Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/12/2010 : 15:27:54
|
U té babky jde o uvědomění si svých práv a neuvdomění si toho,že právo je pouze to,co si člověk dokáže prosadit. Má přednost na přechodu,ale auta mají větší nárazník. Ve skutečnosti ta bába demonstruje chybnost přednosti chodců na přechodech.Prohlásila,že bude takto jednat, dokud tu nesmyslnou přednost nezruší. A hin suď ogare. Její sym sedí v kriminálu,protože přejel na přechodu ženskou s dítětem, která na přechod vběhla zcela nečekaně. Bylo to na přechodu, vinen byl řidič. A tak bába využívá své papíry na hlavu k tomu aby ukázal nesmyslnost té přednosti.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 10/12/2010 : 15:52:54
|
Ukázala komu tu "nesmyslnost"? Řidiči, který bude na přechody příště obezřetnější aby dával chodcům ještě větší přednost? Obráceně to asi funguje, ale zavání to stejně jakýmsi uskutečňování práva na lokální úrovni, což mi moc přínosné nepřijde. Maximálně by si lidé mohli postesknout, že jsou auta zbraně nebo když řídíš, tak jsi jednou nohou v kriminále.
Takhle se možná pěstují lidová moudra, ale z hlediska její motivace to může znamenat ještě jednu věc. Žije v nějaké iluzi o nastolení všeobecného pořádku formou personálního protestu. Což znamená, že si uspokojuje nějakou vnitřní potřebu říkat lidem co mají dělat. Což je stále její vnitřní problém, protože to vypadá jakoby si vystupování jednotlivců v jejím okolí jen špatně vyložila.
Tak jako tak si nemyslím, že jde o "prosazení práva", ale něco úplně jiného, tak jako vždycky. |
Edited by - neronis on 10/12/2010 15:53:36 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 10/12/2010 : 20:00:02
|
viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375&whichpage=17:
quote: Originally posted by Dalibor Grůza 30/10/2010
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dalibore. Ten brojler nemusel uhynout přirozeně,ale na cizopasníky. Tys dával psovi s počátku maso tepelně neupravené a tím jej nejspíše infikoval červi a ti se dostali do plic.A tak jsi paradoxně šetřil život červíků a ohrozil život Budda.Pokud se tak stalo,dostanou se červíci do jater a následně do mozku.Doporučuji návštěvu veterináře a vyštření na cizopasníky.
Sláva
Miloslave,
včera jsem nechal mému psu udělat rozbor krve, abych zjistil, jestli nemá parazity a zda mu neškodí to málo vařeného masa z přirozeně uhynutého zmraženého brojlera, které mu dávám vedle vegetariánské stravy. Výsledky budu vědět v pondělí.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
quote: Originally posted by Dalibor Grůza 07/11/2010
Dal jsem svému psovi dalších cca 30 gramů ze zmraženého těla přirozeně uhynutého ve dvou vodách vařeného brojlera, a to o den dříve.
Protože se stále drbe, i když jsem mu již zkrmil lék proti vnitřním parazitům. Dle veterináře mohou být příčiny zvýšeného množství jednoho z druhů bílých krvinek zjištěného u jeho posledního rozboru krve (viz výše) buď alergie nebo paraziti. Blechy nemá, jak ho veterinář prohlédl, vnitřní parazity zřejmě také ne, mohlo by jít o alergii na bezmasou stravu. Nemohl jsem tudíž u svého psa riskovat alergický šok, proto jsem mu zkrmil část mrtvého zvířete o den dříve. Přitom jsem vyšel ze své zkušenosti s jezením pouze rostlinných plodů a rostlinných semen, kdy mi nepomohlo mléko od bolestí břicha a dostal jsem alergický šok, kdy jsem zvracel a pokryl se na celém těle svědivou vyrážkou, což se ihned zlepšilo poté, co jsem si dal dvě tři vejce, a vyrážka poté zhruba za dvě hodiny zmizela. Stejný účinek, jako na mne mělo vejce, má zřejmě na mého psa potrava z mrtvých zvířat zejména maso a kosti. Proto, když se drbe, nemohu u své psa riskovat výše uvedený jeho život vážně ohrožující alergický šok jako v mém výše uvedeném případě a musel jsem mu dát potravu z mrtvého zvířete.
Literatura: www.zdn.cz/clanek/priloha-lekarske-listy/alergie-na-potraviny-152579" target="_blank">http://www.zdn.cz/clanek/priloha-lekarske-listy/alergie-na-potraviny-152579
quote: Originally posted by Dalibor Grůza 08/11/2010
Dnes jsem si u svého veterináře ověřil, že můj pes měl ve výše uvedeném rozboru krve zvýšené množství určitého druhu bílých krvinek, které se nazývají eozynofili. Podle mého veterináře může být příčina mnou mému psu zkrmovaný sýr Lučina, tedy alergie na mléko mého psa, když jsme vyloučili parazity. S mlékem totiž pes, resp. vlk nepříjde v přírodě do styku. Proto snížím krmnou dávku tohoto sýru mému psu.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Dnes jsem u svého veterináře zjistil, že zvýšené množství eozynofilů (jednoho z druhu bílých krvinek) při rozboru krve dne 29.10.2010 bylo zhruba dvojnásobné oproti běžnému množství. Toto množství by nemělo ohrožovat život mého psa, životu nebezpečné množství je podle mého veterináře až 10-násobné zvýšení eozynofilů, které značí nádor v organismu.
Můj pes se poslední dobou zároveň drbe méně, tedy mu očividně méně hrozí životu nebezpečnný alergický šok. Důvodem může být:
- lépe mu vyhovuje tvrdý bio sýr (viz výše) než měký tvarohový sýr Lučina, který jsem mu dával dříve? - postupně si zvyká na mléčnou (především sýrovou), vaječnou a rostlinnou stravu s malým množstvým potravy z přirozeně uhynulého kuřete-brojlera (viz výše)? - mírně větší množství potravy z uhynulého kuřete-brojlera, které jsemm mu v poslední době zkrmoval?
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 10/12/2010 20:03:03 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 11/12/2010 : 15:30:25
|
Dnes jsem začal svému psu zkrmovat minerální doplněk VITAPLASTIN forte s bioplexy, který již dlouho zkrmuji svým slepicím.
Minerální doplněk VITAPLASTIN forte s bioplexy od BIOVETY, a.s., Tyršova 409/40, Ivanovice na Hané v papírovém sáčku by neměl být ze zvířat (podle mého veterináře se to pozná z jeho 3 lété, nejdelší povolené doby upotřebitelnosti), z organických látek obsahuje pouze aminokyselin n-hydrát a vanilku, aminokyseliny se již dnes vyrábí z mikrobiologických zdrojů a vanilin je aromatický aldehyd z rostlinných zdrojů.
Literatura: Biochemie, Zdeněk Vodrážka, Academia, Praha 1999, KNIHA TŘETÍ, str. 72-73, 124
Informace:
Vitaplastin Forte je český výrobek firmy Biovety, a.s. A jedná se o obohacený výrobek Plastin o hořčík a i fosfor je více obsažen. Přečtěte si tedy také informace o výdobku Plastin zde.
Obsahuje 30% vápníku a 7,6% fosforu. Denní dávka (20 g) obsahuje množství 0,22 g hořčíku, což koni pokrývá asi 3% DDD.
Cílová zvířata: Kůň, osel, skot, koza, ovce, prase, skot, vietnamské prasátko, drůbež, ptactvo, kočka, pes, plazi, pštrosi
Vhodný zdroj: vápníku, fosforu, železa, jodu, zinku, hořčíku
Zajímavé: - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby vápníku pro 500 kg koně z 27 %. - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby fosforu pro 500 kg koně z 10,4 %. - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby jodu z 71 %. - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby železa z 38,7 %. Odměřování:
3 g: slabá kávová lžička 5 g: rovná kávová lžička 7 g: vrchovatá kávová lžička 20 g: vrchovatá polévková lžíce
ZVÍŘE MNOŽSTVÍ / DEN : Koně 10 - 50 g Prasata 5 - 10 g Selata 1 - 5 g Psi 1 - 5 g Drůbež 0,5 - 1,5 g Kuřata (50-100ks) 7 g
Skladování: Skladujte v suchu v neporušených obalech
Balení a trvanlivost: V papírovém obalu 1 kg.
Složení: Uhličitan vápenatý, hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrate (dikalciumfosfát), uhličitan hořečnatovápenatý, síran železnatý monohydrát, oxid železitý, oxid zinečnatý, chelát zinku a aminokyselin n-hydrát, chelát železa a aminokyselin n-hydrát, zchutňovadlo - vanilkové aroma, oxid měďnatý, chelát mědi a aminokyselin n-hydrát, oxid manganatý, chelát manganu a aminokyselin n-hydrát, jodid draselný. Výrobce: Bioveta, ČR Tabulka hodnot: obsah v 1 kg ve 20 g % DDD pro 500 kg koně v záchově sušina 900 g 18 g 0,2 % vápník 300 g 6 g 27 % fosfor 76 g 1,52 g 10,4 % sodík 1 g 0,02 g 0,1 % hořčík 11 g 0,22 g 2,9 % železo 8000 mg 160 mg 38,7 % zinek 1800 mg 36 mg 9,7 % měď 280 mg 5,6 6,7 % mangan 225 mg 4,5 mg 1,4 %
http://www.centrumkrmiv.cz/product/vitaplastin-forte-1-kg-96/
V něm obsažené anorganické látky jsou zároveň běžné přídatné látky používané v potravinářství, tzv. éčka (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_p%C5%99%C3%ADdatn%C3%BDch_l%C3%A1tek ), které nejsou vyloučeny pro vegetariánskou stravu podle seznamu zveřejněném na české wikipedii (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivo%C4%8Di%C5%A1n%C3%BD_produkt ).
Organické látky obsahují cheláty a n-hydrát aminokyselin, přičemž se běžně jedná o aminokyseliny ze sóji (viz http://www.nutratech.cz/akt_optimin2.php : A právě toto jsou kriteria, která byla zohledňována při výrobě chelátů obchodní značky OPTiMIN®. Tyto cheláty jsou vyráběny na základě hydrolýzy sójového proteinu. Za pomoci specifických proteolytických enzymů je rozpustný protein natráven a přeměněn na peptidy s krátkým řetězcem o určité molekulární hmotnosti. Druh enzymu a výrobní podmínky jsou pečlivě vybírány, aby vznikly peptidy s optimálními vazebnými schopnostmi pro stopové prvky, které vyhovují požadavkům maximální bio-využitelnosti stopového prvku. Rozpustný stopový prvek je vnesen do peptidového roztoku za podmínek, které vyhovují tvorbě požadovaných iontových a kovalentních vazeb mezi aminokyselinami a kovy. Průběh je bedlivě kontrolován a provádějí se rychlé testy na zjištění množství volných a vázaných kovů. Po skončení reakce se produkt suší ve sprejové sušárně a po usušení se získá sypký produkt, který je stabilní a vhodný pro použití ve výživě zvířat.)
Doba trvanlivosti VITAPLASTIN forte s bioplexy, která je 3 roky není sama o sobě rozhodující, protože, pokud je želatina uchovávána v původním obalu při vlhkkosti okolního vzduchu a s kontrolovanou teplotou, může vydržet prakticky navždy. Většina výrobců omezuje sice životnost jen na dva nebo tři roky, což má více co do činění se znehodnocením obalu než zkažením želatiny. http://www.gelatin-gmia.com/html/qanda.html
Přesto mému psa VITAPLASTIN forte s bioplexy příliš nechutnal, snědl ho jen malé množství, což by bylo jinak, jestliže by obsahoval vepřovou nebo hovězí želatinu nebo kosti. Zároveň v tomto případě by musel tento výrobek obsahovat více organických látek z kostí či kůže zvířat.
V pondělí zavolám do Biovety, a.s., aby mně mé výše uvedené domněnky buď potvrdili nebo vyvrátili.
Zároveň podle Filosofie rovnováhy nelze vyloučit zkrmovat mým slepicím a mém psu prověřené minerální doplňky, protože i já osobně musím jíst minerální doplněk vitamínu B12, který není obsažen v žádné frutariánské potravině, ani mléku ani vejcích v dostatečném množství, bez kterého mně hrozí vážné zdravotní problémy (minimálně 10 mikrogramů denně, viz Průvodce začínajícího vegetariána, Melinová V. a Davisová B., vydala Ing. Andrea Komínková, 2008, 1. vydání, s. 214), který stejně produkují při výrobě zásadně mikroorganismy-bakterie Pseudomonas denitrificans a Propionibacterium (Biochemie, Vodrážka Z., ACADEMIA, Praha 1999, KNIHA TŘETÍ, strana 114). Odepřít prověřené minerální doplňky zvířatům, když sám je používám by bylo v rozporu se zásadami reciprocity (vzájemnosti) a universality (všeobecnosti) každého pravidla, které jsou podstatou Kantova kategorického imperativu, na kterých stojí i má Filosofie rovnováhy.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz) |
Edited by - Dalibor Grůza on 11/12/2010 15:35:29 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/12/2010 : 11:46:20
|
quote: Originally posted by jrf
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
jrf,
můj pokus, jak působit co nejméně bolesti a smrti ve vztahu k slepicím a mému psovi jeho krmením co možná nejménším množstvím přirozeně uhynulých slepic či jiných zvířat, má podle mne dalekosáhlý význam pro budoucnost. Jestliže totiž můj pes a já se ve zdraví dožijeme vysokého věku, prožijeme šťasný, důstojný a dlouhý život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti, tak prokážeme, že je možné (stačí jen chtít) i pro šelmu čili masožravce žít v souladu se všemi ostatními živými tvory, čili vyznávat morálku lásky a lidskosti a nikoliv morálku nemilosrdného boje s nepřáteli a kořistí. Proto má význam sledovat v tomto topicu můj a mého psa chorobopis a množství gramů přirozeně uhynulých zvířat, které snědl po celou dobu našeho života, nejméně po celou dobu života mého psa.
Děkuji za odpověď Dalibore.
Celý tvůj plán je v ostrém rozporu s Darwinismem. Právě tvrdé a nemilosrdné podmínky, které jednotlivé druhy okusily v průběhu vývoje života na Zemi, přispěly k tomu, že přežili jen ti nejsilnější a nejodolnější. Tvá filosofie míru a omezování zabíjení až k dosažení alergických šoků je z globálního hlediska, tj. pro všechny živé tvory, trvale neudržitelná. A z hlediska dravců, kteří jsou po milióny let geneticky vybaveni k zabíjení ostatních zvířat a zvyklí pojídat jejích maso, likvidační.
Na druhou stranu ale musím upozornit na to, že trvale udržitelné není ani současné počínání člověka na této planetě. Proti Darwinismu jde i veškeré levičáctví a filantropie, naopak pravičáctví se svou selekcí nejschopnějších a likvidací neúspěšných je tvrdý Darwinismus, i když ne v pravém slova smyslu, protože ti slabší přecejen moc často neumírají. Stejně tak není trvale udržitelný i náš současný způsob soužití s přírodou, ale to už bych se dostával úplně jinam.
Tvá teorie tedy z mého hlediska není ani krokem dopředu, ani krokem zpět. (když pominu že bychom se zde na fóru asi neshodli na tom, co to znamená "dopředu")
Věřím a jedinou šancí pro mně jako psychicky i tělesně slabého člověka je být přítelem všech živých tvorů (lidí, zvířat, hmyzu, rostlin, hub, živých buněk, bakterií, virů apod.), masožravců i býložravců tím, že budu jim působit co možná nejméně smrti a bolesti a oni za to mi dopřejí lásku, zdraví, sílu, úspěch, milující ženu a děti, jenom musím být trpělivý (obrazně řečeno jít cestou dobrého a silného Boha). Cestou pro mně není jíst maso a posilovat, protože ženy uznávají pouze sílu, která je schopna ochránit ženu a její potomky, protože bych to duševně neunesl (obrazně řečeno jít cestou silného dravce, Ďábla).
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/12/2010 : 11:52:31
|
Včera můj pes možná snědl nějaké maso v misce se žrádlem pro kočku u mých rodičů, kterou jsem zapomněl odstranit z jeho dosahu. Dnes jsem viděl, jak můj pes snědl dvě kosti pohozené venku před domem mých rodičů, kam jsem ho dal, když jsem šel na mši do římsko-katolického kostela, aby nebyl doma sám v případě, že by dostal z mé stravy jeho život ohrožující alergický šok.
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/12/2010 : 17:27:59
|
Můj postoj z hlediska Filosofie rovnováhy ke všem jiným dosavadním učením (marxismu, římsko-katolickému křesťanství, nacismu, kapitalismu, hinduismu, satanismu, Marxovi, Leninu, Stalinovi, Ježíšovi, Nietzschemu, Hitlerovi, Mohamedovi-islámu, Buddhovi, Darwinovi, Mojžíši-židovství, Platónovi, Aristotelovi atd.) je následující:
Všichni tito lidé či učení bojovali se zlem-smrtí, v současnosti lze pokládat za pravděpodobné, že více v tomto boji se smrtí prohráli než zvítězili. Protože obecně řečeno, přes všechny činy těchto lidí a přes všechna tato učení lze v současnosti pokládat za pravděpodobné, že svět směřuje nezadržitelně k atomové válce, které žádný z těchto lidí a žádné z těchto učení není samo o sobě v přírodě schopno zabránit. A protože, osobně řečeno, ani jeden z těchto lidí a ani jedno z těchto učení není samo o sobě v přírodě schopno zaručit každému jeho členu dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez duševní a tělesné bolesti.
Jestli Filosofie rovnováhy jako spojení všech výše uvedených a řady dalších předchozích učení sama o sobě v přírodě, obecně řečeno, bude schopna zabránit atomové válce nebo, osobně řečeno, sama o sobě v přírodě bude schopna každému svému členu zajistit dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez tělesné a duševní bolesti, tedy více vyhrát než prohrát v boji se zlem-smrtí, nelze v současnosti pravděpodobně předpokládat, protože Filosofie rovnováhy existuje zatím velmi krátce.
Edited by - Dalibor Grůza on 12/12/2010 21:57:10 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/12/2010 : 09:57:54
|
Dal jsem svému psu dalších cca 50 gramů syrového zmraženého těla přirozeně uhynulého kuřete-brojlera včetně peří, které jsem měl ve své mrazničce a které jsem již dříve koupil spolu s druhým kusem celkem za 1000,- Kč (viz výše), protože měl větší průjem a průjmem se u mne rovněž projevoval nastupující život ohrožující alergický šok z nedostatku vajec (viz výše), který jsem nemohl riskovat z nedostatku potravy z mrtvých zvířat u svého psa.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2010 : 10:45:10
|
Dalibore. Ty mne lákáš k tomu abych zavedl cov přirozeně uhynulých zvířat. Tisícovka za kuře? Co bys dal za přirozeně uhynulého čuníka,nebo tele? Já bych je kupoval za pár drobných od veterináře aby je nemusel vozit do kafilerie a ty bys mně za to dával tisíce. To by nemusel být špatný džob. Selata i telata občas uhynou třeba díky zlomené noze, nebo nějakému hřebíku v krmení, maso je vlastně nezávadné,ale do obchodu nesmí. Já tak kupuji maso pro Luci a před Luci pro Arnu což byl Kavkazký medvědí ovčák ,kterému by se do tlamy vešla téměř i moje hlava.Dodážeš si představit, kolik toho taková obluda dokáže sežrat? Ne nechci být tvým zásobovatelem,ale snažím se tě ukázat,jakých pitomostí se dopouštíš díky své teorii rovnováhy,ale hlavně díky své nemoci. Přirozeně uhynulé kusy,čili chcplotiny jsou bezcenné a pokud je takto přeplácíš, nejednáš ani trošku moudře. To už raději posílej ty peníze potřebným, třeba mně.(dělám si srandu, nechci nic)Můžeš tím ale klidně zaplatit parádní dovolenou na Havaji nějakému bossovi charity a ještě mít pocit, že nějací chudí v Africe budou mít co do huby.Platit za chcíplé kuře tisícovku je však na Nobelovu cenu za blbost.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/12/2010 : 11:25:47
|
Dnes jsem začal svému psu zkrmovat minerální doplněk VITAPLASTIN forte s bioplexy, který již dlouho zkrmuji svým slepicím.
Minerální doplněk VITAPLASTIN forte s bioplexy od BIOVETY, a.s., Tyršova 409/40, Ivanovice na Hané v papírovém sáčku by neměl být ze zvířat (podle mého veterináře se to pozná z jeho 3 lété, nejdelší povolené doby upotřebitelnosti), z organických látek obsahuje pouze aminokyselin n-hydrát a vanilku, aminokyseliny se již dnes vyrábí z mikrobiologických zdrojů a vanilin je aromatický aldehyd z rostlinných zdrojů.
Literatura: Biochemie, Zdeněk Vodrážka, Academia, Praha 1999, KNIHA TŘETÍ, str. 72-73, 124
Informace:
Vitaplastin Forte je český výrobek firmy Biovety, a.s. A jedná se o obohacený výrobek Plastin o hořčík a i fosfor je více obsažen. Přečtěte si tedy také informace o výdobku Plastin zde.
Obsahuje 30% vápníku a 7,6% fosforu. Denní dávka (20 g) obsahuje množství 0,22 g hořčíku, což koni pokrývá asi 3% DDD.
Cílová zvířata: Kůň, osel, skot, koza, ovce, prase, skot, vietnamské prasátko, drůbež, ptactvo, kočka, pes, plazi, pštrosi
Vhodný zdroj: vápníku, fosforu, železa, jodu, zinku, hořčíku
Zajímavé: - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby vápníku pro 500 kg koně z 27 %. - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby fosforu pro 500 kg koně z 10,4 %. - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby jodu z 71 %. - 20 g Vitaplastinu pokryje denní potřeby železa z 38,7 %. Odměřování:
3 g: slabá kávová lžička 5 g: rovná kávová lžička 7 g: vrchovatá kávová lžička 20 g: vrchovatá polévková lžíce
ZVÍŘE MNOŽSTVÍ / DEN : Koně 10 - 50 g Prasata 5 - 10 g Selata 1 - 5 g Psi 1 - 5 g Drůbež 0,5 - 1,5 g Kuřata (50-100ks) 7 g
Skladování: Skladujte v suchu v neporušených obalech
Balení a trvanlivost: V papírovém obalu 1 kg.
Složení: Uhličitan vápenatý, hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrate (dikalciumfosfát), uhličitan hořečnatovápenatý, síran železnatý monohydrát, oxid železitý, oxid zinečnatý, chelát zinku a aminokyselin n-hydrát, chelát železa a aminokyselin n-hydrát, zchutňovadlo - vanilkové aroma, oxid měďnatý, chelát mědi a aminokyselin n-hydrát, oxid manganatý, chelát manganu a aminokyselin n-hydrát, jodid draselný. Výrobce: Bioveta, ČR Tabulka hodnot: obsah v 1 kg ve 20 g % DDD pro 500 kg koně v záchově sušina 900 g 18 g 0,2 % vápník 300 g 6 g 27 % fosfor 76 g 1,52 g 10,4 % sodík 1 g 0,02 g 0,1 % hořčík 11 g 0,22 g 2,9 % železo 8000 mg 160 mg 38,7 % zinek 1800 mg 36 mg 9,7 % měď 280 mg 5,6 6,7 % mangan 225 mg 4,5 mg 1,4 %
http://www.centrumkrmiv.cz/product/vitaplastin-forte-1-kg-96/
V něm obsažené anorganické látky jsou zároveň běžné přídatné látky používané v potravinářství, tzv. éčka (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_p%C5%99%C3%ADdatn%C3%BDch_l%C3%A1tek ), které nejsou vyloučeny pro vegetariánskou stravu podle seznamu zveřejněném na české wikipedii (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDivo%C4%8Di%C5%A1n%C3%BD_produkt ).
Organické látky obsahují cheláty a n-hydrát aminokyselin, přičemž se běžně jedná o aminokyseliny ze sóji (viz http://www.nutratech.cz/akt_optimin2.php : A právě toto jsou kriteria, která byla zohledňována při výrobě chelátů obchodní značky OPTiMIN®. Tyto cheláty jsou vyráběny na základě hydrolýzy sójového proteinu. Za pomoci specifických proteolytických enzymů je rozpustný protein natráven a přeměněn na peptidy s krátkým řetězcem o určité molekulární hmotnosti. Druh enzymu a výrobní podmínky jsou pečlivě vybírány, aby vznikly peptidy s optimálními vazebnými schopnostmi pro stopové prvky, které vyhovují požadavkům maximální bio-využitelnosti stopového prvku. Rozpustný stopový prvek je vnesen do peptidového roztoku za podmínek, které vyhovují tvorbě požadovaných iontových a kovalentních vazeb mezi aminokyselinami a kovy. Průběh je bedlivě kontrolován a provádějí se rychlé testy na zjištění množství volných a vázaných kovů. Po skončení reakce se produkt suší ve sprejové sušárně a po usušení se získá sypký produkt, který je stabilní a vhodný pro použití ve výživě zvířat.)
Doba trvanlivosti VITAPLASTIN forte s bioplexy, která je 3 roky není sama o sobě rozhodující, protože, pokud je želatina uchovávána v původním obalu při vlhkkosti okolního vzduchu a s kontrolovanou teplotou, může vydržet prakticky navždy. Většina výrobců omezuje sice životnost jen na dva nebo tři roky, což má více co do činění se znehodnocením obalu než zkažením želatiny. http://www.gelatin-gmia.com/html/qanda.html
Přesto mému psa VITAPLASTIN forte s bioplexy příliš nechutnal, snědl ho jen malé množství, což by bylo jinak, jestliže by obsahoval vepřovou nebo hovězí želatinu nebo kosti. Zároveň v tomto případě by musel tento výrobek obsahovat více organických látek z kostí či kůže zvířat.
V pondělí zavolám do Biovety, a.s., aby mně mé výše uvedené domněnky buď potvrdili nebo vyvrátili.
Zároveň podle Filosofie rovnováhy nelze vyloučit zkrmovat mým slepicím a mém psu prověřené minerální doplňky, protože i já osobně musím jíst minerální doplněk vitamínu B12, který není obsažen v žádné frutariánské potravině, ani mléku ani vejcích v dostatečném množství, bez kterého mně hrozí vážné zdravotní problémy (minimálně 10 mikrogramů denně, viz Průvodce začínajícího vegetariána, Melinová V. a Davisová B., vydala Ing. Andrea Komínková, 2008, 1. vydání, s. 214), který stejně produkují při výrobě zásadně mikroorganismy-bakterie Pseudomonas denitrificans a Propionibacterium (Biochemie, Vodrážka Z., ACADEMIA, Praha 1999, KNIHA TŘETÍ, strana 114). Odepřít prověřené minerální doplňky zvířatům, když sám je používám by bylo v rozporu se zásadami reciprocity (vzájemnosti) a universality (všeobecnosti) každého pravidla, které jsou podstatou Kantova kategorického imperativu, na kterých stojí i má Filosofie rovnováhy.
Dnes mi z Biovety, a.s. MVDr. VRÁNOVÁ Hana,Vedoucí úseku reklamy a podpory prodeje, 602 558 716, vranova.hana@bioveta.cz telefonicky potvrdila, že ve VITAPLASTIN forte není žádná živočišná složka.
Edited by - Dalibor Grůza on 13/12/2010 11:35:12 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/12/2010 : 11:30:19
|
Dalibore. Ty mne lákáš k tomu abych zavedl cov přirozeně uhynulých zvířat. Tisícovka za kuře? Co bys dal za přirozeně uhynulého čuníka,nebo tele? Já bych je kupoval za pár drobných od veterináře aby je nemusel vozit do kafilerie a ty bys mně za to dával tisíce. To by nemusel být špatný džob. Selata i telata občas uhynou třeba díky zlomené noze, nebo nějakému hřebíku v krmení, maso je vlastně nezávadné,ale do obchodu nesmí. Já tak kupuji maso pro Luci a před Luci pro Arnu což byl Kavkazký medvědí ovčák ,kterému by se do tlamy vešla téměř i moje hlava.Dodážeš si představit, kolik toho taková obluda dokáže sežrat? Ne nechci být tvým zásobovatelem,ale snažím se tě ukázat,jakých pitomostí se dopouštíš díky své teorii rovnováhy,ale hlavně díky své nemoci. Přirozeně uhynulé kusy,čili chcplotiny jsou bezcenné a pokud je takto přeplácíš, nejednáš ani trošku moudře. To už raději posílej ty peníze potřebným, třeba mně.(dělám si srandu, nechci nic)Můžeš tím ale klidně zaplatit parádní dovolenou na Havaji nějakému bossovi charity a ještě mít pocit, že nějací chudí v Africe budou mít co do huby.Platit za chcíplé kuře tisícovku je však na Nobelovu cenu za blbost.
Sláva
Miloslave,
přirozeně uhynulé zvířata můžeš sehnat za současného (podle mne špatného) právního stavu pouze na černém trhu, veterináři aj. totiž ze zákona musí přirozeně uhynulé kusy vozit do kafilérie a nesmí je prodávat.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/12/2010 : 15:55:35
|
Dalibore. Pokud jsi členem kynologického klubu, můžeš maso těch uhynulých kusů po veterinářské prohlídce lacino koupit. Nejsi li členem, můžeš se s nějakým kynologem domluvit a nakupovat to přes něj. Někdy to dostaneš zmražené a lisované do kvádrů. To bývá dražší,ale stále levnější než jateční kuře v obchodě. Možností je hodně,ale dávat za chcíplé kuře tisícovku je výsměch zdravému rozumu,protože zdravé kuře většinou nestojí víc než šedesát korun a to je k humání spotřebě.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/12/2010 : 19:23:19
|
Dalibore. Pokud jsi členem kynologického klubu, můžeš maso těch uhynulých kusů po veterinářské prohlídce lacino koupit. Nejsi li členem, můžeš se s nějakým kynologem domluvit a nakupovat to přes něj. Někdy to dostaneš zmražené a lisované do kvádrů. To bývá dražší,ale stále levnější než jateční kuře v obchodě. Možností je hodně,ale dávat za chcíplé kuře tisícovku je výsměch zdravému rozumu,protože zdravé kuře většinou nestojí víc než šedesát korun a to je k humání spotřebě.
Sláva
Miloslave,
podle mne v kynologickém klubu můžeš koupit akorát tzv. výsekové maso (viz citace níže), nikoliv přirozeně uhynulé zvířata, informaci, že přirozeně uhynulá zvířata musí skončit v kafilerii a nesmí se prodávat, mám od svého veterináře.
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:25 Citát
Prosím, tušíte někdo, v čem se liší maso prodávané pro psy (Falco, Vetamix apod.) od masa lidského? Já když to kupuji od Falca, tak jsou to regulérní celé flákoty hovězího zadního, předního, celá kuřata, celé kusy vepřového. Žádné rozemleté sračky odpadu z jatek. Takže v čem je to maso "nevhodné pro lidi"? Že by z léky utrácených zvířat? Nebo nemocných kusů? Nebo starých zvířat? ... jana33 Člen # Zasláno: 25 Zář 2006 10:57 Citát
No já myslím,že to je stejný maso,co se dřív prodávalo v nuceným výseku,takže kusy,co si přerazej hnátky nebo musí být utracený z jinýho důvodu, "nedochůdčata" atd.
blanulinka1 Člen # Zasláno: 25 Zář 2006 11:55 Citát
Garfield většinou jde o tzv. výsekové maso, tzn. že je to maso např. ze zvířat co si při cestě na porážku, nebo v chlívě třeba zlomila nohu, nebo měla nějaký úraz...
viz www.cz-pes.cz/diskuse/7_4643_0.html" target="_blank">http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_4643_0.html |
Edited by - Dalibor Grůza on 13/12/2010 19:25:05 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/12/2010 : 21:13:06
|
Můj postoj z hlediska Filosofie rovnováhy ke všem jiným dosavadním učením (marxismu, římsko-katolickému křesťanství, nacismu, kapitalismu, hinduismu, satanismu, Marxovi, Leninu, Stalinovi, Ježíšovi, Nietzschemu, Hitlerovi, Mohamedovi-islámu, Buddhovi, Darwinovi, Mojžíši-židovství, Platónovi, Aristotelovi atd.) je následující:
Všichni tito lidé či učení bojovali se zlem-smrtí, v současnosti lze pokládat za pravděpodobné, že více v tomto boji se smrtí prohráli než zvítězili. Protože obecně řečeno, přes všechny činy těchto lidí a přes všechna tato učení lze v současnosti pokládat za pravděpodobné, že svět směřuje nezadržitelně k atomové válce, které žádný z těchto lidí a žádné z těchto učení není samo o sobě v přírodě schopno zabránit. A protože, osobně řečeno, ani jeden z těchto lidí a ani jedno z těchto učení není samo o sobě v přírodě schopno zaručit každému jeho členu dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez duševní a tělesné bolesti.
Jestli Filosofie rovnováhy jako spojení všech výše uvedených a řady dalších předchozích učení sama o sobě v přírodě, obecně řečeno, bude schopna zabránit atomové válce nebo, osobně řečeno, sama o sobě v přírodě bude schopna každému svému členu zajistit dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez tělesné a duševní bolesti, tedy více vyhrát než prohrát v boji se zlem-smrtí, nelze v současnosti pravděpodobně předpokládat, protože Filosofie rovnováhy existuje zatím velmi krátce.
Kdy bude obecně přijata Filosofie rovnováhy a kdy bude uzákoněna porážková daň?
Člověk je sice všežravec, u současné lidské společnosti však převažuje chování predátorů (tj. masožravců-dravců-šelem). Obrovská spotřeba masa v současné lidské společnosti je spojena s nutností obrovského množství lidské kořisti-hospodářských zvířat. Člověk se od přírodních predátorů liší pouze tím, že se zcivilizoval ve smyslu, že si kořist neloví a nezabijí každý člověk-predátor sám, ale prostřednictvím hospodářských velkochovů, jatek a obchodů, kde kupuje tuto kořist již zabitou.
Toto chování smečky predátorů v případě současné lidské společnosti, která žije na úkor kořisti, nezakazuje ani většina náboženství, ani současné mé římsko-katolické křeštanství, které rovněž obhajuje podobu smečky predátorů tvořené všemi lidmi na úkor zvířecí kořisti.
Proto lze použít níže uvedený známý model vztahu predátor a kořist rovněž v případě současné lidské společnosti. Existuje matematický model predátor-kořist. Závislost množství kořisti na množství predátora lze ve zkratce vyjádřit následujícím způsobem: Čím víc přibývá kořisti, tím víc s jistým zpožděním začne přibývat predátor. Větší množství predátora zvýší tlak na kořist a té tak začne ubývat. Posléze s klesajícím množstvím kořisti začne klesat i množství predátorů, kterým ubývá potrava. S ubývajícím množství predátorů se pokles kořisti zastaví a její množství začne opět stoupat. Klasické oscilace predátora a kořisti byly v přírodě popsány především v případech, kdy predátor má jen jednu převažující kořist: tedy především vlk + zajíc bělák a liška polární + lumík v polárních oblastech. Délka oscilace kolísá mezi 6 a 10 lety podle podmínek prostředí. (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Pred%C3%A1tor )
Z výše uvedené plyne, že mírové vztahy mezi smečkami predátorů v přírodě mohou přetrvávat pouze v případě dostatku kořisti pro všechny predátory, kdy se predátoři přecpávají(bezuzdně konzumují) kořist a kdy se predátoři velmi rychle množí. Následné ubývání přemnožených predátorů v přírodě při nedostatku jejich kořisti má v přírodě podobu nemilosrdného boje na život a na smrt mezi smečkami predátorů o kořist. V přírodě tak přežijí tento boj při nedostatku kořisti pouze nejsilnější predátoři, resp. nejsilnější smečky predátorů.
Použijeme-li výše uvedený model predátor-kořist na současnou predátorskou lidskou společnost, pak to znamená, že nám v dohledné budoucnosti hrozí nemilosrdný boj mezi jednotlivými národy, resp. státy (smečkami přemnožených predátorů) o nedostatečnou kořist, resp. potravu. V minulosti šlo o světové války, další války přemnožených smeček predátorů-národů, resp. států už však budou dříve nebo později mít podobu atomové války.
Filosofie rovnováhy řeší tento problém predátorské povahy současné lidské společnosti zavedením porážkové daně a chováním hospodářských zvířat do jejich přirozené smrti a spotřeby takto přirozeně uhynulých zvířat, které by nepodléhali porážkové dani. Avšak zřejmě nelze předpokládat, že současná predátorská lidská společnost přijme toto řešení před tím, než dojde k predátorstvím zapříčiněné světové krizi v podobě alespoň lokální atomové války přemnožených smeček lidských predátorů, resp. národů či států z důvodu nedostatku potravy v důsledku velkochovů hospodářských zvířat-kořisti.
Filosofie rovnováhy zároveň věří, že spravedlivý lidé, kteří ve svém životě působí co možná nejméně smrti a bolesti živých tvorů přečkají tuto nejméně lokální atomovou válku ve zdraví z důvodu přátelství jimi zachráněných živých tvorů, zejména živých mikroorganismů, jejichž chování předurčuje dění v našem makrosvětě.
Edited by - Dalibor Grůza on 13/12/2010 21:19:12 |
|
|
Topic |
|
|
|