www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/03/2011 :  09:12:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
A právě v tom je ta supermnaivita. Stojí li proti sobě nepřátelé se zbraní,je zde volba mezi tím zda zastřelím já jeho, nebo on mne a žádné teorie o rovnováze v tom nehrají roli. Pokud budeš šetřit jeho život, obětuješ tím svůj. Budeš li mu byprávět teorie, střelí tě ještě dříve abys už s tím nesmyslem skončil.Možností je zahodit zbraň zdvihnout ruce a nechat ze sebe udělat otroka,nebo se tvářit tak, že to udělá on,ale to musíš jíst hodně kyselého zelí,abys měl ten správnej čertovskej škleb.
Nepotřebuji studovat medicinu,abych poznal, jak se vzdaluješ od reality do toho svého vysněného světa,kde platí pouze ta tvoje logika a žádná jiná. Navíc tě to neříkám jako nepřítel,ale jako přítel, který vidí přítele kráčet k okraji propasti.To je ohne sranda.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 04/03/2011 :  15:37:58  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
A právě v tom je ta supermnaivita. Stojí li proti sobě nepřátelé se zbraní,je zde volba mezi tím zda zastřelím já jeho, nebo on mne a žádné teorie o rovnováze v tom nehrají roli. Pokud budeš šetřit jeho život, obětuješ tím svůj. Budeš li mu byprávět teorie, střelí tě ještě dříve abys už s tím nesmyslem skončil.Možností je zahodit zbraň zdvihnout ruce a nechat ze sebe udělat otroka,nebo se tvářit tak, že to udělá on,ale to musíš jíst hodně kyselého zelí,abys měl ten správnej čertovskej škleb.
Nepotřebuji studovat medicinu,abych poznal, jak se vzdaluješ od reality do toho svého vysněného světa,kde platí pouze ta tvoje logika a žádná jiná. Navíc tě to neříkám jako nepřítel,ale jako přítel, který vidí přítele kráčet k okraji propasti.To je ohne sranda.

Sláva

Miloslave,

máš strach z nepřátel, že je chceš střílet, řekni z jakých Arabů, Němců, Rusů, Rómů, Židů, Vietnamců či Asiatů, podle mé Filosofie rovnováhy je to strach z nepřátel, nic míň a nic víc.

Dnes jsem dal svému psovi dalších zvážených cca 50 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynutého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku, a to o podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat, protože se drbal.

Dostal jsem mrtvou přirozeně uhynutou slepici od svého klienta.

Budu muset kupovat tekuté biomléko, protože sušené biomléko se již pro malý zájem přestalo u nás vyrábět, resp. prodávat.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/03/2011 :  16:50:04  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Já mám strach pouze s kominíka,ale to musí přijít v noci probudit mne a zazpívat.
Pokud by proti mně stál nepřítel se samopalem a mířil na mne ,budu se snažit vystřelit o chvilku dříve než on a ať je to třeba Hotentot.Neudělám li to já, udělá to on. Tak to ve světe chodí,když už k válce dojde a ty jsi do ní povolán.Nejdnáš li tak zastřelí tě nepřítel a ne li pak velitel za nesplnění rozkazu. Ale můžeš si klidně i vybrat.
Můj pes se také drbe ač je dokonale odblešen.A tak mu sávám maso přirozeně zabitého zvířete z jatek,které mám uložené ve své ledničce. On to shltne a drbe se dál- potvora nenažraná.Asi nezná teorii rovnováhy.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/03/2011 :  11:07:46  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi dalších zvážených cca 81 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynutého druhého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku, protože se třásl jakoby zimou.

Mé slepice-brojleři mi v cca 10 měsích od narození snesli první dvě velká krásná domácí vajíčka.

Podle mé Filosofie bych měl při nedostatku sušeného bio mléka zřejmě používat trvanlivé bio mléko.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 08/03/2011 :  17:44:46  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sokrates

Jacku
Hledáš odpověď na otázku, kde se v lidech bere snaha v něco věřit. Odpověď je vcelku triviální. Zeptej se sám sebe:
V čem tkví ona naprostá objektivita, nestrannost a nezaujatost vědy? Proč věříš ve vědu? Nejsou snad vědci lidé jako já nebo ty? Nebo snad chceš věřit v božskou dokonalost vědců?

Sokrate,

exaktní věda je podle mé Filosofie rovnováhy nejistější co máme, nic jistějšího nemáme, protože její výsledky můžeme vnímat vlastními smysly, a to i opakovně (viz vědecký experiment). Příroda, kterou zkoumá exaktní věda, je jen jedna. Svatých knih, a to včetně Bible, je v dějinách nespočet. Na skutečných exaktně vědeckých přírodních zákonitostech se proto mohou shodnout všichni bez ohledu na to, v co věří. Proto náboženská dogmata, která jsou v rozporu s exaktně vědecky poznanou skutečnou přírodní zákonitostí, jsou dlouhodobě neudržitelná. Příroda je tedy jakousi náboženskou knihou sui generis, která může být společná pro všechny lidi na celém světě bez ohledu na to, věří-li v nějaké náboženství nebo jsou ateisté. Proto podle mé Filosofie rovnováhy je třeba odmítnout náboženský postoj, např. křesťanský, představovaný kněžími: Co je od Boha, to je ve svaté knize, např. v Bibli, a to je zároveň užitečné pro člověka (který vede často k náboženskému fanatismu založeném na úplném spoléhání se na znění svatého textu jako kněžského díla). Je třeba trvat na náboženském postoji: Co je pro člověka užitečné, to je od Boha, a je zároveň v souladu s určitým svatým textem, např. s Biblí (který vede k spoléhání se na exaktně vědecké poznání přírody jako bezprostředního případného Božího díla).

Edited by - Dalibor Grůza on 08/03/2011 17:50:10
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 08/03/2011 :  22:14:09  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Jsem římsko-katolickým křesťanem, přesto je postoj mé Filosofie rovnováhy k současné římsko-katolické církvi dvojznačný:

Na jedné straně uznávám důležitý úkol římsko-katolické církve ve světě, protože je kazatelem světově velice důležitých Biblických evangelií Nového zákona, které přikazují za nejdůležitější a jediný zákon lásku k bližnímu.

Na druhé straně pokládám v současnosti římsko-katolickou církev a její členy, tj. věřící a kněze za běžně zkažené lidi jako je zbývající současná světová společnost. Tudíž jim důvěřuji, resp. nedůvěřuji stejně jako každému jinému běžnému člověku v naší soudobé společnosti. Důvodem současné běžné zkaženosti římsko-katolické církve, která nemá vlastnosti velké láskyplné rodiny tak, jak by podle mne měla mít a jak se také nepravdivě veřejnosti v současnosti představuje, je podle mne to, že neplní výše uvedené přikázání lásky všeobecně a vyjímá z něj ostatní živé tvory. Totožná mírá zbytečného zabíjení jiných živých tvorů jako člověka ze strany současné společnosti i členů římsko-katolické církve má podle evoluční teorie mé Filosofie rovnováhy za následek nenávist těchto jiných živých tvorů a jejich příbuzných jedinců, jejímž přímým důsledkem je podle mé Filosofie rovnováhy běžná zkaženost, resp. neláskyplnost současnné společnosti a rovněž tak i členů římsko-katolické církve i vzájemně.

Edited by - Dalibor Grůza on 06/11/2011 17:49:04
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 12/03/2011 :  14:13:33  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

quote:

Jacku
Hledáš odpověď na otázku, kde se v lidech bere snaha v něco věřit. Odpověď je vcelku triviální. Zeptej se sám sebe:
V čem tkví ona naprostá objektivita, nestrannost a nezaujatost vědy? Proč věříš ve vědu? Nejsou snad vědci lidé jako já nebo ty? Nebo snad chceš věřit v božskou dokonalost vědců?

Sokrate,

exaktní věda je podle mé Filosofie rovnováhy nejistější co máme, nic jistějšího nemáme, protože její výsledky můžeme vnímat vlastními smysly, a to i opakovně (viz vědecký experiment). Příroda, kterou zkoumá exaktní věda, je jen jedna. Svatých knih, a to včetně Bible, je v dějinách nespočet. Na skutečných exaktně vědeckých přírodních zákonitostech se proto mohou shodnout všichni bez ohledu na to, v co věří. Proto náboženská dogmata, která jsou v rozporu s exaktně vědecky poznanou skutečnou přírodní zákonitostí, jsou dlouhodobě neudržitelná. Příroda je tedy jakousi náboženskou knihou sui generis, která může být společná pro všechny lidi na celém světě bez ohledu na to, věří-li v nějaké náboženství nebo jsou ateisté. Proto podle mé Filosofie rovnováhy je třeba odmítnout náboženský postoj, např. křesťanský, představovaný kněžími: Co je od Boha, to je ve svaté knize, např. v Bibli, a to je zároveň užitečné pro člověka (který vede často k náboženskému fanatismu založeném na úplném spoléhání se na znění svatého textu jako kněžského díla). Je třeba trvat na náboženském postoji: Co je pro člověka užitečné, to je od Boha, a je zároveň v souladu s určitým svatým textem, např. s Biblí (který vede k spoléhání se na exaktně vědecké poznání přírody jako bezprostředního případného Božího díla).

quote:

Dalibore
quote:
exaktní věda je podle mé Filosofie rovnováhy nejistější co máme, nic jistějšího nemáme, protože její výsledky můžeme vnímat vlastními smysly, a to i opakovně (viz vědecký experiment). Příroda, kterou zkoumá exaktní věda, je jen jedna. Svatých knih, a to včetně Bible, je v dějinách nespočet.

O skutečnosti, že je exaktní věda to nejjistější co máme, rozhodně nepochybuji. Ovšem příroda, kterou zkoumáme, nemusí býti ta jediná, jako jediná existující se nám může zdát, protože máme možná možnost poznat pouze tu jednu jedinou. Možná i přírodě přisuzujeme přehnanou materiálnost a pravda je někde jinde. Ostatně jedná se pouze o jakési teorie, tudíž prostor pro namítky tu stále je a bude, stejně tak jako to vidíme u těch náboženských knih.

Sokrate,

souhlasím a není to v rozporu s tím, co jsem napsal zde citováno výše.

quote:
quote:
Příroda je tedy jakousi náboženskou knihou sui generis, která může být společná pro všechny lidi na celém světě bez ohledu na to, věří-li v nějaké náboženství nebo jsou ateisté.

Ano, ale důležité je, jakým způsobem přistupujeme ke kognitivnímu procesu. Rozhodně se shodneme, že ten přístup je lidský a lidskému přístupu jsou imanentní chyby, potažmo vedlejší záměry. Tento fakt zde ateisté neustále zdůrazňují na adresu církví apod. Ovšem u vědy toto nepředpokládají a já se ptám proč?

Sokrate,

nesouhlasím v podstatné části, protože exaktní věda na rozdíl od náboženství poskytuje empirický důkaz (od slova ukázat), kterým je exaktně vědecký experiment. Tento exaktně vědecký experiment je možno zásadně znovu a znovu zopakovat a vnímat lidskými smysly, na rozdíl od náboženství, kde např. nebe, možný život a zázraky Ježíše Nazaretského či jiného svatého, atd., není již možno znovu opakovat a můžeme tomu věřit nebo nikoliv, avšak znovu nebo vůbec to nemůžeme vidět, slyšet atd. tj. vnímat svými smysly. Míra jistoty náboženského textu je tedy zásadně vždy menší než míra jistoty exaktně ukázaných přírodních zákonitostí, tento exaktně vědecky poznaný přírodní úkaz je možno opětovně zopakovat, v každý okamžik toto vědění překontrolovat, popř. opravit. Toto u náboženského textu zásadně není možné. Jestliže exaktní přírodní vědění (od slova vidění) je ovlivněné osobními pohnutkami vědce, které je zásadně zkreslují, může tak exaktní věda výše uvedeným zopakováním přírodního úkazu tvořícího základ tohoto vědění tento podvod poměrně lehce odhalit. Toto u náboženského textu zásadně není možné.

Tato normativní síla zásadně každému případně zjevné (empirické) skutečnosti tak, jak uvádím ve svém dřívějším příspěvku zde citováno výše, tak znamená, že dogma náboženského textu, které je v rozporu s exaktní vědou ukázaného, resp. dokázaného přírodního jevu je dlouhodobě neudržitelné. Takovýmto rozporem se v dohledné době zřejmě může ukázat náboženské pojetí nehmotné duše jako sídla citu, vůle a myšlení člověka oproti současně se zřejmě nezadržitelně prosazujícímu exaktně vědeckému poznání hmotného mozku člověka jako sídla jeho veškerého citu, vůle a myšlení.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 12/03/2011 :  19:32:40  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem koupil celkem za 900,- Kč 30 velmi slabých brojlerů-kuřat, která zbyla v zemědělském družstvu po turnusu výkrmu brojlerů-kuřat, která nešla prodat, protože byla málo vykrmená a tak měla být zlikvidována nebo sama vymřít. Jedno bylo mrtvé už, když mě je přivezli, dvě mě během hodiny sama umřela, zbytek se choulil venku, tak jsem je na noc posbíral a dal do sklepa k ostatním mým dřívějším již dospělým brojlerům-slepicím a kohoutům, kteří je vcelku dobře snáší, že je zatím neklovají. Modlím se, aby jich co nejvíce přežilo a dožila se dospělosti.

Edited by - Dalibor Grůza on 12/03/2011 19:41:41
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 13/03/2011 :  11:07:07  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi dalších zvážených cca 63 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynutého druhého a třetího kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku, a to o den dříve podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami zvířat.

Jeden nový brojler-kuře-nedochůdče mi přes noc umřel.

Edited by - Dalibor Grůza on 13/03/2011 11:09:08
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 13/03/2011 :  20:48:32  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Čtyři noví brojleři-kuřata-nedochůdčata mi přes den umřela, podle porady s veterinářem zřejmě stresem ze zimy.

Oddělil jsem od dospělých jedinců kuřata, které jsem zavřel ve sklepě a dal jim krmení, protože dospělí jedinci je nepustili k jídlu.

Veterinář mi odsouhlasil, abych léčil nová kuřata antibiotiky a rostlinným vitamínem D a abych je měl oddělené od dospělých jedinců, kteří by kuřata jistě časem zlikvidovali.

Edited by - Dalibor Grůza on 13/03/2011 20:49:19
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 14/03/2011 :  14:39:30  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dal jsem svým novým brojlerů-kuřatům první dávku antibiotik.

Včera večer mi umřel ještě jeden brojler-kuře.

Dal jsem jim tam včera večer hodně slámy, aby se mohla zahřát.

Někdo mi ukradl dva dospělé jedince-drůbež, zřejmě místní bezdomovec Róm, který nedaleko přebývá.

Přes noc mi už žádné kuře neumřelo.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 18/03/2011 :  21:07:54  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi o den dříve podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami dalších zvážených cca 46 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynutého druhého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku, protože se třásl jakoby zimou.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/03/2011 :  09:17:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chytrej pes. Zjistil, že když se bude správně třást,dostane maso přirozeně uhynulého kuřete brojlera ze tvé bílé ledničky s červenými puntíky.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 22/03/2011 :  20:20:06  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami dalších zvážených cca 39 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynutého druhého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 25/03/2011 :  18:50:27  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psovi podle shora uvedeného pravidla krmení mrtvolami dalších zvážených cca 39 gramů zmrzlého syrového těla přirozeně uhynutého druhého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku.

Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000