Author |
Topic |
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 09/11/2010 : 14:43:21
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Jestliže by pro masožravá zvířata byly humánně naším zemědělstvím produkovány přirozeně uhynulé zdechliny hospodářských zvířat, tak by nehrozilo, že nebudou našimi zemědělci chovány např. prasata, husy, kachny, krávy slepice apod. Představuji si to tak, že by se v humánních resp. ekologických chovech čekalo až nějaké hospodářské zvíře přirozeně umře, aby mohlo být snězeno masožravci, kteří nepřežijí bez potravy z mrtvých zvířat jako např. můj pes. A protože lidé budou vždy chovat psy, kočky, hady, lvy, tygry a jiné masožravce, tak by měla i hospodářská zvířata zaručeno své právo na existenci, i když by se z většiny lidí stali vegetariáni. Zároveň by tyto chovy hospodářských zvířat vyhovovaly požadavku humanity, byly by ekologické, čili by zde nehynula zvířata záměrně ale přirozeně např. stářím či nevyléčitelnými nemocemi.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Protože mně v chovu dlouho přirozeně neuhynula žádná slepice, snažil jsem se sehnat přirozeně uhynutou slepici nutnou jako humánní potravu pro mého psa někde jinde, bezúspěšně. Veterinář mi řekl, že oficiálně v evidovaných chovech to nepůjde, protože se zde každé úmrtí zvířete musí evidovat a mrtvola odvézt do kafilerie. Proto jsem nabídl jednomu svému známému agronomovi v zemědělském družstvu, že zaplatím za přirozeně zemřelou slepici 1000,- Kč. On mě přislíbil, že za tu cenu přirozeně uhynulou slepici sežene.
Kdyby byla taková cena v zemědělské velkovýrobě (viz výše), tak by se vyplatilo chovat hospodářská zvířata v ekologických-humánních velkochovech na produkci přirozeně uhynulých mrtvol zvířat.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 09/11/2010 14:47:08 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 09/11/2010 : 20:28:07
|
Dal jsem svému psovi dalších cca 30 gramů ze zmraženého těla přirozeně uhynutého ve dvou vodách vařeného brojlera, a to o den dříve.
Protože se stále drbe, i když jsem mu již zkrmil lék proti vnitřním parazitům. Dle veterináře mohou být příčiny zvýšeného množství jednoho z druhů bílých krvinek zjištěného u jeho posledního rozboru krve (viz výše) buď alergie nebo paraziti. Blechy nemá, jak ho veterinář prohlédl, vnitřní parazity zřejmě také ne, mohlo by jít o alergii na bezmasou stravu. Nemohl jsem tudíž u svého psa riskovat alergický šok, proto jsem mu zkrmil část mrtvého zvířete o den dříve. Přitom jsem vyšel ze své zkušenosti s jezením pouze rostlinných plodů a rostlinných semen, kdy mi nepomohlo mléko od bolestí břicha a dostal jsem alergický šok, kdy jsem zvracel a pokryl se na celém těle svědivou vyrážkou, což se ihned zlepšilo poté, co jsem si dal dvě tři vejce, a vyrážka poté zhruba za dvě hodiny zmizela. Stejný účinek, jako na mne mělo vejce, má zřejmě na mého psa potrava z mrtvých zvířat zejména maso a kosti. Proto, když se drbe, nemohu u své psa riskovat výše uvedený jeho život vážně ohrožující alergický šok jako v mém výše uvedeném případě a musel jsem mu dát potravu z mrtvého zvířete.
Literatura: http://www.zdn.cz/clanek/priloha-lekarske-listy/alergie-na-potraviny-152579
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Dnes jsem dal svému psu cca 40 gramů mražené těla přirozeně uhynutého vařeného kuřete-brojlera, které mám ve své mrazničce, a to o den dříve, protože se více drbal a nemohl jsem u něj riskovat jeho život ohrožující alergický šok (viz výše).
Edited by - Dalibor Grůza on 09/11/2010 20:35:48 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 09/11/2010 : 20:33:11
|
Dal jsem svému psovi dalších cca 30 gramů ze zmraženého těla přirozeně uhynutého ve dvou vodách vařeného brojlera, a to o den dříve.
Protože se stále drbe, i když jsem mu již zkrmil lék proti vnitřním parazitům. Dle veterináře mohou být příčiny zvýšeného množství jednoho z druhů bílých krvinek zjištěného u jeho posledního rozboru krve (viz výše) buď alergie nebo paraziti. Blechy nemá, jak ho veterinář prohlédl, vnitřní parazity zřejmě také ne, mohlo by jít o alergii na bezmasou stravu. Nemohl jsem tudíž u svého psa riskovat alergický šok, proto jsem mu zkrmil část mrtvého zvířete o den dříve. Přitom jsem vyšel ze své zkušenosti s jezením pouze rostlinných plodů a rostlinných semen, kdy mi nepomohlo mléko od bolestí břicha a dostal jsem alergický šok, kdy jsem zvracel a pokryl se na celém těle svědivou vyrážkou, což se ihned zlepšilo poté, co jsem si dal dvě tři vejce, a vyrážka poté zhruba za dvě hodiny zmizela. Stejný účinek, jako na mne mělo vejce, má zřejmě na mého psa potrava z mrtvých zvířat zejména maso a kosti. Proto, když se drbe, nemohu u své psa riskovat výše uvedený jeho život vážně ohrožující alergický šok jako v mém výše uvedeném případě a musel jsem mu dát potravu z mrtvého zvířete.
Literatura: http://www.zdn.cz/clanek/priloha-lekarske-listy/alergie-na-potraviny-152579
Dnes jsem si u svého veterináře ověřil, že můj pes měl ve výše uvedeném rozboru krve zvýšené množství určitého druhu bílých krvinek, které se nazývají eozynofili. Podle mého veterináře může být příčina mnou mému psu zkrmovaný sýr Lučina, tedy alergie na mléko mého psa, když jsme vyloučili parazity. S mlékem totiž pes, resp. vlk nepříjde v přírodě do styku. Proto snížím krmnou dávku tohoto sýru mému psu.
Dnes jsem dal svému psu cca 30 gramů sýru Lučina z mikrobiálních sýřidel za dva dny, protože ze svého výše uvedeného pokusu na sobě se domnívám, že důvodem zřejmě potravní alergie mého psa, když se drbe, není mléko samo o sobě ale nedostatek masa, jako u výše uvedeného pokusu na mně to byly vejce.
Edited by - Dalibor Grůza on 09/11/2010 20:34:55 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 09/11/2010 : 22:25:02
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dalibore. Ten brojler nemusel uhynout přirozeně,ale na cizopasníky. Tys dával psovi s počátku maso tepelně neupravené a tím jej nejspíše infikoval červi a ti se dostali do plic.A tak jsi paradoxně šetřil život červíků a ohrozil život Budda.Pokud se tak stalo,dostanou se červíci do jater a následně do mozku.Doporučuji návštěvu veterináře a vyštření na cizopasníky.
Sláva
Miloslave,
včera jsem nechal mému psu udělat rozbor krve, abych zjistil, jestli nemá parazity a zda mu neškodí to málo vařeného masa z přirozeně uhynutého zmraženého brojlera, které mu dávám vedle vegetariánské stravy. Výsledky budu vědět v pondělí.
Miloslave,
ještě jednou dík, zřejmě jsi měl pravdu, podle rozboru krve měl můj pes zvýšené množství jednoho z pěti druhů bílých krvinek, což značí parazity nebo alergie. Od včerejška jsem mu na radu veterináře začal podávat tekutý prostředek na hubení vnitřních parazitů k vnitřnímu užití, který mě dal veterinář. Dnes jsme s veterinářem vyloučili blechy jako zdroj alergie.
Krevní rozbor dále prokázal úplnou úpravu hodnot červených krvinek, kterých je nyní normální množství a velikost. Čímž zatím došlo k prokázání mé teorie, že mému psu stačí minimálně 1g zmraženého těla vařeného přirozeně uhynutého brojlera na kilogram psovy živé váhy a den.
Dnes jsem dal svému psu dalších cca 50g zmraženého těla vařeného přirozeně uhynutého brojlera, které mám ve své mrazničce.
Miloslave,
můj výše uvedený způsob hubení vnitřních parazitů mého psa univerzálním veterinárním léčivem byl chybný, neboť byl v rozporu s druhou zásadou mé Filosofie rovnováhy, podle které musí člověk působit co možná nejméně smrti jiných živých tvorů jako člověka. Podle této zásady není správné rovněž dávat psům universální odčervovací tabletu, jak jsem činil v minulosti u svého psa.
Správně podle mé Filosofie rovnováhy jsem povinen nechat udělat psovi veterinární rozbor jeho stolice (tj. lejna, tj. hovna). Podle druhu zjištěných parazitů se poté informovat u veterináře, zda tento druh parazita vážně ohrožuje zdraví lidí, psů nebo jiných zvířat. V případě tohoto vážného ohrožení zdraví evolučně dokonalejších živých tvorů (tj. více cítících bolest) jako tento parazit bych měl použít speciální veterinární léčivo na hubení pouze takovýchto parazitů. V případě, že zjištěný parazit nepředstavuje vážné ohrožení zdraví evolučně dokonalejších živých tvorů jako tento parazit, tak bych jej měl nechat žít v těle zvířete, tj. v tomto případě mého psa.
Protože dle Filosofie rovnováhy i paraziti jako všichni ostatní živí tvorové mají právo na důstojný, dlouhý a šťasný život a smrt téměř bez tělesné a duševní bolesti a všichni i paraziti se co možná nejdříve podle mne mají stát přátelé na život a na smrt.
Podle mikrobiologa a katolického kněze Marka Orko Váchy "Úspěšný parazit NEZABÍJÍ hostitele" (Marek Orko Vácha, Úvod do ekologie, sepsáno 2008, vydáno na internetu 5.2.2009, cit. 9.11.2010, strana 192, viz www.orko.cz/Biologie%202010/Uvoddoekologie03.ppt" target="_blank">http://www.orko.cz/Biologie%202010/Uvoddoekologie03.ppt )
Edited by - Dalibor Grůza on 09/11/2010 22:34:02 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 11/11/2010 : 11:43:58
|
Dnes jsem nechal psa u rodičů s pokyny, aby mu nedávali potraviny ze zabitých zvířat vyjma případu, že by dostal alergický šok, pak mu moji rodiče měli dát psí konzervu s masem, kterou mají rodiče do zásoby.
Když jsem jedl jenom rostlinná semena a rostlinné plody, tak jsem dostal život ohrožující alergický šok, kdy jsem nejdříve prděl, pak mě bolelo břicho, pak jsem zvracel a pak se mé tělo pokrylo velmi svědivou vyrážkou, která odešla zhruba za dvě hodiny poté, co jsem si dal dvě nebo tři vejce. Domnívám se, že stejné problémy má můj pes s mnou výše uvedenou stravou (tj. málo potravy z přirozeně mrtvých zvířat), protože se drbe a má zvýšenou hladinu bílých krvinek eozynofilů, a v případě jeho alergického šoku musí okamžitě dostat potravu z mrtvých zvířat (tj. v případě mých rodičů psí konzervu), jako já jsem dostal vejce, aby nebyl ohrožen jeho život.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz) |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 11/11/2010 : 14:11:19
|
Dalibore. Jdi do solidní hospody,či hotelu a dej si pořádný oběd s polévkou a třeba knedlo zelo vepřo a k tomu si dej pivíčko, třeba Plzeň dvanáctku a uvidíš jak se tě uleví. Psovi dej psí konzervu a od semínek a plodů si dej přestávku. Uvidíš jak dokáže být svět krásnej,když máš v břiše jako v pokojíčku.Na chcíplotiny(čili maso přirozeně uhynulých kusů) hoď bobek. To ať jí červi a mrchožrouti. Udělej pokus na tvé zahradě a třeba měsíc jez to nač je tvůj organismus nastavený tisíci léty evoluce. Po měsíci pokud vyhodnoť a pokud se tvůj celkový stav totálně nezlepší, pak se k těm semínkům můžeš vrátit. Takový pokus na tvé zahradě má skutečný význam a ty pochopíš o čem je svět .
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 11/11/2010 : 15:19:40
|
Jasně, tím, že si dá vepřové se zelím a spláchne to pivem. Myslím si, že je to spíš tak, že jde o sociální nebo psychický problém, který ty tělesné požitky snadno přebije. Nedivil bych se, kdyby se cítil pořád stejně i když by jedl pořádně nebo jen slepičí hovna. |
Edited by - neronis on 11/11/2010 15:20:16 |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 12/11/2010 : 00:57:36
|
Dalibore, rád ti obstarám 20 mrtvých slepic. Kam ti je mám zavézt? Jeden plat navíc se šikne. jrf |
Edited by - jrf on 12/11/2010 14:45:19 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/11/2010 : 08:26:53
|
Jrf. Že prý to nesmí být slepice zabité,ale přirozeně uhynulé, třeba na mor,či choleru.Tato podmínka vyplývá s teorie rovnováhy a musí být dodržena.Čili nikoliv slepice žírné,ale mršiny.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/11/2010 : 09:00:42
|
Dnes jsem dal svému psu v termínu dle shora uvedeného pravidla krmení mrtvými zvířaty dalších 40 gramů zmraženého těla přirozeně uhynulého vařeného ve dvou vodách kuřete, které mám ve svém mrazáku. Váhu kousků zmraženého kuřete jsem nejdříve odhadl a poté zvážil, odhad byl takřka zcela přesný (rozdíl jeden nebo dva gramy) 40 gramů.
Edited by - Dalibor Grůza on 13/11/2010 09:42:04 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 13/11/2010 : 10:33:01
|
Dnes si můj pes venku našel a snědl část zřejmě dobytčí kosti o hmotnosti cca 30 gramů.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/11/2010 : 14:59:23
|
Dalibore. Uvař jedno celé kuře, maso odděl od kostí,protože pes duté kosti nesmí,zamíchej do toho nějaké vločky a nech psa aby se nažral dle chuti. Ty čtyři deka masa mu tak akorát podráždí žaludek. Uděláš si tak obrázek o tom, kolik je třeba masa pro denní dávku a co nesežere ihned sežere později,ale myslím, že toho příliš nezbude.Uvědom si,že ren tvůj pes díky tvým bláhovým pokusům trpí hladem. On tě z hladu sežere i branbory,ale jeho trávění z nich nic nevydoluje.Pes je masožravec a jeho trávení je tomu uspůsobené vývojem.Nehleď na to, že ten pes sežere téměř cokoliv,protože jen s něčeho dokáže získal potřebné látky a ostatní projde jeho trávicím traktem jako by téměř nic nežral. Nech ho pořádně nažrat a uvidíš jak se jeho zdraví i chování změní.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 16/11/2010 : 14:57:35
|
Miloslave,
můj pes je dosti tlustý i z toho co mu dávám.
Dnes kašlal, tak jsem ho nechal sežrat kuřecí stehenní dvě spojené kosti, kterou našel před domem mých rodičů, celkem cca 35 gramů. Myslel jsem si, že u rodičů vyžral misku s kočičím žrádlem, protože jsem ji v ranní rychlosti zapomenul oddělat z jeho dosahu, ale zřejmě to nebyla pravda. Podle mé nevlastní matky prý kočičí granule nežral.
Původně jsem ho nechal žrát kosti, co našel venku, protože mě dochází zásoby přirozeně mrtvého kuřete v mé ledničce a nemohu sehnat jiné, avšak je to chyba. A to protože krmením psa kuřecími kostmi musí zemřít porážkou kuře, když já bych koupil spíše starší slepici v řeznictví, aby nemuselo zemřít mládě, protože nemohu sehnat přirozeně mrtvou slepici či kuře.
Myslím, že můj pes může být nyní minimálně cca 3 dny bez potravy ze zabitých zvířat.
(viz www.filoosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 17/11/2010 18:30:31 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 16/11/2010 : 18:24:55
|
Dnes jsem obdržel od svého známého agronoma za 1000,- Kč dvě přirozeně uhynulé větší kuřata.
(www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 17/11/2010 : 15:10:10
|
Dnes můj pes opět u rodičů zřejmě vyžral téměř celou misku s kočičím žrádlem, na kterou jsem zapomněl.
Nechám ho dalších cca 5 dnů bez potravy z mrtvých zvířat.
|
Edited by - Dalibor Grůza on 17/11/2010 16:24:33 |
|
|
Topic |
|
|
|