Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/09/2010 : 16:56:19
|
Dalibore. Nevím jak je ten pes starý,ale takto začíná u psů epilepsie. Pokud ten pes neměl stravu která je nutná pro jeho organismus,pak k takovým defektům dochází. Pokud ty potřebné látky získá, může se ještě i uzdravit. Máš li jej rád,pak se vykašli na pokusy a teorii rovnováhy a naplň mu misku masem každý den, nebo užij psí granule. Nervy se mu obalí tukem,spraví se a nejspíše tím zabráníš i progresi choroby.Jeho mozku chybí látky,které jsi mu díky pokusu odepřel.Vyřaď jej s pokusu pokud ho máš jako přítele rád.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 12/09/2010 : 19:49:03
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Dalibore. Nevím jak je ten pes starý,ale takto začíná u psů epilepsie. Pokud ten pes neměl stravu která je nutná pro jeho organismus,pak k takovým defektům dochází. Pokud ty potřebné látky získá, může se ještě i uzdravit. Máš li jej rád,pak se vykašli na pokusy a teorii rovnováhy a naplň mu misku masem každý den, nebo užij psí granule. Nervy se mu obalí tukem,spraví se a nejspíše tím zabráníš i progresi choroby.Jeho mozku chybí látky,které jsi mu díky pokusu odepřel.Vyřaď jej s pokusu pokud ho máš jako přítele rád.
Sláva
Slávo,
možná na tom něco bude (viz http://zviratka011.blog.cz/0908 ). Spíš ale podle mne hrozí mému psovi alergický šok, protože se i zadýchával a drbe, proto jsem mu dal ještě dalších cca 50g masa a kostí z přirozeně uhynulé slepice, kterou mám v mrazáku. Zítra celou věc proberu s veterinářem.
( www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 12/09/2010 19:49:37 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/09/2010 : 09:47:42
|
Chyba Dalibore. Kuřecí kosti psům nesmíš dávat. Ty kosti jsou duté a když je pes rozkouše, vznikají ostré štěpiny,které poškozují trávicí trakt a může dojít k perforaci jícnu a žaludku. Navíc z nich pes nezíská žádné živiny,ale pouze vápník a aby vápník uložil do svých kostí,potřebuje další látky. Kosti vhodné pro psa jsou ty, které obsahují morek a při kousání nevytváří ostré hroty.Ani těch bys neměl psovi dávat mnoho,protože tím, že je kouše dochází k nadměrnému zatížení žvýkacích svalů, což se projevuje třeba tím, že má zaslzené oči.Prostě mu teče s očí a někdy to přejde až do zánětu. Chrupavky, mu můžeš dávat bez omezení. Není to sice o filosofii,ale jak vidět potřebuješ nutně poradit.Takže?
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 14/09/2010 : 16:34:28
|
Chyba Dalibore. Kuřecí kosti psům nesmíš dávat. Ty kosti jsou duté a když je pes rozkouše, vznikají ostré štěpiny,které poškozují trávicí trakt a může dojít k perforaci jícnu a žaludku. Navíc z nich pes nezíská žádné živiny,ale pouze vápník a aby vápník uložil do svých kostí,potřebuje další látky. Kosti vhodné pro psa jsou ty, které obsahují morek a při kousání nevytváří ostré hroty.Ani těch bys neměl psovi dávat mnoho,protože tím, že je kouše dochází k nadměrnému zatížení žvýkacích svalů, což se projevuje třeba tím, že má zaslzené oči.Prostě mu teče s očí a někdy to přejde až do zánětu. Chrupavky, mu můžeš dávat bez omezení. Není to sice o filosofii,ale jak vidět potřebuješ nutně poradit.Takže?
Sláva
Slávo,
dávám mu spíš odsekané zmražené maso z přirozeně uhynulého kuřete, díky za informaci.
Veterinář mého psa vyšetřil a shledal ho při prohlídce v pořádku, podle něj má spíše mírnou nadváhu. Nechal jsem mému psu udělat rozbor krve, ze kterého by se měla poznat nedostatečnost ve výživě. Nedostatek masa se má podle veterináře projevit především nedostatkem vitamínu B12, železa a chudokrevností, tedy malým počtem a malými červenými krvinkami. V případě mého psa jsou všechny fyziologické hodnoty rozboru krve v normálním rozmezí, tedy v pořádku a můj pes by dokonce mohl dávat transfuzi jiným psům, podle veterináře lze u mého psa vyloučit epilepsii z nedostatku masa. U mého psa došlo k přizpůsobení krevních hodnot v rámci povoleného rozmezí tak, že má menší velikost červených krvinek (což má vliv na menší schopnost přenášení kyslíku), což je u něj nahrazeno větším počtem červených krvinek.
Podle veterináře však nelze na základě rozboru krve vyloučit alergický šok.
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
Edited by - Dalibor Grůza on 14/09/2010 16:35:35 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 15/09/2010 : 16:54:41
|
Dalibore. Ten ráj začíná v mém obýváku.Škoda že sem neumím vložit fotku.Manželka mne dnes vyfotila jako svatého Františka. Budlok na mne posvátně hledí objímajíc mou nohu, u mordy mu sedí na mém klíně Mates, což je kocour a tomu se v srsti probírá papoušek zobákem.Kocour je šelma a žere maso, buldok je šelma a žere všechno ,ale nejraději maso.Papoušek je jako ty,protože se živí semínky a plody.A mezi nimi je přátelství. Co říkáš mému pokusu? On to vlastně ani není pokus.Jsou stále sytí a pak nemají důvod na sebe útočit i když dva z nich pojídají maso. Ber to jako žert i když je to skutečnost.Vlastně tři,protože já maso jím také.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 16/09/2010 : 14:11:05
|
quote: Originally posted by Dalibor Grůza
Moli v mém bytě bez mého zabíjení se mi zde přemnožili. Při vyhánění utěrkou jsem některé moli zabil a nakonec ani nebyli ochotni vyletět otevřeným oknem z bytu. Vynášení molů v krabičce od sirek je velmi pracné a zároveň se mi do bytu vracejí, buď okny nebo technickým zázemím bytu jako komíny a jiné průduchy (viz http://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/jak-se-zbavit-molu/ ). Na základě doporučení Miloslava Bažanta v tomto topicu, internetové diskuse (viz http://www.elektroworld.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=20990&print=topic&start=15fb64f31c2c206747869f7c615bcae926 ) a podle zásad Filosofie rovnováhy (protože elektrické odpuzovače hmyzu zřejmě nefungují viz výše uvedená internetová diskuse) jsem se rozhodl koupit poměrně drahý lapač hmyzu INSECTIVORO 363 s UV lampou a ventilátorem vhánějícím hmyz do schránky, který umožňuje vypouštění lapeného živého hmyzu z této schránky (viz http://www.lapacehmyzu.cz/index.php?iid=18 )
(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Výše uvedený lapač hmyzu INSECTIVORO 363 s UV lampou a ventilátorem je velmi drahý a za celou noc nelapil ani jednoho potravního mola (i když jsem ho měl v předepsané výšce cca 2m nad podlahou a v kuchyni, kam jsem ho umístil byli potravní moli přemnoženi) a na potravní moli zřejmě nefunguje, pouze jsem při tom UV světle nemohl spát. Za noc lapil jedinou malou mušku.
Na humánní odstraňování molů se mi osvědčil příruční akuvysavač, jehož nádobku na prach je však třeba nejvýše z poloviny naplnit vatou, aby se moli vážně nezranili (jak se mně stalo), a pak je vypouštět ven.
Edited by - Dalibor Grůza on 16/09/2010 14:12:05 |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 16/09/2010 : 23:07:16
|
V tom případě INSECTIVORO 363 zajdi vrátit s odůvodněním, že je k ničemu. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/09/2010 : 09:12:09
|
Dalibore. Teprve nyní jsi napsal,že jde o potravinové moly. Celou dobu jsem si myslel, že jde o mola šatového.To je o něčem jiném. Potravinoví moly tě na ultrafialové světlo nepůjdou, na to jdou spíše komáři a někdy se chytí i nějaká můra. Uvědom si,že díky tvému přátelství na život a na smrt se všemi živými tvory zamořuješ tímto nepříjemnýmm hmyzem celé své okolí,že se tebou vyhozený hmyz nevrací jen do tvé spíže,ale také do spíží sousedů a to s ním marně bojují,protože u tebe se množí.Až na to sousedi přijdou, nejspíše tě zmalují hřbet.Ten hmyz dokáže zasvinit a kontaminovat potraviny a zde zapomeň na přátelství na život a na smrt, nebo budeš mít nepřátele ze sousedů.V telce je reklama na nějaké kartičky, které se nalepí do spíže a ty moly se na něj nalepí a pojdou. Jak se to jmneuje nevím,ale když se v drogerii zeptáš, rádi tě poradí. Tento hmyz musíš hubit bez pardonu,jinak tím zamoříš celé okolí a ani sousedi se toho nezbaví,protože to bude přelétat od tebe.Slyšel jsem, že ty moly roznáší choroboplodné zárodky dost ošklivých nemocí.Nezabiješ li je mohou zabít oni tebe. Takže. Vystěhovat ze spíže všechny potraviny,vydrhnout spíž,užít savo,či jiný desinfekční prostředek,nalepit ty štítky, vložit zpět potraviny a během krátké doby nebudeš mít v bytě jediného mola.Ty moly ohrožují tvoje zdraví a tím i život a ten máš právo hájit teorie neteorie.Za tu lampu si vyhodil peníze zbytečně.Můžeš skusit ji umístit do spíže. Možná se na ní něco chytne a nebude tě bránit ve spánku.Pokud používáš jako spíž kuchyňskou linku,pak tu almpu zavři do kuchyňské linky.Moly musíš zabít.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 21/09/2010 : 21:15:03
|
Žena jako nástroj Ďábla v podobě milosrdné či nemilosrdné smrti?
Žena v domácnosti většinou zastává úlohu kuchařky a převážně tak rozhoduje, co manžel, děti, domácí zvířata aj. doma jedí a pijí. Jídlo však představuje mrtvé živé tvory, žena tak zásadně rozhoduje o tom, který živí tvor bude zabit, aby byl snězen. Podle Filosofie rovnováhy stravuje-li se živý tvor milosrdně (tedy působí co možná nejméně smrti živých tvorů tak, aby přirozeně co možná nejméně cítili bolest), tak je rovněž jeho chování milosrdné a dobré a opačně je jeho chování nemilosrdné a zlé. Žena jako kuchařka tak má hlavní podíl na milosrdnosti, resp. nemilosrdnosti lidských dějin.
Muži by proto měli usilovat o co největší racionalizaci domácího vaření a nebát se, že nakonec budou podle svých zásad vařit sami.
Literatura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jin_a_Jang
( www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Žena bývá méně energická jako muž a závidívá mu jeho energii, vitalitu, psychologie zde mluví o genderové závisti, Sigmund Freud zde mluvil o závisti penisu. Žena chce muže připravit o jeho energii a tak ho nepřetržitě ničí, přesto je žena pro muže nejlepším společníkem v životě, protože s ní není nikdy nuda (stejně jako s Ďáblem, odpůrcem jehož má být nástrojem). Muž by si měl tedy vybrat ženu, která ho bude více milovat, a proto málo ničit. Jak získat takovou lásku radí Nový zákon v Bibli (Lukáš 7, 39-50), je třeba najít ženu, která muže skutečně potřebuje k životu, nikoliv ke zbytečnému zabíjení živých tvorů:
39Když to spatřil farizeus, který ho pozval, řekl si v duchu: „Kdyby to byl prorok, musel by poznat, co to je za ženu, která se ho dotýká, že je to hříšnice.“ 40Ježíš mu na to řekl: „Šimone, chci ti něco povědět.“ On řekl: „Pověz, Mistře!“ – 41„Jeden věřitel měl dva dlužníky. První byl dlužen pět set denárů, druhý padesát. 42Když neměli čím splatit dluh, odpustil oběma. Který z nich ho bude mít raději?“ 43Šimon mu odpověděl: „Mám za to, že ten, kterému odpustil víc.“ Řekl mu: „Správně jsi usoudil!“ 44Pak se obrátil k ženě a řekl Šimonovi: „Pohleď na tu ženu! Vešel jsem do tvého domu, ale vodu na nohy jsi mi nepodal, ona však skropila mé nohy slzami a otřela je svými vlasy. 45Nepolíbil jsi mne, ale ona od té chvíle, co jsem vešel, nepřestala líbat mé nohy. 46Nepomazal jsi mou hlavu olejem, ona však vzácným olejem pomazala mé nohy. 47Proto ti pravím: Její mnohé hříchy jsou jí odpuštěny, protože projevila velikou lásku. Komu se málo odpouští, málo miluje.“ 48Řekl jí: „Jsou ti odpuštěny hříchy.“ 49Ti, kteří s ním byli u stolu, začali si říkat: „Kdo to jen je, že dokonce odpouští hříchy?“ 50A řekl ženě: „Tvá víra tě zachránila, jdi v pokoji!“
Literatura: Jan Poněšický a kol., Člověk a jeho postavení ve světě, TRITON, Praha 2006 s. 156
Muž před smrtí nikdy s jistotou neví, jestli ho jeho partnerka-vyvolená žena potřebuje, což plyne z jeho nedostatku informací a velkého množství iracionálna-tajemna ve vědeckých, filosofických i náboženských otázkách.
(www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Rozešel jsem se svou přítelkyní, protože se chtěla nadále se mnou scházet po nejvíce v cukrárně či restauraci, avšak nechtěla si mně vzít a mít děti. Moje přítelkyně a její rodiče neuznávali moji filosofii o přatelství všech živých tvorů na život a na smrt, chovají několik prasat a pravidelně mívají zabíjačku. Má přítelkyně měla v oblibě zvláště maso a trpěla větší nadváhou. Podle mne zbytečným zabíjením zvířat velmi trápila sebe i mne, jak nyní tak i v jejím budoucím životě. Při svém rozchodu s ní jsem však dodržel zásadu, která vychází z mé Filosofie rovnováhy a kterou používám při zastupování svých klientů při rozvodech v mé advokátní praxi, a to že partneři se mají rozcházet tak, aby se mohli v budoucnu kdykoliv znovu dát dohromady. Tzn. nabídl jsem ji, když měla strach o peníze, že ji přenechám velmi levně svoje právo účasti na námi společně plánovaném a již námi oběma zaplaceném zahraničním zájezdu, aby mohla jet s někým jiným. Ona to přijala.
(viz www..filosofierovnovahy.sweb.cz )
quote: Originally posted by Pepeeeee
Dalibore, možná je to tak lepší, že nebudeš mít děti. Mrazí mě v zádech, když si představím, že by na světě mohlo být více jedinců tobě podobných.
Ve vztahu k dětem jsem dle Filosofie rovnováhy zaujal následující postoj:
V současnosti, ženy od muže očekávají jeho velkou energičnost a touhu po evolučním boji na život a na smrt, tedy agresivnost, což souvisí s jeho schopností ochránit v přírodě i dnešní nemilosrdné společnosti rodinu a potomky. Zároveň však méně energické ženy chtějí muže ovládat a využívat jeho velkou energičnost pro sebe, protože mu ji závidí (viz výše). Dochází tak k zákonitému ničení muže neboli boji mezi spolu žijícími mužem a ženou.
Tento způsob chování mezi mužem a ženou je pro mně, který má malou energičnost, vitalitu a jsem tudíž velmi citlivý, nemožno duševně vydržet. Předpokládám, že je zničující v delším časovém období i pro ostatní muže, kteří nejsou tak citliví jako já. Řešením tohoto sporu je podle mne společnost, kde by všichni byli přátele na život a na smrt.
Zbývají mně tedy dvě možnosti, buď si klást na první místo hodnotu ženu a dítě a tomu obětovat můj ideál přátelství všech živých tvorů na život a na smrt, když se budu podřizovat své ženě, která mě bude ničit. Nebo pokládat za prvořadou hodnotu můj ideál dosažení společností, kde by všichni živí tvorové byli přátelé na život a na smrt, a tomu podřídit výše uvedenou hodnotu mít ženu a děti, kdy budu hledat ženu, která mně potřebuje k životu nikoliv k zbytečnému zabíjení živých tvorů (viz výše), což bude velmi těžké.
V podstatě nemám na rozdíl od ostatních můžů vzhledem ke svému zdraví na výběr a musím si zvolit druhou možnost, tedy neobětovat svůj ideál přátelství všech na život a na smrt za ženu a děti. Opačný postup by mně duševně zničil.
Literatura: www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/202658-skromnost-se-nenosi-zeny-u-muzu-uprednostnuji-aroganci.html" target="_blank">http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/202658-skromnost-se-nenosi-zeny-u-muzu-uprednostnuji-aroganci.html
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 21/09/2010 : 23:22:43
|
Dalibore, ten výzkum je dělaný spíš mezi predátorkami. Jako člověk s "vyšší sociální citlivostí" bys to měl vnímat poněkud jinak. Totiž tvá ideální žena po tobě nebude vyžadovat arogantní postoj, spíš naopak, bude v tobě evokovat tvoje nejohleduplnější vlastnosti, ale zároveň by sis musel dát pozor na vlastnosti, které by zdůrazňovaly jakýsi nedostatek sebevědomí. Totiž pokud jde o vyjadřování svých pocitů až přehnaným stylem, svědčí to o nutnosti k takovému člověku přistupovat v rukavičkách tak aby se pokud možno nezranil. Přitom stále platí, že si žena v muži hledá spíš oporu.
Navíc pokud je toto všechno zvládnuto, je na řadě sebevědomí této ženy. V dnešním světě predátorů čelí množství výzev, které nechápe a jakéhosi ponížení, kterému ne přiliš dobře rozumí (jeho důvod, protože jej tak nevnímá). Tedy má větší potřebu mít jasno v tom jakým způsobem by svého partnera mohla ovlivňovat, kdy by její slovo mělo u něj nějakou klíčovou váhu a cítí jako svou i partnerovu chybu, pokud se nemůže vyjádřit. Což je v kombinaci s aspergerem většinou důvod proč se tyto druhy navzájem paradoxně nesnesou (protože je vlivem přehnaného evokování vlastních hodnot, defakto k těmto podnětům hluchý).
Tohle se mi zatím podařilo vypozorovat. Ale nutno dodat, že podobné ženy neznám ani moc nepotkávám, je vždycky spíš o štěstí na něco užitečného narazit. |
Edited by - neronis on 21/09/2010 23:25:31 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/09/2010 : 14:10:47
|
Dalibore. Nyní jsi u toho podstatného a to u žebříčku hodnot. Já třeba mám jako absolutně nejvyšší hodnotu život a to co život podporuje.To určuje pořadí dalších hodnot na mém žebříčku. Ty stavíš na nejvyšší příčku přátelství všech živých tvorů na život a na smrt a to určuje další pořadí hodnot. Jiní staví na nejvyšší příčku žebříčku hodnot svou uznanou pravdu a pak logicky život ustupuje na nižší příčky.(je ochotný za svou pravdu obětovat život) Skus provést revizi svého žebříčku hodnot,to je totiž samý základ ze kterého vše ostatní svou logikou vychází. Máš li svůj žebříček hodnot postavený do opozice k vlastnímu životu dochází ke konfliktům v tobě samém.
Sláva |
|
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 22/09/2010 : 15:05:36
|
Dalibore. Nyní jsi u toho podstatného a to u žebříčku hodnot. Já třeba mám jako absolutně nejvyšší hodnotu život a to co život podporuje.To určuje pořadí dalších hodnot na mém žebříčku. Ty stavíš na nejvyšší příčku přátelství všech živých tvorů na život a na smrt a to určuje další pořadí hodnot. Jiní staví na nejvyšší příčku žebříčku hodnot svou uznanou pravdu a pak logicky život ustupuje na nižší příčky.(je ochotný za svou pravdu obětovat život) Skus provést revizi svého žebříčku hodnot,to je totiž samý základ ze kterého vše ostatní svou logikou vychází. Máš li svůj žebříček hodnot postavený do opozice k vlastnímu životu dochází ke konfliktům v tobě samém.
Sláva
Miloslave,
přátelstvím na život a na smrt všech živých tvorů jako vrchoelm svého žebříčku hodnot myslím život, tzn. co největší možné omezení zabíjení všech živých tvorů tak, aby všichni živí tvorové měli pokud možno dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti, to chci samozřejmě i pro sebe.
Akorát nechápu co myslíš tím životem jako vrcholem tvého žebříčku hodnot ty sám, myslíš-li pouze svůj život, nebo život lidský a nevadí ti zabíjení ostatních živých tvorů, tak tím oba myslíme něco jiného a tak to prosím blíže specifikuj.
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/09/2010 : 17:35:48
|
Myslím život jako takový,čili můj i všeho živého.Aby byl život zachován a to můj i ostatních je nutné přijímat potravu a to takovou na kterou je látková výměna geneticky nastavená.Pokud bych jednal jinak, můj život by byl ohrožen, nebo by se snížila kvalita mého života. To platí pro ostatní živé organismy stejně jako pro mne. V zájmu života toto respektuji a respektuji to i u ostatních životních forem. Protože jsem člověk mám vyšší schopnost svůj život chránit,než ostatní živé organismy a přesto múže být můj život ohrožen v zájmu života jiného živého organismu,třeba i bakterie.To co můj život chrání je u mne na druhé příčce žebříčku hodnot,čili život chráním a totéž respektuji u ostatních živých tvorů.Na další příčce je to co dělá život kvalitnější.Toto již je ryze lidská hodnota.Do tohoto přináleží i poznávání světa kolem a jeho logiky stejně jako umění,láska a podobně.Na poslední příčce mého žebříčku hodnot je to co životu škodí a mezi to přináleží i uznané pravdy, které lidi vedou ke sporu, odporu zneužívání schopností,rozdělení, uzrpení a smrti. Celý můj žebříček hodnot je podřízený životu mému ,ale i ostatních živých tvorů.Život je však neustálý boj a to je třeba respektovat.Jedna životní forma žije na úkor života druhé a jinak to není možné. Bez toho by veškerý život zanikl a proto je toto třeba přijmout jako fakt a respektovat to. Zabíjení pro zábavu,či díky uznané pravdě je postaveno do opozice s životem, základní hodnotou. por pravd zneužívání schopností ve prospěch uznaných pravd stojí v opozici k životu i kvalitě života.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Dalibor Grůza
Grafoman
Czech Republic
1678 Posts |
Posted - 27/09/2010 : 20:29:11
|
Axel. My,kteří si říkáme ateisti skutečnými aeisty nejsme.Ti věřící,kteří se zde presentují skutečnými věřícími nejsou.Všichni zde jsme kdesi mezi těmito hodnotami, někdo blíže teismu a druhý ateismu. To jsem poznal,když jsem poznal skutečného věřícího a ty asi víš o kom mluvím.(JZ)Toho nezajímá žádný argument ukazující přirozenou podstatu jevů připisovaných vlivu boha.Pro toho je od boha docela vše a vůbec nepřemýšlí o tom, že by to mohlo být jinak.Žije již jen pro víru a přitom se jedná o velmi inteligentního člověka.Dlouho jsem to nedokázal pochopit,ale myslím, že to chápu a vůbec to není o logice. Díky jemu začínát totéž chápat i u ostatních věřících. On totiž prošel těžkým životním krachem a to po všech stránkách.Finanční,zdravotní, umělecké i rodiné a svět se mu zcela zhroutil tak, že pomýšlel na sebevraždu,čili odchod s tohoto světa.Víra mu nabídla vstup do jiného světa, kde našel vše co předtím ztratil. A tak přijal tento svět a žije v něm šťastně. My nevěřící to těžko chápem a tak se snažíme ukázat ty své argumety rozumové dané poznáním přirozenými zákonitostmi,ale neuvědomujeme si,že se jej tím snažíme vést do světa,před kterým utekl a do kterého se vrátit nechce.A tak mu vlastně každým argumetem ubližujem. On v tom světě našel lásku, uznání,duševní vyrovnanost i novou cestu k hmotnému zotavení.Co na tom záleží je li bůh, či ne. My mu nemůžeme nabídnout to co mu dává víra,ale pouze návrat do světa, který jej tolik zklamal.On žije v jiném světě než my a o ten náš svět vůbec nestojí.Víra je útěkem do jiného světa pro ty kterým se tento svět nelíbí, které nějak sklamal, nebo nemají sílu v něm žít a to je nejspíš to podstatné a vůbec v tom nehrají roli rozumové argumenty ukazující,že to co oni považují za vliv boha je zcela přirozené a co příjímáme my silnější a schopní v tom tvrdém a nesmlouvavém svět žít.Toto platí i u Dalibora.To je jeho svět do kterého se skryl,protože se necítí být dost silný na život v tom běžném životě.Proto ignoruje naše argumenty,kterým se ho snažíme vrátit do reálného světa.Proto jsou naše snahy a veškré lidské poznání proti víře tak slabé a neůčinné. Oni prostě do toho našeho světa nechtějí.Oni žijí v jiném světě který jim vyhovuje,kde se cítí bezpeční a ve kterém netrpí. Každý boj proti víře je nesmyslnou snahou o vrácení těchto lidí do světa,ve kterém žít nedokáží,nemohou,nebo nechtějí.Nesmyslná je i snaha věřích převést nás silnějších a schopných v tom tvrdém světě žít do jejich světa. Tohle vůbec nemá nic společného s rozumem,logikou a realitou.Toto jsou pararelní světy které se navzájem setkávají.Oni nechtějí do našeho světa a my nechceme do světa jejich,protože je pro nás iracionální.Víra je pro slabé a dává jim sílu k životu.My nemáme co jim nabídnout,jen ten tvrdý svět před kterým utekli. Ten jejich svět vnímají jako krásný, plný bezpečí a lásky a tak z lásky do tohoto světa zvou a nechápou,proč jejich pozvání nemůžeme přijmout.Nechápou,že v tom zlém světě dokážeme žít a být dokonce i šťastní. Svět není to co máme kolem sebe a čeho jsme součástí,ale to,jak jej vnímáme a chceme vnímat. A tak se může stát,že nám spadne náš svět na hlavu a už v něm nedokážeme a nebudem mít sílu žít a pak hodíme za hlavu všechno to lidské poznání a skryjeme se do světa víry i my a ti silnější nás budou soudit a budou se snažit nás vrátit do toho světa,před kterým jsme utekli.My však již budeme k jejich argumentům hluší a slepí. Řekl bych, že právě toto je to největší poznání ke kterému jsem v životě došel a přivedl mne k němu právě ten skutečný věřící. Víš jistě o kom mluvím.Jmenovat jej zde nebudu.Jedná se o přítele který mně nabídl setkání a brzy k němu skutečně dojde. Dlouho jsem jej nechápal.Nyní již ano,ale vím, že se chce setkat proto aby mne převedl do toho svého krásného světa do kterého já bohužel zatím přejít nedokáži.Vím ale,že je k tomu veden láskou a snahou abych žil v lepším světě spolu s ním a ostatnními které má rád. Neví,že mne láká nejvíce právě to poznávání logiky toho racionálního světa,což mne od víry vzdaluje. Od této chvíle považuji za zvrácené a nemoudré brát věřícím jejich svět a vtahovat je do světa ve kterém nemohou,či nedokáží žít.
Sláva
Miloslave,
neutíkám do jiného světa, pouze jsem si stanovil ideál a snažím se přizpůsobit svět tomuto ideálnímu světu. Jde o změnu světu k lepšímu. Domnívám se, že jsem předběhl o mnoho let dobu se svým návrhem porážkové daně. Můj předpoklad, že nakonec dojde k uznání práv rovněž všech ostatních živých tvorů na dlouhý, důstojný a šťastný život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti, i když to bude znamenat omezení člověka, vychází z evoluce mozku, zejména lidského. Mozek dlouhodobě nesnese rozpory, nesoulad, nelogičnost a evoluce lidského mozku směřuje k odstranění těchto rozporů. Nelze sám chtít od druhých dobré zacházení v dětství, středním věku a stáří a sám zabíjet pro své pohodlí či opojení zbytečně jiné živé tvory, což má za následek vznik sporu či rozporu ve svědomí v mozku jedince, zejména člověka, který nemůže se svým evolučním zdokonalením tento mozek ve zdraví vydržet. Tato evoluce mozku či duše člověka v dějinách znamenala postupnou civilizaci člověka, tedy uznání jeho základních lidských práv a v budoucnu bude podle mne zákonitě znamenat uznání práv ostatních živých tvorů. Podle mne tedy má Filosofie rovnováhy a můj návrh porážkové daně razí nevyhnutelnou cestu budoucí spravedlivější společnosti, než existuje dnes a budoucím spravedlivějším lidem, než jsou dnes.
(viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1410&whichpage=4, www.filosofierovnovahy.sweb.cz ) |
|
|
Topic |
|
|
|