Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 15:10:59
|
Pánové.
Snacha dělá zapisovatelku u soudu a když se dívala jak píši, tak kroutila nechápavě hlavou a tvrdila,že tak psát vůbec není možné. Nepíši totiž deseti prsty,ale pouze čtyřmi, kolik úhozů to nevím,ale dle ní píši rychleji naž mnohé její podřízené zapisovatelky a na klávesnici se moc nedívám, dívám se na monitor a jen občas , když udělám chybu,se podívám dolů na klávesnici, meno také, když zůstane viset nějaká klávesa, což se mně stává stále častěji,protože prý klácesnice a popel s cigaret se nemají rádi a tak někdy mačkám jednu klávesu i několikrát, nebo zadrhne a ke to o zlomení prstů. Kdyby se mne někdo zeptal kde je jaké písmeno na klávessnici nebyl bych si jistý,ale prsty to ví a vždy sáhnou na to správné místo. Jak je to možné, to prostě nevím. U kláves je to podobné. Prsty hrají a ví kam sáhnout ,ale kdyby se mne někdo zeptal jaké noty jsem hrál, budu se muset podívat. Takže je to vše pro mne nějakým nadpřirozeným tajemstvím na které se dívám s úžasem, Je to jako by ruce měly nějaký svůj mozek, který pracuje lépe než ten pro zbytek Bažanta a ten na to jen udiveně kouká.Ale vlastně na tom vůbec nezáleží, hlavně když dělají to co chce ten Bažant. Po vánocích bude méně překlepů, protože jsem si napsal Ježíškovi o novou klávesnici, která nebude zadrhávat.
MB |
 |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 15:17:52
|
No Slávo, to jestli tu klávesnici dostaneš, taky ještě záleží na tom, jestli si byl hodný.
Ale mohu jen přikývnout, za tu dobu, co píšu všema deseti, už jsem taky zapoměl, kde je které písmenko. |
Edited by - ADC on 23/11/2009 15:23:08 |
 |
|
ADC
Aktivní uživatel

259 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 15:44:45
|
Rzwalde, vzpoměl jsem si na jeden trik, co by Ti mohl pomoci. Měl to tak prý jeden kluk na koleji. Vezmi nějakou starší klávesnici a celou jí přestříkej černým sprejem. |
 |
|
Rzwald
Grafoman

1522 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 15:52:59
|
quote: Originally posted by ADC
To je taky rekord, dlouho tím psát nedokážu, je to moc náročný na soustředění. :) Normálně píšu kolem asi 300 možná 350 s tím, že malíček často opravuje chybky. Státnice nemám, ale měl jsem psaní na stroji na střední. Ty prográmky jsou fajn, ale ten dril ve škole nenahradí. Snad kdybys byl opravdu poctivý, nějak si zakryl klávesnici a hodně a dlouho cvičil, ale popravdě neznám nikoho, kdo by to s nějakým tím programem dotáhl do stádia, že opravdu nekouká na prsty. Jináč je to spíš průměr, jsou lidi co umí 600 i víc. Pokud koukáš na prsty tak 320 rekord je hodně dobrý. Já když koukám na prsty, tak píšu 150, akorát mě to mate. :)
nene, nekoukám na prsty... :-) ...ten prográmek spíš používám na procvičování (zlepšování rychlosti a zmenšování chybovosti) než k učení -- aneb všemi deseti píšu pořád, to už umím... (naučil jsem se to v podstatě za dva měsíce...ve chvíli, když už dlouho a rychle píšeš "všema čtyřma" s díváním...tak tvé nevědomí v podstatě už ví, kde se která klávesa nachází...je jen problém přeučit své ruky, aby dodržovaly ten prstoklad...)
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 16:13:12
|
Rzwalde.
Pokud bys uznal nápad s přestříkanou klávesnicí za dobrý,pak tě mohu nabídnout i levnější spůsob zvlášť u noteboků by mohlo to přestříkání přijít dost draho. Já když ráno vstanu (protože si musím píchnout insulín) sednu si za počítač a píši aniž bych rozsvítil světlo, Při mém zraku vidím na klávesnici i ve dne dost špatně a v šeru ji prostě nevidím. A tak šetřím elektřinu a neničím klávesnici jinak než popelem s cigára. Jinak mohu doporučit i slintátko, čili takovou destičku,která se zavěsí na krk a na klávesy prostě nevidíš.Používá se to i při výuce hry na klavír aby se žáci nemohli dívat na ruce, ale do not.Ten štítek se vyplatí i tehdy, když při psaní slintáš. takže třeba při psaní knihy s erotickou tématikou by ten štítek byl docela dobrý.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 23/11/2009 : 20:52:44
|
Tak to vy jste všichni hrozně dobří, můj počet úhozů se odhadem blíží 300 za minutu ale ta chybovost. Takže spíše 270.
Slávo nechtěl bys to zkusit a věnovat tak měsíc psaní na klávesnici deseti prsty? Pokud už mozek tak nějak ví, kde co je, prsty se tomu uzpůsobí. Jen nevím zda by to bylo dobře. Pak už bys nás totiž naprosto zahltil a brzy si povídal jenom sám se sebou. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/11/2009 : 07:46:42
|
Axel
Já už jsem starej pes a učit se nové kousky mně nebaví. Proč psát deseti, když píši rychle čtyřmi. Pro vás mladé to význam má ,ale pro mne už ne. O tom zahlcení? Něco na tom bude.Kam se podívám, je Bažant a když vidím jiné jméno hned tam spěchám a čtu s radostí i když je to někdy pořádný nesmysl. Když najdu jen své jméno,pak si povzdechnu ,skontroluji maily a vypnu počítač. Takové ráno se mne nelíbí.Na muziku je brzy,protože bych tím budil ostatní a zpět do pelechu se mně už nechce.Pro mne je to zábava a podnět pro to abych mohl zaměstnat mozek.Navíc se mnohdy doyta vychechtám, zvláště když někdo řeší vážně nějakou světobornou otázku úrovně rozmnožování polárního chrousta.Prostě otázku na jejíž vyřešení stací mít trošku životních skušeností. Já jsem byl v mládí stejně nezkušený a tak se směji sám sobě a vím,že za pár let se tomu budete smát také.Myslím, že jediným problémem zde je věková bariera a nikoliv množství napsaného textu.Chápu velmi dobře, že člověka dožere,když vyplodí cosi a očekává uznání a nějaký dědek s toho udělá banalitu třeba jen proto, že má víc životních skušeností. Mne by to ve vašem věku štvalo také.Otázka je co s tím. Neodpovídat vám na vaše otázky? Bavit se třeba jen se Sokratem, který se bavit chce? Odejít? Odejít jsem již chtěl,ale když jsem to oznámil, nestačil jsem odpovídat na vstupy a tak jsem došel k tomu, že vás třeba štvu ,ale chcete abych zůstal.Prostě jako u ženských. Nevědí co chtějí,ale vehementně to vyžadují. Navíc mám dojem, že odejdu li, postupně se vše vrátí do stavu, před mým příchodem, kdy mezi vstupy bylo třeba čtvrt roku a pouze zde byla exibice toho jak kdo ovládá cizí slova a dokáže vše zamotat.Reklamy zde nebyly, protože zde nebyla potřebná návštěvnost. Dnes již je toto forum známé mnoha lidem a mnoha stojí za to vstoupi a diskutovat,protože se zde mluví prostým jazykem o problémech které lidi zajímají. Ty útoky některých diskutujících na mne neberu příliš vážně a málo si z nich dělám. Lidé jsou od A až do Zet a jejich zájmy také.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 25/11/2009 : 08:52:52
|
MB, to bylo myšleno jen jako vtip, s tím zahlcením. Samozřejmě tady platí, kdo to nechce číst, ať to nečte. Některé z tvých příspěvků mi dávají smysl, jsou hlubokomyslné, nestačím zírat. Jiné jsou však naprosto mimo téma. Já dávám v komunikaci přednost přizpůsobivosti - což bohužel často nevychází v diskuzi, kde je mnoho lidí. Například pro tebe budu psát jinak - asi víc zdlouhavěji - než pro okrefa, kde budu užívat spíše kratších, logických odpovědí. Prostě je to o člověku, s kterým diskutuješ a podle toho volíš mluvu i formu výkladu. Někomu pomůže výklad po lopatě, někdo zase rád přemýšlí nad souvislostmi nebo metaforami (a dokonce mluví v metaforách), a tak dále. Kdybych mluvila květnatě tak jako ty i k lidem ve skutečnosti, nejspíše bych byla brzy velmi, velmi neoblíbená, jelikož by to lidi nejen mého věku nudilo. To je umění sebeprezentace a to se né každému dostává. |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 25/11/2009 : 10:03:33
|
MB. Mimochodem historka pro zasmání, a pak už fakt půjdu. S tou kritikou. Věřím, že si z ostrých poznámek nic neděláš a docela tě to závidím. To bych totiž chtěla umět taky a dá se říct dlouholetě již o to usiluji. Přesto se však projeví lidskost a možná i tam, kde ji nechci. A přišla jsem na to, že sranda je nejlepší lék. Prostě si udělat srandu z nějakého detailu na neoblíbeném člověku. Zkuste to všichni. Já jsem třeba na střední nenáviděla angličtinu. Měli jsme na ni pro všechny výborného profesora, jenom mě na něm něco vadilo a tak nějak mě překážel. Prostě a jednoduše měla jsem problém se ho na cokoli zeptat a nesympatie byly vzájemné. Měl ostré poznámky podobně jako mnoho lidí, kteří si takto zvyšují sebedůvěru. Já však nejsem tak silná a proto jsem postupně přestala chodit na jeho hodiny. V pololetí jsem dostala nedostatečnou a v druhém pololetí neklasifikaci. Je ostudné takto řešit osobní konflikty. Na konci jsem však u nikoho jiného odmaturovala za výbornou a myslím, že se anglicky domluvím. Myšlenky na něho jsem ale ještě dlouho měla v paměti a ne a ne se těch negativních zbavit. A tak jsem si připomněla, že neustále přes hodiny dával najevo svůj zájem o mou spolužačku, a teď, kdykoliv někdo řekne samostatné slovo ,English', pod stolem třu prsty o sebe a potichu se kuckám smíchy. Přelož si to jak chceš. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 25/11/2009 : 11:39:31
|
MB. Mimochodem historka pro zasmání, a pak už fakt půjdu. S tou kritikou. Věřím, že si z ostrých poznámek nic neděláš a docela tě to závidím. To bych totiž chtěla umět taky a dá se říct dlouholetě již o to usiluji. Axel. Myslím, že se trošku mýlíš, ale jen tak trošku.POkud jsou ostré poznámky doplěněné tím, že je ukázán můj omyl,pak si z nich dělám víc, než se tě může zdát.Pokud mne někdo napadne bez argumentů,jen tak ze zlosti, nebo zlé vůle,pak si s toho nedělám vůbec nic. To není můj problém, ale jeho. Zde se zatím nenašel nikdo takový,že by byl schopný říci v čem se mýlím a proč. Zato je hodně takových, kteří mně říkají,že se mýlím protože to možná je jinak.Jak to sami neví.Mnohdy z nich srší zlost a nenávist,ale řekni mně, proč bych si z nich měl něco dělat, řekni mne jediný rozumný důvod. Skusím se tedy napadnout sám a tak aby to bolelo." Slávo, proč se tlačíš mezi mladé, zvláště když tě dávají najevo,že o tvoje názory nestojí a chtějí se bavit na svojí úrovni." Tak tohle bych těžko rozdýchával a připadal bych si jako dědek na diskotéce,prostě na špatném místě v nesprávný čas. Potom by nebylo třeba tvrdit, že jsou mé teorie chybné a podobně. Co by sem si myslel o takových mladých lidech by nebylo podstatné,ale prostě bych odešel. Jenže něco takového zde nepadlo a myslím, že to zde není o věku,ale o rozumu. Ty říkáš, že mně občas nerozumíš,či máš dojdem, že tvrdím cosi co nemá logiku, či kontext. Já však mám dojem, že tam ta logika a kontext vždy jsou,ale někdy se vás k tomu snažím dovést ukázáním paradoxu. A tak ukáži k jakému paradoxu dojdete abyste to uviděli a opravili si svůj názor.Co se týká toho, co je vyvozeno třeba s PAM, tak u toho je nutné znát funkce, které jsou popsány. Potom je možné těm vývodům porozumět, jinak asi skutečně nikoliv. To ale není vina moje,ale toho, kdo che porozumět vyvozenému a odmítá se zabývat tím, z čeho to vyvozené je. Já předpokládám, že chcete pochopit souvislosti příčin a následků abyste porozuměli svému vlastnímu myšlení a tím více chápali svět kolem sebe. Nepředpokládám, že jste zde jen proto abyste se nějak zviditelnili, abyste ukázali jak jste moudří,či jak dokážete filosoficky zamotaně a komplikovaně hovořit. Tomu přispůsobuji své jednání zde. Jestli se v tomto mýlím a je tomu obráceně,pak sorry,ale o cosi takového bych zájem neměl. Píšeš o profesorovi angličtiny a vzájemné aversi. Přiznání, že jsi té aversi podlehla natolik,že jsi propadla by mohlo být zajímavé pro analýzu toho proč se tak stalo a mohla by to být celkem zajímavá diskuse ve které bys poznala,že to s tím profesorem nemělo až tak přímou souvislost a že ta averse vznikla s úplné banality. Někdy stačí jen vráska, či tvar obličeje ,či barva hlasu abys cítila nepříjemno a přitom ten člověk za to vůbec nemůže. Vidíš, zde by se tě hodila znalost PAM abys tu příčinu dokázala najít a třeba odstranit. To ostatní je o empatii a vlastně bys také našla odpověď v PAM. Cítíš li k někomu aaversi,či nenávist odrazí se to ve tvé tváři, řeči a podobně jako typické znaky které má ten druhý v paměti polárně uložené a díky tomu cítí nepříjemno při vnímání tebe a tak u něj jako ozvěna vznikne averse vůdči tobě. Toto se dá zvládnout úsměvem,čili vytvořením typicikých znaků které má uložené v plusové polaritě. Kdyby ses na něj dokázala usmát, jeho averse vůdči tobě okamžitě zmizí a jako se díval na tu dívku, bude se dívat na tebe a třeba i úsměvem odpoví, pak zmizí i tvoje averse. Prostě a krátce. Tvůj vstup by byl tématem na dlouhé rozhovory a vím, že by tě to vyřešilo mnohé problémy.Rozuměla bys mně však jen tehdy, když bys poznala to, z čeho vycházím při analýze. Zatím to analýzy nebyla,ale jen naznačení možných příčin, které mají ve tvém problému důsledky. A zase je to moc dlouhé,ale řekni, jak to mám zkrátit????
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 25/11/2009 : 17:32:23
|
Nevím, ale ta tvoje teorie se dá lehce vyvrátit. Stačí, když řeknu, že se mě vcelku líbil a jeho vzhled jsem vnímala spíš pozitivně. Jediné, co mě na tom vadilo bylo to projevení zájmu o spolužačku, která do hodin, kde probíhá výuka prostě nepatří, a nadále její nadržování, čili že byla zkoušená, řekla tři věty a dostala za 2. Nebylo to rozhodně v tom, že bych si řekla ,,ty jsi mi nesympatický, tak já k tobě budu cítit nenávist", ani to nebylo nic, co bych nemohla ovlivnit (dokonce i prvotně mně nesympatičtí lidé se můžou svým chováním ukázat v příznivém světle-a tudíž přestávají být nesympatičtí). Naopak to bylo a vždy vlastně je v chování a to přece vůbec nepatří do PAM analýzy. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/11/2009 : 09:45:22
|
Axel.
Kdybych byl psycholog, jako nejsem a říkala bys mně to kdesi v ordinaci, asi bych se neubánil smíchu. Tak tobě se líbil a žárlila jsi na spolužačku. A tak ses na něj zlobila, což se projevilo ve tvém pohledu a dalších typických znacích nálad. On tedy podvědomě vnímal tvůj odpor a to mu bránilo v tom, aby se ti jakkoliv přiblížil. Stačilo abys přestala žárlit a začala se na něj třeba usmívat a tu pozornost bys svedla na sebe.Ale opatrně s tím úsměvem,protože je vnímán jako znak přízně a pro chlapa je to signál,že pevnost má brány otevřené. Skus se schválně usmát na nějakého kluka v tramvaji a většinou tě odpoví úsměvem a začne se k tobě přibližovat a navazovat kontakt.Mrač se na něj a začne být nejistý sám sebou. Je zde však i docela jiná možnost a to že jsi se mu líbila také a vlastn dovracel zrak protože si uvědomoval, že to co je domě, není pro mne jako profesora. A může to být vše dohromady pěkně propletené.Odpověď bys našla nejspíše ty sama analýzou ,při které bs vycházela s toho jak vnímáš nálady s typických znaků,čili bloků plus a mínus se kterých se vjem skládá, uvědomila si jak byly během života polárně ukládány a uvědomila si, že tyto znaky odpovídají tvé momentální náladě a tak je i ti ostatní ,kteří je mají uložené podobně vnímají. Jenže je vnímají dle své momentální nálady,čili nastavení mozku na určitu polaritu. Pokud jsou v plusovém stavu,pak vnímají více ty bloky ,které mají uložené v polaritě plusové a v mínusovém natsvaní vnímají více ty bloky mínus a to je nepříjemno, kterého se chtějí zbavit. Úsměv má většina lidí uložený v polaritě plus a tehdy by u toho profesora došlo ke vnímání té plusové polarity, čili měl by pocit příjemna a k tomu vnímání by se díky příjemnu vracel a toto příjemno by se začalo projevovat i v jeho tváři a to typickými znaky , které bys vnímala ty. Jenže ty ji žárlila a vznikla u tebe pririta vnímání mínus ,čili nepříjemno a to se promítlo do typických znaků ve tvojí tváři. Kdybys toto tehdy věděla díky znalosti PAM, věděla bys co máš dělat abys dosáhla svého cíle. Tehdy již bys neměla proč žárlit a žárlila by spíše ta dívka na tebe.Proto říkám, že by toto měly poznat již děti na základce ovšem v dokonalejší zdělovací formě, třeba stylem kresleného seriálu "Byl jednou jeden život". Při takovém stylu by to i zde pochopil všichni.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/11/2009 : 10:44:04
|
Lidičky.
Dostal jsem pěkný Email s filosofickou tématikou,ale nevím,jak je poslat sem do fora. Jedná se vlastně o presentaci a obsahem není obrázek,ale texty, které se mění kliknutím.Vše á dost mystický podtext, ale i tak je to celkem zajímavé.Mám to uložené v počítači,ale nevím, zda je cosi takového možné přenést sem aby to fungovalo.Kdybch kliknul na vaše jména, mohl bych odeslat na vaší adresu mail s tímto obsahem, ale lepší by to bylo zde jako témata k diskuzím.
MB |
 |
|
axel01
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
785 Posts |
Posted - 26/11/2009 : 18:37:32
|
Ani se mi to nechce komentovat...zkráceně, MB, je to úplná konina. Takto jsem to vůbec nemyslela. Zle jsi mě pochopil. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 27/11/2009 : 07:37:20
|
Axel. Tak se nečil.Bylo to spíše z legrace a navíc jsi mne k tomu sama navedla. Je zřetelné, že dost podléháš emocím, že je příliš nezvládáš,ale to není u děvčat nic neobvyklého. Ono to chladné uvažování přináleží spíš takovým dědkům, jakým jsem já, jenže mně už je to k ničemu. Já vím co dělat situacích do jakých se dostáváte vy mladí , jenže já už se do těch situací zase nedostávám. A tak vím, že bych tu situaci nejspíše zvládnul a nepodlehl jí, kdybych byl na tvém místě. Určitě bych to nenechal dojít až ke kouli, nemračil bych se a tiše nelitoval sám sebe ale bojoval a nakonec bych toho profesora tak zblbnul, že by mně dával jedničky i kdybych mu řekl jen dobrý den a záviděla by mně ta jiná holka.Jenže kdybych byl děvře a ve tvém věku, nedokázal bych myslet tak chladně analyticky a tak bych na tom byl stejně jako ty. A tak to neber v žádném případě jako nějakou mojí kritiku. Chtěl jsem tě jen ukázat,jak se takové situace dají řešit i kdyby tomu bylo tehdy docela jinak. Je to stejně hloupé, že člověk dokde k řešení situací do kterých se dostává v mládí až tehdy, když je starý a ty skušenosti mu k ničemu nejsou.Pokud se mládí od stáří neodděluje. je možno tyto skušenosti předávat těm mladým a potom už k běčemu jsou.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|