www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Kecárna.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 96

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/08/2010 :  09:18:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Monitor mám LCD 19" velikost písma v tuto chvíli na monitoru kolem 8 mm,čili téměř centimetr. Brýle také nenosím,protože mně nejsou nic platné.Mám keratokonus, astigmatismus,čili mám sdeformované rohovky a to už od 18 let,čili to zdeformování vede k několika ohniskům současně,čili jeden obraz se na sítnici promítá několikrát vedle sebe (do obloučku) ,čili vidím každé písmeno nekolikrát a tyto se navzájem překrývají a navíc ztrácí na kontrastu.Abych toto eliminovalm přivírám víčka a tím koriguji ty deformace rohovky,což je dost únavné a navíc se při tom šklebím jako opice.Čtení knih ,či novin se tím stává vyčerpávající činností,ale na počítači si mohu písmo zvětšit a pokud možno udělat tučným.
Na dálku mně to však vůbec nevadí a vidím celkem dobře i když stále mhouřím oči a doostřuji.
S tím kouřením je to katastrofa a skoušel jsem vše možné i nemožné, včetně toho,že jsem si dával cigarety na zídku v prvním patře a spoléhal na svou lenost.Jenže ten návyk je silnější než moje lenost a tak k nějakým radikálním snížení počtu cigaret nedošlo.Skoušel jsem i pít vodu, když dostanu chuť na cigarety,jak to někteří doktoři doporučují,jenže já mám tu chuť stále a tak to nefunguje a nejspíše bych se utopil.Ale potom bych skutečně kouřit přestal.Přesto se musím pochlubit. Kouřím o polovinu méně cigaret,než loni.Dosáhnul jsem toho tím,že si vložím cigaretu do úst,ale nezapálím ji a tahám, jako by zapálená byla a teprve po určitém čase ji zapálím. To docela funguje. A tak žužlám nezapálenou cigaretu,až rozkousám filtr a pak teprve si užívám chuti dýmu. Prostě návyk udělá s člověka blbce a já hulím délší dobu, než ty jsi na světě 47let.Kdyby nebylo muziky,pak bych na to při dnešních cenách cigaret vůbec neměl a když bych chtěl jíst, musel bych s kouřením přestat,takže mně muzika vede i k negativům.Kdybych ani muziku nemohl dělat,pak bych více maloval,či psal knížky na výdělek a tak bych zase na ty hřebíčky do rakve měl.Takže návyk na kouření mne vede k životní a ekonomické aktivitě.No a potom, že životu škodí

Sláva
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/08/2010 :  12:04:11  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav, vieč čo je tvoj najväčší problém? Že dokážeš vidieť veci, či udalosti len so svojho pohľadu. Nedokážeš ich vidieť globálne. Možno dokážeš, ale zatiaľ o to nemáš záujem. Si príliš fascinovaný svojím vlastným pohľadom.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/08/2010 :  13:24:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Copak ty víš,jak já vidím svět? Víš prdlačku. Když si dělám srandu bereš má slova vážně a když mluvím vážně máš dojem, že si dělám srandu.Proč mám mluvit o globálním pohledu,když hovořím o svém? Já se mohu na svět dívat s tvého úhlu pohledu a v tomto rozměru tě rozumět,ale stačí, když se s tohoto úhlu díváš ty.Proč tě mám ukazovat tvůj pohled,když ho znáš? Mluvím o svém a ty můžeš ty pohledy porovnávat stejně jako to dělám já. Buďme k sobě upřímní.Tobě na mém názoru vadí to,že je v čemsi protikladný k tvému a nedokážeš jej vyvrátit,prostě tě chybí dostatečné argumenty. Já chápu, že to člověka dopálí a že se cítí bezmocný.Kdybys našel dostatečné argumenty a získal tím schopnost mé názory vyvrátit,pak bys byl spokojený a cítil vlastní dokonalost.Ale nedělěj si s toho nic.Ostatním vadí naprosto totéž.Proč tomu tak je? Protože každý chce vítězit a ukázat svou převahu. To je naprosto běžné ve světě kde každý chce mít schopnosti vyšší než ostatní,protože se tím zneužití schopností druhých brání. Nedokáže li někdo povýšit své schopnosti nad schopnosti druhého, má pocit své slabosti a ohrožení.Když má někdo navíc argumety dokazující chybnost argumentů mých, je ten pocit ohrožení o to větší.Takže tě jde o to,abych nezasahoval svými názory do názorů a argumentů tvých,abych je nenarušoval.Jenže ono to vždy není možné.Popíši li podstatu lidské duše ,pak tím narušuji jeden ze základních pilířú na kterých stojí tvůj názor víry.Čili ohrožuji tvůj názor i když jej třeba plně chápu a tvojí víru narušovat nemám zájem.Ty nemáš dostatečné argumenty k tomu, abys můj názor popřel a cítíš se bezmocný.Viníkem tvé bezmocnosti jsem já,čili jsem tvůj odpůrce. Jediné co tě zbývá je poukázat na to,že nejsem schopný vnímat argumenty druhých,čili jsem špatný.Jenže žádné dostatečné argumenty zde nezazněly a já tím pádem nemám proč svůj názor revidovat.To je ten problém a opět v tom nejsi sám.Já logické argumenty schopný přijmout a následně revidovat své názory jsem,ale ty logické argumenty zde chybí.Prostě je nikdo nevyjádřil a já nemám jediný důvod své názory revidovat.Je to nějaká vina moje?

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 18/08/2010 :  18:56:08  Show Profile  Reply with Quote
Slávo, myslím, že je ten návyk tak silný proto, že si mozek říká o koncentraci. Ta je s cigaretou mnohem silnější. Teda alespoň u mě. Bez cigarety jsem takový jakoby napůl opilý a otupělý. A to kouřím už jen asi půl lehké cigarety každou hodinu a půl.

Edited by - neronis on 18/08/2010 18:56:26
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/08/2010 :  20:33:03  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Nojo přemýšlíš li o tom co s tebou dělá absťák,na to soustředění tak nějak nemáš dost kapacity. Ve filosofii se má oponovat /prý) a tak budu oponovat.Člověče, ono je tomu u mne naopak. Mně se bez nikotinu mylešní tak rozběhne,že se toho až bojím a zvlášť když jsou nějak potlačené ty abstinenční příznaky.Když jsem ležel pod kyslíkem bez cigaret, mohl jsem téměř provádět odmocniny z hlavy a to jsem matematický antitalent.To je takový kolotoč myšlenek,že mne to až děsí.
Takže to by bylo to "filosofické" odporování,ale nechápu proč oponovat,když je platné jedno i druhé.

Sláva
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 18/08/2010 :  22:57:29  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav, ja som nepísal o mojom či tvojom pohľade, ale globálnom. Myslím si, že je veľmi dôležité globalizovať pohľad, a to najmä v prípade, keď človek hľadá globálnu pravdu a nie lokálnu.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 19/08/2010 :  07:32:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Miloslav, ja som nepísal o mojom či tvojom pohľade, ale globálnom. Myslím si, že je veľmi dôležité globalizovať pohľad, a to najmä v prípade, keď človek hľadá globálnu pravdu a nie lokálnu.
Navi.

Ne vždy je třeba hledat nějakou globální pravdu, někdy je podstatnější ta lokální. A navíc vždy se vychází s té lokální pravdy a teprve pak srovnáváním lokálních pravd navzájem vzniká nějaké globální,ale ta už většinou témeř k ničemu není.Přesto je často hledána,aby člověk zas a opět poznal, že mu k ničemu není.Ža ta podstatná je ta lokální.

Sláva
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/08/2010 :  12:26:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Sokrate.
Tvůj mail jsem dostal a pokusil se odeslat odpověď.Odpovědět přes adresu fora není možné a když zadám tu tvojí (v závorce),počítač mně oznamuje,že E malilová adresa naní platná.Skus poslat E mail na adresu Slavaba@centrum.cz a já tak získám tvojí správnou adresu.

Sláva
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 26/08/2010 :  02:06:15  Show Profile  Reply with Quote
Zrovna poslouchám Helenu Vondráčkovou a velmi se mi líbí. Posloucháte Helenu Vondráčkovou? "Cestu znám a vím kam jít, poď se mnou!!!"

edit: "Dlouhá noc!!!"

Edited by - jrf on 26/08/2010 02:06:44
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 26/08/2010 :  08:32:13  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jrf.
Takto mohou vznikat mýty. Prostě to vůbec nechápu.Je to náhoda? Bydlíš někde blízko mne? Je to telepatie?
Včera jsem na té písničce pracoval téměř celý den,protože jsem našel na Yamaha tutoriálu vhodný styl. Samožřejmě jsem zpěv nahradil ostrým tenorem s dynamikou a nastavil jsem si harmonizer na smíšený sbor,takže zpívám jen sbor a to pouze slova bílá noc a odpovídá saxofon.Nezní to špatně,ale ještě to musím dnes dožehlit a hlavně si to pořádně zapsat do své paměti.
Nojo,ale jak si vysvětlit,že právě nyní s tím přijdeš do fora? Vysvětlení by bylo prosté,kdybys bydlel někde v sousedství a slyšel mne jak to hraji stále dokola.Ono je to slyšet při otevřeném okně dost daleko.(zatím mně sousedi nemlátí)Jenže kamsi do Prahy, nebo někam na Moravu určitě ne.
Prostě jsi mne dost zaskočil a položil přede mne otázku, na kterou nemohu najít odpověď. Jenže to může být docela obyčejná náhoda a nejspíš i je.Podobně mohou vznikat díky náhodám mýty,protože si na cosi člověk nedokáže najít odpověď.
Jinak ta písnička je dobrá, Helenka uměla a umí. Ta písnička je však super i jako instrumentálka.Pro mne je to z nouze cnost,protože nemám zpěvačku.Přesto myslím, že bude mít u lidí úspěch.

Sláva
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 27/08/2010 :  02:13:36  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Jrf.
Takto mohou vznikat mýty. Prostě to vůbec nechápu.Je to náhoda? Bydlíš někde blízko mne? Je to telepatie?
Včera jsem na té písničce pracoval téměř celý den,protože jsem našel na Yamaha tutoriálu vhodný styl. Samožřejmě jsem zpěv nahradil ostrým tenorem s dynamikou a nastavil jsem si harmonizer na smíšený sbor,takže zpívám jen sbor a to pouze slova bílá noc a odpovídá saxofon.Nezní to špatně,ale ještě to musím dnes dožehlit a hlavně si to pořádně zapsat do své paměti.
Nojo,ale jak si vysvětlit,že právě nyní s tím přijdeš do fora? Vysvětlení by bylo prosté,kdybys bydlel někde v sousedství a slyšel mne jak to hraji stále dokola.Ono je to slyšet při otevřeném okně dost daleko.(zatím mně sousedi nemlátí)Jenže kamsi do Prahy, nebo někam na Moravu určitě ne.
Prostě jsi mne dost zaskočil a položil přede mne otázku, na kterou nemohu najít odpověď. Jenže to může být docela obyčejná náhoda a nejspíš i je.Podobně mohou vznikat díky náhodám mýty,protože si na cosi člověk nedokáže najít odpověď.
Jinak ta písnička je dobrá, Helenka uměla a umí. Ta písnička je však super i jako instrumentálka.Pro mne je to z nouze cnost,protože nemám zpěvačku.Přesto myslím, že bude mít u lidí úspěch.

Sláva

Chacha, tak to je zajímavé :-D Já jsem zrovna procházel závanem šílenství a ten příspěvek jsem napsal s vědomím toho, že není úplně normální, a spousta lidí si řekne ježišmarja. Že na té písničce zrovna děláš je dobrá haluz. Ono jednou za čas se prostě něco takového stane, je to logické vzhledem k obrovskému množství různých kombinací na světě, a máš pravdu, že to lidé často chybně hodnotí jako nějaké nadpřirozeno.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/08/2010 :  07:30:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jrf.
Když se to stane jednou za čas, tak se s tím člověk snadno vyrovná,ale skus si představit,že se to stává třeba každý den v různých podobách.Představ si,že bádáš nad něčím,pustíš si rádio a tam o tom právě mluví.To pak nevíš, co si o tom máš myslet a ten pocit mýtična lehko vznikne.A právě takové náhody se mně stávaly velmi často po otevření podobenství stromu znaků.Skus si to jen představit a spoj si to dohromady.Myslím že devadesár devět lidí ze sta by v tom vidělo mystiku. Já jsem ten stý a místo abych tu mystiku přijal, začal jsem to zkoumat a výsledkem bylo poznání priorittního a periferního myšlení.Prostě ro kolem znělo stále,ale já jsem si to začal uvědomovat až když to bylo blízké tomu na čem jsem pracoval. Tento případ s písničkou je náhoda.Tehdy to bylo skutečně na bednu.

Sláva
Go to Top of Page

jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 12/04/2011 :  23:15:00  Show Profile  Reply with Quote
Budliky budli.
Go to Top of Page

axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic