Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/11/2010 : 15:36:11
|
Dalibore. Myslím, že by sis měl dát pozor na jazyk.Vykládáš o svém pokusu lidem, které neznáš a oni tě pak mají za blázna a zneužívají tě. Dvě přirozeně uhynulá kuřata,čili mršiny za 1000 kč. Žiješ ještě na tomto světě? Kdybys řekl,že tě těch 1000 kč dal za to abys jej těch mršin zbavil,pak bych to celkem chápal.Jdi do obchodu a podívej se na cenu kvalitních kuřat k lidské konzumaaci. Jedno kuře přijde dle váhy kolem 60 kč a to je zdravé maso a nikoliv mršina.Ta tu tisícovku bys měl pro svého psa docela pěknou vepřovou šunku Pes správně krmený nemusí být tlustý,ale psa kterého krmíš nepravidelně má tendenci se přežírat aby měl zásobu na dobu půstu.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 17/11/2010 : 16:27:07
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dalibore. Myslím, že by sis měl dát pozor na jazyk.Vykládáš o svém pokusu lidem, které neznáš a oni tě pak mají za blázna a zneužívají tě. Dvě přirozeně uhynulá kuřata,čili mršiny za 1000 kč. Žiješ ještě na tomto světě? Kdybys řekl,že tě těch 1000 kč dal za to abys jej těch mršin zbavil,pak bych to celkem chápal.Jdi do obchodu a podívej se na cenu kvalitních kuřat k lidské konzumaaci. Jedno kuře přijde dle váhy kolem 60 kč a to je zdravé maso a nikoliv mršina.Ta tu tisícovku bys měl pro svého psa docela pěknou vepřovou šunku Pes správně krmený nemusí být tlustý,ale psa kterého krmíš nepravidelně má tendenci se přežírat aby měl zásobu na dobu půstu.
Sláva
Miloslave,
přirozeně mrtvá kuřata se dnes prakticky nedají za normálních okolností sehnat a koupit, což mi potvrdil můj veterinář a což má vliv na jejich cenu.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 17/11/2010 : 17:10:59
|
A jaká byla jejich přirozená smrt, zemřely stářím? |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 17/11/2010 : 18:37:22
|
quote: Originally posted by neronis
A jaká byla jejich přirozená smrt, zemřely stářím?
Neronisi,
jsou z velkochovu kuřat-brojlerů, kde vždy nějaká kuřata přirozeně uhynou během chovu před tím, než jdou na porážku. Buď se jednalo o slabost nebo nějakou nemoc, nemají na sobě žádné viditelné zranění ani nejsou potřísněni krví.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 18/11/2010 : 08:25:21
|
Galibore. Těžko připustit, ře by ta kuřatat chcípla nudou. Vždy se jedná o nějakou příčinu ,která byla provázená stressem, udušení, přehřátí, infekce, cizopasníci. Čili maso je do jisté míry znehodnocené adrenalinem.Pokud se vyznáš v čárových kódech, či číselném označení zboží,pak můžeš v nněkterých obchodních řetězcích nakoupit přirozeně uhynulá kuřaty s Číny,která jsou vydávána za jateční kusy.A dostaneš je často laciněji, než česká zdravá jateční kuřata.Takže nepodporuj zloděje, kteří tě okrádají a tomu veterináři nakopej do zadku. Dělá si s tebe srandu a nejspíše tvojí peněženku pěkně dojí. Jaký je dle tebe rozdíl mezi přirozeně uhynulým kusem a přirozeně zabitým kusem? Ani jedno nezabíjíš ty, kuřatům jsou strojově ukeknuté hlavy,takže nic necítí a kdyby ano, díky smrti to hned zapomenou a neví ani, že kdysi viděla svět. Jejich maso je čisté a veterinárně vyšetřeené. Přirozeně uhynulé kusy jsou veteririnárně vyšetřené pouze jde li o úhyn více kusů,čili možnou epidemii.Kuře určitou dobu strádá a trpí stressem, který vyvrcholí smrtí. Pak si stejně jako přirozeně zabitý kus neví vůbec nic, protože neprobíhá proces myšlení.Čili dle tvých slov preferuješ závadné maso a platíš za ně několikanásobně víc, než za zdravé. Nic ve zlém, ale to může dělat pouze a akorát cvok. Jestli tvoje teorie rovnováhy vede k takovému stavu,pak nás před tou teorií chraň příroda, bůh i ďábel.Uvědom si,že kdyby člověk ta zvířata nepěstoval, vůbec by jich nebylo a člověk zvířata pěstuje kvůli jejich masu, kúži, peří atd.Kdyby bylo nedej příroda dosaženo lidského vegetariánství, lidé by neměli proč zvířata pěstovat a tato by díky tomu vůbec nepoznala život.Člověk je pro tato zvířata pábembohem,který se zasloužil o jejich život, během života se o ně stará a po jejich smrti si je sní.Člověk je chrání před utrpením stáří a bolestivého přirozeného umírání eutanáziíí(porážkou),čili rychlou bezbolestnou smrtí.No a pak je prostě jako maso sežere, s kůže si udělá boty ze srsti oděv. Uvědom si,že tvé boty jsou s poraženého zvířete a vlna užitá ve tvém oblečení stejně tak. Maso poraženého zvířete odmítáš,ale oblečený a obutý chodíš a vůbec tě nevadí, že to pochází s poražených zvířat. Kde v tom je nějaká logika? Nebo tě to prostě jenom nedošlo? Odmítáš li maso, odítej všechno a choď nahatý, protože i rostliny jsou živé a takový oděv s trávy by mohl vést k tomu, že tě tráva nebude milovat na život a na smrt..Nebo se oblékej do semínek a plodů. Ideální řešení? Obrať se s problémy na psychiatra.Jo a neplať hyenám přiživujícím se na tvé duševní chorobě. Rada do života. Najdi si ženskou ať je jakákoliv. Nejde o sex, ale o to,že tě může životem vést.
Sláva |
Edited by - Miloslav Bažant on 18/11/2010 08:32:37 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 18/11/2010 : 13:37:15
|
Galibore. Těžko připustit, ře by ta kuřatat chcípla nudou. Vždy se jedná o nějakou příčinu ,která byla provázená stressem, udušení, přehřátí, infekce, cizopasníci. Čili maso je do jisté míry znehodnocené adrenalinem.Pokud se vyznáš v čárových kódech, či číselném označení zboží,pak můžeš v nněkterých obchodních řetězcích nakoupit přirozeně uhynulá kuřaty s Číny,která jsou vydávána za jateční kusy.A dostaneš je často laciněji, než česká zdravá jateční kuřata.Takže nepodporuj zloděje, kteří tě okrádají a tomu veterináři nakopej do zadku. Dělá si s tebe srandu a nejspíše tvojí peněženku pěkně dojí. Jaký je dle tebe rozdíl mezi přirozeně uhynulým kusem a přirozeně zabitým kusem? Ani jedno nezabíjíš ty, kuřatům jsou strojově ukeknuté hlavy,takže nic necítí a kdyby ano, díky smrti to hned zapomenou a neví ani, že kdysi viděla svět. Jejich maso je čisté a veterinárně vyšetřeené. Přirozeně uhynulé kusy jsou veteririnárně vyšetřené pouze jde li o úhyn více kusů,čili možnou epidemii.Kuře určitou dobu strádá a trpí stressem, který vyvrcholí smrtí. Pak si stejně jako přirozeně zabitý kus neví vůbec nic, protože neprobíhá proces myšlení.Čili dle tvých slov preferuješ závadné maso a platíš za ně několikanásobně víc, než za zdravé. Nic ve zlém, ale to může dělat pouze a akorát cvok. Jestli tvoje teorie rovnováhy vede k takovému stavu,pak nás před tou teorií chraň příroda, bůh i ďábel.Uvědom si,že kdyby člověk ta zvířata nepěstoval, vůbec by jich nebylo a člověk zvířata pěstuje kvůli jejich masu, kúži, peří atd.Kdyby bylo nedej příroda dosaženo lidského vegetariánství, lidé by neměli proč zvířata pěstovat a tato by díky tomu vůbec nepoznala život.Člověk je pro tato zvířata pábembohem,který se zasloužil o jejich život, během života se o ně stará a po jejich smrti si je sní.Člověk je chrání před utrpením stáří a bolestivého přirozeného umírání eutanáziíí(porážkou),čili rychlou bezbolestnou smrtí.No a pak je prostě jako maso sežere, s kůže si udělá boty ze srsti oděv. Uvědom si,že tvé boty jsou s poraženého zvířete a vlna užitá ve tvém oblečení stejně tak. Maso poraženého zvířete odmítáš,ale oblečený a obutý chodíš a vůbec tě nevadí, že to pochází s poražených zvířat. Kde v tom je nějaká logika? Nebo tě to prostě jenom nedošlo? Odmítáš li maso, odítej všechno a choď nahatý, protože i rostliny jsou živé a takový oděv s trávy by mohl vést k tomu, že tě tráva nebude milovat na život a na smrt..Nebo se oblékej do semínek a plodů. Ideální řešení? Obrať se s problémy na psychiatra.Jo a neplať hyenám přiživujícím se na tvé duševní chorobě. Rada do života. Najdi si ženskou ať je jakákoliv. Nejde o sex, ale o to,že tě může životem vést.
Sláva
Miloslave,
aby si měl vlnu, nemusíš zabít zvíře, mé oblečení a to i mé boty jsou z ropy, bavlny (tj. plodů), nejsou z kůže. Kdyby jsi četl mou Filosofii rovnováhy, tak by jsi věděl, že mým cílem jsou velké zvířecí chovy, kde se bude čekat až zvíře přirozeně umře na stáří nebo nevyléčitelnou nemoc. Tyto chovy musí být velké pro to, aby bylo dost přirozeně uhynutých kusů pro masožravce, a podle náročnosti takového chovu bude vypadat také cena těchto uhynulých zvířat. Že se bojíš své ženy, to my přeci již dávno víme.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/11/2010 : 08:31:20
|
Dalibore. Já se bojím akorát počťáka,ale to musí přijít o půlnoci a vést za ocas slona. Já mluvím o tvých vlastnostech a ty bys nějakou přirozenou autoritu potřeboval. Už vidím vegetariána jak pěstuje velkochov mršin s masem tvrdým jako houžev a přirozeně uhynulým díky infekcím, cizopasníkům a sešlostí věkem. POkud takového ve své fantazii vidím, pak se mně do toho bůh ví proč neustále plete plot blázince. Kdyby náš rozhovor sledoval psychiatr, odsoudil by mne za mou snahu tě přivést k realitě.Označil by mne za laika pletoucího se do jeho profese bez profesních znalostí. Tohle je záležitost profesionální léčby a terapie a nikoliv vysvětlování reality. Pokud si uvědomíš,že to co zde hlásáš jsou důsledky schizofrenie,čili nemoci máš napolovic vyhráno.Jsi mimo realitu a mimo schopnost soudnosti vzhledem k tomu to zde hlásáš. Vím, že to pokládáš za správné a ušlechtilé, ale právě to je důsledkem nemoci.Tvoje záchrana je lékař,pokud to dokáže léčit i když léčit dokáží doktoři vše možné, ale vyléčit jen něco. Zatím by mne u tebe neudivilo, kdyby ses mne zeptal, jak se rozdělává oheň.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 19/11/2010 : 11:03:28
|
Dalibore. Já se bojím akorát počťáka,ale to musí přijít o půlnoci a vést za ocas slona. Já mluvím o tvých vlastnostech a ty bys nějakou přirozenou autoritu potřeboval. Už vidím vegetariána jak pěstuje velkochov mršin s masem tvrdým jako houžev a přirozeně uhynulým díky infekcím, cizopasníkům a sešlostí věkem. POkud takového ve své fantazii vidím, pak se mně do toho bůh ví proč neustále plete plot blázince. Kdyby náš rozhovor sledoval psychiatr, odsoudil by mne za mou snahu tě přivést k realitě.Označil by mne za laika pletoucího se do jeho profese bez profesních znalostí. Tohle je záležitost profesionální léčby a terapie a nikoliv vysvětlování reality. Pokud si uvědomíš,že to co zde hlásáš jsou důsledky schizofrenie,čili nemoci máš napolovic vyhráno.Jsi mimo realitu a mimo schopnost soudnosti vzhledem k tomu to zde hlásáš. Vím, že to pokládáš za správné a ušlechtilé, ale právě to je důsledkem nemoci.Tvoje záchrana je lékař,pokud to dokáže léčit i když léčit dokáží doktoři vše možné, ale vyléčit jen něco. Zatím by mne u tebe neudivilo, kdyby ses mne zeptal, jak se rozdělává oheň.
Sláva
Miloslave,
jako důkaz, že se bojíš své ženy ti kopíruji tvůj příspěvek z 06/07/2010 10:02:15 v tomto topicu:
Dalibore.
...
Moje domácnost je čistá a kdyby nebyla okmažitě dojde k nápravě bez ohledu na nějakou rovnováhu, či vzájemné srážky částic.Stále je připravený elektrický lapač komárů, který je naláká na modré světlo a zabije elektrickým proudem. V zásuvce je přístroj likvidující mouchy i komáry, ve spíži je proužek proti potravinovým molům a v lednici husa na neděli. Bude se zelím a knedlíkem. Tak žijí chudí.Ty který říkáš že jsi bohatý žiješ díky svým teoriím v zamořeném chlívku a krmíš se stejnou potravou jako myši a ještě kontaminovanou hmyzem.Ještě že nejsem takto bohatý. Kdyby manželka viděla jediného mola v bytě,kdyby jí v noci pískal komár u ucha,či jí ve dne otravovaly mouchy, byla by palácová revoluce a totální gruntování, včetně kompletního vymalování a vydesinfikování bytu. Mouchy jdou tam, kde se kazí jídlo,čili tam kde je nečisto.S moly je tomu podobně a komáři jdou po krvi a vůbec jim nevadí,když si nacpou pupek u toho,kdo má Aids a pak si pochutnají na tvé krvi. A tak nezabiješ komára a on klidně a bez výčitek svědomí zabije tebe.To je ta rovnováha?
MB
|
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 19/11/2010 : 11:07:43
|
Dnes jsem svému psu dal 65 gramů ze zmraženého těla ve dvou vodách vařeného přirozeně uhynutého kuřete-brojlera, které mám ve svém mrazáku, protože se více drabal a mohl mu hrozit jeho život ohrožující alergický šok. Poté se přestal drbat.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/11/2010 : 11:16:29
|
A co s toho vyvozuješ? Že mám s manželky strach? Nemám. Já s ní v tom souhlasím. Ty si předśtavuješm jaký bys z ní měl strach a tak jej předpokládáš u mne.Jenže já jsem si ji k takovému jednání vychoval. Já nechci díky nějakým nesmyslům šetřit život těch, kteří mému životu škodí.Já se nebudu krmit semínky a pěstovat chcíplotiny. Já respektuji stav který vznikl díky evoluci a jím to k čemu se vyvinula moje látková výměna.Prostě jím, co mne chutná a svědčí, někdy i nesvěčí, ale chutná.POkud to musím nějak omezit, pak kvůli svému zdravotnímu stavu a nikoliv díky nějaké bláznivé teorii stojící proti rozumu i přírodě.Takže s tím kopírováním mých slov sis nijak neposloužil.Já žiji na rozdíl od tebe normálně.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 21/11/2010 : 07:55:49
|
Shrnu-li výsledky své Filosofie rovnováhy ohledně toho, kdy a jestli budu mít děti, pak lze říci následující:
1) Chci mít ženu a děti. 2) Žena a dítě se v těhotenství a prvních 12 měsících po narození dítěte zřejmě neobejdou bez masa z mrtvých zvířat. (viz. str. 253 a 260 knihy Průvodce začínajícího vegetariána, Vesanto Melinová a Brenda Davisová, vydala Ing. Andrea Komínková, Radňovice, 2008 ) 3) Nechci a nemohou (z důvodu své duševní rovnováhy) mít děti na úkor porážky nějakého zvířete. 4) Při jezení přirozeně uhynulých mrtvol zvířat mou ženou a dítětem do prvních 12 měsíců dítěte hrozí listerioza, při které dochází k vážnému poškození plodu či potratu. (http://cs.wikipedia.org/wiki/Listeri%C3%B3za )
5) Nezbývá mi
51) než připustit, aby má žena a dítě jedli maso z poražených zvířat, nebo 52) počkat dlouhou dobu, třeba až do svého vysokého věku, kdy budu moci mít děti díky svému zdravému stravování frutariánskou stravou, až se změní přístup společnosti k velkochovům zvířat tak, aby zvířata byly chovány do jejich přirozeného úhynu na nevyléčitelnou chorobu nebo stářím a aby byla zaručena v těchto chovech zdravotní nezávadnost tohoto masa, nebo 53) si hledat ženu, jejichž generace předků jsou uvyklí na vegetariánskou stravu, nebo 54) se nedočkám svých dětí.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz) |
Edited by - Dalibor Grůza on 21/11/2010 15:05:03 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 21/11/2010 : 08:00:36
|
Vzhledem k tomu, že se můj pes drbal a měl náznaky zvracení, čili mu zřejmě hrozil jeho život ohrožující alergický šok, tak jsem mu dal dalších zvážených 95 gramů ze zmraženého těla přirozeně uhynulého ve dvou vodách vařeného brojlera-kuřete, které jsem měl ve svém mrazáku.
Edited by - Dalibor Grůza on 21/11/2010 12:50:02 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 21/11/2010 : 19:16:07
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Shrnu-li výsledky své Filosofie rovnováhy ohledně toho, kdy a jestli budu mít děti, pak lze říci následující:
1) Chci mít ženu a děti. 2) Žena a dítě se v těhotenství a prvních 12 měsících po narození dítěte zřejmě neobejdou bez masa z mrtvých zvířat. (viz. str. 253 a 260 knihy Průvodce začínajícího vegetariána, Vesanto Melinová a Brenda Davisová, vydala Ing. Andrea Komínková, Radňovice, 2008 ) 3) Nechci a nemohou (z důvodu své duševní rovnováhy) mít děti na úkor porážky nějakého zvířete. 4) Při jezení přirozeně uhynulých mrtvol zvířat mou ženou a dítětem do prvních 12 měsíců dítěte hrozí listerioza, při které dochází k vážnému poškození plodu či potratu. (http://cs.wikipedia.org/wiki/Listeri%C3%B3za )
5) Nezbývá mi
51) než připustit, aby má žena a dítě jedli maso z poražených zvířat, nebo 52) počkat dlouhou dobu, třeba až do svého vysokého věku, kdy budu moci mít děti díky svému zdravému stravování frutariánskou stravou, až se změní přístup společnosti k velkochovům zvířat tak, aby zvířata byly chovány do jejich přirozeného úhynu na nevyléčitelnou chorobu nebo stářím a aby byla zaručena v těchto chovech zdravotní nezávadnost tohoto masa, nebo 53) si hledat ženu, jejichž generace předků jsou uvyklí na vegetariánskou stravu, nebo 54) se nedočkám svých dětí.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)
Rád bych ocitoval dotčený úryvek z Bible-Nového zákona Matoušova evangelia kapitoly 19:
3Tu k němu přišli farizeové a pokoušeli ho: „Je dovoleno propustit manželku z jakékoli příčiny?“ 4Odpověděl jim: „Nečetli jste, že Stvořitel od počátku ‚muže a ženu učinil je‘? 5A řekl: ‚Proto opustí muž otce i matku a připojí se k své manželce, a budou ti dva jedno tělo;‘ 6takže již nejsou dva, ale jeden. A proto co Bůh spojil, člověk nerozlučuj!“ 7Namítnou mu: „Proč tedy Mojžíš ustanovil, že muž smí propustit svou manželku tím, že jí dá rozlukový lístek?“ 8Odpoví jim: „Pro tvrdost vašeho srdce vám Mojžíš dovolil propustit manželku. Od počátku to však nebylo. 9Pravím vám, kdo propustí svou manželku z jiného důvodu než pro smilstvo a vezme si jinou, cizoloží.“
10Učedníci mu řekli: „Jestliže je to s mužem a ženou takové, pak je lépe se neženit.“ 11On jim odpověděl: „Ne všichni pochopí to slovo; jen ti, kterým je to dáno. 12Někteří nežijí v manželství, protože jsou k tomu od narození nezpůsobilí; jiní nežijí v manželství, protože je nezpůsobilými učinili lidé; a někteří nežijí v manželství, protože se ho zřekli pro království nebeské. Kdo to může pochopit, pochop.“
(viz www.biblenet.cz/app/bible/Matt/chapter/19?__fsk=852235203" target="_blank">http://www.biblenet.cz/app/bible/Matt/chapter/19?__fsk=852235203 )
Dále uvádím citaci textu z www.orko.cz katolického kněze a mikrobiologa Marka Orko Váchy:
Ampulex compressa - vosička švába nejprve dvěma žihadly částečně ochromí - pak jej vede za tykadlo, občas se napije švábí hemolymfy - přivede jej pod zem, utěsní vchod, švába obrátí na břicho a naklade na něj vajíčka - larvičky vyžírají nejprve svalovinu a méně potřebné orgány, aby šváb co nejdéle vydržel a nekazil se - po čase se ze švába vylíhnou nové vosičky
(viz www.orko.cz/K%F8es%9Danstv%ED%20a%20environment%E1ln%ED%20etika/Naturalistick%FD%20omyl01.ppt" target="_blank">http://www.orko.cz/K%F8es%9Danstv%ED%20a%20environment%E1ln%ED%20etika/Naturalistick%FD%20omyl01.ppt )
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz) |
Edited by - Dalibor Grůza on 21/11/2010 19:18:00 |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/11/2010 : 02:51:38
|
Kdybys měl Dalibore nedokončené základní vzdělání,pak bych tvé jednání chápal.V mase přirozeně uhynulého zvířete zůstává krev a ta se kazí nejdříve a obsahuje mrtvolné jedy.Proto se maso přirozeně uhynulých zvířat nekonzumuje a ani se nedává jako krmivo zvířatům.Ty jedy v té krvi vznikly dříve,než jsi ty uhynulé kusy vůbec objevil.To syrové slepičí maso má pach slepice a pes pak považuje za potravu i živé kusy. Vařením se ten pach změní. Proto se to maso vaří,ale ty jedy ani vařením nezničíš.Pokud bys měl namísto psa supa,či hyenu,pak by vše bylo v pořádku,protože ti jsou proti těm mrtvolným jedům imunní,ale pes nikoliv.Ty jej otravuješ jedem a ještě se divíš, že se třese.Až se mu rozpadnou játra,naposledy se zatřese a bude pokoj.Konečně se tě zbaví a bude mít po utrpení,které mu připravuješ.Mluvit o pěti dekagramech masa je směšné.
Sláva
Miloslave,
v zásadě proti vaření zdechlin nic nemám, ale v tomto případě to nepovažuji za nutné. Vlk předek psa s oblibou požírá i zdechliny, čímž plní v lese tzv. zdravotní policii. (viz http://www.selmy.cz/vlk/lov-a-potrava-vlka-obecneho/ ) Dále např. zkušenost starých Židů: Buďte mými muži svatými. Maso zvířete rozsápaného na poli nebudete jíst, hodíte je psovi. (Ex 22:30) Zvíře usmrcené jakýmkoli jiným způsobem je, stejně jako zvíře, které zemřelo samo od sebe, považováno za zdechlinu (nevela) a je židům přísně zakázáno ke konzumaci. Nevelu je však možno zpracovat pro technické účely, nakrmit s ní zvířata nebo ji prodat.(viz http://www.omkosher.com/cz/koser-pravidla/ )
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Miloslave,
po tvém naléhavém upozornění jsem celou věc konzultoval s veterinářem. Podle veterináře nemůže na zmrazeném těle zdechlého brojlera vznikat botulotoxin, jehož produkce probíhá pouze za anaerobních podmínek (bez přístupu vzduchu), optimální pH prostředí je 4,8 - 8,5 a teplota kolem 30 °C. (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Botulotoxin )
Rychlým zmražením zdechliny, jak jsem to udělal, zabráním zřejmě množení mikroorganismů (salmonelózy, listeriózy i ptačí chřipky apod.), nezbráním však nákaze těmito nemocemi při požití tohoto masa. Tyto nemoci mají však vysokou úmrtnost(mortalitu), např. listerióza při věku nad 60 let až 60 procent nemocných lidí. (viz http://en.wikipedia.org/wiki/Salmonellosis#Prevention , http://cs.wikipedia.org/wiki/Listeri%C3%B3za )
Proto při krmení svého psa zdechlinami bych se měl poučit u starých Rómů. Někdy vyhrabávali i zdechliny. (Zdechliny se vyvářely ve více vodách. Podle starých Romů jsou zdechliny čistší maso, protože zvíře nezemřelo násilnou smrtí.) (viz www.mills.cz/assets/Absol_prace/AP2010-SP_denni/Rosecka-SP2010.pdf" target="_blank">http://www.mills.cz/assets/Absol_prace/AP2010-SP_denni/Rosecka-SP2010.pdf )
Proto budu zdechliny pro mého psa vyvářet v několika vodách.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Protože se můj pes stále drbal dal jsem mu dalších cca 40 gramů z mraženého těla syrového přirozeně uhynulého kuřete-brojlera, které jsem měl ve své mrazničce. Došel jsem totiž k závěru, že riziko salmonelózy, listeriózy či ptačí chřipky je nížší, vzhledem k původu zdechliny z úředně sledovaného chovu brojlerů-kuřat, než riziko, že mému psu chybí nějaká důležitá živina ze syrového masa.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/11/2010 : 16:24:19
|
Proto budu zdechliny pro mého psa vyvářet v několika vodách Dalibore. A v tom vidíš něco moudrého? Tím vařením a vyléváním vývaru s toho masa odstraníš většinu živim a psovi dáš jen bezcenou masu.Navíc zdechliny díky nějakému psychickéu defektu platíš dřáže než zdravé maso s porážky, které kdybys pouze ovařil , dáš je psovi i s tím vývarem,do kterého bys mohl přimíchat zeleninu a třeba rýži, či vločky, které bys nakoupil s peněz,které bys ušetřil ,kdybys nekupoval drahé mršiny, ale zdravé maso. Dvě jateční kuřata tě přijdou zhruba na 120kč dvě mršiny na 1000 kč. Zbytek s tisícovky činní 880 kč a za to by bylo doplňků že bys měl plnou lednici. Nějaký bezdomovec s družkou by s toho žil víc než týden, možná déle.Ty však koupíš za 1000 kč mršiny a ještě z nich vyvaříš všechny živiny.Psovi dáš jalovou hmotu bez živin ty živiny vyleješ do odpadu a pak se divíš, že se hladem klepe.To já bych se klepal taky,ale nejspíše zlostí na takového páníčka a možná bych ho i pokousal aby se konečně probudil a viděl svět jaký je.Jenže psi psychiatrii nestudují,což je ve tvém případě škoda. Proč tě to říkám? Já sám nevím. Takovou blbinu skutečně nejsem schopný pochopit. Za ty peníze bys mohl Badda hostit denně pražskou šunkou a ještě by tě zbylo.
Sláva |
|
|
Topic |
|
|
|