www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/12/2010 :  12:33:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Snažím se v tom vyznat a stále mám dojem, že pokračuješ tvrdošíjně na pokusu, který již dávno nemá jakoukoliv výpovědní hodnotu.Ten pokus je dávno znehodnocený a nemá význam v něm pokračovat. Cenu by mohlo mít to dění při pokusu vyhodnotit,ale mám takový dojem,že závěrů příliš mnoho nebude a budou mít hodnotu informací známých malým dětem, jako třeba fakt,že masořravec má sv trávení a látkovou výměnu nastavenou na maso.Pokud půjdeš do hloubky, mohl bys poznat,že nejvíce citlivý na nedostatek určitých látek, je mozek.Deficit těcho určitých látek vede u psa k vnějším projevům, jako jsou třes a může dojít časem i k trvalé poruše nervů a mozku. Totéž platí i pro tebe.
Skus si trošku zavzpomínat a napiš co bylo dříve? Tvoje vegetariánství, nebo schizofrenie??? Já bych řekl, že tím prvním bylo vegetariánství, které zavinilo nedostatek určitých látek nutných k funkci a životu mozku ,což se projevilo poruchou, čili schizofrenií. To vše a mnhé jiné je možno vyvodit s pokusu na tvé zahradě,ale pokračovat v něm již smysl postrádá.Doporučuji koupit kvalitní granule pro masožravce a doplňovat toto částmi kuřat s tvé lednice a to povařenými a daných psovi i s tím vývarem. Poznáš tak, jak se bude pes zotavovat a poznáš,že by normální lidská strava zlepšila i tvůj stav.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/12/2010 :  15:14:11  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Snažím se v tom vyznat a stále mám dojem, že pokračuješ tvrdošíjně na pokusu, který již dávno nemá jakoukoliv výpovědní hodnotu.Ten pokus je dávno znehodnocený a nemá význam v něm pokračovat. Cenu by mohlo mít to dění při pokusu vyhodnotit,ale mám takový dojem,že závěrů příliš mnoho nebude a budou mít hodnotu informací známých malým dětem, jako třeba fakt,že masožravec má sv trávení a látkovou výměnu nastavenou na maso.Pokud půjdeš do hloubky, mohl bys poznat,že nejvíce citlivý na nedostatek určitých látek, je mozek.Deficit těcho určitých látek vede u psa k vnějším projevům, jako jsou třes a může dojít časem i k trvalé poruše nervů a mozku. Totéž platí i pro tebe.
Skus si trošku zavzpomínat a napiš co bylo dříve? Tvoje vegetariánství, nebo schizofrenie??? Já bych řekl, že tím prvním bylo vegetariánství, které zavinilo nedostatek určitých látek nutných k funkci a životu mozku ,což se projevilo poruchou, čili schizofrenií. To vše a mnhé jiné je možno vyvodit s pokusu na tvé zahradě,ale pokračovat v něm již smysl postrádá.Doporučuji koupit kvalitní granule pro masožravce a doplňovat toto částmi kuřat s tvé lednice a to povařenými a daných psovi i s tím vývarem. Poznáš tak, jak se bude pes zotavovat a poznáš,že by normální lidská strava zlepšila i tvůj stav.

Sláva

Miloslave,

dřív byl strach a schizofrenie, první vážný záchvat byl zhruba v mém věku 19 let, kdy jsem ještě vůbec neslyšel a nepřemýšlel o vegetariánství, resp. frutariánství. Léky jako plegomazin a haloperidol (neuroleptika prvé generace), při kterých nešlo studovat a pracovat pro jejich závažné vedlejší účinky, jsem postupně bez konsultace s lékaři o své vůli vysadil. Poté jsem vydržel zhruba 8 let bez léků, dokončil vysokou školu a další vážný záchvat přišel v roce 1999 v mých 26 letech, kdy jsem již delší dobu zkoušel být vegetarián ale ne frutarián, protože tehdy ještě neexistovali prodejny zdravé výživy v takové míře jako dnes. Od té doby jsem bral risperdal (mezitím nově objevené neuroleptikum druhé generace bez závažných vedlejších účinků). V roce 2004 přišel další vážný záchvat, v té době jsem nebyl vegetarián. Poté mi zvýšili risperdal a začal jsem být vegetarián. V roce 2008 přišel poslední vážný záchvat, tehdy jsem také přešel na frutariánství s vegetariánskými nutnými výjimkami (viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz). Zvláštností toho bylo, že ačkoliv před tím jsem byl v nemocnici při každém vážném záchvatu několik měsíců, naposledy, kdy jsem v nemocnici přešel na frutariánství, jsem byl v nemocnici pouze týden, poté jsem odešel na revers a od té doby se vážný záchvat neopakoval. V mezidobí vážných záchvatů jsem si udělal dva doktoráty, advokátní zkoušky, zkoušky insolvenčního správce, absolvoval praxi advokátního koncipienta a osm let se věnuji vcelku úspěšně advokacii a byl jsem konkursní a nyní insolvenční správce a pořídil si několik nemovitostí. Od posledního vážného záchvatu beru nově injekčně cisordinol depot (jednu injekci za 21 dnů) a kventiax (50 mg na noc každý den). Filosofii rovnováhy jsem vymýšlel od prvního záchvatu v roce 1992, psát jsem ji začal od roku 1999/2000 do teď. Nyní jsem (snad již konečně) dokončil její knižní podobu viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz , nyní pokračuji již pouze v tomto topicu na www.filosofie.cz .

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 05/12/2010 15:41:58
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/12/2010 :  15:32:02  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Protože je zima a mráz a můj pes se trochu více drbal a dále třásl jakoby zimou, tak jsem mu dal dalších cca 20 gramů syrového zmraženého těla přirozeně uhynutého brojlera-kuřete, které mám ve svém mrazáku.

Edited by - Dalibor Grůza on 05/12/2010 15:34:34
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 07/12/2010 :  18:33:15  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Protože můj pes měl trochu průjem a trochu se mu chtělo zvracet, ale nezvracel, tak jsem mu dal dalších zvážených 51 gramů syrového zmraženého těla přirozeně uhynutého brojlera-kuřete, kterého jsem měl ve svém mrazáku. Tím jsem dnes spotřeboval první přirozeně uhynuté kuře, které jsem svému psu skrmoval od 11.7.2010 a výlučně od 5.9.2010, od kdy můj pes téměř neměl jinou stravu z těl mrtvých zvířat kromě toho, co si našel venku nebo mu dali přes můj zákaz či bez mého vědomí mí rodiče. To by značilo nezbytnou spotřebu mrtvých těl pro mého 4 letého psa vážícího 10 kilogramů výlučně nejvýše 4 přirozeně uhynuté střední brojlery-kuřata za rok.

(www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts

Posted - 09/12/2010 :  00:56:23  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, dokázal bys nás ušetřit výblevů o psí sračce? Pes a ty nejste jediní dva, kdo by tu rád zůstal v rovnováze..

A propos, kde vůbec v Hustopečích bydlíte?

Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 09/12/2010 :  12:27:55  Show Profile  Reply with Quote
Mě to připadá občas poučné.

http://www.ulozto.cz/6733059/ace-ventura-1-zvireci-detektiv-cz-by-mateshanusch-avi

Edited by - neronis on 09/12/2010 12:28:28
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 09/12/2010 :  15:51:41  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by µ???????

Dalibore, dokázal bys nás ušetřit výblevů o psí sračce? Pes a ty nejste jediní dva, kdo by tu rád zůstal v rovnováze..

A propos, kde vůbec v Hustopečích bydlíte?

Máš pravdu, příliš se o svého psa bojím a potravu z přirozeně mrtvých zvířat mu dávám příliš často, kdybych mu dával 1gram na kilo jeho živé váhy a den, tak bych mu měl další dávku potravy z přirozeně mrtvých zvířat dát až 19.12.2010.

Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 09/12/2010 :  22:52:22  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, gramáž přirozeně uhynulých zvířat už je docela ohraná, mohl bys nás začít bavit něčím jiným? Víš, mám tě prokouknutého hned od začátku

Mimochodem, jsi si vědom toho, že tvůj poslední příspěvek vůbec není reakcí na to co píše kajícník?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/12/2010 :  07:27:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jrf.
Schizofrenici mají vážný problém a to ten, že je nikdo nechce poslouchat a oni se potřebují vymluvit a to o čemkoliv,třeba o psím průjmu.Otázkou je zda naslouchat a třeba oponovat aby se jim ulevilo a aby se dostali blíže k reálnému světu, nebo je odehnat.Vlastně jej ani odhánět nemusíš. Stačí když nebudeš reagovat.Psychiatr by nejspíše doporučil nereagovat a nechat schizofrenika aby si to protrpěl,aby si sáhnul na dno.Schizofrenie a filosofie k sobě mají blízko. Jedni i druzí se potřebují vymluvit s toho, čeho mají plnou hlavu.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 10/12/2010 :  10:22:43  Show Profile  Reply with Quote
Slávo, spíš bych řekl, že pokud jde o problém ve vnímání reality, je zapotřebí jej pomalými krůčky k vnímání reality vést. Pokud se schizofrenik zasekne tím, že si "sáhne na dno", může si vytvořit v hlavě iluzi, která bude trvalá. Je to jako s ženskou, která má příliš mnoho estrogenu (v poměru), pokud neustále naráží na společenské konflikty a nenaučí se používat kortizol (hledět na ostatní a porovnávat je se sebou) takovým tím extrovertním stylem, je už potom pozdě na všechno, možná. U chlapa to má podobný efekt, ale směřuje to k neustálému vytváření hodnot. Ono by to nebylo špatné, kdyby byly použitelné.

Akorát je asi špatně, když zná svou diagnózu. Podle mě by neměl vědět ani to, že má schizofrenii. "Nemoc" má totiž pro člověka jiný význam než subjektivní problém.

Edited by - neronis on 10/12/2010 10:25:35
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 10/12/2010 :  10:28:42  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a9-seria/a9x14/
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 10/12/2010 :  11:12:34  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jrf

Dalibore, gramáž přirozeně uhynulých zvířat už je docela ohraná, mohl bys nás začít bavit něčím jiným? Víš, mám tě prokouknutého hned od začátku

Mimochodem, jsi si vědom toho, že tvůj poslední příspěvek vůbec není reakcí na to co píše kajícník?

jrf,

můj pokus, jak působit co nejméně bolesti a smrti ve vztahu k slepicím a mému psovi jeho krmením co možná nejménším množstvím přirozeně uhynulých slepic či jiných zvířat, má podle mne dalekosáhlý význam pro budoucnost. Jestliže totiž můj pes a já se ve zdraví dožijeme vysokého věku, prožijeme šťasný, důstojný a dlouhý život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti, tak prokážeme, že je možné (stačí jen chtít) i pro šelmu čili masožravce žít v souladu se všemi ostatními živými tvory, čili vyznávat morálku lásky a lidskosti a nikoliv morálku nemilosrdného boje s nepřáteli a kořistí. Proto má význam sledovat v tomto topicu můj a mého psa chorobopis a množství gramů přirozeně uhynulých zvířat, které snědl po celou dobu našeho života, nejméně po celou dobu života mého psa.

Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 10/12/2010 :  12:27:25  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

jrf,

můj pokus, jak působit co nejméně bolesti a smrti ve vztahu k slepicím a mému psovi jeho krmením co možná nejménším množstvím přirozeně uhynulých slepic či jiných zvířat, má podle mne dalekosáhlý význam pro budoucnost. Jestliže totiž můj pes a já se ve zdraví dožijeme vysokého věku, prožijeme šťasný, důstojný a dlouhý život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti, tak prokážeme, že je možné (stačí jen chtít) i pro šelmu čili masožravce žít v souladu se všemi ostatními živými tvory, čili vyznávat morálku lásky a lidskosti a nikoliv morálku nemilosrdného boje s nepřáteli a kořistí. Proto má význam sledovat v tomto topicu můj a mého psa chorobopis a množství gramů přirozeně uhynulých zvířat, které snědl po celou dobu našeho života, nejméně po celou dobu života mého psa.

Děkuji za odpověď Dalibore.

Celý tvůj plán je v ostrém rozporu s Darwinismem. Právě tvrdé a nemilosrdné podmínky, které jednotlivé druhy okusily v průběhu vývoje života na Zemi, přispěly k tomu, že přežili jen ti nejsilnější a nejodolnější. Tvá filosofie míru a omezování zabíjení až k dosažení alergických šoků je z globálního hlediska, tj. pro všechny živé tvory, trvale neudržitelná. A z hlediska dravců, kteří jsou po milióny let geneticky vybaveni k zabíjení ostatních zvířat a zvyklí pojídat jejích maso, likvidační.

Na druhou stranu ale musím upozornit na to, že trvale udržitelné není ani současné počínání člověka na této planetě. Proti Darwinismu jde i veškeré levičáctví a filantropie, naopak pravičáctví se svou selekcí nejschopnějších a likvidací neúspěšných je tvrdý Darwinismus, i když ne v pravém slova smyslu, protože ti slabší přecejen moc často neumírají. Stejně tak není trvale udržitelný i náš současný způsob soužití s přírodou, ale to už bych se dostával úplně jinam.

Tvá teorie tedy z mého hlediska není ani krokem dopředu, ani krokem zpět. (když pominu že bychom se zde na fóru asi neshodli na tom, co to znamená "dopředu")
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/12/2010 :  13:17:07  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Nemoc" má totiž pro člověka jiný význam než subjektivní problém
Neronisi.

Tak tohle je skutečně průser.Vím že dělám blbosti jako následek nemoci, budu je dělat dál, protože za to vlastně nemohu. Choroba ty blbiny omlouvá. Já dokonce znám starou bábu,která na přechodu pro chodce skáče před auta s tím,že oni budou potrestaní a ne ona, protože ona má papíry na hlavu. A to je skutečnost.Místní ji už znají,ale zajímavé je pozorovat přespolní.To by stálo za to natočit.Až ji někdo přejede,pak jí to bude fuk,ale řidič bude mít skažený život.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 10/12/2010 :  14:55:17  Show Profile  Reply with Quote
Tak i nemocní se chtějí cítit příjemně. Když jim choroba nabízí nové spektrum možností, tak jej budou využívat, nehledě na to jaký to má na ně vliv. Ta babka by to nedělala, kdyby z toho neměla radost. Nicméně v takovém případě jde o celkem zdravý způsob uvažování, protože si rozumově vyhodnotila, že na to má ve svém stavu jakési právo.

Problém totiž tkví v tom, že pokud je ona "nemoc" důsledek nějaké neschopnosti vysvětlit si chování společnosti nebo neochoty jí v té podobě akceptovat, onen příjemný efekt pro mozek už nelze vyvolávat tímto způsobem, ale třeba úplně jiným, zcela nespolečenským.

http://www.southparkonline.eu/a11-seria/a11x07/

Edited by - neronis on 10/12/2010 15:03:15
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000