www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Výstavy a další akce - s filosofickou tématikou
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 26/10/2009 :  21:25:50  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okref
Když je mi teplo a mám plný pupek tak je mi putna, proč tu jsem. To nepotřebuji důvod, žádné ospravedlnění mé existence. Mám plné panděro a žádne otázky ve mě nekřičí.

zajímavé :-)

..jinak -- lidi, lemry, to fakt se mnou nikdo nechcete jít, jo? Já bych třeba ocenil někoho, kdo již je v pracovním poměru, např. noema, protože máme dělat za úkol ve škole výzkum, tak bych si ho rovnou odchytl a "prozkoumal" =-)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/10/2009 :  09:05:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.
Skus si mne na té přednášce představit.Nemyslím vzhledem,ale názorem. Až by tam začali vykládat o významu vspřímené postavy, chápavých rukou a jaký to mělo význam- Prostě bla bla bla a to podstatné,čili funkci slova a k čemu v myšlení díky této funkci dochází, co je třeba aby funkce slova vůbec vznikla (dostatečná kapacita operační paměti) asi bych nevydžel a přinejmenším bych vyvalil oči a poskakoval bervozně na židli. Když by to překonalu určitou mez, vletěl bych na katedru a napsal velkým písmem definici člověka na tabuli. Podíval bych se pohrdlivě na přednášejícího a pyšně odešel středem.
Tam kde očekávám, že bych mohl rovést nějakou blbinu, tam prostě nejdu. Kdybych tam šel, udělal bych ostudu i tobě, který jsi mne tam přivedl.Sranda by to ale byla a ten dotyčný by koukal jako sůva s nudlí,když bych mu řekl, že jsem zámečník.
Já bych vlastně celou dobu čekal,jestli spoustou bla bla bla k té skutečné definici člověka dojde. Když by došel, pak bys se zvedl a odešel.Pak bych již nikdy o té své definici nemluvil, protože proč mluvit o tom, co je všeobecně známé?

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 27/10/2009 :  09:10:28  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rzwald

quote:
Originally posted by okref
Když je mi teplo a mám plný pupek tak je mi putna, proč tu jsem. To nepotřebuji důvod, žádné ospravedlnění mé existence. Mám plné panděro a žádne otázky ve mě nekřičí.

zajímavé :-)

..jinak -- lidi, lemry, to fakt se mnou nikdo nechcete jít, jo? Já bych třeba ocenil někoho, kdo již je v pracovním poměru, např. noema, protože máme dělat za úkol ve škole výzkum, tak bych si ho rovnou odchytl a "prozkoumal" =-)

Nezaregistoval jsem Tvou vyzvu, ale kdyz uz se ptas tak bych sel, tedy 4.11. do Brna nepojedu neb jsem, jak jsi spravne poznamenal v pracovnim procesu a je to dost casove narocna zajizdka

P.S. jsem ovsem zvedav zda tam budou pristupni diskuzi (po prednasce), a jeste vice zvedav zda se zase neztrapnim az se budu pokouset polozit slozitou otazku v anglictine (k tlumoceni se nesnizim), jako se mi to stalo kdyz jsem byl vyzvan abych sel na podium pri prednasce Karla Pribrama (mimochodem na stejnem miste)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/10/2009 :  09:19:48  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
RZwalde.

Jen tak ze žertu. Kdybys odchytil mne asi by sis na mně vylámal zuby a nejspíše by si je vylámal i skušený psycholog.Jen nápad. Skutečně k tomu potřebuješ živého člověka? Vždyť můžeš totéž provést s nějakým dobrovolníkem třeba po Emailu. Vě škole by to nepoznali.

MB
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 27/10/2009 :  18:24:15  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant
Když by to překonalu určitou mez, vletěl bych na katedru a napsal velkým písmem definici člověka na tabuli.

uplně to vidím před očima :-)

quote:
Originally posted by noemus

quote:
Originally posted by Rzwald

Nezaregistoval jsem Tvou vyzvu, ale kdyz uz se ptas tak bych sel, tedy 4.11. do Brna nepojedu neb jsem, jak jsi spravne poznamenal v pracovnim procesu a je to dost casove narocna zajizdka

P.S. jsem ovsem zvedav zda tam budou pristupni diskuzi (po prednasce), a jeste vice zvedav zda se zase neztrapnim az se budu pokouset polozit slozitou otazku v anglictine (k tlumoceni se nesnizim), jako se mi to stalo kdyz jsem byl vyzvan abych sel na podium pri prednasce Karla Pribrama (mimochodem na stejnem miste)

tak nevím, zda se tam zrovna ty něco dozvíš, protože se mi něco plete, že jsi už nějaký kurz evoluční biologie už absolvoval (jestli si to nepletu?)

..tady ty přednášky pro veřejnost bývají jednoduché...aby to pochopili všichni a nevyžadují předběžné znalosti...což...s přihlédnutím k časovému omezení nutně limituje tu maximální podrobnost...
...já se teda rozhodl, že tam půjdu tak jako tak, abych si procvičil angličtinu hlavně...

...nicméně teda, jestli tam půjdeš (do té Prahy, ne do Brna), tak bych chtěl být někde poblíž tebe? abych si tě pak mohl "odchytnout" :o)
...tak se pak domluvíme nějak? ...třeba den před tím jako na čas, že bych na tebe počkal u vchodu... :-)

jinak projistotu...na tom letáku píší (velmi droboulinkým písmem, aby si toho nikdo nevšiml), že prosí o potvrzení účasti do 28. října na mail alena.capova@britishcouncil.cz
...předpokládám, že to není uplně nutný, ale bylo by to asi slušný

quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

RZwalde.

Jen tak ze žertu. Kdybys odchytil mne asi by sis na mně vylámal zuby a nejspíše by si je vylámal i skušený psycholog.Jen nápad. Skutečně k tomu potřebuješ živého člověka? Vždyť můžeš totéž provést s nějakým dobrovolníkem třeba po Emailu. Vě škole by to nepoznali.

MB

jj, tak to uděláme přes ten Skype...já se v pravý čas ozvu...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 29/10/2009 :  09:40:51  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Rzwalde.
Ta komunikace po Skype ano, ale pro tu tvoji práci nejsem vhodným člověkem. Na to by sis měl ve vlastním zájmu vybrat někoho méně složitého.Navíc když píši,pak myslím, když mluvím mozek mlčí a já si uvědomím co jsem chtěl říci až později.(schodištový efekt)Proto se mluvené komunikaci nejraději vyhnu. Myslím rychleji než mluvím,což bere řeči souvislost a vytváří myšlenkové skoky.Jsem jako nymfa Pythie.Nadechuji dým s cigaret a vydávám nesrozumitelné skřeky a je potom třeba mnoha kněží, kteří mé skřeky převádí do srozumitelné řeči. Představ si, že spolu o něčem hovoříme a mně prolétne hlavou celý rozsáhlý algoritmus a řeknu výsledek bez cesty, kterou jsem k němu došel. Ten výsledek je třeba naprosto správný,ale to vím já a nikoliv ten s kým mluvím.Při psaní si toto dokáži do jisté míry ohlídat. Vyber si raději někoho jednoduššího,ale chceš li riskovat,pak prosím,ale bude to tak trochu na tvůj úkor.Když jsem dělal psychotest, rozhovor s psychologem byl katastrofou,ale test jsem udělal v mnohem kratším čase, než bylo určeno a byla v něm jen jedna chyba a tak psycholog na konci prohlásil, že mně nerozuměl díky rozdílu v IQ a že to nejspíše bylo chybou jeho. Nebylo. Když mluvím pak mně řeč zabere tolik kapacity,že mozek téměř mlčí. A tak si na mně vylámal zuby renomovaný psycholog a u studenta toto mohu předpokládat tím víc.
Skus si uvědomit, že veškeré příspěvky píši z voleje,okamžitě a píši rychle a souvisle bez přestávek na nějaké přemýšlení. Algoritmické myšlení je velmi rychlé a pracuje ve velmi krátkém čase s mnoha informacemi.

MB
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 08/11/2009 :  22:07:29  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Připomínám, tuto středu:
http://www.cevroinstitut.cz/component.php?cocode=article&arid=235&acid=1&offset=
Go to Top of Page

Rzwald
Grafoman

1522 Posts

Posted - 09/11/2009 :  00:20:46  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Maftík

Připomínám, tuto středu:
http://www.cevroinstitut.cz/component.php?cocode=article&arid=235&acid=1&offset=

a ty tam i budeš?
..protože ty nejsi z Prahy nebo ano?
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 09/11/2009 :  09:40:42  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Nejsem z Prahy ale budu tam
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 12/11/2009 :  10:10:23  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Tak co, byli jste tam včera někdo? Já jo a stálo to velmi za to
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 06/12/2009 :  16:20:21  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Je-li tu někdo se zájmem o křesťanskou filosofii, v sobotu 19.12.2009 u dominikánů v Olomouci bude setkání společnosti Tomáše Akvniského na téma Domingo Baňez
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 19/02/2010 :  21:56:37  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Pro ty kdo by si chtěli zajít na Fuchsíka:
http://www.academia-bohemica.org/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=137.

A jinak, už je znám termín semináře "Nepřátelé principu sporu", no uznejte nezní už jen ten název velmi lákavě? Ale ještě je na to čas, až se to přiblíží, dám vědět a pošlu ten termín i správci webu filosofie.cz
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 20/02/2010 :  21:25:16  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Já bych se spíše označil za přítele sporu. Nemám rád, když se snažím nějaké věci přijít na kloub a někdo mě odsekne poznámkou: Neřeš to.
Není lepší si s někým vzájemně předávat své myšlenky a postřehy než trapně klábosit o počasí či si pochvalovat oblečení?

Edited by - Sokrates on 20/02/2010 21:26:38
Go to Top of Page

Maftík
Aktivní uživatel

Czech Republic
215 Posts

Posted - 22/02/2010 :  09:20:21  Show Profile  Visit Maftík's Homepage  Reply with Quote
Sokrates: ale to se nejmenuje Nepřátelé sporu, ale Nepřítelé principu sporu
Go to Top of Page

Sokrates
Aktivní uživatel

Czech Republic
237 Posts

Posted - 22/02/2010 :  18:50:38  Show Profile  Send Sokrates an ICQ Message  Reply with Quote
Maftík
Jo, všiml jsem si toho. Jen jsem nechápal a stále nechápu v jakém smyslu slova je tu použito slovo princip. Tak jestli se zúčastníš toho semináře, tak pak dej později vědět co a jak. Taktéž mi to zní zajímavě.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000