www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/10/2010 :  08:22:36  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pepee.
Žádný kult ženy neuznávám,ale snažím se všemu dát tu správnou hodnotu,což někdy vede k jednostrannému vyjádření,pokud někdo ukáže určitý krajní stav.Já jakési nadřazování mužů či žen vůbec neuznávám.Jsou ženy slabé i silné a to po stránce tělesné i mentální a totéž platí pro muže. Slabí muži se snaží prosadit nadřazenost můžů a stejně jim to není nic platné, je li žena silná. Toto je možno posuzovat pouze u konkrétních jedinců a nikoliv nějak globálně.Každá snaha o zevšeobecnění je v tomto naprosto hloupá.Může může být tělesně silný, žena tělesně slabá,ale je li silná mentálně, stejně muže ovládne. těch variant je nekonečně mnoho a myšlenka nadřazenosti mužů, či žen je vzdy snahou slabého ovládat silného. Já uznávám rovnost obou pohlaví.
Jinak by bylo možno říci,že při asistované reprodukci může jeden muž oplodnit desítky či stovky žen aniž by se s nimi setkal.Vajíčko ženy je možno aktivovat bez mužské spermie a výsledkem je identické dvojče ženy. Takže v takovém případě není mužská role v rozmnožování nutná.
Prostě a krátce. Muži a ženy se navzájem potřebují, doplňují a nadřazenost je v tomto směru naprosto hloupá.Společenská nadřazenost určuje kdo je nadřazen bez ohledu na jeho tělesné i mentální schopnosti,což je sen slabých a hloupých.

Sláva
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/10/2010 :  09:02:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Žena tudíž bere muži sílu a tím ho přibližuje smrti, je tedy pro muže nástroj smrti, avšak muž podle své přirozenosti chce ženu, chce děti, chce tedy svou sílu dát ženě a dětem, chce tedy šťastně umřít. Žena je pro muže tedy něco jako v noci světlo pro hmyz, které hmyz nepřekonatelně přitahuje a musí dřív či nejlépe později jej usmrtit, v případě ženy přispět k jeho smrti.
Dalibore.
Tvoje vyvozování závěrů s písniček mně připomíná vtip kdy je žákem rozebírána píseň kde Anička konopí močila, s čehož žák vyvodil,že měla problémy s marihuanou a při močení musela dost trpět.
Ta židovská písnička mluví o čemsi zcela jiném a tys ji jen špatně pochopil.U nás je obsahově podobná písnička "Lojza a Líza" kterou zpíval Míša Tučný.(vědro má ve dně díru....) To je vtip a nemůžeš s toho vyvozovat cosi zákonitého a platného.
K čemu je tě síla,práce a peníze,nemáš li ženu a děti? K tomu abys měl stále víc? Pro koho? Pro koho má potom tvůj život nějaký smysl? Pro toho,kdo vše po tobě zdědí a kdo si za tvé peníze bude užívat života ač není tvým potomkem? K čemu je tě potence bez ženy? K tomu abys měl proč onanovat?K čemu je život v odříkání si všeho, co dělá život zajímavým,díky nějaké nesmyslné teorii? Po smrti nebudeš myslet a a tak ani nebudeš vědět, že jsi někdy žil, natož jak dlouho,nebo jaké jsi měl konto v bance.Budeš li žít díky omezování o rok déle, není to rovno nějakému zisku.Ty miluješ sám sebe na život a na smrt. Abys žil déle omezuješ svůj život o vše, co jej dělá kvalitním a příjemným a tak vlastně ten tvůj život ztrácí smysl a není k žití. Díváš li se na ženu, měl bys vidět její krásu a nikoliv přemýšlet o tom, nakolik by tvůj život ovlivnila.Kdyby tě život o rok zkrátila,pak ten život za něco stál a je to tvým ziskem. Jenže ono je tomu většinou právě naopak a žena dokáže muži život prodloužit,tím že v jeho prospěch využívá svých schopností a to i v době, kdy muži ubývají síly a schopnosti.Děti stojí člověka dost sil,ale kdyby děti neměl, tyto síly by ani v sobě neměl proč hledat.
Tvůj největší problém je tvoje sebestřednost,sobeckost a posuzování všeho pouze vzhledem k tobě samému.O takové chlapi ženy nestojí a vlastně o ně nestojí nikdo, kromě jich samých.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 11/10/2010 :  11:29:07  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Žena tudíž bere muži sílu a tím ho přibližuje smrti, je tedy pro muže nástroj smrti, avšak muž podle své přirozenosti chce ženu, chce děti, chce tedy svou sílu dát ženě a dětem, chce tedy šťastně umřít. Žena je pro muže tedy něco jako v noci světlo pro hmyz, které hmyz nepřekonatelně přitahuje a musí dřív či nejlépe později jej usmrtit, v případě ženy přispět k jeho smrti.
Dalibore.
Tvoje vyvozování závěrů s písniček mně připomíná vtip kdy je žákem rozebírána píseň kde Anička konopí močila, s čehož žák vyvodil,že měla problémy s marihuanou a při močení musela dost trpět.
Ta židovská písnička mluví o čemsi zcela jiném a tys ji jen špatně pochopil.U nás je obsahově podobná písnička "Lojza a Líza" kterou zpíval Míša Tučný.(vědro má ve dně díru....) To je vtip a nemůžeš s toho vyvozovat cosi zákonitého a platného.
K čemu je tě síla,práce a peníze,nemáš li ženu a děti? K tomu abys měl stále víc? Pro koho? Pro koho má potom tvůj život nějaký smysl? Pro toho,kdo vše po tobě zdědí a kdo si za tvé peníze bude užívat života ač není tvým potomkem? K čemu je tě potence bez ženy? K tomu abys měl proč onanovat?K čemu je život v odříkání si všeho, co dělá život zajímavým,díky nějaké nesmyslné teorii? Po smrti nebudeš myslet a a tak ani nebudeš vědět, že jsi někdy žil, natož jak dlouho,nebo jaké jsi měl konto v bance.Budeš li žít díky omezování o rok déle, není to rovno nějakému zisku.Ty miluješ sám sebe na život a na smrt. Abys žil déle omezuješ svůj život o vše, co jej dělá kvalitním a příjemným a tak vlastně ten tvůj život ztrácí smysl a není k žití. Díváš li se na ženu, měl bys vidět její krásu a nikoliv přemýšlet o tom, nakolik by tvůj život ovlivnila.Kdyby tě život o rok zkrátila,pak ten život za něco stál a je to tvým ziskem. Jenže ono je tomu většinou právě naopak a žena dokáže muži život prodloužit,tím že v jeho prospěch využívá svých schopností a to i v době, kdy muži ubývají síly a schopnosti.Děti stojí člověka dost sil,ale kdyby děti neměl, tyto síly by ani v sobě neměl proč hledat.
Tvůj největší problém je tvoje sebestřednost,sobeckost a posuzování všeho pouze vzhledem k tobě samému.O takové chlapi ženy nestojí a vlastně o ně nestojí nikdo, kromě jich samých.

Sláva

Miloslave,

minimálně o mne stojí můj pes, kterého jsem zachránil z útulku, mých cca 30 brojlerů, které jsem zachránil před smrtí a další zvířata a rostliny, které jsem nesnědl, lidi, kterým posílám měsíčně větší či menší peníze na charitu. Je otázka, jestli o tebe stojí tvá žena, když jsi takový slaboch a podléháš ji jako poslušný otrok (viz jiné tvé příspěvky). Přiznej si netrápí tě tvá žena víc, než je nutné, pokud ne, tak teprve potom jsi šťastný člověk.

Dalibor

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 11/10/2010 12:33:37
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 11/10/2010 :  14:39:29  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Můj pes měl částečně průjem, dal jsem mu o 3 dny dříve cca 70g zmraženého těla přirozeně uhynulého vařeného brojlera, které jsem měl ve svém mrazáku.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)

Edited by - Dalibor Grůza on 03/11/2010 14:52:24
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/10/2010 :  08:55:37  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Ty máš ale starosti? Se ženou jsme spolu 35 let a kamarádi mně jí závidí,protože mne vždy a ve všem plně podporuje a když udělám nějaký hříšek,pak dělá že o tom vůbec neví.Já v manželství nemám vůbec žádné starosti díky jí a já se zase starám o to, aby starosti neměla ona.Kdyby byla všechny manželství taková, advokáti by neměli s rozvody žádnou praxi.
Pes přijme jako přítele i toho největšího padoucha a slepice nemají ani ponětí o tom, že jsi je zachránil před porážkou, protože nedokáží přemýšlet.Zrnko je pro ně víc než ty.Přizpíváš na charitu? To tě šlechtí,protože si správci charity mohou užívat života bez práce a v bohatství.Jen víc takových.Kdybys ty peníze dal chudým,či bezdomovcům, ti by tě za to mohli mít rádi a chtít od tebe ještě víc.Ti správci charity by tě ale označili za hlupáka.Pro ně totiž není důležité pomáhat potřebným,ale sobě samým. Je to byznys a na ty potřebné toho příliš nezbyde.Tak tě milují za tvoje peníze.
Ale co tě budu povídat. Ty žiješ v jiném světě a ten reálný nechceš vnímat.Pořiď si velkou knihovnu abys měl kam se uchýlit, až budeš ve stáří docela sám.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 17/10/2010 :  18:23:30  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Dalibore.
Ty máš ale starosti? Se ženou jsme spolu 35 let a kamarádi mně jí závidí,protože mne vždy a ve všem plně podporuje a když udělám nějaký hříšek,pak dělá že o tom vůbec neví.Já v manželství nemám vůbec žádné starosti díky jí a já se zase starám o to, aby starosti neměla ona.Kdyby byla všechny manželství taková, advokáti by neměli s rozvody žádnou praxi.
Pes přijme jako přítele i toho největšího padoucha a slepice nemají ani ponětí o tom, že jsi je zachránil před porážkou, protože nedokáží přemýšlet.Zrnko je pro ně víc než ty.Přizpíváš na charitu? To tě šlechtí,protože si správci charity mohou užívat života bez práce a v bohatství.Jen víc takových.Kdybys ty peníze dal chudým,či bezdomovcům, ti by tě za to mohli mít rádi a chtít od tebe ještě víc.Ti správci charity by tě ale označili za hlupáka.Pro ně totiž není důležité pomáhat potřebným,ale sobě samým. Je to byznys a na ty potřebné toho příliš nezbyde.Tak tě milují za tvoje peníze.
Ale co tě budu povídat. Ty žiješ v jiném světě a ten reálný nechceš vnímat.Pořiď si velkou knihovnu abys měl kam se uchýlit, až budeš ve stáří docela sám.

Sláva

Vážení,

podle mne každý se může stanovit ve svém životě prioritní přání, a o to prvořadě usilovat a podřídit mu všechny ostatní své životní cíle a to mu Bůh či Ďábel či vlastní úsilí či okolí před smrtí splní. Biblickým obrazem řečeno biblický Adam si prioritně nepřál zachování života všech mu svěřených živých tvorů a svého v rajské zahradě, ale prioritně si přál ženu Evu a děti. Eva však poté mohla posuzovat, zda by nebylo lepší, aby jejím mužem byl všemocný Bůh nebo téměř všemocný Ďábel, protože ženy nesoudí duše podle dobra ale podle jejich síly-moci. A proto byla Eva Adamovi nevěrná s Ďáblem a na svět přišla smrt živých tvorů v rajské zahradě (viz kožené suknice) a Kain, který zabil svého bratra Ábela.

Byla chyba, že Adam myslel na sebe a prioritně si přál ženu Evu a děti nebo nebyla?

Co si prioritně přejete Vy jako přání, kterému podřizujete všechny své ostatní životní cíle a které prvořadě chcete, aby se Vám splnilo, než umřete?

Jinými slovy neobětoval bych zbytečně zřejmě život jediného prasete (např. pro ni k seznamovacímu obědu) pro to, abych získal pro sebe ženu.

Edited by - Dalibor Grůza on 18/10/2010 17:55:16
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/10/2010 :  08:12:15  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Tvůj výklad Bible mne pobavil stejně jako mne pobaví slova dítěte. Podám tě pro pobavení můj výklad téhož. Ten kterému říkáme Adam byl opičák a měl k dispozici celé stádečko opic.Jedna s opc, budeme jí říkat Eva ho tak vytrvale nasírala,že z ní byl nešťastný a už něvědel co udělat.Hulákal na ni,ale ona mu nerozuměla a vždy udělala cosi jiného než chtěl. A tak na to šel opačně.Když něco dělala,vydával on určité zvuky.Když pak vydal patřičný zvuk,ona začala dělat to co ke zvuku patřilo.A tak vznikla řeč a vzniklo myšlení lidské uvědomující si své bytí, svou smrtelnost svou historii,protože vznikla schopnost vzpomínat a přemýšlet.A tak to jablko udělalo s opíc Adama a Evy lidi.To jablko byla řeč. Ta řeč dala člověku duši, boha i pravdy ve jejichš prospěch člověk zneužívá schopností. O tomto i když v jiném měřítku mluví Bible když hovoří o stvoření a vyhnání z ráje. Ona se ta zvířata navzájem zabíjela pro potravu i miliony let předtím. Tvoje logika,kterou zde presentuješ má tedy s velkou pravděpodobností chybu.
Navíc kvůli ženské nemusíš zabíjet prase,ale stačí ji vzít do lepší restaurace (i když takové prasátku na rožni pečené má také cosi do sebe,ale já jsem si lásku za kus flajše nikdy nekupoval). Ovšem problém nastane, když o ženské třeba vůbec nestojíš, nedokážeš k nim cítit lásku, nemáš sexuální potřeby, či dokonce potenci.Pak se tě nevyplatí kvůli ženě zabít ani blechu.
Služky se najímají jinak.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 18/10/2010 :  13:32:55  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Dalibore.
Tvůj výklad Bible mne pobavil stejně jako mne pobaví slova dítěte. Podám tě pro pobavení můj výklad téhož. Ten kterému říkáme Adam byl opičák a měl k dispozici celé stádečko opic.Jedna s opc, budeme jí říkat Eva ho tak vytrvale nasírala,že z ní byl nešťastný a už něvědel co udělat.Hulákal na ni,ale ona mu nerozuměla a vždy udělala cosi jiného než chtěl. A tak na to šel opačně.Když něco dělala,vydával on určité zvuky.Když pak vydal patřičný zvuk,ona začala dělat to co ke zvuku patřilo.A tak vznikla řeč a vzniklo myšlení lidské uvědomující si své bytí, svou smrtelnost svou historii,protože vznikla schopnost vzpomínat a přemýšlet.A tak to jablko udělalo s opíc Adama a Evy lidi.To jablko byla řeč. Ta řeč dala člověku duši, boha i pravdy ve jejichš prospěch člověk zneužívá schopností. O tomto i když v jiném měřítku mluví Bible když hovoří o stvoření a vyhnání z ráje. Ona se ta zvířata navzájem zabíjela pro potravu i miliony let předtím. Tvoje logika,kterou zde presentuješ má tedy s velkou pravděpodobností chybu.
Navíc kvůli ženské nemusíš zabíjet prase,ale stačí ji vzít do lepší restaurace (i když takové prasátku na rožni pečené má také cosi do sebe,ale já jsem si lásku za kus flajše nikdy nekupoval). Ovšem problém nastane, když o ženské třeba vůbec nestojíš, nedokážeš k nim cítit lásku, nemáš sexuální potřeby, či dokonce potenci.Pak se tě nevyplatí kvůli ženě zabít ani blechu.
Služky se najímají jinak.

Sláva

Miloslave,

ani já nezpochybňuji vědou určenou evoluci, avšak používám biblický obraz jako obraz vztahu mezi mužem a ženou, jejich duší. Mimochodem jsi mi neodpověděl na mé otázky.

Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 18/10/2010 :  13:57:46  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, nemyslím si, že je výhodné stanovit si jedno prioritní přání, protože se může stát, že tě v životě čekají překážky, které budou vzhledem k němu nepřekonatelné. Přitom zalíbení nebo uspokojení lze najít prakticky v čemkoliv co je nějakým způsobem zajímavé.

Třeba mě by bavilo především cestovat. Poznávat jiné kultury, vidět různá představení, ochutnat různá jídla. I když nedá se tomu podřídit úplně vše a dělat něco takového neustále. Člověk by měl myslet i na sex a to jestli mají jeho parchanti na školné.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/10/2010 :  15:13:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Ta mně sice neodpovídáš téměř na žádné otázky,ale budiž.
Byla chyba, že Adam myslel na sebe a prioritně si přál ženu Evu nebo nebyla?

To je nesmyslná otázka.Kdyby byla brána Bible tak jak je psaná,pak by Adama vůbec nevěděl, co je to žena a k čemu je dobrá,protože Eva byla první a poznal ji až když byla stvořena.To jedině, kdyby mu ďábel našeptával,že je to dobré jako futrál na penis,ale o tom není v Bibli ani slovo.Takže Adam si prioritně nemyslel vůbec na nic a to protože neznal řeč(neměl s kým mluvit) a nemohl tedy přemýšlet.V Bibli se však nepíše o přání Adama,ale o realizované myšlence Boha.Přál li si Bůh prioritně aby měl Adama ženu tvoje otázka nezněla.
..............
Co si prioritně přejete Vy jako přání, kterému podřizujete všechny své ostatní životní cíle a které prvořadě chcete, aby se Vám splnilo, než umřete?
...............
Tohle je dobrá otázka,ale nejprve opravím jedno slovo,které mne ruší(jako Adriena Monka)Je to slovo vy.Pokud je psáno s velkým písmenem na začátku, jedná se o oslovení- vykání.Pokud malým, jedná se o množné číslo,čili oslovuješ všechny. No a my si tykáme.že?
Veškeré cíle se snažím podřídit svým schopnostem.Stanovit si jako cíl, že se stanu jaderným fyzikem,či matematikem by bylo příliš vysoko nad mými schopnostmi.Cíle stanovím pokud možno o něco vyšší, než jsou mé soudobé schopnosti,protože jen tak jsem přinucen své schopnosti zvyšovat.
Co bych si přál aby se vyplnilo, než umřu? Tak na to jsem nikdy nemyslel,protože si to podstatné snažím vyplnit v životě a po smrti nebudu ani vědět, že jsem někdy žil, natož čeho jsem dosáhnul.Čeho dosáhnu, toho dosáhnu. Tím nejdůležitějším, čeho jsem již dosáhnul je to,že jsem naučil děti makat a myslet na druhé.Kdybych měl mundál k tomu aby byla manželka a děti po mé smrti zaopatřeny. zkrachuje třeba banka a vše je zbytečné.Naučím li děti pracovat a myslet na druhé, budou zaopatřeny děti i žena,přežije li mne.To vše ostatní je jen čímsi navíc,co dělám proto aby mne život bavil a abych se v něm nenudil.Takže své hlavní přání jsem si bohudík již vyplnil.Největší prohrou pro mne by bylo, abych vychoval lemply,kteří se neumí o sebe postarat a kterým jsou ostatní lhostejní.A tak si mohu v klidu plnit ta podružná přáníčka,třeba to aby lidi pochopili svět kolem sebe v jeho logice a nedělali z neznalosti koniny ,které by mohly poškodit i moje potomky a pak by jim bylo houby platné, že se o sebe umí postarat.Takže i ta podružná přáníčka souvisí s tím základním.

Stačí tě takové odpovědi?

Sláva

Edited by - Miloslav Bažant on 18/10/2010 15:24:04
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 18/10/2010 :  16:34:14  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

Dalibore, nemyslím si, že je výhodné stanovit si jedno prioritní přání, protože se může stát, že tě v životě čekají překážky, které budou vzhledem k němu nepřekonatelné. Přitom zalíbení nebo uspokojení lze najít prakticky v čemkoliv co je nějakým způsobem zajímavé.

Třeba mě by bavilo především cestovat. Poznávat jiné kultury, vidět různá představení, ochutnat různá jídla. I když nedá se tomu podřídit úplně vše a dělat něco takového neustále. Člověk by měl myslet i na sex a to jestli mají jeho parchanti na školné.

quote:

Dalibore.
Ta mně sice neodpovídáš téměř na žádné otázky,ale budiž.
Byla chyba, že Adam myslel na sebe a prioritně si přál ženu Evu nebo nebyla?

To je nesmyslná otázka.Kdyby byla brána Bible tak jak je psaná,pak by Adama vůbec nevěděl, co je to žena a k čemu je dobrá,protože Eva byla první a poznal ji až když byla stvořena.To jedině, kdyby mu ďábel našeptával,že je to dobré jako futrál na penis,ale o tom není v Bibli ani slovo.Takže Adam si prioritně nemyslel vůbec na nic a to protože neznal řeč(neměl s kým mluvit) a nemohl tedy přemýšlet.V Bibli se však nepíše o přání Adama,ale o realizované myšlence Boha.Přál li si Bůh prioritně aby měl Adama ženu tvoje otázka nezněla.
..............
...............
Tohle je dobrá otázka,ale nejprve opravím jedno slovo,které mne ruší(jako Adriena Monka)Je to slovo vy.Pokud je psáno s velkým písmenem na začátku, jedná se o oslovení- vykání.Pokud malým, jedná se o množné číslo,čili oslovuješ všechny. No a my si tykáme.že?
Veškeré cíle se snažím podřídit svým schopnostem.Stanovit si jako cíl, že se stanu jaderným fyzikem,či matematikem by bylo příliš vysoko nad mými schopnostmi.Cíle stanovím pokud možno o něco vyšší, než jsou mé soudobé schopnosti,protože jen tak jsem přinucen své schopnosti zvyšovat.
Co bych si přál aby se vyplnilo, než umřu? Tak na to jsem nikdy nemyslel,protože si to podstatné snažím vyplnit v životě a po smrti nebudu ani vědět, že jsem někdy žil, natož čeho jsem dosáhnul.Čeho dosáhnu, toho dosáhnu. Tím nejdůležitějším, čeho jsem již dosáhnul je to,že jsem naučil děti makat a myslet na druhé.Kdybych měl mundál k tomu aby byla manželka a děti po mé smrti zaopatřeny. zkrachuje třeba banka a vše je zbytečné.Naučím li děti pracovat a myslet na druhé, budou zaopatřeny děti i žena,přežije li mne.To vše ostatní je jen čímsi navíc,co dělám proto aby mne život bavil a abych se v něm nenudil.Takže své hlavní přání jsem si bohudík již vyplnil.Největší prohrou pro mne by bylo, abych vychoval lemply,kteří se neumí o sebe postarat a kterým jsou ostatní lhostejní.A tak si mohu v klidu plnit ta podružná přáníčka,třeba to aby lidi pochopili svět kolem sebe v jeho logice a nedělali z neznalosti koniny ,které by mohly poškodit i moje potomky a pak by jim bylo houby platné, že se o sebe umí postarat.Takže i ta podružná přáníčka souvisí s tím základním.

Stačí tě takové odpovědi?

Sláva

Miloslave, neronisi,

dík.

Dalibor

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 20/10/2010 :  20:50:28  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

... Vážení,

podle mne každý se může stanovit ve svém životě prioritní přání, a o to prvořadě usilovat a podřídit mu všechny ostatní své životní cíle a to mu Bůh či Ďábel či vlastní úsilí či okolí před smrtí splní. Biblickým obrazem řečeno biblický Adam si prioritně nepřál zachování života všech mu svěřených živých tvorů a svého v rajské zahradě, ale prioritně si přál ženu Evu a děti. Eva však poté mohla posuzovat, zda by nebylo lepší, aby jejím mužem byl všemocný Bůh nebo téměř všemocný Ďábel, protože ženy nesoudí duše podle dobra ale podle jejich síly-moci. A proto byla Eva Adamovi nevěrná s Ďáblem a na svět přišla smrt živých tvorů v rajské zahradě (viz kožené suknice) a Kain, který zabil svého bratra Ábela.

...

Jinými slovy neobětoval bych zbytečně zřejmě život jediného prasete (např. pro ni k seznamovacímu obědu) pro to, abych získal pro sebe ženu.

Ženy přitahuje síla, ženy přitahují silní dravci, kteří zbytečně zabíjejí jiné živé tvory, ženy tudíž přitahují živí tvorové s vlastnostmi Ďábla. Ženy nepřitahují slabí jedinci, i když zbytečně nezabíjejí jiné živé tvory. Co tedy zbývá slabým jedincům, kteří se nemohou stát silnými dravci. Tito slabí jedinci, kteří se nemohou podobat biblickému Ďáblu, se mohou podobat biblickému Bohu, mohou usilovat zbytečně nezabít žádného živého tvora a tím podle mé Filosofie rovnováhy I. kniha urychlit ve svém případě evoluci a získat sílu a stát se pro ženy přitažliví. A tím ukázat cestu i dravcům, jak žít a zlepšit svět.

Edited by - Dalibor Grůza on 20/10/2010 21:06:54
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/10/2010 :  08:03:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Síla není tím podstatným a zabíjení živých tvorů už vůbec ne.I řezník na jatkách může být starým mládencem,byť by měl sílu zabít býka pěstí.Říká se,že ženské hledají u muže schopnost je ochránit.To ale není pravda.Ženské hledají spíše ochotu je chránit,protože ta je pro ně znamením,že o ně stojíš ,že nemyslíš jen na sebe.Ženské nehledají bohatství,ale snahu se o ně postarat.Ženské nehledají u muže krásu těla,ale duše. A to vše není pravda, protože až jsou stejné, je každá jiná. Jsou hloupé i chytré ,jedné jde o sex,druhé o klidnou fungující rodinu. Ty děláš závěry o ženských dle teorie rovnováhy,další dle toho,že byl nějakou sklamán, nebo podveden a je možné nekonečně mnoho důvodů k soudům.Všechny soudy jsou nesmyslné,protože nepostihují všechny možné varianty.Vzpomeň si na Amazonku a srágoru s televizního seriálu a poznáš, že vše je jinak.Žeská se dokáže zamilovat i do chlapa,kterého v životě neviděla,ale který s ní dokáže mluvit tak,že je jí to příjemné, dokáže ji rozesmávat a dokáže ji třeba pochválit za maličkosti třeba na Facebooku.Přitom se může jednat o tělesně slabého a chudého chlapa.Snažíš li se ženskou pobavit,pochválit,rozesmát a třeba i vážně poradit,ženská s toho vyvodí, že tě jde o ni. Budeš li se vychvalovat jak jsi svalnatý, silný a bohatý, bude si s tebě dělat tak akorát blázna a budeš jí odporný.Kdybys před ženskou pozoval a ukazoval svaly, nejsi pro ni ničím.Usměješ li se na ní, bude to považovat za cenný dar.Budeš li jí vyprávět o tom jak jsi dokonalý,že nejíš maso,ale semínka a plody, protože jsi ušlechtilý a chceš změnit svět k lepšímu,nejspíše ihned vezme nohy na ramena,protože má za to, že jsi uprchnul s Bohnic a uteče před představou,že bys ji nutil k témuž a zničil jí život.Než bys se ženskou mluvil o svých kladech,či tom co za své klady považuješ, raděli se na ni usměj a řekni, že jsi debil,protože tě cosi uvnitř nutí dát jí kytku.Pak tě bude přesvědčovat o tom,že právě to že jsi takový debil je na tobě krásné.Hlavně nesuď ženské,protože o nich vůbec nic nevíš. Já ač jsem měl v mládí ruce jako sirky a ramena závodní slepice jse byl samá ženská a samý přůšvih se ženskými a přesto bych si soudit nedovolil.Každou ženskou oblbneš že se do tebe zamiluje,ale pochopit ženskou logiku se ani raději nepokoušej.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 21/10/2010 :  19:24:49  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem dal svému psu dalších cca 80g zmraženého těla přirozeně uhynulého vařeného kuřete-brojlera, kterého mám ve své mrazáku. Přičemž dodržuji mnou pokusně odvozené pravidlo psí stravy zaručující podle mne zdraví psa nejméně 1 gram zmraženého těla brojlera na kilogram živé váhy psa a den, tj. v případě mého psa (o váze 10 kilogramů) 10 gramů na den. Můj pes je zatím v dobrém až vynikajícím zdravotním stavu. Podle mne nemá jinou masitou stravu.

(viz www.filosofierovnovah.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 03/11/2010 14:54:45
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/10/2010 :  08:43:34  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Přemýšlel jsem o tom,jakou to má souvislost s tím pokusem a pak jsem došel k tomu,že pokud za ráj považuješ vnímání reálného světa,pak jsi na dobré cestě.Realita je, že pes je šelma a jeho látková výměna je evolucí vyvinuta k získávání živin s masité stravy.To co se vyvíjelo miliony let, nemůžeš změnit za pár dní, nebo roků. K pochopení této reality se pomaličku blížíš svým pokusem.Pokud pochopíš, že totéž platí i pro člověka,pak budeš chápat realitu,ale zahodíš celou teorii rovnováhy,jako cosi co je od reality hodně vzdálené.

Sláva
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000