www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ráj začíná vědeckým pokusem na mé zahradě
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/08/2010 :  17:52:26  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Na radu svého veterináře, jsem se rozhodl dávat svému psovi jedno smažené vejce-volské oko za den, nikoliv jako dosud za dva dny (vejce by měla být pro psa stravitelná téměř ze sta procent). Můj veterinář tvrdí, že mnou zvolená strava, tedy tři druhy vegetariánských granulí, sýr Lučina (tj. tvaroh s mikrobiálním nikoliv živočišným sýřidlem) a vejce, je dostatečná strava pro mého psa Bada.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 28/08/2010 :  17:58:11  Show Profile  Reply with Quote
Měl by si možná vyhodnocovat nějaké rozdíly v chování. Už si nepamatuju jak je starý (také něco bude dáno věkem), ale myslím to tak, že by si mu dával třeba měsíc maso a zkoušel ho dráždit třeba ručníkem u tlamy jestli se bude prát. No a potom při té umírněné stravě, jestli by byly reakce rozdílné. I když možná to chce roky, kdoví.

Víš, jako zda to skutečně evokuje umírněnost, za předpokladu, že mu živiny nechybí, pouze změnou stravy na něco co neumírá a netrpí.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/08/2010 :  18:27:39  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Věk mého psa Bada je nejasný, mám ho rok a tři měsíce, v útulku pro psy jeho věk odhadli na dva a půl roku, takže by mu mělo být tři roky a devět měsíců.

Edited by - Dalibor Grůza on 28/08/2010 18:30:19
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/08/2010 :  22:29:43  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Dalibore.
Mám pro tebe dobrou zprávu i když zatím nemám schopnost to dokáza.Jde o viry.Viry nejsou živé organismy.Neexistuje u nich totiž proces myšlení ani v základní formě.Virus je pouze soustava atomů sařazených do určité formace, reagující s genetickou informací živých tvorů.Chybí li genetická informace živých tvorů,vir zůstává nezměněný třeba tisíce,či miliony let.Některé viry mají určité odlišnosti,čili se od sebe čímsi liší.Tato odlišnost vede při vzájemném setkání takto odlišných virů k reakci jejímš důsledkem je vznik nové soustavy,která již je prvotním živým organismem.A tak ze dvou soustav neživých vzniká soustava živá.Toto se stává kdekoliv v kosmu,ale tato soustava se velmi rychle rozpadá. Stane li se tak na planetě na které jsou pro život základní podmínky, díky této náhodné reakci soustavou odlišných virů vzniká život. Je li na planetě život,pak k té reakci viru dochází s genetickou informací živých tvorů.Čili život virů šetřit nemusíš ,protože se o živé tvory vůbec nejedná.
Protože se zatím jedná o pouhý náhled, nemám schopnost toto dokázat,ale vidím zde mnoho možností k využití tohoto poznání, bude li dokonale zpracováno.Možná bude možno tohoto poznání časem využít k tvorbě umělého viru,který by člověka před viry chránil,protože by s viry reagoval snáze než lidská genetická informace a vedl k rozpadu virové vazby.Tím by průměrná délka života lidí značně prodloužila.
Nejlépe bude, když si budeš myslet, že si dělám bohapustou srandu.

Sláva

Miloslave,

problémem rozlišení živých organismů a nerostů jsem zabýval ve své Filosofii rovnováhy kniha I., ocituji zde příslušnou kapitolu:

o) Živé a neživé

Myslím si, že všechny živé organismy, ať již jde o člověka, živočicha, rostlinu, houbu, buňku či vir, mají duši, a to v tom smyslu, že disponují více či méně dokonalým modelem světa. U člověka jde o model světa v myšlení a pojmech a pocitový, u živočichů jde spíše o pocitový model světa, který jim umožňuje, aby si uvědomovali sama sebe jako jedince (viz Descartovo: Myslím, tedy jsem.), přijímat smyslové vjemy, pamatovat si alespoň v podobě pocitu, vnímat pocity např. jako bolest a učit se z vlastní zkušenosti, u rostlin, hub, živých buněk a virů jde pak zejména o model světa zkušenostní, který jim umožňuje budoucí jednání na základě minulé zkušenosti.

Touto duší, resp. modelem světa se odlišují živé organismy od neživých věcí. Robot, který by měl takovou duši, resp. model světa by byl podle mého názoru živým tvorem.

Z tohoto pohledu jsou viry živé organismy, protože obsahují genetickou informaci, tedy jakýsi byť primitivní model světa, který pocity vnímá, pamatuje si a reaguje s okolním světem, jsou tedy schopny evolučního zdokonalení.

Literatura: http://cs.wikipedia.org/wiki/Virus

Edited by - Dalibor Grůza on 28/08/2010 22:33:16
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/08/2010 :  07:48:17  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Vytváříš si ve všem zmatek a pak se v tom zmatku sám ztrácíš.Odděl si myšlení od přemýšlení.I u bakterií existuje myšlení, ale nikoliv přemýšlení. Tam kde je přemýšlení, tam se jedná o duši.Duše je podmíněna funkcí slova.
U virů mejde ani o myšlení.Představ si atomy prvků seřazené do sestavy šroubovicového tvaru podobné genetické informací. V tomto stavu v této soustavě neprobíhají žádné děje,třeba milion let.Pak dojde k setkání s jinou soustavou a dojde k vzájemnému"zašroubování a reakci mezi odlišnostmi.To vše probíhá na bázi gravitační indukce atomů v určitých soustavách.Výsledkem toho dojde k přeskupení obou formací a vznikme soustava nová,která již živým organismem je a v této soustavě vzniká stav napětí a nevyváženosti.Setká li se tato nová soustava s další,přičemš je třeba vnějších vstupů atomů a energie,začne se tato živá soustava reprodukovat.Chybí li ty potřebné vnější vstupy,pak se tato soustava po krátkém čase rozpadá.Bez virů by nebyl život na žádné planetě ve vesmíru.Tam kde život již je,reagzjí viry s genetickou informací a vzniká soustava nová,což život ohrožuje. I kdyby život na Zemi zanikl, budou na povrch planety dopadat spirely,ze kterých vznikají působením atmosferické elektřiny viry,ale tato se budou rozpadat do doby, kdy bude na Zemi opět vhodné prostředí pro život a ten díky těm virům znovu vznikne.
Tím stvořitelem života jsou tedy viry, nikliv nějaký pánBůh. Přesto viry nejsou živé.
MNo a můžeš znovu citovat co jsi o tom napsal ty ve své teorii rovnováhy.Ovšem pokud vše co zplodíš považuješ za pravdivé.Já tě chtěl jen ukázat,že i chybné může vypadat pravdivě.Problém je jen v tom,že to co jsem napsal o virech pravdivé být i může.Čili nyní by mělo následovat ověřování pravdivosti,čili pokusy a výzkum. A právě to ve tvé teorii rovnováhy zcela chybí.U tvé reorie chybí i náznak,alespoň logické ověřování tvých tvrzení.Tak se dostáváš zcela mimo realitu.Nejspíše máš dojem, že tě to diktuje jakési neomylné bytí,jakýsi bůh a proto nic ověřovat nemusíš.Pokud tě to diktuje do mysli bůh,pak je šprýmař a dělá si s tebe prdel.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 30/08/2010 :  18:32:16  Show Profile  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=XQdlZwVFNQg
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 30/08/2010 :  18:48:45  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by neronis

http://www.youtube.com/watch?v=XQdlZwVFNQg

Neronisi, ty vysvětluješ celý svět Červeným trpaslíkem :-D
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 31/08/2010 :  17:32:54  Show Profile  Reply with Quote
Já se musím vyjádřit i takhle, protože by mě to jinak moc nebavilo. Takhle se mám vždycky na co těšit.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 01/09/2010 :  21:05:14  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalibor Grůza viz http://www.filosofie.cz/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1406&whichpage=1

Podle mne má Roman Joch pravdu v tom, že současné demokracie směřují nezadržitelně k celosvětové krizi, protože chudí si odhlasují vysoké sociální dávky a bohatí miliardové podvody a krádeže (např. ve státních zakázkách). Žít na dluh jde však pouze určitou dobu, potom příjde krize, diktatury, války.

Podle mne návrh Romana Jocha neřeší hlavní problém současné demokracie ale i všech ostatních státních zřízení i toho státního zřízení navrženého Romanem Jochem (tj. základních lidských práv pro všechny lidi a vlády, tj. občanských práv pouze tzv. zodpovědných lidí nežijících ze státních peněz, po službě v armádě u mužů a u žen po dvou a více dětech), a to je problém morálky. Dokud nebudou státy tvořit mravní jedinci, do té doby budou obyvatelé státu zneužívat každé takovéto státní zřízení ve svůj prospěch na úkor druhých (v případě vlády podle Romana Jocha lze očekávat třídní boj občanů proti neobčanům obdobný státnímu zřízení známému ze starověkého Říma a Řecka).

Řešením krize současné demokracie je tudíž pozvednout mravní úroveň obyvatel demokratických států, to je možné podle mého názoru uvědoměním si práv všech ostatních živých tvorů, zejména jde o základní právo každého živého tvora na dlouhý, šťastný a důstojný život a smrt téměř bez psychické a tělesné bolesti, což předpokládá zavedení mnou navržené porážkové (masné) daně.

Literatura: http://joch.blog.idnes.cz/c/119109/Proc-demokracie-zanikne.html

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz)

Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 01/09/2010 :  21:18:46  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Rozešel jsem se svou přítelkyní, protože se chtěla nadále se mnou scházet po nejvíce v cukrárně či restauraci, avšak nechtěla si mně vzít a mít děti. Moje přítelkyně a její rodiče neuznávali moji filosofii o přatelství všech živých tvorů na život a na smrt, chovají několik prasat a pravidelně mívají zabíjačku. Má přítelkyně měla v oblibě zvláště maso a trpěla větší nadváhou. Podle mne zbytečným zabíjením zvířat velmi trápila sebe i mne, jak nyní tak i v jejím budoucím životě. Při svém rozchodu s ní jsem však dodržel zásadu, která vychází z mé Filosofie rovnováhy a kterou používám při zastupování svých klientů při rozvodech v mé advokátní praxi, a to že partneři se mají rozcházet tak, aby se mohli v budoucnu kdykoliv znovu dát dohromady. Tzn. nabídl jsem ji, když měla strach o peníze, že ji přenechám velmi levně svoje právo účasti na námi společně plánovaném a již námi oběma zaplaceném zahraničním zájezdu, aby mohla jet s někým jiným. Ona to přijala.

(viz www..filosofierovnovahy.sweb.cz )
Go to Top of Page

Pepeeeee
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts

Posted - 02/09/2010 :  19:59:31  Show Profile  Reply with Quote
Dalibore,
možná je to tak lepší, že nebudeš mít děti. Mrazí mě v zádech, když si představím, že by na světě mohlo být více jedinců tobě podobných.
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 04/09/2010 :  12:33:48  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Dnes jsem zjistil, že někdo mi ukradl třináct slepic, zřejmě za účelem porážky a jídla.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/09/2010 :  11:16:00  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Doufám,že s nimi ten zloděj nejprve zatočil,než je hodil do pytle.Nebylo by pro ty slípky lepší, kdyby je sežral někdo kdo je miluje? Tím mám na mysli tebe.Ta slípka by jistě po smrti věděla, že ji nesnědl nějaký bezdomovec, nebo rom,ale člověk plný lásky a přátelství na život a na smrt se všemi živými tvory. Ještě ve tvám žaludku by tě blahořečila, žes ji před takovým osudem zachránil.V příštím životě bys ji měl za manželku.(jménem Xantipa)

Sláva
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 05/09/2010 :  13:27:45  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Pozoroval jsem u mého psa Bada třes, jako když je mu zima, a před tím jsem u něj pozoroval zadýchávání. Podle Filosofie rovnováhy jsem nemohl u něj riskovat život ohrožující alergický šok, který mu podle mne i veterináře mohl hrozit z nedostatku živočišných bílkovin. To jsem vyzkoušel na sobě, když jsem jedl pouze rostlinná semena, rostlinné plody a mléko, kdy jsem začal zvracet, během chvíle se mi objevila na kůži po celém těle svědivá vyrážka, po snězení vejcí se mi ulevilo a vyrážka během dvou hodin zmizela.

Proto jsem mému psu Badovi (váha cca 10kg) nasekal a dal k jídlu odřezky masa a kosti cca 100g z přirozeně uhynulé slepice z mého chovu, kterou mám v ledničce. Poté třes přestal. Podle záznamu v tomto topicu byl můj pes Bad bez masa od 10.8.2010, tedy to znamená, že můj pes Bad může být bez masa nejvíce 26 dnů.

Edited by - Dalibor Grůza on 07/09/2010 18:44:30
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/09/2010 :  16:04:46  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dalibore.
Toto je zatím to největší poznání,které s tvé teorie rovnováhy vzešlo.Myslím, že vzhledem k tomuto by bylo možno již vytvořit určitý závěr. Trávení šelem a jejich látková výměna, které se vytvářely miliony let, je nemoudré měnit na vegetariánské,neboť s rostinné stravy nedokáží získat všechny látky nutné pro život.
Býložravce také nemůžeš změnit na formu schopnou měnit látky nerostné na ústrojné,protože u nich chybí schopnost fotosyntézy,čili nemůžeš je krmit humusem a zalévat.
Pokud jsi s tohoto svého pokusu došel k závěru,že ani snaha změnit člověka na býložravce,vegetariána a frutariána není tím správným,protože má látkovou výmenu vývojem nastavenu na všežravost,pak je to tvoje vítězství a dokonce pro tebe může mít hodnotu života,protože tvůj život zachrání.
Jsi věřící a u věřících není běžné stavět se do opozice k boží vůli.Myslíš si snad,že jsi povolán k tomu abys napravoval to, co bůh pokazil? Jsi víc než bůh? Pokud věřící nejsi,pak si na místo boha dosaď přírodní zákonitosti a evoluci.
Má li mít tvoje teorie rovnováhy význam,pak je nutno se zaměřit na člověka a lidskou společnost.To se tě snažím naznačit celou dobu.Zaměř se na to co lidi rozděuje a hledej cesty k tomu co lidi spojuje.Najdeš li takovou cestu,pak se lidé dokáží mezi sebou domluvit na tom jak přírodu a vše živé chránit. Zvířata tvou teorii rovnováhy nemohou číst, natož o ní přemýšlet.Lidé ano.Zaměř se na lidi a já tě v tom budu třeba i pomáhat.

Sláva
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000