| Author |
Topic  |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 10:13:18
|
Neronisi. Ono to asi bude tím,že já jdu na trh s vlastním poznáním,které pro někoho může být nové a třeba i zajímavé.Pokud někoho zaujme,pak chce vědět o tom víc.Třeba nechce být ovlivňován ostatními a tak se spojí přímo se mnou.Mým zájmem je své poznání lidem sdělit,čili diskusi vítám.Zvláštní na tom je,že i vysoce vzdělaní a inteligentní lidé se podivují nad tím,že o tom dikutuji zde, kde se s nějakým výsledkem neshledám.(jejich slova)Vetšinou na toto odpovídám otázkou." A věděli byste o tom, kdybych na foru o tom nediskutoval?" Kdybych za nimi šel a snažil se stejným lidem své poznání sdělit, nedostal bych se daleko ve výkladu a nejspíše by mne považovali za cvoka.Díky diskusi zde poznávají,že je to provázané logikou a kontakt vyhledávají oni sami. Toto vysvětlení hodnotí velmi kladně. Tím ovšem nenaznačuji, že bych vás využíval.To v žádném případě.Byl bych rád,kdybych poznal, že to chápete a to nikoliv proto, že by mně to dělalo dobře,ale proto, že bych mohl postoupit o něco dál.Pokud nedáte najevo,že jste pochipili základ,pak nemohu pokračovat k tomu, co je ze základu vyvozeno,protože by to nebylo pochopeno. Nevím li, že to chápete,protože to nedáte najevo,pak se třeba zbytečně musím k tomu základu vracet.O nějakou ješitnost zde vůbec nejde.
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 11:46:35
|
| No pokud bude příležitost, budu se více snažit do toho zabřednout. Někdy je problém v tom, že ono téma nenabízí nic zajímavého, to znamená, že se z něj nedá vytěžit žádné poučení nebo tak. Když jde o pouhé konstatování fakt, moc mě to nebaví, v tomhle jsem emocionálně zatížený a nevím co s tím. Ale budu se na to více soustředit abych ti třeba něčím nahrál a zabředli jsme do hloubky, ta propojovací logika je totiž zajímavý mechanismus a byla by škoda toho nějak nevyužít. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 14:13:06
|
Neronisi. Pokud říkáš, že toto téme není ničím zajímavé,pak tvá slova nedovedu pochopit.Je to jako bys tvrdil,že tě zajímá jízda autem,ale auta pro tebe nejsou ničím zajímavá.Chceš li pochopit jednání všech živých organismů včetně člověka,pak si uvědom,že vše je důsledkem procesu myšlení a pochopení tohoto procesu je základní gramotností nutnou k pochopení.Jinak můžeš pouze hádat.Chceš pochopit pravdu,pak nejprve musíš poznat, je li vnímání pravdy vůbec reálné a to je otázka procesu myšlení.Chceš li pochopit logiku algoritmu života, pak si uvědom, že to vše je důsledkem zákonitostí procesu myšlení.Uvědom si co vše má svou podstatu v procesu myšlení a chceš li to skutečně pochopit,pak se bez znalosti tohoto neobejdeš.Pokud se tě líbí číst knihy, musíš nejprve poznat písmena.Učit se písmena není ničím zajímavým,ale umožní tě to číst.Chceš li rozumět světu kolem,pak je poznání procesu myšlení základní gramotností.Zajímavé to bude až to pochopíš a naučíš se s tím pracovat, provádět analýzy a třeba i syntézy.Potom budeš exelovat mezi těmi, kdo toto neznají i kdyby měli deset vědeckých titulů a ty žádný.Toto je cesta k tomu.Cesta může být nezajímavá,ale vede k cíli, který vrcholně zajímavý je.Pochopíš li třeba funkci slova, pochopíš lidskou duši v samé podstatě. To není zajímavé v době,kdy vzdělaní filosofičtí mudrci hledají duši i v pupku? Skutečně tvá slova o nezajímavosti nechápu, ale to bude tím,že s tímto již dávno pracuji a je to pro mne tak nějak normální a samozřejmé.Pivař by těžko chápal mne,který pití piva nepovažuje za ničím zajímavé.Asi záleží vždy na úhlu pohledu.Kdybych se přemohl a začal pivo pít, stalo by se časem zajímavý i pro mne. Takže ruku na srdce.Ty myslíš, že nejsi schopný s těmi hodnotami pracovat,prostě se podceňuješ a apk pro tebe toto poznání není zajímavé protože chybí cíl.Jenže pokud ty základy pochopíš,pak ta schopnost s tím pracovat přijde sama.Alespoň si to myslím,ale soudím jen dle sebe,takže???
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 17:27:10
|
| Nechápu z jakého důvodu je důležité si uvědomit, že je vše důsledkem procesu myšlení. Mě to přijde tak trochu jako zdůrazňovat, že každý suchozemský tvor dýchá. Je to sice základ, ale nedá se to nijak využít. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 17:49:54
|
Neronisi. Zvíře dýchá,ale neví o čem je dýchání.Člověk ví, že je třeba obsah kyslíku v dýchaném vzduchu a tak se vědomě snaží vytvořit pro dýchání co nejlepší podmínky a třeba vyvětrá.Zvíře se ve vydýchaném prostoru třeba udusí.Pro člověka je tato znalost normální a proto nezajímavá.Kdybys nevěděl oč při dýchání jde,pak by to pro tebe mohlo být velmi zajímavé téma život zachraňující, či zlepšující jeho kvalitu.Ve vydýchané místnosti můžeš dělat cokoliv bez vědomosti o tom o čem je dýchání, třeba i cvičit prostná,ale víš li o čem dýchání je, prostě vyvětráš.Totéž platí pro poznání procesu myšlení.Je to o tom o čem to myšlení je a dává tě to schopnost užít toho správného závěru v dané situaci a to ve prospěch svého života, nebo životů ostatních.Víš li co je duše, dává tě to scopnost ji zušlechťovat a vědomě si vytvářet lepší a plodnější život.Nevíš li to,pak můžeš dělat cokoliv co tě napadne, třeba se modlit,ale výsledek je tentýž,jako když se nevědomé zvíře dusí ve vydýchaném prostoru.Znáš li díky poznání jak vznikají talenty, můžeš je vědomě tvořit a tak dál.Vše živé má podstatu v procesu myšlení a znalost tohoto procesu v tom všem se vyznat a je toho skutečně mnoho.
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 01/08/2010 : 18:24:22
|
No dobře. Pokud dospějeme do stádia, kdy není duše nijak hmotná nebo éterická příčina něčeho starého, reinkarnujícího se nebo výtvorem nějakého ukřižovaného boha, který ji potřebuje velebit tak, že pije víno a jí chleba, můžeme dospět k názoru, že jde o proces. Stejně jako myšlení, zkrátka produkt mozkové funkce.
Ono to následně nabízí určitou škálu aplikovatelnosti, protože pokud o něčem uvažujeme, jde o princip, který je funkční a nápomocný. Jenže v momentě kdy jde o samozřejmost, tak nechápu z jakého důvodu je tento fakt užitečný jako závěr nějaké myšlenky.
To můžeme spekulovat neustále jen o tom, co je a není. Tohle je a není. Svou ruku vidím, ale přitom jde jen o soustavu atomů a výsledný obrazec je jen iluze, kterou vytváří můj mozek. No dobře.
To nezajímavé je pro mě právě tohle. Je to jako s těmi auty. Jezdím rád, teď mám práci, při které nalítám za den 250km po Ostravě a okolí. Tohle můžu dělat do zblbnutí i když u toho třeba nadávám. Ale abych se bavil o tom jaké druhy pístů se používají v nějakém válci nebo tak. Maximálně hodnotím jaký to má obsah abych mohl snadno předjíždět, ale to je tak asi vše.
No a ono využití nebo možnost využití nějaké myšlenky, je podle mě klíč k tomu aby se člověk zbytečně nesoustředil na blbosti. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 09:45:27
|
Neronisi. Vše zašlo do stavu, ve kterém jednám tak,jako bych tě chtěl přinutit o to vše se zajímat,ale tak to skutečně není.Já tě jen odpovídám na tvoje slova. Takže takto to ber a ne jinak. Když tě to nezajímá, vše je v naprostém pořádku. Mne také nezajímá řada věcí a kdyby mne k nim někdo nutil,tak mně to nebude milé.Takže jen odpovídám.
můžeme dospět k názoru, že jde o proces. Stejně jako myšlení, zkrátka produkt mozkové funkce.
Ono to následně nabízí určitou škálu aplikovatelnosti, protože pokud o něčem uvažujeme, jde o princip, který je funkční a nápomocný. Jenže v momentě kdy jde o samozřejmost, tak nechápu z jakého důvodu je tento fakt užitečný jako závěr nějaké myšlenky.
Závěr tedy zní." Lidská duše je popsatelný děj a jsou poznány zákonitosti,které tento děj určují a řídí." Je to princip, který je funkční a dá se říci i samozřejmost,ale je to poznaná samozřejmost.To že se čtverec nad přeponou pravoůhlého trojůhelníku rovnají součtu čtverců nad oběma přeponami je také samozřejmost a byla to samozřejmost i před Pythágorem.Jenže Pythágoras ji sformuloval a od té doby tento vzorec slouží výpočtům a to již taková samozřejmost není a nebyla by, kdyby nebyla sformulována. Vím,že duše je důsledkem funkce slova a vím k čemu při tom dochází.Proto této znalosti využiji třeba k tomu aby pod jedním slovem nebyly uložené (napojené) informace protikladné,čili mám díky poznání schopnost svou duši zdokonalit a následně přesněji vnímat svět kolem. To není zajímavé??? Pro mne je naopak nezajímavé žít ve světě který nechápu. Každý jsme jiný a přesto všichni stejní.Dojdeš li k pochopení,pak se to teprve zajímavým stane.Co je zajímavého na knize,když neznáš písmena? Nic, snad obrázky, jsou li tam.Věříš li,že duše je věc a nikoliv děj závislý na hmotě a energii mozku,pak s toho nic kloudného nevyplývá a můžeš na to navázat celou řadu nesmyslů.Pro někoho to může být zajímavé, zvláště když si představí reikarnaci,či posmrtný život,ale pro mne to ničím zajímavým není.Já chci porozumět světu kolem a to co k tomu vede, je pro mne zajímavé.
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 02/08/2010 : 18:12:06
|
Možná jsme jen narazili na téma, na které máme rozdílný názor. Tebe velebení duše zajímá vzhledem ke tvému způsobu uvažování. Já se celý život snažím jen o to abych byl uvnitř co nejméně citově angažovaný, protože mě můj způsob vnímání nutí vnímat mnoho záležitostí mnohem intenzivněji a díky cestě, kterou jsem si zvolil, nemusím překonávat žádnou iluzi a spoluúčast, ale podílet se pouze na tom co se mi jeví jako skutečně podstatné.
Onen defektní stav každého autisty plyne zejména z předpokladu, že si berou všechny události příliš k srdci, protože jim nerozumí. Zatímco mě bylo časem mnohem lépe, když jsem si zvykl na krev z hororových filmů nebo až nelidský sarkasmus. Proto pro mě není toto téma příliš zajímavé. Mohl bych ti k tomu něco říct, ale nejsem v tomto směru příliš angažovaný, takže by to bylo něco ve smyslu uspokojování tvých nevědomých potřeb a automatické obrané reakce organismu. |
 |
|
|
jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 03/08/2010 : 18:31:34
|
quote: Originally posted by µ???????
@ axel01
Doufáš marně ti řeší skutečné problémy. Tady je to naprosto mimo.
Škoda, chtěl bych být taky takový borec a řešit skutečné problémy. Pokud mě někdo z nich pozve, abych mu vyleštil boty, ochotně naběhnu  |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/08/2010 : 10:07:14
|
Neronisi. Mluvíš o velebení duše a já to asi nechápu.U mne se zřejmě o nějaké velebení duše nejedná.Je to všechno celkem prosté.Když jsem v poznávání procesu myšlení došel k funkci slova a začal jsem toto chápat v souvislostech, uvědomil jsem si, že jsem poznal podstatu lidské duše. Punktum.To že se snažím to vysvětlit ostatním není velebení duše,ale jen popis její podstaty.Kdybych věděl, že to ostatní chápou, již bych se k tomu nevracel a bylo by po "velebení duše" Velebit duši jako dar od boha mohou pouze věřící.Já jí jen popisuji jako děj.To je spíše studený vědecký přístup bez emocí,čili to odpovídá tak nějak tomu tvému stylu uvažování.Ty emoce vznikají spíše u druhých,pro které je moje vysvětlení duše čímsi co stojí proti jejich uznaným pravdám.Já si o sobě myslím,že jsem ve skutečnosti až moc studený logik a že je to chyba.Zapálit pro věc může jen ten kdo pro ni hoří.Pro mne je vše pouze o tom, čeho je co důsledek a jak to spolu logicky souvisí.Když to poznám, již je mně to vlastně lhostejné.Bohužel. Někdy bych chtěl být pro věc zapálený jako Dalibor,ale nedokáži to.Co je poznané již pro mne není zajímavé.Když ale potom slyším výroky kapacit a slavných,kteří vážně vykládají nelogické nesmysly, pokládají duši za věc a hledají duši třeba v pupku ,je to pro mne jako by kdosi tvrdil, že voda je suchá.Neshoda a nesouvislost mezi příčinami a následky budí moje emoce. Takže to velebení duše o kterém hovoříš je spíše projevem mých emocí nad logickou nesouvislostí tvrzení druhých, nebo třeba u věřících chyběním jakékoliv logiky. Já jsem tak studený čumák,že i dvou větách uvažuji spíše jen s pohledu logiky,než citů.Pro me je vlastně i cit logicky analyzovatelnou záležitostí. Možná právě proto si často nerozumíme.
Tohle jsem asi na sebe prozradit neměl.Snažil jsem se to skrývat a díky tvým slovům jsem poznal, že úspěšně.Asi jsem to neměl měnit,ale člověk dělá chyby a já jsem svým studeným nadhledovým pozorovám poznal, že někdy je ta chyba tím nejlepším, co člověk může udělat.Moje cesta do světa citů je vlastně jediná a je jí umění. Vše ostatní je studená matematická logika souvislostí mezi příčinami a následky.I ten svět citů zkoumám s pohledu logiky.Nejhorší na tom je, že se mně takový přístup líbí a nechci to měnit. Jsem hrozně zvědavý a to je příčina. Proč by mne měl zajímat spor pravd a vše co s toho vyplývá,když s poznání nebudu mít vůbec nic? No protože jsem na ty souvislosti zvědavý a chi vědět proč je tomu tak a ne jinak.Když se logika navzájem propojí a já mám v tom jasno, již mne to vůbec nezajímá. jenže pak začne někdo mluvit o tom, že pravda a láska zvítězí a tím se prohřeší proti logice a já tu nelogičnost chápu jako ránu do palice. Láska lidi spojuje,pravda rozděluje láska je pohyb, vývoj a změna, pravda je neměnnost.Láska je život, pravda je smrt.Zvítězí li na Zemi pravda, nebude na Zemi života ,který by se s toho radoval,natož aby zde byla láska.Takže to jsou ty moje emoce,ale vznikají jen když se setkám s nelogikou. Kdysi zde byla diskuse o STR. Mluvilo se o dilataci délky a času,ale nikdo neřekl třeba to,že při určité rychlosti v gravitačním prostředí dojde k nárůstu jejich gravitací a že se navzájem k sobě přibližují, následkem čehož dojde k dilataci (zkarácení) tělese. I když je to třeba hloupost, bylo by to potom logické a já bych byl třeba i spokojený.Konflikt logiky by zde nebyl, Kdyby někdo řekl,že následkem rychlého pohybu v gravitačním poli dojde ke zrychlení nebo spomalení atoových hodin a čas mezi klidovým a pohybujícím se tělesem se následkem toho liší, přijal bych to i kdyby to byl nesmysl, protože by to bylo logické.A tak jsem pochopil,že STR řeší pouze to jak se to jeví a s toho je možno vypočítak kde co a tento výpočet může být správný,ale o skutečnosti to není.Proto jsem si v mysli vytvořil 3D mřížku jako prostorového pozorovatele a to vše jsem do této mžížky umístil. Vše se tedy pohybuje uvnitř této mřížky a každý pohyb je porovnáván vzhledem k celé té mřížce. Získal jsem tím v mysli pevný bod ve vesmíru a vše dostalo řád a logiku.Tím od STR odpadly všechny chybné závěry,protože ztratily logickou propojenost.Toho co odpadlo je mnoho a je mezi tím i dilatace délky. Vzhledem k té mřížce je těleso pohybující se jakoukoliv rychlostí stále stejně dlouhé.Odpadla možnost cestování v čase ,protože vzhledem k té mřížce k dilataci času nedochází. Jakmile byla nalezena logika, přestalo mne to zajímat,ale vnímám výroky druhých ve kterých ta logika má chyby. Tahle drogová závislost na logice je až patologickým jevem,ale já to jinak neumím. Vždyť já neumím se závislosti na logice zbavit ani když sním. Nedokáží ani snít nelogicky.Možná je to defekt,ale možná je to naprosto správné.To já nevím.Pro mne je to jediná možnost. Zajímavé je,že objeví li se ve snu cosi odporujícího logice,okamžitě si uvědomím, že je to sen aniž bych se probudil.Letím li bez křídel,pak si uvědomím, že je to sen a užívám si létání tak nějak vědomě.Pokud Navi mluví o derealizaci,pak u mne jde o pravý opak. Já vnímám realitu(logické souvislosti) i ve snu. Takže moje emoce vyvolá ten, kdo tvrdí cosi logicky nespojitelného,což se zde děje dost často a proto si zde mohu těch emocí dosyta užít.Proto se mně zde tak líbí.Začnete li všichni myslet logicky,pak nebudu mít vůbec nač odpovídat, budu jen souhlasně přikyvovat a odejdu.
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 05/08/2010 : 17:01:57
|
Je to všechno celkem prosté.Když jsem v poznávání procesu myšlení došel k funkci slova a začal jsem toto chápat v souvislostech, uvědomil jsem si, že jsem poznal podstatu lidské duše.
Nemyslím si, že to bude tak prosté. Nejsem si přesně jistý jestli to byl Milan.Miló, ale někdo řekl, že člověk myslí především v obrazech. Nevím co je normální, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že když zapomenu klíče, tak se mi nevybaví slovo "klíče", ale obrázek jak vypadají a pak si řeknu "kurva, klíče".
Toto jsem chvíli pozoroval a jedná se prakticky o vše. Z toho vyplývá, že slova jsou jen pomůckou pro uspořádání nějakých myšlenek (vzhledem k tomu, že jde o komunikační nástroj), nikoli jejich funkčním principem.
Jinak co se týče tvého rozboru logiky, jak u tebe vypadá atd. chtěl bych vypíchnout pár příkladů, podle nichž se dá rozpoznat, že jsi pod silným emocionálním vlivem a logikou si tento vliv pouze jaksi podpíráš, omlouváš. Já sám totiž si o sobě myslím, že se můžu pouze snažit o nějaké logické a racionální uvažování, které je ve skutečnosti pod vlivem různých tendencí atd. Jsme totiž jenom lidé a jde mi o to aby si třeba někdo při čtení tvých řádku nemyslel, že takhle nebo takhle vypadá logika a racionální uvažování:
Neshoda a nesouvislost mezi příčinami a následky budí moje emoce. Můžeš mít silnou potřebu vyjádřit vlastní znalost souvislostí z toho důvodu, že cítíš jak se v nich úspěšně realizuješ.
I ten svět citů zkoumám s pohledu logiky.Nejhorší na tom je, že se mně takový přístup líbí a nechci to měnit. Jsem hrozně zvědavý a to je příčina. Ona zvědavost může pramenit z touhy porovnávat vlastní závěry s novými podněty. Pokud je ona potřeba silná, svědčí to o tom, že své poznání člověk vnímá jako osobní vítězství.
Proč by mne měl zajímat spor pravd a vše co s toho vyplývá,když s poznání nebudu mít vůbec nic? V dané fázi jde o otázku, na kterou by se asi nikdo nezeptal. Položil sis ji sám, protože jsi v tu chvíli cítil, že je vhodná, ale ve skutečnosti ji evokovala tvá touha sdělit proč to tak je. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/08/2010 : 18:34:06
|
Nemyslím si, že to bude tak prosté. Nejsem si přesně jistý jestli to byl Milan.Miló, ale někdo řekl, že člověk myslí především v obrazech. Nevím co je normální, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že když zapomenu klíče, tak se mi nevybaví slovo "klíče", ale obrázek jak vypadají a pak si řeknu "kurva, klíče". Neronisi. Kdybys neměl v paměti to slovo klíče, neměl bys ho spojené slovy s informacemi o zamykání, či odemykání zámku a toto napojené slovy na mašlenku,že otevřením cosi získáš. Takže kdyby v tvé mysli to slovo klíče a návazná slova neexistovala, nejspíše bys na klíče hleděl, eventuelně je očichal a šel dál, protože nejsou k jídlu.Ta slova a napojené informace se tě v mysli aktivují aniž by sis to nějak zřetelně uvědomoval a aktivují se díky slovům i smyslové informace, třeba obrazy, vůně, zvuk a když se podíváš na lano nad propastí, třeba informace o rovnováze. Jenže abys toto pochopil, musíš začít od začátku,od toho co smysly dodávají do mozku, co se při tom děje, jak vznikají mosty a k čemu v nich dochází.Teprve když toto plně pochopíš, dokážeš k těmto informacím připojit to slovo a budeš chápat jak se ty mosty navzájem propojí a co s toho vzniká.Nepochopíš li ty základy, pak nevíš oč jde, když mluvím o funci slova,potažmo o duši.Kdybych dokázal vytvořit animovaný film, ukázal bych tě to názorně a je mně zcela jasné, že bys to okamžitě pochopil.
Toto jsem chvíli pozoroval a jedná se prakticky o vše. Z toho vyplývá, že slova jsou jen pomůckou pro uspořádání nějakých myšlenek (vzhledem k tomu, že jde o komunikační nástroj), nikoli jejich funkčním principem.
Absolutní nesouhlas.Ta slova jsou základem.Kdyby slova nepropojila navzájem ty mosty tak aby vzniklo permanentní myšlení,čili schopnost přemýšlet, tvé myšlení by bylo zcela jiné a ten obraz bys vnímal pouze a jen smyslovým vjemem. Jenže říkám li funkce slova,pak slovo je vždy umělý blok vážící se ustáleně k určitým informacím a tuto funkci může plnit třeba i ustálený posunek a řada dalších věcí,které jsou schopné tuto úlohu plnit.Vstyčím li prostředník v zaťaté pěsti, plní toto funkci slova a návazně se tě slova vybaví. Takže takto chápej výraz slovo v tomto kontextu. Slovo slovo užívám jen proto, že neexistuje pro toto jiný výraz, který by to vyjadřoval v souhrnu všeho, co tuto funkci plní.Slovo které neznáš, nebo nemáš napojené n další informace tuto funkci neplní.Slova cizí řeči kterou neznáš neaktivují v tvojí mysli další návazné informace,čili neplní funkci slova ve tvém myšlení.Přijedeš li do Chorvatska můžeš projíždět městem jehož název aktivuje v tvé mysli informace zcela jného významu. Jmenovat to místo nebudu abych nebyl označený za sprosťáka.I zde se ve tvé mysli může ojevit obraz,pokud to slovo máš s těmi informacemi spojené a třeba se tomu jménu budeš smát. Jenže Chorvatům se vybaví zcela jiný obraz,protože mají toto slovo propojené s jinými informacemi. Slovo je podstatou duše a nikoliv jen pomůckou.
Ona zvědavost může pramenit z touhy porovnávat vlastní závěry s novými podněty. Pokud je ona potřeba silná, svědčí to o tom, že své poznání člověk vnímá jako osobní vítězství.
Tak na to tě odpovědět nedokáži,protože zvědavost byla a je pro mne naprostou přirozeností.Když se mně podaří najít nějakou souvislost příčiny a následku,kterou ostatní nechápou,pak může být, že cítím jakési uspokojení. Snad je to nějaká radost s toho, že mně mozek dobře pracuje,že se na něj mohu tak nějak spolehnout,ale většinou nemám příliš velký zájem své poznání sdělit,protože vím co mne pak čeká. Většinou mně docela stačí,že to chápu a třeba s toho mohu cosi vyvodit.Mnohdy se jedná o docela obyčejné věci, jenže jsou obyčejné pro mne, protože je chápu v podstatě a souvislostech.Když pak vnímám ostatní lidi a vidím jak v tak obyčejné a jednoduché věci tápou a vymýšlí si, je mně to trošku nepříjemné, zvláště když se jedná o cosi, co je nějak poškozuje, nebo škodí celé společnosti včetně mne. Tak nějak v té chvíli zapomínám,že jednoduché to může být pouze pro mne. To je problém.Nojo,ale já si uvědomuji,že jsou zástupy toho, co je pro ně jednoduché a pro mne nepochopitelné a klidně mohou mít stejně nepříjemný pocit ze mne.A tak mne to žene k tomu abych neustále hledal a hledal. To nejde vysvětlit.
Emocionální vliv rovná se nespokojenost se svou vlastní neschopností lépe se vyjadřovat. Takže toho je v mém projevu dost a dost,protože cosi tak jednoduchého nedokáži vysvětlit tak, aby to bylo jednoduché i pro ostatní. To mne žere a to ovlivňuje můj projev.Jinak jsem studený čumák a naprostý kliďas.J8 bych snad zůstal klidný i kdyby přede mne dopadl sebevrah s marakodrapu. Snad bych jen pokrčil rameny a šel dál.Někdy si myslím, že jsem až moc velký flegmatik. Co nemohu ovlivnit mne prostě nijak nevzrušuje zatím co ostatní třeba omdlívají. Co mohu kladně ovlivnit to mně ale nikdy lhostejné není a udělám vše možné i nemožné byť by to bylo nad mé schopnosti a možnosti. Takže nevím.
Proč by mne měl zajímat spor pravd a vše co s toho vyplývá,když s poznání nebudu mít vůbec nic?
Tak tohle bych od myslícího člověka skutečně nečekal. Copak nechápeš,že spor pravd vede ke zneužití schopností a to může postihnou i tebe, nebo tvé potomky? Pokud máš dojem, že je to neřešitelný problém,pak tě plně chápu.Uvědom si,že ve prospěch pravd byly v historii i současnosti vždy zneužity ty nejsilnější schopnosti jaké lidstvo mělo a uvědom si, jaké schonosti lidstvo v rukách má.Je pozdě ,když už létají rakety nad hlavou a zabíjí třeba tebe samého, nebo tvé děti a vnuky. Je pozdě když dýcháš raiaktivní prach, nebo uměle vytvořené viry,či chemikálie ničíxí tvůj nervový systém. Otázka nezní co tím získáš,ale čemu tím můžeš zabránit. Tím však neříkám, že se tím musíš zabývat právě ty.Tím neříkám že tě to musí zajímat,ale mohlo by a možná mělo.Funkce rozdělujících pravd v algoritmu života byla poznána a byla poznána i cesta k tomu aby ve prospěch pravd nebyly zneužívány schopnosti. Prvním krokem je aby toto poznali další a další lidé a tento krok je v našich schopnostech. Co s toho budeš mít? To já nevím, ale já s toho mám pocit,že jsem tím poznáváním a tím že své poznání sděluji cosi proti tomu mmožnému a pravděpodobnému zlu něcco udělal,či dělám. Neříkám, že je to hodně, ale je to něco a ne nic.Já tím echci pro sebe něco získat,ale chci aby třeba moje děti,či jejich děti cosi nejcennějšího neztartily. A to mně za trošku námahy zaručeně stojí.Celé je to práce pro titána,ale první krok může udělat i trpaslí
MB |
 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 05/08/2010 : 19:21:25
|
Miloslave
---------------------------------------- Absolutní nesouhlas.Ta slova jsou základem.Kdyby slova nepropojila navzájem ty mosty tak aby vzniklo permanentní myšlení,čili schopnost přemýšlet, tvé myšlení by bylo zcela jiné a ten obraz bys vnímal pouze a jen smyslovým vjemem. Jenže říkám li funkce slova,pak slovo je vždy umělý blok vážící se ustáleně k určitým informacím a tuto funkci může plnit třeba i ustálený posunek a řada dalších věcí,které jsou schopné tuto úlohu plnit.Vstyčím li prostředník v zaťaté pěsti, plní toto funkci slova a návazně se tě slova vybaví. Takže takto chápej výraz slovo v tomto kontextu. Slovo slovo užívám jen proto, že neexistuje pro toto jiný výraz, který by to vyjadřoval v souhrnu všeho, co tuto funkci plní.Slovo které neznáš, nebo nemáš napojené n další informace tuto funkci neplní.Slova cizí řeči kterou neznáš neaktivují v tvojí mysli další návazné informace,čili neplní funkci slova ve tvém myšlení. --------------------------------
Miloslave neřekl bych že slova jsou základem Jak se zmínil Neronis o podstatě nevědomí A řeči obrazů kterým je iracionálno největší Zásobárnou jemuž je tak i podmíněná Samotná myšlenka. Nikdy nemůže býti obraz podmíněn slovu. A to s toho důvodu jak řekl Neronis Že když se něco odehraje nebo na něco zapomene Tak se automaticky ihned vybaví obraz aniž By byl nějak ovlivněn myšlenkou. Obraz naopak ovlivňuje myšlenku a tudíž evokuje Její následnost tedy samotnou racionální mysl. Jak už jsem psal na ten to svět se rodíme tak ze zvaným Prvním vědomím tedy podvědomím které především Pracuje jen v obrazech, citech, pocitech, emocích, a především Samotnou Intuicí které je i obraz a samotný cit podřízen.
Tady jsem ti něco našel.:
------------------------------------------------ Symboly - skrytá řeč podvědomí
V minulém článku pojednávajícím o intuici jsem se částečně dotkl jedné velmi zajímavé oblasti lidského vnímání – působení symbolů jakožto skryté formy komunikace mezi námi a naším podvědomím. Co jsou to symboly, jak na nás působí, co znamenají a jak se dají využít a také zneužít, na to by vám měl tento článek poskytnout alespoň rámcové odpovědi.
Již od raného dětství jsme obklopeni nejrůznějšími obrazovými vjemy, které vnímáme buď pasívně – ve formě podnětů zvenku, nebo aktivně – jako přímou formu komunikace s naším podvědomím. Zejména sny jsou velice silným a přímým způsobem, pomocí kterého se s námi snaží navázat naše vyšší já alespoň částečný kontakt.
Pojďme se však nejprve podívat na první uvedenou skupinu a tou jsou vjemy vnější. Prvním takovým symbolem, který do značné míry ovlivňuje náš vývoj bezprostředně po narození je osoba matky, případně člověka, který se o nás nejvíce stará. Matka se pro nás stává na dlouhou dobu symbolem všeho, co ve svém vývoji vnímáme – bezpečí, domova, lásky, hřejivé náruče, ale také třeba strachu z přehnaných trestů, nepřiměřených reakcí a podobně. (V dospělosti pak roli matky či otce do značné míry přebírají naši životní partneři a stávají se tak často nevědomky dalšími významnými výchovnými ukazateli, které formují náš komplexní pohled na svět.) Postupně pak na nás začínají působit symboly další, ať jsou to pohádkové postavy, které vyjadřují věčný souboj zla a dobra, nebo například prakticky všudypřítomný křesťanský kříž s Ježíšem Kristem. Zejména tento kříž je značně zajímavý – shlíží na nás na hřbitovech, ze stěn kostelů, na sochách i z mnohých knížek, dětské nevyjímaje. Jeho prostřednictvím k nám například promlouvá kolektivní vědomí větší části lidstva, které bylo po tisíciletí silně ovlivněno křesťanstvím. Jistě si vpomenete, že pocity, které ve vás kříž vyvolával byly často tísnivé, ale mohly být i majestátní, podobně jako další symboly pevné pozice křesťanství – katedrály a kostely. Panický strach, případně podvědomou hrůzu v mnohých z nás vyvolá ale i třeba naprosto nevinný pavouk či had. Z jakého důvodu? Oba živočichové (plus štíři či hmyz) symbolizují primární, živočišnou sexualitu – největší a obtížně ovladatelnou sílu, kterou disponujeme. Pokud v nás tedy tyto skupiny zvířat budí negativní emoce, pravděpodobně máme ve svém podvědomí bloky v intimní oblasti. Tyto potíže pramení ze známé teorie o tzv. Hadí síle, která když je aktivována, projeví se mimo jiné tak, že slyšíme bzučení, vnímáme šimrání (jako by po nás lezl hmyz) a po páteři se nám v představách cosi plazí. To vše mohou být různé formy projevů probuzené sexuality.
Jistě jste si tak všimli, jakým způsobem bývají označena nebezpečná místa – tunely, zúžený profil, železniční přejezd, díra na silnici a podobně – je to často kombinace ostré žluté a černé barvy, ve střídajících se pruzích. V přírodě jsou takto výrazně označeni nebezpeční predátoři – vosy, sršni, pilořitky, ale i třeba mnohé kočkovité šelmy (typickou je například tygr). Rovněž velcí plazi (anakonda) mívají žlutočernou pokožku. Kombinaci černé a žluté tedy lidé převzali z přírodního prostředí a s úspěchem ji využívají k varování před nejrůznějším nebezpečím. Žlutá a černá je pro nás podvědomým symbolem výstrahy.
Pentagram či hexagram si v podstatě automaticky spojíme s magií a to bez ohledu na to, jestli v ní věříme, či nikoli. Jedná se o symboly používané tisíce let ve spojení s okultními praktikami a jsou skutečně nabity velice silnou energií. Mohu vám téměř s jistotou zaručit, že po správně provedeném magickém rituálu ve vhodnou dobu na odpovídajícím místě již pravděpodobně nebudete mít o existenci magických praktik nejmenší pochyby. V dnešní době nosí zejména mladí lidé na krku pentagramy, nebo hexagramy – jako by tím chtěli vyjádřit, že jim současný svět neposkytuje dostatečné bezpečí a jistotu.
V souvislosti s událostmi ve čtyřicátých letech minulého století vešel do celosvětového povědomí asi prozatím nejmocnější symbol zla, který vznikl z původní buddhistické a hinduistické svastiky – obrácený hákový kříž. Nacisté vědomě obrátili ramena svastiky tak, aby se její původní význam – dobro, láska a harmonie změnil doslova o stoosmdesát stupňů. Pod vlajícími prapory s hákovými křížy změnily německé armády pod vedením jediného organizátora celý svět k nepoznání. Podle známého hesla „všechno zlé je k něčemu dobré“ nakonec zvítězily mírové síly a většina národů se odklonila od politiky násilných globálních konfliktů.
Tolik snad o symbolech vnějších a nyní se pojďme podívat na přímou řeč našeho podvědomí – symboly které vídáme ve svých snech. V minulém století a až do vzniku totalitních režimů se u nás úspěšně živilo až neuvěřitelné množství vykladačů snů a karet. S výjimkou různých pouťových podvodníků se často jednalo o lidi s vyvinutou intuicí, kteří byli schopni sny dobře interpretovat a jejich význam klientovi srozumitelně vysvětlit. K této metodě se lidé začínají opět vracet až v posledních letech.
Ve snu se nám zdají různé věci – od souvislých dějů s příjemným až po nesrozumitelný sled obrazů a vjemů, ze kterých pak máme ráno v hlavě zmatek a obavy. Zejména obrazy a symboly však používá naše podvědomí, aby nám jemu srozumitelnou a přímou formou sdělilo nějakou důležitou informaci. Mladá dívka vychovávaná prudérními rodiči se tak může dočkat opakovaného snu, ve kterém jí omotává pavučinou ohromný pavouk a ona cítí děsivou hrůzu a bezmocnost. Sen jí však symbolizuje akutní potřebu vytrhnout se ze svazující výchovy a sexuálně se uvolnit, což je přirozeností každého mladého organismu. Podvědomí k nám promlouvá často právě ve spánku, protože v tuto chvíli jeho tichou řeč nerušíme svojí myslí, která nás jinak přes den doslova zavaluje stovkami často protichůdných a zmatených myšlenek. Mladý muž či hoch v pubertě, který je rovněž vychováván přísnými rodiči může mít sny, ve kterých se objevuje oheň či hmyz. Proč ženy vidí ve snu zejména pavouky a hady, kdežto muži spíše oheň? Tato zajímavá skutečnost souvisí se samou podstatou našeho bytí – ženy jsou spíše citově zaměřené bytosti, příslušný živel je voda a země a proto ti pavouci, pavučiny, hadi, otvory, stonožky atd. Muži jsou ohniví a vzdušní, uvolněná sexuální síla je symbolizována právě ohněm a také agresívním hmyzem – zejména včelami a vosami. Paradoxně však mají ženy sexuální sílu daleko větší, než muži. Příčina je čistě biologická – žena je schopna porodit značný počet potomků a proto potřebuje vysokou hladinu sexuální, tedy životní energie. Svojí introvertností a citovostí však prožívá případné problémy v intimní oblasti daleko intenzívněji a proto se také často ve větší míře podstatně více obává pavouků, hadů, štírů a hmyzu. Muž nemá tolik problémy s uvolněním a proto je mu symbolizována sexuální síla především ohněm, o kterém se mu může v případě bloků v intimní oblasti často opakovaně zdát. Sny s erotickou tematikou jsou častější zejména z důvodu, že sexuální energie je nejsilnější biologickou silou a nedá se nijak potlačit. Pak jsou tu ale i další symboly, jejichž význam může být poměrně přímý. Pokud se třeba topíme v řece, nemusí se jednat o varující sen a strach ze zákeřných vodníků není v tomto případě vůbec na místě. Naše podvědomí nám signalizuje, že se zbytečně topíme v citových problémech a nehledáme konstruktivní cestu ven. Voda tu zastupuje citovou oblast a topení se určitou beznaděj a absenci vhodného východiska. Sny o výkalech se často uváděly jako možnost materiálního zisku, což byla pravda pouze částečná. Především se opět jedná o náhle probuzenou sexuální sílu (výkaly souvisí rovněž se sexem), která nám následně svým prouděním po páteři otevře intuici a zlepší sebedůvěru, následně jsme pak schopni využít vhodnou příležitost. Zdá li se nám o dětech, značí to prý nemoc. Opět tomu tak může být, ale zase pouze v přeneseném významu – naše podvědomí nám snem o dětech sděluje, že utíkáme před problémem a snažíme se chovat jako bezstarostné dítě. Tento přístup může skutečně později vést ke zdravotním potížím, ignorujeme li určité signály těla a mysli.
Výborným způsobem domluvy s naším podvědomím mohou být tarotové karty. Jejich symbolika je totiž tisíciletími propracovaná a svými obrazci nás okamžitě osloví, přičemž nám evokuje v podvědomí správné odpovědi a reakce. Výhodou v dnešní době je skutečnost, že k zakoupeným kartám (dobrý je Waite tarot) dostaneme srozumitelnou příručku, jak celý systém používat. Velmi dobrou a srzoumitelnou knihou je „Základní tarot“ od Alana Okena. Pokud neovládáme budhistické meditace, nebo mentální techniky Alfa, jsou pro nás tarotové karty přístupnou formou komunikace s podvědomím právě pomocí symbolů.
Tolik tedy obecně k problematice symbolů, působících na naše podvědomí. Jak už jsem psal ve svém dřívějším článku o intuici, symboly nám poskytují skutečně přímou cestu k informacím plynoucím z podvědomí a pokud se jim naučíme rozumět, může se v našem životě mnohé změnit k lepšímu...
Zbyněk Slába 30.10.2002 --------------------------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 05/08/2010 : 19:32:27
|
Miloslave
Co je též od samotné přírody zakotvené V našem podvědomí je též symbolika mandal Které mají veliký vliv na naše podvědomé reakce Kterým je opět podmíněn proces racionality logické Mysli a tedy i myšlení. Mandala je kruhový obrazec tedy symbol Universa Která má vliv na naše samotné iracionální reakce Tedy je to symbolika podvědomí založená na obrazotvornosti A samotné kreativitě člověka.
Tady jsem ti něco našel.:
-------------------------------------------------- Mandaly Každý z nás bývá občas přepracovaný, nemá náladu, je sklíčený, přecitlivělý a nebo naopak se projeví rozrušení, agresivita. V mnohých případech marně hledáme příčinu a klademe si otázku PROČ ? Tento stav nepostihuje jenom nás, dospělé, ale stále více přibývá i dětí, které jsou unavené, nesoustředěné, nervózní, neklidné a v mnoha případech i postižené vývojovými poruchami a poruchami chování. Všechny tyto problémy mají svůj původ. Jinými slovy řečeno, v organismu dítěte nastala vlivem rozličných stresujících a neřešitelných problémů vnitřní nerovnováha. Nerovnováha, nebo-li narušená vnitřní jednota, může vzniknout kdykoliv během vývoje jedince. Po delším časovém období si už ani nemusíme pamatovat, co že jsme to měli kdysi za problém, co nás rozrušilo, stresovalo, co jsme nemohli vyřešit. Těchto příčin, tzv. stresorů existuje ohromné množství.
Co stresuje naše děti ? Z mnoha věcí ty nejčastější. Problémy v rodině, stupňující se požadavky ve škole, nedostatek času rodičů z důvodu pracovního vytížení, nadměrné sledování televize, počítač. Nervová soustava dětí je celý den vytížená a potřebuje samozřejmě odpočinek, zotavení a zpětné získání klidu. Způsobů, jak navodit v našem těle klid, uvolnění a rovnováhu existuje dostatečné množství. Účinnou metodou a přitom zábavou pro dospělé i děti je tvoření mandal.
Co je to MANDALA ? Mandala je univerzální symbol pro různé kultury. Slovo MANDALA pochází ze starobylého indického obřadního jazyka SANSKRTU a znamená KRUH. Mandaly jsou tudíž kruhové obrazy a kruh je symbolem kosmu, to znamená věčnosti. Objevují se již v dávných skalních malbách a rytinách, okenních rozetách v gotických chrámech, ve tvarech stanů nebo šamanských kruhů u Indiánů, v půdorysech kultovních míst, klášterů, ve tvarech starobylých měst, šperků. I v dnešní době se setkáváme s mandalalmi každý den a všude. Jenom si neuvědomujeme, že to jsou právě tyto symboly. Dívejte se kolem sebe, co nám poskytuje příroda. Vidíme kruhy na vodě, květy na louce, kapky rosy, pavučinu pavouka, slunce, měsíc, hvězdy, kulatý stůl s vázou uprostřed, ciferník na hodinách, lampu, naše oko, buňku? . Mandaly odrážení přírodu, její řád, symbolizují celý svět. Kruhový tvar mandaly je v každém z nás, je zasazen v našem podvědomí. Občas si čmáráme na papír různé obrazce. Pozorujte, jak si hrají naše děti. Naše obrazce se podobají většinou kruhům, spirálám a taktéž hry dětí si nesou tuto podobnost. Mandala začíná i končí v jednom středu. Všechny tvary v mandale (kruhy, úhelníky, čáry) jsou vzájemně propojeny a symbolizují dokonalou harmonii. Harmonie života, znalost smyslu života udržuje naše duševní zdraví. A naše duševní zdraví je základem zdraví fyzického. Aby se mohly naše děti zdravě vyvíjet, je důležitý smysl života i pro ně. Dětské vnímání se rozvíjí a samotná verbální komunikace nestačí pro pochopení světa. Dítě potřebuje k tomuto rozvoji i názornost, která je rozvíjena i pomocí mandal. Není to jen obrázek v kruhu. Vyznačuje se pravidelností. I když vzory uvnitř kruhu jsou i rozptýlené, přesto zde platí zákon a to je uspořádání kolem středu. Z tohoto důvodu jsou snadno srozumitelné i malým dětem. Vybarvování mandal nás vede k vnitřnímu řádu a to je velice důležité jak pro děti, tak dospělé, neboť harmonii uvnitř každého člověka nám dává sílu a vyrovnanost. Práce s mandalami má u dětí rychlejší účinek než u dospělých, protože děti si umí více hrát. Jestliže se děti věnují kruhovým obrazům pravidelně, podporuje tato práce rozvoj osobnosti dítěte. Malování mandal podporuje u dětí soustředění, odstraňuje úzkosti, navazuje uklidnění, napomáhá přísunu energie, zvyšuje aktivitu, uvolňuje napětí, zvyšuje sebevědomí, dítě se stává psychicky vyrovnanější. Díky tomu překonává snáze i různé méně příznivé období života.
Jak pracovat s mandalami Na tvoření mandal neexistují žádné předpisy, ale přesto je třeba řídit se určitými pravidly. Vyberte si mandalu, která se vám spontánně zalíbí. Ta pravděpodobně odpovídá vašemu citovému stavu. Najděte si klidné místo, mějte k dispozici široký výběr barev, abyste mohli rozvinou svoji fantazii. Začátečníci se drží předlohy, pokročilí mohou dotvářet mandaly vlastními nápady. Dokreslete si je černým fixem a vybarvěte je. Dětem přečtěte text k mandale (doprovodný text, jak může být ovlivňována nálada a duševní napětí). Každý má jiný způsob vnímání a může vidět v mandalách něco jiného. Začátečníci si vyberou nejdříve mandalu s velkými plochami. Před malováním si prohlédněte mandalu 1 x od vnějšího tvaru směrem dovnitř a 1 x z vnitřku směrem ven. Rozhodněte se, kterým směrem chcete malovat. Nedokončenou mandalu nedokreslujte příští den, začněte s novou (naše nálady se mění). Mandalu si malujte zásadně jen pro sebe, protože si urovnáváte své vlastní nitro. Mandaly můžete malovat i v malé skupince, ale nemělo by se při tom mluvit. Společné malování vytváří ve skupince silné pouto. Můžete se inspirovat potichu hrající hudbou, která zvyšuje vnímavost duše.
Během vybarvování mandal se bude postupně zklidňovat váš dech, vnitřně se dostanete do své duše. Malování mandal může i unavit, znamená to, že jste byli předtím příliš napjatí. Vybarvená mandala by měla zůstat nějakou dobu na očích. Jaké mandaly mohou děti vytvořit ? malování (tvary, květiny, zvířata, výjevy z pohádek) kreslení lepení tvarů na papíře skládání a vystřihování mandal z papíru (ubrousek, vločka, dečka) lepení knoflíků, korálků, párátek, kolíčků?, různých přírodních materiálů na textil mandaly z razítek (kruhovou předlohu) tvoření mandal v přírodě (např. v lese z nalezeného přírodního materiálu) kreslení v písku, ve sněhu složení vánočního, velikonočního, slavnostního talíře (cukroví, ovoce, bonbóny) nanášení lepidla a barev na papír prostírání stolu s květinou (svíčkou) uprostřed živé mandaly (skupina dětí si lehne na zem do kruhu, nohy se dotýkají ve středu) kruhové tance (pohyb do středu a ze středu) Po ukončení malování se budete cítit skvěle. Zklidní se Vaše oči, uši, celá Vaše duše. Můžete potom nahlédnou do svého nitra. Povídejte si s dětmi o tom, co nakreslily. O jejich pocitech, představách, o tvarech a barvách v mandale. Každý tvar, každá barva má v mandale svůj význam. Jestliže rozdáte dvaceti, padesáti dětem stejnou mandalu, po dokončení malování zjistíte, že v tomto počtu nejsou ani dvě stejné mandaly. Liší se různorodostí barev, zvýrazněním barev, zvýrazněním kontur. A toto vše vypovídá o vnitřním světě každého dítěte.
Dětem nepředkládáme mandaly příliš často. Je třeba zvolit vhodnou dobu, dostatek času a klidu. Měly by mít výběr, ale ne z velkého množství. Připravte mandaly, které dítě zvládne. Děti se dokáží soustředit na mandalu 10 - 20 minut, starší děti i déle. Hotové mandaly si zasluhují úctu. Neničme tyto výtvory, važme si vynaložené práce a informací, které nám každá mandala přináší. V dnešním světe věci velice rychle ztrácí hodnotu a proto učme naše děti se svými věcmi zacházet šetrně a pozorně. Předložme našim dětem zajímavou a zábavnou činnost plnou radosti a přirozené zvědavosti. Umožněme jim pootevřít dveře do nitra a otevřít se tak novým poznatkům. ---------------------------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 05/08/2010 : 22:25:45
|
Pekný dokument, pozrite si http://www.megavideo.com/?v=ZRTSRL4R Ak by vám ho sekalo, nechajte si ho najprv načítať. |
Edited by - navi on 05/08/2010 22:27:20 |
 |
|
Topic  |
|
|
|