www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 23/10/2010 :  16:03:46  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Já a můj pes máme celkem dost vysokou spotřebu vajec, jimiž nahrazujeme živočišné živiny. Zhruba jedno vejce denně pro každého, pro mne i pro mého psa. Zatím kupujeme vejce z klecových chovů, protože je zde nižší úmrtnost slepic, než z velkých ekologických (bio)chovů. Důvodem, který mě sdělil jeden z absolventů zemědělské univerzity, má být, že u slepic se se šlechtěním k vyšší snůšce vajec zvyšuje rovněž jejich agresivita. Vyskytne-li se pravidelně velmi agresivní slepice ve velkém volném ekologickém (bio)chovu o několika tisících slepic, tak stihne do své vyloučení z chovu zabít mnoho slepic, zatímco v kleci může ohrozit jen své sousedky. Přesto je z hlediska Filosofie rovnováhy třeba upřednostnit vejce z malého ekologického domácího (bio)chovu, kde přespříliš agresivní slepice je rychle odhalena a oddělena od ostatních slepic. Proto jsem se rozhodl pořídit si 4-5 deseti až dvanácti týdenních nosných kuřic plemena vlašky vedle mnou chovaných sterilizovaných dnes již dospělých brojlerů, které jsem již dříve uchránil před porážkou, a tak zhumanizovat v souladu s mou Filosofií rovnováhy mou a mého psa vaječnou stravu.

Literatura: http://www.stoptyranizvirat.estranky.cz/clanky/vegetarianstvi-a-veganstvi/vegani_a_vegetariani , název článku: Vegetariánství, převzato z vegan.cz, vydáno 11.8.2007, cit. 23.10.2010

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/10/2010 :  09:04:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Již jednou jsem tě radil cosi ze skušenosti starých selek.Hledám li slepice do chovu,pak vybírám druh, který je v blízkém okolí nejčastější. Ono totiž již dlouhou dobu u těch selek dochází k selekci a vžběru slípek, kterým se v daném místě nejlépe daří.V jedné vsi mohou prosperovat vlašky, ve druhé bílé slpípky, (třeba). Ty brojlery krmíš naprosto zbytečně.Jejich maso bude přímo úměrně k věku tvrdčí a méně chutné. Plýtváš krmivem na to abys ve výsledku získal nepoživatelné maso.Usekneš li jim hlavu, žádnou bolest nepocítí.
Co se množství vajec týká,pak to může být u mne statisticky shodné.Jenže přesně to nevím,protože nevím do čeho manželka vejce přidává.K svačine sním běžně tak čtyři, či pět vajec,čili tvojí dávku na pět dní,ale pak třeba zádné, nebo jako součást jiného pokrmu.
JInak k tomu výběru vajec. S hromadných chovů ekologických nebo klecových je většina vajec na trhu,ale nejlepší vajíčka jsou od selky,která má slepice ve volném výběhu. Máš li chalupu na vesnici, stačí se v okolí zeptat a někdy ty lepší vejce dostaneš i laciněji než ty v obchodě.Ono stačí jít mezi chlapi do hospody pobavit a popít s nimi a zmínit se,že bys koupil vajíčka a máš po problému.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 26/10/2010 :  21:13:17  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Zatím jsem na pořízení slepic-nosnic nesebral dostatek síly, nabízeli mi deseti až dvanáctitýdenní slepice-vlašky, které bych si však měl pořídit zřejmě až na jaře, aby tak mladé přežili zimu.

Literatura: http://www.zoofarma.cz/publikovane-clanky/ceska-slepice-a-lidove-zvyky.htm, Ing. Aleš a Bc. Daniela Bukovských, Česká slepice a lidové zvyky, Česká slepice zlatá kropenatá. Díl druhý. Chovatel 6-2008, cit. 26.10.2010

Jak jsme se již zmiňovali slepice často zanášely. Nebylo žádnou vzácností,že si slepice nanesla v úkrytu vejce a později přivedla na dvůr hejnko kuřat. Při řízené plemenitbě hospodyně nasazovala vejce brzy na jaře. Kvočna seděla na vejcích u topeniště ve světnici nebo ve výklenku pod schody na půdu. Čerstvě vylíhlá kuřata se chovala pod lavicí u pece spolu s kvočnou. Ke krmení kuřátek se používaly jáhly,tvaroh,krupky a strouhané vařené vajíčko. Používali se i různé receptury na míchanice,které obsahovaly čerstvé šrotované kopřivy,drcené zrno,senné drolky a zbytky z kuchyně. Později, po vypuštění kuřat na dvůr byla hlavním zdrojem potravy kuřat pastva. Dospělá drůbež se přikrmovala pouze v zimních měsících. Přes většinu roku si slepice opatřovaly potravu pastvou a sběrem hmyzu v sadech, na dvoře a přilehlém hnojišti. Při krmení se používaly míchanice z vařených brambor a šrotů. Slepicím se přidávaly drcené skořápky,drcené kosti,odstředěné mléko a později pícní vápno pro tvorbu pevných vajec. Při nedostatku vápníku v krmné dávce slepice snášely vejce bez skořápek. Nazývaly se povrhel nebo šotka.

Pro snášení vajec se slepicím zřizovala hnízda a proutěné kukaně. Jako stelivo se používala sláma či seno Často byly do nich vkládané různé podkladky. Stávalo se ,že hospodyně musela z hnízd vyhazovat nežádoucí kvočny nebo je používala k vysezení jiné drůbeže. Zvláště se používaly pro odchov kachen. Každé kvokání snižovalo užitkovost. Proto se kvokající slepice zavěšovaly do různých košíků. Podle zvyklostí se dávaly do průvanu,tmy nebo se i máčely do studené vody.

Edited by - Dalibor Grůza on 26/10/2010 21:15:55
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/10/2010 :  09:13:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Ber to jako legraci,ale někdy mně připadáš jako mimozemšťan objevující náš svět.Může to být tím, že jsem z vesnice a proto jsou pro mne tyto věci naprosto obyčejné a pro toho kdo žije do narození v městě tomu může být jinak. A tak očekávám,kdy dojdeš k smyslu a užitečnosti kartáčku na zuby.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/10/2010 :  14:31:18  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dal jsem mému psu o den dřív, protože trochu kašlal, cca 50-60 gramů vařeného těla přirozeně uhynulého brojlera, kterého mám ve svém mrazáku.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/10/2010 :  17:02:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Ten brojler nemusel uhynout přirozeně,ale na cizopasníky. Tys dával psovi s počátku maso tepelně neupravené a tím jej nejspíše infikoval červi a ti se dostali do plic.A tak jsi paradoxně šetřil život červíků a ohrozil život Budda.Pokud se tak stalo,dostanou se červíci do jater a následně do mozku.Doporučuji návštěvu veterináře a vyštření na cizopasníky.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/10/2010 :  19:25:04  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Závěry mého pokusu:

1) Pes je masožravec a nemůže žít pouze z vegetariánské stravy.

2) Pes by měl v rámci lidskosti dostávat kvalitní vegetariánské krmivo (též nejlépe domácí vejce a sýr z mikrobiálních sýřidel nejlépe z mléka z ekologického chovu) a krmivo z přirozeně uhynutých, neporažených, příp. zmražených zvířat.

3) Pes by měl dostávat co možná nejméně krmiva z přirozeně uhynutých, příp. zmražených zvířat tak, aby nebylo vážně poškozeno jeho zdraví, podle mého chovatelského pokusu nejméně 1 gram zmraženého těla přirozeně uhynutého vařeného zvířete na kilogram živé váhy psa a den.

4) Tělo přirozeně uhynutého, příp. zmraženého zvířete jako krmivo pro psa by se mělo převařovat v několika vodách, aby se předešlo vážným nemocem ohrožujících psa i člověka chovatele na životě.

5) Nejlépe je, aby chovatel psa choval rovněž jiná zvířata např. slepice pro domácí vejce a dále ty zkrmoval masožravci při jejich přirozeném úhynu, kdy má úplnou jistotu, že se nejedná o poražená zvířata.

6) Obdobná pravidla by se měla pokusně určit z důvodu lidskosti (biblického ráje na Zemi) i pro ostatní člověkem chované masožravce.

Edited by - Dalibor Grůza on 03/11/2010 14:57:09
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/10/2010 :  22:34:45  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Ten brojler nemusel uhynout přirozeně,ale na cizopasníky. Tys dával psovi s počátku maso tepelně neupravené a tím jej nejspíše infikoval červi a ti se dostali do plic.A tak jsi paradoxně šetřil život červíků a ohrozil život Budda.Pokud se tak stalo,dostanou se červíci do jater a následně do mozku.Doporučuji návštěvu veterináře a vyštření na cizopasníky.

Sláva

Díky Miloslave.

Dalibor
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 30/10/2010 :  15:48:44  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Dalibore.

Sláva

Miloslave,

včera jsem nechal mému psu udělat rozbor krve, abych zjistil, jestli nemá parazity a zda mu neškodí to málo vařeného masa z přirozeně uhynutého zmraženého brojlera, které mu dávám vedle vegetariánské stravy. Výsledky budu vědět v pondělí.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 03/11/2010 :  12:07:42  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

quote:

Dalibore.

Sláva

Miloslave,

včera jsem nechal mému psu udělat rozbor krve, abych zjistil, jestli nemá parazity a zda mu neškodí to málo vařeného masa z přirozeně uhynutého zmraženého brojlera, které mu dávám vedle vegetariánské stravy. Výsledky budu vědět v pondělí.

Miloslave,

ještě jednou dík, zřejmě jsi měl pravdu, podle rozboru krve měl můj pes zvýšené množství jednoho z pěti druhů bílých krvinek, což značí parazity nebo alergie. Od včerejška jsem mu na radu veterináře začal podávat tekutý prostředek na hubení vnitřních parazitů k vnitřnímu užití, který mě dal veterinář. Dnes jsme s veterinářem vyloučili blechy jako zdroj alergie.

Krevní rozbor dále prokázal úplnou úpravu hodnot červených krvinek, kterých je nyní normální množství a velikost. Čímž zatím došlo k prokázání mé teorie, že mému psu stačí minimálně 1g zmraženého těla vařeného přirozeně uhynutého brojlera na kilogram psovy živé váhy a den.

Dnes jsem dal svému psu dalších cca 50g zmraženého těla vařeného přirozeně uhynutého brojlera, které mám ve své mrazničce.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 07/11/2010 :  14:10:23  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dal jsem svému psovi dalších cca 30 gramů ze zmraženého těla přirozeně uhynutého ve dvou vodách vařeného brojlera, a to o den dříve.

Protože se stále drbe, i když jsem mu již zkrmil lék proti vnitřním parazitům. Dle veterináře mohou být příčiny zvýšeného množství jednoho z druhů bílých krvinek zjištěného u jeho posledního rozboru krve (viz výše) buď alergie nebo paraziti. Blechy nemá, jak ho veterinář prohlédl, vnitřní parazity zřejmě také ne, mohlo by jít o alergii na bezmasou stravu. Nemohl jsem tudíž u svého psa riskovat alergický šok, proto jsem mu zkrmil část mrtvého zvířete o den dříve. Přitom jsem vyšel ze své zkušenosti s jezením pouze rostlinných plodů a rostlinných semen, kdy mi nepomohlo mléko od bolestí břicha a dostal jsem alergický šok, kdy jsem zvracel a pokryl se na celém těle svědivou vyrážkou, což se ihned zlepšilo poté, co jsem si dal dvě tři vejce, a vyrážka poté zhruba za dvě hodiny zmizela. Stejný účinek, jako na mne mělo vejce, má zřejmě na mého psa potrava z mrtvých zvířat zejména maso a kosti. Proto, když se drbe, nemohu u své psa riskovat výše uvedený jeho život vážně ohrožující alergický šok jako v mém výše uvedeném případě a musel jsem mu dát potravu z mrtvého zvířete.

Literatura: http://www.zdn.cz/clanek/priloha-lekarske-listy/alergie-na-potraviny-152579

Edited by - Dalibor Grůza on 07/11/2010 21:11:21
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 07/11/2010 :  23:18:45  Show Profile  Reply with Quote
http://southparkonline.webnode.sk/a2-seria/a2x03/
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 08/11/2010 :  09:11:33  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem si u svého veterináře ověřil, že můj pes měl ve výše uvedeném rozboru krve zvýšené množství určitého druhu bílých krvinek, které se nazývají eozynofili. Podle mého veterináře může být příčina mnou mému psu zkrmovaný sýr Lučina, tedy alergie na mléko mého psa, když jsme vyloučili parazity. S mlékem totiž pes, resp. vlk nepříjde v přírodě do styku. Proto snížím krmnou dávku tohoto sýru mému psu.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 08/11/2010 :  19:38:47  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Jestliže by pro masožravá zvířata byly humánně naším zemědělstvím produkovány přirozeně uhynulé zdechliny hospodářských zvířat, tak by nehrozilo, že nebudou našimi zemědělci chovány např. prasata, husy, kachny, krávy slepice apod. Představuji si to tak, že by se v humánních resp. ekologických chovech čekalo až nějaké hospodářské zvíře přirozeně umře, aby mohlo být snězeno masožravci, kteří nepřežijí bez potravy z mrtvých zvířat jako např. můj pes. A protože lidé budou vždy chovat psy, kočky, hady, lvy, tygry a jiné masožravce, tak by měla i hospodářská zvířata zaručeno své právo na existenci, i když by se z většiny lidí stali vegetariáni. Zároveň by tyto chovy hospodářských zvířat vyhovovaly požadavku humanity, byly by ekologické, čili by zde nehynula zvířata záměrně ale přirozeně např. stářím či nevyléčitelnými nemocemi.

Edited by - Dalibor Grůza on 08/11/2010 19:42:41
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/11/2010 :  07:28:38  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Ty jsi skutečně jak malý Véna. Když by byli lidé vegetariány zemědělci by nepěstovali dobytek a kde by se potom vzaly ty přirozeně uhynulé kusy? Pro koho by potom zeměděci ten dobytek pěstovali a kdo by je za to platil?Naštěstí je to nesmysl a vegetariány jsou je ojedinělí lidé většinou narušené mentality,či mající panický srach ze smrti. Tvoje vývody jsou skutečně na mentální úrovni žáka druhého ročníku ZŠ. Když proti tomu postavím tvé deklarované vzdělání a ten doktorát vychází mně dvě možnosti. Buďto si z nás děláš srandu s těmi vývody, nebo s tím vzděláním.

Sláva
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000