www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Rozhovor s filosofem Romanem Cardalem o originální
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

Fisico
Nový uživatel

Czech Republic
19 Posts

Posted - 07/08/2008 :  18:43:53  Show Profile  Send Fisico an ICQ Message  Reply with Quote
Taková škola se mi vůbec nelíbí.
Metafyzika za X Kč. Logika zase tolik, etika za 2500 nebo jak to je.
Všechno přes elektronickou poštu. Proč rovnou nestudovat filosofii na VŠ dálkově a zdarma ??
K čemu to je nevím.
Filosofie je studium na celý život, stačí chtít.
Za peníze si člověk může koupit prostitutku, vědění nikoliv.
Sokrates by zaplakal. Sofisté by se smáli.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/08/2008 :  09:02:19  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Fizico.

To by ses divil, co vše se dá koupit za peníze.Můžeš si koupit i doklad(diplom) o vysokém vzdělání a ve skutečnosti mít IQ takové, že by tě nepřijali ani na učňovskou školu.(příklad bys našel v parlamentu,kde se cosi takového provalilo před časem)A tak tě příkladně nepřijali na universitu a rád bys dosáhl zisku dokladu o vzdělání. A ejhle. Je zde pro tebe vynikající možnost studovat doma u počítače,zaplatit a absolvovat tuto školu. Musíš se ale smířit s tím, že bude tak trochu(někdy hodně) jednostraně zaměřená a to směrem k víře.Takže absolvuješ ,získáš doklad a můžeš si jej pověsit do rámečku na stěnu a chlubit se jím. Mozek budeš mít krásně vymydlený a ještě za to zaplatíš.Tomu říkám obchod jako hrom.Prodají tě to, co je vlastně v jejich vlastním zájmu.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 08/08/2008 :  12:54:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Já prostě v etice nevidím pevný bod, kterého by člověk mohl zachytit.
Logika je královna filosofie.Bohužel schopnost myslet vysoce logicky není dána každému a tak je za logické mnohdy považováno to, co logiku postrádá.Příkladně víra v nehmotného boha postrádá v logice mnohu důležitých údajů.Přesto je víra věřícími uznávána jako vysoce logická.

ano, pevných bodů tam moc není...ale právě proto je imo etika doména filosofie...
..filosofie může nabourat žebříček hodnot, právě uznávaný daným jedincem nebo společností. Celé to povede k větší toleranci s seberozvoji. Tolerance a seberozvoj není nic, co vyžaduje pevné body a proto jsou to imo témata, na kterých se filosofie může "vyřádit".

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Sleduji u účastníků tohoto fóra úroveň schopnosti logicky myslet. A tak napíši cosi,co vyžaduje schopnost logického myšlení a ejhle, ono to zůstane bez odezvy, protože je to nové a každý by musel projít logiku krok za krokem.Já nebo někdo jiný napíše cosi obvyklého, známého a reakcí je mnoho. Také jsem se zde setkal s tím, že jsem cosi napsal a kdosi třeba i vysoce vzdělaný odpověděl zcela na cosi jiného,co s tím nemělo logické spojení a tím vyvracel to co jsem napsal. Divné, že?? Zatím nemám žádný závěr a jsou zde jen otázky.Proč tomu tak je??

nebuď pesimista...stejně jak v jiném tématu neronis psal o motivaci účastníků tohoto fóra, že
quote:
Jsem si naprosto jistý tím, že jde především o předvádění nebo pouhou prezentaci vlastních myšlenek, popřípadě potvrzení vlastního "génia",

...pokud udělám "pozitivní interpretaci", tak to může být taky tak, že když něco napíšeš, co zůstane bez odezvy, tak třeba ostatní buď souhlasí (a nechce se jim psát příspěvek "souhlasím") nebo si s tím taky neví rady (neznají odpovědi ani je nic nenapadá) nebo je dané téma nezajímá či na něj nemají náladu. Někdy má člověk náladu na abstraktní téma, někdy na konkrétní...někdy nemá náladu pohlížet do sebe a provádět introspekci, která je přitom často nezbytná...

stejně taky "předvádění a pouhá prezentace vlastních myšlenek" či "potvrzení vlastního génia" zní negativně, ale přitom je to imo přesně to, k čemu je fórum určené. Pokud se chci něco dozvědět, je imo mnohem lepší si z googlu vytáhnout skripta...případně jít do knihovny. Naopak knihy neodpovídají na to, jestli danou věc chápeš dobře, neřeknou, jak ji chápou jiní.
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 08/08/2008 :  12:56:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Fisico

Taková škola se mi vůbec nelíbí.
Metafyzika za X Kč. Logika zase tolik, etika za 2500 nebo jak to je.
Všechno přes elektronickou poštu. Proč rovnou nestudovat filosofii na VŠ dálkově a zdarma ??
K čemu to je nevím.
Filosofie je studium na celý život, stačí chtít.
Za peníze si člověk může koupit prostitutku, vědění nikoliv.
Sokrates by zaplakal. Sofisté by se smáli.

lidi si imo kupují hlavně bič (diplom samozřejmě taky - bez něj jsou omezeny pracovní příležitosti). Samostudium je prakticky po všech stránkách mnohem výhodnější i levnější....ale je nutná vůle, jinak je strašně neefektivní. Škola, kterou si zaplatíš tě donutí pracovat systematicky a udělat nějaký pokrok v rozumné době.
Go to Top of Page

Fisico
Nový uživatel

Czech Republic
19 Posts

Posted - 08/08/2008 :  14:31:53  Show Profile  Send Fisico an ICQ Message  Reply with Quote
Souhlasím s Vámi.
Člověk může provozovat samostudium a nemusí přitom nikomu posílat peníze na účet. Mimochodem, výše zmíněná škola nanabízí ani ten titul! Diplomy jsem viděl v papírnictví, pokud má někdy zájem, můžu mu na něj dát razítko s obrázke zebry.

Co nabízí?
Předraženou komunikaci skrze emaily.
O jejich kvalitách pochybuju, jména učitelů neznám.
Dialogu se rovněž nedočkáme.
O co je email lepší než kniha nevím.

Shrnuto: Velice nejisté vzdělávání.
Je to vzdělávání povětšinou přes email s absencí mluveného slova.
Je to velice o pěnězích (předražené).
Je to vzdělání bez titulu.
Je to vzdělávání bez vědeckých kapacit.
Bez záštity nějaké univerzity nebo státu.

Přednášek v pdf si můžu na internetu stáhnout milión (ve lepších kvalitách) a ušetřím 4000 za kurz.

Omlouvám se za úroveň příspěvku, ale osobně mě tohle štve. Když chci něco studovat na škole, tak to budu dělat pořádně (Karlova univerzita nebo jiná VŠ), nevím proč vyhazovat peníze za šmejd.

Filosofie není kurz účetnictví pro ženy po padesátce.
Tímto jsem urazil kurzy účetnictví, které mohou člověku pomoci při hledání zaměstnání.

Bez titulu se dá diskutovat i tady a zadarmo. Těch možností studia je samozřejmě více... jeden lidský život na to nestačí.

O předvádění svých myšlenek mi jde, o to především se snažím a těším se až mi je někde vyvrátí, protože tak se učím (a 4000 stále v kapse). Génius bohužel nejsem, nemůžu si to tedy ani potvrdit.

Edited by - Fisico on 08/08/2008 14:35:17
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/08/2008 :  15:03:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pánové.
Myslím, že se v tom všichni shodujem a přesto si myslím,že se přihlásí hodně lidí,třeba věřících nespokojených s tím, že neumí argumentovat a obhájit svou víru.Tam se to budou učit a potom nás přijdou odrovnat fůrou učených řečí. Je to kšeft,ale i u takto mizerného kšeftu se zákazníci najdou. Kdyby tam byla možná diskuse, asi bych mezi ně vstoupil a diskutoval, až by se jim kouřilo s hlavy.
Jenže páni rektoři o diskusi nestojí a prohlásili by.Látku jsi nezvládnul, máš to za pět.

Rzwalde.
Užíváš velmi často slova imo. Já sice někdy tuším význam toho slovo, ale že bych ten význam znal se říci nedá.Mohl bys jej nějak vysvětlit?

MB
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 08/08/2008 :  15:22:28  Show Profile  Reply with Quote
in my opinion - dle mého názoru
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 08/08/2008 :  16:30:46  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Ad o čem je a co je filosofie: (na začátku zkoumání) je svým způsobem už toto samo filosofický problém. Vyřazovat z filosofie ontologii mi teda moc prozíravé nepřijde ...
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 08/08/2008 :  16:36:24  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
quote:

Co nabízí?

Omlouvám se za úroveň příspěvku, ale osobně mě tohle štve. Když chci něco studovat na škole, tak to budu dělat pořádně (Karlova univerzita nebo jiná VŠ), nevím proč vyhazovat peníze za šmejd.

- Čím je komunikace skrze emaily předražená? Je-li nějaké studium e-learningové, dá se taky internetová komunikace předpokládat, ne?
- Dialogu se lze dočkat. Je možno domluvit si osobní konzultaci, v rámci studijního systému funguje diskuze
- ad Bez titulu. tady to ještě možná dotažené není ale instituce spolupracuje se zahraničními univerzitami a připravuje něco i v tomhle směru (pokud se něco nezměnilo).
- nevím jaké jsou kritéria vědecké kapacity
- Když chci studovat na škole a nemám možnost denního studia a chci si studium rozvrhnout dle vlastní potřeby, je to dobrá možnost

Nicméně pravda je, že primárním cílem školy není učit jen dějiny filosofie, ale naučit filosofovat ...
Go to Top of Page

Fisico
Nový uživatel

Czech Republic
19 Posts

Posted - 08/08/2008 :  19:09:12  Show Profile  Send Fisico an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Maftík

quote:

Co nabízí?

- Čím je komunikace skrze emaily předražená? Je-li nějaké studium e-learningové, dá se taky internetová komunikace předpokládat, ne?
- Dialogu se lze dočkat. Je možno domluvit si osobní konzultaci, v rámci studijního systému funguje diskuze
- ad Bez titulu. tady to ještě možná dotažené není ale instituce spolupracuje se zahraničními univerzitami a připravuje něco i v tomhle směru (pokud se něco nezměnilo).
- nevím jaké jsou kritéria vědecké kapacity
- Když chci studovat na škole a nemám možnost denního studia a chci si studium rozvrhnout dle vlastní potřeby, je to dobrá možnost

Nicméně pravda je, že primárním cílem školy není učit jen dějiny filosofie, ale naučit filosofovat ...

Kritéria... vlastní publikace, přínos pro obor (Václav Bělohradský, Ivan Blecha, Pavel Floss, Erazim Kohák).. ono je hodně učitelů, když si vybírat, tak ty nejlepší (né ty nejhorší). Ono se říká, že na titulech nezáleží, ale ono to vypadá jinak když učí profesor, který se filosofii věnuje celý život nebo Mgr. který vystudoval anglistiku

Když chci studovat na škole a nemám možnost denního studia... tak si můžu vybrat studium kombinované nebo distanční (na univerzitě samozřejmě-zdarma povětšinou)

Šest učitelů se domluvilo, že si založí školu. Někteří mají titul, někteří ne. Někteří rozumí vědě, jiní ne. Nevadí, meily může posílat i uklízečka. Jen stahovat z toho správného webu. E-learning hmm, to zní totiž vznešeně, opíšem nějakou filosofii v kostce a budem ji posílat emailem. Nevadí, akreditace je na cestě (pouze v jejich myšlenkách ovšem). Jednou za půlroku se sejdem, anebo ne, stejně dneska nikdo nemá čas. Ani mi ne, na co bychom ho taky měli, hlavně že máme číslo účtu.

Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 11/08/2008 :  12:04:02  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Idea Academie když začínala:
http://www.distance.cz/Academia%20Bohemica.htm
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/08/2008 :  16:05:57  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Maftíku.

Byl jsem se podívat na té doporučené stránce. Takže shrneme.Nejsou to profesoři,ale studenti,či čerství absolventi, kteří tu čkolu založili.To co říkají vypadá vznešeně, ale s toho poznat jediný cíl.Bezpracný zisk,čili každá koruna je dobrá zvláště když člověka nestojí velkou námahu a vznešené cíle je lehké vymyslet. Ta škola má význam spíše jen pro ně.

MB
Go to Top of Page

okref
Velmi aktivní uživatel

672 Posts

Posted - 23/08/2008 :  23:32:48  Show Profile  Reply with Quote
Z toho mala, co jsem si tu precetl, vyplyva, ze MB a Fisico naprosto odsoudili AB jako neco nijak prospesneho ci dokonce skodlivého, neco, co v lepsim pripade jen vysává penezenku. Z ceho vychazi takový odsudek? Prosel nekdo z vás tím kurzem, nebo mluvil s bývalými ci soucasnými úcastníky kurzu? Je to bída, ponizovat neco, o cem porádne nemám šajnu.
Nelíbí se mi takový postoj k nabízeným sluzbám jako by byla necim, co je vnucováno.
Neříkej, MB, ze nemas tolik penez a casu nazbyt, ze bys nemohl zkusit tim kurzem projít a vedoucím kurzu "zamotat" hlavu.
Fisico, bez radne pripravy se na Karlovu urcite nikdo nedostane a priprava v samostudiu bez systematického vedení a znalostí historických osnov předmětu není tím pravým orechovým pro konkurenci-schopnost vůči elitě, která se na prestizní skoly hlásí.

Jáké kvality ten kurz je, to nevím, ale rozhodně je to prilezitost alespon pro lidi s nejakým pohybovým handicapem, kteri si nemohou dovolit pravidelne nekam dojizdet. Nechci se stavet do role obhájce toho kurzu, ale soudit neco na základě chábé spekulace... fuj.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 24/08/2008 :  11:21:02  Show Profile  Reply with Quote
Já myslím, že máme právo na spekulace. Pokud je jedinou možností jak zjistit jak asi kurs vypadá projít tím kursem, tak to přirozeně vyvolá spoustu a třeba pravdivých scénářů jak to asi vypadá a probíhá. Fuj.
Navíc si myslím, že lidi, kteří se tam přihlásí a nebojují s tou nejistotou budou ve výsledku jistě "dobrými kultivovanými osobnostmi, které, jak věříme, povedou ke kultivaci celé společnosti." jak je psáno.

Edited by - neronis on 24/08/2008 11:24:11
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/08/2008 :  14:05:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Kdo chce,tan ať tu nabídku přijme.Já hovořím za sebe a nikoho jiného.Kdyby tam nebyl ten kněz a tím i důsledek, čili určité zaměření filosofie (tendenční),pak by mně ani tolik nevadili ti přednášející studenti a bakaláři. I od nich by jsem se třeba mohl něčemu naučit.Přesto i tak bych pochyboval o tom, zda mne studium u nich dá víc, než toto fórum.Učit se filosoficky obhajovat pravdivost víry k ničemu nepotřebuji,protože nejsem věřící.K zisku informací o historii filosofie stačí pár knih.Nejde tedy o peníze, nebo dostatek času ,ale o nezájem o to co bych tam dle mého názoru mohl získat.Ty také nekoupíš lokomotivu, když nevlastníš železniční trať.

MB
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000