Author |
Topic |
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 20/05/2011 : 11:37:13
|
quote: Originally posted by jrf
quote: Originally posted by Dalibor Grůza Jrf,
díky, výpočet s nulami a nekonečny byl zmatený, proto jsem ho zpřesnil viz níže:
Ok, ale pořád nechápu, proč platí 1=01x?1. Jako axiom to není nikde uvedeno.
Dále je zjevná chyba mezi těmito dvěma kroky:
1-0?=01x?1-1?/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem odečetl shodné 1?/??
1=(1x??-1?)/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem dosadil 1 za 01x?1 a učinil převod na společný jmenovatel ??
Jak můžeš od levé strany něco odečíst a pravou nechat stejnou? Kromě toho jsi výraz 0? k levé straně přičetl, nikoli odečetl jak píšeš. Pokud bereš 0? jako nulu, je třeba s tímto výrazem definovat operace. Pokud připustím, že 0? je nula, tak co je potom tvoje jednotková nula 01? Dá se dokázat, že nelze mít v jedné výpočtové struktuře, pokud se tak tvůj výtvor dá nazvat, zároveň dva různé nulové body.
Jinak v této části jsi k rovnici 0=1 dospěl tím, když pominu všechno to zbytečně a možná cíleně komplikované značení, že jsi v rovnici 1=1 odečetl od pravé strany 1/? (což pokládáš za 0, ok) a pak rovnici vynásobil nekonečnem. Není to nic složitého, když se to nepíše složitě. V důsledku to plyne z obecně přijímané rovnice ?-1=?. Například když z množiny přirozených čísel jedno odeberu, stále je jich nekonečně mnoho. Háček je ale v tom, že matematika nezná nic jako "násobení obou stran rovnice nekonečnem" ani "odečtení nekonečna od obou stran rovnice". Kdyby to znala, s přehledem dokážeme že 4=7, 0=21 apod.
Jrf,
v praxi existují dvě různé nuly, 01=0 tedy nula jednotková se rovná běžně definované nule např. 0metrů. Potíž je v tom, že 0metrů neznaméná 0?, tedy dokonalou nulu, tedy absolutní vakuum, tedy dokonalé nic. Např. jeden bod časoprostoru má nula metrů, avšak nelze o něm mluvit jako o dokonalém nic, resp. absolutním vakuu, tedy dokonalé nule 0?, protože obsahuje právě onen jeden bod časoprostoru, tedy něco a nejde tudíž v jeho případě o dokonalé nic, tedy absolutní vakuum. Jednoduše řečeno, mám-li nula ryb (mnou definovaná jednotková nula 01=0, kde onou jednotkou jsou ryby), mohu mít třeba nějaká jablka, nemohu mít pouze ryby, mám-li dokonalou nulu (mnou definovaná 0?), znamená to, že (ne)mám skutečně nic, tedy mimo jiné nemám ani jablka ani ryby. Nula jednotková je téměř vždy rozdílná od dokonalé nuly. Nula jednotková je shodná s dokonalou nulou pouze v případě, že jednotkou jednotkové nuly je vše něco, tedy 0všehoněčeho=0?.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Jrf,
díky, výpočet s nulami a nekonečny byl zmatený, proto jsem ho zpřesnil viz níže:
Výpočty s nulami a nekonečny
01=0 … jednotková nula (např. 0metrů) 11=1 … určitá jednotka (např. 1metr) ?1=? … jednotkové nekonečno (např. ?metrů) 0? … dokonalá nula vzhledem k 0(např. metru) 1? … dokonalá jednotka vzhledem k 1(např. metru) ?? …dokonalé nekonečno vzhledem k ?(např. metrů) x … krát má přednost před mínus / … děleno, resp. lomeno má přednost před mínus = … rovná se - … mínus ( …) … závorky mají přednost před krát, děleno i mínus rovnost 1/?=0 je první axiom, který vyplývá z praktického poznatku geometrie, kde úsečka o délce např. 1metru se skládá z ? bodů o délce 0metrů rovnost 1?/??=0? je druhý axiom, který jsem stanovil analogicky k výše uvedenému prvnímu axiomu rovnosti 1/?=0
A ukázání výsledku 0=1? z konečného čísla 1
1=01x?1
1=(1x??-1?)/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem dosadil 1 za 01x?1 a učinil převod na společný jmenovatel ??
1x??=1x??-1? … levou i pravou stranu rovnice jsem vynásobil ??
0=-1? … od pravé i levé strany jsem odečetl 1x??
0=1? … výsledek jsem získal přičtením 1? k levé i pravé straně rovnice
B ukázání výsledku 0=1? z nekonečného čísla ?
?1=1x?1
?1-1?/??=1x?1-1?/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem odečetl shodné 1?/??
?1=(?1x??-1?)/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem dosadil ?1 za 1x?1 a převedl na společný jmenovatel ??
?1x??=?1x??-1? … levou i pravou stranu rovnice jsem vynásobil ??
0=-1? … od pravé i levé strany jsem odečetl ?1x??
C Závěr
Daný výsledek 0=1? představuje binární kód počítačů tvořený čísly: 1 a 0, tzv. bity, tedy základní číselné vyjádření Filosofie rovnováhy ve třech znacích.
V našem Vesmíru představuje tato rovnice skutečnost, že absolutní vakuum čili dokonalé nic je tvořeno jediným bodem časoprostoru roztaženého do času a prostoru na rozdíl od hmoty a vlnění, které jsou tvořeny nekonečnem těchto bodů.
Nejkratší jazykové vyjádření daného číselného výsledku 0=1? v češtině je v deseti slabikách (tj. v deseti bytech binárního počítačového kódu) na každé straně rovnice podle mne následující:
Láska, vratný děj, minimum smrti(0) je (=) smrt, vratný děj, maximum života (1?).
Literatura:
www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1250&whichpage=1" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1250&whichpage=1
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 21/05/2011 08:04:11 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 20/05/2011 : 16:45:45
|
Calculations with zeros and infinities
01=0 … unit zero (eg 0meters) 11=1 … defined unit (eg 1meter) ?1=? … unit infinity(eg ?meter) 0? … perfect zero due to 0(eg meters) 1? … perfect unit due to 1(eg meters) ?? …perfect infinity due to ?(eg meters) x … times have precedence over less / … division takes precedence over less = … equals - … less-minus ( …) … parentheses take precedence over times, divided and the minus Equation 1/?=0 is the first axiom, which I have derived from practical experience of geometry, where the line segment of the 1metr length consists of ? points of the 0meters length. Equation 1?/??=0? is the second axiom, which I established as the analogy to the first axiom of equation 1/?=0.
A demonstration of 0=1? resulting from the final number 1
1=01x?1
1-0?=01x?1-1?/?? … left I deducted 0?, right, I deducted the same 1?/??
1=(1x??-1?)/?? … left I have deucted 0?, right, I have given 1 meter for 01x?1 a and I made transfer to a common denominator ??
1x??=1x??-1? … left and right side of the equation, I multiplied ??
0=-1? … from the left and right sides of the equation, I deducted 1x??
0=1? … I got the result by adding 1? to the left and right side of the equation
B demonstration of 0=1? as result of infinite number ?
?1=1x?1
?1-1?/??=1x?1-1?/?? … left I deducted 0?, right, I deducted the same 1?/??
?1=(?1x??-1?)/?? … left I deducted 0?, right, I have given ?1 for 1x?1 and I transferred to the common denominator ??
?1x??=?1x??-1? … left and right side of the equation, I multiplied the ??
0=-1? … from the left and right sides of the equation, I deducted ?1x??
0=1? … I got the result by adding 1? to the left and right side of the equation
C Conclusion
The result of 0=1 is a binary computer code consisting of numbers 1 and 0, so called bits, that is a numerical expression of the basic Philosophy of Balance in the three characters.
In our Universe, this equation is the fact that the absolute perfect vacuum or nothing is made from only one point of space-time widened in space, unlike the matter and waves, which consist of this infinite points.
Linguistic expression of the shortest numerical result 0=1 in Czech language is in ten syllables (i.e., ten bytes of binary computer code) on each side of the equation in my opinion the following:
Deathminimumlifemaximumis 1=0 islifemaximumdeathminimum
Literature:
http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1250&whichpage=1 , http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=31.9333333333333&TOPIC_ID=1375#23280
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Výpočty s nulami a nekonečny
01=0 … jednotková nula (např. 0metrů) 11=1 … určitá jednotka (např. 1metr) ?1=? … jednotkové nekonečno (např. ?metrů) 0? … dokonalá nula vzhledem k 0(např. metru) 1? … dokonalá jednotka vzhledem k 1(např. metru) ?? …dokonalé nekonečno vzhledem k ?(např. metrů) x … krát má přednost před mínus / … děleno, resp. lomeno má přednost před mínus = … rovná se - … mínus ( …) … závorky mají přednost před krát, děleno i mínus rovnost 1/?=0 je první axiom, který vyplývá z praktického poznatku geometrie, kde úsečka o délce např. 1metru se skládá z ? bodů o délce 0metrů rovnost 1?/??=0? je druhý axiom, který jsem stanovil analogicky k výše uvedenému prvnímu axiomu rovnosti 1/?=0
A ukázání výsledku 0=1? z konečného čísla 1
1=01x?1
1x??=1x??-1? … levou i pravou stranu rovnice jsem vynásobil ??
0=-1? … od pravé i levé strany jsem odečetl 1x??
B ukázání výsledku 0=1? z nekonečného čísla ?
?1=1x?1
?1-1?/??=1x?1-1?/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem odečetl shodné 1?/??
?1=(?1x??-1?)/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem dosadil ?1 za 1x?1 a převedl na společný jmenovatel ??
?1x??=?1x??-1? … levou i pravou stranu rovnice jsem vynásobil ??
0=-1? … od pravé i levé strany jsem odečetl ?1x??
C Závěr
Daný výsledek 0=1 představuje binární kód počítačů tvořený čísly: 1 a 0, tzv. bity, tedy základní číselné vyjádření Filosofie rovnováhy ve třech znacích.
V našem Vesmíru představuje tato rovnice skutečnost, že absolutní vakuum čili dokonalé nic je tvořeno jediným bodem časoprostoru roztaženého do času a prostoru na rozdíl od hmoty a vlnění, které jsou tvořeny nekonečnem těchto bodů.
Nejkratší jazykové vyjádření daného číselného výsledku 0=1 v češtině je v deseti slabikách (tj. v deseti bytech binárního počítačového kódu) na každé straně rovnice podle mne následující:
Nejmensismrtnejviczivotaje 1=0 jenejviczivotanejmensismrt
Literatura:
www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1250&whichpage=1," target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1250&whichpage=1, www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=31.9333333333333&TOPIC_ID=1375#23280" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?whichpage=31.9333333333333&TOPIC_ID=1375#23280
Edited by - Dalibor Grůza on 20/05/2011 16:55:43 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 12:54:49
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami o 13 dnů dříve dalších zvážených cca 21 gramů zbytků (především peří a kůže) zmrzlého syrového těla stářím přirozeně uhynutého čtvrtého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku.
Dnes jsem snědl z mála mých a především cizích zdravotních důvodů cca zvážených 32 gramů ve dvou vodách vyvařeného zmrazeného těla stářím přirozeně uhynutého čtvrtého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz) |
Edited by - Dalibor Grůza on 22/05/2011 12:55:40 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 14:24:17
|
Dnes jsem snědl z mála mých a především cizích zdravotních důvodů cca zvážených 32 gramů ve dvou vodách vyvařeného zmrazeného těla stářím přirozeně uhynutého čtvrtého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku. Dalibore. Dobrou chuť,ale já bych to do sebe asi nedostal.Já jsem si dal také slepačinku,ale bylo to čerstvé kuřátko na grilu,které měli v Bille v jejich mrazáku.Slepice uhynulé sešlostí věkem dvakrát vyvařené? To sis mohl dát rovnou hadr od nádobí a bylo by v něm víc živin a nebyl by tak tuhý. Ty živiny a cenné látky jsou v těch vývvarech vedle botuloxinů,ale kdybys do vývaru přidal třeba těstoviny, mohl by se alespoň Baddy pořádně nažrat.Kdyby však dokázal Baddy přemýšlet a viděl by jak do sebe suneš tu vyvařenou mršinu,asi by se pozvracel.
Sláva |
|
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 14:41:08
|
Dalibore, myslel jsem, že tvůj ne-systém už leží rozcupován na velké hromadě toho, čemu ty a Miloslav říkáte filosofie. Pracuješ na obhajobě i těch dalších dvou článků (logika a subjektivní idealismus), nebo mou kritiku jen ignoruješ, nebo jsi se nejprve soustředil na řešení článku o "matematice"? Pokud by jsi kladně odpověděl na třetí "nebo", pak pro tebe mám velké překvapení: ani opravy a stanovení axiomů ti nijak nepomůže. V (A) máš chybu jako hrom a v (B) musí být také (přestože jsem to důkladě nezkoumal), protože obě části se v provedených operacích nijak neliší. quote: A ukázání výsledku 0=1? z konečného čísla 1
1=01x?1 1-0?=01x?1-1?/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem odečetl shodné 1?/?? 1=(1x??-1?)/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem dosadil 1 za 01x?1 a učinil převod na společný jmenovatel ?? 1x??=1x??-1? … levou i pravou stranu rovnice jsem vynásobil ?? 0=-1? … od pravé i levé strany jsem odečetl 1x?? 0=1? … výsledek jsem získal přičtením 1? k levé i pravé straně rovnice
Pominu-li absurdní "počítání" s dvěmi nulami, dvěmi nekonečny (tedy pythagorejské slučování "reality" s matematikou), stejně je chyba ve třetím řádku. Na pravé straně se ti objevil součin 1x??. Ale kde se tam vzal? Jakou operací jsi dospěl ke sloučení jednotkové 1 s dokonalým ?? Ať budeš počítat jakkoli, nemůže ti z axiomu 1=01x?1 vzniknout nic jiného než 1=1! Tím, že jsi ve druhém řádku začal něco přidávat se situace nezmění, neboť tak či onak ve výsledku se to vykrátí. Také nerozumím, co jsi ve třetím řádku myslel odečtením 0? od levé strany? Myslíš tím přičtení k pravé straně a případně následné dosazení 1?/??? To by ale v závěru znamenalo, již zmíněnou, tautologii 1=1.
Pro snazší pochopení uvedu příklad toho, co by jsi ukázal, kdybys počítal (správně): 5y = 2y + 3y 5y - x = 2y + 3y + 9x - 10x 5y - x = (- 10x) + 9x + 5y 5y = 5y + x + 9x - 10x 5y = 5y |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 17:50:22
|
quote: Originally posted by Pepeeeee
Dalibore, myslel jsem, že tvůj ne-systém už leží rozcupován na velké hromadě toho, čemu ty a Miloslav říkáte filosofie. Pracuješ na obhajobě i těch dalších dvou článků (logika a subjektivní idealismus), nebo mou kritiku jen ignoruješ, nebo jsi se nejprve soustředil na řešení článku o "matematice"? Pokud by jsi kladně odpověděl na třetí "nebo", pak pro tebe mám velké překvapení: ani opravy a stanovení axiomů ti nijak nepomůže. V (A) máš chybu jako hrom a v (B) musí být také (přestože jsem to důkladě nezkoumal), protože obě části se v provedených operacích nijak neliší. quote: A ukázání výsledku 0=1? z konečného čísla 1
1=01x?1 1-0?=01x?1-1?/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem odečetl shodné 1?/?? 1=(1x??-1?)/?? … nalevo jsem odečetl 0?, napravo jsem dosadil 1 za 01x?1 a učinil převod na společný jmenovatel ?? 1x??=1x??-1? … levou i pravou stranu rovnice jsem vynásobil ?? 0=-1? … od pravé i levé strany jsem odečetl 1x?? 0=1? … výsledek jsem získal přičtením 1? k levé i pravé straně rovnice
Pominu-li absurdní "počítání" s dvěmi nulami, dvěmi nekonečny (tedy pythagorejské slučování "reality" s matematikou), stejně je chyba ve třetím řádku. Na pravé straně se ti objevil součin 1x??. Ale kde se tam vzal? Jakou operací jsi dospěl ke sloučení jednotkové 1 s dokonalým ?? Ať budeš počítat jakkoli, nemůže ti z axiomu 1=01x?1 vzniknout nic jiného než 1=1! Tím, že jsi ve druhém řádku začal něco přidávat se situace nezmění, neboť tak či onak ve výsledku se to vykrátí. Také nerozumím, co jsi ve třetím řádku myslel odečtením 0? od levé strany? Myslíš tím přičtení k pravé straně a případně následné dosazení 1?/??? To by ale v závěru znamenalo, již zmíněnou, tautologii 1=1.
Pro snazší pochopení uvedu příklad toho, co by jsi ukázal, kdybys počítal (správně): 5y = 2y + 3y 5y - x = 2y + 3y + 9x - 10x 5y - x = (- 10x) + 9x + 5y 5y = 5y + x + 9x - 10x 5y = 5y
Pepeeeee,
hlavní problém je v tom, že jsem v rovnicích 1-0?=1 na pravé straně provedl tento odečet a na levé straně jsem ho neprovedl 01x?1-1?/??=(1x??-1?)/?? pouze jsem dosadil napravo 1 za 01x?1. Vyšel jsem však z praktické úvahy, že ať od určitého čísla odečtu dokonalou nulu, tedy dokonalé nic jednou nebo i vícekrát, nebo tuto dokonalou nulu neodečtu číslo se nezmění, proto tedy podle mne platí 1-0?=1, což ovšem neplatí pro shora uvedenou jednotkovou nulu, tedy nulu(nic) určitých jednotek např. ryb či metrů, která ovšem nemusí být onou dokonalou nulou, tedy ono dokonalé nic.
Dalibor
Edited by - Dalibor Grůza on 22/05/2011 17:55:55 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 21:00:44
|
Opravuji:
C Conclusion
The result of 0=1 is a binary computer code consisting of numbers 1 and 0, so called bits, that is a numerical expression of the basic Philosophy of Balance in the three characters.
In our Universe, this equation is the fact that the (nonabsolute) vacuum or according to the contemporary exact science in our Universe the least imperfect nothing (see http://hp.ujf.cas.cz/~wagner/popclan/vakuum/vakuum.html ) is made from only one point of space-time widened in space, unlike the matter and waves, which consist of this infinite points.
Linguistic expression of the shortest numerical result 0=1 in Czech language is in ten syllables (i.e., ten bytes of binary computer code) on each side of the equation in my opinion the following:
Deathminimumlifemaximumis 1=0 islifemaximumdeathminimum
C Závěr
Daný výsledek 0=1 představuje binární kód počítačů tvořený čísly: 1 a 0, tzv. bity, tedy základní číselné vyjádření Filosofie rovnováhy ve třech znacích.
V našem Vesmíru představuje tato rovnice skutečnost, že (neabsolutní) vakuum čili podle současné exaktní vědy v našem Vesmíru nejméně nedokonalé nic (viz http://hp.ujf.cas.cz/~wagner/popclan/vakuum/vakuum.html ) je tvořeno jediným bodem časoprostoru roztaženého do času a prostoru na rozdíl od hmoty a vlnění, které jsou tvořeny nekonečnem těchto bodů.
Nejkratší jazykové vyjádření daného číselného výsledku 0=1 v češtině je v deseti slabikách (tj. v deseti bytech binárního počítačového kódu) na každé straně rovnice podle mne následující:
Nejmensismrtnejviczivotaje 1=0 jenejviczivotanejmensismrt
|
Edited by - Dalibor Grůza on 23/05/2011 22:02:57 |
|
|
Pepeeeee
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 22/05/2011 : 23:24:18
|
Dalibore, nepřijde ti to i na tebe dost násilné? Matematický základ Filosofii rovnováhy zkrátka nepřiřkneš. Celkově si myslím, že ty tvé "výpočty" ti činí více problému než potěšení. Tím ale nechci říct, že pokud se vzdáš čísel, ostatek bude přijatelný. Čím dřív se vzdáš svých velikášských choutek na slavného filosofa a na ráj na zemi pomocí přirozené mírumilovnosti každého živého tvora, tím dřív se zbavíš bludů, které jsi sepsal. |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 08:11:33
|
Přemýšlím, proč to čas od času s Daliborem zkusím. Asi je to touha po nějakém zvráceném typu zábavy. Nyní jsem opět ve fázi, kdy jsem to vzdal.
Proč jsem to vlastně napsal?
Vrků. |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 12:53:05
|
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami o 2 dny dříve dalších zvážených cca 35 gramů zmrzlého syrového těla stářím přirozeně uhynutého čtvrtého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku, protože se zadýchával, aby nedostal jeho život ohrožující alergický šok, zadýchává se nadále.
Edited by - Dalibor Grůza on 23/05/2011 12:54:10 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 16:06:11
|
Dalibore. Moje Lucina se v tom horku zadýchá také.Pes se ochlazuje tím, že vyplazuje jazyk a funí.(zde neplatí, že když funí tak zuří)To není zadýchávání, pokud v posledním tažení nelapá po dechu.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 23/05/2011 : 19:46:47
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dalibore. Moje Lucina se v tom horku zadýchá také.Pes se ochlazuje tím, že vyplazuje jazyk a funí.(zde neplatí, že když funí tak zuří)To není zadýchávání, pokud v posledním tažení nelapá po dechu.
Sláva
Miloslave,
díky za radu, budu se jí řídit.
Ještě před tím dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami o 2 dny dříve dalších zvážených cca 200 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynutého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku, protože se zadýchával.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 25/05/2011 : 10:01:10
|
Dalibore. Zajímalo by mne, co vlastně sleduješ tím pokusem a tím zvažováním masa a podobně. Nějak v tom postrádám smysl vzhledem k té tvé teorii.Vidím v tom myšlenkový chaos,ale mohu se mýlit. Nebo snad používáš tento topic jen jako zápisník? Pro tebe to může nějaký smysl mít, ale pro mne to smyslu postrádá.Co je vědeckého, nebo filosofického na tom, čím a v jakém množství krmíš svého psa Badda?
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 25/05/2011 : 16:35:59
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dalibore. Zajímalo by mne, co vlastně sleduješ tím pokusem a tím zvažováním masa a podobně. Nějak v tom postrádám smysl vzhledem k té tvé teorii.Vidím v tom myšlenkový chaos,ale mohu se mýlit. Nebo snad používáš tento topic jen jako zápisník? Pro tebe to může nějaký smysl mít, ale pro mne to smyslu postrádá.Co je vědeckého, nebo filosofického na tom, čím a v jakém množství krmíš svého psa Badda?
Sláva
Miloslave,
ano jde o zápisník shora uvedeného vědeckého pokusu (viz první příspěvky tohoto topicu) podle, kterého rovněž řídím krmení svého psa Gooda.
Dalibor
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/05/2011 : 08:50:04
|
Dalibore. Já v tom ale nevidím vědecký řád,ale totální chaos,vyvolaný tím, že neznáš elementární věci.Nejprve bys musel znát běžné chování psa,třeba to, že pes nemá póry a nemůže se chladit pocením a proto se chladí zrychlením dechové frekvence a vyplazováním jazyku.Pokud to nevíš,pak takové jednání posuzuiješ jako zadýchávání díky nedostatku živin s masa.Třes také není u psů něčím zvláštním.Měl bys vidět jak se třese můj buldog Lucina když se blíží bouřka a když duní hrom, vlezla by člověku až na hlavu.Prostě se bojí a ty bys to díky neznalosti považoval za třes díky chybění masa. Jak můžeš dělat vědecký pokus se psem, když o něm vlastně téměř nic nevíš??? Takový pokus je pouze ztrátou času a výsledek bez výpovědní hodnoty. Ono je tomu tak v celé té tvojí teorii.Chybí v tom znalosti toho základního a mnohdy bohužel toho,co znají i malé děti.Je to jako bys žil v nějaké izolaci oddělený od základních informací. To vyvozené je potom hotová katastrofa.Vypadá to, že schopnost logicky myslet máš dobrou,ale bez těch základních informací tě vychází nesmysly.Pro mne je to zajímavé spíše jen díky tomu, že stále nedokáži logicky spojit tvojí teorii s tvým vzděláním.Co nedokáži logicky pochopit mne dráždí.Jinak bych nad tvými teoriemi jen lhostejně mávnul rukou. Kdybys to vzdělání neměl a pouze si je vymyslel, jak se to na internetu občas dělá, pak bych s tou logikou neměl problém a řekl bych si "no co? Vesnické pako ,celkem nezajímavé." Zajímavé je jak spojit vysoce vzdělaného člověka s těmi nesmysly.Cožpak je možné aby právník tvrdil, že živí tvorové touží po světě v němž se mají všichni rádi? To prostě nejde logicky spojit jinak, než jako důsledek duševní poruchy.
Sláva |
|
|
Topic |
|
|
|