www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/09/2010 :  16:46:26  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Pozoroval jsem u mého psa Bada třes, jako když je mu zima, a před tím jsem u něj pozoroval zadýchávání. Podle Filosofie rovnováhy jsem nemohl u něj riskovat život ohrožující alergický šok, který mu podle mne i veterináře mohl hrozit z nedostatku živočišných bílkovin. To jsem vyzkoušel na sobě, když jsem jedl pouze rostlinná semena, rostlinné plody a mléko, kdy jsem začal zvracet, během chvíle se mi objevila na kůži po celém těle svědivá vyrážka, po snězení vejcí se mi ulevilo a vyrážka během dvou hodin zmizela.

Proto jsem mému psu Badovi (váha cca 10kg) nasekal a dal k jídlu odřezky masa cca 50g z přirozeně uhynulé slepice z mého chovu, kterou mám v ledničce. Poté třes přestal. Podle záznamu v tomto topicu byl můj pes Bad bez masa od 10.8.2010, tedy to znamená, že můj pes Bad může být bez masa nejvíce 26 dnů.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Toto je zatím to největší poznání,které s tvé teorie rovnováhy vzešlo.Myslím, že vzhledem k tomuto by bylo možno již vytvořit určitý závěr. Trávení šelem a jejich látková výměna, které se vytvářely miliony let, je nemoudré měnit na vegetariánské,neboť s rostinné stravy nedokáží získat všechny látky nutné pro život.
Býložravce také nemůžeš změnit na formu schopnou měnit látky nerostné na ústrojné,protože u nich chybí schopnost fotosyntézy,čili nemůžeš je krmit humusem a zalévat.
Pokud jsi s tohoto svého pokusu došel k závěru,že ani snaha změnit člověka na býložravce,vegetariána a frutariána není tím správným,protože má látkovou výmenu vývojem nastavenu na všežravost,pak je to tvoje vítězství a dokonce pro tebe může mít hodnotu života,protože tvůj život zachrání.
Jsi věřící a u věřících není běžné stavět se do opozice k boží vůli.Myslíš si snad,že jsi povolán k tomu abys napravoval to, co bůh pokazil? Jsi víc než bůh? Pokud věřící nejsi,pak si na místo boha dosaď přírodní zákonitosti a evoluci.
Má li mít tvoje teorie rovnováhy význam,pak je nutno se zaměřit na člověka a lidskou společnost.To se tě snažím naznačit celou dobu.Zaměř se na to co lidi rozděuje a hledej cesty k tomu co lidi spojuje.Najdeš li takovou cestu,pak se lidé dokáží mezi sebou domluvit na tom jak přírodu a vše živé chránit. Zvířata tvou teorii rovnováhy nemohou číst, natož o ní přemýšlet.Lidé ano.Zaměř se na lidi a já tě v tom budu třeba i pomáhat.

Sláva

quote:

Miloslave,

můj pes Bad se vyvinul z vlka, který je v přírodě především masožravec. Svým pokusem se snažím popsat způsob:

1.) jak by můj pes přežil ve zdraví na vegetariánské stravě, tepelně upravených vejcích a mikrobiálně či kysaním sraženém tvarohu či sýru,
2.) příp. mu dávat co nejméně přirozeně mrtvých moučných červů či jiného hmyzu zemřelých bez porážky, aby byl zdraví,
3.) příp. mu dávat co nejméně masa ze zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky, aby byl zdraví,
4.) případně mu dávat co nejméně za tím účelem poraženého hmyzu a co nejméně přirozeně zemřelého hmyzu bez porážky a co nejméně zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky, aby byl zdraví,
5.) případně mu dávat co nejméně masa za tím účelem poražených dospělých slepic a co nejméně přirozeně zemřelého hmyzu bez porážky a co nejméně zdechlin zvířat zemřelých přirozeným způsobem bez porážky a co nejméně za tím účelem poraženého hmyzu, aby byl zdraví.

Za kriteria vážného ohrožení zdraví psa jsem si stanovil po vyzkoušení frutariánské stravy na sobě:

1.) zvracení,
2.) alergický šok,
3.) podvýživenou podváhu psa,

a po dřívějším pokusu dávat psovi pouze vegetariánské granule, kdy zvracel žlutou vodu, ještě dále:

4.) pohybové motorické problémy psa.

( viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )

Miloslave,

nechci se opakovat, proto ti znovu kopíruji teze dle Filosofie rovnováhy pro můj experiment (viz www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375&whichpage=8" target="_blank">http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375&whichpage=8 ), nyní jsme u možnosti ad 3.) a nevyhnutelných cca 100g masa a kostí zdechlin za 26 dnů pro mého psa Bada o hmotnosti cca 10kg a věku cca 3,75 let. Stále opakuji, že cílem mé Filosofie rovnováhy je co možná nejvíce omezit zbytečné zabíjení všech živých tvorů, tedy jejich přátelství na život a na smrt, nikoliv zničení smrti v přírodě.

Edited by - Dalibor Grůza on 07/09/2010 18:42:19
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/09/2010 :  17:12:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

Ale to já dávno vím.Jenže se tě snažím vysvětlit,že touto cestou nemůžeš nikam dojít,protože zde chybí logická souvislost.Tvá idea je dobrá o tom se nemusíme přít.ale cesta k jejímu naplnění je zcela chybná.POkud máš takový cíl ideu,pak je rozhodují schopnost lidí se mezi sebou domluvit.Teprve potom jsou lidé schopni vytvořit společenská pravidla ošetřující život všech živých tvorů.Není li splněn tento předpoklad, budou si lidé v zájmu svých uznaných pravd oponovat, budou zneužívat schopnosti ve prospěch sebe a svých uznaných pravd, budou mezi sebou válčit a příroda bude trpět.Ostatní živí tvorové i rostliny v tom nemohou nic udělat a jsou závislí na lidských rozhodnutích a lidském jednání. Toto není možno přeskočit.Teprve až budou lidé schopni se mezi sebou domuvit, bude čas na takové teorie a teprve tehdy bude možné ty nejvhodnější vybírat. Tvoje teorie rovnováhy vlastně není o člověku a lidské společnosti a to je základní chyba.
Představ si,že jsi ve své chalupě, jsi v přízemí v kuchyni a knihovna je v podkroví. Můžeš si vybrat a přečíst knihu aniž bys vyšlapal ty schody? To je totéž.Ty chceš knihu (cíl, čili ideu) ,ale odmítáš se zabývat těmi schody a tak jsi stále v přízemku. Vybereš li si schody vedoucí do sklepa, do podkroví se po nich nedostaneš. A to je o tom.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/09/2010 :  19:01:42  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Rozhodl jsem se svého psa Bada (anglicky špatný nebo kámoš-buddy) přejmenovat na Gooda (anglicky dobrý), protože i masožravec a dravec mohou být dobří, jestliže nejí zbytečně maso a tak bojují za přátelství všech živých tvorů na život a na smrt.

Moly ve svém bytě vyháním nyní tak, že v noci, když jsou všichni moli v kuchyni, tak rozsvítím, otevřu okno a vyženu je utěrkou ven z bytu.

Edited by - Dalibor Grůza on 05/09/2010 19:21:24
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/09/2010 :  09:48:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
protože i masožravec a dravec mohou být dobří, jestliže nejí zbytečně maso a tak bojují za přátelství všech živých tvorů na život a na smrt.
Dalibore.
Žádný masožravec,žádná šelma nejí maso zbytečně. Běda myslivcům, vyhubí li v lese lišky.Tyto šelmy totiž loví slabé a nemocné kusy pro svou obživu.Chybí li, zvěř se přemnoží bez selekce,čili se množí slabí jedinci a nemocné kusy nakazí zdravé a silné.A tak to ve výsledku vede mnohdy až k decimování zvěře v lese.
Jsou i šelmy lovící bez hladu,ale i ty mají své místo vzhledem k rovnováze v přírodě. Já vím.Tobě je líto té jejich kořisti a proto sis vytvořil ideu světa ve které toto bude maximálně omezeno.Jenže toto není zlo,ale důsledek vývoje a evoluce v přírodě.Tak se to vyvinulo,protože tak rovnováha vzniká.Proto tě neustále říkám,že bys měl tyto zákonitosti rovnováhy v přírodě spíše sledovat a snažit je jim porozumět.
Jinak nepovažuji za dobré měnit jméno psa,pokud na určité jméno "slyší". I když pes vlastně to jméno až tolik nevnímá.To jméno je pro něj pouze určitý zvukový signál,ale podstatnější je tvoje barva hlasu a průvodná gesta.Pes má do paměti uložené signály a při vjemu signálů je vědomím polarita,čili příjemno,či nepříjemno.Pes tedy pozná s barvy tvého hlasu,zda jej voláš,zda se na něj zlobíš, nebo jej chválíš. Ty vlastně jeho projevy vnímáš podobně,jen o nich můžeš navíc přemýšlet.
Pes neví,že je mu zle protože mu pán odepřel maso,ale získá li maso a uleví se mu,pak to maso vyhledává. Odepřeš li mu maso ty a třeba tvůj otec mu je dá,ukládá do paměti tvého otce v polaritě plus, cítí příjemno když jej vnímá a ve výsledku jej má raději než tebe.

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 06/09/2010 :  13:56:15  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

protože i masožravec a dravec mohou být dobří, jestliže nejí zbytečně maso a tak bojují za přátelství všech živých tvorů na život a na smrt.
Dalibore.
Žádný masožravec,žádná šelma nejí maso zbytečně. Běda myslivcům, vyhubí li v lese lišky.Tyto šelmy totiž loví slabé a nemocné kusy pro svou obživu.Chybí li, zvěř se přemnoží bez selekce,čili se množí slabí jedinci a nemocné kusy nakazí zdravé a silné.A tak to ve výsledku vede mnohdy až k decimování zvěře v lese.
Jsou i šelmy lovící bez hladu,ale i ty mají své místo vzhledem k rovnováze v přírodě. Já vím.Tobě je líto té jejich kořisti a proto sis vytvořil ideu světa ve které toto bude maximálně omezeno.Jenže toto není zlo,ale důsledek vývoje a evoluce v přírodě.Tak se to vyvinulo,protože tak rovnováha vzniká.Proto tě neustále říkám,že bys měl tyto zákonitosti rovnováhy v přírodě spíše sledovat a snažit je jim porozumět.
...

Sláva

Miloslave,

nechci se opakovat, proto ti kopíruji mou odpověď z tohoto topicu (viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1375&whichpage=9 ):

quote:

...

Kay,

souhlasím s tebou potud, že nejsme schopni řešit vztahy mezi nedomestikovanými zvířaty navzájem, protože jsou nepříčetná. Zároveň podle mne nelze hovořit o přátelství psů a slepic, protože psí konzervy a granule jsou vyráběny z kuřecího, resp. slepičího masa poražených zvířat, tedy i u těchto domestikovaných zvířat pokračuje ve změněné formě přírodní darwinovský boj na život a na smrt. Stejně tak tomu je u člověka, který jí slepičí, resp. kuřecí maso, u člověka však není nepřekonatelný problém přejít na vegetariánskou, resp. frutariánskou stravu, avšak když chová psy či kočky, tak za ně bojuje onen darwinovský boj na život a na smrt, protože jim kupuje drůbeží konzervy. Proto jsem si uměle vytvořil pro mne nejjednodušší modelový ekosystém slepice-člověk-pes a snažím se nejprve v rámci něj dokázat platnost mé Filosofie rovnováhy, že není od určitého stupně evoluce nutné bojovat na život a na smrt s ostatními skupinami živočichů, ale že je možné zavést jiný vztah a to přátelství těchto evolučně dokonalejších živočichů, např. člověka aj. domestikovaných zvířat na život a na smrt. V podstatě se dá říci, že dokazuji platnost náboženství lásky pro evolučně dokonalejší živé tvory (lidi, domestikovaná zvířata) proti platnosti evoluční darwinovské teorie boje těchto skupin živých tvorů na život a na smrt.

quote:

Dá se říci, že chci vytvořit jedinou vlčí smečku, jejíž členové budou přátelé na život a na smrt, svým chováním vně této smečky způsobilou zahrnout postupně všechny živé tvory, jejichž dosažená evoluční dokonalost jim umožní stát se členy této jediné vlčí smečky.

Literatura: www.vlci.info/" target="_blank">http://www.vlci.info/ (Podle této literatury vlci ve smečce se zásadně vzájemně podporují, zároveň spolu bojují o své postavení ve smečce, avšak tyto souboje málokdy končí vážnějším zraněním, aby nedošlo k oslabení vlčí smečky)

Edited by - Dalibor Grůza on 06/09/2010 13:58:34
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/09/2010 :  12:20:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Je to marné.Jsi otrokem své idee a o svobodu zřejmě vůbec nestojíš.Snažil jsem se tě vysvobodit s otroctví.Jednat tak proti tvé vůli je nesmyslné a marné. Co myslíš? Je lépe být bez ideí a být otrokem svého bytí,nebo být člověkem s ideou a stát se otrokem té idee???
I já žiji s ideou ,dokonce podobnou té tvé,ale jejím otrokem být nechci a bráním se tomu. Takže bych tvůj názor na toto chtěl poznat.

Sláva

Edited by - Miloslav Bažant on 07/09/2010 12:21:27
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 07/09/2010 :  21:41:54  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Moli v mém bytě bez mého zabíjení se mi zde přemnožili. Při vyhánění utěrkou jsem některé moli zabil a nakonec ani nebyli ochotni vyletět otevřeným oknem z bytu. Vynášení molů v krabičce od sirek je velmi pracné a zároveň se mi do bytu vracejí, buď okny nebo technickým zázemím bytu jako komíny a jiné průduchy (viz http://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/jak-se-zbavit-molu/ ). Na základě doporučení Miloslava Bažanta v tomto topicu, internetové diskuse (viz http://www.elektroworld.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=20990&print=topic&start=15fb64f31c2c206747869f7c615bcae926 ) a podle zásad Filosofie rovnováhy (protože elektrické odpuzovače hmyzu zřejmě nefungují viz výše uvedená internetová diskuse) jsem se rozhodl koupit poměrně drahý lapač hmyzu INSECTIVORO 363 s UV lampou a ventilátorem vhánějícím hmyz do schránky, který umožňuje vypouštění lapeného živého hmyzu z této schránky (viz http://www.lapacehmyzu.cz/index.php?iid=18 )

Edited by - Dalibor Grůza on 07/09/2010 21:46:18
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 07/09/2010 :  22:53:01  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore, kdyby tvé texty přednášeli Svěrák a spol., možná bys byl slavnější než Cimrman.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 09/09/2010 :  15:56:39  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Z hlediska smrti (Ďábla) lze podle mne rozlišovat dva druhy živých tvorů

1) nepřátele-otroky smrti (Ďábla), kteří slouží smrti (Ďáblu) tím, že zbytečně zabíjejí živé tvory, které však za to smrt (Ďábel) ve skutečnosti nenávidí, a
2) přátelé smrti (Ďábla), kteří zbytečně nezabíjejí živé tvory, které za to smrt (Ďábel) odměňuje co nejdelším, co nejdůstojnějším a co nejšťastnějším životem a smrtí téměř bez tělesné a duševní bolesti.

(viz www.filosoofierovnovahy.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 09/09/2010 16:36:41
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 09/09/2010 :  21:15:32  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Důvodem civilizační změkčilosti jedinců je jejich strach ze smrti jako důsledek jejich zbytečného zabíjení živých tvorů v rámci určité rozvinuté civilizace v dějinách lidstva.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/09/2010 :  10:03:55  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.

A co máš na mysli tou změkčilostí?

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 11/09/2010 :  12:38:34  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Dalibore.

A co máš na mysli tou změkčilostí?

Sláva

Slávo,

obecně v dějinách platí a platilo, že průměrný Evropan, tj. z vyspělejší civilizace, je změkčilejší než např. průměrný Afgánec, tj. z méně vyspělé civilizace, a nebo průměrný městský člověk je změkčilejší než průměrný venkovan.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/09/2010 :  13:25:48  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Až tak? Pokud se nenechám vláčet emocemi a budu své emoce krotit rozumem, jsem ttady změkčilý? To mně připomíná slova kamaráda ze Slovenska,který pro jediné slůvko zrudnul, ztratil soudnost vymlátil hospodu a pak říkal,že oni Slováci jsou temperamntnější, než my Češi, že o všem moc uvažujeme a pak jsme studení jako psí čumák. Takže dle tebe jsme změkčilejší, než Slováci?

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 12/09/2010 :  16:40:37  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:

Dalibore.
Až tak? Pokud se nenechám vláčet emocemi a budu své emoce krotit rozumem, jsem ttady změkčilý? To mně připomíná slova kamaráda ze Slovenska,který pro jediné slůvko zrudnul, ztratil soudnost vymlátil hospodu a pak říkal,že oni Slováci jsou temperamntnější, než my Češi, že o všem moc uvažujeme a pak jsme studení jako psí čumák. Takže dle tebe jsme změkčilejší, než Slováci?

Sláva

Miloslave,

myslel jsem např. tekoucí vodu, elektřinu, plyn apod., které v necivilizovanějších zemích nemají a nemohou si tak např. dopřát teplou koupel apod.

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 12/09/2010 :  16:43:26  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza 05/09/2010

Pozoroval jsem u mého psa Bada třes, jako když je mu zima, a před tím jsem u něj pozoroval zadýchávání. Podle Filosofie rovnováhy jsem nemohl u něj riskovat život ohrožující alergický šok, který mu podle mne i veterináře mohl hrozit z nedostatku živočišných bílkovin. To jsem vyzkoušel na sobě, když jsem jedl pouze rostlinná semena, rostlinné plody a mléko, kdy jsem začal zvracet, během chvíle se mi objevila na kůži po celém těle svědivá vyrážka, po snězení vejcí se mi ulevilo a vyrážka během dvou hodin zmizela.

Proto jsem mému psu Badovi (váha cca 10kg) nasekal a dal k jídlu odřezky masa a kosti cca 100g z přirozeně uhynulé slepice z mého chovu, kterou mám v ledničce. Poté třes přestal. Podle záznamu v tomto topicu byl můj pes Bad bez masa od 10.8.2010, tedy to znamená, že můj pes Bad může být bez masa nejvíce 26 dnů.

Musel jsem mému psu opět dát cca 15g odřezků z přirozeně uhynulé slepice, kterou mám ve svém mražáku, protože se třásl jakoby zimou, pak to přestalo. Nyní jsme u nevyhnutelných cca 15g masa a kostí ze slepice pro mého psa za 5 dnů.

Edited by - Dalibor Grůza on 12/09/2010 16:49:46
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000