| Author |
Topic  |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 10:22:57
|
Milane Miló. Symboly, symboly. Ale co jsou ty symboly? Představ si skupinu smyslových iformací které jsou navzájem propojené aktivními neuronovými spoji, které mají jako důsledek to,že aktivací třeba jen jedné informae s té skupinky se aktivuje ve vědomí souhrn všech těchto informací.A nyní si představ,že jedna s těch informací je uměle vytvořená a ustáleného tvaru.Třeba prsteník a prostředník vztyčené v zaťaté pěsti.To je příklad symbolu. Co se tě vybaví, když tento symbol vnímáš.Pokud bys byl dítě před rozvojem řeči, pak vůbec nic i dybys ten symbol vnímal každý den. Pokud je však tato skupinka (most) spojen s jinou skupinkou a tato obsahuje umělý ustálení blok, vybaví se tě to slovo,čili příkladně přísaha a ktéto informaci jsou připojeny díky slovům další a další skupinky - mosty obsahující slova a ty si uvědomuješ informace o tom co je přísaha.Bez funkce těch slov by sis neuvědomil vůbec nic, ten symbol by tě vůbec nic neříkal. Něco jiného by bylo, kdyby byl ten symbol spojen s navzájem nepropojenými mosty uloženými před rozvojem řeči. Čili by došlo k vjemu tohoto symbolu ve spojení třeba s bolestí.Prostě by tě někdo ukázal vstyčené prsty a vzápětí bys dostal ránu. Pak by někdo vztyčil prsty k přísaze a ty by ses kryl před ránou, nebo utekl.Ale to již dostatečně vysvětlil I.P Pavlov. Kdyb tvoje máma když jsi byl ještě mimino vstyčila prsty před krmením a kdykoliv poté by někdo vztyčil prsty k přísaze, tobě by tekly sliny s mordy.Symbol bez slova může mít jako důsledek pouze podmíněný reflex.
MB |
 |
|
|
jrf
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 12:02:22
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Neronisi. ... Takže moje emoce vyvolá ten, kdo tvrdí cosi logicky nespojitelného,což se zde děje dost často a proto si zde mohu těch emocí dosyta užít.Proto se mně zde tak líbí.Začnete li všichni myslet logicky,pak nebudu mít vůbec nač odpovídat, budu jen souhlasně přikyvovat a odejdu.
MB
Kdybych chtěl na tvém místě vyjádřit to samé, napsal bych to takto: Takže moje emoce vyvolá ten, jehož tvrzení mi připadá nelogické, což se zde podle mě děje dost často a proto si zde mohu těch emocí dosyta užít. Proto se mně zde tak líbí. Začnete li všichni myslet logicky,pak nebudu mít vůbec nač odpovídat, budu jen souhlasně přikyvovat a odejdu.
Tím, co jsem škrtl, jen jinými slovy říkáš "myslíte nelogicky a já myslím logicky". |
 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 13:25:54
|
Miloslave
------------------------------------------------ Milane Miló. Symboly, symboly. Ale co jsou ty symboly? Představ si skupinu smyslových iformací které jsou navzájem propojené aktivními neuronovými spoji, které mají jako důsledek to,že aktivací třeba jen jedné informae s té skupinky se aktivuje ve vědomí souhrn všech těchto informací. -----------------------------------------------
Symboly jsou určité věci na základě Nich už podvědomě tušíme že tu byly Mnohem dříve. Symbolika znaků k nám promlouvá Na základě našeho iracionálního uvažování A nezávisle na sobě k nám promlouvají Jazykem mnohem starším který sahá až na Samý začátek ne-li ještě dál vzniku samotné lidské kultury. Řečí symbolů se řídíme zcela intuitivně a nezávisle Na racionálním myšlenkovém a logickém uvažování. Symbolikou k nám promlouvá náš vnitřní svět mikrokosmu Který utvořil zrcadlově svět makrokosmu. Symbolika je neverbálním projevem lidského Intuitivního prožitku které je podřízen i obrazotvorný aparát Našeho cítění.
Milan.Miló.
|
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 13:41:11
|
Mno asi jsem se trochu profláknul,ale ve skutečnosti si nemyslím, že byste mysleli nelogicky,ale jste schopni uznat to co logiku nemá,či to má v logice chyby. Já vlastně také dokáži přijmout to co zní logiky, ale ve skutečnosti logiku postrádá,ale nikdo nejsme vševědoucí, ze? A tak já mohu vytáčet vaše emoce, když nenacházím logiku v tom co vy za logické uznáváte stejně jako se nechávám vytočit já ,čili jsme na tom vlastně úplně stejně.Kdybych já vám předkládal je to v čem vidím logiku já a vy tu stejnou, rozhovor by nebyl ničím zajímvaým pro mne, ani pro vás.Věřící nachází logiku ve vlivu boha. Sejde li se s věřícími,pak nemají o čem hovořit a proto vyhledávají k diskusi nevěřící a vytáčí je, když ti mají logiku jinou a nevěřící vytáčí ta logika vlivu boha. Kdo je logičtější věřící nebo nevěřící? Jsi li věřící odpověď je jasná a jsi li nevěřící taktéž i když opačná.Dojdeš li k nějakému poznání odlišnému od ostatních a máš zde propojenou logiku ověřenou důkazy, jsi v pozici toho věřícího, nebo nevěřícího a krásně tě vytáčí když ostatní mají logiku jinouu a třeba postavenou na víře, nebo dohadech.Pro ně jsem já tím, kdo je nelogický. Co je na tom zvláštního, nebo nepochopitelného? Jediné a to, že se o tom nemá před ostatními mluvit,protože je to vždy tak trochu nasere a většinou ty, kteří jsou té mojí logice nejblíže.Ty ostatní, třeba vycházející s logiky víry považují oni sami za nelogické.Těm to přejí ,ale je samé to uráží.Proč někoho napomínat, že má máslo na hlavě. když je tam máme všichni.Buď rád že je to tak,protože jinak bychom se vůbec neměli o čem bavit a mohli bychom si pouze přizvukovat.
MB |
 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 13:48:30
|
Miloslave
Tady jsem se ti dovolil Něco najít o řeči Mandal a Symbolů Pro naši Duši.
---------------------------------------- MANDALA - CESTA K DUŠI Mandaly jsou symbolem života; tento kruhový tvar je archetypem, který je zakotven v kolektivním nevědomí lidstva a určuje vnitřní řád přírody. Mandaly přetvářejí symboly nevědomí do tvarů, jež můžeme uchopit a porozumět jim svým vědomím, rozluštit tak řeč nevědomí a najít cestu ke svému Já. Mandala nám pomáhá znovu objevovat sebe sama a začít se tak uzdravovat z nevědomosti; pomáhá spustit vnitřní léčivé procesy a začít se tak uzdravovat i ve fyzickém těle. Mandala pomáhá odhalit, pojmenovat a vysvětlit vnitřní pochody, které právě prožíváme. Tyto děje, které probíhají většinou nevědomě, jsou velmi důležité pro náš další vývoj, a je proto důležité si je uvědomovat. Jen tak na nich totiž můžeme konstruktivně pracovat.
Každému z nás je působení mandal důvěrně známé, i když si to vlivem okolností momentálně vůbec nemusí uvědomovat. Prací s mandalami nalézáme postupně cestu k vnitřnímu zdroji síly, která opět sjednotí rozptýlenou duševní energii a dá tak bytosti její celistvost, klid a vyrovnanost. Je to cesta k vlastnímu středu, ke svým vlastním zásobám energie, z nichž potom čerpáme sílu pro všední dny a můžeme se tak dále krok po kroku vyvíjet.
Veškeré nemoci a psychické trýzně vycházejí z nedostatku celistvosti, ze ztráty vlastního středu. Práce s mandalami dává bytosti díky jejich koncentrickému tvaru léčivou energii a ta jí napomáhá, aby se uzdravila a měla sama v sobě tentýž řád jako její vzor – mandala. Ta se díky svému kruhovému tvaru, v němž vše směřuje k jednomu středu, nabízí jako ideální předloha pro meditaci; člověk je sám se sebou, se svými pocity, uvolňují se mnohá napětí, dochází ke zklidnění a harmonizaci vnitřních sil.
Hlavní součástí mé práce je tvorba mandal, které maluji na hedvábí . Většinou jsou mandaly vnímány jako odrazy vnitřního světa toho, kdo je maluje. Odrazy jeho nálady, zdravotního stavu, směru a stupně vývoje apod. I takto je možno s kruhovými obrazy pracovat. Ovšem mandaly, o kterých si tady povídáme a dvě z nich si zde též představíme, vznikají skrze mne - jsou „inspirované“. To že vznikají skrze mne znamená, že nejsou odrazem mého vnitřního světa, nýbrž čehosi vyššího, nadosobního. Jsem prostředníkem pro jejich vznik, pro přenos těchto zcelujících léčivých symbolů do hmoty. V inspirovaném stavu vím, jak má mandala vypadat a jaké je její působení.
Každý z těchto hedvábných obrazů je vlastně léčitelem. Mandala sama na sebe upozorní vhodného kandidáta k léčení tím, že ho upoutá při výběru více než ostatní mandaly. Tato mandala potom na něj působí vyskytuje-li se v její blízkosti; k intenzivnějšímu působení však dochází, když s mandalou naváže úzký kontakt a bez myšlenek se zcela otevřete její energii. Vliv mandaly, kterou si člověk takto intuitivně vybral, spočívá jednak v její barevné kombinaci, jednak v motivech, v nichž vše směřuje do středu, a především v působení harmonizující energie v mandale zakódované. Mandaly jsou určeny pro lidi hledající, vědomé si nutnosti aktivního přístupu ke svému životu.. A když se potom takovýto člověk s důvěrou oddá jejímu působení, může mu být silným pomocníkem při cestě k sobě sama a k uzdravení. Je třeba si uvědomit, že každá bytost je individualita, jedinečné stvoření, jedinečné i ve svých problémech a tudíž i ve způsobu jejich léčby. V léčivých mandalách tvořených skrze mne se snoubí více stupňů vedoucích k harmonizaci osobnosti. Vstoupíte prvními dveřmi a potom záleží jen na vás, jak dlouhou pouť jste ochotni za těmito dveřmi podstoupit, k jakým cílům chcete dojít a nakolik jste ochotni tyto cíle měnit a tím neustále měnit i sami sebe k lepšímu. Jsme-li nemocní, stísnění, nespokojení sami se sebou, je to tím, že jsme se příliš odcizili svému středu, svému Já, tedy své vlastní přirozenosti. Proto může cesta zpět k sobě samému vést kruhem s jasným bodem uprostřed ukazujícím nám jako maják v bouři cestu do přístavu. „Jak nahoře, tak dole“. Tento zákon můžeme prožívat kupříkladu i v mandale – v tomto léčivém kruhovém symbolu Života, symbolu vnitřního i vnějšího světa, symbolu začátku i konce. Pro člověka, který hledá odpovědi na své otázky, ať už se týkají jeho fyzického či psychického světa, může být pohroužení se do těchto harmonizujících obrazů a otevření se jejich léčivé energii velmi silným zážitkem. A právě o tento vlastní prožitek jde na cestě sebepoznání především. Pro server www.help24.cz poskytla MUDr. Iveta Skálová – Špatenková, www.monnada.cz
Autorka - MUDr. Iveta Skálová – Špatenková - je terapeutka a malířka léčivých symbolů – mandal. Věnuje se malování a interpretaci mandal a svojí prací upozorňuje na možnosti využití mandal jako terapeutických a diagnostických nástrojů pro práci s nevědomou archetypální psychikou a k probuzení hlubinných tvůrčích sil lidského ducha. Tvoří originální léčivé mandaly malované na hedvábí. Tyto obrazy vznikají „inspirovanou malbou“ a mají harmonizující vliv na člověka včetně jeho fyzického těla. --------------------------------------------------------
Milan.Miló.
|
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 14:16:46
|
Milane. Bez funkce slova by ty symboly vůbec nic neříkaly, protože bys nemohl o tom přemýšlet.Díky slovům a řeči můžeš řečí symbolů hovořit i se světem, který vůbec neexistuje. A o tom to je.Díky slovu můžeš v mysli hovořit třeba s trpajzlíky,či šmouly.Beze slova ani sám se sebou.Napřed musíš mít schopnost přemýšlet a teprve potom mohou ty symboly vypovídat o všem nač jen jsi schopný uvažovat.Nejprve zde bylo slovo, to slovo bylo u boha a to slovo bylo bůh. Bible to říká naprosto jasně.Kdyby nebylo slova, nebylo by boha.Prostě by neexistoval ani v lidské mysli.Slovo je tedy řádově výše než bůh,protože slovo stvořilo boha a nikoliv naopak.Slovo bylo jablkem,které vyhnalo předchůdce člověka z ráje kde nedokázal přemýšlet, nedokázal si uvědomit smrt na konci svého života, nevěděl co je čas,protstě nevěděl vůbec nic,protože beze slova nemohl přemýšlet.Takže i tomto má Bible pravdu,ale o nadpřirozenu Bible vlastně vůbec není.Nadpřirozeno do Bible vnesli lidé, kteří nevěděli o čem Bible je a přijali její slova jako pravdu v tom povrchním znění,které v tom povrchním znění někdy nemá ani logiku.Bible by neměla patřit věřícím,ale moudrým lidem.Nedopatřením si ji přisvojili věřící,ale má to své výhody. Oni totiž vůbec neví co nesou a nesou ji tisíciletími k těm moudrým jak to popsal Ježíš v podobenství o hřivnách.A tak tě za to mohu jen děkovat pane věřící.Děkovat jako jednomu s oslů,či mul, který na svém hřbetě přinesl cenný náklad ač sám neví co náklad obsahuje a jaká je jeho skutečná hodnota.I papež je pro mne jedním s těch oslů, či mul.Jedním se sluhů kteří Ježíšovu hřivnu do země zakopali slovem pravda a tím vzali jeho hřivně jakýkoliv pohyb a změnu. Ježíš je od sebe jako sluhy vyhnal a vyslal je na tu cestu tisíciletími jako osly a muly.No není to krásné? Ten byl ale hlavička co??? Představ si, že ty oslové a muly nesou k moudrým svůj náklad, ve kterém je napsáno i to, že náklad je určený moudrým, kteří dokáží jeho hřivnu rozmnožovat a ti kteří náklad nesou jsou těmi vyhnanými sluhy. To je geniální,že? Asi jej nikdy nepřestanu obdivovat a učit se od něj. A tak nevyskakuj a nehroz na mne pěstičkou,protože tu roli osla či muly sis vybral ty sám a já si tvé úlohy dokáži vážit. Bez oslů a mul by ten náklad k moudrým nedošel a zanikl by v dobách dávných. Být oslem v tomto případě není ničím hanlivým,či ponižujícím a jako osla si tě i vážím.
MB |
 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 14:32:45
|
Miloslave
No nevím nespíš jak se říká Ty se řídíš podle pořekadla Podle sebe soudím tebe. Ty jsi nejspíš neuvědomuješ To že člověk na druhým člověku Vidí jen své vlastní nedostatky a chyby. Což mě utvrdilo v tom že ty vlastně ani Nechceš nic víc slyšet co není v souladu S tvým myšlením.¨ A uvědomuji si to ne já ale i ostatní. Kteří tu jsou a kteří kvůli tobě odešli Například s toho to fóra jako byl právě tebou zmiňovaný Noemus. Výš neměl bys moc věřit tomu o své vlastní dokonalosti. A spíše bys měl e svém vlastním zájmu a soudnosti Hledět i na to co ti říkají druzí.
Mlan.Miló.
|
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 15:37:56
|
MlaneMiló Čekal jsem že vypěníš a přesně jsem očekával co uděláš,takže jsi mne nijak nepřekvapil. Co se Noema týká, tomu zřejmě neporozumíš.Ten předpokládal,že se mu podřídím, když jsem jen zámečník a on studovaný člověk.Když jsem tak neučinil, snažil se napadat vše co jsem vyjádřil i mne samého.To byla otázka jeho pýchy.Kdybych nenaslouchal jeho slovům, nemohl bych o jejich obsahu přemýšlet a následně odpovídat. Asi tomu nebudeš věřit,ale když mne právě nenapadal diskutoval jsem s ním rád, protože mne dost podstatným spůsobem motivoval k přemýšlení o věcech o kterých by mne jinak ani nenapadlo přemýšlet. On však měl dojem, že to co vystudoval je jakési evangelium a já bych to tak měl přijímat a to bylo tím co nás rozdělovalo, On prostě nemohl připustit,že by obyčejný zámečník mohl v nečem nedejbože dojít výš než on.Věřím tomu, že pochopil myšlenku mřížky vzhledem k STR a pochopil,že jsem došel tam, kam on nedokázal dojít a už zde byl konflikt.Věřím, že pochopil i PAM,ale nemohl dopustit aby byl obyčejný zámečník v něčem před ním.Popřít správnost nikdy nedokázal a tak napadal mne. A vidíš neodešel jsem já,ale on.Měl dobrou schopnost se vyjadřovat a to u ostatních vyvolávalo dojem jeho určité moudrosti a když prásknul dveřmi a odešel, odešli i oni i když třeba s Rzwaldem jsme si dost dobře rozuměli. Já velmi dobře naslouchám druhým a dokonce o jejich slovech i přemýšlím. Najdu li však nějakou nesrovnalost v logice,pak na to reaguji. To neznamená, že musím mít pravdu a neznamená to,že bych sám sebe uznával jako největší kapacitu a třeba to znamená i to, že o tom nemám dostatek informací a proto mně logika nevychází.Pokud tyto informace ten druhý dodá a logika se sváže, prostě nemám námitek.Pokud někdo tvrdí cosi postrádajícího logiku a vyžadujícího víru aby se logika alespoň nějak provázala,pak není vzhledem ke mně na správném místě a v pravý čas. To prostě nejsem schopný přijmout ani uznat.Pro mne je to totéž jako přijmout myšlenku,e auto jezdí proto, že jej tlačí démoni.Nemohu přijmout myšlenku,že budu li jíst semínka, vznikne svět vzájemné lásky a přátelství na život a na smrt, protože zde chybí jakákoliv spojitost logiky.To není povyšování svého názoru,ale chybění toho, co by mne k přijetí dané myšlenky jako logické přivedlo.Ovšem ten druhý to může takto vidět zvláště je li o správnosti svého závěru přesvědčený.Dokáže li tu logku propojit dalšími informacemi tak aby zde byla spojitost,pak toto klidně a bez prostestů přijmu. Za tu dobu co jsem zde jsem přijal hodně názorů druhých za své a ještě více bylo toho, co mne inspirovalo k hledání a nacházení nových poznání, jen to nevyvěšuji na nějaké tabuli na které by bylo napsáno, že jsem přijal názor ten a ten od toho, či toho.Pokud jsem neměl co přijmout od tebe,pak to nemusí být moje chyba,ale může to být chyba tvých přijatých názoru,pravd a nesoudné by bylo spíše je přijmout. Je to jako na trhu. Každý cosi nabízí,ale kupuji jen to oč mám zájem a prodávám to co mám.A tak se nikdo nemůže zlobit,že jsem nekoupil právě to, co on nabízí a nemůže to považovat za nesoudné jednání. Na závěr. Kdyby Noemus zapomněl na povýšenost danou vzděláním a na poníženost mne jako prostého zámečníka, mohli jsme se zde bavit stále a třeba se i o něco přít, navzájem si předkládat argumenty a třeba k něčemu podstatnému a cennému dojít.Nevyhnal jsem jej já,ale jeho potřeba být povýšený.Mimochodem myslím, že jsem jej poznal dostatečně abych mohl předpokládat, že forum docela neopustil,pouze přestal přispívat a stále je navštěvuje a čte co je zde napsáno a co jej zajímá. Takže čekám, že se nyní ozve aby ukázal a dokázal, že nemám pravdu a že ten viník jsem já.
MB |
 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 16:12:23
|
Miloslave
---------------------------------------- MlaneMiló Čekal jsem že vypěníš a přesně jsem očekával co uděláš,takže jsi mne nijak nepřekvapil. Co se Noema týká, tomu zřejmě neporozumíš.Ten předpokládal,že se mu podřídím, když jsem jen zámečník a on studovaný člověk.Když jsem tak neučinil, snažil se napadat vše co jsem vyjádřil i mne samého.To byla otázka jeho pýchy.Kdybych nenaslouchal jeho slovům, nemohl bych o jejich obsahu přemýšlet a následně odpovídat. ---------------------------------------
Miloslave musím ti říci že jsem Nevypěnil.A můžeš mi to věřit nebo nemusíš. A že jsi to ani nemusel čekat. Ale zároveň jsem to nemohl akceptovat Protože tvé vědomé zesměšňování a Tvé překroucené tvrzení jsou vždy tak Žalostné a do očí bijící. Vím oč ti vždy přitom jde. A proto Miloslave po pravdě mě tím nemůžeš Vůbec vytočit.
Milan.Miló.
|
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 18:11:24
|
Milane Miló. O jakém vědomém zesměšňování mluvíš? Nevím, že bych někoho zesměšňoval.Máš li středověké názory.pak řeknu, že tvé názory patří do středověku, ale to je konstatování faktů a nikoliv zeměšňování.Já myslím, že nikdo nikoho nemůže zesměšnit, kdo není směšný sám o sobě.Mám li já názory, které jsou směšné a někdo mně to ukáže tím, že je logicky vyvrátí,pak uznám, že mé názory byly směšné,ale nikoliv, že mne někdo zesměšnil.
Žalostné a do očí bijící? Kdyby to byla pravda, vůbec bys se tím nevzrušoval,ale ty pěníš jako papiňák.Ony ty mé argumenty nebudou tak žalostné, že??? Hledáš jaké schopnosti bys zneužil ve prospěch svého já a uznané pravdy (názoru) a v neprospěch mého já a mých názorů. A tak hledáš čím bys mne ranil.Jenže lva myš neohrozí,dokud nenajde schopnosti vyšší než má lev. ( to je podobenství, abys netvrdil, že jsem řekl, že jsem lev)V nouzi člověk použije vše možné i nemožné včetně chytání za slovíčka.
MB |
 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 19:08:38
|
Miloslave.
Tak se mi zdá že ne jen Dalibor O kterém tvrdíš že trpí schizofrenií Ale především ty sám asi trpíš nějakou Predispozicí akutního paronoidního ataku. To co jsem napsal si nejspíš každý člověk Srovná sám nejlíp. A tím to jsem to uzavřel. Snad si to srovnáš v hlavě a jest-li ne Tak ti mohu doporučit to co jsi stále Doporučoval Daliborovi. Když znáš tak Bibli tak asi víš co Ježíš Myslel o tom trámu a třísce v oku.
Milan.Miló.
PS.: Já jsem přišel diskutovat ne se Přít o nesmyslných a nepodstatných Věcech.
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 06/08/2010 : 22:09:33
|
Deti moje zlaté, keď sa dohádate, pozrite si tento film http://www.megavideo.com/?v=ZRTSRL4R . Stojí to za to. Toto je úvodník k filmu: V USA existuje početná skupina bádateľov, filozofov a ďalších prívržencov teórie, ktorí tvrdia, že na vesmíre je niečo, čo sa nedá vysvetliť iba neosobnými silami prírody a vzájomnými zrážkami atómov. Podľa nich je šanca, že sa stretnú všetky správne zložky potrebné pre vyššie formy života na jednom mieste v galaxii, veľmi malá. Snažia sa to objasniť tak, že siahajú za niečím, čo je na rámec vesmíru. Tvrdia, že vesmír bol naplánovaný, že má svoj účel, a že týmto účelom nie je len holá existencia ľudských bytostí. |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/08/2010 : 11:19:28
|
Navi. Mohu tě říci,že tohle je pro mne tím nejvíce vzrušujícím vůbec ze všeho a nejraději bych s těmi lidmi byl a diskutoval i když bych pro ně nejspíše nebyl ničím zajímavý.Nejraději bych křičel" jo je to dobré,ale ten pohled je ze špatného úhlu, skuste se na totéž podívat s jiné strany" Vím, že mne nepochopíš,ale pokusím se tě to vysvětlit. Je zde názor,že naše planeta a vesmír je dílem náhody a je zde názor že je totéž vědomým dílem dokonalého bytí.Jenže já se nepřikláním ani k jednomu s těchto názorů ale k třetímu,který je mezi těmito názory někde uprostřed.Tento názor je těžké vysvětlit,ale mohu se pokusit jej přiblížit. Skus si představit své tělo,ale natolik zvětšené,že bude rozměrem velké jako náš vesmír.Nyní si představ galaxie jako živé buňky. Je soustava těch buněk náhodná? Samozřejmě nikoliv je daná genetikou.Není včak ani vedomým dílem nějakého boha. Ten řád který zde vzniká je dílem funkce genetiky. S naším vesmírem tomu může být naprosto stejné a pak nic není náhoda ani dílo inteligentní bytosti.Prostě je to jen důsledek který má celkem přirozenou podstatu. A nyní by mohl vzniknout dojem, že si myslím, že tomu tak skutečně je,ale to mne celkem nezajímá. Jedná se o ten jiný pohled na tutéž věc. Jakmile užiješ tohoto poledu, vše získá zcela jinou logiku a dalo by se říci vše se stane přehlednější.Kdyby se ti vědci na vesmír dívali jako na mikrokosmos živé hmoty a vše porovnávali s tím k čemu v živé hmotě dochází,pak by poznali shodu a některé otázky které si kladou by měly jasnou odpověď a poznali by s čeho ten řád vyplývá. To co vychází s jejich pohledu je logické a vede to k dalším poznáním,čili je to dobré, či dokonce vynikající a zajímavé,ale k dopovědi na ty základní otázky zda je vesír dílem náhody,či kreativním stvořením tato jejich cesta a ten směr pohledu dle mého názru nevede.Kdyby se podívali na vesmír jako na nitro živého organismu, došlo by k explozi nových a podstatných poznání a hlavně by získali odpověď na otázku vzniku toho řádu kterému se tak podivují.V každé buňce našeho těla k takovému řádu dochází a nikdo se nepozastavuje nad tím,zda je ten řád náhodný, nebo je dílem stvořitele.Skus si představit,že naše galaxie je třeba buňkou mozku a naše Země je cosi jako aktivní složka této mozkové buňky. Vznik toho řádu je pak zcela jasný a otevírá se i cesta k pochopení té gigantické schopnosti mozku myslet.Vedlejší galaxie může obsahovat další aktivní složku,čili obydlenou planetu usazenou v buňce právě do té bezpečné zóny. Ta vyboulenina uprostřed galaxie může klidně být buněčným jádrem. A najednou vše dostává zcela jiný rozměr a stává se to pochopitelnějším. Skus se na ten film podívat znovu a skus se na to dívat s tohoto pohledu.Ne proto, že by toto bylo pravdivé, zda je to pravdivé to nevím,ale jen proto abys poznal jak se změní logika toho všeho. Mimochodem a netýká se to základního tématu. Kdysi mně bylo vyčítáno, že mluvím nesmysly, když jsem mluvil o vychylování světla gravitacemi. V tomto filmu to máš krásně animované a je to označeno jako citace Einsteina a to není jediná animace zobrazující to o čem jsem zde hovořil a zač jsem by kárán dokonce lidmi vzdělanými kteří by to mohli znát.Nejspíše jim vadilo, že to říká obyčejný zámečník a zapomněli, že to samé tvrdil nějaký slavný vědátor,kterého uznávají a od kterého přijímají i chybné závěry jako pravdivé.Fakt, že jsem k témuž došel sám,protože jsem nevěděl,že to již je známé nehraje roli.Možná je chyba, že znovu objevuji objevené,ale pokud vlastní logikou dojdu ke stejnému závěru, vypovídá to o tom, že moje logické myšlení není až tak špatné a že se na ně celkem mohu splehnout.(někdy)
MB |
 |
|
|
neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 07/08/2010 : 14:59:28
|
quote: Originally posted by Milan.Miló
Prací s mandalami nalézáme postupně cestu k vnitřnímu zdroji síly, která opět sjednotí rozptýlenou duševní energii a dá tak bytosti její celistvost, klid a vyrovnanost. Je to cesta k vlastnímu středu, ke svým vlastním zásobám energie, z nichž potom čerpáme sílu pro všední dny a můžeme se tak dále krok po kroku vyvíjet.
Veškeré nemoci a psychické trýzně vycházejí z nedostatku celistvosti, ze ztráty vlastního středu.
Tedy slovo "mandala" vyjadřuje jakýsi ideální psychický stav jedince. Pokud se tedy najde jedinec s aspirací na neustálé střídání partnerek, je jeho psychický stav stabilizován a "ve středu" v případě, že má tu možnost a daří se mu. Tedy že jde o výsledek přístupu jeho matky a toho, že měl třeba mladší sestru je vedlejší.
Nicméně jakmile člověk jednou tuto "mandalu" získá, je její původ spíše vedlejší, ale je pro psychické zdraví subjektu důležité aby se nějakým způsobem naplňovala.
To mě přivádí k myšlence, že je v takovém případě aplikovatelná jen taková konfrontace, které bude onen subjekt nějakým způsobem rozumět a která jej přivede jeho vlastní vůlí k onomu "středu". Proto se oni "léčitelé" zabývají každým jednotlivcem individuálně.
Nicméně tento přístup k léčeným musí být také dost individuální, protože když takovému děvkaři začneš kázat o nějakých mandalách, tak tě pošle do prdele... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 07/08/2010 : 17:37:07
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi. Mohu tě říci,že tohle je pro mne tím nejvíce vzrušujícím vůbec ze všeho a nejraději bych s těmi lidmi byl a diskutoval i když bych pro ně nejspíše nebyl ničím zajímavý.Nejraději bych křičel" jo je to dobré,ale ten pohled je ze špatného úhlu, skuste se na totéž podívat s jiné strany" Vím, že mne nepochopíš,ale pokusím se tě to vysvětlit. Je zde názor,že naše planeta a vesmír je dílem náhody a je zde názor že je totéž vědomým dílem dokonalého bytí.Jenže já se nepřikláním ani k jednomu s těchto názorů ale k třetímu,který je mezi těmito názory někde uprostřed.Tento názor je těžké vysvětlit,ale mohu se pokusit jej přiblížit. Skus si představit své tělo,ale natolik zvětšené,že bude rozměrem velké jako náš vesmír.Nyní si představ galaxie jako živé buňky. Je soustava těch buněk náhodná? Samozřejmě nikoliv je daná genetikou.Není včak ani vedomým dílem nějakého boha. Ten řád který zde vzniká je dílem funkce genetiky. S naším vesmírem tomu může být naprosto stejné a pak nic není náhoda ani dílo inteligentní bytosti.Prostě je to jen důsledek který má celkem přirozenou podstatu. A nyní by mohl vzniknout dojem, že si myslím, že tomu tak skutečně je,ale to mne celkem nezajímá. Jedná se o ten jiný pohled na tutéž věc. Jakmile užiješ tohoto poledu, vše získá zcela jinou logiku a dalo by se říci vše se stane přehlednější.Kdyby se ti vědci na vesmír dívali jako na mikrokosmos živé hmoty a vše porovnávali s tím k čemu v živé hmotě dochází,pak by poznali shodu a některé otázky které si kladou by měly jasnou odpověď a poznali by s čeho ten řád vyplývá. To co vychází s jejich pohledu je logické a vede to k dalším poznáním,čili je to dobré, či dokonce vynikající a zajímavé,ale k dopovědi na ty základní otázky zda je vesír dílem náhody,či kreativním stvořením tato jejich cesta a ten směr pohledu dle mého názru nevede.Kdyby se podívali na vesmír jako na nitro živého organismu, došlo by k explozi nových a podstatných poznání a hlavně by získali odpověď na otázku vzniku toho řádu kterému se tak podivují.V každé buňce našeho těla k takovému řádu dochází a nikdo se nepozastavuje nad tím,zda je ten řád náhodný, nebo je dílem stvořitele.Skus si představit,že naše galaxie je třeba buňkou mozku a naše Země je cosi jako aktivní složka této mozkové buňky. Vznik toho řádu je pak zcela jasný a otevírá se i cesta k pochopení té gigantické schopnosti mozku myslet.Vedlejší galaxie může obsahovat další aktivní složku,čili obydlenou planetu usazenou v buňce právě do té bezpečné zóny. Ta vyboulenina uprostřed galaxie může klidně být buněčným jádrem. A najednou vše dostává zcela jiný rozměr a stává se to pochopitelnějším. Skus se na ten film podívat znovu a skus se na to dívat s tohoto pohledu.Ne proto, že by toto bylo pravdivé, zda je to pravdivé to nevím,ale jen proto abys poznal jak se změní logika toho všeho. Mimochodem a netýká se to základního tématu. Kdysi mně bylo vyčítáno, že mluvím nesmysly, když jsem mluvil o vychylování světla gravitacemi. V tomto filmu to máš krásně animované a je to označeno jako citace Einsteina a to není jediná animace zobrazující to o čem jsem zde hovořil a zač jsem by kárán dokonce lidmi vzdělanými kteří by to mohli znát.Nejspíše jim vadilo, že to říká obyčejný zámečník a zapomněli, že to samé tvrdil nějaký slavný vědátor,kterého uznávají a od kterého přijímají i chybné závěry jako pravdivé.Fakt, že jsem k témuž došel sám,protože jsem nevěděl,že to již je známé nehraje roli.Možná je chyba, že znovu objevuji objevené,ale pokud vlastní logikou dojdu ke stejnému závěru, vypovídá to o tom, že moje logické myšlení není až tak špatné a že se na ně celkem mohu splehnout.(někdy)
MB
Myslím si, že nikto z účastníkov tu nemá problém so slabou logikou. To čo nás odlišuje je prijatý obraz o svete a o živote ako takom, v ktorom potom túto logiku používame. Ty ma nabádaš, aby som sa pozrel na veci a udalosti z tvojho pohľadu a logicky zvážil, či máš pravdu alebo nie. Ak sa na to pozriem z tvojho pohľadu, nevidím v tom žiadny problém, má to hlavu aj pätu, neni tam žiadny logický problém. Problém je len v tom, že tento pohľad nemôžem prijať za svoj, pretože keby som to urobil,išiel by som rovno spáchať samovraždu. Ak som len akýsi elektrón veľkého živého vesmírneho živočícha, tak nemám dostatočnú motiváciu ako takýto elektrón fungovať, z čoho vyplýva logický zámer, a tým je samovražda. Tá mi ale nie je prirodzená a preto mi nie je prirodzená ani ídea, že by som mal byť len akýsi elektrón v obrovskom živom organizme, ktorý má fungovať aj keď sa mu to nepáči. |
Edited by - navi on 07/08/2010 17:38:57 |
 |
|
Topic  |
|
|
|