 09:56:52
|
Člověk se chová většinou jako predátor, možná by šlo použít srovnání s vlky, jak se to někdy dělá, vlci žijí v hierarchicky uspořádaných smečkách (alfa a omega samci), které bojují proti sobě na život a na smrt, také vlci v rámci jedné smečky někdy bojují proti sobě na život a na smrt, i když se snaží omezit zranění, která by oslabila smečku, další zajimavou skutečnosti je rozmnožování v rámci jedné smečky či vraždění mláďat přemoženého dominantního samce ve smečce např. u některých šelem, např. lvů či tygrů.
Zůstaneme-li u srovnání se soupeřícími smečkami vlků, pak lze říci, že zřejmě patříš do smečky býložravců (jakoby vlků), která soupeří na život a na smrt se smečkou rostlin (jakoby vlků), býložravce požírá smečka masožravců (jakoby vlků), do které patří většinou i lidé, kteří pak soupeří na život a na smrt se smečkou býložravců (jakoby vlků), které vyjma lidí jedí. Smečky masožravců, býložravců mezi lidmi se pak dále dělí na smečky (jakoby vlků) buddhistů, hinduistů, křesťanů, muslimů, komunistů, fašistů, židů, kapitalistů, chudých apod., které obdobně jako smečky vlků spolu bojují o zdroje potravy. V rámci jedné smečky (jakoby vlků), ať již rostlin, býložravců či masožravců či výše uvedených jiných smeček (jakoby vlků) mezi lidmi, existuje spolupráce vedle výše uvedeného boje o postavení ve smečce (který jsi nazval zdravé soupeření), být příslušníkem určité smečky má výhody i nevýhody, na jedné straně má tento příslušník zajištěnou ochranu ostatních členů jeho smečky (sem patří zejména pomoc se sháněním potravy a beztrestná možnost najít si partnerku v rámci své smečky), na druhé straně se dostává dříve nebo později do boje na život a na smrt se členy ostatních nepřátelských smeček (jakoby vlků). Mezi různými znepřátelenými smečkami (jakoby vlků) pak stojí propast v podobě mnohé smrti a bolesti členů znepřátelené smečky způsobených členy vlastní smečky (jakoby vlků) překonatelná pouze dlouhým obdobím, kdy budou členové znepřátelených smeček zabíjeni kvůli členům vlastní smečky pouze po co možná nejdelším, šťastném a důstojném životě téměř bez tělesné a duševní bolesti. Čím je více smrti a bolesti členů těchto znepřátelených smeček živých tvorů a čím kratší uplynula doba od jejich smrti a bolesti, tím je větší nenávist mezi různými znepřátelenými smečkami (jakoby vlků) a jejich členy. Podle mne není možný vznik smečky pouze lidí (jakoby vlků), kteří budou spolupracovat pouze mezi sebou a bojovat na život a na smrt s ostatními smečkami živých tvorů (jakoby vlků), v tom vycházím z exaktního vědeckého promítnutí tebou výše uvedeného zákona karmy, které se pokouším dokázat vědeckým experimentem (viz má Filosofie rovnováhy, II. kniha, 3. díl Přírodovědný důkaz úspěchu milosrdných, a) Osnova pokusu).
Řešením výše uvedeného rozporu smeček živých tvorů (jakoby vlků) je, aby byla jedna smečka (jakoby vlků) všech živých tvorů, kteří by si vzájemně pomáhali se sháněním potravy a beztrestně si mohli shánět partnerku svého druhu v rámci celé této jediné smečky (jakoby vlků), a to přestože by se museli tito členové smečky pojídat navzájem, protože živí tvorové se krmí sami sebou (organická-živá hmota zásadně pojídá samu sebe). Toto je čirý ideálismus a kdo ho zastává, tak nepatří zcela ani do jedné výše uvedené dílčí smečky a zároveň částečně je členem všech těchto dílčích smeček jakoby vlků(např. masožravců, býložravců, rostlin, mezi lidmi pak komunistů, fašistů, křesťanů, hinduistů, buddhistů, muslimů, židů, kapitalistů, chudých apod.), jde o jakéhosi krajního člena všech těchto smeček, který od ostatních členů těchto všech dílčích smeček (jakoby vlků) nemůže očekávat ani velkou pomoc, avšak ani velkou nenávist a stojí před ním úkol spojit všechny tyto dílčí smečky do výše uvedené jediné smečky všech živých tvorů (jakoby vlků), teprve potom bude moci stejně jako ostatní členové této jediné smečky všech živých tvorů (jakoby vlků) očekávat pomoc při shánění potravy od všech živých tvorů a beztrestnou možnost najít si životní partnerku svého druhu mezi všemi členy této jediné smečky všech živých tvorů a tuto službu jím také stejným způsobem sám vracet. Výše uvedenou nezbytnou podmínkou přičlenění se nějakého živého tvora do mnou objevené jediné smečky všech živých tvorů (jakoby vlků), kteří se sice musí navzájem pojídat, je pak, aby tento živý tvor působil dlouhou dobu co možná nejméně smrti a bolesti, tj. aby v co nejkratší době kvůli němu zabití živí tvorové umírali pouze po co možná nejdelším, šťastném a důstojném životě téměř bez tělesné a duševní bolesti.
(citováno z: www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1484" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1484 ) |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 29/11/2011 : 15:00:23
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat dalších zvážených cca 108 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynuté nové slepice, kterou mám ve svém mrazáku.
|
|
Topic |
|
|
|